Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Akkor ne vegyél GPU-t, mert mind így működik.
A hardvernek is vannak alapvető működési igényei. Az, hogy te zárod a böngészőre a 2D-t, nem jelenti azt, hogy a hardver minden egyes tartalmat meg tud úgy oldani.
A PowerTune az ugyanaz a GCN-nél is, csak agresszívebb, gyorsabb reagálású valamennyivel. Mivel a Caymant le tudja zárni az ATT, így nyilván a GCN-t is le tudja, de ugyanúgy semmi sem garantálja, hogy a működés hibátlan lesz, vagyis mindent a saját felelősségedre csinálsz, bevállalva a működési problémákat, mint például a kép remegése stb. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Igen. A GCN-nél fejlettebb a PowerTune. Pontosabban inkább agresszívebb más a paraméterezése, mert maga a technika paraméterezhető, csak hardverből. Szoftverből kalibrálható némely része, de a technika hardverből dolgozik. Kikapcsolni nem lehet, mert akkor nem védi semmi a hardvert a túlterheléstől.
Egy 3rd party program más kalibrációt adhat neki maximum, de mivel az AMD-n kívül senki sem ismeri a pontos specifikációt, így garantálni nem tudják, hogy jó lesz.
Az órajel ugrálása az normális. Már mondtam, hogy a hardver nem tudja eldönteni, hogy az adott GPU-t használó folyamat mennyire fog terhelni. Éppen ezért minden GPU úgy működik, hogy biztonságból feldobják az órajelet. Ha mégsem lesz terhelő, akkor a driver erről adhat a hardvernek jelzést. GeForce-nál konkrét parancsot, míg Radeonnál a PowerTune kaphat utasítást. Ezt még a hardver kiértékeli mielőtt végrehajtja. Teljesen normális az, hogy az órajel felugrik néha, mert nem jósok a GPU-k, csak számolni tudnak. A terhelés azután derül ki, hogy elindítod az adott feladatott.
UVD órajel mindig lesz. Ezt szoftver képes szabályozni, de mindig lesz zárás. Ha esetleg felrakod 3D órajelre, akkor kockáztatod, hogy hibásan fog működni az UVD.Furmark leszabályzás szintén lesz mindig, de a PowerTune esetében ennek mértékén az overdrive csúszka +20%-ra állításával változtathatsz, de ettől a hardver védeni fogja magát a túlterheléstől. Ezért nem kap már a Furmark Radeonokra optimalizációt, mert lehetetlen megkerülni a hardveres védelmüket. A GeForce védelme egyszerűbb. A régi termékeken a shader fordító ismeri fel a Furmark shader kódját, és szándékosan lassúra fordítja. Ezzel a hardver szintén kímélve lesz, noha a terhelés is gyér lesz. Ez ellen nehéz védekezni. Konkrétan úgy lehet, hogy low-level kódot írsz a terhelésre, csak szerintem JeGX is úgy van ezzel, hogy csinálja meg az akinek hat anyja van. Inkább belepiszkál a kódba, hogy ne ismerje fel a shader fordító. Ezzel egy véget nem érő reakcióverseny van az NV és közte. A GeForce GTX 580 és 590 már tartalmaz túlterhelésre egy védelmi hardvert. Ezt a Furmark indításával a driver aktiválja. Bár nem a Furmark miatt, hanem a terhelés következtében. Ezzel az történik, hogy leveszi a hardver az órajelet 500 MHz körülire. De még van lejjebb, mivel kérdés a feszültség, ha a user azt is babrálta, akkor még lassabb lesz a termék. Ez jellemzően a GTX 590-en él, illetve ez magával hozza azt, hogy van egy tuninglimit is. Ha bizonyos határon túlhúzod, akkor nem gyorsul, hanem lassul. A Kepler is megkapta ezt a túlterhelés elleni védelmet, bár ez nem azonnal dobja le itt az órajelet, hanem csak szükség esetén. A Keplernek van egy TDP capja, így tudja csökkenteni 3D módban a teljesítményét. Természetesen a Furmark esetén ez lehet, hogy nem elég, és akkor bedobja az órajelet ~500 MHz-re. Bár ez nem tuningolt kártyán ritkán fordul elő.
-
Xmister
senior tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
AB-ben pl. ugyanúgy beállíthatsz 2D és 3D profilt, ahol a 3D tapasztalataim szerint UVD-re is érvényesül, és a +20%-ot is beállíthatod, így leszabályzás sem lesz OC esetén. (Vagy akár ki is kapcsolhatod a powerplay-t és mehet 0-24 3D clockon...ref. kártyákkal nem ajánlom)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Mondta az ATT fejlesztője, hogy a PowerTune-os Radeonokra nincs leírása. Kurva nehéz vakon fejleszteni egy technológiára. Ha be is tudod állítani, akkor sincs semmi garancia arra, hogy működik, mert az AMD-nél hétpecsétes titok a PowerTune specifikációja. Az Intelnek van még hasonló elven működő rendszere, ami nem csoda, mert ott is sokan dolgoztak a processzorfejlesztésnél hasonlón (gondolom az AMD-nél sem az ATI-s mérnökök hozták össze). Valójában nem nehéz megcsinálni, csak a GPU-fejlesztőknek eddig nem volt rá igényük, így nem foglalkozott a kérdéssel. Most nyilván már van, így az NV is ezt fogja másolni, ahogy csak lehet. A szoftveres megoldás már idejét múlt, lehet, hogy a tuningolóknak kedvező, de óriási a késleltetés, ami a parancsok kiadásáig eltelik.
A PowerTune-t nem lehet megkerülni. Ez a rendszer szerves része. Ennek vannak szoftveresen kalibrálható részei, de azokra kell a specifikáció. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Mi az ami nem logikus a CCC-ben. Vannak csúszkák, amiknek a beállításait változtatni. Erre szolgál. Egy grafikus alapot ad, hogy ne egy fájlban irkáld az adatokat át.
Mindegy az Ati tray tools, mert nem tudja tartani a fejlesztést a driverrel. Az AMD már régóta nem adja ki a titkait. Ezzel akadályoz minden 3rd party programfejlesztést. A Radeon Pronak is ezért lett vége. Az Ati tray tools tartja magát, de a Powertune-os Radeonokhoz, és az új funkciókat nem tudja követni a fejlesztés, ezekre nem is ajánlott. Nem beszélve arról, hogy rengeteg olyan funkció állítható még be, ami már rég nincs a driverben. Egyszerűen bepipálható, de haszna nincs, mert a beállítás a hozzátartozó rutin a DD-ben már nem létezik. Ezt mondjuk azért nem veszi ki, mert az ATT átfogó megoldás rengeteg DD-hez. Nem tartja a lépést a legújabbal. Szóval fejlesztik, de annyira zártak az új Radeonok technikái, hogy a fejlesztés a régi hardverekre korlátozódik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
A CCC az egy vezérlőpult. Semmi más szerepe nincs, mint az, hogy te ne egy átláthatatlan fájlban szerkeszd a beállításokat, hanem egy átlátható felületen, ahol le van írva, hogy mi mit csinál. Illetve újabban ugye létrehozhatsz profilokat a játékokhoz.
A BF3.exe elindítását a display driver érzékeli. A CCC teljesen ki van zárva ebből. Az elmentett beállítások egy fájlban megvannak, és azt lekéri a display driver. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Azt sem tudja. Csak az erőforrásokra látja az igényt. Mondom a gépnek nincs vizuális információja arról, hogy mit látsz. A programok leadják az igényt az erőforrásra, és azt kiszolgálja. Azt nem tudja, hogy te most melyiket használod. Annyit lát, hogy van két alkalmazás, ami lefoglalt két erőforrást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Mert a VGA nem tudja eldönteni, hogy te most nézed a filmet, vagy sem. Azt látja, hogy van egy stage videós tartalom, ami fut, és egy program igényt adott be az erőforrásra. Ez akkor is fut, ha le van állítva, mert az erőforrásra az igényt meg kell szüntetni. Ez az adott lap bezárásával megtörténik, és ekkor a VGA már tudja, hogy te nem nézed a filmet, mert az igény az erőforrásra megszűnt.
Nyilván itt az AMD azt mérlegelte, hogy mennyire valós igény, hogy egy felhasználó ugyanazon a kijelzőn egyszerre néz Youtube videót és egyszerre játszik. Logikus, hogy vagy a játékot, vagy a filmet fogja megjeleníteni a kijelző, vagyis teljesen logikátlan, hogy valaki ilyet akar, de nyilván nem zárom ki, hogy vannak extrém igények. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Az a baj, hogy amit te feleslegesnek értékelsz, az a hibátlan működés alapvető eleme.
Megértem a problémád, de ez egyéni igény inkább, mint tényleges gond. Sajnos amíg nem alkotnak a PowerTune-nál hatékonyabb menedzsmentet, addig elég nehéz lesz az igényeidet kiszolgálni, de nyilván fejlődnek a termékek, és ezzel fejlődik a technológia is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Szerintem a Catába ezt sosem fogják belerakni. Ott nem az a cél, hogy a user döntse el, hogy hogyan működik jól a rendszer, hanem az, hogy úgy működjön a rendszer, ahogy azt kitesztelték. Semmi szükség kreálni egy hibaforrást egy olyan opcióval, ami az energiamenedzsmentben hatalmat ad a usernek. A hardver tudja, hogy miképp működik stabilan a rendszer, mert arra tervezték, hogy tudja.
Böngészőben is lehet olyan tartalmat csinálni, ami még 3D-ben is kifejteti a GPU-t. Ez csak akarat kérdése. A rendszer nem ismeri a programokat, nem ismeri előre a terhelést, egy szabályrendszert követ, amiben meg van adva neki, hogy mikor mit csináljon. A videólejátszásnál például töltse be az UVD-hez az órajeleket stb.
A játékokra megoldás a PowerTune. Annak van egy -20%-os opciója. Arra találták ki, hogy a fogyasztási keretet limitálja, így a termék kevesebbet fogyasszon az adott játék alatt, ha akarod. Ez a szolgáltatás garantált. Ez egyébként máshol is működik, nem csak a játékokban. Ha tehát azt akarod, hogy kevesebbet fogyasszon a kártya egy játékban, akkor megvan ennek a technológiája, amivel ezt el lehet érni, de ez nem az órajelekkel való bűvészkedés. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Erre másik hűtő jelent megoldást. A hardvernek arról van fogalma, hogy hogyan működik stabilan. Ez egy komplex dolog, amibe a hűtés is beletartozik. Az, hogy szerinted felesleges a 3D órajelen járatás még nem jelenti azt, hogy a hardver szempontjából felesleges. Ez tipikusan az az eset, amikor okosabbak akarunk lenni a mérnököknél.
[link] - Itt írtál arról, hogy ha nincs 3rd party program akkor jó. Most akkor mi is a baj azzal, hogy az AMD gyári beállításaival jó, de a külső 3rd party programmal nem? Talán érdemes lenne meglátni, hogy azért tervezték ilyenre, mert így működik jól, és ezt nem kellene kényszerítetten felülírni. Ha kellenek az órajelváltások, akkor kellenek, és láthatóan okkal működik így a rendszer. -
keIdor
titán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Igen, 1200MHz-en már rohadt hangos a VGA, én meg se tudtam mellette maradni, asszony ki akarta vágni az ablakon.
Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges, alapból csendes, ZeroCore bug sincs. Igaz jó drága is volt, de mindegy, következő generációig befejeztem a gépbuherálást, szóval belefért. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Ha jelenleg kellene videokártyát vásárolnom nálam is a GTX680-ra fordulna a mérleg. De nálam azért inkább mert még nem volt olyan videokártyám és a HD7970 már nem újdonság számomra.
Teljesítményben nem mondanám jobbnak, inkább halkabb hűvösebb, ami annyira nem érdekel, hiszen néha a szomszédok mondják picit túlzásba viszem a hangerőt. De szerintem úgy élvezetesebb játszani BF3 is hogy DTS Digitálban szakadnak az efektek a hangszórókból.
GTX680 pont annyira jó választás mint a HD7970. Én saját tapasztalatomból beszélek sajnos az AMD-nek van mit fejlődnie driver szinten.
Bele olvastam azért a kepler fórumba is, ott is találtam pici driver problémát. Igaz, nem ilyen jellegűt mint amilyen az AMD-nél van. -
MPowerPH
félisten
válasz
Pietrosz
üzenetére
Mi az a másik sor dolog, mond már el kérlek? Egy VGA-nál ezen az oldalon össz. két dolog van, a teljesítmény, és a képminőség. A másik oldal a fogyasztás és a hang/melegedés.
Hiába cáfolod, a tesztek szerint ugyan ott van. Főleg ha az a nevetséges 925-ös alapórajelet megemeljük 1000, vagy 1010-re. Így már reálisan össze lehet hasonlítani a 680-al. Mert mindegyik 7970 tud 1200MHz-t, és mindegyik 680 tud 1250MHz-t.
Nézd már meg a PH-s tesztet. Az ott tesztelt játékok alatt a 680 4db, a 7970 5db játékban volt erősebb. És ott 133MHz volt a két kártya között az NV turbojának köszönhetően, míg a reális különbség az általam említett 50MHz.
Szóval hagyd már ezt a hülyeséget, szó sincs arról, hogy gyengébb lenne. Többet fogyaszt, és kicsit hangosabb, de 20k-val olcsóbb. Ennyi.(jah, azért a PH-.s teszt, mert itt nem ősrégi tesztekből átcopyzott AMD-s eredmények vannak feltüntetve, mint pl. a guru3d-nél)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Pietrosz
üzenetére
Igen, rámondom. A játékok egy része az NV-nek, a másik része az AMD-nek kedveznek.(nem feltételen szándékosan) Mindegyik kártyának más környezet fekszik, nincs ebben semmi különös szerintem. És egyenlőre több játékon láttam a The Way It's Meant to be Played feliratot. Már egy jó ideje ezt láthatjuk, talán Te vagy az első, aki meglepődik ezen, pedig a tesztekben mindig fel van tüntetve.
Arra akartam rávilágítani, hogy nehogy már itt kikiáltsuk, hogy a 680 sokkal jobb vga, mint a 7970. A tesztek szerint sem így van, ha pedig a 7970 irreálisan alacsony órajelét is megemeljük egy normális értékre, ahogy azt az NV is megtette, akkor még egyértelműbb, hogy szimpátia kérdése a két VGA.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Nem is azért mennek át mert a GTX680 hu de gyors videokártya a 7970-hez képest, hanem azért mert driver szinten az nvidia jobban áll. Láttam GTX680 rendszert is.
De meg nem mondtam volna hogy nem a saját 7970-esem van a rendszerbe.Azt azért tegyük hozzá hogy a GTX680 tól semmivel nincs lemaradva a HD7970.
Lehet hogy jelenleg csak két játékban látszik a kompex számítás sebessége, de egyszerű számításokban is azért helyt tud állni a kártya.
Persze az AMD-vel driver szinten szívni kell az tuti. De ahol már a szegény 7970 haldoklik ott már a GTX680 az OC se menti meg.Abban biztos vagyok hogy most nem vásárolnék 7970-est, mert megvárnám a javított GHZ verziót ami kevesebb fogyasztás illetve hő mellett gyárilag magasabb órajelen üzemel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Pietrosz
üzenetére
A 7970-ek is mennek 1250 -et léggel, 24/7. Mivel c to c erősebb, így ugyan ott vagyok. Tesztekben sokkal nagyobb órajeldifivel történtek az összehasonlítások, a hatalmas alapórajel különbségből és a boost-ból eredően, és úgyis csak az NV specifikus game -ekben volt erősebb a GTX, ami természetes.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Nem kell visszavenni. Azért vannak ezek a változások, hogy a komoly tuning stabil maradjon. Ha nem fixálják a 3D órajelet, akkor ott leszel, hogy nem stabil a tuning. Nyilván fel kell tenni a kérdést, hogy funkcionálisan stabil terméket akarsz, vagy nem. Csak akkor gáz ez a megoldás, ha a nemet választod. Ha az igent, akkor az AMD erre kínált egy megoldást. Ha pedig nem szeretnéd így használni, akkor ott az Overdrive, vagy a komolyabb feszültségemelés mellőzése.
Lehetne, csak nem így csinálják, mert a feszemelés kockázati tényező a fagyásra. A feszt nem lehet csak úgy ugráltatni. Van egy minimális időlimit amivel a váltás elvégezhető. Ugyanez az órajelváltásoknál. Ergo a kétlépcsős emelés sokkal kockázatosabb, és nehezebben kivitelezhető. Az AMD elég rizikót vállal a másodpercenként engedett órajelváltásokkal. Ezt is csak azért mert fontos a webes tartalmak miatt. Amúgy nem vállalnák be, ahogy az NV sem teszi.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Folyamatosan adagolva biztos nem kapták. Az lehet, hogy a Radeon HD 7700-ra az AMD adott egy boostot és ez a második adag, amiből kijön az egész az első driverhez képest. Ezt csak a HD 7900-on lehet ellenőrizni, mert az első driver csak ehhez jó. Ezen a terméken viszont látszik, hogy erős a boost az első driverhez képest.
Olyan lesz, de egyelőre vannak fontosabb cikkek.(#5349) Def26: Ilyenről majd akkor nyilatkozok, ha lehet.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pietrosz
üzenetére
Mondom ez szándékos volt. Az AMD két éve is csinált ilyet. Egyszerűen belőtték a teljesítményt az árhoz, és a valós sebességet titkolták. Ez nehézség a konkurenciának, mert nem tudják pontosan, hogy mire képes a rendszer. Ugyanez volt a Fermi megjelenésénél. Amint jött az NVIDIA terméke aktiválták a rendszer azon képességét, hogy függőség mellett is képes két utasítás egyszerre végrehajtani. Ez is egy limitáció volt a Radeon HD 5800-nál. Egyszerűen az AMD nem akarta, hogy az NVIDIA tudja mire képes valójában a termék. Most is ez történt. Nem a semmiből találták ezeket meg, hanem eddig nem mutatták ki, hogy valójában mire képes a rendszer. Az előző generációt így is elverték. 28 nm-en az nem nehéz mutatvány.
A driverből a teljesítménnyel nagyon jól lehet játszani csupán a shader fordító optimalizálásánál. Nyilván arra törekednek, hogy a legjobb legyen a kapott kód tempója, de ez egy szoftveres kérdés, így (szándékosan) limitálni is lehet a sebességet.
Persze aztán az is lehet, hogy mostanra írták meg a drivert. Az AMD mindig tavasszal csinál a driverekben nagyreformot. Ez most a 8.95-össel kezdődik. De én a helyzetet látva jobban hiszek a szándékosságban. Legalábbis furcsa, hogy az AMD mindig a GeForce-ok megjelenése előtt talál ilyen rejtett tartalékokat. -
Cybertrone
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Mi bajod van vele? Az egy egy kilós masszív cucc, mindent lefed, erős a ventillátor, nem hagy cserben, kivülre teregeti a meleget
És ha lehet hinni a teszteknek hiába a 3 slot, hiába a 2 venti szart sem ér
Vagy ahhoz hogy érjen valamit akkor azt is piszkállni kell... akkor meg szerintem mind1... főleg úgy hogy 130k a ref 150k a 3 slotos... cf-be meg a 3 slot miatt nem tenném be 
-
subaruwrc
félisten
válasz
Pietrosz
üzenetére
nem is állította szerintem senki hogy istenadta tehetségek vagyunk, és abban egyetértünk hogy most valaki odaállna a másfél millás konfig elé ( egyébként az értéke nem feltétlen reprezentálja a komplexitását ) nitrot locsolgatni, abból sok jó nem fog kisülni.
rengeteg belefeccölt idő kell hozzá elsősorban, és tapasztalatot kell gyűjteni, hardverek és szoftverek terén, mert mindkettőből elengedhetetlen a jó, az erős eredményekhez. a pénz részéről annyit, hogy ez is egy hobbi, mint mondjuk az autó építés, vagy az extrém sportolás, egy komolyabb egyedi bringa is kerülhet több mint egy millióba, azokat az embereket mégse fikázza senki. igen a 3960X processzort nem kellett megvennünk mert az Intel Magyarország volt olyan nagyvonalú, hogy válaszoltak a megkeresésünkre és igaz hónapokba telt de végülis adtak processzort, emellett az Asus Magyarországgal is jó a csapat kapcsolata, ők adták az alaplapot és az egyik kártyát, de úgy gondolom, az elsőszámú hazai csapatnak ennyi segítség talán belefér
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
"The second change is that the shader count has been reduced from a full 2048 SPs to 1792 SPs, accomplished by disabling 1 of the GPU’s 8 CU arrays and allowing AMD to use Tahiti GPUs with a defective CU array that would have never worked in the first place."
forrás: anandtech
Mondjuk azt nem írják, hogy hogyan deaktiválták, mert ha csak szoftveresen akkor király lenne, mivel nem 100% hogy defektes ugye, bár... csak nem lesznek olyan bolondok mint HD69xx szériánál, bár itt se hozna annyi %-ot.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Arra celoztam hogy az 50sosem lesz 70tuningal sem... ha mindkettot lehet huzni a teljesitmenykulombozet allando lesz akarki akarmit mond! Persze lehet mondani hogy igy meg ugy attol meg ez igy van...
de ez tultargyalt tema haggyuk, oruljon mindenki a cuccanak es kesz. -
jilian
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
Nyomtam még Dirt-eket, sikerült egyet úgy , hogy a 6. hely lett
az eredmény meg Average 96.34 Min. 80.41
úgyhogy 1 FPS a difi. a (3358) -hsz-hez képest.BMW001
Nincs mit.
Ugyh bátran kijelenthetem, hogy egy húzott 7950 veri a ref 7970-et...(játékokban)
Bárki bármit mondhat.

-
jilian
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
A cikkedből kiragadva:
"900/1250-es órajelen üzemelő HD7950 mindenhol 10%-on belül van a referencia HD7970-hez képest"Jelenleg ez nálam 1100 MHz, és a képemen van is egy tény, és szeretném ha valaki nyomna egy benc.-et, alap 7970 -nel. Hogy képünk is legyen az elméletekhez.

És ismétlem magam:

"Merhetem tovább húzni 1100 Mhz -nél Trixx -xel?
Mármint azért kérdezem ezt mert CCC ben 1100 Mhz a "határ".A cikkhez/teszthez meg grat!

-
kasa85
őstag
válasz
Pietrosz
üzenetére
(El vagy tévedve, pusztán azért, mert ebbe a topikba írsz, még nem kéne azt feltételezni, hogy itt minden le van sz@rva, mindenki kőgazdag.)
Most mi van te nagyon félre értettél,már bocs.
Nem tudom honnan vetted ezt amit írtál,és milyen stílus
Hadd ne ecseteljem nálunk milyen anyagi gondok vannak,még most is hitel hegyeket fizetünk hidd el tudom mi az amikor kenyérre sincsen.
Annyi forintos órabérben amiben vagyok nem sokan vállalnák el az biztos,de tudom mikor kell meglépni a váltást,hogy kisebb rá fizetéssel legyen egy másik csak gondolkodni kell
Van 30e ft fölös pénzem amit hónapokig takarékoskodtam,és azt dobtam volna a két HD6950 re.
Amúgy nem bántottál meg

(#895) subaruwrc
Köszi

-
kasa85
őstag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Elnézést nem tudtam,hogy ez egy büfé topik.
Ha el olvastad volna amit írtam akkor nem csak a VGA kártyákat érinti,mivel a forintot szidtam mit a Bokros csomagot.
Nem vagyok gazdag én is húgyért sz@rét melózok 300óra felett,de aki nagyon szűkös anyagi háttérrel rendelkezik azok biztos nem ide jönnek fel fórumozni,mert még internetjük sincsen.
Amúgy nem tudom itt ki sír,és a másik had ne fejezzem már ki saját véleményemet a világ részesedéséből ha már a HD7970ről van szó .
Megértésedet köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A hardvernek is vannak alapvető működési igényei. Az, hogy te zárod a böngészőre a 2D-t, nem jelenti azt, hogy a hardver minden egyes tartalmat meg tud úgy oldani.

Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges, alapból csendes, ZeroCore bug sincs. Igaz jó drága is volt, de mindegy, következő generációig befejeztem a gépbuherálást, szóval belefért.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ha lehet hinni a teszteknek hiába a 3 slot, hiába a 2 venti szart sem ér