- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Szerintetek attól bukhatok majd 400 pontot a 3D Mark Firestrike tesztben (normál mód), hogy a 3770K-n kikapcsoltam a HT-et?
Már csak azért ,mert most próbálkozok az 1100 Mhz-es GPU -val, de kevesebbet kapok,mint 1070-es GPU-val. Jelenleg 4400 Mhz-en megy a CPU,és HT OFF.
Az 1070-ös eredményt (9700 pont) 4200 Mhz-es CPU-val értem el, ott HT ON volt.
Szóval jelenthet ennyit 3D Mark-ban a HT?Most nézem ,hogy a Physix score-on bukok rengeteget (3000 pontot). Ennyit számít a HT ott?
Remélem érthetően fogalmaztam. -
CsonkaImo
addikt
Lehet igazatok lesz, beta bios van a lapomon. De még az előző generációnál is fent állt a hiba stabil kiadású bios-al. Viszont ami egyedül nem volt cserélve a konfigomba az az alaplam és a ram. Szóval lehet nálam van a hiba, de sok helyről hallani még fagyást.
odorgg: Semmi ilyesmit nem használok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #8188 üzenetére
A post-process szűrők fogyasztanak, mert azok a GPU shadereken futnak. Az AMD költ a legtöbbet a videók minőségének javítására, így sokkal több post-process szűrő működik a Catalyst-ban, mint más driverekben. Az NV az alap szűrőknél nem megy tovább, míg az Intel lényegében semmit sem költ erre.
Az új 14.1-es driverrel eleve nőtt a DXVA fogyasztás Radeonon, mert automatikusan aktív a 4K-s felskálázás a Full HD-s videókra.
Persze a szűrők kikapcsolhatók. Kivéve a felskálázást, azt csak később teszik azzá. -
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #8188 üzenetére
Nálam a 280X-el akkor működik, ha asztal van, DVI monitor, és bekapcsol a képernyővédő. Nem szokott menni, mert én mindig zárolom a gépet, és a zárolóképernyővel nem működik a zerocore. Szval finnyás egy dög. De engem nem zavar az a 12W üresjárati fogyija. Sokkal többet nyerek rajta, hogy játékban 1000/1450-re alulórajelezve használom és alulfeszelve masszívan, legalább 50W megtakarítás játék alatt.
Szerk.: gondolom, ha megy a HW-gyorsítás, az a konkurencia GPU-ját is tornáztatja, és akkor az se fogyaszt olyan jól. Persze nem tudom biztosra, rég volt NV-m, de így tűnik logikusnak.
-
Érthetetlen, hogy dxva alatt mire fel fogyaszt ennyit.
Zero core működik amúgy vagy a rengeteg bug miatt már nincs is az?
Idle alatt számold bele azt is, hogy netezés közbe szintén többet fogyaszt nem csak 6w a kül manapság már majdnem mindent gpu-val gyorsítanak pl ps is használja elég szépen.
Ha ezeket figyelembe vesszük már nagyobb difi van jóval. -
HSM
félisten
válasz
szasanyi #8183 üzenetére
Az üresjárati fogyasztását én nem tartom soknak a tesztek alapján. [link]
Ugyanakkor, a DXVA fogyasztás elég ciki, és a multimonitor se túl szép.Ebben a Tahiti-t is sikerült alulmúlni, pedig annak se volt már az erőssége. Én már azzal is leszoktam a DXVA-ról, youtube, VLC már mind CPU-ból megy nálam, az megoldja ~10W-ból, amire a 280X-nek 45, a 290-nek 75W kéne.
(#8186) szasanyi: Nálunk 48-50Ft egy KWh ára. Ez azt jelenti, hogyha napi 8 órát megy a gép üresjáratban, akkor az a 6W-al több üresjárat havi 72FT. Az semmi szvsz. 770 nekem nem kéne, akkor már inkább egy jóáras 280X.
A 780-nal viszont semmi bajom nincs, azok jófélék.
-
szasanyi
félisten
Itt jól látható, hogy egy referencia (!) kártya - tehát nem gyári és főleg nem manual OC - fogyasztása mekkora. A GTX770 fogyasztását hagyjuk figyelmen kívül, mert az félelmetesen jó viszont nem azonos teljesítménykategóriába tartoznak. Viszont a 780-nal igen, és nézd meg mekkora különbségek vannak, főként terheletlen állapotban (ahol általában a legtöbb üzemidőben megy).
Ezzel csak azt mondom, hogy vadi új fejlesztéstől e téren is többet vártam volna. Igazából ez egy költségesebb kártya mint a 780 (ár és fogyasztást tekintve is) ezért engem nem győzött meg az AMD, mivel nem is minden esetben jobb mint a kisebb fogyasztású 780-ak.
Hezitálok, hogy melyik lenne jobb választás: 770 mellett a jóval alacsonyabb ár és a rendkívül jó fogyasztás, a 780 mellett a teljesítmény és talán elfogadhatóbb ár, míg a 290 mellett a technológia szól amivel hosszabb távú megoldást jelent(het).Nem flame célból (!) írtam le, de ha vannak érvek amik segítenének a döntésben azokat szívesen fogadom.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8180 üzenetére
sajnos nem a kártyán múlik az optimalizáció.
-
ricshard444
veterán
válasz
szasanyi #8176 üzenetére
Ha lenne elég hosszú kábelem...
Amúgy tényleg jó lenne, mert betenném 3 méterre a sarokba, aztán 100%-t neki, a sarokban porszívózhat, de, hogy itt van tőlem 40-50 centire a gép...kicsit zavaró egy ilyen hangerejű kártyánál.
3k a 10 méteres HDMI kábel, de kéne egy VGA kábel is + mindkettőnek futár, akkor már Custom hűtésMára végeztem a mérésekkel, az érzéseim vegyesek, bárcsak úgy menne mindenhol a 7970-hez képest, mint Heaven-ben.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #8175 üzenetére
7970 anyaga mitől volt jobb, attól hogy az fényes műanyag volt, ez meg matt? vagy mire gondoltál?
-
HSM
félisten
válasz
Na igen, de legalább csendben lesz meleg.
Ha valah veszek, tuti custom lesz, rendes hűtéssel.
-
szasanyi
félisten
válasz
Kérd meg a szomszédot, hogy pár napig nála tartózkodhass mivel éppen tesztelsz.
-
ricshard444
veterán
Igen, a 100% valami 5300, ott már én is kimentem a szobából
Tény, hogy aki nem szereti a zajt, annak nem való, mert nem enged nagy mozgást tuning terén, még tolerálható hangerő mellett (és ezt a nyárra is értem, mert ott rácuppan +5-8% a ventire a stabil órajelekhez)A 7970 anyaga jobb volt ennél, de mit lehet tenni, Custom-t rá, akkor meg a VRM-mal lesz nagy tuningnál gond
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #8171 üzenetére
Az egészen jó akkor, a 7970 VRM-je melegebb annál.
Nekem a 7970 refi építési minősége abszolút korrektnek tűnik, masszív, jól kitalált cucc. A 290-el is csak az a bajom, hogy kicsit alulméretezték a hűtőkapacitást. Ami a 7970-re elég volt, az ide nekme már necces. Nembaj, asszem maradok a jólbevált 280X Vaporomnál, pedig eljátszogattam 100-110k körüli használt újszerű 290 refi gondolatán, pusztán kíváncsiságból. De ha feltekerem 60-70%-ra a 7970 refit, egyből meggondolom magam. Nálam az már 35% felett nem az igazi, 40% felett már hangosnak tűnik, zavar.
Egyszer kipróbáltam 100%-on, 5000 valamennyi rpm, attól kajak megijedtem. -
Phobion
őstag
válasz
ricshard444 #8171 üzenetére
Egy hangfelvételt tudnál csinálni? Ha nem nagy kérés. Tesztelések után marad a kártya, vagy megy tovább?
-
ricshard444
veterán
Komoly szerzetek ezek a refek.
Nem érződik annyira a borítás anyagán, hogy egy hulladék amúgy, egy közepes szintet hoz, masszív, de a GTX hűtéséhez köze nincs külsőre.A VRM hőfokok miatt nem aggódok, 1.26V mellett max 68 fokos volt a melegebb 30 perc BF3 után, végig maxon a GPU, mondjuk amekkora légáramlatot kap olyankor...nem csodálkozom
Idle 28/32
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #8169 üzenetére
Örülök, hogy bejött a tippem.
Nálam ha jól rémlik, olyan 4-5 fokot hozott a GPU-n, a VRM-en többet. Nálam még azon lehetett tuningolni, hogy az elején/oldalán lévő kis sunyi házbaszellőzőnél ne melegítse fel a környezetét, az további 1-2 fokot hozott, mert alapból ott nem szellőzött jól a házam.
(Még a régi, CM 590-es, kevés/lassú, de legalább halk ventikkel.
)
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444 #8168 üzenetére
Talán 2-3 fok a difi a GPU-n, a PCB biztos örül neki, ez a megoldás marad is, világokat lehet rengetni ennyi celsiussal.
-
HSM
félisten
No, meglestem a memóriákat!
Tökugyanaz a Hynix, ez 100%, illetve 99%, hogy az Elpida is. A hynx Vapor-x-ről fotó: [link], látszik az egyik felső csipen, hogy R0C. Az Elpida-ról nem találtam a Vaporon PCB-shotot, így csak a széria 100%, hogy egyezik, de vélhetőleg a Vaporon is tökugyanaz az 1,5V-os 1500Mhz-es csip van, ugyanis ennél lassabbat kizárt, hogy rátesznek, de gyorsabb 1750Mhz-eset nem hinném, hogy erőltetnék jóval drágábban.
A 290-ekről itt találtam infót: [link]Na, és a mérés!
LTC bányászattal néztem meg, mert az szépen egyenletesen terhel, és elvileg memória intenzív, és első, konnektoros, kártya kikapcs/bekapcs méréssel 15W-al valóban kevesebbet fogyasztott a Hynix-es Vapor, hasonló ASIC (2%-on belül) és azonos fesz mellett.
Szóval lehet alapja a 290 mellett ennek a dolognak. Bár én 1500Mhz-es memóriaórajelen teszteltem, ahol azért 20%-al többet kérnek enni, mint 1250-en, szóval alapon bőven elégnek kéne lennie a 290 tápkörének.
Érdekes, a VRM szenzor adatok alapján viszont nem volt ekkora difi, ott a Hynix-esen 25W-ot mutat, és az Elpidáson 30W-ot. Ami viszonyításnak talán jó, de tuti nem pontos, mert a Hynix-es 80plus gold tápról 1000Mhz-ről 1500Mhz-re átállítva 20W-al fogyaszt többet a kari azonos sebességű számolás, azaz GPU-terhelés mellett, tehát mivel az órajel lineárisan hat a fogyasztásra, így nagyjából 60W lehet 1500Mhz-en a Hynix-es memória fogyasztása. Az az érdekes, hasonló tesztet eljátszva az Elpidással szintén 60W-ra jött ki a memória-fogyi, bár ott csak 1250-1500-ra tudtam eljátszani, ami így tuti nem volt olyan pontos.
Szóval azt mondanám, valahol 0 és 20% között lehet, amennyivel az Elpidás többet kér azonos órajelen és feszen.
(#8166) ricshard444: A hátulját célozd be, a PCB-t, elég egy 12-14-es venti, a jó irányítás a lényeg, hogy jól lefújja róla a hőt. Nálam azt imádja a refi 7970.
Hagyni kell neki időt, hogy kifejtse a hasznát.
10-15 perces terhelés alatt már szépen kijön nálam.
-
ricshard444
veterán
válasz
Motion_Blur #8164 üzenetére
Saját ventiprofil
players111: Mostanra kiszedtem őket, elvesztették az értelmüket
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #8163 üzenetére
Errôl egy fotót!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ricshard444 #8163 üzenetére
Mindegy mit raksz oda, mivel a target temp álladó
-
ricshard444
veterán
Körülágyaztam ventikkel a karit, Idle - 4 fok a szimpla alul ventihez képest.
Kapott a venti mellé oldalra egyet és a ház eleje felől, Load...1 fok, tapsot neki! -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #8130 üzenetére
Ezért nem jók az ilyen túlméretes hűtők. Én merészet alkottam, felülről fúj be egy venti, és a procihűtő egyenesen a VGA-ra fújja a prociról a hideg levegőt.
Tuning nélkül ugyanis még a legnagyobb melegben se szív a prociról 45 foknál melegebb levegőt.
[link]
De egyébként sok hűtőnél azzal is lehet trükközni, ha kicsit "rosszul" teszed fel a procihűtőt, és lelógatod a bordáról 1-2cm-t kb, hogy szellőztessen a hűtő és a VGA között.
-
szasanyi
félisten
-
andro93
aktív tag
válasz
Malibutomi #8149 üzenetére
Én pl 131500-ért vettem az Asus 290-em, de most felment 146-ra az ára Iponon.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8147 üzenetére
Én folyamat 60%-on hajtom játék közben. Én is kíváncsi vagyok mikor fogom hallani hogy csapágyas vagy bármi!
-
ricshard444
veterán
1175-höz egyébként 75%-s konstans ventifordulat kell, úgy 88-89 fok.
Hát, a biztonság kedvéért megnéztem, hogy mennyire hallani a szobán kívül, de csukott ajtó mellett 2 méterre már nincs hang.Ez viszont olyan, hogy én meg a szobában vagyok, és nem esik jól, úgy 60-65%-ig még vállalható, így 1100-t visz, de ha már így meg amúgy is hangos, akkor legyen 1175, a tesztben elfér.
Kíváncsi vagyok mennyi élettartama van a ventinek, mert ilyen durva fordulat mellett, azért kapja az ívet rendesen.
-
szasanyi
félisten
válasz
csabsz13 #8145 üzenetére
Akkor tartsák meg!
Egyik sem ér ilyen horror árat, csak azért mert nem adják olcsóbban - az, hogy a sz@r refhűtő miatt nem is hozza azt a teljesítményt amit elméletileg tudna, az meg totál vicc. Mint ahogy az olcsó Elpida RAMok is egy friss, csúcskártyán... persze nem minden gyártónál mert az MSI Hynixeket rak rá.
Majd ha lesz ugyanilyen áron áron MSI R9 290 Gaming Hynix RAMokkal szerelve, akkor talán... -
törölt tag
válasz
ricshard444 #8143 üzenetére
A ref változatra mondtuk, hogy nincs boltban 120k alatt.
-
szasanyi
félisten
válasz
#35434496 #8141 üzenetére
Ez sajnos így van, jelenleg.120-130k között mozog az áruk, és alig kapható. Mondjuk ennyiért szvsz nem is kell kapkodni...
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #8139 üzenetére
Nagyon drukkolok bár erősen kétlem, hogy bizonyítást nyer a 120k+ ár.
-
ricshard444
veterán
Elkezdtem a 290 tesztelését, az OC beállítás 1175/1350-n kötött ki.
Drukkoljatok a kis kártyának, hogy bizonyítsa az erejét
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #8108 üzenetére
Nálam 1410 a vége(1420 és felette idle BS),pedig Hynix-es motyó amiről feltételeztem,hogy úgy 1450-1500-ig elmegy,de hát ez sincs kőbe vésve.Gondoltam én is VRM és egyéb hőfokokra,hátha van összefüggés,de a kártya halál hideg minden ponton,így ez is kiesik.Ez van ezt kell szeretni...
-
Sonja
nagyúr
Rákérdeztem iponnál a kártyámra. Ez a válasz jött:
"Kollégáim tesztelték a kártyát a következő eredménnyel: Win7 x64 Prof, 13.12 driver OK, DisplayPorton Heaven DX11 Demo Ulta, 8x AA, Extreme tessellation 1080p 1 nap, 3DMark FireStrike Extreme 1080p loop 3nap hibamentes.
Amennyiben van olyan specifikus program vagy metódus amivel a hiba reprodukálható, kérem írja meg és aszerint leteszteljük, ha ilyen nincs lezárjuk az ügyintézést és visszaadjuk a kártyát, mert a hiba nem jelentkezett.
Köszönjük türelmét!"Most mi a fenét csináljak?!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8131 üzenetére
Annyit megnézek majd hogy lerakom egy slottal lejjebb a kártyát, és meglátjuk mit mutat.
-
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi #8130 üzenetére
Nem feltétlen, ami hőt betermel a házba a VGA, azt segíti kivinni a CPU hűtő 2-3 ventije.
Másrészt: felfelé száll a meleg, a radiátort minden bizonnyal a gép tetejébe tennéd, a radiátoron keresztül tolnád ki a gépház melegét, ami nem tesz jót a CPU hőfokoknak.Én is 2 tornyos léghűtőről váltottam kompaktra.
-
Malibutomi
nagyúr
No semmivel nem volt jobb az asus bios, visszament a gyári.
Viszont azon komolyan elgondolkodtam a gép turkálás közben, hogy a nag yPhanteks toronyhűtő helyett ha egy H100i menne be, akkor nem állna meg a kártya és a hűtő között a hő, és szerintem jópár fokkal hűvösebb lenne. -
ricshard444
veterán
A GPU-Z-n kívül tudja valami monitorozni normálisan a GPU kihasználtságot?
Az AIDA és az Afterburner 0-100% között ugrál, aminek nem sok értelme van. -
GRaul
őstag
sziasztok
Megkaptam az Asus 290 DCU kártyát a giga helyett cserébe.
Röviden tömören a gigához képest pl kinezetre, sulyra, mennyei MB 1 es -
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi #8123 üzenetére
ertem, de akkor ezek szerint mas pozitiv hatasa nincs, gondolom nem lesz 20%-al gyorsabb egyik sem egy masabb biostol
-
andro93
aktív tag
Hivatalos honlapon biztos ami biztos azért 750et írnak, de a többi gyártónál is 600at. Ennek ellenére a Sapphire 290 fogyasztja a legkevesebbet teszt alapján.
-
válasz
kingpython #8103 üzenetére
Nekem egy 450-es tápom van (konfigom az adataimnál), és semmi gondom nem volt még egy Sapphire 290 Tri-X OC verzió után sem.
A fogyasztásmérőmön tesztprogrammal nyúzva a csúcsa az egész vasamnak (bejövő 230V -on mérve) 360 Watt volt. Más tesztprogik alatt inkább 300W, játékkal ennél is kevesebb.
Igaz tovább nem tuningoltam még a kártyám, 1000/1300 -at megy ez alapon. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #8112 üzenetére
Én spec azért tenném fel az asus biost, mert az 1.4v-ig engedi a feszt. Nem akarok annyit adni neki persze, de most annyira alacsony az alapfeszem, hogy amiatt akadok el a tuningban. Még Trixx +200mv is csak 1.25-1.28 feszt ad most.
Meg állítólag a memória is jobban megy azzal. -
törölt tag
Ez érdekes feltételezés de én a màsik oldalon ugyanazzal a tipussal 2db vga az egyiken elpida ment (+200) a másik karin samsung (+540) Valami eltérés mégis csak van a két chip között.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #8116 üzenetére
Akkor én értettem félre.
Azért este megmérem, amit írtam, kíváncsi lettem.
-
ricshard444
veterán
A GPU alapfeszes vége 1110, a memória 1350 (és igen, én sem a memóriákra gondoltam, hogy rosszak)
A fesz tuningos vége 1175-1210 között van, mindkettő hiba nélkül ment, de ehhez olyan mértékben kell emelni a feszt, hogy előjött a porszívó effektus (80%-s venti)Szóval ennyi volt a tuning része a történetnek.
-
Ghoula
senior tag
Szerintem sem az IC miatt van. Mivel DC2OC lesz MSI helyett, ennek olvasgatok utána, és van ahol csak 1480at megy a mem, de írtak olyat is, hogy 1650 felett is bírja. Gondolom abban egy jobban sikerült memvezérlő lapult. ASUS kártyának jobb a mem tápellátása, így meg bírja hajtani az Elpida ramokat.
-
Devid_81
félisten
Ti mi a rakert rakjatok fel sorban a biosokat ezekre a kartyakra?
Van tenyleg barmi jellegu pozitiv valtozas azonkivul, hogy a teljesitmeny limitet lehet birizgalni?!Mas de megis bios, csinalt mar valaki 290-esbol 290X-est?
Mit kell nezni hozza, vmi GPU rev?
Talaltam par angol forumot, de nem lettem sokkal okosabb, ha jol ertem csak a regebbi szeriasoknal lehetett, de majd nekifutok ujra a keresesnek.
Ha mar bios piszka, akkor mar egy ilyen jobban erdekelne -
-
mcwolf79
veterán
válasz
Jó neked. Nekem a VRAM a legminimálisabb órajelemelést instabilitással hálálja meg.
(legújabb BIOS van fent) -
HSM
félisten
válasz
Nem hiszem, hogy az Elpida ramok lennének a gondok.
A GPU elvileg azért lett 512bites, mert egy primitív 512-es vezérlő így is 10%-al kisebb helyen elfér, mint a Tahiti nagyobb órajel miatt bonyolultabb vezérlője. Ezenkívül elég csirke a memória VRM-je is a legtöbb 290-nek.
Van egy Sapphire 280X Vapor-X-em, 1550Mhz gyárilag Elpidával (tuningot nem próbáltam rajta még), de a régi powercolor 7950-em is röhögve vitte az 1575-ös Catalyst maxot Elpidával.Szóval nem a memóriacsipek fogynak itt el szvsz.
-
kingpython
aktív tag
válasz
Malibutomi #8105 üzenetére
Hát akkor azt le kell cserélnem, köszi! A proci nem gond megy a 4.5-en is vígan
bár most nincs húzva.
-
Malibutomi
nagyúr
A táp kicsit határeset, a procit meg fel kellene rántani 4ghz fölé, hogy meghajtsa a kártyát.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
kingpython #8103 üzenetére
én a tápot cserélném legalább egy 550W-osra.
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ez a rendszer elbírna e egy Sapphire R9 Tri-x 290-es kártyát:
Asus Sabertooth P67 alaplap, Intel Core i5 2500K proci, és Corsair CX 500 80+ Bronze 500W táp és van a gépben 4 vinyo egy ssd meg egy DVD? -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez továbbra is egy szakmai topic. A poénkodásnak OFFtopic van fenntartva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest