- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feriboy2
aktív tag
Teljesen felesleges x370-et venni tuningra. sokszor még a vrm is tök ugyanaz a b350 és x370 alaplapokon.
-
zzola
titán
válasz
OutSider17 #15596 üzenetére
Nem.
-
jeni
félisten
Köszi fiúk (lányok)
Esetleg egy téma összefoglaló produkálása egy "lelkes nyelvész Ryzen írnoknak"?
-
Lukitomi
aktív tag
Nekem Asrock X370 Professional Gaming lapom van, igaz nem volt olcsó, viszont hosszútávon szerintem jobb választás!
Az 1800X simán megy benne 4GHz-en is, de szerintem felesleges 5% teljesítménytöbbletért széthajtani a procit és másfélszer annyi teljesítményt elfűteni.
Nekem 3.8GHz-en megy 1.216v mellett.
Naponta 8-10 órát koncertálok a géppel, ezalatt a proci hőfoka nem megy feljebb 63 foknál és a VRM is csak max. 55 fokos.
A FlareX 3200-es memók hibátlanul mennek benne, elötte Corsair 3200-es memók voltak, de azok csak 3066 voltak stabilak.
(#15594) apa111
A HWinfo-nak nem kell mindent elhinni!
Elég sok lapnál rosszul írja ki a fogyasztást, például az enyémnél és a tiédnél is!
A legnagyobb teljesítmény A CPU Package-hoz tartozna itt viszont pont fordítva jelzi ki!
Az első legkisebb teljesítmény CPU Core power (magok teljesítménye),
második CPU+SOC power (magok+ SOC teljesítménye),
harmadik CPU Package power (CPU teljes fogyasztása).
Volt nálam egy Asus B350 Plus lap, annál teljesen jól írta ki az értékeket!
Sajnos még most sincs optimalizálva a Ryzenekhez a HWInfo és még sok más sem! -
apa111
aktív tag
válasz
OutSider17 #15590 üzenetére
-
zzola
titán
válasz
OutSider17 #15592 üzenetére
Szerintem meg nem...
-
OutSider17
senior tag
Szervusz!
R5 1400-asomhoz elég még tuning mellett is a B350-es lapom! Nem fogyaszt ez olyan sokat egyenlőre tuning alatt sem.
Viszont R7-nél már biztosan X370-es lapot vettem volna!
Ott azért szerintem ha sikerül a 4Ghz ott igen csak ilyen 190watt környékét kérhetnek az R7-esek! -
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #15586 üzenetére
Az a kérdés az ASUS B350 Plus lap is a PC-X boltból van-e?
De írta,hogy az adott memória a barátja Inteles gépén se ment.
Mint írtátok mindegyik memória indul az AMD-s Ryzen lapban de csak a túlhajtást nem engedi. Nála sehogy se bootol be a gép az adott Kingstonnal.
Ahogy vissza olvastam a Corsairokra panaszkodtatók inkább.Ahogy nézzem /olvasom a fórumot az X370 lapot alig veszitek. Ennyire nem kell az X370,hogy bőven elég a B350 deszka?
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #15586 üzenetére
Igaz van a scomcomputer ha teheted egyben küld vissza és akkor látják, hogy tényleg nem megy egyben ! és akkor kötelesek cserélni a hibás alkatrészt. Lehet náluk megy teszt padon egy inteles gépbe , de ez téged nem boldogít...
-
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok.
ezek közül melyik lap stabil? ( ram ügyben és melyik lenne a jobb)
-ASUS PRIME B350-PLUS
-MSI B350 TOMAHAWK
-MSI B350 GAMING PLUS -
Xelo
addikt
sziasztok! ha minden jól megy következő héten csatlakozok én is a témához és jövök tapasztalatokat osztogatni.
a konfig a következőképpen fog kinézni: ryzen r7 1700, msi b350m mortar, cooler master masterliquid 120, 16gb g.skill ripjaws v 3600mhz cl16 ddr4 kit, gainward gtx 1070 phoenix, samsung 960 evo 250gb m2 ssd, 1tb wd black 7200rpm hdd, 3tb toshiba p300 7200rpm hdd, seasonic focus plus 550w gold psu, és mindez egy thermaltake v21 matx házban. én memóriából mindenképp samsung b-die chippel szereltet akartam mert a tuning és bütykölés kb lételemem úgyhogy meglesz a cuccoknak a bajsza ráncigálva, 3466mhz-en legalább szeretném a ramjaimat tudni de ahogy olvasgattam online néhányaknak a 3600mhz-et is sikerült elérni. merek nagyot álmodni aztán majd max belelóg a bilibe a kezem.
nagyon kiváncsi vagyok mit fog tudni a gép, utoljára egy 2ghz-es egymagos procim volt AMD-től tizenszázhúszéve.
-
jeni
félisten
14 nap után már kötelező javítás van,és nem elállás vagyis inkább a hibás alkatrész cserélik ugyan olyanra.
Hátha addigra beégeted és akkor már ugrott a gari,boccsi de rossz májú voltam.
Amúgy mikor érte mentél,a kipróbálás után azonnal vissza kellett volna küldened ismét. -
magno
csendes tag
Nos lassan de kiderült miért nem indul el a gépem. Elvittem a HX426C15FB/8 - 2666mhz es Kingston RAM-ot egy ismerősömhöz ott sem bootolt a gép ugyan az nem AMD-s gép volt hanem i5-ös. Gondoltam akkor visszaviszem a RAM-ot a pécéix-be hogy rossz. 2 hét múlva visszakaptam hogy teszt OK nincs baja. Tegnap kölcsön kértem egy Kingston HyperX FURY 4GB DDR4 2400MHz HX424C15FB/4-es RAM-ot pikk pakk bootolt a gép feltettem a legújabb bios-t (ASUS B350 Plus). Visszatettem a HX426C15FB/8 -as Kingston RAM-ot és ugyanúgy nem bootol a gép. A hulladék RAM ami a bolt szerint jó se auto se 2133-on se 2400-on nem bootolt. Kérdem én miért nézik hülyének az embert? Mert megint vissza fogom vinni nekik. Szóval az égegyadta világon semmi baja a gépnek csak kaptam egy hulladék RAM-ot.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #15575 üzenetére
-
Obliterátor
tag
válasz
#45997568 #15565 üzenetére
Grat a chiphez !
Már rég nyúltam a géphez de most h látom ezeket a képeket újra megjött a kedvem !
Bár nekem most 3.9Ghz-hez kér 1.36V-ot de megnézem, hátha a 4.0Ghz is elég
. Soc-on kicsit emeltem és azóta nagyon szépen mennek a ramok is 3200Mhz-en. Előtte előfordult h ingadozott a rendszer. Még finomítani kell
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #15569 üzenetére
Hat ezt neked kell kitapasztalnod
En probalgattam mindenfelevel, itt stabil es nem is melegszik nagyon.
-
törölt tag
válasz
traktorgumi #15566 üzenetére
A kerdes mit szeretnel elerni. En a CPU szorzot feltennem 38-ra, manualisan allitanam hozza a feszultseget 1.3V-ra es kiprobalgatnam ugy stabil-e. Ha igen, akkor el kell dontened eleg-e ugy, lehet emelni az orajelet felfele vagy menni lefele a feszultseggel megkeresni hol a vege, arra ratenni egy picit 0.1-0.2V-ot es meg is van a jo beallitas.
CPU SoC-ot erdemes meg allitgatni, nalam 1V stabil, ezt is erdemes megnezned.
Megnezheted hogy megy-e 4GHz-et stabilan, ez fugg a hutestol is. Ha gyari hutes akkor hagynam 3.8GHz-en, azt meg lehuti szepen, afolott komolyabb leg vagy viz kellene.
Memoria 3200 az rendben van, maganak allitja a feszt az is oke.
-
traktorgumi
aktív tag
-
törölt tag
válasz
apa111 #15564 üzenetére
Amig megy stabilan 4GHz-et es nem ker sokat enni rendben vagyok vele. Indulaskor a cel a $GHz CPU es a 3200-as RAM-ok voltak, ez teljesult. Efolott mar tul sokat ker, annyira nem erdekel, majd Ryzen 2 vagy TR2 2 ev mulva, eddig elvagyok vele
Most mar elegge letisztult a gyartas szoval egyre jobb kockak jonnek ki es egyre olcsobbak is, egy IGP hianyzik meg nekem bele es rendben is leszunk
-
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #15559 üzenetére
jaja , de ez biztató és örülök neki , hogy van ilyen is kecsegtető egyben is , hogy már a zen+ is oda fog verni
ha jó lesz én tuti kipróbálom ..
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #15554 üzenetére
Ott van a kepenJa, Cinebench, igen, mindjartAz 1.325V-al, IBT kerne 1.4V-ot hogy szerinte stabil legyen amit soknak tartok meg vizezve is, jatekok alatt 1.35V-1.375V korul eleg neki meg mindenfele munkara.
-
törölt tag
Hali,
az 1700-aknak mennyi kell 4GHz illetve 4.1GHz-hez atlagban?
Amit az AMD kuldott nekem csereprocit Kanadabol az 1.330V-al megy 4GHz-et stabilan, most nezem 4.1GHz-hez is eleg ez neki, meg adok egy stabilitas tesztet, de ugy nezem 1.35V eleg lesz neki max.
Illetve egy masik kerdes, Asus C6H-nal 2 GPU-s rendszerben nem nagyon lehet allitani melyik legyen az elsodleges boot alatt, legalabbis en nem talaltam, ha valakinek sikerult, erdekelne a megoldas.
-
Televan74
nagyúr
-
Valdez
őstag
Az enyémnek értelmes körülmények között 3.85 a vége, elég "gyenge". 1.375-ön bírja ezt, ibt alatt 72-73 fokig megy fel. Ennél nagyobb órajelhez 1.4 fölé kellene menjek.
-
jani04
aktív tag
Sziasztok.
Kérdésem az lenne,hogy szerintetek ez így normális működés e?P-state-ben 4 ghz van megadva 1.375-ös feszültséggel.Offset voltage-al játszogattam kicsit.
Nem tervezem hosszú távra ezt a konfigot,de kinyírni sem szeretném.
Leginkább a bclk elmászása aggaszt. -
Valdez
őstag
Ha 10x végigfut az ibt avx maximum, akkor az stabilnak mondható? Amúgy az ibt ram tesztre is jó (így azt külön már nem kell tesztelni?).
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
Simi37 #15534 üzenetére
Hello! Hogy hogy nem Maximumon csináltad? csak a Cpu-t akartad tesztelni?
Ezt a gflopsot hol nézitek ?
Mert ma én is feltettem de csak 5 körre! hogy milyen terhelést ad a LinXhez képest a memot kb 3%-l jobban terhelte ennyi mésban nem tért el.
Én vagyok LinX-l tesztelő. Ma azt is nyomattam mert a ramomat javítgattam kicsit Szinyák régebbi írása miatt! Kingson HyperX Savage van 3000MHz 15 18 18 18 38 69 392 az eredeti, már pár hete 2933 14 16 16 16 36 69 392-n használtam, de ma mondom javítok kicsit rajta,mi baja lehet. Így gyorsan csak 57 292. Első képen látszik a ram régebbi állása.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Simi37 #15527 üzenetére
Köszi (#15527) Simi37, (#15529) arnoldito, végül úgy sikerült levinnem a ram feszt, hogy 1.35-re vettem biosban ami mellett 1.375-öt ad neki a valóságban. Fura, de így szépen megy minden.
Egyébként level 3-ra tettem.szerk: szóval a fenti beállításokkal, stock air coolerrel megy 3.8 Ghzen a proci és 3200 Mhz CL14-en a RAM.
-
hipsteR
csendes tag
válasz
Naturalist #15525 üzenetére
Miutan 45 fele formacioban vegigprobaltam minden ramot (koztuk minden egyes csere kozott shortolni a clr_cmos-t) megtalaltam en is ezt a postot, most a harmadik modszerrel probalkozok egyelore sikertelenul.. elallas lesz ennek a vege
-
edari
őstag
Aki P-stattel tuningol, annak a fesz lemegy idle állapotba ha üresbe megy a gép?
-
Naturalist
tag
válasz
hipsteR #15511 üzenetére
Próbáltad a dual bios visszaállítást?
Method #1:
Shut off the powersupply by pressing the button on the ”PSU” or by removing the power cable.
Press the powerbutton 3-4 times to empty the stored energy in the power supply.
Turn on the powersupply
Press and hold the powerbutton, the system will start the bootup procedure but will shut down after a few second. Release the powerbutton after the system have shut down completely.
Press the powerbutton to start the system.
If this technique was successful the system will boot and you will see the following image.Method #2:
Shut your PC down.
Hold the power AND the reset button for about 10 sec, than release.
Backup BIOS should kick in anytime soon now.Method #3:
Short out pins 1 and 6 on the main BIOS chip (pin #1 should be marked with a red dot or whatever)
Tell a friend (or a relative) of yours to press the power on button
Remove the ghetto-like jumper you’re holding between pins 1 and 6 as soon as you hear a beep.
Backup BIOS should kick in again and everything will (hopefully) be fine. -
törölt tag
válasz
hipsteR #15519 üzenetére
szinte az összes tápon így néz ki a 20+4 csatlakozó, csak a videón nincs egy síkban az egész, mintha be se lenne dugva. videó alapján nekem ez szúrt szemet.
windows-ból nagyon rég nem frissítettem bios-t, vagyis haver p5b lapját frissítettem utoljára, ami meg is halt ezért (másnap egy helyi ph-s átforrasztotta az előző halott lapjáról). a gyártó tudott a problémáról, csak lexarta. azóta csak bios+usb kulcsos verziót csináltam. -
OutSider17
senior tag
-
-
törölt tag
-
hipsteR
csendes tag
válasz
OutSider17 #15513 üzenetére
Koszonon a segitseget, de sajnos nem oldotta meg a problemat
@Rocket6: remelem lesz legkozelebb, biztos nem nezem be ennyire -
OutSider17
senior tag
válasz
hipsteR #15511 üzenetére
Szervusz!
Ramok közül egy maradjon csak benne. És kezd el végig próbálgatni minden slotba. Ha az egyikkel el indul akkor jöhet a másik. Ha így sem indul akkor minden sata eszközt húz le róla ha van m2-es ssd a gépben azt is szedd ki és akkor újra az egész elölről egy ram aztán mehet a többi. -
hipsteR
csendes tag
Sziasztok
Mivel alaplapos kerdes lesz valoszinuleg egy picit off, elnezest. Tegnap megerkezett a konfigom, R5 1600, GIGABYTE AB350M Gaming 3, Hyperx 2x4gb HX426C15FBK2/8. Eloszor minden faszan mukodott de biosba lattam, hogy aprilisi verzio van rajta mondom rafrissitek. @BIOS-al desktoprol feltettem a legfrissebb biost a gigabyte oldalarol (F7a), irta is hogy succesful es rebootoljak. Azota bootlopba van a srác, teljesen fekete kepernyo csak felvillannak a ledek a vga-n meg a lapon majd par masodperc mulva ujraindulgat.. Probaltam mar kivenni ~10 percre az elemet, termeszetesen tap kihuzva, clear cmos jumpert fogdostam csavarhuzoval 5-10mp-ig elemmel a helyen meg elem nelkul, ramokat mas sorrendbe rakni, mindent kihuzni es osszedugni, egesz ejszakara kihuztam a tapkabelt hatha stb.. Esetleg valami segitseggel tudtok szolgalni? Eleg frusztralo a dolog, foleg hogy teljesen jol ment minden..
Koszonom! -
edari
őstag
válasz
Szinyák #15508 üzenetére
Köszönöm a segítséget, most jó (úgy látszik). Érdekes egyébként, mert én a VID-t feljebb toltam délelőtt, és akkor nem váltott fel. Most hogy azt hogy nem változtattam (én 1,3-at adtam neki a 3,8 ghz-hez, ő meg 1,23-at), most jó. Ki érti.
Most már csak az offsetet kell belőnöm.
-
OutSider17
senior tag
válasz
Venyera7 #15506 üzenetére
Én anno 4790K-ról váltottam FX6300-asra 2hónapig aztán pedig most a Ryzenre!
Azt kell hogy mondjam hogy nem hiányzik az i7.
Nekem nagyon tetszik a Ryzen. Egy normális hűtőt ha szerzek a procira akkor majd még írok ide úgy is hogy mit muzsikált 4Ghz-en az 1400-as!
De már most az igényeim és elvárásaim felett teljesít! -
Venyera7
senior tag
válasz
OutSider17 #15505 üzenetére
Nem ,nem az én gépem. Haverom bízott meg vele, hogy rakjak neki össze egy konfigot. Én meg tesztelni akartam mindenképp a Ryzent így hát lett ez.
Nálam még nem esedékes a valtás, a gépem az adatlapomon. De Intelesként azt kell, hogy mondjam tetszik. Sajnos tesztre nem sok időm lesz, mert holnap indul vissza németbe... Tehát összesen lesz 7-8 órám tesztelni. 24/7-es beállításra szerintem nem lesz elég az idő, de kicsit megismerkedek a rendszerrel. Majd legközelebb itthon lesz, akkor kap végleges beállítást. 1080p 60hz monitora van nem fog hiányozni neki az Oc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- OnePlus Pad 3
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3298
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest