- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
IzI
senior tag
Melyik halkabb és megbízhatóbb ? Egy árban vannak.
ASUS ATi Radeon HD7870 2Gb (HD7870/DC2-2GD5)
GIGABYTE ATi Radeon HD7870 2Gb (GV-R787OC-2GD)Sapphire-t akarok csak lehet nem lesz,de mivel ezek is olcsók boltokhoz képest így lehet őket is bevállalnám,már ha meg szabad venni 2közül bármelyiket is.
-
-
papi20
tag
Megérkezett a kis Sapphire 7850-em. Mit is mondjak az 5870-es után egy álom. Battlefield 3 Ultrán 60-70 fps. Ge*ikemény kártya ez. Egy kicsit húztam rajta most 960/1300-on röcög. Kiváncsi vagyok hogy meddig bírja majd. Remélem hogy 1000-1100 között menni fog. 60 fok főlé még nem ment, hangja nincs. Beszarás.
-
szasanyi
félisten
válasz
belinho #4386 üzenetére
Valamit mintha félreértettél volna: én nem győzködlek, hogy vegyél Sapphire kártyát! Azt veszel amit akarsz, ott ahol akarsz és annyiért amennyiért... megkapod.
De azért azzal jó, ha tisztában vagy: bármit veszel és bármennyiért, egyikhez sem jár 100% meghibásodás elleni garancia. Sem gyártót, sem típust nem tudsz mondani amelyiknél nem fordult, fordulhat elő meghibásodás.
-
válasz
belinho #4386 üzenetére
Nagyon jó kártyák a zafírok nem arról van szó, a zérókor -os röfögés jelen van sz.tem az összes 7xxx kártyánál (csak épp minden kártyánál másképp jelentkezik mert amelyiken érzéketlen venti van {ez alatt az kell érteni hogy 3.V ról nem indul el} az nem röfög mert nem indul el a venti attól a kis löket -től amit kap zéró alatt!
A terhelés alatti cicergés meg leginkább akkor jön elő ha nincs bekapcsolva a vSync, de ez is majdnem az összes VGA -ra igaz nem csak a zafír ilyen, és nem csak a HD7xxx széria!
Az meg hogy sok a hibás zafír kártya az azért van mert akinek ATI kártyája van 70.% ba zafír kártya a maradék 30% meg a többi gyártó ezért érthető hogy 2-3.x annyi hibás van közöttük mivel annyival több is van forgalomba belőle!
Hozzáteszem nekem az elműt 12.év alatt volt közel 70,db Sapphire kártyám és ebből összesen 2.db ot(egy HD4890 Toxic és egy HD4890 Vapor-X) kellett garanciába küldenem! gigabyte és msi ről ezt nem tudom elmondani sajnos azokból 3-4.X annyi hibásat fogtam ki! -
Zeratul
addikt
válasz
belinho #4377 üzenetére
Amit láttam nekem nagyon az a gyanúm hogy nem kártya hibája hanem rendszerben élesztgeti fel valami kikapcsolt magot, majd küldi vissza zero core állapotba. Ez lehet az alaplap biosának featureje, de lehet windowsban is valami háttérbe futó alkalmazás, pl tipikusan HW monitoring.
-
belinho
senior tag
válasz
szasanyi #4384 üzenetére
Apró hiba vagy nem, később kiderül. Én hibátlan termékért fizetek, s ha tudom, hogy előfordulhat ez a hiba ennél a kártyánál, akkor biztos nem veszek belőle.
Lehet, hogy nem lenne gond vele, de az ördög nem alszik.
Ha meg valaki ilyet vesz, és jelentkezik nála, akkor az utánna ne verje az asztalt, hogy erről nem szólt senki. -
szasanyi
félisten
válasz
belinho #4383 üzenetére
De igen, így van. Csak egy apró hiba meg a tönkrement VGA között igen nagy a szakadék. Sőt, mint láthatod - bár nem ez volt a célom - ennek ellenére most is Sapphire kártyám van amivel eddig nagyon elégedett vagyok. Remélem később sem ismétlődik meg az előző pech és meghibásodás!
.
-
fagylalt
senior tag
Sapphire lesz! Ha minden jól megy jövőhéten megrendelem.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4367 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok mit csinálsz akkor, ha vitatkozni szeretnél? Minden felkiáltó jel után bráner smileykat raksz?
Ha ventiprofillal emeled a fordulatot és a zajszintet (a kettő mindig együtt jár, csak a mértéke lehet eltérő), ugyanott leszel mint a TFIII kártyát vettél volna - csak az alapból ilyen, +1 év garival és csak 50Mhz különbség van. A gond ott kezdődött, hogy a kérdésre egy kérdésben nem szereplő VGA-ra voksoltál, majd ecseteled a PCS+ 7850 tapasztalataidat szemben a 7870-nel.torma1981: szerintem meg nem jó, ha 70 fok fölé megy a VGA hőfoka. És nem azért, mert a jövő héten tönkremegy. Azt meg nem értem, miért lenne jobb választás -1 év garral, ha manuális beavatkozás kell a jobb hőfokhoz - nyilván zajosabb üzem mellett, ahogy már mondtam.
Azt főleg nem értem, miért nekem magyarázzátok ezeket, mikor én nem akarok sem ilyet, sem olyat venni, ráadásul nem állítjátok párhuzamba az előnyöket és hátrányokat sem. -
fagylalt
senior tag
válasz
DroiDMester #4367 üzenetére
-
válasz
szasanyi #4366 üzenetére
Hát ezen most nem akarok vitába szállni veled!
Amúgy meg a PCS+ 7950 et személyesen ismerem mert ismerősömnek olyan van! az valóban a legjobb 7950.es mind hang, tuning, és hőfokban is!
Viszont 7850 PCS+ ot is ismerem mert járt nálam olyan kari teljesen rendben van a hőfoka pont olyan értékek -et mértem vele mint a behemót ASUS DirectCU II -vel! csak kb fele akkora hangja volt a PCS+ nak! a hőfok mind 2 kártyával 1100/1350 -en járatva 70-74.fok volt!(1 óra Alan Wake játék után) hiába a DCU2 -őn a 2.venti és az óriás borda semmivel nem volt jobb, csak annyival hogy 2X olyan hangos volt a 2.kisebb venti mint a PCS+ on az 1 nagy!Egyébként a PCS+ ok azért melegednek jobban mert gyárilag elég magas feszen járnak referencia 1,21 helyett 1,25.v ot mértem a GPU nál! de ennek köszönhető hogy tuningban viszont ezek mennek jobban a magasabb fesz végett
De vissza kanyarodva a 7870 PCS+ ra igaz ilyet még nem teszteltem de 99.% hogy pont olyan jó mint a kistesó 50 -es
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4361 üzenetére
Bizony meleg, gyári beállításokkal simán megugrotta a 70+ fokot! A TFIII sokkal hatékonyabb hűtés, szvsz ez nem kérdés. Persze manuálisan biztos lehet vezérelni de az egy másik történet, és ha 10 fokkal lentebb hűtöd ilyen módszerrel az sem nem marad hangtalan az tuti. Igazából csak a PCS+ 7950-re került az a kétcooleres hűtő, ami igazán jó és halk is egyben.
Vagy van Vortex2 hűtéssel is, ami brutál jó, de kimondottan zajos ehhez képest - az még magasabb gyári órajelekkel operál, de persze drágább is. Mindenki döntse el, hogy a zaj és a nagyobb melegedés közül melyik a számára kedvezőbb. -
szasanyi
félisten
válasz
fagylalt #4364 üzenetére
Ez nagyon szubjektív, de az biztos: a ref. hűtéstől sokkal jobb, és halkabb. Ha zárt házban van a géped (mondjuk szgépasztal alatt/mellett) és nem hangtalan (vízhűtés, és/vagy extrahal táp és ventik) akkor az sem biztos, hogy felfigyelsz rá. Ha vájfülü vagy, és csak az a csendes aminek nincs hagja, akkor ne vedd meg.
-
fagylalt
senior tag
válasz
seederking #4353 üzenetére
Ezek szerint jól gondolkoztam.
Az 7870 mennyivel jobb, mint a 7850?szasanyi:
De azért ugye csak játék közben kezd el zúgni, és csak akkor is épp hogy.Hány kW-os kazánként működik load alatt?
DroiDMester:
1 ventilátorral a leghalkabb? Nem rossz. Tuningolni lehet? A Powercolor mennyire jó márka?Az utolsó hozzászólásod eléggé meggyőző.
torma1981:
Ilyen "hulladékzajra" én is allergiás vagyok. 10-es skálán 15-ös lennék!****
A listán kívül is ajánlhattok nyugodtan, ha tud valaki jobbat egy-két ezresért pluszba, de azért ne 7970 legyen a vége.
Én csak laikusan elkezdtem gondolkozni. Nyugodtan lehet kötözködni! -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4355 üzenetére
Azért halk, mert a ventivezérlése elég lájtos, de persze, így sem meleg.
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #4361 üzenetére
Nekem Sapphire 7870-es van. Hát ennél halkabb már nem is lehetne. Max 30% ment eddig a venti Bf3 alatt. Így volt kb 59-60 fokos. 50%-ig nem is hallani a venti hangját.. Szerintem ennél halkabb nem kell. Pedig én nagyon allergiás vagyok a zajra.
-
válasz
szasanyi #4357 üzenetére
Persze nincs a kolléga listájába viszont az MSi TF -től mérföldekkel jobb és nem sokkal kerül többe!
Hőfokról meg nézz teszteket 5-7.fokkal melegebb csak LOAD nál az még teljesen jó, viszont bárhol nézel tesztet mindenhol a leg halkabb 7870 és tuningban is ez megy a leg jobban!
Amúgy meg kézzel belőve a venti profilját sz.tem behozható a konkurencia hőfoka és még mindég halkabb lesz!
-
IzI
senior tag
Tápos topic-ban kérdeztem már de lehet itt is megtudja nekem vki válaszolni. Rendeltem egy ilyen tápot [link] és az a kérdés hogy rátom-e dugni a kártyát bármilyen átalakító nélkül?Mert ugye kártyához jár 2db pci-e 6pin csati de viszont a tápon 1 van csak.Nem nagyon értek hozzá és nem akarom hogy otthon derüljön ki hogy kell valami hozzá.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4355 üzenetére
Én is, de az nincs a listában! Viszont azért azt is tudni kell, hogy a halkságáért cserébe a LOAD hőfoka magasabb, mint a ref. 7870-é.
-
válasz
fagylalt #4352 üzenetére
Ha 7870 et választod akkor MINDENKÉPP PowerColor PCS+ HD7870 GHz Edition 2GB GDDR5 a befutó ez a LEGHALKABB és legerősebb 7870
-
seederking
őstag
válasz
fagylalt #4352 üzenetére
Jó az elgondolás
Sapphire 7850.Nekem is ez van /oc/ és bevált.
Viszont ennyiért itt 70-eset is találsz.
Vagy ennyire fölmentek az árak?
Azért ha én ennyiért vennék vga-t /ahogyan tettem is/ elvárnám,hogy teljesítmény is dukáljon a halk működéshez.
"Egy 7850-el már teljesítménnyre sem lesz panasz. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
65eFt körül szeretnék videokártyát vásárolni. Milyet ajánlanátok, mármint típuson belül? Fontos lenne még a csendesség is, mert ez ilyen "extra csendes gépbe" raknám bele.
Ezeken gondolkozom, bár legjobban az utolsó Sapphire jön be.
Asus HD7850 DCII 2GB ~66k
Powercolor AX7850 2GB PCS ~66k
Sapphire HD7850 2GB OC ~64kvagy egy ilyen
MSI HD7870 Twin Frozr 2GB OC ~69k
"Annyira nem számít a teljesítmény". Szóval inkább legyen egy halkabb, de egy kicsit gyengébb VGA-m, mint, hogy egy hangos és kicsit erősebb.
Köszönöm!
Üdv: Divi
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #4342 üzenetére
1050-et 100%, hogy bírja. Még majd afelett is próbálkozhatsz, ha szerencséd van, akkor az 1150 is menni fog alapon.
-
seederking
őstag
válasz
viperabácsi #4345 üzenetére
Élsimítást bekapcsolva nem próbáltad?
Egyre jobban azon gondolkodom hogy i5 2500k-ra kellene váltanom mert ahogy látom elég szép eredményt "facsar" ki a vga-ból. -
GoZoL
senior tag
válasz
viperabácsi #4347 üzenetére
Az első kép a lucid a víitu a második a sima?
-
GoZoL
senior tag
válasz
viperabácsi #4345 üzenetére
Én 6850-el próbáltam a lucid virtut de pl BF3-ban sokkal kevesebb FPS-t értem el, így kikapcsoltam azt a funkciót. A 7870-el még nem próbáltam, lehet ráveszem magam megint egy kis tesztre!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4342 üzenetére
Azt simán vinnie kell.
-
EvilSymbol
csendes tag
Csinalok majd delutan meg nehany tesztet, meg valamikor osszeulunk miresszel, megcsinaljuk azt a Sapphire vs ASUS Radeon HD 7870 tesztet, meg ha ossze lehet frankon hangolni, akkor valami CF teszt szeruseget is osszehozunk.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #4337 üzenetére
Próbáld meg, nem veszthetsz vele semmit. Szerintem valamekkora teljesítménynövekedés biztos, hogy lesz, főleg ha Full HD-ban játszol.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4337 üzenetére
Ez nagyon játékfüggő, de ilyen órajelen általában kevés a Phenom a 7850 mellé.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4333 üzenetére
Nézd én nem akarok belebonyolódni ebbe a témába, és saját tapasztalatra sajna nem tudok támaszkodni. Két dolog viszont biztosnak tűnik: aki tesztelt SSD-(ke)t 99%-ban azt mondta, hogy az SSD a betöltési időn kívül lényegében nem változtat semmit a játékok futtatása közben. A másik, hogy az előzőekben mutatott teszt szintén megakad ami ugye SSD-ről futott - akkor erre vajon mi lehet a magyarázat, ha az van amit Ti mondtok és próbáltok bizonygatni az SSD vs. FPS témában?
-
seederking
őstag
Szerintetek lenne értelme egy phenom ii x4 955 3.6ghz-es cpu-val hajtott 7850 oc-t /920mhz/ tovább húzni?Vagy igy is kevés a cpu?
-
Winne
nagyúr
Hogy beindult már ez a topic, nem is bírom követni.
-
Stan648
tag
-
Egy friss teszt.........
#4314 szasanyi mégis csak van köze a MIN FPS hez hogy honnét és miről fut a Heaven, a fenti teszt RamDisk ról futtattam és emlékeztetőül a régi tesztem
és itt 1200/1500 on járt a mostani tesztnél meg 1175/1500.ön csak! mégis majd +10.FPS -t nyomott a Min FPS -be hogy RamDisk -ről futott!
csak a Heaven volt egy 1.gigás RamDisk re felmásolva minden más ugyan az -
lowzor
veterán
válasz
seederking #4328 üzenetére
húzd fel Catalystban az órajeleket egyelőre.
-
miresz
veterán
válasz
seederking #4328 üzenetére
Normál tesselation mellett jó eredmények.
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #4326 üzenetére
Köszönöm. Természetesen meg lesz az összehasonlítás.
-
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #4320 üzenetére
Tuningolod a Sapphire-t? Vagy mi van?
-
synthattik
aktív tag
válasz
zolika010 #4312 üzenetére
Támogatja az ivy a pcie 3,ast ,meg a lap is így akkor később ki tudtad volna használni,már ha lesz ennek valaha is előnye a 2.0-hoz képest.
de azért kérdeztem ,mert gondolom az ujdonságot meg kell fizetni,d ha vennél esetleg vmi kisebb tápot és lehet,hogy z68-as alaplapból ezért az árért jobbat tudnál venni.
De ne offoljuk szét a topikot,setleg írj pü-t ha van még vmi kérdés. -
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #4320 üzenetére
-
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #4313 üzenetére
Melyik verzióval méred?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
DroiDMester #4232 üzenetére
Talán holnap kiderül, hogy mi jön.
Ha nem holnap, akkor csak hétfőn.
-
válasz
zolika010 #4296 üzenetére
ASRock lapot inkább hanyagold
Soha nem szoktam giga lapot(sőtt más giga cuccot se) ajánlani de az asrock tól még azis sokkal jobb!
tehát GIGABYTE GA-Z77X-D3H
esetleg ha van picit nagyobb keret akkor ASUS P8Z77-V LE mivel a fenti giga lap elég válogatós ram téren, bár Vengeance ramok elvileg menni fognak benne!
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4308 üzenetére
Tessék, ez egy alapórajeles teszt az összehasonlítás kedvéért.
(#4309) sakal83: ezt nem nagyon értem. .. mivel, és mi 33?
EvilSymbol: na, ezt nem gondoltam. Nemrég volt erről szó, amikor mondtam is, hogy nálam nem akad (pedig nincs SSD-m). Az más vélmény szerint (amit én nem vettem komolyan
) a VGA-nak semmi köze a minimum FPS-hez, inkább az SSD fontosabb.
-
zolika010
tag
válasz
synthattik #4298 üzenetére
az ivy procinak mi az előnye?
ui: cf nem igen lesz, a tápot csak a minősége miatt veszem meg
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz
szasanyi #4307 üzenetére
Nezd meg a gep infot, SSD-rol fut a Heaven. Az elejen az akadas nem tudom mi, az lenne a normalis, ha a bench csak a 2. - 3. masodperctol futna, mire "bemelegit" a gep, de ahogy ugye nyomom az f9-et, betolti a sarkanyt es azonnal startol. es amikor hirtelen betölti, 1 fpsrol indul a moka.
-
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #4297 üzenetére
Minden háttérben futó progit nyomj ki -heaven alatt,mert az miatt akad.(Skype,stb) Elég gyengusz eredmény.
(lelkes újonc LOL)
-
válasz
Ezen a beállításon tesztelj(etek)
Mivel az összes többi régebbi teszt így készült, meg kb ilyen beállításokon játszunk valós játékokban is!
-
szasanyi
félisten
válasz
EvilSymbol #4304 üzenetére
Igen, van ilyen - valakinél ez javít, van mikor nem. Gondolom nem SSD-ről futtatod, mert az szintén javít (vagy meg is szünteti) ezt a problémát... sajna nem tudom pontosan, mert az SSD sajátosságai + ára miatt még nem szántam rá magam (meg a buxámat sem).
MOD - sakal83:: nem, ez 1db HD7950 OC eredménye.
-
synthattik
aktív tag
válasz
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz
szasanyi #4303 üzenetére
Fórum használat, alapfok.
Ez szép volt.
Amúgy igazad van, köszönöm, azt hittem, (nem, tudom, hogy nem a templomi wifit nyúzom...) hogy így is simán beteszi, amikor meg már láttam, hogy valami nem kóser, meg próbáltam megjeleníteni. Gondoltam csak nem köt bele senki...de, tévedtem.
Szép eredmények tőled is! Végigfuttattam, viszont akármit csinálok, benyomom az F9-et, betölti a sarit és amikor kezd, akkor akad egyet, vagy nem tudom.
-
szasanyi
félisten
válasz
EvilSymbol #4302 üzenetére
Valóban, de ha az Új kép feltöltése a szöveghez részt használnád és feltöltöd ahogy kell, akkor erre nincs szükség.
Fórum használat, alapfok.
Amúgy az eredmény jó csak a min. FPS gyatra nagyon, gondolom egy vagy több helyen nálad is meg-meg akad a teszt valamiért. Próbáld úgy, hogy elsőre hagyod simán lefutni, és amikor újrakezdi akkor nyomj egy F9-et.
-
EvilSymbol
csendes tag
válasz
synthattik #4299 üzenetére
Kezdésnél ennyivel indít
amúgy utána már nem esik ~35 alá nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vicces képek
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Honor 200 Pro 12/512GB Szép állapot! Jótállás: 2027.08.12.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest