- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pmheros #9699 üzenetére
A kari tőlem van, természetesen mondtam, hogy ha gondolja akkor elküldöm garanciába, de csak saját felelősségére. Ugyanis ez eléggé necces helyzet, mert be fogják tenni tesztelni, és ha nem produkál képhibát, fagyást stb, akkor TESZT OK státusszal visszadobják, és a szállítási költség ilyenkor kiszámlázásra kerül.
Mondtam neki, nyugodtan szedje le a hűtőt, de csak ha van hozzá megfelelő szerszáma, és nem fog látszani sérülés a szerelés során, és pasztázza újra, hátha megoldódik a probléma.
Tehát rajtam nem múlik én szívesen intézem neki a garit, de kérdés az, hogy ezt a nagyker hogy fogja kezelni. -
pmheros
őstag
válasz
Stukker1987 #9698 üzenetére
Ha képhibát nem produkál(a melegedés mellett), akkor elkél egy ismerős a boltban ahova visszavinnéd. Meg kell azért próbálni gariztatni.
esetleg a hűtő csavarjain lazítani picit majd finoman újrahúzni ?
-
Stukker1987
senior tag
válasz
ricshard444 #9691 üzenetére
A melegedés problémája szerintetek Garanciális ügyintézés körébe tartozik?
-
torma1981
veterán
SAPPHIRE 11196-01-40G RADEON HD 7950 3GB. Neki milyen a hőmérséklete? Mennyi max? Mert tesztek alapján nem nagyon kéne jobban melegednie mint a 7870-nek.
-
-
pmheros
őstag
válasz
ricshard444 #9691 üzenetére
a Dirt2 -őt is kikapcsolt vSync -el nyomtam, mert gyönyörködtem az FPS -ekben.
Darksiders 2 nem az én világom -
torma1981
veterán
válasz
Stukker1987 #9688 üzenetére
Hát tuti nem normális szerintem hogy ennyire melegszik. Nekem az MSI GTX 480 volt kb 80-90 fokos a nagy melegben. De max 50%-os ventivel. Szinte nem is lehetett hallani.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Akkor ez a Twin Frozr hűtés továbbra is egy kalap szar. Nekem a GTX 480-on volt még ilyen hűtés.. Idle 50, terhelve 100% ventivel 80 fokos volt, ordított mint a disznó!!
-
válasz
Úgyértettem normális,csak azt nem hiszem,hogy nem normális
pmheros: Akkor játsz mondjuk egy Darksiders 2vel ahol nem működik a VSync és csut maxon megy a gpu 200fps mellett te is eléred a 90 fokot melegben
-
peterm711
aktív tag
válasz
70%-on teker
Akkor ott tényleg valami nem kóser, normál esetben 50 százalékra sem megy fel alap vezérléssel. Milyen házad van? Nem fullad be nagyon az a kártya?
-
pmheros
őstag
válasz
ricshard444 #9685 üzenetére
nálam szintén ref.hűtés. Másfél óra Dirt2 (fHD,Ultra,8xMSAA) után ma 81°C lett a plafon, 30fokos szobában. De nem izgatom magam, az előző vga -m egy 570 volt ami még erre is rátett egy tizest.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
ricshard444 #9685 üzenetére
Én sem hiszem hogy ez normális...
Nem értem mi lehet a gond...LEhet ebből garizatatás lesz...
torma1981: Nekem olyan van(csak nem V2)! Eddig még kérdés hogy megy-e vissza gariba,mert melegszik és hangos
coonee: Lejjebb vihetem igen,de már így is 70%-on teker és marha hangos...
-
torma1981
veterán
RADEON R7950 TWIN FROZR 3GD5 V2 OC .
Van valakinek? Milyen a hűtése? Hangja?
-
peterm711
aktív tag
válasz
Stukker1987 #9684 üzenetére
Teljesen normális, de ha nem tetszik, akkor csinálj ventiprofilt MSI Afterburnerben, azzal lejjebb viheted a neked megfelelő értékre.
Nekem volt 79 fokos is alap ventivezérléssel, igaz 7970
-
válasz
Stukker1987 #9684 üzenetére
Nemhinném,nálam ref-el + tuninggal 90 fokos is volt már a pokoli melegben gyári ventivezérléssel.Alapon,max 80 volt.Most jóidőben max 80 fokos tuninggal
-
Stukker1987
senior tag
Szerintetek normális hőfok Msi 7950 esetében játékok alatt 75 fok körüli hőmérséklet?
Tesztek alapján nem ezt vártam...
Igaz hogy bent is átlagnál magasabb a hő,de ez kicsit sok nem? -
BullKoxa
őstag
ahogy nézem 8K a különbség a SAPPHIRE HD 7950 3GB OC és a SAPPHIRE HD 7950 OC 3GB GDDR5 950 MHz Edition közt.Ha így marad amikor én is veszek akkor nagy dilemmába leszek. PÜ-ben elküldenéd honnan vetted a karidat?Én csak a PCGear-nál láttam 950MHz-t 98 K-ért.
-
Colos1
őstag
válasz
Cseneles #9678 üzenetére
Itt nincs olyan, hogy "jó" vagy "nem jó".
A DirectFET -es PWM nagyobb teljesítményt bír el, mint a hagyományos, de sokkal drágább.
Egy kisebb teljesítményfelvételű eszközre felesleges ilyent tenni, mert csak megdrágítja.
Nagyobb teljesítménynél már fordul a helyzet, ott lehet hogy a régebbi lenne drágább a több fázis miatt.
A 7970 6+8 pines, ami +75 wattot jelent. Ha a 7950 -en 6+1 fázis van (a különálló a RAM-oké), akkor a 7970 -re a +75 watt miatt, ha egyszerű aránypárral közelítünk, akkor is 8+1 fázis kellene. Ez pedig gond, mert a PCB -n csak 8-nak van hely
(#9679) ko-ko82: Azt ismerem, én is olyant akartam venni. Csak a boltban összekevertek valamit, és a 950 MHz Editiont kaptam, meg is szívtam a táp miatt, ha visszaolvasol
A fent leírtak miatt az is a hagyományos, a PH tesztben is az szerepel.
-
Colos1
őstag
válasz
Cseneles #9676 üzenetére
Ez nem DirectFET, ez a hagyományos chip.
Itt egy olyan, amilyen az enyém is. Azt kell nézni, hogy a tekercsek előtt (Amin a tiednél R22 vagyon írva) mi van. Ha fekete és 8 lába van, akkor az hagyományos SO-8, fényes, akkor DirectFET.
Amúgy ha megfigyeled, ezen, és a ref 7970-en is kevesebb fázis van, ami annak köszönhető, hogy a DirectFET -nek sokkal jobb a hatásfoka.
-
reimerm
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan egy 7950et szeretnék választani és a következő két típust néztem ki:
Asus HD7950-DC2T-3GD5-V2 TOP – Ajánlott ár: 118300 - IPON ár: 99742
Asus HD7950-DC2-3GD5-V2 – Ajánlott ár: 115000 - IPON ár: 96818Van jelentősége a 100mhz különbségnek a topnál vagy a simánál is lehet húzni?
Vagy esetleg melyik típust ajánjátok ha ezt nem?
Válaszokat előre is köszi!
-
Colos1
őstag
válasz
szasanyi #9673 üzenetére
Ja, még reggel van nálam is
Hogy hosszútávon jó-e, azt majd az idő eldönti, de szerintem nincs mitől félni, feltéve, hogy az adatlapnak megfelelően szerelték be.
Amúgy itt az adatlap, ha valakit érdekel. Hogy a 7970 -en is ilyen van-e, azt nem tudom, de az is hasonló lehet.
(#9672) Cseneles: Alighanem azon is DirectFET van. A 7970 -en a referencia szerint ilyenek vannak, de a komolyabb tuningos 7950 -ek is megkapták.
-
szasanyi
félisten
Én sem azért írtam mert nálad melegszik hanem azért, mert nagyon hasonlóak a VGA-áink és nem tudom nálad mennyi. Az ASUS valóban soknak tűnik és minden mérnöki munka ellenére nem biztos, hogy hosszútávon is "egészséges". De hát igazából nem is hosszútávra szeretnék a gyártók sem, hogy megtartsák a gamerek mert ~2 évente ugyanannyi vagy több újabb és drágább VGA-t akarnak eladni. Persze ez így biztosan túlzás, viszont arról egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy nincs benne igazság.
-
Colos1
őstag
válasz
szasanyi #9662 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nálam melegszik, csak azt, hogy az a 100 körüli fok, ami néhány embernél vala, nem gond, mert a DirectFET elbírja. Nálam egyszer volt 85 fokos, furmark alatt. (+20% PP -vel) A régebbi fajta chipeknek nem tudom mennyi a Tj max, de azoknál nincs is "gond" a hűtéssel. Pont ez az egyik előnye ezeknek a chipeknek, hogy nem kell annyira hűteni.
Csak ez szokatlan, hogy egy brutális hűtéssel, mint pl. az Asus, felmegy a VRM 100 fok környékére. Erre írtad, hogy "ASUS mérnökei nem hülyék". A hsz -em megerősítés akart lenni, hogy valóban nem azok
-
szasanyi
félisten
-
peterm711
aktív tag
-
ÁdiBá
veterán
Nálam a referencia kártyákon a VRM feszültség alacsonyabb mint a GPU hőmérséklet.
Most jelenleg 71 °C fokos GPU-nál 57 °C fok a VRM. (500/1650)
Alsó kari 0.850V 1.59W fogyasztás, 43 °C fok a GPU míg a VRM 39 °C (300/150)Amúgy nézegettem az AIDA által megadott videomemória használatot amit sokkal reálisabb értékeknek találok, mint az MSI AB által adottakat.
MSI az SC2 memória fogyasztásra 2000 megát is kiírt, míg az AIDA 1250-1300 között írja, és ez más programoknál is feltűnik hogy sokkal reálisabb adatokat ír ki a VRAM használatról.
De ettől függetlenül lehet téved mind két progi. -
pmheros
őstag
válasz
Motion_Blur #9656 üzenetére
nekem ref Gigabyte 7970 -enem van, (húzás nélkül) max 65°C volt a VRM BF3 alatt, 30°C -os szobahőmérséklet mellett. 95-98 is rendben van vrm -nél, nem kell hűtést cserélni
Szerk.: Ahogy korábban már előttem is írták a vrm nagyon magas hőfokra van tevezve, szóval bírni fogja .
-
szasanyi
félisten
válasz
BullKoxa #9663 üzenetére
A több gari mindig jól jöhet, de hát ez van. Mondjuk a PowerColor ami szintén 2 év, és talán a HIS is de abban nem vagyok biztos. Persze vannak akiknek ez egyáltalán nem fontos, lásd az aláírásom amit nem én találtam ki, viszont (bár hihetetlen, de) így is vesznek egyesek 70-100k közötti kártyákat.
-
BullKoxa
őstag
válasz
szasanyi #9662 üzenetére
Már csak ezek a gyártók hiányoznak Giga, MSI, (PowerColor, His,XFX szerintem ezeket kevesebben veszik) . És akkor aki szeretne venni 7950-t az tudna mihez viszonyítani.Én Nagyon szeretem a Sapphire-t csak kár hogy 2 év garancia van rájuk,lehetne náluk is 3 ha már ők az elsők az AMD-nél. Remélem nem írtam ostobaságokat.Régen volt radeon kártyám,kb 2 éve.
-
Colos1
őstag
A VRM hűtéshez hozzászólnék.
Letöltöttem a 7950 -esem VRM chipjeinek az adatlapját. Ezen is DirectFET chipek vannak, mint a 7970 -en, úgyhogy arra is vonatkozik, de a sima 7950 -re már nem.
Ezen dokumentum szerint az üzemi hőmérséklet tartomány -40 -től 150°C -ig terjed.
-
Engem is érdekelne, h. a ref. karikon kívül melyik típusoknak van VRM hűtése?
Akkor inkább ahhoz állnék, én is választás előtt állok egy 7950-re. -
szasanyi
félisten
válasz
Elvileg bírnia kell, a ASUS mérnökei nem hülyék - meg hát erre való a garancia, ha mégis történne meghibásodás. Aztán meg miért vesz az ember ilyen brutál3 hűtésű VGA-t ha aztán le kell(ene) cseréli?
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
Szerintem asusék is tisztában vennak ezzel a VRM hőmérséklettel, és úgy tervezték meg a kártyát, hogy ez ne jelentsen nagy gondot. Hatással csak az élettartam hosszára lehet, de addigra sztem ez a kártya már rég nem lesz nálad
3 év garantált.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peterm711 #9655 üzenetére
GPU viszont nagy hűvös, 21%-os ventivel (=nulla hang) ebben dög melegben se megy 65 fok fölé. Normál szobahőmérsékleten kb. 58-60 fok, ebben az esetben a VRM 72-74 fok idle, terhelve 95-98 fok.
Nem tudom hogy káros-e ez a 100 fok körüli hőmérséklet terhelés alatt. Lecseréljem-e a hűtést emiatt. Mert ezt leszámítva nagyon elégedett vagyok vele.
-
Motion_Blur
félisten
ASUS 7970 DC2-re fel lehet rakni az Alpenföhn Peter-t?
-
ÁdiBá
veterán
1.170V mellett tudja a CrossFire rendszerem az 1160/1600 stabilan.
Ez jónak számít? -
L1ZRRR
senior tag
válasz
Sontir Fel #9648 üzenetére
Nekem volt halk gépem, tudom mi az, de volt ilyen ventilátoros edition házas cumom is és ég és föld a kettő.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Sontir Fel #9648 üzenetére
szerintem többire gondolt
de többi is jó minőségű
-
Dare2Live
félisten
7950et vennék csak a márkát/tipust kéne eldöntenem ehez kérnék segítséget.
-[link]
Gigabyteot szeretem, 3év gari van rá és a három venti gondolom jobb mint a kettő, ne adj isten a ref 1ventije.-[link]
Asusnak szimpatikus ez az új 3slotos kártyája, gondolom a nagy borda megentcsak jobb hütést eredményez mint a kicsi, vmint késöbb lekaphatom a 2db ~80mmes ventit kicseréhetem 2db 120as Noctuara avval meg idlen elég halk lehet. Vagy rossz ötlet?Nem nagyon tudok dönteni, hogy melyik legyen, meg más is lehet nem csak giga és asus.
-
Stukker1987
senior tag
MSI Twin Frozr 3 hűtésnél szerintetek mennyi a normálnak mondható hőfoka a GPU-nak játékok alatt?
7950
-
Varázslóó
senior tag
Venti darabszámba én vetetnék
-
peterm711
aktív tag
válasz
Motion_Blur #9634 üzenetére
VRM alapból 80 fok Hát az elég gáz, nekem terhelve soha nem volt több 68 foknál, ref coolerral. Ezért kell a 3 slot-os hűtés, szégyelhetné magát az asus. Az egészben az a legszebb, hogy nem is kapni már ref karit asuséktól, csinálnak x darabot, az elfogy és már csak DCII van. Ha asust akar az ember akkor rá van kényszerítve a DCII-re
(#9637) szasanyi: Köszi! Toltam egykis bf3-at, egy darabig tartotta a 47-48 fokot, majd beállt 50-re, de az a max, tovább nem megy.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
És is pörgetem a CF t oldalról 2x12CM AC ventivel. Ami azért kb 6-7°C segít neki. (ez is sokat számít)
Azért hiányzik ez a 3 Slottos Asus bestia.
Kár, hogy cserélni kellett!:-/
VRM az jó meleg nálad!
Én néztem, hogy játék és heaven nél max 2°C volt az eltérés a GPU és a VRM közt.
Furmarknál már 10°C+ fok volt a különbség.Köszi. Nem sokáig kell már tűrni ezt a nagyon meleget remélhetőleg..
-
mclaren-d
aktív tag
válasz
Akkor nem csak én szenvedek coolink swif mániában
-
Motion_Blur
félisten
válasz
SSJmeszes #9632 üzenetére
Nálam 28 fokban tetőzik a hőmérséklet, reggelre ez lemegy 25-re.
GPU ilyen viszonyok között se megy idle 38 fok alá, sőt inkább 40+ netezés közben. VRM alapból 80 fok.. de játék közeben nincs semmi gond, mondjuk el vagyok látva ventikkel
Neked meg kitartást!
-
mclaren-d
aktív tag
Ó nekem az 580GTX úgy befütött még a napokba hogy csak na
35 fok körül volt a szobám
egykis BF3..
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Motion_Blur #9630 üzenetére
1, Panel.
2, Nincs kondi
3, Legmelegebb időszakban erről süt a nap!kb ennyi tényező van!
Többről nem tudok nyilatkozni!
jah és + a gép is melegít mint a pokol!
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Motion_Blur #9630 üzenetére
Radiátort max kakón nyomatja
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
ricshard444 #9626 üzenetére
Felesleges..... akkor már közel nem referenciáról van szó.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ricshard444 #9626 üzenetére
Legyen! Kíváncsi vagyok mennyit számít
-
-
Varázslóó
senior tag
Azt írja a proci hogy 3% overlock.... pedig 3400Mhz helyett 4400Mhz on megy elvileg
Ez hogy ? AIDA64
pár napja mértem akkor még 4400 volt
Kint kb 15-17fok van... szerintem bent sincs több 20 foknál...
melegedni nem melegedhet .... -
-
Varázslóó
senior tag
Még se oldódott meg.... kezdek ideges lenni
még a 1998 as játék is belaggol.... ötlet ?????? Mindenbe egyszer csak lemegy az fps em.... -
mclaren-d
aktív tag
Jelenleg még a dobozában pihen
Várom a tápot
amúgy igen top
-
Varázslóó
senior tag
''ASUS HD 7970 DirectCU II TOP,'' TOP ja van
-
mclaren-d
aktív tag
Hello uraim
csatlakozok a Klubbhoz egy ASUS 7970 DirectCU II -vel valamit tudtok róla esetleg mire való az ajándék hűtőborda?
-
peterm711
aktív tag
válasz
SSJmeszes #9614 üzenetére
Először Vantage, majd egy gagyi játék, Inversion a neve, nem valami hires, de fűteni fűt jól, ref hűtővel 79 fokos volt alap ventivezétléssel. Kb fél órát toltam vele.
(#9615) intercooler: szép az a 1300 MHz, nekem is az a cél, de csak egy teszt erejéig.
Készítem ám én is a balkont -
intercooler
őstag
válasz
peterm711 #9612 üzenetére
Hát ja elnek elbírja csak nem mindegy milyen hőfokok mellett
Ja hogy ilyen színezéket adsz hozzá? Ha jól látom) akkor ne csodálkozz
Nekem kék aqua lötyi 3k/liter kb, van a rendszerben 2literKíváncsi leszek mit visz neked tuningban, nekem ez a max [link] 3dmark már nem futott le
Meg kellem várni a telet
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
intercooler #9611 üzenetére
Hát attól félek én is, hogy elvérzik szegény, de majd meglátjuk. Előző tulaj állitja, hogy elbirt egy gtx 590-el, igaz 2600k mellet, majd kiderül.
Backplate nincs, mert nem volt nekik, de nem is baj, valahogy kibirom nélküle
Lötyi pedig ez -
peterm711
aktív tag
válasz
ricshard444 #9609 üzenetére
Meg lesz az is, csak most nem akarom feleslegesen kínozni, úgyis lassan jönnek a jóidők
legalább kifűti a szobát
Basszus azért ez a fránya kék lötty jól elfogta a csöveket, látszik is, hogy a két új mennyivel tisztább.
-
-
Varázslóó
senior tag
megoldottam 60fps limit ha nincs benyomva nem szereti a 12.8 as
elvileg
-
Varázslóó
senior tag
Elegem van a gépből..... szinte minden játékba beesik az FPS néha brutálisan...... mi lehet a gond ???? 12.8 óta van ez..... pl 60 fix ről 53 ra és akkor már be is laggol..... pedig 53 fps nál nem kéne.....
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged