- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
Most itt tartok. 3466mhz cl16 úgy néz ki stabil mindenhol, de majd kiderül hosszú távon.. SoC .-nak adtam biosba : + 0.060mv.-t + ProcOD: 60omh így kap az SoC: 1.137v.-t ez még egészséges/belefér a 24/7 keretbe ?
Régeben v.ki itt linket egy safety voltage Ryzen táblázatot . V.ki be tudja dobni ?
Szerintem elég jól röfög
Köszi
-
Apucy01
őstag
válasz
SzutyokMatyi #16392 üzenetére
Esetleg ez.. F4-3200C14D-16GTZR)
-
herrkoser
tag
válasz
SzutyokMatyi #16392 üzenetére
A 3000c14d biztosan Samsung B-die, azzal jó esèlyeid vannak. 1-2 englando fórumon találni olyanokat akik 3200-on futtatják ezt a ramot.
-
SzutyokMatyi
tag
Hello. ASUS ROG STRIX B350-F GAMING lap és Ryzen 5 1600X mellé melyik "G.SKILL 16GB Trident Z DDR4" kit-el javasoljátok a következők közül? (Gondolok arra hogy nincs ebben a lapban problémája és megy is annyit)
F4-3000C15D-16GTZB
F4-3000C14D-16GTZ
F4-3200C16D-16GTZB
F4-3200C15D-16GTZ
F4-3200C16D-16GTZ
F4-3400C16D-16GTZ
köszi -
Szinyák
őstag
válasz
Walter_White #16362 üzenetére
Szia,
erre gondolsz ? MemTest64
-
nyul105
senior tag
válasz
Andrisod #16385 üzenetére
Szia,
nem akarok beleszólni, de ha leírod, hogy defaultban milyen [beállítás ; timing ; feszültség] kombinációkat ad a bios, aminél kifagy (akár képpel, de akár le is írhatod kézzel), akkor a fórumtársak tudnának segíteni, hogy mi nem jó.
Nálam pl. a legtöbb auto memória beállítással be se bootol a gép, szépen loopol aztán fekete kép.Memtest hiba annyit jelent, hogy az adott bootolt beállítások mellett hibázik a memória, nekem is lenne olyan beállítás amivel hibát dob, attól még a modul lehet, hogy jó. Ahogy te is tudod, az hogy bebootol sem jelenti azt, hogy eltalálta a megfelelő stabil beállításokat.
-
pitiless
senior tag
válasz
Andrisod #16385 üzenetére
Nekem az első két hónapomat a Ryzennel megkeserítette a memória. Igaz nálam kicsit másabb volt a felállás. Nálam is bizonyos beállításokkal (javarészt auto) ment a memtest error, sőt a memtest be sem bootolt.
Sokadik bios update és az egyik kit cseréje után (2 db 2x8 GB-os kitem van) most azt tudom mondani, hogy tünetmentes a gép. De ehhez kellett játszani a beállításokkal rendesen. Többek között 2133 MHz-en is kékhalál vagy fagyás volt a vége. -
herrkoser
tag
Másik téma, tegnap megrendeltem egy G.Skill F4-3000c14d-16gtz Trident Z Samsung B-die kitet. Használ valaki ilyet Be Quiet Pure Rock hűtővel? Szemmel elég soványkának tűnik ott a hely, és ha új CPU hűtő után kell emiatt néznem, akkor inkább most idegesíteném fel magam.
-
herrkoser
tag
válasz
Andrisod #16378 üzenetére
Olvastam a reggeli üzid, csak előtte már rákérdeztem itt is, hogy mi lehet a nyűg és mit javasolnak. Most tudtam csak neked válaszolni, úgyhogy itt is elnézést kérek, ha téves feltételezésekbe bocsátkoztam, de tényleg úgy jött le nekem a tegnapi üzi, mintha szándékosan akartalak volna átvágni
DRAMA OFF
Na szóval lényeg, hogy CL16-on nálam 2933mhz-en szépen ment (Cl15-ön volt fagyás nálam is), viszont egyszer egyszer bootnál futott egy üres kört, ezért vittem lejjeb 2800-ra, és ahogy néztem az új bios auto DOCP-vel is cl16-ra teszi, szóval tényleg meg kellene nézni a páros időzítést. Illetve az jutott még eszembe, hogy Win frissítés is kavarhat, ha bebootol rendesen. Régebben nálam is volt, hogy VGA kékhalálozott naponta 3-szor Win7 alatt, amit egy win frissítés eltüntetett, szóval akár simán lehet ez memória oldalon is.
-
Andrisod
tag
válasz
herrkoser #16363 üzenetére
Hello,
10+ éve foglalkozom informatikával, hálózatos vagyok.. be tudok tenni egy memóriát, hogy ne sérüljön.
Én nem feltételeztem, hogy rosszat adtál el, mert nem lenne benne semmi logika, ahogy le is írtam.
A bios a legfrissebben van. A memóriák ver5.30-asok.
Ryzen R5 1600-as CPU, b350 tomahawk mobo. Default bios beállítással is próbáltam, amikor alapon (2133Mhz) megy a memória. Nem írtam, hogy rögtön kék halálozik, a rendszer bebootol csak aztán vagy lefagy, vagy nem tudok kattintani, (vagy BSOD). Csináltam képet a memtestről, el tudom küldeni. Phase 1-en végig ment, 1000 hibával, külön-külön is néztem, mindegyik dobott hibát.
Nem elengedtem a dolgot, hanem feleslegesnek érzem nálad tesztelni, mivel elhiszem, hogy neked jó volt.
A visszacserét pusztán arra alapoztam, hogy hátha vagy olyan kedves, ha már előtte vettem tőled pár órával, és volt rá másik vevőd, akkor vissza tudod venni.@Van aki tudna adni valami ötletet, mit állítsak a bios-ban, hogy müködésre bírjam? Igazából mindegy hány Mhz-n csak menjen, mert vizsgám lesz, és nincs másik memóriám.
Előre is köszi.
-
sutyi^
senior tag
Ami nem JEDEC szabványos készlet, és XMP profilos ott mind 1.35V a feszültség.
-
-
radamsky
senior tag
Olyan kérdésem lenne... visszaolvastam, néztem a táblázatot is
Melyik 350-es lapot válasszam amivel fix nem lesz gondom.... nincs tervbe semmi hokusz pokusz, beteszem a proccit, majd az alaplapnál felsorolt memóriákból egyet és azt mondom neki működj és láss csodát működik
most nem érdekel se 3200-as beállítás és a procci húzása se a legfontosabb első körbe
elmúlt évekbe Giga lapjaim voltak, folytathatom a márkahűségemet, vagy ugorjak másra (jopár évvel ezelőtt MSI lapokkal befürödtem, így azt hanyagolnám)
néztem a táblázatot is.. az asussal vannak problémák ahogy látom, még az asrock lapokkal szemezgettek pro4 pl..
teljesen kiestem ebből a körből 6 év alatt
játékra lesz..
Persze ha lesz időm, majd kísérletezek a tunninggal, de a lényeg gyerkőcnek stabilan menjen a gép
köszi
proccin még filozok de szerintem 1400-as lesz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #16367 üzenetére
3000-es corsairrol volt szo
nekem pont ez a Tomahawk - Corsair parositas van, ha visszaolvasod a topikot megtalalod mennyit matekoltam vele, mire eljuottam stabil 2800 -ig. -
herrkoser
tag
válasz
hokuszpk #16364 üzenetére
Èn is arra gyanakszom, hogy nem teljesen friss az a bios. Szerencsère megtaláltam a kèpet amit asszony kuldott 12 órányi 0 erroros memtestről, hogy leállíthatja-e vègre, így legalább a lelkem nyugodt hogy van valami kèzzelfigható a kezemben.
Megpróbáljuk a manuális beállításokat, de elmondása szerint teljesen alap frekin is eldobja a rendszer BSOD-vel.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
herrkoser #16360 üzenetére
elso korben ket dolgot tudok javasolni :
- nezzetek meg a ram verzioszamat, emlekeim szerint az 5.30 alattit nemszereti a Ryzen.
- a cl erteket manualisan allitsa 16 -ra, valahogy 15 nalamm se volt jo sosem semmilyen frekin.ha cl 16 frankon megy, akkor biosfrissites, a 18 vagy az ujabb 19 bios auton magatol atallitja a cl16 -ra, tehat valoszinuleg regebbi biosa van.
18-19 biossal mar az xmp profil 2 hasznalhatonak tunik, ami ebbol atombiztos, az a 2666Mhz, kezzel allitott 16-18-18-18-36 timingekkel. ( azert kell az xmp profil, mert siman 2666 -ra allitva a subtimingeket rosszul lovi be. viszont xmp2 -vel jo ! )
( atombiztos ? khm. mondjuk ehhez nalam meg kellett emelni 1.240V -ra a ram feszultseget is. ) -
herrkoser
tag
válasz
Walter_White #16362 üzenetére
Pontosan ezt írtam neki èn is, hogy ha tudom, hogy rossz a kit legarizratom èn ès nem nyalok be a vètelárhoz kèpest 10% bukót. Összessègèben nem tudom mit akar, nem is igazán èrt szerintem hozzá, mert a procija típusában se volt biztos mikor telefonon beszèltünk. Mikor felajánlottam, hogy hozza vissza a kitet ès teszteljük nálam ès ha hibás gariztatom, akkor annyit írt h csalódott ès társai, hogy nem vagyok annyira megèrtő, hogy visszavásárolom, szóval szinte kapásból elengedte a dolgot. Namost pont amiatt nem veszem vissza szó nèlkül, mert simán lehet h megsèrült nála valami miatt ès ennek a kockázatát így nem vagyok hajlandó vállalni.
-
Walter_White
senior tag
válasz
herrkoser #16360 üzenetére
Most epit uj gepet? Vagy ramot akart cserelni gyorsabb kitre? Esetleg a mar meglevohoz akart "ugyanolyat" ?
Ha nalad alapon a memtest, aida, ezek a tesztprogik lefutnak hibatlanul fagyas nelkul, minden def beallitason a Biosban. Akkor eleg kicsi az eselye annak hogy hirtelen tonkremenjen. Amúgy ha rossz lenne valoszinuleg Te gariztatnad, es mivel irtad hogy vennel ramot is, ertekegyeztetessel kerhettel volna azt amit szeretnel, tehat az hogy rosszat adj el, ez mar kizarja. Memtest86-ot bootkent, vagy a Techpowerup Memtest64-et hasznald, kicsit az elinditasaval szorakozni kellett (nekem legalabbis,
allandoan memoria feltoltesnel valami zarolasra hivatkozva nem akart elindulni, egy max memoria ertekhez kozeli erteket kivalasztva, illetve rendszergazdakent futtatva, minimalizalhato ez a bug, de lehet elo sem jon. Viszont ha van valami baj, mikor a 2933-at probaltam a Ryzennel (1800x) akkor 3 perc alatt errort dobott. Ha a memtest 1 passig lefut, es ez legalabb 1 oran at fut, teljesen stabilnak modhato a rendszer, persze a mindennapos hasznalat fogja eldonteni.
Maskor memoriat eladni tesztek mellekletevel, legyen bizonyitek. Tole is kerj azert kepet a hibarol, de a javaslatok jok win reinstall, cmos, bios frissites. Kulon kulon is nezze meg a modulokat. -
herrkoser
tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem az alábbi szituban:
Az adatlapomon lèvő konfigban szereplő Corsair Vengeance LPX 3000mhz cl15 ramomat eladtam aprón egy helybèli vevőnek. A ram nálam 2800 mhz docp auto beállításokon ment stabilan, 2933-on előfordult 1-1 üres boot kör ès nagyon ritkán váratlan fagyás. Memtest, aida ès prime95 stressz teszt alatt is stabilnak bizonyult a rendszer 12+ órán túl is. A vevőm viszont most azt mondja (msi b350 tomahawk lappal), hogy perma kèkhalálozik a rammal a gèpe alap beállításokon is, ès a memtest errort dob ès szeretnè visszacsinálni az üzletet.
Namost èn is megrendeltem az új lapot+memóriát elèg sok pènzèrt, szóval egy szó mint száz, elèg kellemetlen a szitu. Èn felvetettem, hogy cmos reset, bios frissítès, win reinstall ès stickenkènt ès foglalatonkènti tesztelès után az èn gèpemben az ő jelenlètèben is tesztelhetjük a memóriát ès ha hibás segítek a gariztatásban. Ti mikènt járnátok el a helyemben, hogy korrektül megoldjuk a dolgot?
Köszi előre is!
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
wassabi11 #16355 üzenetére
Black Friday nálunk egy vicc kategória! Előtte felviszik az árát a termékeknek,adnak rá valamennyi kedvezményt,aztán drágábban veszed meg mint ha normál áron adták volna.Egyes szélsőséges esetekben ki lehet fogni tényleg jó árú termékeket,de azok 1-2 perc alatt elfogynak.Magyarországon csak bohóckodnak a Black Friday -al.
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok.
Ez nagyon off kérdés lesz, de szerintetek érdemes meg várni a black friday-t? Pc alkatrészeket ilyenkor lehet olcsóbban venni?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Zsolt112 #16352 üzenetére
Thaiphoon Burner -ez mehetne az összefoglalóba.
-
Zsolt112
tag
Sziasztok, belinkelné valaki azt a progit ami mutatja hogy milyen chip van a memóriákon, nem találom...
-
Xelo
addikt
végül nekem is összeállt az adatlapomon található konfig.
egyelőre pozitívak a tapasztalataim azon kívül hogy ez az msi b350m mortar lap elég egy kényes ribanc tud lenni.. a legújabb biossal ott tartok hogy 3825mhz proci @1,375v, memóriák 3200mhz cl14, így nem tudom kiakasztani semmivel a gépet, prime95 realbench ill minden egyéb létező teszten totál stabil huzamosabb időn keresztül is. idle 28fok körül van a proci, irreális terhelésnél se megy nagyon 60 fölé a noctua cpu hűtővel, mindezt úgy hogy a ventijei nem mennek 1000rpm fölé tehát totál csendben teszi a dolgát. próbáltam mindenféle játékokkal is és ott se okozott csalódást, battlefield 1 pl még sose futott ilyen remekül pedig az előző procim se volt éppen egy gyenge jószág (i7 4790k@4.7ghz).
tl;dr +1 elégedett ryzen felhasználó -
Predator2
addikt
Helló
Nézzétek el ha butaságot kérdezek!
Az alaplapom (Asus Prime x370 Pro) kompatibilitási listáján szereplő sorozatszámnak teljesen egyeznie kell?
F4-3000C15S-16GVR ram rajta van a listán, akár működhet ezzel is? f4-3000c15d-16gvr jó lehet?
-
válasz
toto111 #16344 üzenetére
Vizhutesrol szo se lehet, nem szeretem, nem ertek hozza, felek tole.
Persze lehet ez irracionalis, mert a legtobb tapasztalatom nem kozvetlen, raadasul kb 15 evvel ezelotti, de igy 31 eves ven faszkent mar nem biztos, hogy belefognek. Jo kis ventilatoros aludarabbal nem lehet mellefogni.
Plusz azt hallottam, hogy nagyon sok esetben a kompakt vizhutes konkretan zajosabb, es nem eredmenyesebb, mint egy jo leghutes. Noctua-nal meg nem tudom, hogy van-e jobb leghutes temakorben.
szerk: de azert ha van egy jo ajanlatod, lehet megnezem es elcsabulok, de pusztan perverziobol.
-
Walter_White
senior tag
válasz
herrkoser #16342 üzenetére
Működnie kell - Annyiban különbözik, hogy Samsung B-Die IC-vel szerelt. Intel platformon is vannak Samu B-Die ic-s memók, sőt én úgy vettem észre azok a legjobban húzhatók.
Televan - "És azt már a gyártók is tudták a Ryzen megjelenésekor,mert már akkor drágábbak voltak a Samu B -s ramok.Remélem a következő revben javítva lesz,akkor jöhet a procicsere"
Amúgy biztos vagyok benne, hogy több IC-el is is menni fognak, és kapnak optimalizálást, TR-nél pl, (ami ugye 2db Ryzenből van összedrótozva, valószinüleg minimális optimalizálást már kaptak) a CMK16GX4M2B3000 rev 5.30-as memók, amik SKHinyxesek 3200-on gond nélkül mennek - 1.35V-al C15-ben.
-
herrkoser
tag
Azzal kapcsolatban van valakinek bármi infoja, hogy a 3200-as G.Skill Flare X megy-e Intel platformon is?
Ha nem megy, lehet célszerűbb az F4-3200C14D-16GTZ Trident Z-t vennem nekem is későbbi eladhatóság szempontjából.
-
Televan74
nagyúr
válasz
SECTORnooB #16339 üzenetére
De árban is van különbség a 2666 és a 3200 között. Az aranyközépút a 2666 Samu B lenne,aztán próba szerencse alapon megrántani 3200 -ra.Ez lenne a olcsóbb megoldás.
És azt már a gyártók is tudták a Ryzen megjelenésekor,mert már akkor drágábbak voltak a Samu B -s ramok.Remélem a következő revben javítva lesz,akkor jöhet a procicsere.
-
válasz
SECTORnooB #16339 üzenetére
Koszonom!
Akkor jelenleg igy nez ki a terv, minden klappol elso ranezesre?
Proci: 1700X
Lap
Memoria
Huto Ennel a valasztas azert ra esett, mert nem log ra a memoriakra, illetve lefele fuj, amit en szeretek, mert mozgatja a levegot a proci koruli reszen a lapnak, plusz az ertekelesek kozott az egyik mukinak pont ilyen huto-1700X komboja van, es azt irta, sima ugy, de azert berakom, hatha tudtok jobbat. -
SECTORnooB
addikt
Szia!
1700X jóválasztás mellé egy Samsung B Die chipes kitet nézz.(TridentZ,FlareX)
2666Mhz és 3200 között érezhető külömbség van.Én a helyedben Asus B350 Prime Plus-t vennék, nem azért mert rosz lap a PRO4-de azzal talán nincs annyi tapasztalat, viszont az Asus lapjával annál inkább és nagyon jó lap. -
SECTORnooB
addikt
válasz
OutSider17 #16335 üzenetére
Ha nem multizik nagyrészt és nem GTA5-özik akkor is kivan centizve, de még elég.De ennek fényében legalább már eltudja dönteni mivel játszik és akkor mi lesz a prioritás.
-
Udv nepek!
Tervezgetem a kovetkezo asztali vasat, es a CPU egy 1700X lenne a mostani allapotok szerint.
Ezzel kapcsolatban lenne par kerdesem:
- Memoriara meg mindig kenyes, csak olyat szabad venni, ami benne van a QVL-ben?
- A frekvencia mennyire szamit, erezheto valos felhasznalas alatt a kulonbseg egy 2666-os es egy 3200-as szett kozott?A kinezett alaplap most az asrock ab350 pro4. Tuningolni nem tervezek, a stabilitas, es hogy a budos eletbe se szamoljon felre fontosabb, mint +5% sebesseg.
Koszonom!
-
lemusz
addikt
1200 / 1300X tulajt keresek, akinek megvan a cs:go és hajlandó lenne egy specifikus tesztre a kedvemért! Persze más tulaj is elvégezheti, de a 4c/4t-s modellek érdekelnének elsődlegesen.
Az érdekelne engem, hogy 4Ghz környékén (ha éppen 3,8,-on vagy 3,9-en használod nembaj) járatott procival cs:go-ban a jól ismert benchmark mapon 720p-ben (1280x720) very low 3D beállítások mellett (fps_max "0" konzolba) milyen eredmény jön ki? Hálás köszönet annak, aki elvégzi és megírja az eredményt.
-
OutSider17
senior tag
válasz
SECTORnooB #16334 üzenetére
Szervusz! Egyáltalán nem haragszom!
Sajnos a felsoroltak közül egyikkel sem játszom. De cserébe Rise Of Tomb Raider, F1 2017, The Witcher3, Mass Effect Andromeda,Hellblade - Senua's Sacrifice ezekkel viszont igen.
Egy jobb kártyával még mindig előrébb vagy mint 8GB memóriával. Ezért érveltem úgy hogy amire azt írják hogy 16GB memóriát kér az elmegy 8GB-al is! De az 1060 vs 1050Ti versenyben bőven veri az 1060!Köszi azért a fel ajánlást! Pár hete még körbe kérdeztem volna ez ügyben. Viszont jelenleg úgy gondolom hogy az egyik legjobb léghűtés van a procimon!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
OutSider17 #16333 üzenetére
Neharagudj OutSider17 , akkor csak nekem eszik a BF1 átlagba 8,8Gb ramot Amiensen pedig 9.5Gb ramot a GTA5 közel 10Gb ramot? Április közepén mikor beruháztam a Ryzenre 8Gb rammal állandóan minden lezabálta, de amióta 16Gb van azóta 10-15Fps plusz is előfordul főleg CPU orientált gamekben. Plusz info ha nem is akarsz beruházni egy hőcsöves coolerre, kérdezd körbe a fórumon hátha valaki oda tudja adni Spire hűtőt én szívesen elküldeném neked de már nincs meg
Én 3.7Ghz ig jutottam a gyári coolerrel anno. -
OutSider17
senior tag
válasz
lEninpApA #16331 üzenetére
Szervusz!
Én R5 1400-at vennék 8GB rammal és a GTX 1060-al! 8Giga memóriát a jövőben is tudsz még mellé venni ha kevésnek gondolod majd, de elég az a 8GB játékohoz! Felesleges a 16GB, hiába írják!
Annyi hogy az overclockhoz kelleni fog egy jobb hűtő biztosan mert a gyárijával eléggé forró fejű!!! -
SECTORnooB
addikt
válasz
lEninpApA #16331 üzenetére
Szia!
Ha nagy átlagot nézünk akkor azonos órajelen 5-10Fps az 1500x előnye, persze van olyan szituáció ahol ez mérési határértéken bellül van vagy ezt súrolja.Tehát az említett videókártyák alá teljesen feleslegesnek érzem az 1500x előnyét.Sokkal többet tob a mai és a jövő játékai alá az a 16Gb-ram és sokkal időtállóbá is teszi a platformodat.Én az 1400 asra szavazok és a 16gb ramra, de nem árt egy kisebb toronyhűtő sem és akkor ki tudod majd padlózni a processzort is.Az Msi B350 Mortar jo választás, de a mai nap láttam az Asus TUF szériás lapját is 30 ezer forint magaságában.Memória téren csak eggyes LPX modulokat ajánlanám. -
lEninpApA
csendes tag
Sziasztok!
Olyan ügyben kérném a segitségeteket , hogy összedobtam kb. 230-250k-ból egy konfigot , ami Ryzen 3 1200-as procit tartalmazott , de a milyen gépet vegyek fórumban mondták , hogy ekkora kerethez nem ártana legalább egy Ryzen 5 1500x-et besűriteni , de egy Ryzen 5 1400-at mindenképpen . Viszont ha az 1500x-et beletenném átlépném a keretemet ezért az a kérdésem , hogy mennyivel jobb mégis az 1500x az 1400tól kb? Megéri az a 7k huf 2x annyi L3 cache-t? Meg 16 giga rammal szeretném venni a gépet , hogy időtállóbb legyen és ne kelljen a jövőben nagyon cserélgetni ( csak vidkari meg proci később ) , de sokan mondják jobban járnék 8 giga rammal és azt a + kesst vagy a procira rákölteni és akkor már egy r5 1600 vagy a GTX 1050ti helyett egy GTX 1060 3gb lenne.
Szóval elvileg ez a 3 opció van: ( 150k a keret erre a 3-ra kb )
R5 1600 + 8gb ram + 1050ti
R5 1400 + 16gb ram + 1050ti
R5 1400 + 8gb ram + 1060Továbbá az lenne még a kérdésem , hogy a Ryzen procik mennyire húzhatóak MSI B350M Mortar alaplapban hűtő nélkül és nagy melegedés nélkül , vagy mindenképp kell rá venni processzor hűtőt is? Esetleg erre az alaplapra is lenne alternativa ?
Ramból Corsair LPX 3200MHz-et néztem ki , láttam hogy az alaplap támogatási listájában benne van.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
edari
őstag
Lefagyott!
Na jó nem, csak kicsit megbolondult a szenzor (szenzorok?). Érdekes hogy még 1 óra után se állt vissza, az alaplapi néha 64 fokot mutatott, néha megint - értéket.
-
Jester01
veterán
A dos-os bupdate.exe-ben van bios mentés funkció csak éppen nem működik valami biztonsági beállítás miatt. Secure boot-ot kikapcsoltam, de attól nem lett jobb. Dupla csavar, hogy az alaplaphoz kapott lemezen lévő bios fájlt fel sem ismeri az ez flash
Na majd legközelebb megnézem hátha a 0404-est igen, az elég közel volt a 0403-hoz ami nekem van, talán az is jó biztos pontnak.
-
sutyi^
senior tag
válasz
OutSider17 #16317 üzenetére
Olyan magasra rakod rajta ventiket ahova még beakad a bordába a klipsz.
Maximum nem rakod fel az oldallapot...
-
herrkoser
tag
válasz
Predator2 #16319 üzenetére
Szia!
2100 ès 2666mhz között van relatív nagy ugrás teljesítményben, legalábbis ami a játèkokat illeti. 2666 ès 2933 között is van 2-3%, de 3200mhz fele elèggè negszalad az árcèdula azèrt sz 1-1.5%èrt.
Arra figyelj, hogy Trident Z ramoknál is van Hynix chipes elèg sok. A samsung chipesekkel szokott a legkevesebb kompatibilitási gond lenni, viszont sajnos azok 60k+ árban mennek valóban. Èn is nost szeretnèk Flare X-re váltani, de horror.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
nyulnyulu #16321 üzenetére
en eszrevettem.
2133 es 2666 kozul utobbival, mar erzesre is gyorsabb a gep, ezt john is visszaigazolta, kb. 15% korul gyorsult. viszont 2666 es 2800 kozott mar nemerzem a kulonbseget, tesztprogramokban javult, de meloban semmit.
sajnos a 3000 vs 3200 -rol tapasztalat hianyaban nemtudok nyilatkozni -
válasz
Predator2 #16315 üzenetére
RAM -al nem lesz gondod.
"Asymetrical heatsink for enhanced flexibility
Due to the asmetrical heatsink all memory slots can be populated – even if high heatspreaders are used on the modules." /Description
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
-
Predator2
addikt
Jól gondolom, nincs nagy különbség egy 3000MHz és 3200MHz között? Tényleges használat közben fellépő különbségekre gondolok.
Pontos típusszámot tudnátok mondani? Nem szeretném ha gond lenne.
-
Predator2
addikt
Helló
Egy 3. féltől származó CPU hűtővel hajtanám a Ryzen 7 1700-es processzoromat.
Alaplap: Asus Prime x370 ProCPU hűtő: Alpenfoehn Brocken 2 (dupla ventivel)
A ramokkal gondban vagyok. Először is mert, nem tudom melyik ram fog elférni tőle/alatta.
A másik, az ár. Brutális árak vannak mostanság (gondolom nem mondtam újat)Nem ragaszkodom a 3200MHz-es ramokhoz, extreme tuning nem lenne sőt.
Van olyan best buy vétel ami mondjuk 3000MHz-et tud, elfér a hűtőm alatt és nem 60k?
Vagy vegyek egy 8GB-os modult és jövőre ha mérséklődtek az árak vegyek mellé még egyet.A ramokra 40-50k nál többet nem szánnék. Viszont gagyit sem akarok.
Az lemaradt, hogy 16gb-ot szeretnék elsősorban.Üdv
-
Szinyák
őstag
-
joysefke
veterán
válasz
apa111 #16309 üzenetére
Sajnos a ram még mindig egy két játéknál hibázik na meg a mem testnél is ,szóval marad 3066 cl 14 .Néztem 3200-nél feljebb nem megy
3066Mhz / CL14 ez bizony elég feszesnek tűnik
Próbáltad esetleg a 3200MHz /CL16-ot is élesben (a képet látom)? Ha igen, akkor real world benchmarkokban melyik az erősebb?
Sokat csiszoltak ezen az L3 késleltetésen a megjelenéshez képest, szerintem a játékokban tapasztalt sebességnövekedés ebből adódik. Azok igénylik a gyors L3-at.
Viszont eddig 4070 mhz volt a max ,látszik hogy valamivel stabilabb az egész rendszer ,de úgy érzem ennél a lapnál a 4000 mhz ami nekem be vált ,ez már nem lesz jobb
Lehet, hogy a ZEN+/ZEN2-ig ez így is marad tök mindegy milyen lapot raksz alá. Ettől függetlenül elég jól jártál te azzal az 1700-zal
-
apa111
aktív tag
válasz
joysefke #16305 üzenetére
Igen én is arra gondoltam ,mégis csak egymás mellett van a két betű
Sajnos a ram még mindig egy két játéknál hibázik na meg a mem testnél is ,szóval marad 3066 cl 14 .Néztem 3200-nél feljebb nem megy ,viszont a proci most 4100 mhz is be bútól egy két teszt le ment aztán újra indult .Viszont eddig 4070 mhz volt a max ,látszik hogy valamivel stabilabb az egész rendszer ,de úgy érzem ennél a lapnál a 4000 mhz ami nekem be vált ,ez már nem lesz jobb /Nekem/
Itt is látszik 3066 mellett az L3 cach 10 ns alatt van ,kis lépés de jó felé haladnak .13 -k bios után azt kell mondjam nagyon jó ez a konstrukció ,és ha még WINDOWS is egyre jobb lesz akkor nem lesz gond vele.Azért még tesztelgetem . Jut eszembe a bios nem változott semmit kinézetre. -
wassabi11
senior tag
Lenne egy kérdésem bár ez nem Ryzenes kérdés lesz, de win10-em van és az Antimalware Services Executable inditáskor leölni a procim és utén elég szépen eszi a ramom is, ezzel lehetne valamit kezdeni?
-
Jester01
veterán
Nem lehet lementeni a biost a biosból, nekem meg olyan 0403 verzió van ami nem is létezik az asus weboldalán. Ezzel végül is gond nélkül megy 3.8Ghz a memória pedig a gyári 2933/CL15 szóval igazából nincs bajom csak az a fránya 4GHz nincs meg. Nem merek újabbat felrakni hátha elromlik.
-
apa111
aktív tag
Sziasztok!
Asus prime b-350 talajoknak mondanám kijött az /1002/ bios , / SYSTEM STABILITÁS/ .Fel raktam ram időzítésnél van egy kis pozitívum /Késleltetés csökkent nálam L3 cachnél 10ms alá ment ,L1 nél 1-2 ms csökkent/.Amit még észre vettem ,mintha alap beállításnál kevesebb feszt adna a procinak.R1700 mellett próbáltam ki ezeket ,win 10 1709 verzió .Egyelőre tesztelgetem mit lehet kihozni belőle.
-
OutSider17
senior tag
válasz
herrkoser #16301 üzenetére
Szervusz!
Én teljes megelégedéssel használok Június óta egy Mortar Arcticot R5 1400-assal és 16GB memóriával!
Proci (3.2Ghz -> 3.6Ghz)
Memória 2400Mhz -> 2933Mhz jelenleg, de megy 3200Mhz-et is simán!
Szóval én azt mondm hogy nyugodt szívvel választhatja az MSI Mortar lapokat!
Aztán majd eldönti ő hogy milyen színbe szeretne konfigot össze rakni, de ha megfogad egy jó tanácsot akkor ajánlom a fehéret! -
herrkoser
tag
Sziasztok!
Ismerősöm is összerakna egy Ryzen konfigurációt játékra. Az elképzelés egy R5 1600X, 16 GB rammal. A kérdés az lenne, hogy mATX szabványban melyik most a legjobb alaplap?
Én első körben az MSI B350M Mortar/Mortar Arctic-ot, illetve az Asrock AB350M Pro4-et gondoltam volna. MSI mellett szól, hogy igencsak részletes és széleskörű a memória QVL listája és elég jól felszerelt lapnak tűnik a 4 ventilátor foglalattal stb. Van esetleg ezeknél jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Napelem
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2147
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest