Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, sapphire hd 7870 ghz edition 2gb-nek mennyi a normális hőmérséklete játék alatt?
Arkham city megy éppen, minden maxon és dx11re állítva, kb 20perce megy a játék, és most van 61fokon, fan 1472rpm, gpu 64%, 1000mhz/1200mhz@1,22v.
Ezek normális értékek?
Fog majd később kerülni egy venti alulra a házba, gondolom az majd segít neki.
-
válasz
cskamacska #4898 üzenetére
1280.ra totál felesleges 50+ e ret kiadni VGA ra, oda bőven elég 30.ért egy HD7770 is!
vagy egy használt HD5850 26-27.ért, ami még egy szarrá húzott 7770 -et is megelőz!
7850 et nem szabad venni 1.gigásba mert pont abban rejlik az ereje!
Akkor inkább veszek egy HD5870 et 35.é! és ugyan ott vagyok(teljesítményben) és marad ~13-15.e rem!******************************************************************************
viszont én is nagyon egyet értek szasanyi kollégával hogy a mai monitor árak mellett akinek ilyen őskövület 1280.as monitorja van az ne 50-60.ért vegyen VGA -t inkább vegyen NORMÁLIS FHD -s monitort és azután vegyen hozzá olyan VGA -t ami kell FHD -ra, és ne fordítva mert ha vesz az ember egy jó monitort az nem kell 1-2.évente cserélgetni mint a VGA -t! hanem simán 3-5.évig el lehet vele lenni! -
cskamacska
addikt
Én is ezen filozofáltam, pontosabban hogy mennyire kell az a 2GB, de könnyített az Ipon sokak dolgán, mert a tegnap meghirdetett Sleeping Dogs akció(minden 7800-as kártyához adnak egy ingyen játékot) örömére mára elfogyott a 47 ezer forintos Sapphire HD7850 1GB-os változata.
Maradt viszont 54-ezerért a 2GB-os változat.
Viszont ahogy nézem a 2GB-os változat nem hoz annyit a konyhára, mint amennyivel többe kerül, techPowerUp cikke meggyőző eredményekre jutott. Tudomásom szerint a texture streaming alkalmazása egyébként is nagyon elterjedt a kisebb memóriával rendelkező kártyák miatt, ha az ember nem tervez nagyobb AA meneteket, vagy kisebb felbontáson játszik(mint én is megvagyok a 1280-as SPVA monitorommal), szerintem nem jár feltétlen rosszul az olcsóbb kártyával sem.
-
noby
aktív tag
válasz
synthattik #4895 üzenetére
igen játékok alatt néztem 55fok bf3 cod stb csak komolyabb vga terhelés alatt meny fel jobban teszt progiknál.az enyém dual x hűttés van.
-
noby
aktív tag
válasz
synthattik #4892 üzenetére
aham kösz én is észrevettem,hogy kínozza a kártyát és még felmegy94fokra is de leállítottam.3d markok alatt max74fok ahogy írod húzni nem szeretném.csak kipróbálás képen kérdeztem mit bírnak.de egy húzott 7850 amim volt majdnem hozza ezt a teljesítményt.Nem gondoltam volna.
-
synthattik
aktív tag
Furmarkal nem vmi jó stabilitást tesztelni,az csak kínozza a kártyát.
Játékokkal érdemes tesztelni,de 1300/1300-on heaven alatt volt 68c-os max beállításoknál és 1.3v kellett hozzá.
Az alapfeszes tuningnál meg kb max 2-3 fok eltérés volt.
Általában a kártya nagy terhelésnél olyan 60 fok körtnyékén van. -
noby
aktív tag
válasz
synthattik #4890 üzenetére
fur markal meddig meny fel a hőfokod tesztelted?
-
-
szasanyi
félisten
Miért használtok még analóg monitort? Tényleg nem értem, mert már jó áron vannak 23" IPS monitorok, nem beszélve a még olcsóbb, TN+film paleles monitorokról..
Nekem úgy tűnik, hogy az userek nagy része nem sajnálja a zsetont a drága SSD-re, a még überebb CPU-ra, a brutál és szintén drága VGA-ra, miközben csak a lényeg nem látszik egy jó megjelenítő hiányában. A húszonharmincezres házakról nem is szólva... -
seederking
őstag
válasz
viperabácsi #4863 üzenetére
Számomra ez újdonság.Azt hittem csak 1x6 pinessel működnek ezek a vga-k.Eddig sehol nem olvastam/minden hol csak 1 csatiról írtak.
Az xfx-nél van csak vagy több gyártó is piacra dobta így?
Először azt hittem biztosan azért mert mostani kiadás de látom nem az.Másodszor az oc-ra gondoltam de az sem -
mex28
csendes tag
válasz
csucsbicep #4871 üzenetére
GPU-Z-vel is néztem és ott is 1000 / 1200 volt.
@zolika010: én használok DVI - VGA átalakítót TV-vel való összekötéshez és nincs vele gond, működik.
-
zolika010
tag
Lenne egy kérdésem a 78507870 tulajoktól. Van olyan aki DVI-VGA átalakítóval használja a kártyát? Olvastam hogy gond van ha ezt az átalakítót használjuk hozzá. Tudtok erről valamit?
Előre is köszönöm. -
mex28
csendes tag
Sziasztok! Beléptem én is a klubba egy ASUS 7870 Direct CU II TOP V2 kártyával és mindjárt fel is merült egy kérdés. A kártya hátoldalán lévő cimke alapján a kártya "hd 7870-dc2tg-2gd5-v2", amit diablo III edition-ösként vettem. Ennek alapórajele elvileg 1100 / 1250, azonban nálam a catalystot feldobva 1000 / 1200-ra lőtte be magát. Ez mitől lehet?
Tuninggal megy persze többet, de azért fura, hogy az alap órajel a sima 7870-é. Van esetleg ezeken valami bios switch, vagy turbo gomb?Láttam még, hogy felmerült a kérdés fentebb, hogy 7870-nél lehet-e 1.25V-nél többet adni. Ennél a kártyánál megy 1.3-ig az állítás.
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ma jött meg a 7850-em, (Sapphire, 2GB), feltoltam 1000/1300-ra, játszottam vele 2 órát, a hőmérséklet max 57 fok volt, a ventillátor 34%-on ment a CCC szerint (hallani nem lehetett). Akkor ez így maradhat, ugye?
-
viperabácsi
addikt
válasz
seederking #4851 üzenetére
Nem egészen jól tudod Ezen 2 db csati van.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4859 üzenetére
Tudod hogy van ez..
-
-
Winne
nagyúr
Világos. Gondolkodom újra egy CF-en, most már baráti ára van és ezek már nem olyanok, mint az enyémek és nem akarom, hogy nagy eltérés legyen tuningban köztük, mert nyilván egy értéken és beállításon akarom futtatni őket.
-
-
Winne
nagyúr
Ebből a változatból vett már valaki?
-
M@rdel
őstag
válasz
seederking #4851 üzenetére
Én is csodálkoznék rajta, de olvasd el a gépigényt. --> link
Lehet, hogy csak elírás? -
BalaNce87
addikt
-
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Ha van valakinek ilyen Sapphire 7850 2GB OC kártyája, mondja már meg, hogy hány 6 pines csati van rajta. Mert az oldal kettőt ír de én nem találok csak egyet. -
Winne
nagyúr
Mikor jön új hivatalos driver?
-
Stan648
tag
Én azt tanácsolom felezett memóriásat soha ne vegyél. Én régen vettem egyszer olyat, akkor X1900XT-t vettem 256MB-osat, eredetileg 512MB-os volt az a széria. Nem szuperált jól, ment de amikor kevés volt laggolt. 7850-nél az 1GB kevés, de szerintem meg 2GB sok. De inkább legyen sok, mint kevés. Legalábbis ebben a kérdésben igen, a sok a jó.
#: Szerintem az jár jól akinek elpida ramos a 7850-e, mert későbbi gyártású a gpu, ami akár jobb minőségűen sikerülhetett. Gondolom ahogy a kihozatali arány javul, akkor javul a minőség is.
-
-
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4788 üzenetére
Egyiket sem lehet kitömöríteni, mindkettőre uazt a hibát dobja. Megoldás?
-
bluobluo75
őstag
válasz
kucseranor #4836 üzenetére
Köszönöm az infót!
50MHz szerintem nem sok.
Egyébként a külömbségre azért kérdeztem rá mert az egyik boltban 3 ezer forint külömbség van az OC és a sima 7870 Sapphire közt -
kucseranor
tag
válasz
bluobluo75 #4823 üzenetére
Itt megtalálod a választ!
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&N=-1&isNodeId=1&Description=sapphire+7870&x=0&y=0
-
Gabás
addikt
válasz
bluobluo75 #4833 üzenetére
nincs külömbség
a különbség pedig az, hogy az 1. az alap, a 2. a gyárilag túlhajtott, a 3. pedig jobb csatlakozókiosztással bír -
bluobluo75
őstag
-
miresz
veterán
Lejárt a szerk. idő.Nem értem miért olyan meglepő ez mert amit havernak hoztam Sapphire 7870 az is ment 1270/1400-at,és ott sem volt fesz emelés,de ott is a Trixxx engedte neki emelni 1,3V-ig.
Találtam egy tesztet a kártyáról,és itt is látszik meddig enged emelni feszt,és mennyit megy a kártya. [link]
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #4829 üzenetére
Dupla.
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #4829 üzenetére
Jelenleg nincs gépházam,most így használom a gépet,nincs benn a vga,de ahogy meglesz lefuttatom neked. Egy ilyen eredményem van,nem teljesen azok a beállítások,amit írtál,itt a tesseláció is be van kapcsolva. (egyébként tesseláció nélkül minek futtatni egy DX11-es benchet? )
Itt 1245/1300-on ment ha jól emlékszem.
A kártyám alapfesze 1,219,és egészen 1,3V-ig engedi húzni a GPU Tweak.
-
No arra én irtó kíváncsi lennék! hogy megy egy 7870 1400.MHz es gpu val! de 1350.en se!
és ha ilyen jól megy a kártyád légyszives csinálj egy Heaven tesztet az alábbi beállításon!
és egy GPU-Z képernyőt ahol látszik hogy a teszt alatt 1245/1450.en járt a kártya!
ha mákod van és az alapfeszed 1,21.v esetleg mehet ennyit a VGA bár én nem láttam még 1200.felett járni 7870 et! és +feszt meg nem is igen fogsz tudni adni neki!
*********************************************************************************
#4827 tick sajnos igen HD4xxx től már sajnos mélyrepülésbe vannak a giga kártyák! még a HD3870.es szériájuk az jó volt! -
tick
aktív tag
válasz
DroiDMester #4778 üzenetére
Gigabyte 7870 esetében is ilyen gyatrán teljesít?
-
miresz
veterán
Nekem ilyen van, nagyon jó a hűtése terhelés alatt még 65C'-nál feljebb nem ment,és a venti fordulat sem ment fel még 45% fölé. Hangtalanul teszi a dolgát. Húzni én alapfeszen 1245/1450-ig tudtam húzni. Feszt még nem emeltem,de ahogy olvasgattam 1350-1400 körülig elmegy a GPU.Simán húzható úgy mint a 7850.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #4819 üzenetére
Akkor én ezt nagyon rosszul gondoltam.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Valaki mondja már meg mi a külömbség ezen három kártya közt!
Köszönöm előre is! -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #4815 üzenetére
Tényleg elég brutálra sikerültek, de szerintem a 4850/4870/4890 is volt olyan jó a maga idejében, mint az 58xx sorozat. Nálam pl a kis 4850 3 évig húzta. Főleg az ár/ teljesítmény aránya volt nagyon komoly.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4818 üzenetére
Az 5850 utódja a 6950 lett. Az 5970-é a 6990.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #4817 üzenetére
Az azért furcs,hogy az 5850-é meg a 6850
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4816 üzenetére
Az 5870 utódja a 6970 lett, nem a 6870.
-
Természetesen BOLTI kisker ár ra gondoltam már nincs annyira(5.k) messze tőle most sem! 47.ért van már Sapphire Dual-X
PH.s árak hát itt érdekes lenne ha ph -s árat nézzük akkor itt most kellene 42.ért mennie az apróban a gigás 7850 nek!
HD5870.et meg azért hoztam fel mivel majdnem olyan(-3-5.%) erős mint az 1.gigás 7850 és aki 40.körül keres kártyát azon is érdemes el gondolkodni ha nem retteg a használt dolgoktól és nem számít neki az a +80-100.W fogyasztás! Véleményem szerint a HD5850(70) az eddigi legjobban sikerült Ati/AMD kártya! még ma is elég még Full-HD.ra is ha nem pakoljuk tele szűrőkkel a játékot, mert maga a GPU még így 3.év után is elegendően erős csak az a fránya 1.g vram fogja le a 58xx et!
-
aha, akkor másnak is felkeltette a figyelmét a 8k körüli differencia. nekem valahol 10k körül van, ahol már megérné a szükséges kompromisszumokat - az már nincs messze. hmmm...
@DroiDMester: aha, az 5870-et jó ötlet volt idekombinálni
a 40-42k kisker ár vagy pH! apró?
-
bluobluo75
őstag
-
pynyo
csendes tag
válasz
DroiDMester #4810 üzenetére
Szerintem DroiDMester-nek igaza van.Én 50000 fölött vettem és egy 6850-et váltott és nem is bánom mert nagyon jól müködik.Nálam nem jelentkezett semmi gond se a ventivel se a kártyával.(megjegyzem Sapphire)A 6850 nekem nagy csalódás volt,felesleges pénzkidobás(6790-et váltott).Mind Sapphire és elődeik is egészen a 9000-széria óta,semelyikkel nem volt probléma.
-
inkább úgy fogalmazzunk hogy MAX mennyiért érdemes venni!
én 40-42.e Ft -ot tartom reálisnak érte! Mivel teljesítményben nagyon közel áll a HD5870 -hez és azokat használtan már 36-37.ért meg tudjuk kaparintani, ezt a plusz 3-5.e ret megéri hogy egy igen jól tuningolható, új és garanciális kártyát vegyünk fele akkora fogyasztással! mint egy használt 5870.et!
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #4806 üzenetére
Azért nem...Van, ahol full felesleges. Pl a 2gigás 7770-nél, 6850-nél.
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #4803 üzenetére
Én értelek, csak arra gondoltam, ha sokan írnak 1 bizonyos kártyárol, akkor a leendő tájékoztatást igénylő user-nak megint egy kész regényt kell elolvasnia, hogy dűlőre jusson. Ha kevesebb, de lényegre törő hozzászólás van, akkor könnyebb átfutni. De szerintem te is így gondoltad !
-
filozófiai kérdés aktuális, volt és leendő 7850 tulajoknak: szerintetek hol van az a határ, ahol már megéri az 1GB-os verziót venni? kezdetben 4-5e FT volt a +1GB ára, most viszont már 7-8e magasságában van. hol billenünk át? szigorúan szubjektív véleményeket várok
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #4800 üzenetére
Ez igen jó ötlet ! Csak arra kéne vigyázni, hogy ne legyen nagyon sok hozzászólás, hanem inkább kártyánként pár db, és az lényegretörő, valós infókat tartalmazza!
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sorozatok
- Battlefield 6
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest