- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kockaharcos #6599 üzenetére
Tény,de ha számít a külső, szép az biztos
-
Boogie33
senior tag
Hali. Ezt sasoljátok meg , akármi legyek ha nem ez lesz a következő kártyám.
-
Sontir Fel
őstag
A 680as topicban csevegnek valamilyen bf peccsrol amitol jobban megy a game. Ez ugy itt is beszedtema lesz?
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #6593 üzenetére
Ez beta, igen. Új játék, ami érdekel is nem is lesz őszig, kivétel a Max Payne 3, ami nyáron jön.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #6590 üzenetére
Köszi, délután rakom is fel. Kíváncsi leszek a 12.4 hoz-e majd változást. Azért remélem innentől nem lesz az összes ilyen bugos, mert előbb utóbb új játékhoz úgyis kell frissebbet feltenni.
Novver: Amit Cybertrone írt arra nincs nagyon panasz.
-
Novver
senior tag
Ha már a témánál maradás a lényeg, kérdezném én hogy végülis melyik driver az amivel nincsen semmi probléma? (már ha egyáltalán van olyan
Cyber végülis beelőzött
A héten jön meg a Sapphire 7970 Dual-X , nem voltam hajlandó leszurkolni 200ezret az MSI Ligthningért, akármennyire is fáj a szívem érte
-
odorgg
addikt
Nekem jó restart utánn is, a 8.950-es driverrel
Szerintem ha nincs maxon a csúszka, akkor nincs is +20%Abu85: Tudsz valamit, a 8.951-es driverel járó képernyő villogtatós future-röl?
OC esetén órajel váltásokkor jelentkezik, viszont a régebbi drivereknél nincs meg ez a jelenség. Ez valami bug lehet, vagy direkt csinálták ilyenre? Csak mert marha idegesítő.. -
keIdor
titán
Másnál is mindig visszaugrik a PowerTune 0%-ra restart után? Elég idegesítő, nem tudom ez most bug-e vagy sem. Mindig vissza kell tennem +20%-ra.
Ez most ilyenkor vajon megjegyzi, hogy +20%-on van és csak látszatra ugrik vissza, vagy ha elfelejtem feltenni, akkor nem is megy teljesen? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Srácok a témához kanyarodjunk vissza. Ezért lett korábban bezárva a topik, mert nem a témánál tartottunk. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy az OFF ne legyen opció. Általában nem érdekel pár hsz. OFF, de rögtön hárommal indítani egy lezárás után nem kellene. Ne várjátok meg, amíg egy modi megint bezárja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kinyitottam ... mehet a topik tovább. De a nagy testvér figyelni fog.
-
törölt tag
Mivel láthatóan nem vagytok képesek normális hangnemben és a témának megfelelően használni a topicot, a hétvégére bezárom. Majd hétfőn újra megnyílik.
A továbbiakban a topicban a legkisebb kihágásért is minimum 12 óra kitiltás jár!
-
daneeeeee
aktív tag
csak hogy valami témába vágó is legyen
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Sontir Fel #6553 üzenetére
Szerintem ilyen árak mellett.... jó 20% olcsóbban rakod fel .... elkéne vinnie...
pl 140ezer a 7970 Sapi nak az átlag ára... akkor 120ba vigyék el ...persze ha nem agyon buherált ....
-
Sontir Fel
őstag
válasz
SzlobiG #6549 üzenetére
Az a baj, hogy itt a phn nehezebb "balekokat" kifogni. Azt mondjak, hogy ujonnan kapnak xytol kartyat afabefa nelkul es ezert lenyomjak az arakat
Expressz erdemes megprobalni, meg van valami hardveraprod meg jofogsa. Ismerosom phn vesz cuccot olcson ott meg hasonnal adja el
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SzlobiG #6549 üzenetére
Magasabb gyári órajelek miatt.
Vicc mert valamiért gajdul a tuningolás nálam.
Külön - külön mennek szépen 1.174V 1125/1575 órajelen.
De CF alatt csak a 3DMARK11 fut le, 3DMark Vantage alatt kikapcsol a monitor.
Így azon gondolkodom hogy lehet az a baj hogy az ASUS kártyának jóval alacsonyabb vid-je van.
Így fel kellene telepíteni rá egy 1.174V(Biost) ami a SappHire kártyán is dorombol.#6551) Cybertrone Igen, igen. Nem mondtál hülyeséget múltkor. Macerás.
-
ÁdiBá
veterán
Letöltöttem két Bios-t a kártyáimhoz.
Viszont Sapphire kivitelben nem volt csak 1000/1450 - es.
Míg Asus kivitelben 1000/1400 Mhz.
Az lenne a kérdésem hogy sapphire kártyára nem érdemes megkockáztatni asus bios feltöltését?!
Problémát okozna?!Illetve a DCu2 bios menne egy referencia kártyán is?
-
Cybertrone
veterán
Várható volt.. Másképp a cuccok nem lesznek versenyképesek!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Forestgreen #6543 üzenetére
Ez nem pletyka mellesleg 2 hsz. el fölötted említették.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DjDanee87 #6539 üzenetére
legalább 1 árba lesz a 2 kártya
nekem tök 8 mennyit csökkentenek én 120ezerbe vettem és Hétfőre jön Bontatlan Asus 7970
130-145ezer között majd lehet őket kapni már...
Amíg nem ugrik meg az euróés mivel az ország nem írta alá, a papírt olyan forint gyengeség lesz mint még soha
kiskerbe majd 120k ért is
2év garosokat
Kint 7% az áfa ... itthon 27% szóval az a nagy áresés nem nagy cucc
-
HaRdCoRe^mp4
tag
Vártam ezt a topikot =) Köszi
-
Enclave
aktív tag
válasz
SSJmeszes #6533 üzenetére
Ennek a kártyának nem igazán néztem utána de szvsz először a hivatalos bejelentésnek (legyen saját weboldala a gyártónál) meg kellene történnie. Az hogy 1-2 tesztoldal kapott egy példányt, vagy megjelent pár fotó, screenshot a kártyáról, még nem jelent semmit. Lehet,h. nem is végleges példányokat teszteltek azok az oldalak, ahonnan a hírek származnak...
A 7970 Lightning-ról tudom azt,h. kb. március 15. körül jelentették be hivatalosan (paper lunch szvsz), előtte csak pár szállingózó infó és egy Cebit-es(?) kiállított példány volt. Később lehetett 1-2 nyugati, tengeren túli árlistában látni,h. április első felére ígérték az első érkező példányokat. Német árlistákat nézegettem, náluk csak(!) mostanában érkeztek be az első példányok, eddig csupán előrendelések voltak. (bejelentéstől számítva majdnem 1 hónap a nyugati szomszédoknál)
Nálunk még nem igazán kapható ezek ellenére sem. (árgépen horror áron ugyan igen)
Vissza a 7970 Toxic-ra, a Lightning esetéből kiindulva a hivatalos megjelenés után 1 hónappal talán már nyugat-európai országokból rendelhető lesz, hacsak nincs ázsiai vagy tengeren túli ismerősöd, akkor talán hamarabb tudsz egyet (többet) szerezni. Ám én nem biztos,h. "rohannék" a boltba, ugyanis az extra órajeleket, és a 6GB vram-ot látva nem lepődnék meg, ha az ár 200.000 HUF alatt nem állna meg.
Mindezek tükrében a fórumos kereskedőktől érdeklődnék, ők talán az ilyen exkluzívabb kártyáknak gyorsabban, könnyebben tudnak utána nézni...Illetve néhány helyen olvasható,h. a 320 Ft-os € korszaka ismét eljöhet hamarosan, ami szintén árdrágító tényező...
-
ÁdiBá
veterán
Zero Core betudható driver hibának.
Egyenlőre hanyagolni kell mert elég sok vele a probléma.A kártya nem 50-60 fokra lett tervezve, így semmi baja nem lesz, csak melegebb lesz alapjáraton. Ennyi.
Ha baja lesz azt látni fogod, befagy avagy újraindul a számítógép.#6530) SSJmeszes Elég jónak ígérkezik.
6Gbyte memória, 1150Mhz / 1500 alapórajel. Extrém illetve valamilyen szinten halkabb hűtés mint a ref, 8+3 fázis 8+8 táp.
Sapphire kitett magáért. -
gegg
tag
Lenne egy kérdésem és egy problémám remélem tudtok segíteni.
A kérdés az lenne hogy árt e a kártyának ha a procihűtő ráfújja a 50-60 fokos levegőt miközben a kártya üresjáratban van. A problémám pedig az lenne, hogy a kártya nem hajlandó zerocore ba menni ami azért lenne fontos mert 24/7 ben megy a gép és félek, hogy csapágyas lesz.
Köszi a válaszokat előre is -
SSJmeszes
senior tag
Valaki tud valamit, hogy mikor jelenik meg hazánkban a HD7970 toxic?
-
odorgg
addikt
Feltettem én is a 8.950-es drivert, ezzel legalábbb megy normálísan a tuning, és még az órajeleket is viszaveszi game utánn, + nemfagy ki a gép, mikor felébresztem képernyő kikapcsolás utánn. És örömmel látom, hogy a képernyő villogós tünet is megszünt tuning esetén.
Gratulálok AMD-nek, hogy sikerült 1 jólmüködő drivert, a fene nagy stabilitásra törekvés jegyében szétbarmólnia.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #6526 üzenetére
Aztán majd a másik szív a garanciáddal, szép, mondhatom, reméljük shkizo nem tűnik el így
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #6522 üzenetére
Kicsit áfacsalósan lehet, én inkább comproll szag miatt hanyagolnám az ekkora vételárnál történő kétes eladásokat. Annak idején w.daywalker is sok sok pirosnak és elismerésnek örvendett amíg csődbe nem ment alóla a cég.
-
Sontir Fel
őstag
Nekem igazabol nincs gondom a kartyaval, szepen es stabilan megy 1200on, es a villodzast sem vettem meg eszre. Az asztalon asszem 300mhz megy, ha talcara rakom a jatekot.
Akik valtanak 680ara, majd pottyintsenek mar ide par sort, hogy mennyivel jobb
-
Varázslóó
senior tag
Most nézem 15ezerel drágább a GTX680 mint a HD7970 en mivan ezekkel ?
Így már tuti marad a 7970150ezer a legolcsóbb GTX680.... 7970 ből már 135ért csemegézhet az ember....
-
XZoli
aktív tag
Már alig várom, hogy kezembe vegyem a a kicsikét
-
proci985
MODERÁTOR
alacsony vid sajnos nem mindig előny, az alacsony VID jelölhet szivárgó példányt is. alapórajelen ezek is kultúráltak, alulfeszre általában ideálisak, viszont feszemelésre jön a magasabb fogyasztás, a több meleg, a mégtöbb szivárgás. vízre általában jók (amíg bírja a VRM, a hűtés -ez nem szokott szűk lenni általában-, meg nem olyan érdekes a villanyszámla), de léghűtőkkel problémásak szoktak lenni.
AMDnél meg specen belül szelektálják csak a chipeket. ez alapórajelen nem jelenthet hatalmas különbségeket, de tuningra nem lesz két egyforma példány.
-
ÁdiBá
veterán
3DMARK11
i7 2600K 4.6Ghz / HD7970 CrossFire (1125/1575 1.174V)Graphics Score 18640
Physics Score 11082
Combined Score 9476
P15546 -
ffodi
veterán
Az a baj, hogy nem. Kell az OSD, mert nagyon hasznos, hogy pl. játék vagy valamilyen 3D alkalmazás futtatása közben kiírja az aktuális órajeleket, feszültségeket, hőmérsékleteket stb. Emellett az egyedi ventiprofil is nagyon hasznos (amíg gyári még a cooler rajt), mert az alap profillal 85 °C-ig simán felengedi a GPU-t, nekem pedig az ugyancsak nem tetszik, és ha már ezeket itt állítom, akkor az órajelekkel nem teszek kivételt, nem beszélve arról, hogy ennek működni illik. Egy szó mint száz, marad a régi driver, frissítés csak akkor ha ez "javítva" lesz, vagy valamit kezdenek vele. (jut eszembe, a villódzásról ne is beszéljünk, mert attól is a falra mászok
)
-
ZozzHUN
addikt
Nem kell aggodni sracok, nekem 5850-nel is ugralt a kepernyo 12.3 whql-lel, nem 7970-es hiba
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor használd az Overdrive-ot. Az AB csak a feszültség állítására kell.
A korábbi driverekkel sem volt garantált. Ami garantált az az alapórajel melletti normál működés. Minden további dolog extra, amire nincs garancia. A korábbi driverekről maximum annyit lehet elmondani, hogy az AMD nem törekedett a maximális stabilitásra az Overdrive-nál nagyobb tuning mellett.
-
ffodi
veterán
Írtam, hogy a feszültség alapértelmezésen van. Azért említettem, hogy a vram órajelét vettem picit lejjebb, mert az így már átlépte a CCC maxot, és hátha az okozott gondot.
"De mint mondtam a tuning az nem garantált szolgáltatás."
Ez természetesen egyértelmű, ezt nem is vitatom, csak az a bökkenő az egészben, hogy ami a korábbi driverekkel "garantált", az az újjal nem, és ez a bosszantó. Arról nem is beszélve, hogy eddig az összes ATI/AMD kártyám esetén nem volt ilyen jellegű gond a tuninggal, pedig mindegyik 100-150MHz-el magasabb órajelen ment 24/7-ben, mint az alapórajel. (persze ez új architektúra, nem lehet közvetlenül hasonlítani a korábbiakhoz etc........de akkor is......)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a VRAM-mal kell babrálni, hanem a feszültséget kell kisebbre tenni. De mint mondtam a tuning az nem garantált szolgáltatás. Az egész ott probléma, hogy garantáltra veszik. Ez nem így van. Ha tuningolsz, akkor a gyártó nem felel a termék normál működéséért.
Talán azért, mert annak a béta AB-nek a fejlesztését korábban kezdték el. Hirtelen felelőtlenség módosítani valamin kiadás előtt. Még ha béta akkor is.
-
ffodi
veterán
Ez világos, de egy egészséges 1100/1600MHz-et lőttem be 1,12V-al, ami az alapértelmezett feszültség, és mégis az említett dolgot produkálja a legújabb whql driver. Ha a vramot 1575MHz-ig visszaveszem, ami ugye a CCC max, akkor is csinálja. Szerintem amellett, hogy a stabilitást minden körülmények között biztosítani akarták, el is csúszott 1-2 dolog abban a driverben, mert ez ilyen formában használhatatlan (számomra). Üresjáratban ordít a venti stb.... A 8.950.0 drivert vagyok kénytelen használni (amivel egyébként nincs gond), mert ez a fícsör nagyon nem tetszik.
Ilyesmire gondoltam egyébként én is a DLL-eket illetően, csak azt csodálom, hogy az új beta AB az új driver(ek) után jött ki, mégsem ismeri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #6502 üzenetére
Azok nem érdeklik őket. De a Catalyst módosításairól a 3rd party programok mindig később szereznek tudomást, mint a házon belüli fejlesztések. Ez nem egyedi eset. A változtatásra majd reagálnak a 3rd party programok fejlesztői.
Ami az AMD-nek nem tetszik, az az ATI Tray Tools és a RadeonPro. Az OC-s programok érdektelenek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tipikusan az indulás során kap a termék nagyobb terhelést, mert akkor még nem minden szoftver aktív. A mai VGA-k nem csak hardver szintjén működnek. Sokat számít a szoftveres oldal is. Gondolom ezt az AMD mérlegelte. Ha már megy a rendszer, akkor biztos, hogy betöltődött az összes rendszerkomponens, vagyis a stabilitás biztosítható. Ezt az AMD-nek kell kikísérletezni, hogy miképp stabil az adott kártya komoly tuning mellett. Nekik vannak erre eszközeik. Esetleg ezt lehet úgy finomítani, hogy 1-2 perccel a Catalyst betöltése után mehet az órajelskálázás.
Megvannak azok a DLL-ek, csak más lett a nevük. Majd erre a 3rd party programoknak reagálniuk kell.
-
ffodi
veterán
A 12.3-as driverig minden rendben volt az ilyesfajta tuning esetén. Az odáig rendben van, hogy a 2D órajel inaktív lesz, ha pl. MSI Afterburnerrel tuningolom feszemeléssel (már a windows indulást követően, 12.3-as driver esetén), de akkor az miért van, hogyha ezután elindítok egy 3d alkalmazást, megy 0,5-1 percet, kilépek, és láss csodát visszavált 2D órajelre, és a magfeszültséget is szépen visszaskálázza? Illetve az új driverekből hiányzik 2db DLL is (atipdlxx.dll, atipdl64.dll), melyek nélkül az AB például nem is tudja kiolvasni az órajel/fesz. értékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged