Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuTi.HUN
tag
Az enyém is befutott (azzal a lendülettel a gépbe is):
[link] -
HuTi.HUN
tag
Én is alá tudom támasztani a korábbi beszámolókat. 1125MHz-en 45% venti mellett nem igen megy a kártya 75 fok fölé.
Pedig nálam aztán nem egy toronyban van.
A Battlefield 3 / FullHD témához hozzászólva: Én is 1920X1200-ra vettem a kártyát és egyáltalán nem tartom túlzásnak, bár tény, hogy nincs nagy előnyben az 580-hoz képest. Említette valaki az 560Ti-t is, amivel én gyakran a 30fps-t sem értem el. Játszható, csak kérdés, hogy ki mit ért ezalatt.
-
HuTi.HUN
tag
válasz kockaharcos #1405 üzenetére
Annyira nem lenne furcsa, 7950-ből már volt
[link] -
HuTi.HUN
tag
válasz Cybertrone #1897 üzenetére
Szegény ember vízzel főz
Nekem el se férne egy ilyen dög a házamban, ellenkező esetben biztos irigykednék!
-
HuTi.HUN
tag
Itt az eredeti topic a 7950 flashről:
Link!Na most ebből kiindulva, szerintem elég jó a helyzet.
Nem lesz ugyan a 7950-ből 7970, viszont mindenki jól jár.-A 7970-en jobb és halkabb a hűtés.
-A 7950 flashelve és tuningolva majdnem eléri a 7970 szintjét.
-Az árkülönbség is ennek megfelelő. -
HuTi.HUN
tag
ASIC quality-t néztetek?
Az enyém 73.6%, az alapfesz pedig 1.175mv
-
HuTi.HUN
tag
válasz Cybertrone #2915 üzenetére
Nálad hány százalékon mennek a ventik ilyen hőmérséklet mellett?
-
HuTi.HUN
tag
válasz radi8tor #2966 üzenetére
Én annyit tudok, hogy 4 osztályba vannak sorolva a kártyák és minél magasabb a szám, annál kisebb az alapfesz. Eddig úgy gondoltam, hogy amik alacsonyabb feszültségen tudják az alap órajelet, azokat tuningolni is jobban lehet, de érdekes amit írsz.
Egy külföldi fórumon találtam egy táblázatot a felhasználók kártyáiról:
[ Szerkesztve ]
-
HuTi.HUN
tag
válasz Cybertrone #3010 üzenetére
80 foknál van a 100%?
Az komoly. Én 50% felett nem tudom elviselni a hangját.Szerintetek hosszú távon mi a maximum hőmérséklet, ami egészséges ezeknek a kártyáknak?
-
HuTi.HUN
tag
válasz Rabbitf_24 #3013 üzenetére
Ez nálam nem játszik, mert nincs szellőzés a házban.
-
HuTi.HUN
tag
Az elmúlt egy órában kétszer is TDR hibát tapasztaltam böngészés közben.
Valakinek volt esetleg hasonló tapasztalata, vagy nálam lesz a gond?
-
HuTi.HUN
tag
válasz radi8tor #3030 üzenetére
Már meg nem mondom épp milyen oldalakon voltam. Talán valamelyik külföldi PC fórumot böngésztem, de sok lap volt megnyitva egyszerre.
Azóta megnéztem és csak negyed óra volt a két TDR hiba között. 3-5 másodperc fagyás, 1 másodperc sötét képernyő és a szokásos üzenet.
Érdekes, mert AMD-nél ilyet még nem tapasztaltam.
-
HuTi.HUN
tag
Akinek azonos környezetben vannak eltérő ASIC minőségű kártyái megpróbálhatná tapasztalati úton is bizonyítani az elméletet.
Feltéve, hogy ezek a minőségi különbségek egyáltalán jelentkeznek a hagyományos tuning keretein belül.
[ Szerkesztve ]
-
HuTi.HUN
tag
Srácok, azt hiszem végleg megtörtem
Nem tudom elviselni, hogy ekkora plusz teljesítmény lakozik a kártyában és nem tudom kihasználni. Egyszerűen nem ezt érdemli.
Megkezdtem előkészíteni a vízhűtésre való átállást.
-
HuTi.HUN
tag
Alpenföhn Peter-t használ valaki 7970-nel?
Érdekelnének a tapasztalatok.
-
HuTi.HUN
tag
Azért én ezzel a Trixx-szel sem vagyok kibékülve. Ha saját venti profil van berakva, akkor néha csak úgy spontán eldobja és elkezd 50%-on süvíteni. Minden előjel nélkül, mondjuk filmnézés közben. Ha visszarakom automatára, akkor megjavul.
Lehet, hogy a driver hibája, este fellövöm a legfrissebb nem-bétát.
-
HuTi.HUN
tag
Szerintem nem lehet rosszul dönteni.
Ha valakinek az a célja, hogy beszerezze a leggyorsabb egychipes kártyát, akkor a 680 a nyerő, de ha a használati értéküket nézzük, akkor durván egy szinten van a két kártya.
Az időtállóság meg relatív. Egy éven belül mindkettő "elavul", a játékokhoz viszont jó eséllyel még évekig használhatók lesznek. Ki-ki döntse el maga, hogy mi a fontos neki.
-
HuTi.HUN
tag
válasz Motion_Blur #7724 üzenetére
12.6-tal nekem is csak 500-ra veszi vissza, de nem érdekel. Hiba nincs, vízzel meg így is 32 fokos.
-
HuTi.HUN
tag
válasz ricshard444 #8107 üzenetére
Ja, kb 45%-ig elviselhető. A kérdés az, hogy ki milyen hőmérsékletet tolerál. A gyári vezérlés simán 80 fok fölé engedi én viszont nem szeretem 70 fok felett járatni a kártyákat.
-
HuTi.HUN
tag
Ezek a GHZ Edition tesztek kb annyit mutatnak, hogy mit lehet minimális tuninggal kihozni a sima 7970-ből. Nem tudom, hogy az új kártyák mennyire lesznek tuningolhatók a gyakorlatban, de én ennél komolyabbra számítottam.
Holnaptól akkor az enyém is Ghz Edition. Sőt, akkor már rögtön 1.2Ghz Edition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.