- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gippo
senior tag
válasz
kockaharcos #5399 üzenetére
4600? érdemes ezeket addig húzni?
Ott csak a szorzót állítgattad, vagy már mást is?
-
Peetyaa
tag
válasz
kockaharcos #5396 üzenetére
Gyári fesz 1.48, így 4100-on stabil mindenhogyan 4200-4300-on már kék halálozik pl bf3-ban. Akkor azt hiszem 7870 lesz a befutó. Köszi mindenkinek!
-
Peetyaa
tag
Sziasztok!
Lassan jön a fizu, és tervezek egy hd 78xx-szériát beújítani. Már csak az lenne a kérdésem hogy jelenlegi árak mellett melyik érdemesebb megvenn? [link] vagy esetleg ez [link] Másik kérdésem hogy olvasom itt a phenom-os hozzászólásokat, és kétségeim vannak hogy az adatlapomon szereplő proci elegendő-e a linkelt kártyákhoz. Előre is köszi a helpet -
Gippo
senior tag
Nekem physx nélkül beáll 60 körülire az egész. A legdurvább helyzetben is alig esik le az fps. Amúgy rohadtul nincs nagy igénye a játéknak, csak az a fránya physx
-
miresz
veterán
-
tomama
aktív tag
a CPU kb.75-80%-on megy.Én elsődlegesen BF3-al játszok multiba.amúgy nálam az az érdekes,hogy nagyon ugrál az FPS 50-130 között medium beállításon.sztem itt van szerepe az erős procinak a minimum FPS-nél.volt 6870-em és annál nem esett le ennyire soha.ott jobban összhangba volt a procival a kártya.
-
kovsol
titán
Nem feltétlenül jelenti azt, hogy 100% on kell tekernie a procinak, lehet csak egy bizonyos részét használja a játék akkor nem fog maxon tekerni a proci. Dirt3 se tekeri maxon amikor már cpu limiten van. Meg még mindig nagyon sok játék van ami 1-2 magot használ hiába próbálja a windows több magra eröltetni.
-
Gippo
senior tag
Semmi javulás. Physx-et kikapcsolva fix 60 szinte +-2,3 fps. Egyébként meg - ahogy írtam előbb is - 20 alatt mozog bizonyos részeknél.
A VGA használat is megáll kb 50-60%-nál
szerk: Emlékszem anno nosztalgiából feltettem a Mirror's Edge-t, ott is az volt, hogy amíg alap dolgok voltak a játékban full smooth, kitört egy üveg és majdhogynem összeomlott a rendszer.
-
Gippo
senior tag
Hm.. driver sweeperrel leszedem a physx-et, aztán újrateszem, hátha... Jó lenne, ha menne rendesen, mert akkor még most mondanám le a vga üzletemet.
-
kovsol
titán
Megnéztem neked, hogy nálam milyen a cpu kihasználtság, direkt rombantgattam, meg lövöldöztem szét a zászlókat, meg a szövet darabokat, hogy több fizika legyen [link] 40-65 fps között mocorgott egy hd6850 el minden maximumra rakva a játékban 1080p ben. És elég nagy nyílt terepen, ott ahol a tesztben is írják.
-
zolisx4
őstag
Sziasztok.
Olvasom miről van szó de gyakorlatilag feltettem a physx et én is,ezt lehet valahol a játékon kívül állítani ?? Vagy alapból a cpu számolja mert ,amd a vga?? -
Gippo
senior tag
válasz
mrhitoshi #5372 üzenetére
Telepítettem, nem változott sajnos semmi :/
CPU kihasználtság
KB a második felét kell nézni.Így nézne ki az egész, közben folyamat 20 alatti fps-el egy bizonyos pályarészen. Ahol nincs sok physx effekt, ott nem csinálja. Ja és medium-ra van állítva, nem high-ra...
-
miresz
veterán
Én a helyedben azért átolvasnám Abu85 írásait #48066-tól lefele.Nem biztos,hogy gyorsítasz vele,hanem inkább lassítasz. A
"Már korábban is leírtuk több cikkben, hogy a GPU-s PhysX az egy átverés, mert csak onnan profitál, hogy mesterségesen van lassítva a kód CPU-n. Akkor sokan letámadtak minket, hogy ez hülyeség, meg, hogy az NV ilyenre nem lenne képes, de a Batman: AC és a Borderlands 2 a legfrissebb PhysX runtime mellett rendre nyolc és négy magra kiosztja a munkát. Ha van egy négymagos (vagy többmagos) procid, egyszerűen jobban megéri kikapcsolnod a GPU-s gyorsítást az NV vezérlőpultján, mert a proci gyorsabban megcsinálja a munkát. "
-
->Raizen<-
veterán
Sziasztok van olyan jatek ami megfogja a 7850et full hd ba aa nelkul? Metro 2033 on kivul. Jovo heten sztem vennem.
-
Gippo
senior tag
válasz
Dark KillerX #5364 üzenetére
Többnyire
Persze jó ha van egyébként is, Van még pár játék (és mostmár remélem lesz is) ami használja.
-
Gippo
senior tag
Nekem meg most lesz egy 8800 gt a 7850 mellé
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Dark KillerX #5355 üzenetére
Pont jókor váltottam a 4xxx szériáról.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
mrhitoshi #5352 üzenetére
Igen a 78xx és 79xx széria viszonyában az elődjeivel szemben tényleg nagy volt az ugrás,de a 77xx már nem ugrott akkorát elődjeihez képest,de persze az a 20-25% + így is megvolt!Talán azért a 20% + így is meglehetett,de viszonyt ti is megerősítettek abban a kérdésben,hogy kovsol kollégának,nem lesz érdemes lecserélni a 6850-es kártyáját 8770,hanem inkább vmi erősebbre!Persze ezek csak feltételezések,mert nem sokat lehet egyenlőre tudni a 8xxx szériáról!
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi #5352 üzenetére
Én is azt tartom valószínűnek, hogy nem lesz olyan nagy a teljesítménybeli különbség. Viszont lehet olyan HD7xxxx - és talán éppen a HD7770 lehet az egyik -, ahol akkor különbség lesz, hogy érdemes az utódját választani, mert annyival gyorsabb az elődnél mint ami pluszt az új játékok igényelnek. No, de ez persze úgyis csak akkor fog kiderülni, addig csak találgatás az egész.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Dark KillerX #5346 üzenetére
A mostani 7xxx széria csakis azért lett ilyen brutálisan erős, mert új az architektúra, de mivel a 8xxx szériában csak finomítgatnak, így szerintem nem lesz akkor ugrás, mint a 6xxx és a 7xxx között volt/van.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5350 üzenetére
Nem vagyok láma, és már többször is frissítettem mindenféle BIOS-t. Nem vall túl jó indulatra részedről ha ezt feltételezed, és/vagy azt, hogy ezért írtam...
Aki ebben nem rutinos annak - a már leírt két fő szempont miatt - nem ajánlott művelet, és ha ezzel nem értesz 1et az szuverén jogod, DE sztem meg éppen akkor jön a 10. pont és a szarakodás, ti. egyáltalán nem biztos, hogy magától helyre tudja hozni amit elhibázott.
A többit ehhez tartozó kommentet pedig NE nekem célozd ha lehet, mert én minden infóval és kellő gyakorlattal is rendelkezem, és nem akarok VGA BIOS-t frissíteni! The end. -
válasz
szasanyi #5347 üzenetére
BIOS cserével nem javítani szokás
(mert az esetek 98.% nem hoz semmi javulást egy bios csere, ha épp azért akarnád lecserélni mert valami nem jól működik bár Gigabyte, MSi, XFX kártyáknál csodákra képes egy BIOS csere)
10, pont nincs!
csak akkor ha béna vagy és nem a kártyára való BIOS -t flash -elsz a vga -ra! De akkor se nagyon kell félni ma már szinte minden PC -ben van igp vagy integrált. VGA így arról indulva kb 1.perc alatt vissza lehet hozni a VGA -t VÉGLEGESEN nem lehet elrontani a BIOS cserével a VGA -t!
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5348 üzenetére
10. Ha nem, akkor szopás!
Így kerek a dolog és ezért mondtam, hogy ezt el kell kerülni - pölö azzal, hogy ha nem muszáj (márpedig nem az) nem kell túlórázni a BIOS frissítéssel.
BIOS cserével nem javítani szokás - ezt képletesen kell érteni, nem szó szerint.
És el is mondtad a lényeget vagyis, hogy semmi változást sem hoz tehát ha nem hibás működés miatt kerül rá sor amikor esetleg - kvázi még akkor is vagylagos - ez megoldhat problémát, teljesen fölösleges kockázatot vállalni vele. Erre gondoltam, hogy Te is jól értsd.
-
No akkor ide is beírom mert sokan BÉNÁZNAK!
HD7xxx kártyáknak kizárólag DOS -alól lehet SIKERESEN BIOS -t frissíteni! Még akkor is ha csak ugyan azt a bios -t teszed rá ami épp rajta van! ha pedig nem pont olyat pl: sima kártya és OC -s bios -t akarsz rátenni akkor meg végképp nem érdemes win alól próbálkozni, de mint fentebb írtam akkor se ha csak ugyan azt akarod rátenni mert akkor is félúton elakad(hat)
1, Töltsük le a Rufus 1.2.0 -t!
2, Szükség lesz egy pendrive -ra (vagy memóriakártyára + kártya olvasóra), amit a következőképpen állítunk be a Rufus-ban. File system: FAT32 | Cluster size: 4096 bytes | Format options: Quick Format; Create a bootable disk using: FreeDOS elé tegyünk pipát, többi elől vegyük ki. Máshoz ne nyúljunk.!!!
3, Töltsük le a ATIFlash 3.99 -et, majd tömörítsük ki a .zip -ből az atiflash.exe -t a pendrive gyökerébe.
4, Másoljuk fel a flashelni kívánt BIOS(ok) -at a pendrive gyökerébe (azért BIOS -okat mert ajánlatos csere előtt lementeni az EREDETI BIOS -t a VGA -ról és ezt is felmásolni a pen -re hogy ha gond van vissza lehessen állítani az eredeti állapotot!
5, Bootoljunk be a pendrive -ról.
6, atiflash.exe -unlockrom 0 (ez nem minden esetben kell, de ajánlatos lefuttatni)
7, atiflash.exe -f -p 0 BIOSNEVE.rom (vagy BIN ha épp olyan a bios kiterjesztése)
8, Ha sikerrel jártál azt jelezni fogja, majd a legvégén újra ezt fogod látni: C:\
9, Ctrl+Alt+Del. és örülsz!
-
szasanyi
félisten
válasz
milszab #5345 üzenetére
Egy jó tanács: ami nem rossz, azt ne akard megjavítani! Sokszor csak szívás a vége, ha vmi balul üt ki. Amúgy itt olvasgass e témában, ha mindenáron túlórázni akarsz a kártyádon.
-
milszab
senior tag
Milyen progival lehet biost cserélni a kártyán?
-
kovsol
titán
válasz
sakal83 #5340 üzenetére
én egy hd3870 CF -t használtam 16x-4x felállásban ilyen kis teljesítményen még nem jelentett gondot, de a mostani lapom már normális CF -t is tud, gondolva a jövőre
ki tudja
én is szemezek amúgy egy 7850 2gb karival, de most már megpróbálom kihúzni a következő szériáig, talán a 8770 jóra sikerül
-
Gippo
senior tag
Na hogy állunk driver szinten? Érdemes a legújabbra frissíteni, vagy maradjak meg a régebbi beváltnál?
-
sakal83
addikt
Letudnám, de a tesztet felfüggesztettem.
16X/4X alaplap CF-re alkalmatlan. Mikrolaggos és pont. Senki ne próbálkozzon vele, mert nem érdemes, szemben az interneten található tesztekkel, akik leírják, hogy 8%-al gyengébb csak.
Ez így is van, azonban a benchekben nem is feltétlenül látszik, csak akkor, amikor játszik az ember fia...
-
=HG=
addikt
Éppen ezt írtam, hogy zero cor-t nem a win csinálja, hanem a vga! Ezért nem win beállítás kell hozzá ! Máskülönben bármelyik eddigi vga-n is lett volna venti leállítás...(gondolom én)
Edenyke ! Ne idegeskedj! Előbb idéztem mit írtál ! ( Az egy dolog, hogy mire gondoltál, amikor írtad...)
-
-
=HG=
addikt
Ezt írtad: "beállítottam, hogy a win 5perc tétlenség után kapcsoljon ki".
Szerintem nem kell win-nek alvó módba lennie(készenlétbe). Szerintem kifejezetten a vga csinálja ezt a zero cor-t, nem windows beállítás. Nálam 12.8 driver van fent, és semmit nem kellett állítgatni, alapból csinálja...Ja, és nem röfög indulásnál...(Bár nekem 7850-em van) -
BalaNce87
addikt
Mondjuk a lapom nem mai darab, lehet a BIOS is közbe szól?
-
BalaNce87
addikt
válasz
xAttilax #5319 üzenetére
Pontosan! Nekem is kiterjesztett asztalom van de nem szoktam vele szórakozni, hanem állandóan ki van terjesztve a TV-re! Ha nem terjesztem ki akkor gondolom visszaesik mintha kihúznám. A helyzet az, hogy sokat teszek át filmet és ezért van kiterjesztve. Illetve van mikor kirakok valamit de közben jó netezni is és ezért nem klónozok.
-
milszab
senior tag
válasz
BalaNce87 #5309 üzenetére
Engem az nem is érdekelne hogy megállnak-e a ventik, vagy bekapcsol-e a zerocore, mer ez kb 10watt minusz, csak ne kerregne. Mer én használom ezt a monitorkikapcsolásos dolgot. Igaz most árvariáltam és fix fordulaton mennek a ventik, de jobb lenen ha a kártya kezelné inkább...
-
PitLee
őstag
Sziasztok
Ezen rendszerből még lehet valamit kihozni vagy ennyi , értem ezalatt a processzor húzását a videó kártya végett.
Van hozzá OCTuner amit lehet tekergetni, de nem tudom csak a procival foglalkozik vagy az alaplapi fsb-t is tekergeti már ha jól írom.Operációs rendszer
Microsoft Windows 7 64-bit
CPU
Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz
Wolfdale 45nm technológia
RAM
4,00 GB Dupla-csatorna DDR2 @ 533MHz
Alaplap
ASRock P45DE (CPUSocket 775)
Grafika
W2242 (1680x1050@60Hz)
AMD Radeon HD 7870 Series
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxSniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2012-09-29 at 11:26:43
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 36.2
Minimum FPS: 16.3
Maximum FPS: 126.3Number Of Frames: 2771
Average Frame: 27.629ms
Minimum Frame: 7.917ms
Maximum Frame: 61.504msMachine Name: -----------------
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 4095MB
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
Number of Cores: 2GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1140
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1680
Resolution Height: 1050
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxAvP D3D11 Benchmark Report
==========================**************************************************
* Report Created: 2012-09-27 @ 19:16:51
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1680 x 1050
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 7933
Average Frame Time: 13.2ms
Average FPS: 75.6
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPowered by Unigine Engine
Heaven Benchmark v3.0 Basic
FPS: 81.0
Scores: 2040
Min FPS: 32.6
Max FPS: 154.6Hardware
Binary: Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 7 2012
Operating system: Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
CPU flags: 2933MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 HTT
GPU model: AMD Radeon HD 7800 Series 8.982.0.0 2048MbSettings
Render: direct3d11
Mode: 1680x1050 fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 4x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
Tessellation: disabled
Unigine Corp. © 2005-2012 -
BalaNce87
addikt
Amúgy most azt is megfigyeltem, hogyha a HDMI kábel be van dugva akkor a memóriát nem veszi vissza 300 Mhz-re, hanem marad 1300-on és a gpu-t is 400 ig veszi vissza 300 helyett. Ennek eredményeképp idle állapotban 26-28 fok helyett 36-38 fokon áll.
Lehet, hogy a HDMI ugat bele? -
tick
aktív tag
válasz
milszab #5301 üzenetére
ASUS sem tökéletes. Amikor kikapcsol a monitor a ventilátorok egy negyed másodpercre nagyobb fordulaton pörögnek, majd megállnak. Ez egy minimális búgást eredményez, semmi többet. Illetve kb. 5ből egyszer előfordul, hogy miután megálltak a ventik, újra felgyorsul egy pillanatra. De utána végleg megáll amíg a monitor be nem kapcsol.
-
BalaNce87
addikt
Beállítottam, hogy 1 perc utána kapcsolja ki a monitort a win de nem álltak le a ventik. Lehet, hogy ettől függetlenül a GPU leáll?
-
sakal83
addikt
Na szóval, úgy néz ki, hogy pár napig lesz egy 7850 CF-m egy 16X/4X lapban.
Ha valaki szeretné teszteltetni, akkor írjon játékot, de ne sokat, mert akkor letesztelem, ha megvan.
A vgak 1050/1300-on fognak futni. Annyi a kuriózum, hogy az egyik 7850 valójában 7870 lesz
Remélem, hogy menni fognak CF-ban.
Csak az eredményeket írom, be screenshootokkal nem bíbelődöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest