- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
fagylalt #4590 üzenetére
Ez nem hit kérdése. Természetesen az a CPU hosszú távra is jó, és más területen többet is profitálsz majd belőle! Én csak azt mondom, hogy egy ilyen erős procival sem lesz jobb a grafikai teljesítményed egy 78xx kártyával, 1080p-ben. De itt egy másik teszt, ahol már HD7970 VGA és több, némileg különböző CPU-kkal hajtva és tesztelve.
Minimális különbségek vannak, de 1080p-t többnyire semmi. És ez sem 7850/70, ami jóval kevesebb adatot képes feldolgozni és megjeleníteni, kvázi sokkal gyengébb CPU-val is hozza a maximumot amire ebben a felbontásban képes. Ajánlom figyelmedbe még a végszóban szereplőt mondatot: "Remember, once you pass 1920x1080/1200 the GPU is almost always the bottleneck, not your processor." -
fagylalt
senior tag
válasz
csucsbicep #4594 üzenetére
Minden esetetre csak jobb lesz ez, mert ezt lehet tuningolni illetve, ha 1-2 múlva lecserélném a VGA-t ne legyen szükséges cserélni a CPU-t is.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
szasanyi #4587 üzenetére
Mindenesetre az azért lejön a tesztből, hogy fontosabb egy komoly VGA, mint a processzor.
Kíváncsi lennék egy ilyen tesztre AMD processzorokkal, Phenom 2 x4 es FX szériával is, jah meg Llano és trinityvel is.Pl alternatíva lehet, hogy veszel egy Trinityt. Aztán ha összejött a pénz egy komolyabb vga-ra akkor beteszed mellé, addig meg jó az igp.
-
fagylalt
senior tag
válasz
csucsbicep #4591 üzenetére
Akkor meg nálam végképp nem jó, mert én BF3 multira (nem pedig single-re) gondoltam.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4565 üzenetére
Az Asus a 7850-re nem tett nagy bordát, hiába nyúlik túl még a nyákon is, egyszerűen ilyen a felépítése.
-
szasanyi
félisten
válasz
fagylalt #4584 üzenetére
Ha FullHD felbontást használsz, a gyorsabb CPU nem eredményez majd több FPS-t. Nézd meg ezt a tesztet, ahol HD7950 3GB OC (!) kártyánál tesztelték a teljesítményváltozást különböző CPU-kkal.
mrhitoshi: miért is nem lepődök meg...?
-
fagylalt
senior tag
válasz
Steven88 #4577 üzenetére
A-A!
Nem abba a gépbe megy. Egy másikba. Egy i5 3570K tervezek bele. Mit szóltok ahhoz?DroiDMester:Csak a ventiprofilt szándékozom majd átállítani /egyenlőre
/. Azt is Asus GPU Tweak-el, ugye?
mod:
OFF: Nem rég küldött egy SMS-t az iPon, hogy holnap jön a kicsike. Már NAGYON várom! -
GoZoL
senior tag
Üdv!
BF3 7870-es OC kártyával LOW-on 90-100 FPS, high-on 55-65 FPS! Kevesellem egy kicsit!
-
válasz
fagylalt #4576 üzenetére
ami nálam járt kb 2.hete PowerColor 7850 azon Hynix ramok voltak pedig elég új volt (2012. 21.heti gyártás) ők talán nem olcsósítanak Elpida -ra!
CPU ha jól látom 2500K -d van az tökéletes hozzá ha feltekered 3800.MHz re!
Tuning progi: felesleges mert feszt nem lehet állítani meg nem is kell mert ref értéken(1,21.v) jár csak órajeleket (esetleg venti profilt módosítani) kellhet ezekre legjobb Asus GPU Tweak progi (azzal lehet fel oldani a CCC -nek a max OC limitjét is mert elég szűkös 1050/1450.ig engedi)
-
arcsi84
aktív tag
Eddig egy 7750-es kártyám volt, azt alapon járattam, nem láttam értelmét a tunningnak, mivel nem volt rajta tápcsatlakozó.
Eredetileg azt terveztem, hogy 7750 CF-et hozok össze, de azt hittem, hogy a 2x1GB ram össze adódik.
Sikerült eladnom a 7750-est és 7850-re váltani (pár ezer forinttal jöttem ki rosszabbul a váltással, de így nem szívok a CF hátrányaival). Sapphire-t akartam, de nem volt csak ASUS. Volt már ASUS kártyám az jól ment és erről sem írtak rosszakat.
Mondjuk kicsit megijedtem, amikor kiderült, hogy 26cm hosszú a kártya. Gyorsan kartonból kivágtam a kártya sziluettjét és bepróbáltam a gépbe, hogy befér e. Megnyugodtam, befér.Egyelőre szerintem alapon fogom használni, a régihez képest így is brutális lesz a teljesítménye.
-
fagylalt
senior tag
A Powercolor HD7850 2GB PCS+ -ban Hynix RAM-ok vannak?
Elvileg csütörtök körül ér hozzám a kicsike.
-
KaakukK16
aktív tag
Igen sajnos most teszthez egy elpidásat kaptam ezt a DualX-eset..=/
Hynxnek jobban örültem volna..=/ Nem unlockolja afterburnerben a feszt.. valami másik program amivel lehet húzkodni a cuccost?....1050 ott a max..a memory clockot mennyire tegyem : 1300 és akkor a gpu 1050-en mehet?Ui: MSI afterburnerben ez a powe limit mit állít?
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #4567 üzenetére
Vagy csak stabilnak tűnt. Mert először én is azt hittem, hogy stabil, de 2-3 óra játék után mindig jött a csíkozós lefagyás. Visszavettem 1300-ra, azóta jó.
-
Hát volt nálam pár Elpida -s (volt közte pár HD7770 is) 7850 és 1350.et mindegyik vitte stabilan de egy volt ami 1370.en is stabil volt! Persze függ a kártyától is hogy a gyártó mennyire tartja be a gyári feszt a ramoknak és mennyire van túl lőve(feszültségben) a ram VRM -je!
-
válasz
arcsi84 #4560 üzenetére
Nem igazán van olyan progi ami magától teszteli a kártyát és állítgatja az órajelét/feszültségét amúgy se lenne jó megoldás pont ahogy az alaplapoknál se jó az autó tuning!
leghamarabb Heaven 3.0 BenchMark -al lehet viszonylag jól kitesztelni
az alábbi képen látható beállításokra érdemes tenni
az hogy hová vagy meddig érdemes húzni sok mindentől függ, és nem attól hogy épp sapphire vagy ASUS az adott kártya hiába nagy böszme DCU2 hűtés nem jobb mint a kis Sapphire hűtése! Tuning meg attól függ milyen GPU -t és milyen gyári vid -t(alapfesz) fogsz ki de ha olvasod a fórumot általában fesz emelés nélkül az 1050-1100.MHz et tudja az összes 7850 ha pedig referencia fesz en(1,21.v) jár már gyárilag is a kártyád akkor ~1200.MHz körül menni fog! a memóriák meg attól függ ha hynix akkor 1450-1550.MHz ha Elpida akkor Max ~1370.MHz
Az meg hogy asus kártya attól nem fog jobban menni tuningban!
-
lowzor
veterán
válasz
KaakukK16 #4562 üzenetére
Írsz egy gyári feszt, akkor megmondom, hogy kb meddig húzhatod a GPU-t.
A tiéden valszeg már Elpida ram van, szóval a memóriát sajnos csak 1300 környékéig tuningolhatod.(#4565) DroiDMester:
Az Elpidánál sok az az 1370. 1350-en már elkezd szarakodni, ha a GPU 1100-on van, szóval jobb neki az 1300.
-
lowzor
veterán
válasz
arcsi84 #4560 üzenetére
1050-et tuti bírja mindegyik, afelett már a gyári fesztől és a GPU-tól függ. Memóriából nem tudom milyen van az Asuson, uh arról nem tudok nyilatkozni.
Felesleges lenne egy ilyen progi, te is simán kitudod tapasztalni, ha mondjuk van egy Heaven a gépen és minden órajel növelés után lefuttatod. -
KaakukK16
aktív tag
válasz
seederking #4559 üzenetére
Nem..de valamiért azon a szerón az első próbánál szutyok volt a grafika..és ha meghaltam akkor egy pillanatra fekete képernyő villant be..de most már egyik se tapasztalható!
Tetszetős darab..a héten jön a 7870.. -
arcsi84
aktív tag
Hali!
Holnap érkezik az ASUS 7850 2GB DirectCU 2 kártyám. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik olyan program, ami önmagától leteszteli a kártya tunning képességeit?
Régen volt egy olyan ATI program, amiben volt egy szőrös kocka és a program maga emelte a GPU és a memória feszültséget is, ameddig nem hibázott a kártya.
Azt olvastam, hogy az ASUS kártyák, jó képességekkel rendelkeznek tunning téren.
-
KaakukK16
aktív tag
Most jött meg a 7850 de BF3-al amikor játszom és lelőnek akkor egy fekete kép ugrik be egy pillanatra..miért van ez?
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #4541 üzenetére
Én játék alatt sem hallok semmit a Sapphire-nál, mikor 100%-on dolgozik a GPU (és mellesleg úgy sem megy 55 fok fölé), akkor sem viszi 30-35%-nál nagyobbra a venti sebességét és mint tudjuk, 50%-ig hangtalan. Szoktam is csodálkozni, hogy mennyire halk. Az eddigi leghalkabb kártyám (a 12 évvel ezelőtti passzív hűtősöket leszámítva
).
-
Apollo_21
addikt
Lehet egy kártyán akármi..szerintem, 65%nál már zavaró a sűvítő hang amit kezd hallatni a vidkari légkeverő....
-
torma1981
veterán
válasz
csucsbicep #4544 üzenetére
Hát nekem a Sapphirom kb 50-55%-ig halk. Utánna már lehet hallani. De eddig sosem fog felpörögni. 30%-on 60 fok max.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #4544 üzenetére
Lehet, hogy sok itt a hallássérült?
-
gryphus
csendes tag
válasz
DroiDMester #4543 üzenetére
7870-re gondoltam, az sehol nincs 60k alatt.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #4536 üzenetére
Tök mind1,hogy te 12.45 mp alatt vagy 1 órás melóval teszel rá biost vagy húzod más módon.Az pedig megint más dolog,hogy veszel egy oc-t mert ugy döntesz hogy több kell mint a gyári órajel de nem akarod a határokat feszegetni.Ami valljuk be nem 1 perc és nem is 2.Van aki nem szereti/tudja az otthoni tuning mivoltját.Számukra tökéletes egy oc.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4543 üzenetére
Akinek 100%-on is halk annak valami gond van a hallásával az biztos. Az egy dolog, hogy nem zavarja, de max fordulaton általában nem szoktak csendesek lenni a kártyák.
-
válasz
gryphus #4540 üzenetére
milyen 10-13.e
Sapphire 2.gigás ~56.e
PowerColor ~63.e ez sehogy se 13
az más kérdés hogy ha már 63.at kiadnák inkább inkább ezt venném 3.al többért!
*********************************************************************************
csucsbicep 2D ben nincs hangja a Sapphire -nak sem! de játék alatt már azért hallani főleg aki érzékeny a zajokra! bár van itt olyan is akinek 100.% on is halk! (ott kb olyan mint a te 6850 et 90.% on járatva) -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4541 üzenetére
Értem. Sapphire-nak már alapon is van hangja terhelés alatt vagy húzva csak?
Ez oké, de a tuning, akkor is lutri, nincs két ugyanúgy húzható kártya. Bármelyik típusból foghatsz ki jobb és rosszabb példányt.
Ha már van tapasztalat, akkor osszuk meg és te általában ezt meg is teszed.
-
válasz
csucsbicep #4539 üzenetére
PowerColor -on nem lehet +feszt adni vagyis igen alap 1,21.v és egészen 1,225.ig fel lehet tolni jó sok nem?
Melegedés: automata venti profilon kb egyformán melegedik(talán 2-3.fokkal melegebb a powercolor) de a Sapphire -nek játék alatt már hallom a hangját, még a powercolor szinte ugyan olyan kussba van mint 2D alatt!
tuning: gondolom neked se kell bemutatni (vagyis amíg nem volt 78xx ed addig igen) láthatod hogy ~1100.MHz et lehet mondani hogy az összes 7850 es tudja ~1050.et még feszemelés nélkül is, amiknek meg eleve magasabb a gyári fesze (1,134.v felett) azok mennek ~1150.et is piszkálás nélkül!
Még valamire kíváncsi vagy?.........
-
gryphus
csendes tag
válasz
csucsbicep #4539 üzenetére
És mi a helyzet a két kártya közötti 10-13k-s árcédulával? Így is megéri??
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4488 üzenetére
még valami: PowerColor -t azért jobb venni mert jobban megy tuningban és 98.% hogy Hynix ramos verzió, a hűtése jobb mint a Sapphire 2.ventise és halkabb is! tuningban ami nálam járt 1250/1575 -öt tudott stabilan! - A Sapphire-nak van valami hangja terhelés alatt? Illetve a két kártya közül melyik volt a melegebb?
A tuning szerencse kérdése, gondolom ezt nem kell pont neked magyarázni. Az is lehet, hogy a Sapphire-od egy bizonyos feszt felett nem skálázódik, hanem megcsömörlik, a Powercolor meg további fesz hatására még jól reagál. -
lineage2
csendes tag
Köszönöm a segítséget segített a döntésben.Úgy néz ki,hogy a sima mellett voksolok.
-
válasz
seederking #4534 üzenetére
Vagy egész egyszerűen megveszi a sima verziót és 1.perces művelettel felteszi rá a TOP BIOS -át!
Ahogy én tettem a Sapphire -val (mondjuk nálam nemsok értelme volt mert amúgy is 1075/1350.en járattam)
Mit kell azon kalibrálni 3.kattintás CCC -ben és annyi! nem olyan OC ról van szó hogy ne vinné egy sima kártya azokat az órajeleket!
Sőtt a HD7xxx kártyáknál már azt sem lehet mondani hogy a gyári OC -s kártyákon VÁLOGATOTT gpu van mert mindegyik GPU megy jóval többet mint a gyári oc -sak!
amúgy meg MARHÁRA OFF mivel ez nem HD79xx tropik
-
seederking
őstag
válasz
lineage2 #4532 üzenetére
A gyári és a "saját/otthoni" oc között annyi a különbség,hogy magad kell,hogy bekalibráld a kártya órajeleit.Ha ugyan az a tipus oc verzióban megy 900mhz-et is akkor a 800mhz-es is menni fog.A különbség hogy magad állítod be.
Szerintem egyáltalán nem "a nép hülyitéséről szól"
Jómagam oc-t használok és nem bántam meg azt a pár ezer többlet kiadást.
Viszont lesznek itt olyanok akik majd írják hogy baromság az oc ha magad is betudod állítani azt az órajelet amit a gyártó.Ezt magad kell hogy eldöntsd.
+ 1 Top-ra -
lineage2
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem,hogy nagy különbség van egy sima és egy gyári overclockos kártya között?Vagy ez inkább a nép hülyitéséről szól?
Amiről szó lenne az egy Asus 7950 kártya ami alapból 800mhz és a Asus 7950 TOP pedig 900mhz,ez a két kártya érdekelne melyik a jobb. -
norbi2010
őstag
válasz
DroiDMester #4503 üzenetére
Nekem 75% az milyen?
-
Möhe
addikt
erre valaki ?
szerk: erre a TSMC-s kis infós filera nekem csak 2 db rw nevűt csomagol ki,egyik alkalmazás,másik konfig beállítás -
lowzor
veterán
válasz
seederking #4502 üzenetére
Ez nem a terhelés alatti érték. Egy játékot futass, rakd le tálcára és úgy nézd meg.
-
Nemigazán lesz baró rá, ugyan rámegy elvileg de a saját kis slim ventijével megfog sűlni alatta a kártya! Ha meg teszelrá másik ventiket megint ott vagy hogy hangos!
Egyébként meg mért mondod a ref hűtő egyátalán nem vészes hangú 3d ben sem! A chilla hangosabb lesz és talán még melegebb is! Ha végképp cserélni akarod minimum ac tt pro.ra érdemes cserélni! -
tomama
aktív tag
válasz
seederking #4516 üzenetére
azért raknám rá mert sikerült elszúrnom a rendelést és sikerült egy ref.hűtős kártyát rendelnem.az meg nagyon hangos.a chilla meg itt pihen egy fiókba.
-
tomama
aktív tag
sziasztok!
nekem van egy GFX chilla hűtőm,szerintetek rálehet varázsolni egy 7870-re? -
seederking
őstag
válasz
seederking #4513 üzenetére
Belinkelnéd az erre vonatkozó tanulmányt droidmester?Egyébként a cpu-nak nincs szerepe ennek a %-os eredménynek a meghatározásában?Vagy ez más szisztéma?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #4512 üzenetére
Tsmc tesztet te csináltál?
-
válasz
seederking #4510 üzenetére
Teszt az föoldalon a pcie sebesség után a kis kék kérdőjelre katt! Bal felül az asic van csak a memübe
-
seederking
őstag
válasz
Nekem ezt dobta ki a TSMC:
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 15
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 2
ASIC Quality rating by Iddq: 81.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 09
ASIC location in wafer (Axis X): 011
ASIC Lot S/N: 3A1C128B (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)Segítenél elemezni,mit lehet ebből leszürni?
-
Steven88
tag
válasz
seederking #4507 üzenetére
Nem kell semmi más progi, csak GPU-Z ben bal felső sarokra jobb klikk és ott lesz.
-
seederking
őstag
válasz
gpu z-ben van teszt lehetőség vagy kell segédprogram és úgy használjam a gpu z-t?
-
Steven88
tag
válasz
seederking #4505 üzenetére
Itt mérjük.
DroiDMester fentebb leírta mit is takar.
De végülis mindegy az eredmény mert megy gariba vissza ha minden igaz. -
ami nálam járt az 1,21.v os volt legalábbis ennyit mutatott a GPU-Z terhelés alatt! Viszont rámértem a GPU -ra közvetlenül és terhelés alatt 1,24-1,26.V körül kapott a valóságban! ez rendben is van mer a Sapphire is 1,075.v és ha rámérek akkor 1,079-1,080.v körül megy tehát picivel többet kap mindegyik mint ami BIOS ba van nekik! és ez marad is mert ha pl: felhúzom 1,135.v ra akkor meg 1,140.v körül kap! Sajnos sem alulfeszelni sem túlfeszelni(1,225.v fölé) még mindég nem lehet se BIOS babrálással se szoftveresen! amúgy 1,21.v az AMD szerint az feszük tehát gyakorlatilag nem lehet túlfeszelni!
seederking ne 2.d be néz a feszt! gpu-z be indítsz egy tesztet és ott nézd meg!Asic Quality
az enyém 82,2 (de mint mondtam nem biztos hogy jobb egy 92 -es)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest