- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizRRR
őstag
válasz
Motion_Blur #7497 üzenetére
Nekem 880-nak nézi illetve mutatja nem tudom neked mért.
-
lizRRR
őstag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Motion_Blur #7495 üzenetére
Igen erre gondoltam, de nem biztos, hogy elég ha regeditben lövöd ki a korlátozást. Talán próbáld meg ezzel a megoldással.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Motion_Blur #7493 üzenetére
ULPS-t offold ki.
-
Motion_Blur
félisten
Van egy ilyen kártyám de minden program (Catalyst, GPU-Z) csak 800MHz-esnek látja. Ez mitől lehet? Drvier probléma? 12.4-est raktam fel.
Nyomtam egy full alap 3DM11-et 880-on: [link]
-
válasz
Motion_Blur #7490 üzenetére
Szep grat
Huti: Nemfeltetlen a leggyorsabb de nekezdjuk...a phs tesztben latod ha 8x elsimitas van a radeon jobban kijon belole.Vmelyik itt vmelyik ott gyorsabb ennyi.Felreertes ne essek most csak fullhdrol beszelek.
-
HuTi.HUN
tag
Szerintem nem lehet rosszul dönteni.
Ha valakinek az a célja, hogy beszerezze a leggyorsabb egychipes kártyát, akkor a 680 a nyerő, de ha a használati értéküket nézzük, akkor durván egy szinten van a két kártya.
Az időtállóság meg relatív. Egy éven belül mindkettő "elavul", a játékokhoz viszont jó eséllyel még évekig használhatók lesznek. Ki-ki döntse el maga, hogy mi a fontos neki.
-
Zoli54213
aktív tag
Én úgy vagyok vele a 7970 ont abban jó amiben kell. Metróban még ez is necces, de elfogadható. Pont ott jó ahol kell a teljesítmény. Ott ahol úgy is magas mint pl. BF3, én úgy vagyok vele hogy nem mindegy hogy 60 vagy mondjuk 70-75? De pl metrónál már más a helyzet ahol még 7970-en is épphogy elmegy normálisan és attól még kevesebb a GTX680. Remélem itt értitek mire célzok és ezt kezeljétek SAJÁT véleményként, még mielőtt valaki letámadna.
Szerk.: Nekem jelenleg a driverrel semmi gondom nincs, az már más kérdés hogy gyorsulhatna a kártya
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Inkv1zítoR #7487 üzenetére
Őszintén.
Mind kettő jó lehet hosszú távra.
AMD-nél biztosan fejlődni fog a driver, illetve ott a sok memória.
GTX680 pedig hozza azt amit hoznia kell.
Neked kell eldöntened mi fontos.
Fizika + Cuda, vagy a több memória.
Illetve megnézed a teszteket hogy mi számít neked.
Metró egyértelmű hogy Radeon, BF3 nvidia. De túl nagy különbségek nincsenek a kártyák között. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Inkv1zítoR #7485 üzenetére
7970 olcsóbb, erősebb memória vezérlő illetve több memóriát tartalmaz, erősebb a gpu mint a kepler, driver szinten problémás
GTX680 játékra első osztályú, picike, hűvös, viszonylag jól tuningolható alacsonyabb fogyasztás, illetve tud fizikát, sokkal jobb driver szinten.
kevesebb memória illetve gyengébb memória vezérlés, drágább mint a 7970.
3770K jó választás ha megtudod fizetni, jó darabig nem lesz vele gondod. -
Inkv1zítoR
tag
mostanában szeretnék gépet venni, és az lenne a kérdésem, hogy 7970 dc2 top-ot vegyek, vagy gtx 680-at? elsősorban játékra meg CryEngine3 SDK-ra kellene. (úgy 16 gb rammal, meg i7 3770k-val tervezem, asus sabertooth z77 lapon) Ja, és nem szeretném egyhamar lecserélni, max CF vagy SLi be gondolkozom
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #7477 üzenetére
En 1750ig vittem de csak a 3dmark miatt. Olyan sokat szerintem nem hozott a konyhara ezert maradt a cata max a bekes mindennapokra.
(#7467) kockaharcos : szerintem ossze tudjuk hozni. TS-ed van?
-
keIdor
titán
válasz
ricshard444 #7481 üzenetére
Ugy vettem eszre nincs sok ertelme novelni, 1600-ig neztem azt stop.
Annak nem adtam feszt, amugy menne tobbet is.
GPU hoz sokat. -
-
ffodi
veterán
válasz
Nálam 1850-1900MHz körül van a vége alapfesszel (függ a GPU órajeltől is, ahogy észrevettem), 1,68-1,7V-tal pedig megy helyenként 2000MHz-et is, persze csak tesztre.
ricshard444 #7479:
Igazából oké, de elég sokat kell emelned a VRAM órajelén, hogy érdemi változást tapasztalj, pl. játékoknál, szóval nem biztos, hogy megéri. A CCC maxot (1575MHz) VRAM ügyileg pedig szerintem szinte mindegyik 7970 viszi alapfeszen.
-
-
odorgg
addikt
válasz
1700 körül ment alapfeszel, 1850-nél vólt vége max fesszel. 1600-on használtam, többi csak dmark-hoz kellett.
-
Nyilvan nemallok meg 1125n ha mar ilyen tuningos a kari + kompenzalom majd ventikkel
Es memoria kinek mennyit megy? Vagy ugy atlagban mennyi a vege 24/7re
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #7474 üzenetére
Autó ventivel, nekemsem ment 35% fölé és 70-80 fok közt elvólt 1125Mhz-en. 35%-on meg egyáltalán nem hangos.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444 #7474 üzenetére
Minden azon múlik mennyire vagy háklis a hangra... van neki hangja, én szeretem a hangot olyan volt mint amikor egy fasza sportkocsi tiltáson megy... más kérdés hogy lehet pestig nem mennék el olyan nagy hangal
-
Ezekutan mar kivancsi vagyok a hangjara bar erossen ketlem,hogy megtudna ijeszteni.
Jovoheten kiderul
-
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #7469 üzenetére
Úgy nem lehet összehasonlítani persze. Beállítom a klímát 16°C-ra meg maxon nyomja lehet házba se menne akkor 35% fölé, csak ez nem igazán valós használat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7469 üzenetére
Asztalon van, így még zavaróbb tud lenni, mivel közvetve hallom, nincs csillapítás.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #7468 üzenetére
De neked az asztalon van nem házban... szvsz ne hasonlítsd össze a kettőt mert nem egy és ugyan az... Engem nem érdekel a hang sosem érdekel a 680 nekem hangtalannak számít, a 7970 meg nem mondom hogy hangos, de a hajszárítónkal vetekedik fullon! Engem nem zavart, de az utánfutótól jöttek nálunk is érdekes megjegyzések!
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel #7459 üzenetére
Legalább játszunk egy jót
Első teszt megy majd alapon, másikat meg majd megbeszéljük. Most a hétvégén nyélbe is üthetjük!
-
keIdor
titán
válasz
subaruwrc #7465 üzenetére
Várjál, azt nem írtam, hogy azon járattam. Nyilván a nálam járt két darabot megnéztem mennyin mennek 1200-at, arról a 20-30 percről beszéltem most csak.
Ellenben többeknek itt a fórumon annyin ment tartósan, arra írtam, hogy ott már erősen hangja is van.
1,1V-on járattam amúgy, 1125MHz-en. Annyi kell a BF3-hoz, hogy legalább egy 2xAA rajta legyen, 1440p-ben. Oda kevés egy darab alapon, húzva jobb a helyzet. Erre a szituációra nekem jobb egy GTX-680 alapon, ugyanezt vagy kicsit jobbat hoz, halkabb állapotban. Meg -50W kb., bár az nem érdekel. -
subaruwrc
félisten
Igen, 1200MHz-en már rohadt hangos a VGA, én meg se tudtam mellette maradni, asszony ki akarta vágni az ablakon. Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges
ha felesleges tuningolni akkor a 7970 et miért 1200 on járattad?
alap gtx 680 még jó hogy halkabb mint egy túlhajtott 7970 .. -
keIdor
titán
válasz
Pietrosz #7456 üzenetére
Igen, 1200MHz-en már rohadt hangos a VGA, én meg se tudtam mellette maradni, asszony ki akarta vágni az ablakon.
Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges, alapból csendes, ZeroCore bug sincs. Igaz jó drága is volt, de mindegy, következő generációig befejeztem a gépbuherálást, szóval belefért.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #7460 üzenetére
Egyetértek!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7460 üzenetére
"hangyafasznyi méretekben mérhetőek?"
És itt a lényeg.
Zárjuk is.
-
Varázslóó
senior tag
-
Cybertrone
veterán
Miért ment át a topik pár napja bizonygatásba hogy a 7970 felér a 680-hoz, és fordítva?
Mi lenne srácok ha mindenki azt élvezné amije van, és nem azt vizsgálná milyen a másik oldal... főleg hogy a különbségek hangyafasznyi méretekben mérhetőek? -
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos #7447 üzenetére
Szivesen. A mult heten feltoltam egy frisebb drivert, a masik mar 3 honapos volt, a bfet meg ki se probaltam. Az orajeleket majd egyeztessuk le, mert az idojarasra es az idegeimre tekintettel 1200rol lejottem 1125re
Tesztelhetnenk ugy, hogy egy kozos szakaszban probalunk lehetoleg egyutt rohangalni a palyan.
(#7456) Pietrosz: gondolkoztam en is a cseren, de nem jott ossze. Nekem nagyon szimpatikus, hogy azNVnel ott a boost es nem kell mokulni meg szottyogni a tunninggal. En a lusta user kategoriaba sorolom magam, nekem az kenyelmesebb megoldas lenne.
-
MPowerPH
félisten
"Az a baj, hogy te pusztán az órajelet nézed, de hogy hogyan jutsz el addig azt már nem. Hiába hozod tuninggal egy szintre a két kártyát, fogyasztás és hang szempontjából az nv felé billen a mérleg."
Így van. Ezért le is írtam, hogy ugyan akkora teljesítményért, de nagyobb fogyasztásért és hangért cserébe kevesebb pénzt kell kicsengetned. Nekem nem ér meg +20-30k-t csak a kisebb fogyasztás és hang.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Pietrosz #7456 üzenetére
Ha jelenleg kellene videokártyát vásárolnom nálam is a GTX680-ra fordulna a mérleg. De nálam azért inkább mert még nem volt olyan videokártyám és a HD7970 már nem újdonság számomra.
Teljesítményben nem mondanám jobbnak, inkább halkabb hűvösebb, ami annyira nem érdekel, hiszen néha a szomszédok mondják picit túlzásba viszem a hangerőt. De szerintem úgy élvezetesebb játszani BF3 is hogy DTS Digitálban szakadnak az efektek a hangszórókból.
GTX680 pont annyira jó választás mint a HD7970. Én saját tapasztalatomból beszélek sajnos az AMD-nek van mit fejlődnie driver szinten.
Bele olvastam azért a kepler fórumba is, ott is találtam pici driver problémát. Igaz, nem ilyen jellegűt mint amilyen az AMD-nél van. -
Pietrosz
addikt
válasz
MPowerPH #7454 üzenetére
Felesleges az órajeleken lovagolni, én főleg ebbe kötöttem bele:
"úgyis csak az NV specifikus game -ekben volt erősebb a GTX, ami természetes."
Ehhez képest a Gaming Evolved Battlefield 3-ban gyorsabb az nv. Majd jössz a twimtbp-el aminek semmi köze ehhez. Az a baj, hogy te pusztán az órajelet nézed, de hogy hogyan jutsz el addig azt már nem. Hiába hozod tuninggal egy szintre a két kártyát, fogyasztás és hang szempontjából az nv felé billen a mérleg. És ott vannak még a driveres gondok. Ebbe persze bele lehet kötni, mert van akit nem érdekel a fogy./hang, driverek, de nem is ez a lényeg, pusztán azzal volt bajom, amit kiemeltem.Talán le is zárhatjuk a dolgot, kicsit túlreagáltuk. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #7454 üzenetére
Ettől függetlenül nekem is szimpatikusabb most, amit az NV csinált. Sajnos megfordult az eddigi mód, hogy az AMD kicsi, hatékony GPU-kat készít, míg az NV góliát méretű szörnyeket küld harcba. Szvsz az elején nem is értettem ezt a lépést az AMD részéről, bízom benne, hogy csak a gyártástechnológiai nehézségek miatt lett olyan, amilyen, persze részben. Mert a nagyobb membusz, sok tranyó/hatalmas magméret számomra érthetetlen irány a VGA piacon a mai felfogás szerint.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Pietrosz #7451 üzenetére
Mi az a másik sor dolog, mond már el kérlek? Egy VGA-nál ezen az oldalon össz. két dolog van, a teljesítmény, és a képminőség. A másik oldal a fogyasztás és a hang/melegedés.
Hiába cáfolod, a tesztek szerint ugyan ott van. Főleg ha az a nevetséges 925-ös alapórajelet megemeljük 1000, vagy 1010-re. Így már reálisan össze lehet hasonlítani a 680-al. Mert mindegyik 7970 tud 1200MHz-t, és mindegyik 680 tud 1250MHz-t.
Nézd már meg a PH-s tesztet. Az ott tesztelt játékok alatt a 680 4db, a 7970 5db játékban volt erősebb. És ott 133MHz volt a két kártya között az NV turbojának köszönhetően, míg a reális különbség az általam említett 50MHz.
Szóval hagyd már ezt a hülyeséget, szó sincs arról, hogy gyengébb lenne. Többet fogyaszt, és kicsit hangosabb, de 20k-val olcsóbb. Ennyi.(jah, azért a PH-.s teszt, mert itt nem ősrégi tesztekből átcopyzott AMD-s eredmények vannak feltüntetve, mint pl. a guru3d-nél)
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
kockaharcos #7447 üzenetére
Akkor Te vagy a 6.
ÁdiBá: Nem tud többet, de jó sokat kérnek érte. Ennek köszönhetően a 7970 árak leestek. Szerencsére akkorát nem buktam ezzel sem, 130k-ért vettem a kártyámat 4 hónapja.
Persze kiszállhattam volna ebből is még jobban, de akkor pont nem voltam Mo.-n, így buktam 20k-t.... -
MPowerPH
félisten
válasz
Pietrosz #7443 üzenetére
Igen, rámondom. A játékok egy része az NV-nek, a másik része az AMD-nek kedveznek.(nem feltételen szándékosan) Mindegyik kártyának más környezet fekszik, nincs ebben semmi különös szerintem. És egyenlőre több játékon láttam a The Way It's Meant to be Played feliratot. Már egy jó ideje ezt láthatjuk, talán Te vagy az első, aki meglepődik ezen, pedig a tesztekben mindig fel van tüntetve.
Arra akartam rávilágítani, hogy nehogy már itt kikiáltsuk, hogy a 680 sokkal jobb vga, mint a 7970. A tesztek szerint sem így van, ha pedig a 7970 irreálisan alacsony órajelét is megemeljük egy normális értékre, ahogy azt az NV is megtette, akkor még egyértelműbb, hogy szimpátia kérdése a két VGA.
-
odorgg
addikt
válasz
MPowerPH #7441 üzenetére
Hibás vólt, már amikor megvettem. Gyakorlatilag ha hoszabban kivólt kapcsolva a gép, akkor sokszor bekapcsolás utánn, nem adott képet, és az alaplap is kisípolta VGA hibával.
1-2 perc üresjárat, majd restart utánn, viszont életre kelt, és ment hiba nélkül. Az vólt az érdekes, hogy a 30 fokos melegekben, abszolút nem produkálta a hibát, ekkor azt hittem meg is szűnt, majd jött a lehülés és újra jelentkezett. Front érzékeny vólt szegény
3 konfigban is produkálta a hibát, szóval tuti nem vólt 100%-os. Mielött elküldtem garba, mégegyszer betettem a gépbe, érdekes mód képet adott, viszont a venti már nem vólt hajlandó pörögni rajt többet -
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #7438 üzenetére
Hát igen.
Sajnos az enyémet le kellet gariztatni, hoszabb kikapcsolás utánn nem akart képet adni rögtön, csak pár perc üresjárat/ restart utánn
Nemhiszem hogy kifogok mégegy ilyen példányt, ami Dmarkban megfutja az 1350Mhz-et, gyári hűtővel
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #7436 üzenetére
jogos
(#7437) odorgg: erre nem gondoltam, rohantam harcolni.... inkabb szalonnazni kellett volna a domb oldalanal
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #7434 üzenetére
Tuninggal nincs gond, csak az órajel, fesz visszavétellel, tuning utánn. De a kártyák nagy része viszi a CCC maxot alapfesszel, és úgy minden müködik rendessen, ahova pedig az nem elég, oda az 1200-1250 Mhz sem lessz az.
Ár/teljesítmény arányban, tuti jobban jössz ki egy 100k-s 7970-el az apróról, mint a 120+k-s 680-al.
(#7435) Sontir Fel
Hát igen, legaláb az eget vagy a földet többert bámultad vólna, hogy a AVG/Max jobb legyen
-
válasz
Sontir Fel #7432 üzenetére
Hang? 5970 es 6990 utan? Ketlem
-
-
odorgg
addikt
válasz
MPowerPH #7431 üzenetére
Így igaz, valamiért single BF3 jobban fekszik a 680-nak (többek közt a magasabb órajelek miatt), viszont MAX graffal ugyanugy beesik multiban, a MinFPS 50 alá melegebb helyzetekben, mint a 7970-el.
A tesztek jól illusztrálják, hogy tök mindegy melyik VGA-t tesszük a game alá, mert azonos órajelen, többek közt itt is, ugyanúgy teljesítenek. AVG és max FPS itt nem túl releváns, mert ha az 1-ik player kicsit többet néz a föld, vagy az ég felé, akkor az túlságosan jótékony hatással van ezekre.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #7429 üzenetére
Nekem is az van es elegedett vagyok vele. Igy a nyari nagy melegben visszavettem 1200rol, de ha a hang nem zavar, akkor siman viszi
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7428 üzenetére
Szerintem itt egy enyhén áttervezett GPU-ról lesz szó, nem raktak itt félre semmit sem.
4870-4890 váltásra kell gondolni. Ott is ezt csinálták, csöppet áttervezett GPU, ugyan akkora fogyasztás, de jóval magasabb órajel, és pluszban nagyobb OC.
Pietrosz: Tesztek megmutatták, hogy a BF3 az NV kariknak kedvez. Nagy átlagot nézve egyenlő a két VGA, játéka válogatja, hogy melyik a jobb.(ismét csak nézz teszteket, nem 1-2 játék, hanem 50-50% az arány) És itt meg kell jegyezni, hogy a GTX680 alapórajele 133MHz-vel magasabb. OC -ban ez a különbség 50MHz-re csökken, vagy még kevesebbre. Az enyém pl. 1280-at tudja 24/7, így az 1300-as 680-hoz képest csak 20MHz lesz a lemaradás, ami nem 133... Így azokban a game -ekben ahol eddig lemaradt, ott közelebb került, ahol fej-fej mellett voltak, ott meglépett, ahol előrébb volt, ott nőtt az előnye.
Teccik érteni?Továbbá használtban is megéri a 7970, mert jóval olcsóbb. Ahol a 7970 nem elég, oda a GTX680 se lesz jó a +3-4FPS -ével.
Fordítva is igaz, tehát inkább csak szimpátia kérdése az egész. Ez rég nem 5870 vs. GTX580, ott egyértelmű volt.
-
Varázslóó
senior tag
95c a max amit 7970 elérhet véletlen sikerült elérni.... 23% hagytam a ventit ... de 2perc alatt kapcsoltam legalább
a venti felkapcsol 2 másodpercre így sose melegedik túl...
-
válasz
Sontir Fel #7413 üzenetére
Ref
-
Cybertrone
veterán
Megtanulhatnád már hogy addig míg nem jön ki hiába spekulál mindenféle oldal, mert csak feltételez, az meg édes kevés... Fogyasztás adott, semmivel nem fog kevesebbet enni, csak mostanra sikerült annyi jobban sikerült gpu-t félretenni hogy ezt a bőrt le lehet húzni ÚN. GHZ edition ként megnevezve!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Pietrosz #7424 üzenetére
Nem is azért mennek át mert a GTX680 hu de gyors videokártya a 7970-hez képest, hanem azért mert driver szinten az nvidia jobban áll. Láttam GTX680 rendszert is.
De meg nem mondtam volna hogy nem a saját 7970-esem van a rendszerbe.Azt azért tegyük hozzá hogy a GTX680 tól semmivel nincs lemaradva a HD7970.
Lehet hogy jelenleg csak két játékban látszik a kompex számítás sebessége, de egyszerű számításokban is azért helyt tud állni a kártya.
Persze az AMD-vel driver szinten szívni kell az tuti. De ahol már a szegény 7970 haldoklik ott már a GTX680 az OC se menti meg.Abban biztos vagyok hogy most nem vásárolnék 7970-est, mert megvárnám a javított GHZ verziót ami kevesebb fogyasztás illetve hő mellett gyárilag magasabb órajelen üzemel.
-
Pietrosz
addikt
válasz
MPowerPH #7422 üzenetére
Most akkor ugyanott vagy, vagy előrébb?
BF3 mióta nv specifikus?
Hiába gyorsabb a komplex számításokban az amd, ha ez csak 2 játékban látszik. És arra is van példa, hogy ezek nélkül is bőven lehet szép egy játék.
Arra akarok kilyukadni, hogy már nem annyira jó alternatíva a 7970, mint azt írjátok. Nem véletlen, hogy sokan át is mentek nv-re. Szvsz pár helyen van értelme. 1920+ felbontásra, illetve ha vizezed vagy nem érdekel a hangja. Átlag user léggel meghúzza amíg nem melegszik nagyon, ilyen körülmények között pedig a 680 jobbnak tűnik. -
MPowerPH
félisten
válasz
Pietrosz #7420 üzenetére
A 7970-ek is mennek 1250 -et léggel, 24/7. Mivel c to c erősebb, így ugyan ott vagyok. Tesztekben sokkal nagyobb órajeldifivel történtek az összehasonlítások, a hatalmas alapórajel különbségből és a boost-ból eredően, és úgyis csak az NV specifikus game -ekben volt erősebb a GTX, ami természetes.
-
BeLucZ
addikt
válasz
MPowerPH #7419 üzenetére
Tény ami tény, hogy egyikkel sem jár rosszul az ember, mindkettő piszok erős kártya alapon is, bőven elég mindegyikhez!
Ha mondjuk ajánlanom kéne őket akkor ugy fogalmaznék, hogy a 7970 a tapasztaltabb felhasználóknak kedvezhet, akik sokat ki tudnak belőle hozni, 680 meg ideálisabb lehet az egyszerűbb usereknek, persze abból is ki lehet hozni sokat, csak ugye a 225W-os limit miatt korlátozottabb a potenciál
-
noby
aktív tag
érdeklődnék szeretnék venni powercolor 7950et pcs+karit valakinek tapasztalata van e ill érdemes e beruházni vagy nézzek más gyárót?
-
odorgg
addikt
Én is kipróbálnám mindkettőt, szóse róla.
Ámde lehet eladom a 7970-et is, mihelyst visszajön garból. Gyakorlatilag COD4-el meg BF3-al játszogatok, ezekhez meg bőven elég a GTX480-is 1680-ban.
Kicsit túl löttem, az ésszerűség határain a 7970-el, de legalább kipróbáltam ezt is -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ricshard444 #7411 üzenetére
Érthető is!
Nem mindegy az a +pénz a 7990-ért.
-
BeLucZ
addikt
ebből igazából a gyenge vrm rész ami nagyon zavaró mert a többi a gpu sajátossága és bőven kiszolgálja ez a sávszél is a karit, viszont sok gyártó megtoldotta még 1 fázissal a tápellátást meg 6+8, vagy 8+8-as ellátást kaptak, persze ezek már nem refek
mondjuk én legszívesebben kipróbálnám mindkettőt
és utána hirdetnék eredményt, de több mint vszinü hogy 7970 nyerne, clock to clock erősebb meg hát ugye ott nincs spórolgatás
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #7409 üzenetére
Én is ugyanerre jutottam, ezért nem is váltottam.
Ráadásul a 680-nak, nekem nagyon Tesco gazdaságos feelingje van, túl sokat spóróltak rajt,(2GbVram, 256bit, gyenge VRM) így ezért nem igazán fizetnék felárat. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Welcome on board... ref vagy dcu?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jól tudod. Hülyeség megvenni a 680-t, ugyan azt tudja. Annyi, hogy kevesebbet fogyaszt, így nincs akkora melegedés.
-
válasz
ViiiiktorOC #7410 üzenetére
Draga lesz es inkabb kiepitem a crossfiret 180-190bol mintsem vegyek egy 7990t 280-300ert.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
5970-6990 után mért nem várod meg a 7990-t?
-
Skacok uj topiktarsat koszonthettek lassan a szemelyemben. Asus 7970. Olvasgattam kulfoldi forumokat es ott aztirjak semmi kulonbseg teljesitmenyben a 680al.Min fpsben is 2-3 . Drivereket majd meglatom es sztem idotallobb ez a kari a 680nal a komplexebb szamitasok gyorsasaga es a 3gb vram miatt persze utobbi nemnagyon ervenyesul fullhdben. Evvegen meg crossfire ha bejott a kartya
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ricshard444 #7403 üzenetére
6870nel mennyit szenvedtem én is a csatlakozók miatt.....Nem is lett belőle semmi. pedig majdnem minden kéznél volt.
-
Varázslóó
senior tag
Én már megjártam soha többé nem veszek használt Cuccot....
Egyedül hangkariban nem csalódtam... csak olyantól veszek akibe 500% megbízok .....pl lehet vizezni akarod.. akkor érdemes... de nem 1 refet adnak el így ki tudja ki milyen beteg feszen járatta.... és visszabaxa rá a refhűtést... meg netán másik biost rakott rá....
Boltba monták rengeteget visznek vissza .... Bios miatt beszarik
-
intercooler
őstag
válasz
Sontir Fel #7398 üzenetére
Igen az
köszönöm
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #7403 üzenetére
mondjuk ilyetis találtam VGA bemenetes projektorokhoz ajánlják érdekes, hogy nálad nem megy pedig ezek szerint semmi akadálynak nem kéne lennie.
lehet hogy a driver....
-
-
daneeeeee
aktív tag
Egyazegyben HDMI to VGA átalakítót találtam
Szóval szerintem elviekben mennie kéne -
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #7400 üzenetére
Végül is a 7970-en van egy DVI amivel nem lehet gond és van HDMI bemenet /ami a 6990-en ezek szerint nincs/ amit HDMI to DVI + DVI to VGA szerintem menni kéne /mert ha jól tudom itt nincs aktív jelátalakítás nem úgy mint a display port-os megoldásnál ahol egy aktív átalakítot használunk/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest