Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #31735 üzenetére
Rosszul szellőző gépházban a kétszerekkora hűtős is pontosan ugyanúgy túl fog melegedni, sőt, ha húzod, még jobban, mint ez húzás nélkül.
Hát nem tudom, erről a 80 fokról lehet nem tudtak pl. az Asus mérnökei, mert a 3 év garis Asus referencia 7970-em, ami nem egy olcsó kártya, ha megfingik, és cserélnie kell a gyártónak, 76 fokon még épphogy 41%-on, azaz 2200rpm-en tekeri a hűtőjét...
De 80 fokon se úgy tűnik, mintha bármennyire is aggódna, laza 47%-on teker, 2600rpm-en. Ha nem bírná a 80 fokot, nem így tekerne rajta a venti.(#31737) proci985: Ha megreked a meleg, lehet akármilyen jó a hűtő a kártyán, fel fog melegedni, mint atom. Nekem a 7950-em húzásánál már nem igazán volt elég házhűtés 1db 12-es befújó, egy 14-es oldalsó befújó, és egy 12-es hátsó kiszívó. Igaz, mindegyik 1000rpm körül ment, porszűrőzve, szűrő nélkül valszeg röhögve bírták volna magasabb fordulaton. De most a 7950 alá bekerült egy 7970, és brutálisan befűtik egymást, pedig két 18-as venti fújja a házat és mindkét kari atom alul van feszelve....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #31735 üzenetére
egy linket erről tudsz dobni?
6950 nekem is másfél évet ment 50-55ös idle és 80-85ös load értékekkel (HIS 6950 ICEQ, terhelve is halkságra optimalizált nagyon jó megoldás volt, csak eyefinity megterhelő).
viszont CFben 70-80 fokot nyaldossa mindkét kártya, szóval itt az is a kérdés, hogy mennyire agresszívan kell változtatni a hűtésprofilon. azon gondolkodok van itthon egy Cosmos S oldallapom egy 20centis 700as NZXT ventivel, felrakni mennyit javítana a helyzeten. vagy kiszedni a hangkártyát.
többieknek: finomabban picit.
szerk: "A TSMC-nek már annyira nem jó a tartós 80 fok, azt olvastam"
erre gondoltam.egyébként a HIS pcbre egész jó, furmark alapján a hasonló PCBvel -szemre ahogy néztem egyezik- szerelt ICEQ fogyasztásmérő alapján kizárt, hogy 130Wot egyen, én inkább 100 körülre tippelném (amiben már a 20% oc is benne van). az az aluborda meg annyira nem szép, de nem biztos, hogy annyira rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- 20 GB-os RTX 4000 SFF ADA Generation
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest