Hirdetés
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fail3D!
üzenetére
Nvidiat csak azert utalom, mert az aktualis jatekok teren a sajat tudasahoz kepsyt mindig ugy adja ki a vgat hogy lehuzza a jatekos reteget, de megis stabilabb termeket ad ( hutes/hang, teljesitmen/driver, mint az amd) ez a piac. Azert ne legyunk laikusak, nem veletlenul tud a piacon fent maradni az nvidia es az amd... ha nem lenne kulonbseg es az amd ennyivel jobb lenne minden teren azert az evek folyaman csak csodbe ment volna az nvidia, mert mindig dragabb volt, az utobbi evekben tenylegesen dx 11.x ben sem hozta az amdt, ar ertekben sem, de drivsr szinten, "halk" hutesben jobb volt, mert igenyelte a piac... vga szinten az amdnek uj managmentre lenne szukseg es szerintem az nvidiat letorolhetne a piacrol vagy legalbbis meg dramaibb valtozasokat elhetnek at, ha maskep lenne..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Fail3D!
üzenetére
A Microsoft például nagyon bekaphatja. Már régóta van róla szó, hogy engedjék be a játékfejlesztőket a GAB-ba. Ma egyedül Dan Baker emelhető ki, de ő is csak azért, mert régen az MS-nek dolgozott, és megmaradt a GAB státusza, amit most játékfejlesztőként kihasznál. Tehát az ipar irányáról a gyártók és a Microsoft tagjai döntenek, függetlenül attól, hogy egy funkciót a játékfejlesztő jónak tart-e vagy sem. Ez magasan a legnagyobb probléma. És különösen látszik a félrefejlesztés, amikor jön egy új konzolgeneráció, és olyan dolgokhoz nyúlnak hozzá a fejlesztők, amelyek rég ott lehetnének a szabványban, ha a GAB-ban lett volna ember, aki felveti.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Fail3D!
üzenetére
Itt semmiféle innováció nincs már bocs. Az LDS-ből a geometriai adatok akár ma is kiolvashatók lehetnének az összes friss architektúrán (GCN, Fermi, Kepler, Maxwell, Gen7.5, Gen8). Ehhez csak az interpolációt kell emulálni, és engedni a pixel shadernek, hogy elérje az LDS-t. A fedettségminta évek óta létező dolog. Benne van a GCN-ben, a Fermiben, a Keplerben, épp csak most vették ki a Maxwellből, ami elég nagy baj, tekintve, hogy mire lehet használni. A SAD utasítás pedig évek óta opcionális funkció a DirectX 11 API-ban. A Microsoft erre építi a Kinect 2 működését. Ma csak használatba vesszük azokat a dolgokat, amelyeket három éve kötelezővé kellett volna tenni szabványos szinten.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Fail3D!
üzenetére
Van kepminosegbeli difi, de en csak szinekben vettem eszre. AMD sokkal elenkebb arnyalatokat hasznal. De mar felvilagositottak, hogy az NV-nel is van erre profil, amit ha beallitasz, akkor olyan lesz, mint ahogy elotte mar megszoktad.
Nekem a 290X CF is gyorsan fuccsba ment, pont a mikrolagok miatt. Pedig jo lett volna, ha muxik. Akkor alapon eldocogott volna a ket kartya levizezve, es nem kellett volna kifizetnem a felarat a 980-ra.(mondjuk joval piaci ar alatt szereztem)gbors: "a kispórolt Maxwellről meg annyit, hogy minden relatív. mi van, ha nem a Maxwell van túlzottan lebutítva, hanem a GCN feleslegesen okos?
Ez tetszik... Mert ugye nem mindenki banyaszni veszi a VGA-t.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D!
üzenetére
Pedig biztos lehetsz benne, hogy a referencia kártya működését gyárilag frankón megtervezték. Nekem se jön be, hogy meleg és hangos, de biztos vagyok benne, hogy sokáig bírná. Ami nem szereti a meleget, az nem meleg rajta.

Amúgy instabil... Azok szerintem kompatibilitási gondok, amiről az se biztos, hogy a VGA tehet.(#20766) hdekakas: A net telis tele van hülyékkel.
Egy VGA kivételétől nem szálhat el egy alaplapi hangkari. Aztán meg visszarakod és jó? R-széria hiba? Ugyanmár. Max a lap UEFI-je lehet hatalmas kalap fos, az zavarodhat össze legfeljebb ilyesmitől.(#20773) laci.csabi: A jelenlegi DX11 játékokhoz jó egyszálú teljesítmény is kell, és legalább 4 mag. Az AMD-k az egyszálú teljesítményen véreznek el. Az, hogy hány %-on dolgozik, semmit nem mutat. Nem fog jobban futni a mondjuk 3 szálat kezelő játékod attól, hogy még 3 mag nem csinál semmit a prociban.
(#20776) GAbre: Vagy valami hiba van, vagy nem hajtja ki. Nálam pl. BF4 így nézett ki, Mantle alatt maxon:

GPU-usage grafikon.
Vagy ez is:
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D!
üzenetére
Nem tudom, nálam is járt jópárféle 7970/280X, és egyikkel sem volt gond, se textúrahiba.
Igaz, mindegyik igényes, hűtött memóriás típus volt. Asus 7970 referencia, Sapphire 7970 Dual-X OC, Sapphire 280X Vapor-X, Sapphire 280X Toxic. Másoknál is ez volt, pl.: [link][link].Nekem sajna már nincs meg a 290-em, hogy próbálgassam.

(#20697) fatal1ty1984: Ha van ismerős, 290-es VGA-val akkor oké, de ha nincs?

(#20699) GAbre: Szerintem kérdezzük meg a topikba, hátha valaki próbálta 775 lapban a 290-ét.

Amúgy ha tuningra ennyire rosszabbodik a helyzet, az is elég gyanús, hogy a kártya rossz. Próbáltad mondjuk 50Mhz-el lejjebb venni az órajelét, és Afterburnerben ráadni mondjuk +25mv-ot?
-
GAbre
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Szerintem simán lehet,h a Hawaii gpu-t,vagy memvezérlőjét vagy valami simán elbaxták.
Mert csak a legújabb fm2 esetleg fm1es lapokkal.(Ha valóban jól mondta valaki,h nála jó volt)
Illetve az intel 1156os(vagy milyen foglalata van neki).
Azzal hajlandó menni.
Ez meg faxság,h 1el régebbi tokozással nem jó sehol,vagy sok helyen.asdxv:
Csak azért raktam rá tuningot,mert 2 amd-s lapon is rögtön jelentkezik a black screen gond,eme 20mhz +al.
De ha nem tuningolok,akkor meg pár óra 1 nap kell neki.
De azzal a fos táppal,meg így,nem volt kedvem ott hagyni napokig.Fail3D!:
+25mV és lejebb vett memória órajelel is csinálta.
Szerintem,h nem tudja leadni ami kell neki az 3d alatt előjönne.
De nekem furmark,és akármelyik játék alatt SOSE volt black screen! -
HSM
félisten
válasz
Fail3D!
üzenetére
Bármilyen lapban működnie kellene.

Mind1, szerintem simán hibás a kártyája, ennyi. Ahogy már sokan leírták, az a baj a BS hibákkal, hogy bármitől lehet. Inkompatibilitás, tuning, hibás kártya, gagyi táp, és még lehetne sorolni.....
(#20696) Fail3D!: Azért rakta bele a 775 INtelbe, ahol ugyanúgy sz@r.

-
Milka 78
nagyúr
válasz
Fail3D!
üzenetére
Az előbbi egy ipari hulladék,míg a másik egy Atklon II-es alá való lap.Mindkettővel rendelkezem (keztem) és egy tisztességes FX is kicsinálja őket akár alapon is.Az egyik 3 ,míg a másik 4 fázisos,halál gyenge tápkörös matx lap,ősrégi 760 szettel.Az MSI nem bírt el normálisan a mostani htpc(adatlap)-el,míg az Asus éppen elegendő a feladatra.Az igaz,hogy a suport feltüntethetné ezen inkompatibilitási problémákat,de az meg is érdemli aki egy 290-es karit és a kihajtásáról gondoskodó procit (na itt bukott meg az egész,mert az Asus 4.2-ig bírta az FX8xxx.at,míg az MSI semeddig) belerak egy 12-16 ropis halál gyenge deszkába.
Valószínű nem kap elég naftát a pcie csati. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Fail3D!
üzenetére
Szerintem az az értelme a burn tesztnek (amit egyébként régebben én sem preferáltam kb hasonló érvek miatt), hogy ha a megkeresed vele azt a max értéket ahol még nem téveszt a kártya maxra hajtva, azt célszerű kijelölni, határnak, amit túllépni a kártya élettartama érdekében nem szabad és azon belül maradni a húzással... (már ha mindenáron húzkodni akar valaki, mert amúgy szerintem ilyen szintű karit, már felesleges tuningolgatni)
Nem tudom mennyire figyeled új játékoknál a gpu terheltséget, de bizony igencsak 100%-okat jelez ki némelyiknél, tehát olyan nagyon nincs attól messze a gyakorlati natív terhelés, amit a burn teszt produkál... és nyilván egyre csak közelít ugyebár.... De hát nyilván ha valakinek van pénze és nem baj, ha elfüstöl néha egy-egy 100-200 ezres kártya, mert akkor leugrik a bótba és vesz egy másikat, szemrebbenés nélkül, mert fussa rá, annak valóban felesleges burn tesztelgetni, ám aki úgy tervez és kalkulál, mert kénytelen, hogy most legalább 1-2 évig szeretnék egy stabil vasat, amin megy szépen minden, mivel nincs és nem valószínű hogy lesz pénzem másikra újra jobbra egy ideig... aztán 1-2-3 év múlva majd veszek fejlesztek, mert addig gyűjtök rá, mivel muszáj, csak így tudok vasazni; nos az ilyen embernek bizony érdemes kitapogatni a vas határait, hogy mivel kínzom meg úgy, hogy ha azon az értéken üzemeltetném tartósan, bár még megy, nem tudhatom mikor csinál ilyet hogy pffffffffffssssszzzzrrrrrrrrr.... és füst.. és akkor finito, mert nem lesz lóvém leugrani a bótba es lekapni egy másik ilyet a polcról...
-
GAbre
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Úgy látszik az én black screenes hibám is az amd-s platform miatt van.
Hogy 1300-ról 1260-on és feszemeléssel is csinálja(bár kevesebbet).
Holnap megpróbálom valahol Intellel tesztelni.
Mondjuk úgy emlékszem te nem black screen-t kaptál 2dben.
De javítsatok ki,ha tévedek,és másnál is ez van/volt. -
GAbre
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Lehet,h 3.0-ás kártyák.
De a 3.0 nem 1 nagy durranás.
Nem hiába alig lehet kapni még 40-50ezer Ft-os lapokban sincs 3.0.Legalábbis amd-s lapokat néztem.
Az meg szerintem nem elvárható senkitől,h min.60e. Ftos alaplapot vegyen ehez a karihoz.
Persze ez téged nem vigasztal,de ha valóban ez a baj,legalább tudod mondani majd eladásnál esetleg. -
válasz
Fail3D!
üzenetére
Milyen programokkal tesztelted a kártyát? Nekem Watch Dogs alatt kb. 30 perc kellet ahhoz, hogy kifagyjon, ha nem tetszett neki valami. Még a procimnál is ott derült ki, hogy nem kap elég feszt (máshol nem hibázott). Ha van rá lehetőséged próbáld ki rajta a játékot. Olyan egy gépzabáló szörnyeteg game. Mondjuk majdnem minden megy nálam maxon ,egyedül a tükröződést vettem eggyel lejjebb és Vsync: OFF.
-
válasz
Fail3D!
üzenetére
Azért az durva lenne, ha azért csinálná, mert AMD rendszerük van. Ez kizárható... viszont az lehet, (amit már más is felhozott) hogy a PCI-e foglalattal van valami. Az is gyanús, hogy 4 különböző kártya nem megy náluk... Ez már kérdéseket vet föl. Azt kéne megnézni, hogy nálad működik -e a többi 4.
-
GAbre
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Tuningolva volt valami(cpu,mem)?
Én nem tudom,nem 1 driverrel kell megpróbálni.
Azért nem sírnék,ha 14.9ről 14.4 menne csak.Vagy bétával nem.
Nem tudom nagyker driverekhez hogy áll.
De én így állok hozzá valamelyik hivatalos driverrel menjen jól.Ha mind2 rossz,akkor gari. -
GAbre
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Azt írtad fagy náluk.
Ez mit jelent?
Mint nálam,black screen.
Vagy mint a linkelt hszben.
H a kép megfagy,és megy tovább a hang,esetleg a kép is,csak semmit nem tudsz csinálni!?
Nincs összefüggés szerintem akkor.
Gépem nálam látod.
Neki 800as thermaltake tápja van.
Nekem 650es coolermaster.Malibutomi:
Jó akkor a második,nem sok különbség van.
Tökmind1.gpu,mem fesz 1ben van ezen.
De feszemelés nélkül is ment haver asus karija 100mhzet.
És nem 2dben kéne meghalnia,ha nem bírja,hanem 3dben szerintem.
Illetve tapasztalatom alapján minden kártyának bírnia kell 50mhzet legalább. -
SimonYana
addikt
válasz
Fail3D!
üzenetére
100 lehet , de ez a hűtő és a VGA-ra az a zajgenerátor , már 60. Meg egy rakás venti a házra az is pénz! Viszont nem mindegy , hogy a 290-es nagy zaj árán 70 fokos , vagy síri csendben 50. Mikor egy proci is majdnem 100 akkor sok egy komplett vízért ugyan ennyi? Közép kategóriás VGA is 100. Sajnos nem olyan sok az a 100 , mint ahogyan egyesek elgondolják!
Tudom nem könnyű össze szedni , de VGA-ra is össze jön az a 150 nem? -
ritterkrisz
tag
válasz
Fail3D!
üzenetére
Elhoztam a kártyát, előttem kipróbálta a srác egy gépben és semmi probléma, elvittem keresztapámhoz, megpróbáltuk az ő gépen ott sem produkálta, hazahoztam (semmit nem csináltam a géppel, még a winfos is maradt a régi) és Nekem sem csinálja most a szemetelést. Csoda történt, lehet az iponosok kézrátétellel gyógyítanak, vagy főállásban ott dolgozok gyurcsok józsi ...

-
TTomax
félisten
válasz
Fail3D!
üzenetére
Azt ne feledd,hogy az enyém alapból erősen tuningolt azért... 1137 a boost órajele.,és hát onnan egy 1250 se hoz már sokat...
(#6954) ricshard444
Az már nem mérvadó,mert azóta elég sok patch jött hozzá,amivel még a beállítható minőség is változott...amúgy a 670SLIm is kb ennyit hozott,csak lévén több gpu,sajnos játszhatatlan volt,akár csak a 7990el...
(#6958) Joshi
Úgy látom nem olvastál vissza...
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Konteó topic
- Gyúrósok ide!
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy VGA kivételétől nem szálhat el egy alaplapi hangkari. Aztán meg visszarakod és jó? R-széria hiba? Ugyanmár. Max a lap UEFI-je lehet hatalmas kalap fos, az zavarodhat össze legfeljebb ilyesmitől.
Hangsúlyozom, hogy a szomszéd szerint. 
Igaz, mindegyik igényes, hűtött memóriás típus volt. Asus 7970 referencia, Sapphire 7970 Dual-X OC, Sapphire 280X Vapor-X, Sapphire 280X Toxic. Másoknál is ez volt, pl.: 

tutira más nem lehet.... (vagy más lehetőségekbe inkább nem gondolok bele) hiszen még ha el is indul netán ebben egy r9 290, nyilván olyan cpu bottleneck lesz, hogy attól koldul...

Tudom nem könnyű össze szedni , de VGA-ra is össze jön az a 150 nem?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Alapon meg 52/41-t.