- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15297 üzenetére
ahogy anno a cpu stability megallpitotta volna : Rock Solid.
-
Szinyák
őstag
Nah volt időm többet foglalkozni a ramokkal 3466mhz simán meg lett
annyit csináltam , hogy
SoC voltnak adtam : +0.060mv ProcOD: 60ohm Memória : 3466mhz CL16-16-16-36-58 1T 1.36Vszerintem egész pofás lett , de majd megmondjátok. Lehet belenézek egy 3600mhz.-be is
Kérlek nézzétek már át a hwinfo feszeket, hogy szerintetek is rendben van nincs kiugró adat stb én mindent rendben találtam . SoC így : 1.137v kap max szerintem az még belefér . Tényleg meddig ideális 24/7.-re ?
-
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #15292 üzenetére
Ha tönkremegy, akkor kérdés tudják-e bizonyítani, hogy tuningoltad, mert az elvileg garanciavesztő, amit a Ryzen Masterben le is írnak. A bios beállításokkal pedig te tudod a legjobban finomhangolni, vagy testre szabni a rendszered, de ez idő, fáradtság. Érdemes szerintem lefuttatni az automata tuningot, hogy milyen a szerencse a szilicium lottón, de utána ésszerű keretek közé kell hangolni a gépet.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15293 üzenetére
azon a feszen mar inkabb höt von el a kornyezetbol.
szerintem a hutogepet lassan eladhatod, a sört meg be lehet tenni a cpu ala, de azt is eleg lehet 3-4 percre. -
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #15292 üzenetére
Digi+vrm menüpont alatt találod a cpu llc-t (legfelső), advanced fülnél pedig az amd cbs alatt pedig a cpb-t (Core Perfomance Boost).
-
OutSider17
senior tag
válasz
hokuszpk #15291 üzenetére
Köszönöm szépen!
Én is úgy gondolom hogy elég jól teljesít a gép!
Pedig egy elég puding hűtő van rajta (DeepCool Gammaxx 200T) és a paszta sem egy Thermal Grizzly!Amúgy csak az új bios miatt látod így! 1,0875 volt a maximumja amit biosban beállítottam neki!
Ezen a feszültségen stabil a proci 3.6Ghz-en!
-
válasz
kecsawi #15289 üzenetére
Digi+ VRM az van !
Mi van akkor ha én nem játszom ezzel a sok beállítással és egyszerűen fogom magam és csinálom azt amit az Asus ad lehetőséget....? BIOS majd F7 és az "EZ System Tuning" résznél beállíttom "Asus Optimal"-ra és Save and Exit (F10) majd mosom kezeim....bármi is történik ezután. (én nem lehetek hibás, bármi is menne tönkre)MD
L[Kérésre dupla sor törölve, a telefon megmakacsolta magát.]
[ Módosította: jim bcs ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15290 üzenetére
ez durvan jo, ha lesz idom, letiltok 4 magot, es megnezem ugy.
mondjuk a 3600 -hoz az 1.131 volt is parade, nekem 1.15 a 3500, de 3600 mar csak 1.2 felett hibatlan. -
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #15288 üzenetére
Advanced-AMD CPB/AI Tweaker Digi+ VRM
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15285 üzenetére
az ibt vagy ugy unblock az egesz gep ?
majd screenshotot kerunk, ha kesz -
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15283 üzenetére
ibt uzenet, hogy valami nem franko ?
-
törölt tag
válasz
wwenigma #15279 üzenetére
az most nagyon rossz biznisz lenne az amd-nek szerintem, most nincs szarban, hogy a core unlock-kal szerezzen vevőket. persze örülnék én is neki meg minden, de akkor kb senki se venne 8 magost. a magyarokat ismerve kb mindenki a 14 napos elállással venné a 4 magos zen procikat, és tele lenne az apró a feloldható procikkal.
#15281) SECTORnooB
ahogy mondod, erősen fake gyanús. ehhez alapvetően egy unlock-os bios kell, amiről még nem hallottunk. -
wwenigma
Jómunkásember
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15277 üzenetére
de semmi 'very high' bohockodas ! maximum. az a tutti.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15274 üzenetére
ezert kell az avx/ibt maximum teszttel
amiota Tengo kollega megosztotta, nagy rajongoja lettem, ez nalam 72-73 fokra felfuti a cput, telen lehet megse kell majd a tavfutes. -
OutSider17
senior tag
válasz
#95462144 #15273 üzenetére
Igen próbáltam már anno.
Az sem gyilkolta jobban. Én nem tudom hogy mi van ezzel a procival....
De már lassan azt sem hiszem el hogy ez egy sima 1400-as!Úgy érzem 6-ost dobtam üveggolyóval!
60-62fok körül van a maximumja a nyári melegben is! Jelenleg 24 fok van a szobámban!
-
törölt tag
válasz
OutSider17 #15271 üzenetére
Egy 10es IBT-t próbáltál már very high beállításon? Nálam az kihajtja rendesen, cpu-t egyedül az képes 63 fokra felvinni a Vrm-et meg 70 fokra felviszi, más programnál alacsonyabbak nálam is az értékek.
-
törölt tag
IBT-vel hajtsátok meg az kifingatja, ha olyan rendesen. 10-es teszt very high... A Lynx-nek is van Amd variációja, de nálam az nem megy valamiért, csak feldob egy tized másodpercre egy dos-os ablakot és megáll a történet
-
Szinyák
őstag
válasz
OutSider17 #15267 üzenetére
jaja mert erős a cpu azért intelnél elég volt neki a Prime is a zene már beszaggatott néha.. filmet / netet már nem is mertem vele erőltetni mert tuti össze szakad
Ennyit jelent , hogy 8/16 + cache is több van benne ... Dolgozik az ne félj . de van benne tartalék én is tudok mellet filmezni / netezni+ zenét hallgatni stb meg is lepődtem rajta én is ..
(#15268) ViZion : Prime 29.20 ,29.30 az máz Zen architektúrára már fel van készítve írja is a program az elején
-
ViZion
félisten
válasz
OutSider17 #15267 üzenetére
IBT vagy linX, FX-hez patch kellett, nem tudom rizsánál kell-e a progira. Na az megfűti rendesen...
-
Szinyák
őstag
válasz
OutSider17 #15262 üzenetére
hmm ez érdekes .. 29.30 vagy 29.20 verzió ami ZEn.-re van optimalizálva ?
Haza megyek kipróbálom a cpuz bench részét. De számomra nagyon hihetetlen. Intelnél meg se erőltette magát olyan volt mintha böngésznék vele .
AMD ibt, Linx stb eddig legdurvábban a Prime95 Small fft's dolgoztatta meg a kockát és VRM.-et.. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #15262 üzenetére
primevel melyik tesztet csinaltattad ?
small fft ? -
hokuszpk
nagyúr
csak egy 500-as, azert irtam, hogy 550>= -t kell venni.
ha befűt az ibt, akkor 3.8 -on is 150w koruli fogyit ir a hwinfo a cpu+soc -ra, es az csak 1.265V ; itt ugye tobbet adtam neki + lehet valahol ott lehet a fal 3.9 korul, elkezd zabalni a cpu, a tap meg ugyan summa 500, de azon az agon mar csak peakba tud annyi ampert ami kellene, hosszabb idore nem. -
OutSider17
senior tag
válasz
Szinyák #15256 üzenetére
Igen!
Csak miattad letöltöttem a Prime 95-öt.
Annyi különbséggel hogy a Prime nem mindig hajtja fullon a magokat addig a cpu-z stress tesztje mindig teljesen kihajtja a magokat!Meg a Prime mellett simán böngésztem addig a cpu-znél ez lehetetlen mivel a magas proci kihasználtság miatt pokolian "laggol"!
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #15258 üzenetére
biztató. jó úton jár az AMD azért is váltottam .. Meg untam az Intel politikát . Az viszonylag nagy előre lépés lenne egyszálas telj és IPC.-ben
Majd meglátjuk milyen lesz tesztek lapján. A ZEN2 az milyen lehet akkor majd beteg elme remélem .. .
-
SECTORnooB
addikt
-
Szinyák
őstag
válasz
OutSider17 #15254 üzenetére
Hol ?? Cpu-z teszt és Prime95 között
(#15255) MaxxDamage jaja igen ez ez első 14nm procijuk kísérleteznek nekem is 3.8.-on nagyon szépen megy alacsony feszel meglepően. 3.8 fölött meg mint ha falba ütköztem volna itt a vége kb.
Én is váram nagyon a ZEN+ ha mennek 3-400mhz többet alacsonyabb feszen akkor beújítom én is a gépbe az biztos
-
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #15252 üzenetére
Az biztos. Cpu-z semmire nem való már stressz tesztre gondolok édes kevés oda. 980ti bőven kihajtja. Szerintem állítsd be szépen manuálba az órajelet 3.7/3.8.-ra viszonylag kevés feszel és használhatod is 24/7.-re és még OC is van rajta . Hőfokok is rendben lesznek . Te meg happy
-
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #15238 üzenetére
Mi értelme van ennek a Cpu-Z tesztnek ? Ha CPU-z teszt alatt 62 fok akkor bele se merek gondolni Prime 95 29.30 small FFT'S alatt mennyi lehet az a cpu stressz teszt, nem ez a hányadék.. Szerintem az első percben alatt dobná el magát ...
(#15234) SECTORnooB : Aszem 1.38v
-
hokuszpk
nagyúr
-
OutSider17
senior tag
válasz
dchard #15244 üzenetére
Szervusz!
2020-ig ezzel a foglalattal tervezi az új Ryzeneket az AMD! Ha X370-es lapot vesszel akkor szinte biztos bírni fogja! A B350-esek már nem biztos! De egy B350-es is kezeli az 1800X-et! Tuningot nem tudom mennyire bírná azon a teljesítményen mivel 1400-asom van. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
traktorgumi #15236 üzenetére
ha nem akarsz matekolni a tuningal, akkor 1700x. magasabb az alaporajele, es a turbo/xfr is tovabb megy.
ha tartjuk a 'kritikus munkagepet nem tunningolunk' allaspontot, akkoris 1700x.
egyeb esetekben nyugodtan vegyel 1700-at, fix 3.6 - 3.7 Ghz korul megy a gyari hutovel is. -
martin66
senior tag
-
dchard
veterán
Arról van valakinek infója, hogy a mostani AM4 foglalat mennyire időtálló? 6 év után vennék egy 1600x-et, amit 2-3 év múlva lehet hogy egy 8 (vagy 10) magos, következő generációs Ryzen-re cserélnék. A kérdés, hogy a mostani foglalat és déli híd mennyire időtálló, legalább a következő generációt kezelni fogja?
Köszi!
Dchard
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #15238 üzenetére
Ha a CPB (vagy XFR ha így ismerős)t kikapcsoltad és mozog a fesz akkor érdemes játszani kicsit az LLCvel.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #15235 üzenetére
Core Performance Boost. A fix feszültséget fogadd meg szerintem, mert nem lesz hosszú élettartamú a kockád. A hőmérsékleti értékeid sem jó ahogyan írták már előttem. Lehet húzni a procit, de ha a hőfokok miatt szinte biztosra mondom, hogy throttlingol, úgy meg semmit nem ér a tuning, sőt rontasz a helyzeten.
#15238: Ha a CPB-t kikapcsolod nem emel tovább a feszeken.
-
válasz
MaxxDamage #15237 üzenetére
-
-
traktorgumi
aktív tag
Sziasztok
Elég sürgős a dolog mert ma meg kell rendelnem a gépet mert kell a munkához..
Ezt a két alaplapot néztem.
Ha jól néztem akkor akkor az msi x370 carbon pro usb 3.1 gen2 csatlakozó is van így most oda húz a szívemProciban is nagyobb a dilemma mert 1700 vas 1700x+hütö kb 25 ezer többlet költségek jár
Mivel 4 évre tervezek nem szeretném megbánni hogy nem költöttem rá meg plusz 25, de feleslegesen nem szeretnék költeni.
Megéri?Úgy hogy én biztos nem fogok feszültséget állítani hanem inkább rábíznám az alaplapra amit fel ajánl.
Mivel 50ezer körül van a két alaplap csak van benne valami gyári beállítás ami legoptimálisabbra rakja a procit meg a ramot vagy rosszul gondolom?
16gb 3200mhz rammot szeretnék,de nem tudok választani
Nagyon köszönöm a javaslatokat.
(Egyébként egy sapphire 480 oc kártya lesz még a gépben)
Mindig inteles voltam és ez lesz az első amd gépem -
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #15185 üzenetére
akkor tegyem én is össze a kezem nekem is sikerült szépen a 1700.-et belőni 1.264v satbil mindenhol 3.8ghz.-en hónapok óta / ramok 3200mhz . 3.8 fölött nem akar menni már az istennek se , pedig a 3.8.-hoz bekért fesz biztató volt
De lehet megpróbálom majd hétvégén ha lesz több időm . a ProcODT : 60ohm + SOC 1.1v-1.15v megpróbálkozom a 3466/3600mhz.-el hátha bírja a ram -
nyulnyulu
senior tag
válasz
OutSider17 #15222 üzenetére
Köszönöm,majd kipróbálom,sajnos elég kevés tapasztalatot olvasok 1500x röl,szívesen olvasnék egykét beszámolót,sajna még gyári hűtő van rajta,talán jövőhónapban kapja meg az arctic 240 es hűtőt.Azzal majd kipróbálom mennyit bír
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #15205 üzenetére
Próbálj meg beállítani fix feszültségeket, mert ahogyan elnézem auton 1,5v felett adogat a deszka a procinak, 1,55v vagy felette már füstölni fog, nyersz vagy 10 fokot a hőmérsékleten is persze a CPB-t is érdemes offra tenni.
-
RVR400
veterán
válasz
MaxxDamage #15223 üzenetére
Nálam az FX-8320 sem ment 4.1 GHz fölött, meg az FX-8350 sem szerette már a 4.5 GHz-et sem. Szóval nekem most bőven jó az 1600-zal a 3.8GHz 1.27 V-on, ami vicces, hogy 3.9 GHz-en 1.45V-tal sem megy
-
arnoldito
senior tag
válasz
MaxxDamage #15227 üzenetére
Nekem is 1600x van és sikerült vízzel hűtve, 1.365v 4Ghz kihozni belőle. Viszont melegszik is, ezért kell a víz. 4.1ghz már 1.45V csak cinebench megy le ibt elszáll, ott a vége ennek az architektúrának.
-
ReFleXx
addikt
válasz
OutSider17 #15222 üzenetére
szerkesztés gombot használd pls
-
-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage #15224 üzenetére
Asus Ai suite, a lapodhoz is van szerintem, nezz fel az asushoz es a lapod oldalan a tamogatasnal ott lesz valahol
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #15223 üzenetére
mert még "gyerek cipőbe jár" ez az architekt...emlékezzünk vissza a régi i5-ösökre ott sem röpködtek az 5 gigahercek az első steppekben..
-
-
válasz
OutSider17 #15214 üzenetére
Azért a bokád ne f***ad le!
Na csak egy a sajnálatos, hogy a CPU gyári beáll. alatt 4.2-re Boostol, de az OC -vel nem lehet pl. 4.5GHz vagy az fölé menni (nagyon "kezdetleges" CPU ez még..és ezért lehet, vagy nem tudom)
FX-8350 @ 5GHz egy jó dolog volt (azt az is gyári érték: 5GHz Turbo: 4.2GHz az R5 1600X nem nagyon húzható 4GHz fölé és a gyári értékek: 4.6GHz Turbo: 4.0GHz) hivatalos értékek.MD
L -
OutSider17
senior tag
válasz
csepelball #15216 üzenetére
Szervusz!
Üdv a klubban!
Használd sokáig egészséggel! -
kecsawi
senior tag
válasz
OutSider17 #15214 üzenetére
Nekem is bepuszilt 4 GHzen a 1,4 V -ba, de csak kis 4 magos 1200-am bírja és gyors is.
-
csepelball
tag
Üdv a klubban kedves Én
Véégre teljesült egy álom/vagy rémálom
AMD Ryzen 1600X
ASRock AB350 Pro4
1TB WD10EZEX
GIGABYTE GTX1060 - GV-N1060WF2OC-3GD
1x8gb ddr4 Team - TED48G2400C1601
Be Quiet! Pure Power L8 500W
Be Quiet! Pure Rock
Zalman R1 (ZM-R1)Első indulás, sima ügy. A memória 2400mhz-n megy gyárilag, autón.
Windows telepítés simán végig ment.
Most driverek és társaik másznak fel.
Biosban 1.345V van gyári fesznek megadva.
További infók, cikk, videók, stb később. pl cinebench, egyéb.Szerk: Köszönöm a 15 ezer hozzászólást, a sok olvasnivalót, a procihűtő felrakásához a tippet és fórumos kollégáknak akik segítettek ramot választani, stb stb jó
Sztárok vagytok!
-
OutSider17
senior tag
válasz
MaxxDamage #15213 üzenetére
Hát én eléggé féltem a Ryzenem! Sokáig szeretném ezt használni!
Anno a kéket nem sajnáltam.... Meg is főtt stock órajelen amikor meghalt a hűtőn a venti....
Szerintem egy stabil 4Ghz bőven elég lenne! Nem igazán szeretnek ezek a procik 4Ghz fölött menni. Majd talán a Ryzen 2!Feszültségnél én is ilyen 1.4voltot javasolnék maximum! De inkább 1.4 volt alatt!
ui.: Te húztad a procidat és én fostam le a bokám amikor megláttam a hőfokot!
-
válasz
SECTORnooB #15206 üzenetére
Kis fesz még elkél neki, mert R15 Cinebench el sem indul , vagy lehet a 41 -es szorzót kell kicsit vissza venni (40.9 vagy lejebb) majd ha lesz időm akkor kisakkozom.
(#15207) OutSider17:
Amúgy anno FX8350 -el is csináltam 5GHz-t (24/7) és Phanteks hűtővel (3 ventis) ami verte az akkori vizes cuccokat (H110 meg hasonlók)MD
L -
OutSider17
senior tag
válasz
SECTORnooB #15206 üzenetére
Kiegyensúlyozott módban kissebb a teljesítménye maximális órajelen is!!!
-
Simi37
őstag
válasz
Cseneles #15208 üzenetére
Hát 70 fok 1,5v fölött elég baráti
Radiba beletolom a klímát és annyi sem lesz
Én most ibt stabilra akarom a procit de lejjebb fogok adni az órajelből szerintem
Rajtam tuti segítene a víz. Konkrétan az egész hűtő tök meleg meg tudom fogni de attól még rendesen forró szóval egyértelműen a kapacitása kevés a hűtőnek. De most nincs keret egy noctua d15 csodára vagy egy játékvízre.
-
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #15207 üzenetére
"CPU (Tctl)" hőmérséklet a nyers leolvasás a belső CPU érzékelőből. Az AMD szerint az X sorozatú Ryzen CPU-k esetében 20 C-ot kell levonni az igazi hőmérséklet eléréséhez. Tehát ez a "CPU (Tdie)" érték.
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
MaxxDamage #15204 üzenetére
A te esetedben a tdie a mérv adó mivel az X-es Ryzeneknek 20fokos eltérés van a nem X-es társaikhoz képest!
Sima 1600-asnak néztem! Elnézésedet kérem!! -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #15202 üzenetére
kicsit kevésnek találom a single core pontokat... nekem 3.8-on csinál 22-24 pontal többet...
-
válasz
OutSider17 #15203 üzenetére
-
válasz
OutSider17 #15203 üzenetére
(CPU) tctl és tdie azok mik is konkrétan?
MD
L -
OutSider17
senior tag
válasz
MaxxDamage #15202 üzenetére
Nagyon magas a hőfok!!!!!
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
MaxxDamage #15198 üzenetére
Szervusz!
Valóban így van elméletben..... DE úgy látom hogy te nem tudod megfelelően hűteni!!!! Pokolian magas érték az a 81.1 fok!!!!!
Jó tanács! Nem kötekedésből írom. És valószínűleg nem fogják cserélni a procit sem.....
Úgy hogy én inkább hallgatnék a többiekre!Ui: 68foknál azonnal állítottam le a tesztet amikor én meghúztam 4Ghz-re az 1400-asomat! Nem minden proci megy 4Ghz-et!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged