- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
Sziasztok
próbáltam megkeresni sikertelenül hogyan lehet kikapcsolni a powerplay-t?
vagy a 2d-s órajeleket beállítani nekem kedvező értékekre
kösz -
jilian
addikt
Az AB-ben nem úgy lehet a fesz.-hez is hozzányúlni, hogy a cfg. -ben átírom a "UnofficialOverclockingMode" 0 -ról 1-re??
(legújabb hivatalosan letölthető AB) -
Colos1
őstag
válasz
ricshard444 #9293 üzenetére
Igazad van, valóban az csak a verziót váltogatja, a sebességét nem... Megnéztem, nálam is alapból X16 1.1 és x16 2.0 -ra ugrik fel.
-
-
ffodi
veterán
válasz
szasanyi #9289 üzenetére
A lapod adatlapja szerint ha van az alsó PCI-E foglalatban valami, akkor sem osztja vissza a felsőt x8-ra. Próbálj meg első körben egy BIOS (uefi) reset-et.
Ha nem segít, akkor a következőket javaslom:
-Nézd meg a PCI-e foglalatot nincs -e benne szennyeződés, illetve töröld le a vga érintkezőit.
-A korábban említetek alapján ellenőrizd a procifoglalatot. -
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #9288 üzenetére
A procinál elgörbülve valamelyik foglalatláb?
Ahhoz az egész gépet szét kellene szednem, illetve az más problémát nem okozna?
-
-
szasanyi
félisten
Sajnos nem változott a probléma. Kivettem a WLAN kártyát, így csak a HD7950 van a lapba dugva. Még egy reinstallt is bevállaltam de akkor is max. PCIe 8x 2,0 a sebesség. BIOS-ban semmilyen beállítást nem találtam, ami ezen változtathatna. Vkinek 5let, javaslat? Esetleg ha van Z68 lapban 7950/7970 VGA vkinél megnézné nekem, hogy nála mit mutat?
-
SVLaller
senior tag
válasz
sakal83 #9285 üzenetére
Nekem Sapphire 7970 ref. van és kapásból vitte a CCC maxot, igaz csak egy 3dmark erejéig próbáltam.
-
sakal83
addikt
válasz
Cybertrone #9284 üzenetére
de, csak oc-s tesztet találtam főként a neten. Azok mentek 1100 környékén, mit ahogy a többi gyártóé is.
Ph-n találtam csak tesztet a simáról és ott max 950 lett a gpu tuning.
De át is fogalmazhatom. Itt a fórumon melyik volt a legantituningosabb példány és mennyin ment?
-
sakal83
addikt
Lenne egy gyors kérdésem, amíg nem késő, mert leadtam a rendelést egy sima Sapphire hd 7950-re.
Mennyire tuningolható ez a fajta? Vagy rendeljek mást?
Kb. mire számíthatok?
-
SVLaller
senior tag
válasz
omikron23 #9280 üzenetére
Köszi a választ Neked és Motion_Blur-nak is. Úgy néz ki jól sikerült akkor a ragasztás, mert ezeket a hőfokokat produkálja idle és a gpu-z render alatt:
Azért kérdeztem amúgy, mert először Furmarkkal próbáltam és ott felment 85 fokig a VRM és nem tudtam, hogy én basztam el valamit a bordákkal, vagy ennyire melegszik. BF3 alatt 50/67 fok, az sem vészes akkor
-
omikron23
senior tag
válasz
Motion_Blur #9279 üzenetére
-
Colos1
őstag
válasz
SVLaller #9275 üzenetére
A VRM -et csak az Aida64 és a legújabb GPU-Z tudja kiolvasni, a Furmark csak a GPU-t mutatja. Ha volt a kártyán egy nagy fekete lap, akkor azt rajta kellett volna hagyni, mert az jobban hűti a VRM -eket meg a RAM -okat, mint azok a kis bordák. Én az 5850 -re szereltem Twin Turbo II -t, és a garancia feltétele volt, hogy a nagy lapot rajta kellett hagyni, pont a VRM meg a RAM -ok hűtése miatt. Igaz, flexelnem kellett hogy beleférjen a hűtő a kivágásba, de jó lett
-
Colos1
őstag
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást. Mindig ez van, az új driverekkel sz@r, utána frissül a FF és jó lesz. Majd az új driverrel megint sz@r lesz a FF frissítésig. Mindig ez van...
(#9273) SVLaller: Nagyon melegíti, én 85 foknál nem engedtem tovább. +20% -os Powertune beállításokkal csináltam, alapon állítólag visszaveszi az órajeleket hogy ne terhelje túl, bár ezt nem próbáltam.
(#9271) MaximumGame: Ez nekem is feltűnt, olyan, mintha jobban ki tudná használni a kártyát. Vsync -el nekem eddig Caspian Border -en 75...85% -os kihasználtságom volt, most 85...95%, és folyamatosabbnak tűnik.
-
SVLaller
senior tag
valaki meg tudná nézni, hogy a VRM hőmérséklet hogy alakul mondjuk Furmark alatt?
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Van tapasztalatok a 12.8 - as driverral kapcsolatban bárkinek?
Tegnap feltelepítettem, tök jó minden játék, igazából nem történt változás a 12.7 Beta után. Viszont, olyat csinál a mozillám hogy használat böngészés közben szét esik.
Fekete csíkok, minden féle vonalat össze-vissza.
Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?!
Igaz mióta felraktam az új 12.8-as driver-t nem is indítottam újra a gépet. Lehet nem ártana. -
Varázslóó
senior tag
Asszem 12.8 as driver sokat dobott a BF3 om
-
olta
aktív tag
szasanyi: hm, latom mar itt vagy, ment PM is
Tessek egy eredmeny 7950-es kartyaval, amely tegnapelott meg jilian tulajdonat kepezte, tegnap es ma estig az enyemet, azota szasanyi-nal figyel
-
omikron23
senior tag
válasz
szasanyi #9266 üzenetére
Nekem a hangkártya, nomeg a 3 slot hűtés miatt került a 2. PCIE slotba, de a játékoknál semmi lassulás... Viszont arra kíváncsi lennék, hogy másnál milyen eredményt mutat...
-
szasanyi
félisten
válasz
Motion_Blur #9264 üzenetére
Nem voltam biztos a dologban, de ez gáz. Máshova nem tudom tenni a WLAN kártyámat.
omikron23: így van, akkor x8 maradt, csak nem 1.1 hanem 2.0 lett.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Motion_Blur #9249 üzenetére
Ezt már a 12.8-as driverrel??
-
omikron23
senior tag
válasz
szasanyi #9262 üzenetére
Kattints a kis kérdőjelre, és ott a Start Render Test gombra...
Azért mutatja ennyinek, mert ha nincs terhelés alatt a kártya, akkor az energiagazdálkodás miatt mindent visszavesz alapjáratra...Motion_Blur: óóóó, yeah.... fuck, nálam is ugyanezt írja ki, mert nálam sem az 1. PCIE foglalatban van... De néztem Heaven benchmarkot, ott igazán nem vettem észre lassulást benne...
-
szasanyi
félisten
Üdv topiklakók!
Gondoltam berakom ide is, hát lesz gyorsabb és/vagy szakértői válasz.
-
TomiLi
addikt
Köszönöm Uraim!
Elég egyértelművé vált akkor, hogy mit kell választanom!
Köszönöm mégegyszer! Sokat segítettek!(Hogy pl. ne szivassam meg magam feleslegesen!
)
-
válasz
Motion_Blur #9259 üzenetére
Vagy Z
Am igen azzal megoldodna
-
-
Stukker1987
senior tag
Én csak a k-s vagy nem k-s oldalról közelíteném meg a dolgot...
Ezekben a procikban jelentős potenciál lakozik,amik csak a k-s változatokból tudsz kihozni.
Ezáltal +teljesítményhez jutsz,így a rendszered időtállóbb is lesz...
Tehát én mindenképp k-s procit és a hozzá illő megfelelő chipsetes alaplapot ajánlanám. -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Előszó: legyetek szívesek ne dobáljatok meg jó nagy kövekkel!
A kérdés a lerágott csontnak tűnő téma: egy 7950 mellé melyik az a cpu ami passzol. Pontosabban melyik az a "legkisebb" cpu ami passzol hozzá, és nem okoz gondot (limit).
Visszaolvastam, nagyon sok vita merült fel ebben a témában, de - lehet elsiklottam felette - nem derült ki, hogy melyik az a cpu, ami még elég a 7950/7970 mellé.H77-hez keresek cpu-t, tehát nem tuningolható ivy bridge 4 magost. 1980x1200-as felbontáshoz kellene, természetesen játékokhoz. A főcsapás inkább "offline", de néha azért online is játszanék. (BF3-mal kapcsolatban olvastam, hogy probléma lehet online a cpu erő hiánya)
Szóval a kérdés: elég ide egy i5 3450S például, vagy mindenféleképpen kell egy i7 3770.
Vagy sürgősen hagyjam a "H" lapokat, és K-s procit "kell" választani, hogy az alap órajeleket megpiszkáljam?Előre is köszi a segítséget!
-
Sontir Fel
őstag
válasz
En es az e-peniszem megnyugodtunk, hogy nem adtuk el a kartyat
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Motion_Blur #9253 üzenetére
Nem kevés órát öltem bele a hibakeresésbe....
De megérte várni
-
TTomax
félisten
válasz
Elég csalós ez a grafikon,,,,
-
intercooler
őstag
válasz
Hoppá
Nem kicsit bizony.
-
Varázslóó
senior tag
Win 8 al megy a ATi driver ? tapasztalatok ? megéri cserélni ?
-
jilian
addikt
válasz
intercooler #9246 üzenetére
há nehommá itten nekem fordítva legyen fünn!!Mingyá lekapom 'oszt tolok egyet. pill.
-
jilian
addikt
válasz
intercooler #9237 üzenetére
Fúúú, volt vele bütykölés a tiedet nézegettem, hogy úgyis úgy áll az enyém is??
Jelenleg 29 fokot mutat a szenzor.
Mivel ízzasszam meg gyorsban 1et? -
jilian
addikt
válasz
Cybertrone #9236 üzenetére
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #9240 üzenetére
Nem is csoda hiszen túl sok különbség nincs köztük.
Memóriához nyúltak hozzá igazán.
Mindenesetre a GTX670 híres a nagyon jó tuningolhatóságáról.
GTX660Ti még túl új ahhoz hogy kiderüljön tényleg mennyire lehet őket szét hajtani, ha lesz majd jó pár felhasználó aki saját tapasztalatai alapján beszámol róla mennyit bírnak, akkor majd kiderül hogy tényleg melyik éri meg jobban.
Persze az ára nagyon kérdéses. Ha GTX670 - HD7870-7950 árkategóriába szánja az nvidia akkor már most megbukott a kártya. -
ÁdiBá
veterán
Nekem tűnik csak fel, vagy tényleg egy fokkal jobban szerepeltek mint szoktak a HD7970/7950 videokártyák a GTX660Ti tesztben?!
Éreztem én hogy egyre jobban mennek a kártyák, szemmel észrevehetően jobb a használatuk.
Kezdek megnyugodni hogy nem adtam el még őket. -
omikron23
senior tag
-
Varázslóó
senior tag
Skyrim alatt fagy a kátya..... levettem az OC úgy is ..... 11.6 al és 11.7 el is
Moddolva a Skyrim szóval a Vram jobban terhelve van... de most már 3 perc alatt 2x fagyott ki
csíkos szűrke képpel .... ötlet ? -
jilian
addikt
Nos , mivel kedves olta megmentett, és elcserélte velem a 7970-jét...
íme az eredmény:Na így már talán jó lesz.
-
RVencel
csendes tag
Udv Mindenkinek!
A segitsegeteket szeretnem kerni.
7950-es kartyat flash-seltem win8 alatt uefi-re.
Win flash kozben a progi not responding-olt, es reboot utan nincs kep.
A kartya tetejen levo billeno kapcsolot 2poz.-ba allitom akkor mukodik a gyari vga bios-sal /nem uefis/, de nem jovok ra, hogy tudnam eletre kelteni az 1-es allasban.
Elore is koszi az otleteket. -
Xmister
senior tag
Kijött a hivatalos 12.8 driver, sok hibajavítással. (Az AMD oldaláról is tölthető, ha valaki inkább ott keresgéli)
-
ÁdiBá
veterán
Értem. Nekem tesztekben, az jött le hogy a Radeon Crontrol Hub memóriavezérlés kivitelezésben a leghatékonyabb a piacon. Míg az nvidia egy elég öreg CrossBar-t használnál még amibe picit alakítgat generációként. De a felépítés még mindig ugyan évről évre.
De mindenesetre túl sok jelentősége nincs a dolognak.
Vagyis jelenleg láthatjuk hogy 256Bit is bőven tud elég lenni, mindenhova ha jól kivan találva. -
Ismet egy komolytalan megnyilvanulas...koszonjuk
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #9219 üzenetére
Emberi érzékekkel képtelen vagy felfogni hogy mennyivel gyorsabb, illetve lassabb mikor már a másodperc nem tudom hány ezredékéről beszélgetünk.
Nekem is volt G15, G19. Semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között. Sőt ha oda ülök egy Tesco gazdaságos bill elé, akkor is csak a tapintás ami zavar.
Sebesség az nem...
Ez is csak akkora reklám fogás mint a PCI-Express3. reklámozzák orrba szájba, mennyivel jobb, gyorsabb... Csak jelenleg kártyát nem tudnak adni ami legalább 2% különbséget kimutatna a PCI-e2.0 illetve 3 között... -
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #9215 üzenetére
G15 volt és annál és gyorsabb
kb 5évet volt G15 öm szerinted én engem be lehet csapni ?
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
intercooler #9212 üzenetére
Jól néz ki.
Kicsit fura a formája. Egyedül az LCD kijelzőt hiányolom róla, amin én is a gép adatait szoktam néha követni.
Nekem is hasonló van, ennyire nem csicsás.
Jelenleg G19-el hajtom a játékokat. -
törölt tag
válasz
intercooler #9207 üzenetére
Jó lett nagyon, szépen mutat
-
válasz
A bill gombjainak színe állítható? És mennyire könnyen járnak a gombok?
Am szép gép -
válasz
Nagyon jól néz ki meg kell hagyni
-
-
ÁdiBá
veterán
De memóriavezérlésben az AMD hatékonyabb mint az nvidia.
Persze ennek igazából akkor van nagy jelentősége mikor extrém magas felbontáson szeretnél játszani, illetve nem aprózod el a látvány javításokat sem.
Ettől függetlenül nem előny a nagyon nagy sávszélesség ha a programok jelentős százaléka átlag felhasználók által használt HD, FullHD-ban nem használják ki. -
omikron23
senior tag
Ha jól tudom GTA IV-et 2008-ban adták ki... Azóta eltelt 4 év, akármilyen szarul optimalizált játék, azért azóta fejlődtek a hardverek
-
Cseneles
őstag
A Gta4 egy iszonyúan rosszul optimalizált program!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged