Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
Azért kártya cserekor illik egy DDUval lenyuzni a driver-t és nulláról újrarakni!
Wattman meg nem is kompatibilis ezekkel a kártyákkal ha jól tudom, csak az új RX 400-as sorozattal, de javítson ki valaki ha tévednék.
Nem akarok beszólni, mert lehet hogy itt nem ez a helyzet, de a legtöbb "AMD drájver prolléma" valójában a user-ből fakad és nem magából a driverből.
-
Picco
addikt
reszvetem, remelem olcso volt.
nezted mar a venti tipusat? ha szetszereled a hutest lehet hogy rajta lesz.
olcso alternativakent, en lehet inkabb felfogatnek ra fullkuczig(patent pending) modon egy 2x8/12cm-es ventit es alaplaprol megkuldenem, vagy speedfannel szabalyoznam ha koltseghatekonysag a cel es van eleg hely.mod: ha esztetika is szempont, akkor valami elsult kartyarol megvenni a hutest.
-
Televan74
nagyúr
Már megint egy olyan játék amivel a Nvidia szándékosan megtéveszti a vásárlókat.Látszik is a táblázaton (#33431) oliba hozzászólásában.Pedig már mint írtam, ez csak egy játék ami szándékosan olyan amilyen.R9 390 nem ennyire rossz kártya.Sőt az AMD egyetlen terméke sem használhatatlanan szar.Csak sok játékos becumizza az NV marketing hülyeségeit.Nagyon látszik az Nvidián,hogy még a DX12 éra előtt le szeretné nyomni az AMD -t a víz alá.
Ha sikeres lesz a NV hadjárata, jövőre ne a processzorokat és a videokártyákat fogom nézni,hanem a konzolokat és a notebookokat. Én nekem már semmi kedvem nem lesz az AMD nélküli világhoz.
-
Tomdriver
őstag
AMD legalább a lelket tartaná a táborában azzal, hogy kiszivárogtat híreket a fejlesztéseiről. De nem teszi, mert vagy nem fejleszt vagy ha igen, lehet az sem lesz nagy ugrás, de persze lehet azért is, mert titokban akarja tartani, hogy azután majd taroljon.
Viszont így lassan elszívárog az a tábor, aki csúcskártyát akar, mert hosszú távon nem lát alternatívát AMD oldalon. -
proci985
MODERÁTOR
-
NandoXXL
senior tag
Tudom hogy itt szentsegtores ilyet irni, de ne hasznalj fesz emelest. Csak tesztekehez emeled, ha tenyleg erdekel a kartya hosszu tavu sorsa. Johetne egy szervizes kollega a topikokba. Senkit nem vigasztal ha karosodik az alkatresze, a tobbsege meg nem. Itt sokan szethajtjak a vga-kat es eladjak 1even belul. Sajat szememmel is lattam mar olyat a tartos fesz emeles miatt egy ido utan a gyari orajelet se birta.
-
füles_
őstag
A 390X nem éri meg azt a durva felárat amit elkérnek érte.
És így van Giga,Asus DC2 kerülendő.Sapphire Nitro,MSI Gaming és PowerColor PCS+ ezekkel nem lesz gondod.Igaz a PCS+-t nálunk sajnos nem lehet kapni.Még a DC3 Strix is elmegy de inkább az előbb felsoroltak közül válogass -
gombcomp
senior tag
-
-
-
daveoff
veterán
Szerintem igen, annál feljebb nem engedi a powertune. Ment a szöveg, hogy a custom hűtők miatt újra kell kalibrálni a kártyákat(ezért késtek annyit a custom kártyák), de szerintem nem csináltak vele semmit, ugyanazok a beállítások, mint a ref. esetében, csak rátettek egy erősebb hűtést(ami nem minden esetben jobb) és hűvösebb lett, ennyi.
-
daveoff
veterán
Van alapfesz, csak nagyobb tartományban változhat, de a különböző csipeknek lehet különböző alapértékük, amit elvileg az ASIC alapján lőnek be, vagy nem tudom mi alapján. Gondolom a feszt is a TDP limit függvényében változtatja, abba mindig bele kell férni. Az 1150 az nem rossz, jó kártyát fogtál ki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az embereknek bejött. Ez a lényeg az eladásnál. Ki tudja, hogy a piac mennyire hajlandó csúcs-VGA-t rakni egy alap proci mellé. Sosem volt erre semmilyen célzott irányzat, hogy kiderítse.
Egyébként a Mantle-nél kisebb előrelépésekért is fizetett már rengeteg pénzt a potenciális vásárlóbázis. Évek óta az a téma, hogy nem egyenletes a frame-time, magas a szoftverből eredő késleltetés, stb. Ezt mind eliminálja a Mantle. Azok a hardcore játékosok, akik erre érzékenyek, igen gyorsan váltanak, mert konkrétan driver oldali kötegelésből és pufferelésből eredő teljes késleltetést csak úgy kivágja a semmibe a Mantle, és ezt közben úgy éri el, hogy nem csökkenti a DX-hez képest a sebességet. Ez a késleltetésre érzékeny multis játékosoknak lényeges. -
-
-
Enclave
aktív tag
Én privátban itt a topikban megkérdeztem több (leendő) R9 290 Tri-x tulajt és szinte mind azt mondta, hogy ekkora összegért több évre tervezi megtartani a kártyát... Én szintén így vagyok vele, ha jó és beválik, akkor minek cseréljem havonta, pláne ha sokat olvasni cicergő tekercsekről (coil whine), egyéb hardver hibákról (BS,memhiba,stb), akkor szerintem a többség örül annak, hogy egy jó példányt fogott ki, és nincs kedve azért csere-berélni, hogy más logót lásson az alaplapi slotban a vga-n. (és ragaszkodik a piros oldalhoz)
Ami a Radeonokat illeti, a HD7970 2012 januárjában jelent meg, az R9 290 pedig 2013 október végén-novemberben, ami már majdnem 2 év különbség. (most a zöld oldallal ne foglalkozzunk). Én ha akartam sem tudtam volna újabb Radeon-ra cserélni a felső kategóriás kártyámat (7970), mert manapság úgy lelassult a fejlesztési ciklus (régen kb. évente jött ki egy-egy új széria, nem így mint manapság)... (tehát ebből is az következik, hogy jobb lenne a 2 évnél több gari és 2 évig lazán meg lehet tartani ugyanazt a kártyát, nem biztos, hogy új széria fog kijönni továbbá az sem biztos, hogy megéri az új szériára váltani (mint 5870-6970 esetén))
-
Sontir Fel
őstag
-
KillerKollar
őstag
-
-
adatfalo
senior tag
Én 1-2 órán belül fogom berakni a gépbe, szorítsatok, hogy ne legyen semmi gikszer.
Persze már délután nekiakartam esni, de annyi meló van, meg ha nap mint nap ezen a gépen dolgozik az ember, nem szívesen pakolja újra a rendszert. Most is benne vagyok több nagy melóban, aztán csak a púp a hátamon ez a win reinstall...
-
jones965
Modder
...& Pug
Nem az adott boltban kapható termék (ára, darabszáma,stb) a probléma, hanem a félreértésre okot adó megnyilvánulások adott kereskedőkkel kapcsolatban.
Ezt szeretnénk elkerülni. Azzal még nem volt különösebb gond, ha üzletek ( és nem saját apróhirdetések) linkjei voltak beillesztve, elősegítvén a vásárolni szándékozókat útmutatás gyanánt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A BF4 az EA-n múlik. A kód már rég készen van. Repi már 180 fps-sel küldi a saját gépén.
A driver az meglesz ebben a hónapban. Mivel nem decemberben jött, így a drivert nem tartalmazza majd a Mantle patch, tehát olyan modell lesz, mint a DX-nél. Jön a Cata és abban lesz Mantle. A StarSwarm meg biztos megjelenik ebben a hónapban. Ez még csak alpha Mantle kódot tartalmaz, de majd később frissítik. Így is elég jó az eredmény a végleges DX11 kódhoz képest, +20-30% különféle optimalizálásból nem számít majd. Ebben a demóban már nem százalékban lesz a különbség mérve.
-
Csabro
tag
Sok dologtol fugg, pl mekkor a procid fogyasztasa, hany vinyo van, stb.... De ha valami ertelmes intel van benne, gen.2-3-4, akkor sztem elbirja, igaz 800W-os tapot irnak a 290x CF-nek, de mivel a HX750 nem egy alsokategorias tap, igy sztem elbir vele, persze ha nem valami vulkán AMD FX 8xxx van...
-
-
KillerKollar
őstag
Miért ne hinnék?...A mantle elvileg 80-90%-ban kihasználja a kártyát,míg DirectX alatt 40-50 átlagosnak mondható,emellett kiüti a CPU limitet,úgyhogy az a 45% egyáltalán nem olyan nagy szám.
Igen a custom hűtésű 290Xnél már nem annyival drágább a Ti viszont a custom hűtős 290X-ek már nem hangosak,jobban tuningolhatóak,kevésbé melegednek szóval az a sok negatívum amit fel szokás ellene hozni mind ugrik ezzel és így már teljesítményben is sokkal versenyképesebb a Ti-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gigabyte RTX 4080 XTreme WaterForce 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC Twin Edge RTX 4060 Ti 8GB OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- SAPPHIRE RX 9060 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya!
- SAPPHIRE Radeon RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 4060 VENTUS 2X WHITE OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 - Akció! 2025.10.17-ig csak 150.000ft!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő