- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #17862 üzenetére
talan sok az az 1.3, szvsz 3.6 -hoz meg nekem se ker annyit az 1700.
de ha a hofok rendbenvan, akkor no problem, feszt hagyd igy, aztan kezdj el szorzoban lepni ovatosan felfele.
minden lepes utan tobb programmal teszt ! aida stress ( eloszor ezt, ez talan az egyik leglightosabb, de ha csuklik, akkor eleg hamar, es nem egeti szenne a procit. ), cpu-z stressz, prime95, ibt... meg valami komolyabb jatek, mert azt mar levettem, hogy jatekra vetted a gepet -
hokuszpk
nagyúr
na megvettem a keresztlanyom 1600-as karacsonyi ajandekat, meg egy asrock ab350m-pro4 lapot, most meg a meccs elott osszedobom, szurkoljatok
)
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #17891 üzenetére
36 szorzó, és de kampányba toltam, mert nem eredeti a bf1
-
-
trialboj
őstag
Na nem tudom hogy ezt most normális. Ryzen 1600x
After effects cs6, renderelek egy rövid animációt, és alig használ valamit a prociból 14%os terhelést mutat csak, a render meg írtó lassú, pedig csak FHD.
Csak mondja valaki hogy ez rendben van, és nem valami hibás szart sóztak rám, ami csak kívülről ryzen...
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #17878 üzenetére
Vissza vettem 1,23v-re toltam neki bf1-el és 55 fokig ment, ezen kivül semmi más gond nem volt
-
jeni
félisten
válasz
speedernet #17885 üzenetére
Amúgy az számít h 2x4 GB kit és nem 2x8 GB
a fenti azt mutatja,hogy van egy gyárilag csomagolt,ellenőrzött KIT csomag ami 8Gb összességében vagyis 2x4GB=8Gb
a másik csak azt mutatja,hogy ott van két modul ami egyenként 8Gb de behelyezve az 2x8GB=16GBez számít,hogy a sorszámok közt hogy is van megadva!
......M1A.....
vagy
.....M2A......pl.:
ez 1x8GB-2400Mhz-CL16
CMK8GX4M1A2400C16ez 2x8GB-3200Mhz-CL15
CMK16GX4M2B3200C15 -
speedernet
aktív tag
válasz
trialboj #17873 üzenetére
trialboj: Köszönöm szépen a tippet.
Holnap az új lappal próbálkozom, talán össze jön.Mindenki: Ez a QVL lista se 100% os mert a vissza küldött Asus lap listájában benne volt a ramom pontos típusa mégse ment se 2133 mon se a profiljával szóval...
Amúgy az számít h 2x4 GB kit és nem 2x8 GB
Vagy teljesen lényegtelen.A holnap érkező lap QVL listájában nem szerepel a ramom, nagyon kiváncsi leszek.
-
Ferenc20
csendes tag
válasz
SECTORnooB #17879 üzenetére
Köszi szépen a választ!
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #17878 üzenetére
Sniper elite 4.-et toltam fullon
-
pitiless
senior tag
válasz
#95462144 #17874 üzenetére
Addig nem volt vele bajom, amíg a 2x8 GB volt csak a gépben. 4 modullal viszont jöttek a problémák és most is úgy stabil, hogy 1.35v-ot kap a memória (D.O.C.P. profile aktiválva, ennyit ad a lap magától, 2 modullal 1.2v), 0.69v-ot az IMC (0.675 v a default). Igaz, így 2400 helyett 2666 MHz-en megy. Szóval valahol win-win.
-
Ferenc20
csendes tag
Sziasztok
Ryzen 1600-at tervezek venni hozzá egy megfelelő alaplappal és 16gb rammal gamelésre. Van értelme 3200mhz-s ramot venni, vagy az olcsóbb pl 2400mhz-s is elég? Esetleg milyen alaplap/ram párost ajánlanátok? -
trialboj
őstag
válasz
speedernet #17820 üzenetére
Hasonló problémám volt. Ryzen 5 1600x msi b350m 16gb ram, és mikor összeraktam fagyott össze vissza. Nekem nem volt időm szórakozni a cserélgetéssel, szóval megpróbáltam bios frissítés 1-2 hack neten. Mivel néha volt hibakód is és kék halál után újraindult.
Utolsónak, felraktam a legfrissebb wint, minden frissítéssel rajta. Ezzel szépen ment, de másnap még 1x lefagyott. Azóta talán még 1x, de szerencsémre már nem csinálja.
Azt mondták hogy nem érintkezik rendesen valami az alaplapban, és érdemes lenne újra szétszedni mindent és összerakni. Mivel nekem megoldódott nem próbáltam meg, de hátha neked segít, procit is vedd ki tedd be újra, tápkábel is legyen tökéletesen a helyén.
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #17869 üzenetére
1 óra játék után max 48fokos volt a proci, az úgy okés? idle meg 35+
-
pitiless
senior tag
válasz
#95462144 #17870 üzenetére
Nekem HyperX ramjaim vannak, ráadásul első körben sikerült két külön revíziójú kitet beszereznem. Az egyik Hynix chipes volt, a másik Micron. Volt egy kis levelezésem a gyártóval, kicserélték az egyik kitet a másik kittel azonos verzióra. Úgy kértem, hogy verziószám, chip gyártó azonos legyen. Ebből a verziószám sikerült, a chipgyártó nem. Mondjuk azóta sokkal jobb a helyzet, nincs kékhalál sem, mint a két külön revízió esetén.
-
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #17865 üzenetére
most 1.25 re állítottam, ha úgy tesztelem hogy birja hogy eresztek vmi játékot ami pörgeti a gépet úgy is jó? vagy mindenképp kellenek ezek a prime vagy mi szősz progik?
-
hokuszpk
nagyúr
-
Erwinke
aktív tag
Üdv.
Ezeket a memóriákat, h szoktátok venni az alaplapokhoz?
Néztem több lapot is, b350 mortar, gaming pro, pro4 és magasabb órajelűt(2600 - 3200) egyet sem találok a QVL listán.
R5 1600 hoz lenne.Köszönöm!
-
-
Pokesz007
senior tag
válasz
OutSider17 #17844 üzenetére
Köszi,jó a csapat tudom
-
wassabi11
senior tag
válasz
OutSider17 #17842 üzenetére
Inkább akkor vegyél 1070-et olcsóbb, erősebb mint a vega, és több játék támogatja, ja és kevesebbet is eszik
-
wassabi11
senior tag
válasz
Pokesz007 #17840 üzenetére
Hello
Igen taliztunk másik fórumban, nekem eddig A6-7400k volt 2mag 4 gpu, 3 évig aludt a video karim az a proci mellett, azzal is meg próbáltam a bf1-et low beállítás ( 11-18 fps) Gta V (20 fps) tök mind1 volt neki a felbontás és más ilyenek, de tegnap óta meg változott az életem
az 1400 mellett singlibe rángatja a játékokat
40+ fps meg lesz bf1, gta V, ezeket próbáltam, bár multiba szerintem már nem lenne ennyire jó fps high be állítással. De bízom benne hogy neked is befog jönni és te is látni fogod benne a kakaót.
(nekem 2400 mhz ramom van, lehet nálad még jobb is lesz a dolog)
-
Pokesz007
senior tag
wassabi11 Nekem is ilyen kártyám van,másik fórumba találkoztunk
Kíváncsi leszek a kakaóra.
Nekem ma érkezik ez a trió.
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB
R5 1600
ASUS Prime B350 PlusKíváncsi vagyok,hogy fog elindulni. Ha elindul alapból egyenlőre nem bántom az időzítést. Az életbe nem csináltam ilyet
Attól nem félek,hogy zavar lesz,mert van itt segítség úgy látom a fórum társakba
-
wassabi11
senior tag
válasz
OutSider17 #17832 üzenetére
Hello
Tegnap egész este azt toltam medium, majd át tettem highra, és vitta basszus R7 265, van kakaó ebbe a kártyába a GTA V és szintén ugyan igy viszi 50+ fps
nagyon oda basz ez a proci, és a vga-ba is van még kakaó, nem bántam meg a Ryzent
.
-
speedernet
aktív tag
válasz
sutyi^ #17837 üzenetére
Igen az első dolgom a bios frissítés volt, friss win telepítés a második.
Próbáltam autón hagyni a ramot próbáltam a profiljával de ugye mind cl 15 ön. Mindenhogy fagyott, volt h kék halált dobott. Utána jött a windows memteszt az hibát nem jelzett.
Az aida64 stabilitás teszt viszont volt h pirosra váltott valamitől.....
Egyesével is próbáltam a ramokat, slotot is cserélgettem de ugyan az.
Ekkor hoztam haver CSX márkájú ramjait ami 2133 mas de szintén cl 15, azzal is ugyan azt csinálta.
Amíg nem fagyott le addig minden teszt futott. Cinebanch egymás után 4x 5x hibátlanul, már kezdtem örülni, erre meg nyitom az Operát lám megmerevedett...
Szóval ez miatt döntöttem úgy hogy vissza küldöm a lapot.. -
sutyi^
senior tag
2666 órajel és CL14 fölött az összes páratlan CL-t a legközelebbi párosra állítja maga az IMC, önállóan.
CL15 > CL16
CL17 > CL18
CL19 > CL20(#17835) speedernet:
Arra figyelj hogy friss Win10 buildet telepíts. Media Tool-al csinálj telepítőt az MS-től.
Amúgy friss BIOS és MEMTEST volt mielőtt sebbel-lobbal visszaküldted a deszkát?
-
bandika0626
senior tag
Szerintem mindegy, hogy milyen ramról van szó csak páros időzítésűre kell állítani.
-
speedernet
aktív tag
Köszönöm az infókat.
Hát már mind1, ha elöbb kérdezek akkor lehet nem kelett volna vissza küldeni.
Holnap meg jön a giga lap, komolyabb chipset, jobban is tetszik bár a kinézet majdnem mind1....
Remélem jó lesz -
SECTORnooB
addikt
Nem lesz gond, csak át kell állítani BIOS-ba az időzítéseket, alapvetőleg nem kell túllihegni ezt a "memória mizériát" nem olyan rossz a helyzet mint aminek látszik( gondolok a kompatibilitásra), többnyire az a probléma, hogy kábé nincs kínálat és minden kisebb/nagyobb online/offline piactéren méregdrágán árulják azt a keveset is ami van. Az alaplapi BIOS-ok már elég fejlettek és meghízhatóak is. Ezen a héten két Ryzen konfigot pakolok össze és én is testközelből érzem, hogy mennyire nem oké ez a ram helyzet, de sajnos ez van.
-
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #17832 üzenetére
A HWInfós kép le maradt! Elnézéseteket kérem!
-
Jester01
veterán
Páratlan időzítésű rammal önmagában fizikailag semmi probléma nincs. Párosra kell felkerekíteni a beállítást ha 2666MHz-en vagy fölötte járatja az ember (de ezt a friss biosok már megteszik).
Ha a 2133-on sem ment akkor az nem a páratlan időzítés miatt volt (de persze egy próbát attól még megért volna).
jeni: többünknek működik a sokatt szidott hynix corsair 3000C15, nekem például 3066 CL14-en is. Szerintem a friss biosokkal a 2933 CL 16 az jó százalékban megy. Probléma pedig más ramokkal is akad, ha visszaolvasol. Ha peched van akkor peched van. Kicsit túl van már gyalázva szegény "korszar".
-
jeni
félisten
válasz
SECTORnooB #17829 üzenetére
mondjuk ha én holnap váltanék Ryzen-re akkor bajban lennék.
1.
baromira felugrottak az árak a RAM terén.szinte már a duplája,sőt madarak azt csiripelik ettől még drágulni fognak továbbra is.
2.
én még épen 1 éve vettem meg a 2x16GB 2666Mhz Corsair (az időzítésre nem emlékszem de az is CL15 lehetett elvileg) az Aquacomp boltban pottom 54000Ft-ért.
3.
kb. 6 hónapja váltottam 2666-ról 3000-ra és ez is Corsair CL15.
Akkor innentől felejtsem el a Ryzennel val kapcsolatot?
ez eddig azért nem jött ki mert még az Intel 6700K-t használom egy Asrock Z170 lappal.
a memória váltás sok-sok pénzbe kerülne ha arra váltanék az Intelről lévén nagy eséllyel el kell adnom ár alatt,hogy olyant vegyek ami Ryzennel tökéletesen megy vagyis páros időzítésűt kell,hogy vegyek vagy G.Skill Trident-t.igazság szerint a gyártóknak kell előbb rendet tenniük vagy olyant szoftver módosítást kiadni ami már a páratlanra is hibátlan lesznek minden Hynix gyártású RAM-ok.
-
jeni
félisten
válasz
bandika0626 #17824 üzenetére
CSX 2133 cl15
ezekben is Hynix ram van és az is CL15 ,hogy emiatt sem ment a lapban a RAM?
tehát nem csak a Corsair hanem mindegyik olyan RAM amiben Hynix gyártás van és CL15? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
>>> Corsair vengeance LPX 3000 cl15 a piros verzió. <<<
xmpvel vagy anelkul volt ? xmp profillal nemcsodalom, 2133 -on viszont menniekellene.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Nem kellett volna visszaküldeni. Az egy tökéletes lap csak a Corsair memóriáknál páros időzítést szereti a ryzen.
Még szerencsés is voltál ha összeraktad és egyből ment is.Sőt még wint is tudtál telepíteni. Szóval csak egy kis finomhangolás kellett volna csinálni.Cl16-18-18-18-36
-
speedernet
aktív tag
válasz
GeRbo_92 #17821 üzenetére
Vissza küldtem mert másik rammal sem ment akkor egyértelműnek tűnt h lap hiba
De most olvasom ezt a páros időzítéseket
Na majd a giga lapban meglátjuk, de ez reménynek jó h cl 16 ban vagy 14 ben működik
Próbálgatom majd....
Alapbol 15 17 17 17 35
Ez a cl 15
Hogy néz ki a cl 16 és a 14? minden érték egyel lejebb és feljebb csúszik?
Bocsi a helyesírásért... -
kispori
csendes tag
válasz
ugyan én még kezdő vagyok a témában, de próbáld meg egy páros cl-ű rammal, esetleg nézz egyet az alaplap qvl listájából
-
GeRbo_92
csendes tag
válasz
Első tippre a páratlan CL-t mondanám ha lap nem állítja át automatán tedd 16-ra.
Szerk.: közben látom már visszaküldted
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak
Mult héten jött meg az új cyecse Ryzen konfigom.
Nevezetesen egy Ryzen 5 1600, Asus Prime B350 Plus,
Corsair vengeance LPX 3000 cl15 a piros verzió.
Rögvest össze pattintottam, win telepítés meg minden......
És jött a hidegzuhany, teljesen rendszertelenűl fagyott.
Szinte mindentöl függetlenűl.
A végén már csak az ssd (850 EVO) volt rá dugva a lapra.
A táp egy Cooler Master G550M ami az előző konfiggal hibátlanul működött.
Szóval tanácstalan voltam/vagyok.
Bios frissítést csináltam, nem oldotta meg.
Ekkor havertol hoztam más fajta Ramot, CSX 2133 cl15 típusút amivel szintén fagyott.
Neki Intel konfigja van, a corsair ramjaim gond nélkül működtek benne.Ebböl én azt szűrtem le h hibás az alaplap, vissza küldtem h adják vissz a lóvét mert a garancia ügyintézést többidőnek gondoltam....
Rendeltem helyette egy Gigabyte ax370 gaming K3 lapot, elvileg csütörtökön jön meg, kiváncsi leszek....Valakinek tapasztalata ilyen hibával? Fog ez a konfig valaha működni?
Vagy esetleg van valakinek ilyen az itt lakókközül?
Valami reménysugarat adjatok mert el vagyok keseredve....Enézést ha katyvasz de telón nem látom egybe és már azt se tudom mit írtam az elején :-D
-
fckdup01
tag
válasz
OutSider17 #17742 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, egy BQ! Pure Rock BK009 hűtőt rendeltem a procihoz, remélem elég lesz
G.Skill Ripjaw ramokkal szemezgettem azokból is a 3000 Mhz-essel, ezekről esetleg valami vélemény? -
trialboj
őstag
PS CS6 ,az Ai CC2018. Lehet hogy az van amit felvetettetek, hogy a lassú caviar blue hdd miatt, ha 3-4 kép be van töltve a fájlba akkor már nem olyan virgonc, az ilus sem. Kipróbálom holnap ssdre mentve mindent.
Win10 amúgy gyors indítással nekem brutál gyors volt, 11mp volt talán. De azt írták h ez az indítás nem engedi rendesen lezárni sem a gépet, és nem törlődik a cache stb, szóval a sima indulással kicsit lassab, de még mindig 20 körül alatt valahol. Nem tudom ki kérdezte, de hátha hasznos.ryzen 1600x b350M mortar
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bandika0626 #17809 üzenetére
igen, en is aszontam, hogy az 1 perc tenyleg sok. nekem is kb. 20 mp a w10 login, diszkkel is probaltam, ott se volt 40-nel tobb.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
trialboj #17808 üzenetére
hat a fotosopp verzioszamat nem irtad, ha mondjuk cs2, akkor azert nem csodalkozom.
videorendernel kellene lennie elorelepesnek, mert az biza erosen parhuzamosithato, mondjuk ne a 2001 -ben kiadott angelpotion video codecet hasznald, az kb. egyszalas, nem jon ki a 12 szal elonye. -
trialboj
őstag
Tehát ha a proci rendben van, és valóban gyorsabb csak nincs mi kihasználja azt jelenti, hogy még most is tökéletesen elég egy 9 éves technológia, az átlag felhasználóknak? Ha valaki visszacserélné a régire észre sem venném hogy melyik procit használom.
Remélem premiernél videó rendernél és previewnál azért már lesz valami kis előrelépés. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #17804 üzenetére
az tenyleg sok, chipsetdriver fentvan ?
-
trialboj
őstag
válasz
hokuszpk #17797 üzenetére
Elhiszem hogy sok van, de nem értek hozzá. 144mp alatt végzett, ez nekem nem mond sokat, most az gyors v nem. hőmérséklet 56 főlé nem ment, végig 97%on volt legalább terhelve minden mag.
Volt régebben a super Pi ami a pi tizedesiet számolta... mondjuk az lehet csak 1 magot használ, szóval semmivel sem lenne gyorsabb mint a phenom.
-
wassabi11
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Facebook és Messenger
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged