Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyi^
senior tag
Ha még nem volt esetleg... Ryzen OC + Memória gyorstalpaló közvetlenül az AMD-től.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
válasz Cathulhu #5631 üzenetére
Különböző gyártók BIOS-ban, és azok egyéni rejtelmeiben nem vagyok elmélyülve. Egy darabig valószínüleg nem is leszek sajnos, drága volt az optikus ma.
Mondjuk azt sosem feledem el mikor Athlon X2-esemhez használt ASUS alaplapban nem ment az OC ha le volt tiltva a floppy vezérlő BIOS-ban. Kb. egy napomba került mire kisakkoztam mi csinálja hogy a beállított értékeket elmenti, de nem lesz belőle a lónak a himbilimbje se utána.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
-
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
válasz Lemaitre #5969 üzenetére
Ne is keresd nagyon, ASRock B350 lapok BIOS-ában nem elérhető. Ami mondjuk kicsit vicces tekintettel arra hogy Ryzen Masterből gond nélkül állítható...
Írj nekik a fórumra vagy a supportnak mint feature request. Hátha...
-
sutyi^
senior tag
Urak, van valakinek a Ryzen alatt Gigabyte AB350-Gaming 3 esetleg? Ha megosztaná az élményeit megköszöném.
-
sutyi^
senior tag
válasz martonx #6152 üzenetére
3000MHz-ig relatíve látványosan skálázódik, 3-4e Ft felárat megér egy 3000-es készlet. Már ha egyáltalán drágább mint az alacsonyabb órajelen üzemelő darabok.
-
sutyi^
senior tag
Bekerülnek a dolgok szép lassan.
Overclock.net fórumról:
"I just now installed T7a Alpha bios for my AB350 Gaming 3. You get 20+ memory timing adjustments.Include Agesa 1.0.0.5."
Ilyen lapot rendeltem én is végül, ha minden igaz akkor kedden érkezik a egy R5 1600 és 16GB 3000-es Corsair LPX társaságában.
-
sutyi^
senior tag
Tekintettel arra hogy hivatalosan 4db két oldalas modult csak 1866MHz-en tud hivatalosan hajtani annyira nem rossz az a 2666MHz a 32GB memóriádhóz.
Na mondjuk persze ennek ott van a másik oldala is, mert nem egészen értem miért van relatíve sok nyűg DDR4 fronton hiszen nem vadonatúj memória formátum. Na de mindegy, majd megfoltozzák.
-
sutyi^
senior tag
Ma megjött a cumó, összeraktam.
Elsőre RAM 2666-on indul biztosan, Néha beröffen 2933-on is, nagyjából minden harmadik próbálkozásra.
16-18-18-36 - SOC 1.1V - F6 BIOS
Na majd várjuk az új BIOS-t.
-
sutyi^
senior tag
Igen, "normál" méretű Gaming 3, és egy R5 1600 van benne.
Hál isten hűtőt se kellett vegyek, a TX3 EVO-m AM4 kompatibilis az idétlen jó öreg beakasztós rögzítés miatt.
Ki mondjuk nem bontottam a gyári coolert, de elég masszív bizalomgerjesztő súlya van.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
Szinte mindegyik crash free, egyedül annyi az előnye a dual BIOS-nak hogy egyiket használhatod tesztelgetni. Ha meg nem szimpi benne valami, akkor átkapcsolod a másikra.
-
sutyi^
senior tag
Legtöbb gyártónál úgy működik hogy a mellé adott optikai kekszet, vagy FAT32-re formázott pendrive-ot beledugsz egy a deszkához való BIOS fájl rádobva. Bekapcsolod, molyol majd feljön a BIOS-ból egyébként is indítható XYZFlash. BIOS fájl betallóz, megvárod míg végig megy azt kész.
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
Ha nem indul el valamilyen beállítás módosítás miatt, akkor elég ha hosszan nyomod a DEL-t amíg nem látod a BIOS screen-t.
A nem indulós mókát passzolom, milyen BIOS verzió? T7A-n vagy?
-
sutyi^
senior tag
Az kézzel beállítás + XMP mókát úgy csináld hogy ami a RAM-ra vagyon írva (illetve a hitelesített sebesség) azt lődd be időzítésnek manuálisan és utána ereszd rá az XMP profilt.
Elvileg egyforma memóriánk van, az 15-17-17-35 @ 1.35V kéne legyen + XMP.
Na majd holnap megnézem én is, csak a gépen megy a Plex szerver a tévéhez aztán nem akarok tökölni vele sorozat nézés közben.
-
sutyi^
senior tag
GigByte-nál kint vannak az AGESA 1006-os BETA BIOS-ok.
http://forum.gigabyte.us/thread/886/am4-beta-bios-thread
Akinek van hozzá kanala tesztelje.
-
sutyi^
senior tag
válasz Molyzsa #7211 üzenetére
Árukeresőből támadj.
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-5-x6-1600-3-2ghz-am4-p363376809/
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
Köszi az infót uram.
Na majd este ha haza értem én is rápirítok. Ugyan nekem Hynix chipes a készletem, de reddited írták páran ilyen 16GB-os LPX készlettel hogy megy simán XMP profillal megy a 2933, úgyhogy bizakodó vagyok.
-
sutyi^
senior tag
válasz SECTORnooB #7231 üzenetére
Valamit biztos mókoltak a zöldeknél, mert korábban postolt már az egyik kolléga ilyen "pozitív" anomáliát:
-
sutyi^
senior tag
válasz bandika0626 #7252 üzenetére
Kitartás, szerintem ASUS-nál is megjönnek legrosszabb esetben a jövő héten az új mikrokodot tartalmazó BIOS-ok. Ne feledjétek, hogy ez is még csak beta.
#7257 - HavocS:
Nyomom már, de csak neked.-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
Érdekes, nálam tök stock órajelen 9193 pont. Létezik hogy WinRAR mellett is visszavenné az órajeleket a QnC vagy az energia profil?
No mindegy.
Hagytam kb. 25 percet kotyogni a WinRAR benchet a háttérben, míg lezuhanyoztam nem állt fejre a gép.
-
sutyi^
senior tag
válasz Televan74 #7276 üzenetére
Az najsz, én csak feldobtam 3.6-ra alapfeszen. Ráeresztettem 20 perc Prime95 custom torture beállításokkal miközben böngésztem, meg filmet néztem ablakban, stabilnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
-
sutyi^
senior tag
Tesztben nem láttam akadást, gondolom mikor scene váltás van akkor esik le az FPS. Kérdés akkor még minek mér bench.
Játékban nem láttam még Ryzen patch előtt sem dropot, szóval... whatever
Szerk.: Jah, +32,48% avg. FPS.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
Legfrissebb BIOS-t ráteszed egy FAT32-re formázott pendrive-ra.
1.) BIOS-ban - Load Defaults.
2.) Save & Exit
3.) Vadul nyomod a BIOS frissítő eszköz billentyűjét
4.) BIOS fájlt kiválasztod a pendriver-ról
5.) Türelmesen megvárod míg végig megy frissítés, várhatóan automatikusan újra indul a gép.
6.) 1-2 alkalommal magától újraindulhat frissítés után, mielőtt rendesen feláll a gép, nem nyom resetet és nem kapcsolja ki a gépet, türelmesen vár.
7.) Rendes indulás után bemész a BIOS-ba, megint Load Defaults.
8.) Save & Exit.
9.) BIOS-ba megint bemész, és a memória beállításoknál nagy lendülettel rányomsz az A-XMP beállításra (asszem ennek van csúfolva MSI-nél) majd kiválasztod a 2666MHz-es profilt.
10.) Ha ne adj isten nem indulna el, akkor 5 bootloop után életre kell és vagy a BIOS-t kapod vissza vagy elindul 2133/2400-as órajelen a memória ahogy eddig.
11.) Ha nem bírta XMP-vel, akkor feszültségeknél SoC feszültséget lődd be 1.1V-ra és megint told rá az XMP-t. Bár elvileg friss BIOS-szal 2666-os RAM-nál sokat már nem kéne bűvészkedni.
12.) Ha még mindig nem akarja, akkor állítsd be kézzel a memória időzítéseket és a memória órajelet 2666-ra.
13.) Ha sehogy sem megy, akkor tessék várni 1.0.0.6-os AGESA kóddal rendelkező BIOS frissítésre.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz chopin42 #7555 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a szimpatikus MSI deszkát, legrosszabb esetben két hét/egy hónapon belül megjön oda is az 1006-os mikrokod és menni fog a rated órajelén.
Nálam ilyen memória van most egy Giga lapban és a legutolsó AGESA frissítéssel simán megy XMP profillal minden egyéb babrálás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz Compika #7576 üzenetére
Egyszerűen? Sehogy. Bonyolultabban P-State OC-val, de ez egyelőre csak a méregdrága X370-es lapokon elérhető legjobb tudomásom szerint.
Feszültséget ugyanúgy visszaveszi, és parkoltatja a magokat, szóval nem egy érvágás idle fogyasztás terén.
-
sutyi^
senior tag
Nope, bár én nem áramtalanítom a gépet teljesen.
Nagyobb deszkáknál panaszkodtak erre, egyébként AMI BIOS nyűg ha lehet hinni a híreknek "softbrick"-nek csúfolják Giga fórumon. Elvileg tudnak róla, folyamatban a javítása.
-
sutyi^
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest