Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
SECTORnooB #14940 üzenetére
Nálam folyamatosan 3.8GHz 1.35V-on van a proci és az alap hőmérséklet kb. 36 fok, ennél max 1-2 fokkal lenne hűvösebb alapbeállításokkal CnQ-val. Konnektórból is kb. 5-10W különbséget mértem, ami szerintem lényegtelen.
Az ingadozó pontszámok általában valamilyen instabilitást jelentenek. Vagy a CPU, vagy a memória nem bírja az órajeleket. -
Erwinke
aktív tag
Bootolni nem bootolt. Elozo intel g4600 volt aminn felraktam a wint es beallitottam mindent. Es mikor atszurtam uj gepbe az ssdt akkor nem bootolt fel a win csak a biosba dobott be. Boot optionst meg se nyitotta mert kiirta,h nem talalhato bootolhato eszkoz. Igy gondoltam akkor ismet ujrarakok de sd kartyarol nem ment. Azt visszahozta haver az USB kulcsom es arrol elsore felment.
Windows 10 pro. -
mzso
veterán
Hát én besz@rok. A chipset driver telepítő nem hajlandó elindulni mert "nem található AMD grafikus harder". Ami nyilvánvaló mivel NVIDIA kártyám van. Mi ez a f@szság?Hmm úgy látszik ez is zseniálisan van leprogramozva... Mert amint beállítottam a kompatibilitási módot win7-re felment...
-
OutSider17
senior tag
Csak én értettem félre??
Én úgy értettem hogy nem akar bootolni az SSD-ről a rendszer. -
Erwinke
aktív tag
Siketult ujrarakni. Ugy tunik nem tetszett neki az SDkartyarol valo install. Usbrol ment poccre. Csak havernal volt az usb es csak sd maradt. Gondoltam az is megteszi. Elso amd konfigom. Majd lovok fel par tesztet.
-
mzso
veterán
Az AMD vagy az alaplap chipset driverét kell telepíteni? Az alaplaphé 1,2 giga, viszont régebbi. Az AMD oldalán lévő meg csak egy 174 megás fájl. Mi van benne, hogy ennyivel több?
-
Erwinke
aktív tag
Adata sp650 120gb ssd
Win10 pro es masik gepben felbootolt gond nelkul. Tegnap raktam ra a wint meg az elozo geprol eddig ment csak az ssd maradt igy ujraraktam gondolvan uj rendszer lesz legyen friss.
Bootmenube lepeskor bios kiirja, h nem talalhato bootolo eszkoz... -
mzso
veterán
Csodák csodájára egyből elindult a dolog. Akarok egyáltalán chipset drivert telepíteni?
Viszont volt egy probléma összedugásnál. Az alaplapon 8-as EATX12V csatlakozó van de a tápomon csak 12V-os van P3 jelzéssel, Ezt bedugtam. Lehet bajom ebből?
-
válasz
Erwinke #14984 üzenetére
Szia!
Elsődleges telepítésnél gondolom az elsődleges "boot" meghajtó az ODD , na ezt próbáld meg beállítani úgy hogy az elsődleges az a meghajtó legyen amin a rendszered van, de ez nem szokott baj lenni, ha az ODD marad mint elsődleges, mert nem nyomsz gombot bootolás előtt, akkor nem indul a lemezről a win install sem..automatán szokott menni a HDD/SSD bootolás... Milyen SSD/HDD-d van, amin a rendszer van?
MD
L -
Erwinke
aktív tag
Udv.
Amd r5 1600 at vettem.
Asus prime b350m-a lappal. De nem bootol fel a windows. Masik gepben felbootol de ezzel nem. Azt irja ki, b nincs bootolhato lemez es bedob biosba. Ilyenkor mi a teendo? Probaltam ujra rakni is a wint. De egyeni installkor nem dob ki meghajtot. Tallozbi probaltam ott meg szepen latja a helyi lemez C.t minden win file al stb. Kepet nem tudok felrakni mert telorol nem engedi feltolteni ...
Koszonom! -
nyulnyulu
senior tag
válasz
SECTORnooB #14981 üzenetére
Hála égnek,nálam digi van,500 le 200 fel,és eddig csak többet mértem,de létező a probléma amit irsz,sajna tényleg,vidéken nem mindenhol van jó net,és ha van,horror áron,ezért ami nekem van,hűség nélkül 4000ft körül fizetek.
-
simico
aktív tag
válasz
TheProb #14958 üzenetére
Nálam egyszer sem volt még kékhalál, teljesen stabil minden első naptól kezdve. Pedig én még a Win10-et se húztam újra a hardvercsere után. Viszont a vcore nem automatán van, egyik első dolgom volt ezt átállítani és a core performance boost is ki van kapcsolva (fixen 3,7 GHz-re van felhúzva a proci, ez így jó nekem, nem kell a cpb / xfr).
-
nyulnyulu
senior tag
Nekem egy rendszer ujrahuzás belakással,max 3-4 óra,pedig uplay és társai kb250-300gb letöltés,programok pendrivon,de elengedhetetlen a dolog,régi rendszer,uj komplett hardverrel,nem a legjobb társítás,régi hardvered illesutő programjai nem biztos hogy szeretni fogják az uj vasat
-
kisza25
félisten
válasz
SECTORnooB #14973 üzenetére
Már pubg-al toljuk, jelenleg g4560+ rx560, elmegy rajta a játék meg még nem is végleges.
Minden pénz kellett az autó projektbe, hogy ne keljen hitel, így downgrade volt mindenben.(gép, telefon...vettem egy 2015-ös i20-at)
1200+ alaplap meglenne~ 50k akkor meglépném, de RAM csere az fájna, van 2x8GB Hyperx 2133Mhz, akkor már inkább vissza i5-re
Csak szeretek mindent kipróbálni, tuningolva + -
mzso
veterán
Helló!
B350 chipsethez, meglévő rendszerhez milyen drivert tegyek fel 8,1 hez a 10-eset vagy a 7-ese?. Hál istennek 8-ashoz való nincs.
Ezt lehet/kell telepíteni mielőtt átrakom az új hardverre, vagy utána kell valahogy feltákolni? (Már ha egyáltalán be tudok bootolni) -
Cathulhu
addikt
válasz
SECTORnooB #14970 üzenetére
Sry, nem akartam agressziv lenni, csak nem te vagy az elso es nem eloszor kell mar korrigalnom ezt az infot. Nyilvan szarmazik valahonnan, de ne terjesszuk itt is.
(Bar biztos vagyok benne, hogy 200-300 hozzaszolas utan megint jon valaki)
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
burriebonz #14959 üzenetére
6600k rol válltottam 1500x re,teljesen elég játszani,1060 6gb társaságában minden ultrán.
-
Cathulhu
addikt
válasz
SECTORnooB #14966 üzenetére
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #14960 üzenetére
>Melyik gyártási hét számít jónak?
A pletykák szerint a 2017 25.hét és az utáni https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=new-ryzen-fixed&num=1
>Vagy mennyit számíthat ez?
A friss prohardveres tesztben https://prohardver.hu/teszt/ryzen_3_i5_i3_pentium_alsohazi_korkep/nyomtatobarat/teljes.html
"A diagramokból három dolog köszön vissza: a Ryzen 3 1200 jobban reagál a tuningra (valahol érthetők az eredmények, 800 MHz különbség van az alapórajelhez képest), a Ryzen 3 1300X szintjét sok alkalommal el is éri (ez meg stabil legmagasabb, de ugyanazon órajelnek is betudható), és a drágábbik AMD processzorból nem igazán tudtunk többletteljesítményt kicsikarni, sőt a huzamosabb ideig futó felhasználói teszteken lassabb is volt, mint alapórajelen. ..."Szerencse, hogy mellékelték a chipek fényképét, amiből kiderül, hogy
A kevésbé húzható "AMD Ryzen 1300X " - például 1720 - vagyis 20. heti volt.
A jobban húzható "AMD Ryzen 1200" - meg 1725 - vagyis 25.heti.
De ez csak a véletlen -
Cathulhu
addikt
válasz
SECTORnooB #14963 üzenetére
Linuxos problema nincs kicsiszolva az uj BIOSban, ezt ne terjesszetek mar konyorgom.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Én biztosan az 1600-ast venném ő a bestbuy előbb útóbb meg kifogod használni...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Petykemano #14960 üzenetére
Semmitse,Linuxos problémát is már kicsiszolták az új Biosba. intel fronton is anno ment a szöszölés,hogy Vietnámi az a jó az a király..., Costa Rica meg szar.. mindegyik lutri.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Szia
Én az 1600 vagy 1600x melett döntenék 6/12 mégis csak és 16 Mb Cache. Árban 1600 nem sokkal több. -
zzola
titán
válasz
-
Petykemano
veterán
Melyik gyártási hét számít jónak? Vagy mennyit számíthat ez?
-
burriebonz
tag
Sziasztok!
Most állok gépújítás előtt, viszont felvetődött bennem a kérdés (hála mérhetetlen spúrságomnak) hogy az eleve kinézett 1600 helyett nem e járnék jobban egy 1500x-el. Igazából nálam csak a játék az ami processzort kíván, és a tesztek alapján azért nem vagyok benne biztos hogy jelenleg megérné a felárat. Amivel együttműködne: Rx480 8gb, várhatóan msi b350 tomahawk , valami g.skill 3Ghz ram, ripjaws (trident ha pont nem túl drága)
Minden tanácsot/tapasztalatot szívesen fogadok!
-
TheProb
veterán
Látom már egyre többeknek van Strix B350-F csodája...
Kinek mi a tapasztalat? Nekem a cserélt alaplappal is gyakoriak a BSOD-ok...
Ez nem függhet esetleg össze azzal, hogy full stock beállítások mellett is 1,4V-on megy a CPU alapjáraton? Nem magas ez? -
pipo112
őstag
hi akinek x370 msi gpc lapja van és ha próbálta az új 1.9-es biost tudna nekem dobni 1 kis infót mi változott az 1.8-as hoz képest és jobb vagy milyen thx
lehet pm-be is
-
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #14949 üzenetére
Úgy néz ki nem a ram freki miatt indult újra áramtalanítàs után, mert az összes egyéb ramfrekvenciàn is ezt csinàlja, kivètel volt a 2133. Úgy döntöttem visszateszem az 1,7 es BIOS t lecsúszok így a 3200mhzs xmp ről de legalább nem idegesít az újraindulàs.Cinebenchben 3200mhz és ram frwkinèl 10 pont+ multicoreba ès 3 pont plusz single coreba.
-
Cathulhu
addikt
Koszi. Jo lenne ha tudnam stabilan tartani azt a 3466-ot :/ de meg nem jott ossze sajnos, csak 1-2 boot erejeig.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #14945 üzenetére
Igen ha engedélyezed a CnQ-t akkor vissza áll a vezérlőpult.
-
kisza25
félisten
2133mhz RAM-ok nagyon visszafogják az 1200 prockót?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
SECTORnooB #14940 üzenetére
Beta biossal áramtalanítás után csak egyszer indul újra a gép 3200mhz-s ram frekivel, de nem állítja vissza az alapátértelmezett 2133mhz-re. A vezérlőpultba korábban betudtam állítani, hogy üresjáratban visza vegye a cpu frekit de már maga az opció sincsen ott valaki találkozott hasonlóval?
-
SECTORnooB
addikt
Tapasztalataidon felbuzdulva, feltettem a béta BIOS-t. CnQ kikapcsolásával megy a tuning normálisan 3.8Ghz-n illetve a béta BIOS-mellett is stabil a 3200mhz-s ram frekvencia,de viszont az órajelet nem tudom beállítani hogy üres járatban visszavegye illetve tapasztalataim szerint jobban is melegszik, sőt cinebench-ben anomáliáktól szenved, első tesztnél 1000 alatti pontszám következőnél már elkezd fokozatosan növekedni..nem értem miért csinálhatja ezt...?
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Kezd összeállni a konfig, csak a RAM-ok kérdésesek ugyanis végig néztem a pcx-en kapható ramokat, QVL lista alapján egyiket sem támogatja a lap. Amihez a RAM-ok kellenének:ASRock AB350M Pro4
Ryzen 3 1200Nem tervezek túl sokat játszani a frekvenciákkal, nekem csak arra lenne szükségem, hogy összerakom a gépet és megy. 2666Mhz-es RAM-okat támogat a lap, így azt szeretném kérdezni milyen BIOS frissítés nélküli RAM-okat használtok Ti, ami ajánlott és 2666Mhz-es?
-
edari
őstag
Betársultam én is hozzátok a következő konfiggal:
R5 1600 + Mugen 5 Rev. B
Asus Strix B350-F Gaming
Corsair Vengeance 2x8GB 3000MHZ Cl16Még Windows install előtt offsetet 0-ra állítottam be a legszigorúbb llc mellett, xmp-t engedélyeztem. Így stabil, holnap kicsit húzok a procin, 3700-3800 mhz a terv.
Nem tok még különösebb véleményt formálni, tetszik eddig.
-
válasz
SECTORnooB #14902 üzenetére
Kikapcsolva a AMD Cool'n'Quiet-et megoldódott a 28x szorzó probléma, köszi a tippet! Furcsa, hogy ez csak ilyen 37-38x-os szorzóknál jelentkezik. Valószínűleg feljebb is jelen van, csak oda még nem jutottam el.
Ezek szerint nem véletlenül kapcsolja ki a BIOS, ha szorzót állítasz.RVR400 kolléga javaslata, miszerint egy szorzó +/- állítás után visszakapcsolva az AMD Cool'n'Quiet-et is megoldódik, nem működött nálam.
Core Performance Boost nálam végig Auto-n volt.
-
Szinyák
őstag
válasz
Televan74 #14933 üzenetére
jaja, nem is kapkodom el , majd ha tesztek alapján kiderül megéri vagy sem . Jó ez a kocka ami most van simán el vagyok vele. 100-200mhz nem fogok váltani. Ha stabilan 4.2-4.4ghz tudnának akkor el gondolkodom rajta .. De ezt majd március.-ban lehet meglépni vagy később.
-
sutyi^
senior tag
válasz
SECTORnooB #14914 üzenetére
Jelezzétek a hivatalos MSI csatornákon is hogy gond van, mert ha nem tudnak róla akkor nem foglalkoznak vele és lehet remélni tovább a soha meg nem érkező hibajavítást.
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #14923 üzenetére
Ez nagyszerű, ha jól sikerül a zen+ én beújítok.. Órajelben /IPC + feszben remélem lesz egy jó nagy előrelépés..
-
Cathulhu
addikt
válasz
hokuszpk #14926 üzenetére
Az a 12 nano egy marketing fogas, eddig 14nm+ neven ment, csak mivel a Samsung meg a TSMC is elkezdett igy reklamozni, hat ok is elnveztek 12-nek. De mivel csak egy kipofozott 14-rol van szo, szerintem egyreszt tarthato, masreszt a Ryzent se kell nagyon attervezni hozza. Mondjuk nem is varok semmi extrat, 100-200 MHz plusszt (de oszinten annyit sem) meg egy kicsivel alacsonyabb uzemi feszultseget max.
-
apa111
aktív tag
Igen ez már a kezdetek óta így van,a páros időzítéssel jobban el van a Ryzen.Nálam is úgy működik ez ,ha próbáltam a késleltetést páratlanra állítani,akkor mindig úgy kapcsolt be a gép,hogy páros lett az értéke a késleltetésnek.Nagyából ezen a lapon el se lehet indítani másképp csak páros az időzítés.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
azert a cikkben emlitett februari megjelenes erosen fugg a glofotol, de meg ok is csak a masodik negyedevre igertek a 12nanot, meg szamoljuk hozza, hogy rossz szokasuk csuszni. szoval ha jon is februarban, akkor szvsz 'csak egy picit kipofozott zen es 14nm lesz,
-
oleee
tag
sziasztok,
van itt esetleg valaki aki intenziven hasznal Adobe PP/AE-t?
konfigom: AsRock AB350 Pro4, Ryzen 5 1600, GTX1060Ti, 16GB DDR4 2667 MHz, Win10 es PP 2014.
a rendszer es a PP is egyazon SSD-n van, ahol az akutalis projekteket is tervezem tarolni.az AsRock honlapjan talalhato "AMD all in 1" driveren kivul semmit nem telepitettem ( a GPU-hoz se tettem fel NVIDIA drivert), illetve a BIOS es a PP is gyari beallitason van.
az erdekelne, hogy esetleg van valami rendszer/program szintu beallitas/driver/tipp/trukk amit erdemes beallitani, hogy a maximumot kihozzam a hardverbol?
koszi elore is!
-
ati3x
senior tag
válasz
Hm. Frankó. Mondjuk én màr év elejeóta gondolkodtam gép fejlesztésben, mert az a6600k-s konfigom 4éves lett. Akkor még gondolkodtam egy intel vàltàsban. Aztàn kijött a ryzen. Úgyhogy maradtam amd vonalon, 2 hete vettem egy 1700-est. Mint làtható, nem kapkodom el a fejlesztést. De azért jó tudni, hogyha mégis akarnék fejleszteni a kovetkezö idökben akkor nem kell kukàzni mindent mint a "kékeknél" :]
-
SECTORnooB
addikt
[link]
Parancsoljatok
"A felújított Ryzen processzorokhoz szerencsére senkinek nem kell majd új alaplapot vennie, az AMD tartja az ígéretét, és 2020-ig az AM4-re épít. Akkor viszont befut végre a DDR5 és a PCIe 4.0. " -
R3laX
addikt
válasz
vaakuum #14916 üzenetére
Heló!
Én eddig úgy tudtam, hogy az alacsonyabb LLC tartja jobban a megadott feszültséget. Legalábbis nálam mindig így volt
(Asrock lap mondjuk) . Nem mutat vmi táblázatot, vagy grafikont mellette ha rámész? Lesd meg, ha így van, akkor mehetne neki egy 4-5-ös sztem simán..., ha még mindig nem jó, akkor meg egy kis + fesz. Én Cinebench-et szoktam rányomni (origi hűtővel nem stressztesztelek), az hamar eldobja ha baja van. Többször futtatod mondjuk 3-5-ször.
Simi37: Aha, akkor ezek szerint lap függő a dolog
-
RVR400
veterán
-
vaakuum
addikt
Néhány gyanús játékbeli fagyás után kénytelen voltam az auto feszültséget megpiszkálni kicsit. Jelenleg 1.285V a beállított feszülstég 38-as szorzóval, és 7-es szintű LLC-vel (a lapon a 8-as a max LLC érték)
Le van tiltva a többszálúsítás, így most csak az alap 6 mag megy.Ha lesz még fagyásom, szerintetek merre menjek tovább? Toljam rá az utolsó szint llc-t is vagy inkább feszt adjak még neki?
Vagy alapból most is jobb lenne, ha inkább az LLC-t venném lentebb, és defaultból adnék neki még feszt? -
OutSider17
senior tag
válasz
SECTORnooB #14914 üzenetére
Nálam miért működik vajon akkor jól? (7A37vA7)
-
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #14911 üzenetére
Szia
Melyik BIOS-t tetted fel ami nem jó?És vissza akarod állítani melyik régebbire.Nálam az 1.91-es van fent.OC nem megy BIOS-bol.De a game OC-t veszi 3400MHz-ig -
OutSider17
senior tag
válasz
SECTORnooB #14911 üzenetére
Mondhatni szerencsés vagyok nagyon ezzel az összeállítással úgy fest!
Minden megy tökéletesen ráadásul megfelelő értékekkel! -
SECTORnooB
addikt
CnQ ide. vagy oda a frekinek teljesen mindegy. Mehet megint vissza a régi BIOS... 3.6Ghz-n pedig szaladna stabilan 3200 ram freki...
-
Most már én is benevezek egy Ryzenre.
Először 1600X-et néztem, de nálam kicsi bottleneck lenne a VGA miatt, hogy egyelőre elég lesz az 1500X is. Kérdés, hogy a kinézett Asus Prime B350-PLUS lap és 1500X páros egyből el fog indulni? Nem szükséges BIOS-t frissíteni? (kitudja melyik verzió van a lapon)A bolt, ahonnan rendelem szívesen megcsinálja a frissítést csak kicsit sokallom az árát.
Ha én csinálom, egyből mehet rá a legfrisebb verzió? (jelenleg a 0902 az utolsó)
-
OutSider17
senior tag
Ahogy írtam az előbbiekben is már nálam az AMD Cool N Quiet be van kapcsolva.
De itt látszódik hogy terhelésnél simán fel ugrik 3.8Ghz-re!
[link]Bocsánat a szaggatásért! Nem tudom mi a fenéért csinálta ezt. Bár gondolom a stock órajel lessz a ludas a vga-nál!
-
törölt tag
A CnQ nekem a kezdetektől ki van kapcsolva, ne állítgassa nekem az órajelet, nekem jó a fix feszültség fix órajelen. Annyit nem takarít az meg, hogy értelme is legyen, bár nekem nem x-es kockám van.
-
OutSider17
senior tag
válasz
SECTORnooB #14904 üzenetére
Igen!
10 perc és írok hogy mi a helyzet. -
SECTORnooB
addikt
válasz
OutSider17 #14903 üzenetére
3.6ghz felett jelentkezik a problema, feltennèd 3,8ghz re a kedvemèrt és megneznèd hw monitorba mennyit megy?
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok! Nekem normálisan megy a proci! 3.6Ghz és 1.39Ghz között ugrál mert úgy állítottam be!
De ha kikapcsolom az AMD Cool and Quiet-et akkor fix 3.6Ghz-et fog menni a proci! Így használtam első két nap aztán rá jöttem hogy 80%-ékban a napomnak elég ha csak 1.39Ghz-en megy mert kb zenét hallgatok csak vagy éppen ide írkálok!
Legújabb biost használom és MSI deszkát! (Mortar Arctic)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Formula-1
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest