- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Az Athlon proci esetén kell mennie mert ott Vega 3 iGPU van.
Az 1700X esetén NINCS kép a monitor felé az iGPU hiánya miatt. Ettől függetlenül be kellett volna bootolnia,DOS módban vakon biztosan.
Mint írtad,hogy direkt VGA-t nem csatlakoztál rá,így egyes egyedül az Athlon procival kell,hogy képet kapj a monitoron ha rendesen rá van kötve a hátsó DVI vagy a HDMI csati a moncsi kábele.
A memória modulnak alapból mennie kell,az alapján,hogy a korábbi lapban ment rendesen.
Cseréld fel a ram modulokat és a slotokat ill. egyesével próbáld.
Az alaplapodon elvileg a memória modulok mellett vagy a környéken MEMO LED CONTROL Debug (az alján a 24 PIN csati mellett) kell lennie ami jelzi,hogy jó-e oda a memória ill. kompatibilis vele.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
vannak olyan ramok amik még 100Ft-al se mennek lefelé az áraival.
ezen az áron már 2x16Gb vehető.
ez a G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB típus meg egyre olcsóbbamúgy ezt a 4400mhz KIT-t melyik gépcsoda használja ki?
-
jeni
félisten
hello!
a támogatott listáján nem tüntetik fel a verzió számokat.
ha maradsz a Corsairnál akkor arra figyelj,hogy 5.30 felettiek legyenek a számok.
Predatorra nem panaszkodtak még,nekem is az van majdnem 2x áron vettem és abból a 3600Mhz,de nem ér meg annyit a mostani felhozatalhoz képest.
majdnem fele annyiért a 3333Mhz jobban megéri
a 3400Mhz ha az van az mennyit kóstálna? -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
a szóló memória 1x8Gb mindig rizikós,mert nem tudni a másik 1x8Gb milyen is lesz?
korábban a Corsairokra mondták,hogy annál lutri lehet a dologból. az is hozzá tartózik,hogy nekem épen 2db 1x16Gb Corsairom van a CL15 memóriákból. természetesen én már egybe vettem meg az apróról,így már letesztelt kipróbált állapotban kaptam meg.
-
jeni
félisten
Amúgy a PCi csatira szükséged lenne? (Gigabyte lap)
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Erre csak az tudja a választ akinek pont olyan a lapja ,a memóriája. Legfőképp a proci memória vezérlője birja-e a alacsony időzítésű CL14 beállításokat?
1600x
Van fent egy excell táblázat megadva kinek mennyire sikerült belőnie?
-
jeni
félisten
2x ment valamiért
boccsi -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
hali!
az általad meg adott adatok alapján az DUAL KIT!
vagyis 4db 8GB modulokból áll. CMK32GX4M4C3000C15
ebben az esetben inkább sima KIT-t vegyél ami csak két memória modulból áll.
és ha kell a 16GB akkor csak 2x16GB KIT-et vegyél.
sajnos a Ryzen-nek nem erőssége a 4 modulos használat! sőt kifekszik tőle!olvasva még nem vetted meg ,akkor most csak az Biostar alaplapod van megvéve még?
milyen procival hajtanád?listádban ez a 32Gb verzió van meg de ez modul KIT 2400Mhz menne.
G.SKILL F4-2400C15Q-32GRB 8G DDR4 2400 2400 MHzALZA boltban kiválasztva ezek a 2x16Gb ramok de húzósak az áraik!
ez talán jó lenne mert CL16 verziós
ezek olcsóbbak,ha tudsz akkor páros CL14 vagy a Cl16 vagy a CL18-t időzítéseket válaszd
-
jeni
félisten
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZRX
AMD komp,világítós és 55000Ft most a bolti ára,megy lefelé.
a Merlinhardver ott egyértelműen kiírja,hogy a végén X van vagyis AMD-re tervezve. Igaz csak 2év garival. optimalizált az AMD Ryzen CPU számáraa smartshop és a drako X jelölésűt ad el.
-
jeni
félisten
buta kérdés de a tápegységed jó?
a nicked alatti melyet megadtál milyen cuccaid vannak
ott a Gigabyte táp sosem volt mint ajánlott cucc.ezek vannak?
ASUS ROG STRIX X370-F GAMING, RYZEN 5 1600, FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz, Gigabyte 650W GreenMax GE-X650A-C1, Sapphire Nitro Rx580 4gb, DEEPCOOL GAMMAX 300, Zalman Z11 Plus HF1
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
milyen cpu-t vegyek topikban is érdeklődj!
-
jeni
félisten
10000Ft felett keres hozzá hűtőket.
Noctua 14-s vagy a 15-s
Be Quitlet! Pro 3 vagy a Be Quiet! Dark Rock Pro 4 kisebb Pro nélküli
Scythe Mugen 5 Rev B PWM CPU hűtő
15000Ft alatt van
Akár használtan is megveheted. Ezek nem romlanak el.Azt vedd figyelembe mekkora a házad CPU magassága!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Ezt dicsérik és jó áron van.
HDMi kimenete is van tehát mehet bele a 2200G vagy a 2400G
Érdemes megvárni a holnapi napot mert új procikat jelentenek be és az árazásra is fény derül majd.ASROCK X470 Gaming K4
-
jeni
félisten
Chipset és sata driverek fent vannak?
amiket leírtál,hogy az alaplaphoz mellékelt sata kábellel sem jó,bár egy ilyen sata vezérlés általában az szokott lenni,hogy vagy jó vagy nem,vagyis van jel átvitel vagy sehogy sem?
az ingadozás az a chipset gyengéje is lehet,kérdés ez most műszaki hibának tekinthető vagy gyárilag olyan?
Asmedia? Intel?Asata3.0 vagy az Asata3.1 van dugva esetleg a sata3 0 port? ezek az elsődlegesek.
Ultra-Fast PCIe Gen3 x4 M.2 with PCIe NVMe & SATA mode support
m.2 alaplapi integráltba sem próbáltál egy ilyen NVMe SSD-t használni?
esetleg egy PCIe adapterrel használva is meglehetne próbálni. -
jeni
félisten
ha igaz az a frekijel akkor megér annyit!
kérdés mennyi gari idővel kapod meg?
az én lapomban a 3600 frekis Predator elsőre csak 3466Mhz-n tud menni.
amit állítottam a BIOS-ban az a freki és a 1,35V.
van egy Corsair 2x16Gb ramjaim ami 5.39 verziósak nem KIT-ben lett véve de egy boltból és egyidőben és az is csak 2933Mhz-t tud. ennél többet nem enged feljebb vinni ugyanabban az Asus lapban. de legalább nem fagy le. az Intelben minden állítás nélkül tud 3000Mhz-n ketyegni. -
jeni
félisten
Ilyennel biztosan nem lösz mellé ezt AMD-re tervezték ez biztosan 5.30 feletti számozású lévén új szériás erre kíváncsi lennék UGYANIS SAMSUNG B-Die chipes!
kérdés,hogy megér e ilyet hosszabb távra tervezni? Biztosan a Ryzen 2 esetében sem tudná még kiaknázni a nagyobb frekit a rendszer. Bár nekem most 3466Mhz fut,és csak Ryzen+. -
jeni
félisten
Az 1080Ti karihoz nem egy 2666Mhz ram
58000Ft a Kingston Predator 3600Cl17 2x8GB KIT 999 hó garival.ezt én még csak 99 hó garival kaptam meg. ennél biztosan van jobb de drágábban,lehet most drágább de nem megy fel az átlag ára 62000Ft felett
amúgy ki lehet fogni jófajta 3200Mhz ramot 50000Ft körül. -
jeni
félisten
Amennyiben használnál PCIe m.2 kártyacsatolót?
Nekem is olyan van- Asus és Delock
ott épen ez a LEGOLCSÓBB igaz ehhez nem jár venti
-
jeni
félisten
Jár a 2 üveg sör nekem

A régebbi kisebb szériás ATX lapokban benne van.
A B450 lapokon biztosan már nem nincsenek rajta -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
olvasd sokszor és fejedben lesz
-
jeni
félisten
én azt írtam ,hogy a híres 5.20 verziós Corsairokkal voltak gondok.
a 4.xx nem volt ilyen panasz.
szerintem lehet,hogy a 4,xx már nincs is a boltokban. -
jeni
félisten
épen az AMD4 nem komálja a 4 slotos használatot
és emiatt is mi a garancia,hogy a másik KIT 10000%,hogy ugyan olyat kap majd?
nem mindenképpen a 3000 Mhz (2933Mhz) hanem már nincs árban difi a 2666Mhz és a 3200Mhz között.
előnyösebb a nagyobb használataa Corsairban meg nem tudni melyik verziót adják el mert 5.30 alatt nem jó a Ryzenhez. Igaz előbb utóbb ki kell kopni ennek a szériának is.
nem minőségi gondok vannak vele hanem legtöbbjük csak 2400 vagy max 2666Mhz mennek,ha 5.30 alattit teszel bele- Hynix chipesek azok. van ami 4.30 valamennyi az még Samsung elvileg.van a fórumon egy srác akinek 5.20 verziósa volt neki és nem ment rendesen vagy nem a névértéken ment. bezzeg az Intelben tökéletesen tudta hajtani azon a frekin. magam is jól tudom mert én vettem át tőle és később tovább adtam.
-
jeni
félisten
hosszabb távra inkább a 2x8GB
olcsón a piros házas
itt is van
a Corsairt kerüld most -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
én a 2. generációsból prociból választanék és hozzá B450 lapot vagy a X470 valamelyikét venném
a lényeges még melyiket mennyiért tudod megvenni?
ha az 1800X megkapnám 50000Ft alatt akkor nem kérdéses melyiket is venném meg.
a Ryzen procik nem tudnak extra tuningot (értéken felülieket) mint az intelek.
én is a 2700 mellett voksolnék vagy a 2600X-t venném.
2700X most 105e.Ft felett van ez szerintem kiesik nálad. -
jeni
félisten
az X magasabb az órajele
az 1xxxx széria az 1-el korábbi,de jó az viszont érdemesebb a 2. generációs 2xxx prociból választani.
a 2700 is jó de drágább is,mivel az 8 mag 16 szál
az 1800X is megfelelő és olcsóbb,de a 2xxx javított fejlesztett szériások.
a 1xxx akkor vennék ha pénzszűke van. -
jeni
félisten
2600X és ez jobb hosszabb távra tervezve 6mag 12 szál.
2500X ami 4mag 8szál lesz - kérdés még érdemes ilyet venni?
lehet inkább az lenne a jobb döntés,hogy minél erősebb VGA kerüljön a gépbe.
pletyka szerint kezd leesni majd a memóriák árak.az Intelnél még mindig drágulás és hiány lesz egy darabig.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Én se vettem észre időben.
Ellenben reménykedhettünk abban hogy mégis akciós lesz.
A 2700X is akciósan hirdetve vettem még és pár embernek sikerült is.A bolt nem magyarázkodott hanem teljesített mi meg fizettünk örömmel. -
jeni
félisten
A dolog megrendezett volt. Ezt minden webshop,áruház,bolt megjátssza.
-
jeni
félisten
majd jelentkezzen az akinek sikerült annyiért megkapnia.
vagyis 23000Ft áron -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Minden VGA alatt el kell,hogy férjen a sata portba bedugott kábel is!
Ha nem fér el,akkor az a ház hibája vagyis a tálca nincs jól megtervezve!!!
Sajnos több lapnál is a VGA alatt van meg a helye,persze vannak kivételek.
HASZNÁLJ PCIe M.2 kártya adaptert! ezzel ugyanis még a SATA port számát is megtartod. Ha beraksz egy alaplapi integrált m.2 portba NVMe SSD-t akkor onnantól már minusz 2 sata port hiányod lesz!
Nem minden VGA kártya 2,5 slotos! Ilyen nem nagyon van. Ezzel előírás szerinti,szabványra gyártva vannak.
Sőt inkább 2 slot vagy 3 slotos,de a többsége 2 slot!!!!
Az M-ATX lapok mindig spórolósak a csatlakozások terén.Ez benne van a pakliban.
Vannak 10 sata laposok de azok 60e.Ft felett vannak. -
jeni
félisten
SATA kábel a problémás amit kaptál? nem lehet,hogy alapból szakadás vagy zárlat van benne? SATA3? ezzel nem megy hanem a régebbi SATA 2 kábellel?
lefelé kompatibilitással kell bírnia,sőt felfelé is mennie kell,annyi lehet,hogy lassabb lesz vele.
a Gigabyte sárgát,az Asus az MSI és a Asrock feketét mellékelt.
szerintem itt chipset gond van.
Intel és Asmedia van a lapodon? -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
2600x nagyobb támogatással bír. Frissebb model. Az 1700 esetében előfordulhatnak memória problémák. Ettől függetlenül a 8 mag több mint a 6 mag.
Árban az 1700 az előnyös. A 2700x szemben tutira a 1700 venném.
Ha pénzszűke van akkor én is a 1700 venném.
Ha váltasz később a 8magos procit is el lehet adni jó áron. -
jeni
félisten
Tudod az a bűvös 8-s.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem hallottál róla?

De ha kipöckölöd onnan a középső végtelenségig rajzolható számot aminek se eleje se hátulja nincs, akkor utána már nem lesz sátáni jelentősége.
fabri07
2666Mhz-ig 1,2V mennek a ramok.
efelett 1,35V a megadott érték. ettől még lehetnek eltérőek. -
jeni
félisten
2400Mhz esetén teljesen mindegy a lap X vagy B ugyanis nincs garantálva a 2666mhz e feletti Mhz elérése.
Tehát itt nem a lap lesz a gyenge hardver.
Némelyik memória húzható de ez csak elméletben igaz,a gyártó ezt nem fogja garantálni. Többen írták az AMD leginkább 29833Mhz vagy efeletti ramokkal megy jól. -
jeni
félisten
na most úgy gondolom ha nem egyhelyről vannak beszerezve akkor akár bibi is lehet. ha pedig igen félő ha tényleg valami rossz felhelyezés van és lett ebből fizikai sérülés amiről első látásra nem lát nem fedez fel akár a garit is megtagadhatják vagy erre hivatkozva elállnak az újbóli összerakással.
-
jeni
félisten
kérj a gyártótól egy AMD 9500 procit BIOS frissítésre. ha igazolod,hogy van új Ryzen + procid akkor küld is neked egyet,persze illik vissza küldeni is majd

kb ilyet küldenek vagy a édestestvért. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
2 ok kell,hogy eltudj fordítani a VGA felől a memória slot felé a ventit.
1. A cpu talpazat elforgatása amennyiben a merevítő és a furat elhelyezése is engedi. Valószínű, hogy ez kiesik!
2. A másik meg,hogy a ventit kell áthelyezned a memória felöli oldalára. Itt a kérdés lehet e rögzíteni a bordára vagy sem?Ha egyik sem lehetséges marad az a verzió,hogy veszel másik CPU hűtőt.
A legtöbbjük úgy van tervezve,hogy a memória oldalra kell tenni a ventit.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
akkor vehetsz átalakítót ami plusz hibaforrás lesz!
vagy eladód,meghirdeted a hangkártyát és veszel PCIe változatban másikat.
-
jeni
félisten
BIOSTAR X370GT5 = ezen 2 PCI csati VAN!
ASUS PRIME X370-A = ezen 2 PCI csati VAN!
mindkettőre ráteszed az adott alaplap BIOS legfrissebb verzióját és így kezeli a Ryzen + 2xxxx procikat is.
A BIOStar lap komolyabbnak tűnik!
Az Asus lap esetén az egyik PCi csatoló elvész ha beteszel oda egy diszktrét VGA-t! -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Hello!
Ezt találtam neked. Sovány a választék de van.
BIOSTAR X370GT5
ASUS PRIME X370-A
több 1000%,hogy nem lesz!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
csatlakozások terén nem látok különbségeket
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
1db 8GB ha jó marad ha nem szereti alapod akkor vissza viszed.
10 év garancia -
jeni
félisten
itt több a garancia ideje
megrendeled neten,elhozod ,ha nem jó akkor 14 napos elállással vissza viszed. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Annyi pénzért az újabbakat venném
Vannak lapok X470 vagy a B450 amikhez továbbra is fent van a Win7 driverek,amúgy a Win10 kompatibilitásra veszi őket.
Az alábbi venném olcsóbban! -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
köszi
én csak olvastam erről.
könnyebb megjegyezni,hogy az Asrock AB350M család egyik széria....
akkor még hozzá kell tenni,hogy +Pro4 széria
biztosan nem vissza hívás áll mögötte,hogy most nincs az új lappal gond, hanem az a hibás sorozat elfogyott. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
a merlinhardver weblistáján már rendelhetőek a B450 lapok
ezek szerint vissza vonták a rendelés felvételt. -
jeni
félisten
Sajni

5.30 felett az elfogadott.
Az a memória KIT Intelre lett kifejlesztve. Ettől függetlenül, kell mennie AMD-n de ahhoz manuális beállitások kellenek a BIOS-ban. Persze az sem lesz tökéletes,rosszabb esetben nem lesz 2933Mhz
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
nálam meg épen az összes 2xxxG-s Ryzen kiesik

akkor se vehetném meg ha 1 Ft-ba kerülne. ehhez másik lapot kéne vennem. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Ez a lap miért nem jó neked? Még pénzed is maradna jobb memóriákra.
Samsung chipeset vegyél ezek CL16 időzítettek.
és ha X370 laphoz veszel 2700X procit? -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fogyjunk le!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós kamerák
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest