Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezt be lehetne tenni az első hsz-be is, tőlem is rengetegen kérdezték már. Arra 5let, hogy ha nincs a hwinfo-ban olyan monitorozható opció, hogy milyen órajelen megy a gpu, akkor azt bele lehet aplikálni valahogy? Nem akarok több programot futtatni csak emiatt..
-
Winne
nagyúr
Ennyire számítottam, anno a 6870-et is hasonló helyzetben választottam, 78xx-nél már az 50-es nyert, sokkal több bennük a tuningpotenciál.

680 megvan persze, hangkártya buli miatt elsődlegesen, aztán meglátjuk mi lesz. Még csak tesztüzem van, számban kevesebbet hoz, mint a cf, de így befér az xfi és egy kártyás rendszerként jobban ki tudom hajtani. Amiről volt szó többször az jelen van, nevezetesen ez az új nVidia "platform" komolyabb számításokban bajba kerül, de hát ők így döntöttek, hosszú távon szerintem rosszul. A tervem az, hogy addig fogom tartani a 680-at, amíg jön a 8xxx ATi.

-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nem lehet, hogy tpdlimitbe ütközik és azért dobja vissza?
@(#8091) Speed(R): 1250 MHz-en járatott 7850 és azonos órajelen futó 7870 között vajon mekkora különbség van?
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ahogy gondoltam.

-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Megnéznéd nekem gyári medium beállításon is pls?
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez amit írtam korábban, az újon nem ugrik a kép és alapból azzal kezdtem vele, hogy szinkronba tettem a két kártyát és alapból tudta azt memóriatuningostól, mint a régebbi.

A tuning végét nem hajhásztam, nem is érdekelt.

-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nekem az még talán jobb is, mint a régi.

-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de én sztem ugyanezt vettem: Sapphire HD7850 2GB 11200-07-20G
Ez mindkettő Dual-X-es, sima és oc változat.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Akkor megéri kikölcsönözni egy tesztre?

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Milyen a játék?
-
Winne
nagyúr
Új beta fagyasztott kétszer egymás után ma Zibán.

-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Köszi, bár nekem pont csak egy pillanatnyi fps kellene lett a folyosón, meg fennt amikor jönnek a katonák, gyári ultra amibe nem lehet módosítani és 90-es fov.

-
Winne
nagyúr
A 7970-nek vajon mennyit hozott ez a konyhára?
-
Winne
nagyúr
Megejtettem ugyanazt a pályát, íme az eremény.
VGA-k alapon: (95% kör használta a vga-kat)
2012-10-22 12:31:14 - bf3
Frames: 158754 - Time: 1091632ms - Avg: 145.428 - Min: 66 - Max: 286VGA-k 1100/5800-on: (65-70% kör használta a vga-kat)
2012-10-22 18:33:12 - bf3
Frames: 141092 - Time: 1033040ms - Avg: 136.579 - Min: 69 - Max: 297Tuning mellett gyengébb az eredmény.

-
Winne
nagyúr
Kíváncsi vagyok rá én is, előtte letolok még egy 200-as khargot ultrán összehasonlításnak.
-
Winne
nagyúr
Na megnéztem neked a 24 főst alapon, bár váltott pályát, de azért letoltam és egy furcsa dolgot vettem észre, amire eddig nem is gondoltam. Alapon vannak a kártyák, majdnem ki tudja hajtani őket, 85-95% között ugrált, ami már teljesen jó és az eredmény is megjött mellé: (200 ticketes tdm ezen a mapon)
2012-10-22 12:31:14 - bf3
Frames: 158754 - Time: 1091632ms - Avg: 145.428 - Min: 66 - Max: 286Részemről whine off, kaja aztán tesztelek tovább.

-
Winne
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
Terheli a magokat, ott a videón a monitoring.

Összegzem az egészet. Én nem akarom senki kedvét elvenni a CF-től, mert nagyon is hatékony, gyári ultra beállításon hozza a 90 fps-t singleben is, ami elvileg grafikailag jobban terhel, szóval ne féljetek tőle, azoknak, akik magas grafikán akarnak játszani NAGYON IS AJÁNLOTT! A driverekkel való pöcsölés is közhiedelemmel ellentétben nincs jelen, felpattintod driver és a profilt, majd megy is.
@(#7049) szasanyi: ez jó hír, meglepően sok volt az állóvíz driver téren mostanában... A FB2-es mondat a végén különösen tetszetős.

-
Winne
nagyúr
Azért mégiscsak számít, ha nem is olyan sokat.
Vállalkozó szelleműeknek ajánlanék egy tesztet, akinek van egy kis ideje és kedve, egy single playerben szereplő részt néztem meg magamnak több beállításon is. A kártyák minden esetben 1100/5800-as beállításon futottak.
Pálya: Operation Swordbreaker
Van egy rész, ahol lemész elvágni a vezetéket és onnan van egy mentés, mikor jössz fel.
Lennt ahogy ahogy kijössz a rácsos kis lyukból, ahol bunyóztál,
kifordulsz és megállsz a folyosón.Gyári medium: 165 fps és kb 95-97% gpu usage
Gyári ultra: 93 fps és kb 95-97% gpu usageAztán felmész a felszínre, ahol jönnek a katonatársaid jobbról, balról meg masírozik le az ellen:
Gyári medium: 90 fps és kb 55-60% gpu usage
Gyári ultra: 94 fps és kb 95-97% gpu usageMás érdekesség, ami szintén a procilimitet igazolja, teszteltem egy másik játékban, nevezetesen a Dirt2-ben. A proci 4 GHz-en járatva 73-75%-ot teker ki a vga-kból, 4.4 GHz-en pedig ITT látható az eredmény...
-
-
Winne
nagyúr
Nem buknak rajta semmit. Tőlünk minden ilyesmit elvisz a beszállító, amit vagy elad újra, vagy megveszik belsősök olcsóbban, esetleg a gyár bezúzatja velük és áttolja a beszerzési árát.
Vannak olyan cuccaink is, amire azt mondják oké, semmisítsétek meg és itt a lé. Aztán küldeni kell csak egy papírt, hogy elporladtak.

-
Winne
nagyúr
"Te, mint kereskedelemben dolgozó, mit szólnál hozzá, ha élelmes arcok kitalálnák, sorra kipróbálgatják a termékeidet, aztán ha talán 1x megtetszik nekik valami, meg is veszik? Mert erre lehetőséget ad ez a törvény és hát látod, magad is visszaélsz vele."
Ezzel van a bajom, hogy te meg ezt nem érted meg: Én NEM abból a célból vettem, hogy kipróbáljam és visszaküldjem, hanem azért vettem, mert szükségem volt rá és összespóroltam rá a pénzem, csak nem vált be arra a célra, amire szerettem volna használni. Az oka most úgy néz ki a proci igen, de nem is ez a lényeg.
-
Winne
nagyúr
Kitől is várnék mosolyt? Nincs rá szükségem, egy szolgáltatásért adtam pénzt, ami nem szolgáltatta azt, amiért én pénzt adtam ki, ezért a törvény által előírt módon visszaküldöm. Mint korábban írtam én is kereskedelemben dolgozom és szó nélkül visszavesszük ilyenkor a cuccot. Ez nem érdekekről szól. Ennyi az egész.

-
Winne
nagyúr
Nem kell indokot találnom és kamuznom sem kell. Visszakülödöm és kérem vissza az árát. Ennyi.
@(#7028) Speed(R): az etikáról ne beszéljünk ennél a cégnél főleg, de másnál sem, tudnék olyat mesélni, amitől lehet még te is pislognál csak, bármennyire is elvakult lehetsz ezzel kapcsoltban. Tudtommal még még mindig a bolt van a vásárlóért és nem fordítva. A bolt a vásárlóból és, efelett a törvény az törvény, nem keverünk bele etikát. A Kozma gyilkosait sem lógatták fel, pedig a magyarok 90% szerint megillette volna őket. A törvény az törvény.
-
Winne
nagyúr
Az lesz akkor. Ha lerendelem a garifutárt, azt is jó elvileg, nem? A egyéb rovatba meg beleírom, hogy elállok a vásárlástól. A teljesítmény multiban a nagyobb fps elérésében mutatkozik meg, vagyis jelen esetben már nem mutatkozik meg. Erre írták anno az okosok, hogy egy nagyobb kártya azért előnyös, mert egy kártyát jobban kihajt a proci, mint többet..
@(#7003) DroiDMester: mással nem játszom most, nem vagyok már az a nagy játékos, mint régen, időm is csak annyi van játszani, hogy egy játékkal kétnaponta este felmegyek egyet 1-2 órára.
Már tervben volt régen és most meglett rá a pénz, de ez így kapufa... -
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Arra jutottunk a procim topicjában is sajnos, na elkezdem a szenvedést...

-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Én még megnézek egy procituningot épeszűe keretek között, aztán ha nem segít látványosan, akkor 8 napos elállási nyilatkozatot kell keresnem...
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
-
Winne
nagyúr
válasz
BigestEGOist
üzenetére
Hol lehet azt állítani? Én nem így akarom óvni a környezetet...

Most néztem meg, feltoltam a gyári ultra beállításra és ott már hajtja 90% felett, szal elég neki a proci így is, csak akkor meg nem tudom mi a gond... Az lenne a cél, hogy folyamatosan magas fps-em legyen, elég nekem a medium beállítás is, csak ott meg nem hajtja a kártyákat.

-
Winne
nagyúr
8/8 igen, sokat még nem tudok mesélni, ma raktam össze. Egy pár tesztet futtattam heavenben, meg most nyomtam 3-4 dirt2 karikát, nemsokára meg felkukkantok BF3-ra egy tesztre.
Íme, akit érdekel: (sorban: 7850_def, cf_def, cf_1100/4800, cf_1100/5800)
Az eredmények abszolut finomításra szorulnak, ez egy nagyjából eredmény egy szétgyalázott win7-en alapfeszen. A Dirt2 73-76%-ban pörgeti csak a kártyákat, ellenben a menüben 98%, Heaven is 97-99%.
BF3-ról beszámolok később, ha érdekel, egy 860-al összevetjük mindjárt.

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tudom, rajtam kívül nem sokunknak volt ilyen gondja, nekem is csak 1680 felett csinálja, de most az újat tettem be elsődleges kártyának, szinkronizáltam a kettőt és már nem ugrik, újra mehet a memória tuning is.

-
Winne
nagyúr
Első tapasztalat, amit le kell írnom: az új kártya Elpida ramos, ami elvileg itt mindenki szerint rossz. A régi hynixes 1 MHz tuning mellett is ugrik már egyet 2d/3d váltásnál, ennél az Elpidásnál nincs ugrás és 5800-ra tettem először, csont nélkül lefutott. Sokkal rosszabb tuningpotenciálra számítottam ettől a memóriától a leírtak alapján.
-
Winne
nagyúr
Betettem a másik kártyát és hiába tettem defaultra és indítottam újra, teljesen ugyanazon a feszültség értéken megy, mint a másik ment, ez lehet véletlen, vagy csak nem bírta megkülönböztetni? Mivel tudom ezt hitelesen ellenőrizni?
-
Winne
nagyúr
Most értem végig és körvonalazódott már, hogy honnan is ered ez, már ha Abu commentjei fedik a valóságot (gondolom igen), így érdekes kérdéskör ez. Azt is írta valaki, talán subaru, hogy ATi oldalról jött a 12.9-es csomag, ami rápakolt egy lapáttal a teljesítményre. Ezt csak én nem látom a gyári oldalon? Csak a beta látszik, azt meg még sosem használtam, nem tudom mennyire megbízható. Lassan november és augusztusi drivert használok, amivel a 12.4-hez képest a tuningpotenciálom valamennyit csökkent.
-
Winne
nagyúr
Na pontosan ezt láttam több helyen több hozzászólásban. Amire nekem és a legtöbbünknek egy vga kell, az a játék, tehát ott számít igazán, de gondolom az a faktor még mindig szerepelni fog, hogy melyik gyártó fogja tolni a pénzt adott játékok fejlesztéséhez, aszerint fog alakulni, hogy melyik játék melyik kártyával megy jobban. Aztán lehet, hogy ez marhaság.
-
Winne
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
Ezzel is tisztában vagyok, de itt arról van szó, hogy egy bolt meg akarja-e tartani a vásárlóit, vagy leszarja és aztán egyszer csak lesnek, hogy nincs menekvés a csődtől. Ez olyanokat is elért már, akik sosem gondolták, hogy ebbe a helyzetbe kerülnek, általánosságban írom, nem erre a helyzetre. 4 ezer forint megér nekik annyit, hogy legközelebb már ne ott vásároljak? Ez az elégedett vásárló története. Sokan járnak kisebb boltokba, hiába drágább ott a cucc, de tudják, hogy ott azt kapják, amit szeretnének és ahol a vásárló az első, hiszen a bolt a vásárlókból él, abból kapnak fizetést.
Maradjunk abban, hogy lehetne megoldást találni erre nagyon könnyen, csak egy kis rugalmasságot igényelne a dolog, de itt még csak nem is hajlanak erre.
-
Winne
nagyúr
Nekem is van kereskedelmi tapasztalatom, de ez máshol még működik, vannak ilyen jellegű jó tapasztalataim.
@(#6563) Gabás: a kettő nem ugyanaz, hiszen az új emelt ár az újonnan rendelt termékre vonatkozik, ami még le sincs rendelve általában. Az én esetemben még a termék meg sem érkezett. Ilyen esetekben a beszállító rugalmasságától függően a viszonteladó is árkorrekciót kap(hat).
-
Winne
nagyúr
Question 1: Mikor várható új hivatalos driver?
Question 2: Ha beteszek egy új kártyát, akkor mit kell benyomni/állítani, hogy az adott kártya értékeit írja és ne a mentett állásokban legyen?
-
Winne
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
Órajelre szinkronban lennének, csak ebben az esetben két különböző profilt kellen használnom a Gpu Tweak-ben és mivel én csak játék közben tolom rá a tuningot, így kétszer annyit kellene nyomkodnom minden alkalommal, hacsak nem tud cf-et is profilba menteni. Ha tud, akkor nem számít, ezt meg kell majd néznem.
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Megrendeltem a második kártyát, remélem nem lesz nagy különbség feszben a két kártya között..
Aki mostanában vett 11200-07-20G -as 7850-et, az írja már le pls, hogy mennyi a "vid"-je a kártyájának.

-
Winne
nagyúr
válasz
seederking
üzenetére
Köszi, egy próbát mindenképpen megér.

@(#5234) csucsbicep: az előző nekem is ilyen nyomot hagyott bennem, ellenben kormánnyal nagyon szépen lehetett íven autózni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fedora Linux
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- Vigneau interaktív lokálblogja
- TCL LCD és LED TV-k
- Assetto Corsa
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8565U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Sosem használt! (Cini)Minis Forum Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 96 GB RAM 2 TB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![[link] [link]](http://i45.tinypic.com/16kusdl_th.png)

![[link] [link]](http://i47.tinypic.com/2e54j13_th.png)
![[link] [link]](http://i49.tinypic.com/352oqif_th.png)