-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz MPowerPH #7990 üzenetére
BMW001
''mivel a HT -t nem használja egy game sem.''
Lord.of.the.Rings.War.in.the.North
nekem ez használta , ez volt az egyetlen durva újdonság mi ?
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) Thermal Grizzly E► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Xmister
senior tag
válasz MPowerPH #7998 üzenetére
Mivel van némi rálátásom a dologra, megjegyezném, hogy nem egyszerű úgy többszálú alkalmazást írni(ami 1 összefüggő probléma megoldásán dolgozik ~ fő szál), hogy az tökéletesen skálázódjon, és a szálak nagyjából egyforma terhelést adjanak le.
Egyáltalán a megoldás szétválasztása szálakra már egy komoly probléma.
Például ki akarod számolni mennyi 2*6*5, ha ezt 2 szálra bontod akkor az egyik szálnak meg kell várni a másik szorzás végeredményét, hogy ő meg tudja szorozni a 3. számmal...gyakorlatilag semmit sem nyersz, sőt lassítasz az overhead miatt.
Persze lehet azt mondani, hogy biztos van benne 2 nem összefüggő szorzás is, és ezek mehetnek külön szálon, de az egyes szorzandó tagokat mi számolja ki?
Kell egy fő szál, ami kézben tartja az egészet, és az ilyen kisebb melókat szétosztja, de őt már sajnos nem tudod szétválasztani.Ez persze nagyon nagy vonalakban a probléma, és mindig történnek előrelépések, ötletek, de egy ideig még nem várható olyan játék, ami 8 magot egyformán fog használni, és tökéletesen skálázódik.
-
Xmister
senior tag
válasz MPowerPH #7995 üzenetére
Nem annyira rossz az, csak a szálankénti teljesítménye nem az igazi. MT-ben már behoz pár százalékot, de a játékoknál a szálankénti ami igazán számít. Igazából a mai 2-4 magot használó játékok is leginkább 1 fő szállal dolgoznak, ami nagyon sokat számol, és ebben az esetben sajnos az AMD már nem igazán tud labdába rúgni.
-
MPowerPH
félisten
válasz ricshard444 #7993 üzenetére
Azért lassan kezdek kitérni a hitemből. Ezek elég durva értékek ám. Mondjuk mindig is kerültem az AMD processzorokat, de raktam össze ismerősnek Phenom II-es gépet a régebbi Bloomfield helyett, és 1 hónap múlva már azzal nyaggatott, hogy cseréljem neki vissza Intel -re, mert katasztrófa. Na de ennyire?
Xmister: Far Cry2-őt írtam is, arról hallottam. GPU limiten Crysisban pl. elég jól tartja magát.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ricshard444
veterán
válasz MPowerPH #7992 üzenetére
Phenom és az FX kb azonos teljesítményre képes azonos órajelen játékok alatt,sőt Phenom 2.8 kb = FX 3.3-el,és sajnos/nemsajnos volt X6-m 4GHz-n,elmondani nemtudom mekkora megváltás volt az i7 860 6990 mellé.Azthiszem Subaru írta 1x,hogy semmi esélye az FX-nek,hogy kihajtson 2 ilyen kártyát FHD-ben.Esetleg 5-5.5GHz-n,de még úgysem.Forma1ben pl 2x annyi fps-m lett...
Xmister: Jahm meg Farcry...1,5x Bár azt sosem szerettem[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
MPowerPH
félisten
válasz Xmister #7991 üzenetére
Akkor az a witcher 2 hibája inkább. Mert a tesztek szerint maximum pár FPS -t ha bukik. Tényleg játék függő, pl. Far Cry 2 -ben is 6 FPS -el gyengébb az FX proci minimum. Máshol meg nincs lemaradása.
Szerintem húzva elég lesz még mindenre.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Xmister #7989 üzenetére
Azért nem kell ám annyira leírni az FX-et. Játékok alá majdnem mind1, hogy FX vagy 2600K. Sőt, a 2500K még erősebb is, persze azonos órajelen, mivel a HT -t nem használja egy game sem. 4.4GHz-n meg bőven elegendő a teljesítménye még a CF-hez is. A user úgyis minimum HD felbontásban tolja, maximális részletességgel.
Don't Tread On Me
-
Xmister
senior tag
válasz SSJmeszes #7985 üzenetére
Ugye nem a hardwareheaven méréseiből indulsz ki? Mert ebben a tekintetben az egy kalap ...
CF-ben amúgy is nagyobb a procin a terhelés, és pl. egy witcher 2 esetében ez már végzetes lehet, a későbbi játékok pedig értelemszerűen csak felfelé mennek igényekben.
Az a baj, hogy 2-3 mag fölé már nem igazán skálázódnak a játékok, és a későbbiekben sem lesz egyszerű ezt megoldani, az AMD pedig többszálúságban lenne erős.De nem akarom elvenni a kedved, ne legyen igazam!
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz SSJmeszes #7980 üzenetére
Hát, neccesen... De elvileg bele kell férjél még így is, főleg ha CCC limiten maradsz. Az órajeleknek egy szinten kell lenniük, be kell lőni, hogy a két kártyát szinkronban kezelje a progi, amivel húzod. De csak egy keresztkérdés... A 7970 CF-t miért kell húzni?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
SSJmeszes
senior tag
Az a baj, hogy úgy néz ki nem is lenne elég a tápom.
Proci is tuningolva van fx8120 4.4Ghz, és a 2x 7970 t is tuningolnám.
Szerintem nem is lenne elég neki egy Corsair AX 750![ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
CF 7970 hogy kell elképzelni?
Muszáj azonos órajelen pörgetni mind kettőt?
Vagy nem okoz gondot, ha véletlen egyik jobban menne mint a másik?
És tuningnál érdemes csak egyenként megnézni mit tud a kártya, és aztán beállítani a dolgokat?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Angel1981
veterán
Őőőőő - nem értem.
Szerinted a teljesítmény és a csend kizárja egymást?
Egyedi hűtésű 4870-es megy a gépemben, ami anno felső kategóriás kártya volt.
Biztosíthatlak, hogy terheletlenül szó szerint hangtalan, terhelve sem olyan vészes - bár akkor azért valóban hallatszik.SSJmeszes és ricshard444: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Hát nemtudom,itt a ref 41% felé sosem ment 1150/1650-n és az olyan mintha halkan fújnád ki a levegőt végig Igaz Asus tehát jóval kevesebb fesz kell az adott órajelhez.De a DCII-s alapfesze is 1.05 szerintem és akkor bőven halk kategóriába sorolható mivel úgy alig melegszik a gpu.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
SSJmeszes
senior tag
Nekem Sapi Dual X van.. alapon nagyon szép csendes... akkor meg végképp jó lesz, ha fonomhangol a fordulaton, ahogy neki jó.
-
TTomax
félisten
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Valószínűleg a közeli jövőben benevezek egy 7970-re, és már gyűjtöm az infókat.
A csendesség nálam nagyon fontos szempont, mindenképpen egyedi hűtésű modellt vennék.
Kinek mi a javaslata / tapasztalata?
ASUS DC2, MSI Twin Frozr, Gigabyte Windforce, vagy esetleg a Sapphire megoldása a legjobb? Elsősorban terheletlenül legyen halk, játék közben nem zavar, ha hallatszik.Egyedi ventilátorszabályozásra ASUS GPU TWEAK, vagy MSI AFTERBURNER a jobb?
A másik két említett márkának van egyébként hasonló programja?Köszi előre is!
-
Xmister
senior tag
Ha valakinek még mindig problémás lenne a zercore, próbálja ki ezt a drivert.
Nálam tökéletes mióta fent van.
A régi driverekkel a kártya 2-3 perc után magától felpörgött, és nem is mindig jött vissza.
Ezzel végig alszik, amíg kell neki, utána viszont simán ébred.
Az egész gép 80W üresjáratban...nem is rossz. -
gombcomp
senior tag
válasz Petyyyyy #7966 üzenetére
Talán azért lett melegebb a VRM mert a "régi" lemezt rajtahagyták,és nem a
hozzáadott alutömböket ragasztották fel.Mellesleg az sem ér túl sokat,mert
nem kapcsolódik fizikailag a bordához,tehát csak a levegő hüti.
"Moreover, a solid heat-spreader plate will allow us to do without the included aluminum heatsinks:"
Már a bejelentésekor megmondtuk,hogy ez lesz...[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
Petyyyyy
addikt
Dupla.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
Elég részletes Accelero Extreme Cooler teszt. Rögvest a Lighting nyákon próbálták ki. A zajszint igazán jó, de a VRM hűtés gyengusz lett...
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
MPowerPH
félisten
Érdekes dolog történt.... CCC-ben eltűnt az órajel limit. Kíváncsi vagyok, melyik VGA oc program mellékhatása.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz ricshard444 #7962 üzenetére
Szerintem kitolódik, elég csak a 4870-4890 váltásra gondolni.
Don't Tread On Me
-
ÁdiBá
veterán
Úgy fog üzemelni mint egy 7950 CF.
(#7962) ricshard444 Elég fura lesz a 7930 videokártya is. Remélem jobban sikerül mint anno az elég drágán forgalmazott 5830.
Mindenesetre akkor már közel van a GTX660 megjelenése is ha ilyenen töri a fejét az AMD. (7930)[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ricshard444
veterán
7970 GHZ Edition 1050-n fog tekerni,kíváncsi vagyok,hogy a vége is kitolódik legalább ennyivel a sima 7970-hez képest,vagy ugyanannyi marad,és szerintem az utóbbi valószínűbb
Vannak dolgok...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz MPowerPH #7957 üzenetére
hmmm.. Pedig stabilnak tűnik a beállítás.... Tegnap, tegnap előtt ugyan ezzel a GPU beállítással elég sokat játszottam és nem volt lagolás...
+ Ilyen hibáindokkal kidob a játékból egy idő után. "You were disconnected from EA Online (1)"Lehet a nettel volna gond.. (mióta ez a szarszemét iptv van csak a gond van az egészel) Ma volt szakadás is.. Tehát nem tudni, hogy most mi van. Lehetséges, hogy a net gyíkoskodik.:-/
Pedig a ping játék közben tökéletes.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
leonel
aktív tag
válasz Sontir Fel #7955 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
A memória órajelet állítva, ha esetleg "instabil" lenne, akkor az okozhat olyat, hogy lagol a játék? (BF3 Online)Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Xmister
senior tag
-
leonel
aktív tag
Lenne egy láma kérdésem. (CF-m még nem volt )
7970+7950 CF is jó, vagy szerencsésebb egyforma kártyákból?ui: lehet, hogy nem adnám el a 7950-et hanem egy 7970-et raknék majd mellé.
Olvasgattam itt a topicot 670vs79x0 valamint túrtam a GCN elemzést és arra jutottam, hogy talán a jövőben még több lehetősége van az AMD-nek ebben a rendszerben driver oldalról - mint az Nv-nek a Keplerben. Valamint a játékok grafikai része is egyre bonyolultabb számításokat fognak használni ami talán a gcn elképzelésnek jobban fekszik. Ergo időt állóbbnak tűnik a Radeon. .. Javítsatok ki ha hülyeség a gondolatmenetem.www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
DjDanee87
addikt
válasz eszakas #7950 üzenetére
Nekem is másodjára van ilyen hűtővel ellátott VGAm, pont azért mert 6970 esetében néma volt a gép konkrétan.
Sajnos 7970en már nem vagyok annyira megelégedve a hangjával, mint a korábbi verzióéval. Nem tudom mi okozza, de ez hangosabb.Linkelek egy hang-tesztet amit csináltam, de a hallott hang hangerejéből nem szabad következtetést levonni, mert ez közvetlen a kártya alatt ilyen hangú és nem dugjuk a fejünket a gépbe, miközben használjuk!!! [link]
Amire viszont jó lehet, hogy akinek szintén ilyen 6970ese volt és hozzászokott a terhelés alatt is csak házventi hangerejű VGA hűtéshez annak lehet csalódás a 7970. Nem hagos így sem, de hangosabb mibnt az elődjén volt a hasonló hűtés -
eszakas
senior tag
Hát ez eléggé hervasztó egy ilyen árú kártyánál
MontyCrew: Igen kedves barátom ilyen kártyát szeretnék venni ha sikerül!
leonel:
Köszönöm szépen, hát lehet hogy meggyőztél[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
leonel
aktív tag
7850-est nem adhatják ugyanezzel a hűtővel mert annak csak 2 ventije van és rövidebb míg a 7950-n három...
Max csak a ventilátorok lehetnek ugyanazok - abból meg lehet, hogy volt egy hibás beszállítói széria.(#7945) eszakas: Nekem a harmadik ilyen windforce vga-m van és nagyon elégedett vagyok vele, mint ahogy a külföldi nagy teszt oldalak is. Az egyik legjobb hűtés az egyik legjobb Vrm max a kék nyákon lehet csak kötözködni. Azt én is utálom.
[ Szerkesztve ]
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Def26
félisten
válasz eszakas #7945 üzenetére
Én csak a hűtőről tudok nyilatkozni. HD7850 -et vettem Ugyanezzel a hűtővel adták. 2x cserélték, mindkétszer csapágyas volt a ventilátor.
Newegg.com -on is többen jelezték ezt a hibát, illetve itt-ott olvasgattam is a fórumokon. A kártya maga szerintem nagyon jó.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
eszakas
senior tag
Sziasztok!
Giga 7950-es kártyáról tudnátok valami infót? Van valakinek ilyen?
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Pietrosz
addikt
Nyilván nem jelenti, de ha egyszer azokra a tartalmakra nincs igényem, akkor gondolom érthető, hogy mi a problémám. Ha azt látnám, hogy szaggat a youtube vagy a böngésző akad vagy filmlejátszás nem folyamatos vagy driver restartok vagy fagyások lennének akkor nyilván hagynám az egészet a fenébe és beállnék a sorba, de nem ez a helyzet. De akkor elvileg saját felelősségre úgy használhatom, ahogy szeretném, jó tudni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7942 üzenetére
Akkor ne vegyél GPU-t, mert mind így működik. A hardvernek is vannak alapvető működési igényei. Az, hogy te zárod a böngészőre a 2D-t, nem jelenti azt, hogy a hardver minden egyes tartalmat meg tud úgy oldani.
A PowerTune az ugyanaz a GCN-nél is, csak agresszívebb, gyorsabb reagálású valamennyivel. Mivel a Caymant le tudja zárni az ATT, így nyilván a GCN-t is le tudja, de ugyanúgy semmi sem garantálja, hogy a működés hibátlan lesz, vagyis mindent a saját felelősségedre csinálsz, bevállalva a működési problémákat, mint például a kép remegése stb.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Pietrosz
addikt
Köszi. Kérlek ne próbálj meggyőzni az órajel ugrálás helyességéről, mert amíg azt látom, hogy 2D órajeleken is tökéletes a böngészés és a videó lejátszás, addig nekem ne ugráljon az órajel. Itt a saját igényeimre kell gondolni, a böngészőt böngészésre használom, nem 3D akváriumot nézegetek rajta, video-nál pedig 720p ill 1080p x264 a max, abból is egyszerre egy. Kipróbáltam pár napja, ha visszaállok a hagyományos ugrálós működésre, legalább 10 fokot számít netezés ill. youtubeozás, filmezés közben pluszban. Ehhez még magasabb venti fordulatszám is társul, illetve extra fogyasztás is.
Tehát ha jól értem, akkor GCN-nél még jobban hardveres alapokra helyezték a dolgokat, és nincs lehetőség arra, amit az előző postban írtam? És most kérlek csak a kérdésre koncentrálj, ne azt nézd, hogy te hogy csinálnád, vagy az amd szerint hogy kellene működnie. Lehet a GCN-t fix órajeleken járatni úgy, mint a Cayman-t, vagy mindenképpen a saját feje után megy?#7940 Xmister:
köszi, én is próbáltam már AB-vel, de ott nem engedte 400/625MHz alá az órajelet, ezért kellett az ATT. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7939 üzenetére
Igen. A GCN-nél fejlettebb a PowerTune. Pontosabban inkább agresszívebb más a paraméterezése, mert maga a technika paraméterezhető, csak hardverből. Szoftverből kalibrálható némely része, de a technika hardverből dolgozik. Kikapcsolni nem lehet, mert akkor nem védi semmi a hardvert a túlterheléstől.
Egy 3rd party program más kalibrációt adhat neki maximum, de mivel az AMD-n kívül senki sem ismeri a pontos specifikációt, így garantálni nem tudják, hogy jó lesz.
Az órajel ugrálása az normális. Már mondtam, hogy a hardver nem tudja eldönteni, hogy az adott GPU-t használó folyamat mennyire fog terhelni. Éppen ezért minden GPU úgy működik, hogy biztonságból feldobják az órajelet. Ha mégsem lesz terhelő, akkor a driver erről adhat a hardvernek jelzést. GeForce-nál konkrét parancsot, míg Radeonnál a PowerTune kaphat utasítást. Ezt még a hardver kiértékeli mielőtt végrehajtja. Teljesen normális az, hogy az órajel felugrik néha, mert nem jósok a GPU-k, csak számolni tudnak. A terhelés azután derül ki, hogy elindítod az adott feladatott.
UVD órajel mindig lesz. Ezt szoftver képes szabályozni, de mindig lesz zárás. Ha esetleg felrakod 3D órajelre, akkor kockáztatod, hogy hibásan fog működni az UVD.Furmark leszabályzás szintén lesz mindig, de a PowerTune esetében ennek mértékén az overdrive csúszka +20%-ra állításával változtathatsz, de ettől a hardver védeni fogja magát a túlterheléstől. Ezért nem kap már a Furmark Radeonokra optimalizációt, mert lehetetlen megkerülni a hardveres védelmüket. A GeForce védelme egyszerűbb. A régi termékeken a shader fordító ismeri fel a Furmark shader kódját, és szándékosan lassúra fordítja. Ezzel a hardver szintén kímélve lesz, noha a terhelés is gyér lesz. Ez ellen nehéz védekezni. Konkrétan úgy lehet, hogy low-level kódot írsz a terhelésre, csak szerintem JeGX is úgy van ezzel, hogy csinálja meg az akinek hat anyja van. Inkább belepiszkál a kódba, hogy ne ismerje fel a shader fordító. Ezzel egy véget nem érő reakcióverseny van az NV és közte. A GeForce GTX 580 és 590 már tartalmaz túlterhelésre egy védelmi hardvert. Ezt a Furmark indításával a driver aktiválja. Bár nem a Furmark miatt, hanem a terhelés következtében. Ezzel az történik, hogy leveszi a hardver az órajelet 500 MHz körülire. De még van lejjebb, mivel kérdés a feszültség, ha a user azt is babrálta, akkor még lassabb lesz a termék. Ez jellemzően a GTX 590-en él, illetve ez magával hozza azt, hogy van egy tuninglimit is. Ha bizonyos határon túlhúzod, akkor nem gyorsul, hanem lassul. A Kepler is megkapta ezt a túlterhelés elleni védelmet, bár ez nem azonnal dobja le itt az órajelet, hanem csak szükség esetén. A Keplernek van egy TDP capja, így tudja csökkenteni 3D módban a teljesítményét. Természetesen a Furmark esetén ez lehet, hogy nem elég, és akkor bedobja az órajelet ~500 MHz-re. Bár ez nem tuningolt kártyán ritkán fordul elő.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Xmister
senior tag
válasz Pietrosz #7939 üzenetére
AB-ben pl. ugyanúgy beállíthatsz 2D és 3D profilt, ahol a 3D tapasztalataim szerint UVD-re is érvényesül, és a +20%-ot is beállíthatod, így leszabályzás sem lesz OC esetén. (Vagy akár ki is kapcsolhatod a powerplay-t és mehet 0-24 3D clockon...ref. kártyákkal nem ajánlom)
-
Pietrosz
addikt
De most a 79xx-ekre gondolsz, vagy a 69xx is belefér? Mert az is PowerTune-os, csak gondolom nem annyira fejlett. PowerTune megkerülésén azt értem, hogy nem ugrál össze vissza az órajel, nincs uvd órajel, nincs ugrálás böngészés közben, nincs leszabályozás furmark alatt, tehát csak olyan órajelváltások történnek, amit engedélyezek. Nekem legalábbis a 6950 most így működik, és hasonlót szeretnék 7950 alatt is, ha egyszer veszek esetleg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7936 üzenetére
Mondta az ATT fejlesztője, hogy a PowerTune-os Radeonokra nincs leírása. Kurva nehéz vakon fejleszteni egy technológiára. Ha be is tudod állítani, akkor sincs semmi garancia arra, hogy működik, mert az AMD-nél hétpecsétes titok a PowerTune specifikációja. Az Intelnek van még hasonló elven működő rendszere, ami nem csoda, mert ott is sokan dolgoztak a processzorfejlesztésnél hasonlón (gondolom az AMD-nél sem az ATI-s mérnökök hozták össze). Valójában nem nehéz megcsinálni, csak a GPU-fejlesztőknek eddig nem volt rá igényük, így nem foglalkozott a kérdéssel. Most nyilván már van, így az NV is ezt fogja másolni, ahogy csak lehet. A szoftveres megoldás már idejét múlt, lehet, hogy a tuningolóknak kedvező, de óriási a késleltetés, ami a parancsok kiadásáig eltelik.
A PowerTune-t nem lehet megkerülni. Ez a rendszer szerves része. Ennek vannak szoftveresen kalibrálható részei, de azokra kell a specifikáció.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a GPU-Boost az egy teljesen más kategória. A GPU számára az nem megterhelő, hogy párszáz MHz-eket lépked, vagy pár MHz-et gyorsan, de ~700-800 MHz-et ugrani már fagyással is járhat. Ez a 2D->3D váltás. Ez okozza a legnagyobb fejtörést a mérnököknek. Mert a váltás túl nagy. Ezért kell a zárás, mert rátervezték, hogy a GTX 680 kibírja a 300-ról 1000 MHz-re való ugrást, de muszáj egy zárást tartani, mert kettőt már nem biztos, hogy kibír. Lehet, hogy vannak olyan lapkák, de nem sok. Minden GPU alkalmaz 2D-3D órajelváltásnál egy időzárat. A kérdés a mennyit. Ezt a mérnökök tesztelik ki, és mondják meg a jó értéket.
Amit látsz a videóban az erre nem mutat példát, mert ez az EVGA FRT működése. Ilyen van az AMD-nél is, csak PowerTune a neve. Ezzel nincs gond, mert sosem fog ~700-800 MHz-et ugrani az órajel, vagyis 3D módból nem fog 2D-be váltani.
A jellemző gond mindig a 2D-3D váltás. Ez óriási teher. Viccesnek tűnhet, de ez egy GPU-nak a legnagyobb próbatétel.(#7935) Löncsi: Megnéztem válaszoltam is rá ebben a hsz-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
Az uvd-re gondoltam, és az órajelekre, sry, ha nem volt egyértelmű.
Profil beállításokat meg egyebeket nem akarok vele piszkálni, az ccc-ben elintézhető, engem az érdekelne, hogy egyáltalán felismeri-e az új kártyákat. Be tudom-e állítani azt, mint a 6950 esetében, hogy van külön 2d meg 3d órajelem hozzájuk tartozó feszültséggel, és automatikusan váltogatja az órajeleket attól függően, hogy milyen program fut.(kell-e 3d órajel vagy sem. De teszi ezt úgy, hogy beleszólhatok a dologba, nem úgy, mint alapesetben) Erre mondjuk nyilván nem csak tőled várom a választ. Az, hogy a powertune nem megy, az nem baj, az a cél, hogy megkerüljem.
szerk.: sajnos nem tudom megnézni, hogy nálam perpill mi történik onlinetv vagy youtube-al a háttérben, mivel úgy használom a vga-t, ahogy az előbb leírtam, de majd egyszer megfigyelem, érdekes, hogy nem ugyanúgy kezelik.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Fermi eredetileg 20 másodperces zárást használt, csak az NV látta, hogy ez óriási probléma a HTML5-ben gyorsítható tartalmak előretörésével, mert a Radeonok 50%-kal tovább bírják így átlagos webböngészés mellett. Pont azért, mert a fentebb vitatott energiagazdálkodást használják. Erre jött a 285-ös driver sorozat, ami felére csökkentette a zárást. Ennek az eredményéről született egy topik is, ugyanis a kártyákat nem erre tesztelték ki. Lehet, hogy egy részük működik így, de láthatóan egy részük nem. Az újabb driverekben az eredeti energiagazdálkodás nem állt vissza, de nyilván finomabbra vették a gyeplőt. Viszont számos kártyának ez sem jó. Neki például az eredeti energiagazdálkodás kellene, de az NV lezárta az ügyet. Most úgy 30%-kal bírják gyengébben a Radeonok. Ez az NV-nek elfogadható, hiszen 20%-ot faragtak. Akinek meg gondja van próbálja cseréltetni, csak ezt sajnos nem egyszerű, mert random a jelenség.
A Kepler ugyanazt az energiagazdálkodást használja, mint a Fermi, csak sűrűbben vált órajelet. 10 másodperc alatt. Ezt persze ilyenre tesztelték, így itt nem lehet stabilitási gond. "Fix" órajel a folyamatokhoz mindig van. Ha betöltesz egy Flasht, akkor felugrik az órajel köztesre. Ha 3D-t töltesz be, akkor 3D-re. Szóval ezek megvannak mindenhol. A Kepler és a GCN között az a legfőbb különbség, hogy az NV architektúrája még félig szoftveres, vagyis az egyes helyzetekben a szoftver utasítja a hardvert. Ez úgy 500 ms késés a válaszban, de nyilván a parancs ki lesz adva. Az AMD megoldása a PowerTune. Ez egy shaderek szintjén működő órajelvezérlés és terheléskiértékelés. A fő előnye, hogy teljesen hardveres, vagyis az egyes helyzetek kiértékelése és a szükséges parancs kiadása között 10 ns telik el. Emellett a PowerTune 100 ms-onként módosíthatja az órajelet, 3D-módban bármit beállíthat, illetve figyelheti az egyébként szabályozható TDP limitet is, és arra is képes nagyon pontosan reagálni, akár 1 MHz-es állítással. Emellett a Zero Core is egy PowerTune technológia. Legalábbis ez teszi lehetővé, hogy működjön. Emellett van még pár olyan dolog, ami meg tudja előzni a hardver túlterhelését, így még azelőtt beavatkozik a PowerTune mielőtt a GPU lefagyna. Szóval vannak különbségek bőven. Nyilván később az NVIDIA is át fog állni egy teljesen hardveres megoldásra, mert a szoftver reakciója lassú a hardver működéséhez képest.
-
Löncsi
őstag
nem változhat meg több másodpercig
Ezt nem értem akkor... [link] (kinagyítva a képet lehet látni), itt elég robusztus módon váltogat órajelet a kártya.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Löncsi
őstag
10-15 másodperces órajelváltás, és akkor GeForce-hoz mérhető üzemidő
Ez nem Geforce-ra vonatkozik, legfeljebb a Fermi-re, nem ? A Kepler eléggé dinamikusan vált órajelet, ha jól tudom nincs is "fix" órajel.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyan van. Az UVD 3.2 képes erre. Ellenben csak egy órajel állítható be. Vagy ~500 MHz, vagy ~1000 MHz. Az UVD-t nem kapcsolhatja ki a driver, ha egy folyamat kéri az erőforrást. Ha kikapcsolja, akkor a folyamatot meg kell szüntetni. Ez azt eredményezi, hogy a böngészőt újra kell indítani és a Flash tartalmat újra be kell tölteni.
Mondom vagy ez, vagy 10-15 másodperces órajelváltás, és akkor GeForce-hoz mérhető üzemidő.
Mobilhoz lehet külön drivert fejleszteni, de a hardvert az egyik megoldásra kell felkészíteni. Ha két megoldást építesz be, akkor külön lapkát kell tervezni mobilba.(#7924) Löncsi: Nem. Az NV-nél más az órajel szabályzása. Ha váltás történik, akkor az adott órajel nem változhat meg több másodpercig. Az NV a videókhoz ugyanúgy használ egy köztes órajelet, de ez felfelé változhat, lefelé viszont nem. Nem jól tudod. Az órajel az azonos minden egységnél. Két órajelhez két órajelgenerátor kell, és az órajelelosztó hálózat is bonyolult lesz és sok esetben instabil is. Az NV ezért tért le a külön shader- és magórajel ösvényéről. A Fermiben ezt már összevonták, de a ott rengeteg volt a csúszás, jobb az egységes magórajel. Lehetőleg nem túl magas, mert el kell juttatni az órajelet tranzisztorok milliárdjaihoz.
(#7925) Zoli54213: Nem kell ott kikapcsolni. Betöltesz egy youtube videót, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől. Ez vonatkozik a stage videóra. A Canvas, WebGL, WebCL nem lényeg, mert nem használ UVD-t.
(#7926) Pietrosz: A legtöbb online streaming TV nem használja a stage video futószalagot a Flashből. Szóval ezek nem veszélyeztetettek. A Youtube esetén azért jön elő, mert stage video futószalagot használ, de a Flash működik enélkül is. Az oldal üzemeltetője dönti el, hogy aktiválja-e. Ha nem teszik meg, akkor szintén nincs használva az UVD.
De ha zavar, akkor már írtam, hogy betöltesz egy youtube videót, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől.(#7929) TTomax: Nem hülye, aki egyszerre néz Youtube videót és közben játszik, csak számomra logikátlan, mert az egyiket nem látod, de lehet, hogy van erre igény.
A videó attól, hogy lefut, még továbbra is betöltve marad. Meg kell szüntetni a hardver felé az erőforrás igényét, mert a driver nem tudja, hogy a videó az most hol tart. Az csak egy igényt lát, aminek eleget kell tenni. Egyébként ha kilépsz, akkor bármikor visszamegy az órajel 3D-re. Ha legközelebb betöltöd a youtube-ot, akkor újra lezár, majd megnézed, és újra kilépsz. Vagy, ha zavar, akkor annyiszor leírtam már, hogy a youtube-on, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől. Ezután nem nyúl az UVD-hez a stage videó, tehát hangsúlyozom, hogy van megoldás a gondodra, ha ennyire speciálisak az igényeid.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7922 üzenetére
Mi az ami nem logikus a CCC-ben. Vannak csúszkák, amiknek a beállításait változtatni. Erre szolgál. Egy grafikus alapot ad, hogy ne egy fájlban irkáld az adatokat át.
Mindegy az Ati tray tools, mert nem tudja tartani a fejlesztést a driverrel. Az AMD már régóta nem adja ki a titkait. Ezzel akadályoz minden 3rd party programfejlesztést. A Radeon Pronak is ezért lett vége. Az Ati tray tools tartja magát, de a Powertune-os Radeonokhoz, és az új funkciókat nem tudja követni a fejlesztés, ezekre nem is ajánlott. Nem beszélve arról, hogy rengeteg olyan funkció állítható még be, ami már rég nincs a driverben. Egyszerűen bepipálható, de haszna nincs, mert a beállítás a hozzátartozó rutin a DD-ben már nem létezik. Ezt mondjuk azért nem veszi ki, mert az ATT átfogó megoldás rengeteg DD-hez. Nem tartja a lépést a legújabbal. Szóval fejlesztik, de annyira zártak az új Radeonok technikái, hogy a fejlesztés a régi hardverekre korlátozódik.
-
TTomax
félisten
Az még csak véletlen sem extrém igény hogy ki ALT+TABozok egy tutorial videóért...Most ezt valahogy úgy adod elő,hogy ki az a h@lye aki egyszerre néz youtube videot meg játszik,csakhogy nem erről van szó!Elég a youtube oldalon végignézni a videót,és ha már lefutott,de te nem zártad be az oldalt,akkor is lockolva marad az órajel.. és ebben nincs semmi extrém... nagyon is valószínű felhasználás az,hogy a böngészőben ott marad egy nyitott oldal,és teszem az pl a youtube... a gond ott kezdődik,hogy a végignézett videó UTÁN is lockolva marad az órajel,tehát nem csak a lejátszás alatt,ezért is sántit amit irsz,és ezért mondjuk hogy nem jó az AMD megoldása,mert egy gép nem egy steril valami,és nem mindig csak egy dologra használod egy időben.... PC... és nem konzol....
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
keIdor
titán
válasz MPowerPH #7901 üzenetére
Es miert elado?
Megint csak a teljesitmenyt veszed figyelembe, mast nem.Mindegy ugysem gyozzuk meg egymast, teljesen mas szempontok alapjan hasznaljuk ezeket, de 107k-ert egy hasznalt 7970-et szerintem nem fogsz tudni eladni, max annak aki nem nez utana. En kevesebbert sem birtam eladni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
SSJmeszes
senior tag
GPU és a VRM milyen hőfok a max amit szabad, hogy menjen? nállam 70/73°C a max amit elért BF3 ban. Ez elfogadhatónak számít még?
-
Zoli54213
aktív tag
De akkor hol lehet megmondani mondjuk a Chrome-nak hogy ne használja?
Köszönöm előre is a választ!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
nagyúr
miért lenne muszáj? csinálhattak volna egy UVD-t, ami megy 500MHz-en és 1GHz-en is. vagy az is lehetett volna, hogy amikor 3D órajelet kér valami forrás, akkor kikapcsolja a driver az UVD-s gyorsításokat. és csak ez a kettő 1 perc alatt jutott eszembe. nyilván mindegyikkel van valami nehézség, de azt nehezemre esik elhinni, hogy ez a teljesen user-unfriendly megoldás a legjobb.
mobilhoz meg bátran lehet más driver-beállításokat használni..."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Megteheted. Játékból kilépsz, majd youtube be. Ezután megnézed, amit akarsz, majd kikapcsol és vissza. Az órajelek megfelelőek lesznek mindig. Csak akkor jelent ez gondot, ha egyszerre akarsz játszani és filmet nézni. Ha ez valós igény, akkor ki is kapcsolhatod a Flashben a Stage Videót. Ekkor ezt is megteheted.
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7915 üzenetére
A CCC az egy vezérlőpult. Semmi más szerepe nincs, mint az, hogy te ne egy átláthatatlan fájlban szerkeszd a beállításokat, hanem egy átlátható felületen, ahol le van írva, hogy mi mit csinál. Illetve újabban ugye létrehozhatsz profilokat a játékokhoz.
A BF3.exe elindítását a display driver érzékeli. A CCC teljesen ki van zárva ebből. Az elmentett beállítások egy fájlban megvannak, és azt lekéri a display driver.[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
Mondjuk ebben egyet kell hogy értsek, emlékszem anno 5850el volt is ez nálam, de egyből levágtam mi van és kilőttem a francba a flasht(youtubot) de 1.0-ás userek, magyarán a felhasználók hatalmas hányada nem hogy levágni nem fogja hogy mi van de szabályosan azt hiszi hogy szar a kártya vagy joval kisebb teljesitményt kapott a pénzéért!
kevés a hozzáértő precíz user aki ténylegesen rendben tartja a gépét -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem nem. Csak nem érted meg, hogy két dolog közül lehet választani. Vagy legyen rosszabb az üzemidő, vagy elégítsék ki azokat az igényeket, hogy youtube mellett párhuzamosan lehessen teljes sebességgel játszani. Egyéni preferencia, hogy mi tetszik neked jobban, de egy mérnöknek ott van az, hogy a piac mobil irányt vett, így minden egyes extra perc számít már. Nekik az van leadva, hogy állítsanak össze egy olyan terméket, mely a webet böngészve tovább bírja, mint a konkurencia. Ezt rendre teljesítik.
Nem várok el semmit senkitől, de ha már nem nézed a youtube-ot, akkor miért is tartanád nyitva? Csak a memóriát zabálja, megjegyzem nem keveset.
Írtam, hogy mi a megoldás a problémádra. Nyiss meg egy youtube videót, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől. Ennyi. Ez nem kapcsolja ki a webes felületek gyorsítását, csak nem igényli a Youtube az UVD erőforrást.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett,nem kicsit,hanem nagyon....Én nem nagyon szoktam arra figyelni hogy mi van nyitva a háttérben és mi nem a battlelog mellett a böngészöben...mert eddig nem volt szükség rá.Az a baj,hogy amiről én beszélek azt az élet hozta magával,velem megtörtént,én azonnal levágtam mi lehet a gond,de a bf3 fórumon nem egy nem két ember szaladt már bele... ne haragudj,de az user szemszögéből az nV megoldása sokkal szimpatikusabb...
Azt meg ugye te sem várhatod el senkitől hogy több oldalas doksikat nyálazzon át azért,hogy vajon mi a francért ragad low3d-be a kártya,már ha észreveszi,mert ugye egyszeri user nem fog játék közben monitorozni,már az is sokszor problémát jelent,hogy elmagyarázzuk hogy az afterburnert hogyan kell beállítani hozzá...és ide a forumra valóban azok járnak nem 1.0ás felhasználók!
Az élet számtalanszor bebizonyította,hogy az emberek nem akarnak olyan dolgokkal foglalkozni ami túl bonyolult,ezek a dolgok sosem sikeresek,halálra vannak ítélve.
Azt,hogy erről az amd driver fejlesztő csapata a wattok közbeni harcban nem vesz tudomást,sajnos nem magyarázat...
Te mindig technikai oldalról közelíted meg a dolgokat,nincs ezzel semmi gond,de én ennek szöges ellentéte vagyok,hiszen napi szintű felhasználó lennék...
Na mindegy,megjött a deus ex promo kódom...kíváncsi vagyok a játékra...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Löncsi
őstag
válasz Cybertrone #7912 üzenetére
Abu írna mindenkinek egy személyre szóló PÜ-t amiben leírja a véleményét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elolvashatja a működést az AMD leírásában. Szóval nem kell gondolkodni, csak olvasni. Minden dokumentálva van. Én is olvastam ezt anno lassan már két éve.
Az FF hardveres gyorsítása nem számít, mert az nem stage video. Csak az UVD-nek kell zárás, viszont a Canvas, a WebGL, a WebCL és a többi gyorsítható webes felület nem használ UVD-t.
Mondom azt kell mérlegelni, hogy van-e igényed arra, hogy full screen játék közben nézz egy youtube videót. Akkor ki kell kapcsolnod a Flashben a stage videó gyorsítását. Ezt a legkönnyebben úgy teheted meg, ha betöltesz egy youtube videót, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől.
Az NV-t is leírtam. Nem alkalmaznak zárást, cserébe nem tudnak 100 ms-on belül órajelet váltani, és webes üzemidőben ~30%-kal kevesebb ideig bírják, mint a Radeonok. Nincs ultimate megoldás mindenre, mert ha lenne, akkor mindenki azt használná. Dönteni kell, hogy melyik a kedvezőbb. Az AMD emellett döntött, míg az NV az üzemidőt feláldozza azért, hogy futhasson egymással párhuzamosan a játék és a youtube.(#7910) Cybertrone: Amíg házigazda vagyok addig nem küldök el senkit oda.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Másképp... Nekem is low power 3D-be kapcsol a vga netezés közben, de game hatására felkapcsol! Abu Jó lelkű ember, magyarázza nekünk 1.0-nak hogy mi miért van! Ennyiből tisztelem becsülöm, én már mindenkit elküldtem volna a picsába
Viszont azt be kéne látnia hogy ezek a megoldások amik itt napi szinten fel vannak emlegetve az átlag embereknek csak nyűg szinten mozognak, és valahogy a szopás után nem sokan nézik a technikai dolgokat...!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, pont a hardveres vezérlésbe nincs beégetve szabály. A szoftver dolgozik szabályokból, mert mire a hardvernek utasítást ad addigra félő, hogy lefagy. Ezért kell előre szabályt írni, hogy felkészüljön a driver minden helyzetre.
Ez nem anomália, ezt szándékosan csinálják így. Nem is akarják módosítani, mert akkor a Radeonok elvesztik azt az előnyt a webes fogyasztásban, amit birtokolnak.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
Ez igen!Ezt aztán a nemes megoldás... ja hogy "zárja" az órajeleket,ez igen!Tudod,az a gáz hogy az 1.0ás usernek erröl fogalma sincs,mint ahogy arról sem,hogy a frissen telepített firefoxban alapból ki van pipálva a hardveres gyorsítás...söt arról nincs fogalma mi az a a hardveres gyorsítás,viszont azt rögtön megérzi ha bf3ban feleződik az fps.. mire fog gondolni szerinted?
Szóval akkor megint egy olyan "energia menedzsment" miatt szívunk,amire igazából büszkének kéne lenni?
Azért,ha az alaplapgyártókról lehúztuk a bőrt is e miatt akkor tegyük már meg a vga gyártókkal is... apropó,az nV hogy csinálja???(#7909) Abu85
Pfff....előnyt nem így kellene elérni,hanem úgy,hogy csak olyan dolgok vannak beépítve amik szükségesek a grafikus megjelenitéshez...
Gyakorlatilag szépen kifizetjük az integrációt.. ötletes... nagyon ötletes...[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
Ez már egyéni dolog... igazából pont ez a baj a hardveres vezérléssel, hogy minden be van égetve és ilyen anomáliák előfordulnak, amin módosítani se lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7905 üzenetére
Azt sem tudja. Csak az erőforrásokra látja az igényt. Mondom a gépnek nincs vizuális információja arról, hogy mit látsz. A programok leadják az igényt az erőforrásra, és azt kiszolgálja. Azt nem tudja, hogy te most melyiket használod. Annyit lát, hogy van két alkalmazás, ami lefoglalt két erőforrást.
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
De azt csak el tudja dönteni, hogy mi van épp fullscreenen?
Amíg a játék, addig természetes, hogy nincs igény az uvd-re, kapcsoljon ki átmenetileg a gyorsítás, aztán ha pl alt tab van akkor meg mehet vissza az uvd. Ha ablakban fut a játék mellette meg a youtube az már tényleg extrém -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a meghajtó dönt. Az AMD már túllépet a szoftveres vezérlésen. A hardver dönt a PowerTune óta. De amúgy a meghajtó sem jó. Az nem tudja, hogy te most a filmet nézed, vagy a játékot futtatod. A gép nem úgy látja ezt, ahogy te. Neki nincs vizuális érzékelése. Azt látja, hogy vannak igények az erőforrás felé, és azokat úgy kell kielégíteni, hogy a megjelenítés stabil és hibátlan legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pietrosz #7900 üzenetére
Mert a VGA nem tudja eldönteni, hogy te most nézed a filmet, vagy sem. Azt látja, hogy van egy stage videós tartalom, ami fut, és egy program igényt adott be az erőforrásra. Ez akkor is fut, ha le van állítva, mert az erőforrásra az igényt meg kell szüntetni. Ez az adott lap bezárásával megtörténik, és ekkor a VGA már tudja, hogy te nem nézed a filmet, mert az igény az erőforrásra megszűnt.
Nyilván itt az AMD azt mérlegelte, hogy mennyire valós igény, hogy egy felhasználó ugyanazon a kijelzőn egyszerre néz Youtube videót és egyszerre játszik. Logikus, hogy vagy a játékot, vagy a filmet fogja megjeleníteni a kijelző, vagyis teljesen logikátlan, hogy valaki ilyet akar, de nyilván nem zárom ki, hogy vannak extrém igények.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...