Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz Forestgreen #174 üzenetére
6GB-os verzió
Na azzal már csak nem kell a VRAM miatt izgúlniOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Cybertrone #3164 üzenetére
Nem akarok bemesélni semmit, leirtam a tapasztalatomat ennyi.
Mndenesetre kirpóbálni ki lehet, max lekapcsol a gép(bár nemhiszem) de a tuningot mellőzni kell.Am 750-es tápja van, nekem meg 650-es, kibeszélt itt 600-as tápról?
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Cybertrone #3166 üzenetére
Ez igaz, hogy ebben az esetben, a tápkérdés nemkérdés, mert ekkora értékű hardverek esetén + egy 50k-s táp sokat nem oszt nemszoroz, és ha valamire igazán érdemes költeni az 1 jóminőségú, és megfelelő teljesítményű tápegység. Ha 7970cf-et kéne hajtanom hosszútávon, énsem gondolkodnék 1000W alatt.
De a kérdés az vólt, hogy a 750-es elég lehet-e 1-2 hónapig, én erre irtam azt hogy ha a 650-es elbirt 2db 580-at, minimális proci tuningal, akkor a 750-esnek is illlene elbírnia a 2db 7970-et tuning mentessen, persze nem hosszútávon.
Azzal én is eggyetértek, ha most nincs +pénz tápra és vga-ra is, akkor érdemesebb előbb a megfelelő tápot megvenni, és utánna a 2. VGA-t.
-
odorgg
addikt
Ha megoldható, kérnék szépen egy BF3 Fraps bench tesztet 1680*1050-ben az alábbi beállításokkal, 7970-el 64-es Caspian borderen:
Motionblur off, MSAA off, AF2x-es, minden egyéb Ultra.
Illetve 1 full ultra tesztnek is örülnék.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Túl nagy külömbséget én nem látok 680-7970 közt, hol 1-ik jobb hol a másik, játékja vállogatja. A fogyasztást leszámítva 1 plusz pontot sem tudok a javára írni a 70-eshez képest, viszont ebben az ársávban a load -15W nemigazán szempont szerintem.
Mindenesetre a 3Gb Vramot 384 biten, jobban díjjazom, mint azt a -15W-ot, amit enélkül meg spórólhatnék a 2Gb-os 680-al.Részemről lecsaptam egy 1 hónapos 70-esre 120k-ért az aprón, szerintem annyit megér, még ha néhány gamben valamivel rosszabbul is teljesít mint a 680-as.
-
odorgg
addikt
Valóban, a VRM hűtése a pöttöm brdák miatt =0-val, ráadásúl két komponensű ragasztóval kell őket felragasztani, ezáltal ugrik a gari.
Amugy korrekt hűtő, max fordulaton is allig van hangja, de a fenti dolgok miatt nem ajánlott kategória
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Varázslóó #6281 üzenetére
Állítolag a foraszanyagban található folyasztószer csapódik ki a nyákon, ha jól emlékszem (valameik topikban kilett tárgyalva). Láttam már ilyet több VGA-n, alaplapon, mobil nyákján is, müködést nem befolyásólja, csak sz@rul néz ki. Normálisnak nem nevezném, mert ilyen termékeknek nem illene kikerülni a gyárból, de mint irtam sok ilyet láttam már, szóval lehet van olyan gyártó akinél ez még belefér kategória.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Varázslóó #6281 üzenetére
Közben megtaláltam, 580-as topikban vólt róla szó.
Helkis ezen hozzászólásában benn a lényegOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Felhasználó szemszögböl kicseszés, mert pl Keldor esetében is, kis fesz emelésel vinné a kártya a CCC maxot, de ehhez sajna külső program szükséges (AB), viszont ha ezt használja hétköznapokon, nem csak alkalmilag tuningol, akkor folyamatossan szív az autómatikus 2d hiánya miatt. NV ilyen szempontból is sokkal vonzóbb, mert ott nincsenek ilyen villogási, illetve órajel visszavételi problémák, és nem korlátozzák az egészséges/problémamentes OC-re vágyó user lehetőségeit sem.
Az rendben van mi az AMD álláspontja, de ha kicseszik a 24/7-es OC-ra éhes vevőkkel, akkor a jövőben nem vesznek töle semmit.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Az már igaz, hogy itt kicsit több kakaó van a bőgrében hagyva mint NV-nél, de én nagy naivan azt reméltem, hogy ugyanúgy fog müködni az oc mint 5870-nél, de sajna nem így v an.
Az rendben van hogy OC esetén fix lessz a fesz és az órajel, csak kényelmi szempontból ideálisabb, és megnyugtatóbb ha mondjuk 3d utánn viszaáll magától a VGA 2d-be(nem melegsziki+keveset fogyaszt), és nem kell ujraindítani a gépet hogy ez megtörténjen..Lényeg, a sok macera valóban elveszi az ember kedvét a tuningtól, ezáltal a terméktől is.
(#6487) SzlobiG:
Így van, az alacsony videsek szívnak,+akiknek menne CCC limit felett, a cucc azok is.
Biztos jó dolog a fix 3d, de hogy csak restartal lehet utánna visszatérni 2d-be, az elégé kiábrándítja az embert a tuningból.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
Feltettem én is a 8.950-es drivert, ezzel legalábbb megy normálísan a tuning, és még az órajeleket is viszaveszi game utánn, + nemfagy ki a gép, mikor felébresztem képernyő kikapcsolás utánn. És örömmel látom, hogy a képernyő villogós tünet is megszünt tuning esetén.
Gratulálok AMD-nek, hogy sikerült 1 jólmüködő drivert, a fene nagy stabilitásra törekvés jegyében szétbarmólnia.
-
odorgg
addikt
Nekem jó restart utánn is, a 8.950-es driverrel
Szerintem ha nincs maxon a csúszka, akkor nincs is +20%Abu85: Tudsz valamit, a 8.951-es driverel járó képernyő villogtatós future-röl?
OC esetén órajel váltásokkor jelentkezik, viszont a régebbi drivereknél nincs meg ez a jelenség. Ez valami bug lehet, vagy direkt csinálták ilyenre? Csak mert marha idegesítő..Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Sontir Fel #6607 üzenetére
Az a kérdés, van e olyan game amivel játszól, és nv-nek jobban fekszik?
Ha van akkor érdemes lehet váltani. Esetleg mert csendesebb a hűtése, és valamivel kevesebbet fogyaszt, ezek lehetnek a szempontok.
Viszont 154k-ért vetted, 120-nál többért nagyon nem lehet elpasszólni, a 680 pedig aprós viszonylatban is 130k. Buknál közel 40-50k-t, na ennyivel azért nem jobb az a 680Egyébként nekem nincs problémám a kártya hangjával, mert 2d-ben hangtalan, BF3 alatt néztem gyári szabályzással 36%-ig pörgött fel 1125Mhz-es GPU-val, és abszolút nem vólt hangos, s GPU is max 71 fok vólt.
Mondjuk az elmúlt 1 évben, vólt itt GTX280,285,4870X2,GTX580 duplaventis Gainward verzió, és mindnek nagyon dúrva hangja vólt. Na ezekutánn nekem már nemsok VGA hangos
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Sontir Fel #6610 üzenetére
De te is láttad a BF3 multi tesztet a 680-as topikban, kb ugyanazt tudja 2 VGA, max fps-ben jobb valamivel 680, ez dobta meg az AVG-t is nála kemény 7fps-el, de az a jáékélmény szempontjából lényegtelen.
Adj időt a Radeon-nak sztem, közben talán driver fronton is öszébszedik magukat, és ha töltődnek 680-ból is a raktárkészletek, akkor az árak is mérséklődnek majd.
-
odorgg
addikt
válasz Sontir Fel #6628 üzenetére
Sapphire-nál vajon meglehet valahogy nézni?
(#6629) ffodi
Gondolom neked is ASUS van?
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Cybertrone #6644 üzenetére
140-esből kettő megy rá, 80-asból 4db.
-
odorgg
addikt
Problem:
7970-et, ha sokáig kivan kapcsolva a gép (4-5) óra, akkor bekapcs utánn kisípolja a gép és csak kb 10. restart utánn hajlandó vele elindúlni, ami mahára kiborító.
Már mikor megvetem a VGA-t, és beüzemeltem akkor is jelentkezett a hiba, de azt gondoltam, csak ideéglenes probléma vólt, ezért nem foglalkoztam vele, de sajnos a hiba azóta is előjön, minden hoszabb kikapcsolás utánn.Próbáltam már Bios resetet( no oc, full default beállítások ), kisebb, magasabb PCIE feszt beállítani, átenni másik PCIE slotba, Bios kapcsolót átkapcslni VGA-n, de a hiba ezek utánn is előjöt hoszabb kikapcsolás utánn.
Felettébb érdekes, hogy ha 1x beindúl a konfig , akkor kikapcsolás utánn is, (ha csak 15-30 percet várok ) simán indul a gép probléma nélkül.
Kérdezném a jelenlegi, és ex, X58 tulajokat, hogy tapasztaltak e már hasonló problémát?
-
odorgg
addikt
Lap eddig tökéletesen ment, GTX580-al, 5870-el meg GT440-el is. Mindenesetre ma megnézem 1 másik konfigban, hogy pöcre indul e a VGA.
Én kompatibilitási, vagy VGA hibára tippelek egyébként, mert mint írtam, rögtön az első beüzemeléskór jelentkezett a hiba, előtte 10 percel kb még ment a gép másik VGA-val, úgyhogy csak a 7970-es vólt elötte hosszabb távon áram nélkül, amit azóta sem visel túl jól.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
7970 problem folyt:
Pár napra becseréltem unokatesómmal egy 580-ra, beüzemeltük nála a 7970-et, pöc röff indult no problém. Elhoztam az 580-ast, beteszem, gép indít, szintén no probléma
Úgy nézki, az Asrock lapom, nem csipázza a 7000-es Radeonokat(5870-et még szerette)Valszeg én is megvállok a 70-estöl, úgynézki a konfigom jobb szereti a ződet, és én már idén nem költök pénzt hardverre az tuti
-
odorgg
addikt
válasz Varázslóó #6772 üzenetére
Nah ASUS lapban is jelentkezett a hiba, csak hogy senkinek ne legyen igaza
Kicsit több idő kellett hozzá, annyi külömség van, hogy itt szimplán nem adott képet, de a lap nem sípolta ki. Viszont ugyan úgy, csak sokadik restart utánn kelt életre a VGA.
Szóval a VGA hibás, viszont a gari is problémás lessz, mert a hiba nagyon csak random jelentkezikOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz ZozzHUN #6792 üzenetére
Ismerem öket sajnos.
Az a baj ez nem is fagy, legalább is nálam 1x sem fagyyott le. Egyszerűen néhány órás kikapcsolás utánn, nem hajlandó elindúlni. Persze ha ráfekszel a reset gombra, akkor a sokadik reset utánn elindúl, és megy hiba nélkül, míg újra kinem kapcsolod hoszabb időre.
Igazi 24/7es VGA, sosem szabad pihentetni, akkor nincs vele gond
-
odorgg
addikt
"Az Overdrive felület csak azért van, hogy megkönnyítsék az életed, mert látod, hogy a 3rd party programokkal nem vidám a dolog."
Vidám dolog lenne az, ha az AMD is úgy akarná, lásd 8.951-es elötti driverek, vagy épp konkurencia, ahol szintén vidáman állítgatja a hardvert az user, anélkül hogy az NV driveresen keresztbe tenne neki .
Persze megértem őket, de a felhasználók nagy része, szereti a fenenagy szabadságot, testreszabahatóságot, OC-val, vagy épp anélkül. Ha ezektöl megfosztják, akkor nem biztos hogy elégedett lessz a hardverrel, és lehet hogy szalad megvenni a konkurencia termékét, ahol nemtesznek neki szándékosan keresztbe.
-
odorgg
addikt
válasz Zoli54213 #6936 üzenetére
Véletlen nem ILYEN duplaventis csodálya van VTX-ből?
Mert akkor valószínű azért.Mivel jövőhéten, DCU2-re váltok, irhatna valaki hőfokokat a kártyával kapcsolatban.
Gondolom a refnél jobban teljesít, nagyon remélem nem olyan elb..ott ventiszabályzásal van megáldva, hogy elengedi a GPU-t 80-90 fokig, és azután kezd el felpörögni, mint a ref.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Varázslóó #6958 üzenetére
Magyarázd meg kérlek, mennyivel fogja nagyobb felbontáson, jobban terhelni a VGA-t?
Ugye tudtad, hogy hardveres védelem van a kártyában, a furmark, és hasonló streszprogramok ellen, ezért gyakorlatilag teljesen mindegy mekkora felbontáson futttatod?
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Nemsokára lessz mégegy az aprón, csak elötte lekell gariztatnom
Mindenesetre maradok Radeon-nál, csak ASUS DC2 TOP-ra váltok, amit elméletileg jövőhéten beszerzek, még gari elött. Marhasok 70-es van most az aprón, és nem nagyon viszik sajna öket, pedig 110 alatt énsem tervezem eladni, akkor inkább marad, és CF lessz belőle, amíg el nem megy, valami értelmes áron.
Még pár hónapot adok a Radeonnak, hogy összekapják driverileg, aztán ha ez nem megy akkor énis beződelek.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz SSJmeszes #6984 üzenetére
Igen, hol?
Beszéltem 1 itteni tulajal, aki csak jókat írt róla. Mintha valami 2d-s hangos venti problémát említett vólna, de azt orvosolták. Nem kevered a DC2es 7950-el véletlenűl, azon nemjutott bórda a VRM részre, és a hűtéssel is akadtak gondok..
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #7409 üzenetére
Én is ugyanerre jutottam, ezért nem is váltottam.
Ráadásul a 680-nak, nekem nagyon Tesco gazdaságos feelingje van, túl sokat spóróltak rajt,(2GbVram, 256bit, gyenge VRM) így ezért nem igazán fizetnék felárat.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Én is kipróbálnám mindkettőt, szóse róla.
Ámde lehet eladom a 7970-et is, mihelyst visszajön garból. Gyakorlatilag COD4-el meg BF3-al játszogatok, ezekhez meg bőven elég a GTX480-is 1680-ban.
Kicsit túl löttem, az ésszerűség határain a 7970-el, de legalább kipróbáltam ezt isOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz MPowerPH #7431 üzenetére
Így igaz, valamiért single BF3 jobban fekszik a 680-nak (többek közt a magasabb órajelek miatt), viszont MAX graffal ugyanugy beesik multiban, a MinFPS 50 alá melegebb helyzetekben, mint a 7970-el.
A tesztek jól illusztrálják, hogy tök mindegy melyik VGA-t tesszük a game alá, mert azonos órajelen, többek közt itt is, ugyanúgy teljesítenek. AVG és max FPS itt nem túl releváns, mert ha az 1-ik player kicsit többet néz a föld, vagy az ég felé, akkor az túlságosan jótékony hatással van ezekre.
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #7434 üzenetére
Tuninggal nincs gond, csak az órajel, fesz visszavétellel, tuning utánn. De a kártyák nagy része viszi a CCC maxot alapfesszel, és úgy minden müködik rendessen, ahova pedig az nem elég, oda az 1200-1250 Mhz sem lessz az.
Ár/teljesítmény arányban, tuti jobban jössz ki egy 100k-s 7970-el az apróról, mint a 120+k-s 680-al.
(#7435) Sontir Fel
Hát igen, legaláb az eget vagy a földet többert bámultad vólna, hogy a AVG/Max jobb legyen
-
odorgg
addikt
válasz Sontir Fel #7438 üzenetére
Hát igen.
Sajnos az enyémet le kellet gariztatni, hoszabb kikapcsolás utánn nem akart képet adni rögtön, csak pár perc üresjárat/ restart utánn
Nemhiszem hogy kifogok mégegy ilyen példányt, ami Dmarkban megfutja az 1350Mhz-et, gyári hűtővel
-
odorgg
addikt
válasz MPowerPH #7441 üzenetére
Hibás vólt, már amikor megvettem. Gyakorlatilag ha hoszabban kivólt kapcsolva a gép, akkor sokszor bekapcsolás utánn, nem adott képet, és az alaplap is kisípolta VGA hibával.
1-2 perc üresjárat, majd restart utánn, viszont életre kelt, és ment hiba nélkül. Az vólt az érdekes, hogy a 30 fokos melegekben, abszolút nem produkálta a hibát, ekkor azt hittem meg is szűnt, majd jött a lehülés és újra jelentkezett. Front érzékeny vólt szegény
3 konfigban is produkálta a hibát, szóval tuti nem vólt 100%-os. Mielött elküldtem garba, mégegyszer betettem a gépbe, érdekes mód képet adott, viszont a venti már nem vólt hajlandó pörögni rajt többetOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #7474 üzenetére
Autó ventivel, nekemsem ment 35% fölé és 70-80 fok közt elvólt 1125Mhz-en. 35%-on meg egyáltalán nem hangos.
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #7477 üzenetére
1700 körül ment alapfeszel, 1850-nél vólt vége max fesszel. 1600-on használtam, többi csak dmark-hoz kellett.
-
odorgg
addikt
Nekem eggyértelmű, hogy 7970
BF3 már lilett tárgyalva, neten csak singleplayer teszteket találni, ahol valamiért NV jobban teljesít, min FPS terén is. Viszont Multiban MinFPSben ugyanaz a két kártya, és átalg FPS-ben is nagyon hasonlóak.
Vólt itt szó pár hete, 1 Multiplayer tesztről, mind a két VGA-val (680-7970), friss driverekkel, esetleg meglehetne valósítani, hamár ennyire sok embert érdekel a téma.
Mindenesetre ezen Hsz-ben van két link, ahol a fen t nevezett két VGA-a BF3-as teljesítménye ősszehasonlítható, persze jobb lenne ha friss driverekkel lenne a teszt.
Ádibá:
Azért nem lennék benn bisztos, hogy az a Windforce sokkal hangosabb a 2 slotos DCU-2-nél
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Azért szép lenne, ha mondjuk Coonee esetében a proci korlátozná az 1db VGA-t, akár 64-es szerveren is.
Multiban hatalmas mapok vannak, míg a single-ben, a VGA-nak sokkal kevesebb texturával kell egyszerre dolgoznia, ezért jobban fut.Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
válasz ViiiiktorOC #8114 üzenetére
Azért ez tényleg vicc, 1 új Bios-al "szerelt" VGA-ért elkérnek + 50 dolcsit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szólánc.
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest