- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Én most kaptam egy merevre kifagyott fekete képernyöt... kb 3óra bf3 után... nem az igazi...

-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Milyen oc progit használsz?
-
ricshard444
veterán
Feltettem a 12.6-t ,hogy megnézzem mittud. Szép kis BSOD-okat azt tud dobálni...

-
Def26
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Értem, akkor erre nincs szükségem.
-
Motion_Blur
félisten
Crossfirenél van értelme, javítja a skálázódást és CF hatékonyságát, javítja az esetleges hibákat.
mod: ahogy olvasom azért egy GPU esetében is javít a teljesítményen
-
TTomax
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
CF-hez kötelező is,de single kártyához nemigen van benne okosság,azt hiszem...leginkább a CF rutinok vannak benne amik fontosak lehetnek.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
a CAP szokott single kártyához is tartalmazni javításokat, igaz csekély számban, de tudtommal szokott, baj nem lehet belőle elvileg
-
TTomax
félisten
Single kártyához megéri feltenni a CAP-ot???Nekem eddig mindig csak a gondom volt vele.Egyébként tényleg simább a BF3.Mondhatni hibátlan,de egy alkalmazásprofilt létre kellett hoznom amiben egyedül a textura quality-t állítottam,és így már már nvidiás...

Most nézem a 12.6 valóban felrakott egy alkalmazásprofilt... nem emlékszem,hogy bepipáltam volna... és mindig custom telepítek...
-
BeLucZ
addikt
igen-igen, ezt én is észrevettem, hogy nagyon durván mást mér a két program, de a fraps mutatja a helyes értéket

amúgy nvidiával is van ez a jelenség, szal ez az AB sara...
furcsálltam is először hogy alap 7970el 80-170 fps totál fullon full hdban
ejj mondom itt valami nem lesz jó 
-
p87
senior tag
Egyébként a 12.6 beta driver +12.6 cap nagyon jó.
Nincs vele semmi hibám, és még gyorsulás is van ismét.
Pár mérés, órajelek alapon, játékok full maxon 8xMSAA-val:
_____________12.4 WHQL__________12.6 Beta
mark11 GPU____8100_______________8190
Dirt3________min.77, avg.90_______min.80, avg.94
Dirt Showd.__min.61, avg.78_______min.66, avg.86
F1 2011_____min.89, avg.102______min.89, avg.103BF3 multi max-on 4xMSAA-val is simábban megy.
-
szasanyi
félisten
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Inkább ide passzol jobban a kérdésed. A két legfontosabb szempont az ár és a garancia idő, döntsd el neked melyik fontosabb, hogy aszerint ajánljanak.
-
p87
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ezt nem tudom, de eddig soha nem találkoztam ilyen durva fps mérés tévesztéssel, (ha meg csak pár fps-t téveszt máshol akkor meg azért nem mert lehetetlen összevetni a két mérést) felváltva szoktam használni Fraps-et meg AB-t, mikor mit és máshol jónak tűnik.
Erre is csak úgy jöttem rá, hogy a magas fps ellenére nem úgy ment a játék, mondom megnézem már fraps-el is és lám harmada volt az fps.
(#7667) coonee:
Ez nem kártyafüggő, ugyan úgy rosszul méri Nv kártyákon is.
[link]
[link]
DX9-alatt jól mér még az AB, de DX11 alatt meghülyül, Fraps-el kell nézni amíg nem jön valami megoldás. -
ctrlaltdel13
őstag
Szisztok tudnátok nekem segíteni nem tudom eldönteni mejik gyártótol vegyek 6770 es karit?
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék.
Amint feltelepítem a Catalyst-ot - és beállítja az 1920*1080-as felbontást: nem tölti ki az asztal a képernyőt. Körbe marad úgy 2-3cm fekete keret - bármit csinálok.Most annyit találtam, hogy CC-ban a képrnyő méretezését levittem 0%-ra így kitölti a képernyőt csak elég idegesítő, hogy amikor indítom a gépet, keret van - majd amikor betölt a cc akkor ugrik ki teljes képernyőre. Ez normális így? Eddig az összes Vga-m Hdmi-vel volt a tv-re kötve de ilyet még nem tapasztaltam.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Zoli54213
üzenetére
Furcsa. Nálam 60-50 Fps között skálázódik. (Vissza olvastam pár HSz-t, most már értem miért)
Atom maximum grafikára felrakva az új 12.6 Beta driverrel. Kristályéles textúrák.
Marha szép játék lett, le a kalappal. Engem már az intró megfogott hogy teljesen ugyan az a főszereplő hangja mint az első részekben illetve a zene is ugyan az a videóban.
Ami kicsit fura hogy kiírta hogy 6 Giga videomemória van a rendszerben. Ugye a két radeon miatt.
Feltoltam mindent fullra és több mint 4 gigát ír használatnak. -
kockaharcos
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Én szoktam egyszerre kettőt használni, ott mindig egyformát mutat a Fraps/AB. Ezt a játékot még nem próbáltam, de ha lesz lehetőségem, kipróbálom.

-
p87
senior tag
válasz
Zoli54213
üzenetére
Én is kipróbáltam a MP3-at 7970-el és két dologra jöttem rá.
1. Rosszul méri az FPS-t az Afterburner, kb. megháromszorozza a valós fps-t.
Fraps-el kell nézni. Itt egy kép róla: [link]
Ezen az oldalon is írják, hogy rosszul mér: [link]2. Az MSAA többet ront a képen mint használ.
Itt van két közelített képernyő mentés:
MSAA kikapcsolva, FXAA very high
8xMSAA, FXAA very highSzóval én részemről MSAA offolva.
-
ffodi
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Az 5870 és a 6950 mellett jól teljesített. Physx-es játékoknál nagyon jó szolgálatot tett, ami nem támogatta a Physx-et, ott pedig nem vett vissza semmit a teljesítményből. Jelenleg nincs bent a gépben a vga, mert egy másik gépbe kellett pót vga-nak, illetve a 7970 jelenleg 5 helyet foglal úgyhogy be sem férne. Még nem töröltem az adatlapomról, mert nem foglalkoztam vele. Válaszolva az eredeti kérdésedre, szerintem jól mennének vele a játékok (Physx), de a 7970 mellé lehet elkélne egy erősebb példány.

-
TTomax
félisten
Nekem is eltűnt a villogás a 12.6 betaval,viszont trixxel nem szereti ha tuningolok,tegnap pár óra BF3 után kaptam egy kék csíkos képernyöt...
.. AB marad... -
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Közben megoldottam a dolgot. Szépen megy az új driver és az MSI AB egymás mellett. Nincs villogás, és tuningolt órajelek mellett minden ok eddig.

Pietrosz:
-
ÁdiBá
veterán
Valaki megnézte hogy a Max Payne 3 hogy megy a vason?! (HD7970-HD7950)
-
Varázslóó
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
próbáltam sokkal szebb mint egy 8XAA és kevesebbet eszik

-
Def26
félisten
Melyik a legújabb béta driver ami nem hibázik az alvó mód felébresztésekor?
-
ricshard444
veterán
Most veszem észre,hogy lehet a gpu alapon ment)de hogy miért állította vissza 925-re...),a játékot meg már letöröltem szóval ez nemderül ki,ígyis úgyis szép eredmény
-
ricshard444
veterán
Az első játék amiben észrevehetően gyengébben teljesít a cucc,mint a 6990 az a Metro,de mivel nemszeretem így nem releváns

48 vs 41fps minimumban is 7fps az eltérés -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444
üzenetére
Minek az, amikor ott van a driverben az MLAA 2.0?
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Kipróbáltam,jelentéktelen különbségek vannak: 85---->90fps meg 180-->190
Pedig 6970el olyan szépen ment![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Próbáltam már. Ez legalább már nem villog, de..........ha alapórajelen van a vga, akkor sokszor rendben vannak a dolgok, de sokszor akadozik a Win7 aero, és az idle órajel 500/150 MHz! Ha kicsit tuningolok CCC-ben (AB és egyebek OFF), akkor üresjárat esetén 300/150 MHz helyett 500/150 MHz-en fut a vga 3D fesszel, amúgy minden OK. Ha AB-ből tuningolok, akkor 500/"a beállított vram" MHz az idle órajel és 3D fesz társul mellé. 1-2 esetben itt visszavette 300/150 MHz-re az idle órajelet és a feszt is szépen visszavette, viszont ilyenkor minden 2D-s alkalmazás (az előbb említettek alapján az Aero is) szaggat, mint a vadállat. Ismét back to 12.3RC.

-
ricshard444
veterán
Próbálta valaki az injectFXAA modot? Vélemény?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Király.

-
Motion_Blur
félisten
-
DjDanee87
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Ismerős jelenség. Nem ismeri fel mennyi VRAMod van, ezért nem engedi állítani a grafikát, mert azt hiszi kevés.
Írd be a parancsikonba ezt:
–norestrictionsÍgy kéne kinéznie: [link]
Ha ezzel indítod, simán tudod majd módosítani a grafikát, ahogyan azt kéne. -
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Feltettem a kieget az viszonylag jólfut, tény,hogy nem egy nVidia,de Radeonhoz képest nagyonjó
-
ricshard444
veterán
GTA4ben nemtudom állítani a grafikát,ahogy állítanám visszaugrik alapra.Találkozott ezzel már valaki úgyemlékszem,de van rá megoldás?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
"Akkor a 10e feladod? De grat érte!"
Nem én adom fel hanem a technika!

-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Gratula! Jó döntés volt! Jöhet majd a párja!

(#7604) Motion_Blur: Akkor a 10e feladod? De grat érte!

-
ricshard444
veterán
Halkan megjegyezném:
Just Cause 2 Concrete Jungel Benchmark:
6990 935/1450: 90/53fps
7970 1125/1650: 83/57fpsNemkicsit alázós cucc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Akkor megvan az arany középút: 1.1V 1150/1650

-
keIdor
titán
válasz
ricshard444
üzenetére
Érdekes ám ez az architektúra... Én 1200/1600-on BF3-aztam vele, 1,175V-on.
Vitte, fél órát méghozzá. Aztán mentem L4D2-zni és azt láttam 100fps-el kevesebbet ad, mint 1125-ön. Gyorsan rájöttem, hogy bár stabilnak látszik, de nem az, mert visszafogja magát szoftveresen vagy hardveresen. Erről írt Abu is már.
Aztán Alan Wake-be be is hibázott nekem is, de a BF3-at vitte csak ott mivel eleve 50-60fps-em volt vele az 1440p miatt nem tűnt fel, hogy 1125-ön gyorsabb.Ezért nincs értelme kicentizni a tuningot, észre se veszed a kis különbséget, de közben meg szar. Ennek fényében lehet az itteni 1200 stabil kártyák fele megint ugyanúgy nem is volt stabil, csak visszafogta magát azt nem fagyott le egyből.
L4D2 200-300fps között volt vele, 1200MHz-en meg 100-200fps között. Adhattam neki 1,2V-ot is, minimálisan nőtt az érték, mert 300fps kiakadt, de a min fps szar maradt. Ahol sok az fps ott észre veszed, hogy nem jó valami, Crysis 2, BF3 nem jó erre.
Lődd be 1,1V 1125MHz-re, úgy használtam. Halk is, gyors is, felesleges kicentizni.
-
ricshard444
veterán
1180-t megy ma a gpu amikor tegnap már 1160nál is hibázott pedig a hőfokok is megeggyeznek.Lehet jobbnapja van

-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
12.5 beta -ra amint látom Nálad is 12.4-et ír, csak a verziószám más. Én meg már azon filóztam, hogy biztos rosszat telepítettem.
-
XenHai
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jól döntöttem ,hogy rendeltem 1 7970-et.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azért maradjunk normális modding nál

ejj mondom itt valami nem lesz jó 

Ha tetszetős lett, lehet meg is veszem.