Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Én is ilyen óvatosan gondolom, de így alapfeszen (0,95 / 1,065 / 1.175v) csak 950-970MHz-t tudtam elérni a GPU-nál és 1,2V-nál alig ment feljebb 1000-1020 Mhz-ra az MSI 5870-em.
Persze ez GPU-nként változik, de az eredményeket nézve úgy láttam, hogy 1000Mhz felett már mindenkinek erősen feszelnie kellett.
Viszont ahogy írtam a RAM nagyon megy, nem is értem miként lehet hogy ezzel a tipussal még 1400-on is elindul, és 1350-1360-en stabil.
Persze itt jön a hűtés fontossága, mert ha egy feszelt GPU 1Ghz-n 10perc alatt felmelegíti az egész PCB-t és magával húzza a RAM-ot, akkor már nem ilyen jó a helyzet.Kérdés, hogy egy ilyen erős VGA-t a hobbyn túl minek tuningolni?, mert fps-ben majdnem mindegy, hogy 75 vagy 82 az eredmény.
Az 5850 tulajoknál viszont érthető, hiszen tényleg egy 5870 szintű kártyát kapnak.Valószinűleg tévedtem múltkor a léghűtés korlátjával, mert ugyan az 5850-en a ref hűtő kisebb, igy azonos frekin melegebbnek kéne lennie, de azt kifelejtettem, hogy kevesebb rajta az aktív alkatrész és az alapfesz is alacsonyabb lehet. Talán ezért (is) lehet az 5870-el azonos frekin járatni a kisebb hűtővel.
-
fsb1000
nagyúr
Én is tapasztaltam, szűz win7-tel, csak a After volt rajta meg a furmark.
Teszteltem egy nem is túl nagy tuningot és kb 5 perc után egyszercsak 100%-ra váltott a venti.
Ezt vettem észre, mert süvöltött az addigi csend után.
Aztán látva a feszt azonnal lekapcsoltam a furmarkot és reseteltem a gépet.
Azóta semmi gond....Másokkal ellentétben úgy gondolom, hogy extrém túlfeszelés kinyirhatja a VGA-t, sosincs 100%-os védelem.
-
ffodi
veterán
De mondjuk az is gázos, ha netezés közben csinál ilyet, mert mitől melegedhetne túl, ha a powerplay visszaveszi 157/300-ra?
Szerk.:
gabee1987
Ha felraktad az asus smart doctort, akkor gyorsan szedd le, mert nekem akkor is csinált ilyet, amikor az fennt volt, és csak úgy gondolt egyet és 1,5V-on járatta, és akkor bizony 90fok felett volt idleben.

-
LEON-T
aktív tag
Tody. Valaki pedig megcsinalta amire vagysz

-
ffodi
veterán
Hát ha csak +0,05V kell neki, akkor az sima ügy szeritem.
Most tesztelgettem kicsit az MSI-féle szőrös "fánkkal", és az alap beállításokat 1,07V-on tudja(1,16V az alap), 30percig futtattam a tesztet.
Alapfeszen ~960MHz-et tud. A nagyon magas órajelhez meg kellene valami fasza hűtés.
-
ffodi
veterán
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs vízhűtésem, főleg ilyen hatékony. Gyári hűtőm van rajt az 5870-emen, és azért AUTO szabályzáson terhelve 75 fok körül van 850/1200 1,1V-al. Elég sok nem mondom. Kicsit én is tesztelgettem mostanában.
Ugye 1,16V az alapfesz. 1,10V-al viszi simán a 900-at a gpu auto vintiszabályzáson.
Az 1000/1350-hez kell már 1,27V, és így hamar felmelegszik 80fok fölé.
Ha hideg van a szobában, akkor 1070/1365-ön is lemegy a 3dmark vantage
, de itt is nagyon meleg már a helyzet. Ha nekem is ilyen fasza vízhűtésem lenne mint neked, és nem menne 40fok fölé terhelten, akkor valószínűsítem, hogy menne nekem is 1100-on stabilan mondjuk 1,3V környékén.De mondjuk tény, hogy a BFBC2-t is alapon toltam végig, maxon 12xAA/16xAF mellett, és átlag 60fps volt, szóval nem kell ide még ekkora tuning. Éppen ezért ezt tesztelem most ki, hogy alapórajeleket, mekkora fesszel bír, valószínűsítem, hogy 1,1V sem kell neki(5870).
-
LEON-T
aktív tag
Igen, mondjuk szereti a viz jotekony hatasat
Nekem sem volt gond jatekokba kisebb feszen, csak epp OCCT ben meg hibazot 15 perc utan
Igyhat a bekesseg kedveert kihoztam stabilra occt be
Meg aztan nincs vizhutesem.RBe be van gpu register a clock settingnel.. Nezd meg ezt. Asszem kep is van, bar nem jon be nalam vmi miatt
Modjuk lehet ez pont 5870 hez van irva. Ha jol emlexem ugy van h a 0x17 a 5850 hez van mint 3d fesz a 0x15 pedig a 5870 hez. de ez nem tuti
-
ffodi
veterán
Én arra gyanakszom, hogy az idle frekvenciák (157/300) túl alacsonyak ahhoz, hogy meghajtsák a két monitort nagy felbontásban. Próbáld meg beállytani, hogy ne vagye le az értékeket mondjuk 500/1000 alá, hátha úgy jó lesz. ÉS én még a helyedben megpróbálnék egy 8.70RC2-es drivert.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Alaplapi BIOS resetet csináltál? Nekem egyszer csinált olyat a gépem hogy leesett az FPS minden játékban 7-8 FPS-re. BIOS setup defaults után jó lett.
De én is a kábelre gyanakszom. Próbálj esetleg másik kábelt. Nem írtad hogy DVI vagy RGB-n vannak rákötve. Bár gondolom DVI. Akkor kéne HDMI-t is próbálni.
-
SimonYana
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Köszönet érte ezúton is, nagyon szépen muzsikál...
Annyit írt, hogy használat közben sokszor csinál ilyet.
Remelem mindenki latja 1ghz VIZZEL
akkor lett volna jó, ha nem lefagy, hanem visszaveszi gyári értékekre a kártyát anélkül, hogy újra kéne indítani a gépet 
, de itt is nagyon meleg már a helyzet. Ha nekem is ilyen fasza vízhűtésem lenne mint neked, és nem menne 40fok fölé terhelten, akkor valószínűsítem, hogy menne nekem is 1100-on stabilan mondjuk 1,3V környékén.

Engem is megtréfált a progi, amikor ezt használtam.