Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #9888 üzenetére
Én megvédem, lehet hogy csak arra volt kíváncsi, hogy simán ráinstallálja az előzőt, vagy csak leszedi és újrarakja, vagy leszedi, takarít, és újrarakja.
-
válasz
Cybertrone #9886 üzenetére
Csak felfele kompabilitis nemtudtad?
-
szasanyi
félisten
válasz
Cybertrone #9517 üzenetére
Igen de az tuti, hogy az EON ajánlásával készült!
-
rEnk
tag
válasz
Cybertrone #9517 üzenetére
Értem. Közben próbálkoztam egy Aida rendszer stabilitás tesztel is - kép - de semmi nem történ, valószínűleg azért mert az sem terheli eléggé a rendszert.
Motion_Blur
a képen látszik hogy olyan 80 fok körül ment így a kártya és 36% os volt a venti. Nem is a terhelés alatti hangja zavar engem hanem hogy a ventiknek még leglassabb fordulaton is van egy idegesítő kerregő hangja ami b@ssza a fülem. Szerintem a fentebb írt sapphire kártyának a ventilátorai sokkal csendesebbek voltak. Azzal szó szerint nem volt hangja a gépemnek. -
válasz
Cybertrone #9511 üzenetére
Igen,mert szerintem elég,volt már Chieftec-m és jó volt az,ha kevés volt akkor csak lekapcsolt,nem volt instabil semmi szóval nálam ez volt
-
rEnk
tag
válasz
Cybertrone #9507 üzenetére
Hát érdekes mert a kártya alapból ezekkel a beállításokkal fut. tehát alapból nagyon magas ezek szerint a gpu fesz amit nem értek hogy miért lehet..
De egyébként igazad van mert tényleg szinte minden újraindítás alkalmával Kernel power hibaüzi van az event viewer-ben.
Másfajta bekötéssel majd még próbálkozom de ezek szerint ez a konfig így sok az 550es tápnak. -
válasz
Cybertrone #9507 üzenetére
Lehetséges,de várjuk ki a feszemelés végét
-
speeedyyy
tag
válasz
Cybertrone #9050 üzenetére
Jogos
-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #9474 üzenetére
Ezt sosem értettem az emberekben, hogy a DiRT 3-alkapcsolatban miért csak a Gymkhanát veszik észre? 60's, 70's, 80's Rally azért elég jó lett, nem éppen minden a Gymkhanáról szól. Igen, eltaláltad, nagyon szerettem a játékot és irdatlan sokat játszottam vele, főleg az általam említett részekkel. Az irányítás valóban elég gázos lett, de ezt a 60-as, 70-es, ... kategóriát véleményem szerint még senki nem tudta ilyen élethűen megcsinálni, mind Codemasters-ék.
-
válasz
Cybertrone #9474 üzenetére
Meglátjuk,ha egy Rfactor szintet hoznak gumifizikával már kielégítő,de a jelenlegi állás szerint sokat kell még rajta dolgozni...
-
BigestEGOist
csendes tag
válasz
Cybertrone #9471 üzenetére
Jó igaz a pontos meghatározás az autós játékok xDD
-
válasz
Cybertrone #9468 üzenetére
Túl drasztikus voltál,fogalmazzunk úgy,hogy Billes/Gamepad-s játékok
De az,hogy még1x feltegyem akármelyik Dirt-t a gépre és kormánnyal indítsam: Impossible, egy zsák sz@rt jobban érezni,mint a kocsikat benne.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone #9377 üzenetére
Már néztem szívatással. Nagyon sokkal rosszabb. Pedig én is azt hittem, hogy sokkal jobb lesz és közben nem is! Meg is lepődtem.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone #9373 üzenetére
Nem ref. Sapi Dual X..
Csak a felső kártya ennyire meleg.. mert ugye majdnem közvetlen szívja a másik kártyáról a meleget. + ugye én úgy veszem észre, hogy ezek a kártyák nem kifele a házból hajtják a meleget, hanem oldallap felé fújja kifelé ami + rossz a felső kártyának..
@ÁdiBá: Akkor kb egálban jönnénk ki ha te is ~30°C szobában lennél.
Az alsó kártyám 65°C kb ! 97% terhelésnél. úgy 70%RPM el. Az tökéletes!
-
sakal83
addikt
válasz
Cybertrone #9284 üzenetére
de, csak oc-s tesztet találtam főként a neten. Azok mentek 1100 környékén, mit ahogy a többi gyártóé is.
Ph-n találtam csak tesztet a simáról és ott max 950 lett a gpu tuning.
De át is fogalmazhatom. Itt a fórumon melyik volt a legantituningosabb példány és mennyin ment?
-
jilian
addikt
válasz
Cybertrone #9236 üzenetére
-
SVLaller
senior tag
válasz
Cybertrone #9184 üzenetére
Nem értem miről beszélsz 3db. GTX680 társaságában
Amúgy úgy döntöttem megtartom a karit, megrendeltem az Accelerot hozzá, csütörtökre itt van elvileg
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #9082 üzenetére
Több hónapig nem csinálta o_O szerintem ez driver lehet
-
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone #8905 üzenetére
Nekem az teljesen mindegy, hogy mi okozta azt hogy nem volt jobb az 5970-nél.
Nem volt jobb, pont!
Mire meg kiheverte a hibát, addigra meg már beharangozták a 7990-et (idén márciusra, ami ugye azóta is késik)
Szóval marad a 7970CF
A visszaküldés meg egészen pontosan nem 8 napig, hanem 12 hónapig érvényes. -
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone #8902 üzenetére
Sajna tévedsz 6990-el kapcsolatban.
Szinte azonos konfiggal Nakos fórumtárs annó 6990-el, én 5970-el nyomtuk a BF3-at eyefinityben (kb BF3 megjelenés után egy hónappal, szal jó régen), és nem volt elégedett a "különbséggel", ami szinte nem is volt.
De most találtam 320euróért Gigabyte 7970-est raktárról.
Szerintem rendelek vagy kettőt, és ha beválik, megveszem a vizet is hozzá, ha meg nem, akkor ugyanoda visszaveszik a vételárért. -
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone #8898 üzenetére
Azért írtam 2x1GB-ot, tudom mi szörcsög a gépemben
Itt a nagy kérdés az, hogy míg a 6990-re nem igazán érte meg váltani, most van-e értelme várni a 7990-re, vagy mi legyen a megoldás.Bár ebből kiindulva, ha mindenki olyan okosan lehúzza a CF rendszereket, akkor tulajdonképp mi értelme van a CF-nek? /költői kérdés...
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone #8870 üzenetére
Ohh, tevedtem, igazad van, viszont ez megsem magyarazza, miert tud mindent OC-va bekapcsolni a gepe a forumtarsunknak
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone #8867 üzenetére
Igaz, jóval kisebb számokról tudok nyilatkozni, de az tuti, hogy neked is peak közelében megy a tápod. Nekem a Q6600 és a 4870-es kb. 1 évig "forralta" a 350-es FSP tápot, amiről csak jót tudok mondani, mert derekasan állta a sarat. De egy idő után idgesítően elkezdett hangosodni a venti. Garis volt még, bevittem, raktak bele egy új ventit. Korán örültem, mert miután visszaraktam a gépbe, az új venti is ugyan úgy üvöltött benne. Olyan meleg volt a táp belseje, hogy a max fordulat felett, 2x-esen hajtotta már a ventit, hogy meg ne főjjön.
Az se volt semmi, amit hatul kifújt magából. El is adtam gyorsan, majd vettem bele egy 480-as tápot, ami éppen langyos levegő tolt ki hatul, minden hang nélkül.
De ezt ti is tudjátok, csak azért írtam le, mert írhatnékom van.Na ezt nem neked szántam válasznak, mellé nyomtam
(#8864) ÁdiBá - erre akart menni
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone #8865 üzenetére
Csak megnyugtataskeppen jelzem, hogy eggyel korabbi fejlesztesu Seasonic belsovel rendelkezo tapegysege van ÁdiBának, mint a nagyon sokkal elottunk kerdezonek. Es 6A a kulonbseg a 2 tap kozott, azaz 72W. ÁdiBánal allitasa szerint minden huzva van, es 720W-bol eldegel minden 7970CF-el OC-vel. De egy 650W leadasara kepes tapegyseg nem birna el hasonlo OC-val egy kevesebbet fogyaszto 7950CF-et
Erre nem is mondok semmit. Sot ÁdiBánál mar nem is megy a gep, mivel a linkelt youtube-os video szerint mar reg le kellett volna kapcsolnia, mivel ott csak alaporajelu kartyakat teszteltek
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #8865 üzenetére
Persze. Kicsit szét b@szarintana az ideg ha játék közben volt kép, nincs kép.
De jelenleg nem találkoztam ilyennel, pedig metrótól kezdve elég sok játékot végig vittem ahol azért pörögtek az alkatrészek.
Tápomat amúgy is tervezem leváltani, de csak azért mert öreg. (5 éves)
Eddig még szépen ment, anyám gépébe jó lesz. De az tuti minimum 1KW szeretnék bele. -
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone #8860 üzenetére
CF-be a 650 watt sima ügy, játék alatt is. Egy valamire való 850-es táp a minimum, a 700-as is kifingana elég hamar.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone #8858 üzenetére
1 vga-val gondolom, kettővel semmiképp.
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone #8852 üzenetére
Ember, nem vitatkozom, kesz tenyeket raktam az "asztalra". Ez a valosag, azt hogy egy gyarto mit ad meg TDP-nek, abban tobbszor van tulzas, hogy beleferje.Amugy pedig te kerted, hogy legyen linx, en adtam neked linx+furmarkot, es erre azt mondod, hagyjuk. Nem erdekel, viszont a leendo vevonek uzenem, hogy felesleg a tapegyseg
Ha az neked okoskodo, aki kimeri pontosan az ertekeket, te pedig a levego dobalozo nem alatamasztott tenyekkel, akkor sorry, mindenki dontse el, hogy kinek hisz
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone #8847 üzenetére
Az mekkora faszság volt, mikor a haverom gépe attól dobta el magát, ha beraktam egy lemezt a dvd meghajtóba.
Az a táp milyen szinten a peak-en járt
Vagy 10 perc kellett mire kisakkoztam, hogy a táp a ludas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #8847 üzenetére
Ha a 650W-osról van szó, ami 12v-n 640W körül lead, akkor nem.
7970-nek húzva mennyi a TDP-je? Proci min.100W plusz. Ha el is bírná, akkor se menne sokáig, hatalmas terhelést kapna, ami nem egészséges.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone #8843 üzenetére
Ennyi.
Én a Codemasters játékaival szoktam tesztelni a túlhajtást. 100x stabil volt Vantage-ban, de a Dirt3, 2 perc alatt megfingatta, ha valami nem stimmelt. -
Cybertrone
veterán
válasz
Cybertrone #8842 üzenetére
Én Linxet se használok... majd kiderül ha nem stabile valami a hétköznapok során... vagy egy fasza konvertálás közbe, vagy megdöglik a renderbe... pont elég... vagy megfő netezés alatt ki tudja
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone #8840 üzenetére
Ezt az OCP tesztet még én sem mertem sose elindítani.
mod: nincs egy világrengető konfigom, de ha egy szarcsimbók program kifingatná, lehet, hogy átmennék Jason Statham-be.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Cybertrone #8838 üzenetére
Ki fog Linx-el a háttérben játszani?
Persze, tudom így lehet a legjobban fingatni a gépet, de teljesen életszerűtlen. DMarkokban is vga vagy cpu teszt van. De egy esetleges combined se terhel annyit mint Linx + sárkány
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone #8835 üzenetére
Akkor cafold meg a keszitett videom, hogy mi nem stimmel: 7970 @ 1100/1600 @ 1.1v A processzorom TDP-je 95W Intel szerint, es legyen huzva az Ivy allitasod szerint 150W(1.4v-tal elhiszem hogy lesz annyi), azaz a teljes tenyleges fogyasztashoz meg hozzaadok 50W-ot, meg igy is ~280W lesz a gep fogyasztasa egy tuningolt procival, es egy tuningolt VGA-val. Ez VALOS hasznalat, Furmark alatt tutira tobb lenne ~50W-tal a fogyasztas, viszont olyan terhelest soha nem fog kapni a VGA
Elnezest a minosithetetlen minosegert
-
válasz
Cybertrone #8835 üzenetére
Épp most akartam írni,de ugyanezt , szóval +1
-
válasz
Cybertrone #8832 üzenetére
Az viszont tényleg nemárt,mert nemegészséges 80-90%-n járatni.Arról nemis beszélve,hogy úgy gyorsabban öregednek a cuccok benne így csökken a teljesítmény is.
-
válasz
Cybertrone #8830 üzenetére
Feszemelős nemkell,nem pedig tuning.Tapasztalatom szerint FHD mellett is kell egy durva proci(nem alapon) ilyen vga páros mellett.
-
válasz
Cybertrone #8827 üzenetére
Elbírja a táp,mert sosem fog minden maxon menni,azért annyira nem kell feszemelős tuningot betolni, nem kell csúcson járatni a tápot.... Szerintem működne,de olyan lesz mintha 2db 7950-d lenne,mert hozzá igazodik a gyorsabb sebessége a lassabbhoz.Proci az jó,csak húzd meg rendesen,mert limitálni fog fullhd-n.
-
Miner
csendes tag
válasz
Cybertrone #8796 üzenetére
Szándékosan ebben a topikban kérdeztem, mert eddig meggyőződéses nv user voltam, de ez a kártya tényleg jónak tűnik. Olyan nagy bug-okról egyiknél sem olvastam, és pont ezért nehéz a döntés... Azt sejtem, hogy rosszul egyikkel sem járok, és a vételárban sincs nagy különbség a 2 kari közt (itt a PH-n)...
Ami nagyobb különbség a 2 közt, az a fogyasztása... NV-nek sokkal jobb, de 7970-nél meg mondjuk ott a 3GB memória, ami később még jól jöhet...
Tényleg tanácstalan vagyok, a 2 topik utolsó 4-5 oldalát átolvastam, elolvastam mindkét tesztet is... -
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #8769 üzenetére
Ok, köszi, mindenképpen ki fogom próbálni.
Amúgy amikor a BC2-t megvettem, azonnal megbuktatta az NB-t úgy, hogy előtte mintegy 1,5 évig használtam ugyanazokkal a paraméterekkel
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #8763 üzenetére
Téged se kérdeztek
Nem mondtam hogy szaki vagyok, mint ahogy te sem
-
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #8761 üzenetére
Köszönöm, hogy végre konstruktív hozzászólások is érkeznek
Erre gondoltam én is hogy esetleg túl új a kártya, ezért nem futja ki magát rendesen. Próbáltam volna régi drivert, de akkor meg a BF3 szarakszik
Az az érdekes - ezt el is felejtettem leírni -, hogy az MSAA változtatásra sem reagál, sem látványra, sem GPU-CPU kihasználtságra. Az 5850 reagált rá. Amúgy az független a CPU -tól, pl. BF3 -ban maxra állítva a 0-ról semmi FPS különbség nincs, csak a GPU kihasználtság ugrik +15..20% -ot, változatlan CPU mellett. (Mindig vSync -el játszom, ha kinyomom, megvan a 100%, akkor esik az FPS is, de 60 felett marad.)
Esetleg ha újratenném a játékot? Úgy cseréltem kártyát, hogy nem raktam újra semmit. Ha jól tudom, van néhány játék, amely telepítéskor az adott hardvereknek megfelelően települ
Amúgy épp most olvasgatom, hogy az újabb játékokhoz inkább erős VGA kell. Pl. itt látszik, hogy BF3 -hoz egy A8-3870K is elég lenne. Sőt, ha szigorúan vesszük, 1680 felett megveri az i7-3770K -t
-
Obliterátor
tag
válasz
Cybertrone #8738 üzenetére
Ez jó ötlet volt kicsit kihúztam a csúszkákat viszont az afterburnert nehezebb unlockolni mint gondoltam találtam oldalt ahol leírja mit kell módosítani a regeditbe de inkább holnap hülyéskedek vele addig marad az 1.2V 1200/1500
-
Obliterátor
tag
válasz
Cybertrone #8734 üzenetére
Igaz, akkor nem foglalkozom vele lássuk mit bír a vas
-
Obliterátor
tag
válasz
Cybertrone #8732 üzenetére
Köszöntem ! Akkor már csak 1 kérdés , mikor vramot húzok a feszt (1.6V) milyen mértékben kell/kellene emelni? Akárhol néztem mindenhol csak core feszt írnak és órajelet.
-
Obliterátor
tag
válasz
Cybertrone #8730 üzenetére
Úgy vettem észre hogy miután restartoltam a gépet nem jegyezte meg az órajeleket , de lehet tévedtem mindjárt kipróbálom profilmentés nélkül.
-
Obliterátor
tag
válasz
Cybertrone #8728 üzenetére
De mikor megadom az új beállításokat : 1.2V 1200/1600 save után meg kell adnom 1 profilt a kártyának.
-
Obliterátor
tag
válasz
Cybertrone #8726 üzenetére
Valóban de vagy elrontottam valamit vagy nem állítottam be mert miután belőttem neki 1 profilt végig azon a frekvencián pörgött hiába zártam be minden programot.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone #8696 üzenetére
Végre egy értelmes ember, aki nem csak annyit ír, hogy Usererror.. Köszönöm istenem!
12.7 Beta és hozzá a 12.7CAP1 et használom. CF hidat cseréltem mint fentebb írtam. Kábelnek nem hiszem van gondja. akkor 2D ben is rossz lenne. Hőfokok teljes mértékben nagyon jók. Vga szinte biztos vagyok benne, hogy nem hibás. Azt írtam is, hogy egyenként is megnéztem. Tehát mikor CF ben van akkor kergül meg. Táp nem ad ilyesmi hibát? Egyedül az ami a teljesítés határán van!
Azóta mióta cseréltem hidat és kivettem a kártyákat azóta jó.. Na de meddig.. Korábban is volt ilyen. Driverekel szenvedtem. Aztán majd magától jó lett.
u.i.: Csak az a rejtély, hogy miért ennyire nagyon RANDOM.. Tehát egyszer rossz lenne a driver akkor az midig rossz lenne.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Cybertrone #8595 üzenetére
Ne haragudj de nem vagyok mániákus e-pénisz guru aki azért benchel hogy 2-300ponttal többet lásson a képernyőn. Én azért futtatom a teszteket mert próbálok rájönni mi a gond. Mindenki rávágta hogy kártya a hibás, akkor 12.4-es catalysttal miért nem produkál semmilyen hibát, egy teszt alatt sem?
Ha erre tudnál nekem érdemleges választ adni akkor büszke lehetnél magadra.
Alap esetben semmilyen bench program nincs gépen, és az adott hiba is Battlefield 3 alatt jelentkezett, ami nem bench hanem játék!! 12.4-es driverrel ott sem tapasztalom a hibát. -
válasz
Cybertrone #8527 üzenetére
2.0 x8-t
Nemtudok windowst tenni,mert az XP elszáll kékhalállal, a Vista meg illesztőprogramot hiányol telepítéskor és így nemmegy tovább
Virtualboxba is megteszi? Talán ott felmennek
-
válasz
Cybertrone #8524 üzenetére
Gpu-zvel és SiSandra-val, felrakok gyorsba egy xp-t, csak arra van helyem az ssd-n
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #8524 üzenetére
Jah, bár gondolom több progival is ránézett, mert a GPU-Z nem mindig megbízható. De elég egy tuningprogi is, talán a Trixx a felső sávban írja, hogy mennyin megy a kártya. CCC is, ha jól tudom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #8519 üzenetére
Frissített BIOS-t, az felér egy BIOS reset-el.(főleg, hogy előtte ajánlott is megcsinálni)
ricshard444: Semmi köze hozzá.
-
válasz
Cybertrone #8503 üzenetére
Aha. De nekem csak egy van.
Illetve van kettő, de a másik ki van kapcsolva rendszerint (most is, az a TV).Sok éve így használom már, csak nagyon ritkán kapcsolom be a második kijelzőt, családi filmnézéshez. És eddig ment remekül a dolog...
Közben a 12.6 drivert újratettem, ez nem segített. Lépjek esetleg vissza? Avagy előre valami beta-hoz?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone #8472 üzenetére
Én pl. AB-vel nem tudom CCC max felé húzni a kártyát. Tudom hogy meg lehet csinálni, próbáltam is, de nem jött össze.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #8408 üzenetére
Értem. Minden esetre jó tudni hiszen ha majd vásárláshoz folyamodok ne hogy benézzem én is, így jobban utána fogok járni.
-
Cobb
tag
válasz
Cybertrone #8390 üzenetére
Pedig sajnos nem megy...!BF3 kifagy...Alain Wake és 3D Mark 11-en kivűl kitörölhetem velük....!
GPU-Z hiába mutatja nekem,hogy mindkét GPU dolgozott a játék alatt, az FPS annyi marad, mintha egy kártyával játszanék...!
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #8220 üzenetére
De amugy hany jatekkal?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone #8213 üzenetére
Mire fő írnék hülyeséget?
Azt írom amit tapasztalalok.. Letiltom a CF et nincs semmi. Engedélyezem villog.
Erre te azt írod hülyeség.. Én erre meg azt írom.. Hogy nem tudok mit lépni, rá mivel ezt tapasztalom. Ennyi. -
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #8100 üzenetére
Igen, ezt is megéltük.
(#8102) DjDanee87: Azért, mert azt pártolom.
-
válasz
Cybertrone #8097 üzenetére
-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #8097 üzenetére
Dell U2311H következő héten.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone #8094 üzenetére
Közben helyre jött magától..
Legalábbis az...
Viszont a böngészővel valami történt eléggé érdekes dolgok történnek mióta bent van a másik kártya is. összeomlás, pixelesedés, félig feka böngésző... de csak a böngésző.. tehát BF3 ban tökéletes.. bár abban is villog néha pl a felhő. Ez is Driver fail? Ha igen akkor tényleg melyiket érdemes? Vagy ez változó, kinek hogy viselkedik? -
válasz
Cybertrone #8083 üzenetére
Windforce 3x -ről vélemény? Egyik kollégával cserélném az Asus Ref-emet arra a Gigára
-
válasz
Cybertrone #8081 üzenetére
Nem, Ghz Edition nemérdekel, max akkor ha +10k lenne a 7970hez képest,de mint tudjuk nem így lesz
Kövi generáció érdekelt volna,hátha tud valaki valamit,de ezekszerint semmit
-
válasz
Cybertrone #8079 üzenetére
8970 csak egy javított/felturbózott Tahiti lesz valószínűsíthetően igaz?
-
Löncsi
őstag
válasz
Cybertrone #7912 üzenetére
Abu írna mindenkinek egy személyre szóló PÜ-t amiben leírja a véleményét.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7831 üzenetére
Millio bug? Sorold kérlek, mert nekem amióta megvan, még eggyel sem találkoztam.
Egy 7970-et mutass, ami nem ment 1200-at GPU-ban. Innen a topicból is akár, de máshonnan is. De Te is bedőltél a marketing sz@rságoknak, mert mielőtt cserélted, beszéltünk telefonon, és akkor még az ellenkezőjéről nyilatkoztál. Egyik napról a másikra megváltozott a véleményed. Akkor még Te sem tapasztaltál bug-okat, hanem agyondicsérted a CF-t. Sőt, tudnék azért idézni már hsz.-t, ahol még Te sem így nyilatkoztál.Ráadásul 1440P-ben BF3-azol. A poén, hogy a 7970 alapon 3FPS híján ugyan annyit tud azon a felbontáson, mint a 680. Az általam említett órajeleken pedig ugyan ott van minimum. És a BF3 a GTX húzó alkalmazása...
BeLucZ: Mire a hőzöngés? Amióta kijött a GTX680, azóta megy a nyálverés a topicban. Eddig nem szóltam bele, de betelt a pohár, ezért is kértem kölcsön haver 680-asát.
Az órajelek meg pont így voltak rendben, bármelyik 7970 tudja az 1200MHz-t 24/7-re, egyszerűen gyárilag downclockolva lettek. Pont ezért hagytam meg a +35MHz-t a GTX javára, eddig azt hittem, hogy kb. annyival tud többet nagy átlagban. Ez egyébként kb. reális is. Gyárilag a 131MHz-s órajelkülönbség irreális, főleg, hogy a GCN magas órajel hatására nagyon jól skálázódik.Mindig a BF3, a BF3... Itt van az asztalomon az eredeti több hónapja, be sem aktiváltam. Nem mindenki a BF3-ra izgul, de azt is állítom, hogy lehet a
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #7759 üzenetére
Ezt a profilt feltelepítem és automatikusan üzemel?!
Tehát sehol semmit nem kell bekapcsolni hogy alkalmazva legyen? -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #7732 üzenetére
a zero core meg minek van ha érdemben nem lehet használni mert beboritja a gépet...
ez megint egyéni probléma. nekemis volt 7970 es a gépemben, hibátlan, és hibás is legalább 2-3, de speciel ezekkel a dolgokkal sose volt probléma. vagy én vagyok szerencsés, vagy ti nem.
szerintem ha rendeltetés szerűen vannak használva, és nem gyári hibásak, akkor ezeket nem kéne tapasztalni..
nekem spec a zero coreral utoljára akkor volt problémám amikor még januárban 4db 7970 est raktunk össze egy x58 rendszerben és az első driver ami volt hozzájuk csak ekkora támogatást bírt nyújtani, ami mondjuk a megjelenés után két héttel 4 way cf esetén egyáltalán nem lepett meg -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #7727 üzenetére
Csak tudnam abu miert mondja hogy minden jo, mikor egy. Halom szemet az egesz!
fogadjuk már el, hogy nem csak az a pár kártya létezik a világon amelyikről ti itt problémáztok,hanem mondjuk 3 millió másik, amivel nincsen probléma, mert rendeltetés szerűen vannak használva ...
új fejlesztés, komplikáltabb a tuning, és az órajel vezérlés ( ami ha nem lenne akkor azért lehetne sírni .. ) , ha ezt nem tudjátok megérteni, és eszerint használni a kártyákat, az nem a gyártó vagy a kártya hibája ... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #7727 üzenetére
Mert így már jól működik. Ha uninstallálod az AB-t, és nem tuningolsz akkor visszaáll a gyári vezérlés. A kezedben a döntés. Ha tuningolsz, akkor nem kapsz annyira agresszív energiagazdálkodást.
Azt azért fogjuk már fel végre, hogy a tuning az egy olyan tényező, amire nincs garancia. Bármit állítasz, az a te felelősséged. Reklamálásra nincs lehetőség, ha nem úgy működik, ahogy szeretnéd. Ezt, amikor telepíted az AB-t, akkor el is fogadod ... ha nem fogadod el a feltételeket, akkor nem is engedi telepíteni, kilép és kész.
A kevésbé agresszív órajelvezérlés azért kell, mert nem biztos, hogy mindenkinek stabil a tuningja. Az új generációs Radeon pedig nem olyan, hogy ha nem stabil, akkor lefagy. Egyszerűen reseteli magát és megy tovább. Sokkal egyszerűbb lenne, ha továbbra is dobálná a kék képernyőt, mert arról meglenne az az információ, hogy fagy a tuning, de ez a rendszer már túllépett ezen, és megelőzi a problémákat. Cserébe mindenki azt hiszi, hogy stabil a tuning, amikor valójában nem az. A megoldás, ahogy látod az agresszív energiagazdálkodás visszavétele. Természetesen, ha ezt nem akarod, akkor tuningot le, és úgy megy a termék, amire a cég garanciát vállalat. Esetleg használd az Overdrive funkciót, vagy mond meg az AB-nek, hogy az AMD driverének beállításait használja (kis buhera, de megcsinálható). Ezzel persze órajellimit lesz, de működni fog. -
TTomax
félisten
válasz
Cybertrone #7678 üzenetére
CF-hez kötelező is,de single kártyához nemigen van benne okosság,azt hiszem...leginkább a CF rutinok vannak benne amik fontosak lehetnek.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone #7678 üzenetére
a CAP szokott single kártyához is tartalmazni javításokat, igaz csekély számban, de tudtommal szokott, baj nem lehet belőle elvileg
-
p87
senior tag
válasz
Cybertrone #7664 üzenetére
Ezt nem tudom, de eddig soha nem találkoztam ilyen durva fps mérés tévesztéssel, (ha meg csak pár fps-t téveszt máshol akkor meg azért nem mert lehetetlen összevetni a két mérést) felváltva szoktam használni Fraps-et meg AB-t, mikor mit és máshol jónak tűnik.
Erre is csak úgy jöttem rá, hogy a magas fps ellenére nem úgy ment a játék, mondom megnézem már fraps-el is és lám harmada volt az fps.
(#7667) coonee:
Ez nem kártyafüggő, ugyan úgy rosszul méri Nv kártyákon is.
[link]
[link]
DX9-alatt jól mér még az AB, de DX11 alatt meghülyül, Fraps-el kell nézni amíg nem jön valami megoldás. -
kockaharcos
senior tag
válasz
Cybertrone #7664 üzenetére
Én szoktam egyszerre kettőt használni, ott mindig egyformát mutat a Fraps/AB. Ezt a játékot még nem próbáltam, de ha lesz lehetőségem, kipróbálom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #7577 üzenetére
Ha 15 másodpercig állandó az órajel akkor az nagyobb fogyasztást eredményez, mintha a 15 másodpercből az ugrálásokkal csak 3 másodperc a nagyobb órajelen töltött idő. Ez teljesen egyértelmű, hiszen az ugrálással a kártya többet töltött idle-ben.
A tuning jellemzően a 3rd party programok miatt problémás. Amíg az AMD ennyire titkolja a PowerTune-t addig a Catalyst felületét érdemes használni, mert az AMD tudja, hogy miképp működik a saját hardverük, míg a 3rd party fejlesztők nem.
A ventilátor vezérlést úgy kell hagyni, ahogy be van állítva. Ez már évek óta jól működik. A hardver tudni fogja, hogy mikor kell hűteni és mikor nem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #7575 üzenetére
Tekintve, hogy az NV a gyors órajelváltások felé halad a fejlesztésekkel, így hajlok afelé, hogy ez a jobb megoldás. Ketten azért csak mennek rossz irányba. Elméletben is megalapozottabb, ha ugrál, mintha biztosan 10 másodpercig fogyasztana többet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #7560 üzenetére
Ezt ők tesztelték ki. A mobil piac miatt amúgy sem érdemes tartani az órajelet. Jobb ha ugrál.
(#7562) Pietrosz: Ez biztos ettől van. Amitől még lehet az az eltérő energiamenedzsment, de a Catalyst az adott, szóval azzal nyilván ki van tesztelve. A menedzsmentet csak az 3rd party alkalmazások írják felül. De ez kívül esik a normális használaton, szóval eleve nem alap a reklamálásra.
(#7564) TTomax: Az a fontos, hogy tesztelj mindent úgy, ahogy az AMD elgondolta. Semmi felesleges 3rd party program, ami befolyásolja a működést. A PowerTune-t rengeteg alkalmazás nem képes tökéletesen kezelni, mert ez nagyon komplex technológia. Addig nem is lesz rá megfelelő támogatás a 3rd party oldalról, amíg az AMD nem adja ki ennek a whitepaperjét. Nyilván titkolni akarják a tényleges működést, mert baromi nagy előny a mobil termékeknél a PowerTune. 10 wattot is nyerhetnek vele, ami az üzemidőben nagyon értékes.
(#7566) Keldor papa: Ez beletartozik az energiamenedzsment felülírásába. Senki sem tudja jobban az AMD-nél, hogy a hardverük és a PowerTune hogyan működik. Konkrét leírás nélkül meg főleg nem. Azért van ott a Catalyst-ben a gyári tuning opció, mert azzal biztos, hogy minden működni fog. A 3rd party programokkal a kezelés már nem garantált.
Itt ki kellene adni a PowerTune whitepaperjét, így a programokat fel lehetne készíteni rá, de ez olyan titkokat hordozhat, amiből a konkurensek tanulhatnak. Gondolom az AMD nem kevés pénzt ölt bele ebbe a PowerTune-ba, így nem akarják részletezni a működését. -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #7534 üzenetére
ezt azért erős túlzás kijelenteni szerintem, hogy mindenkinél egytől egyig
nekem spec sosem volt ilyen szintű bajom radeon kártyákkal pedig a 2600xt-től elkezdve a 4850-70 - 5850 - 7970 esen keresztül minden volt már a gépben
akik alapból nem csípik a radeonokat, azokat súlytja
-
MPowerPH
félisten
válasz
Ez csak CF-ben? Mert nekem nem villog se az LCD tv, se a monitor.
Én mást vettem észre. Ha a DVI mellett a HDMI csati is rá van dugva a VGA-ra, akkor csíkozódik a kép. Mintha elszállna a frissítés a monitoron, ilyen alig észrevehető, halvány vékony csíkok haladnak. Ahogy kihúzom a HDMI-t, ez megszűnik.
-
keIdor
titán
válasz
Igen, egyik oka a valtasomnak.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #7469 üzenetére
Úgy nem lehet összehasonlítani persze. Beállítom a klímát 16°C-ra meg maxon nyomja lehet házba se menne akkor 35% fölé, csak ez nem igazán valós használat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7469 üzenetére
Asztalon van, így még zavaróbb tud lenni, mivel közvetve hallom, nincs csillapítás.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #7460 üzenetére
Egyetértek!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7460 üzenetére
"hangyafasznyi méretekben mérhetőek?"
És itt a lényeg.
Zárjuk is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #7428 üzenetére
Szerintem itt egy enyhén áttervezett GPU-ról lesz szó, nem raktak itt félre semmit sem.
4870-4890 váltásra kell gondolni. Ott is ezt csinálták, csöppet áttervezett GPU, ugyan akkora fogyasztás, de jóval magasabb órajel, és pluszban nagyobb OC.
Pietrosz: Tesztek megmutatták, hogy a BF3 az NV kariknak kedvez. Nagy átlagot nézve egyenlő a két VGA, játéka válogatja, hogy melyik a jobb.(ismét csak nézz teszteket, nem 1-2 játék, hanem 50-50% az arány) És itt meg kell jegyezni, hogy a GTX680 alapórajele 133MHz-vel magasabb. OC -ban ez a különbség 50MHz-re csökken, vagy még kevesebbre. Az enyém pl. 1280-at tudja 24/7, így az 1300-as 680-hoz képest csak 20MHz lesz a lemaradás, ami nem 133... Így azokban a game -ekben ahol eddig lemaradt, ott közelebb került, ahol fej-fej mellett voltak, ott meglépett, ahol előrébb volt, ott nőtt az előnye.
Teccik érteni?Továbbá használtban is megéri a 7970, mert jóval olcsóbb. Ahol a 7970 nem elég, oda a GTX680 se lesz jó a +3-4FPS -ével.
Fordítva is igaz, tehát inkább csak szimpátia kérdése az egész. Ez rég nem 5870 vs. GTX580, ott egyértelmű volt.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #7124 üzenetére
En ph-s arrol beszelek
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #7122 üzenetére
PH-s ár az 113k, viszont amcsiból jön, 1-2 hét mire megkapod...
-
Keksz03
senior tag
válasz
Cybertrone #7086 üzenetére
Full HD-ra 3 darab GTX680 ereje, össz-vissz 2GB memóriával szerelve...te dolgod, nem vitázok!
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone #7086 üzenetére
3 monitoron a BF3 2,5GB-t eszik
Erről is van szintén videó
Igaz nem tudom a monitorok felbontását
De min 1080p x 3
-
Keksz03
senior tag
válasz
Cybertrone #7083 üzenetére
szvsz rendben van a 2GB-os GTX680, mindaddig amíg nem SLI-ről van szó...
aki már 2db-ot venne ebből a komoly kártyából Full HD-ra az vagy agyonszűrőzi a játékokat vagy grafikus moddokkal pakolja tele amitől szépen megugrik a memóriahasználat...
értem h most még egyelőre elég, de 2 kártya esetén már majdnem 300 ezer ft-ról van szó és ha ennyire trendi lesz a jövőben a high res pack és az ENB modok akkor semmiképp nem vennék 2GB rammal szerelt kártyából 2 vagy több darabot...de ez magánvélemény, én nem vagyok benchmark huszárm nincs merevedésem a 60 feletti FPS-től és nem zavar ha csak 2 vagy 4szeres AA-t tudok használni a 8 helyett...ezért is adtam el a 7970-et! -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone #7083 üzenetére
Érdekes, mert előtte még 1800 valamennyi MB volt, addig jól ment, aztán fel 2000MB körülre 5-8FPS....
6:45-től: [link]
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone #7081 üzenetére
Most ezzel nem azt akarom mondani hogy mindig jól mutatja, de van hogy jól mutatja
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone #7078 üzenetére
GTX 680-aknál mégis igaza volt
Mikor 4db GTX680-nál 2088MB-t mutatott BF3-ban akkor 5-8 fps
És ugrált mint állat...
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone #7078 üzenetére
régen azt hittem hogy valós értéket ír ki, de utólag kiderült hogy szart ir, meg abu is leirta régebben hogy hibás a program ezen része, volt hogy havernál 1 gigás karinál elfogyott a vram és elkezdett akadozni a game egyik pillanatrol a másikra de Ab szerint csak 910 megát evette a játék az 1024ből, na itt vált világossá nekem mi is a pálya
-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #7076 üzenetére
Ilyenkor kb. milyen folyamat játszódik le, ha ekkora számot ír ki?
(#7078) Cybertron: Ez így teljesen oké, de a kártya nem reagál erre semmit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest