- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30786 üzenetére
Én is sokat törtem a fejem, 5850 után 7850/7870 vagy 7770 legyen. 7870 lett végül, de nem voltam elájulva tőle. Volt, ahol alig volt gyorsabb, persze, volt ahol dupla sebesség volt. De egy fele olyan gyors karival tuti nem lettem volna elégedett az 5850 után, nagyon nem.
-
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #30776 üzenetére
Ja egész addig amíg az élsimítást nem kapcsolod be
Volt mindkét kártyám egyszerre úgy hogy ugyan azon gépben is megnéztem. Ez olyan mint amikor azt hangoztatták hogy a 7850 1gigásat lenyomja a 7790 2 gigás kártya közben tegnapi ph-n teszt ami kikerült hogy vagy 15-20% gyengébb...Egyeseket ezzel is megtudták etetni de mikor ott vagy előtte akkor nincs mese, látod hogy a gyenge memória busz akár melyik kártyát megtudja ölni ha a szűrések aktívak.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
Grave_444 #30771 üzenetére
- Lehet jó áron tudnék szerezni egy Zalmant.
- Jön a nyár és ki tudja mennyire fog a gyárival melegedni. Most Afterburnerrel leszabályoztam, de van néha amikor játék közben hangosnak vélem (előtte passzív 4850-em volt és ahhoz képest mondjuk minden csak hangos lehet)
-
aleister
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30361 üzenetére
Mértem ilyet is [link], de ez szvsz irreálisan lehúzza a régebbi Ati kártyákat, nem olyan a teljesítményarány, mint amit tapasztal az ember játékokban.
Nézz inkább egy Sniper Elite V2 benchet is!
Az elég jó szerintem és gyors is.
5850 szintén 930/1200-on:
Average FPS: 25.5
Minimum FPS: 6.8
Maximum FPS: 83.5Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8152MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Number of Cores: 4GPU Name: ATI Radeon HD 5800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1172
Dedicated VRAM: 1012MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
-
-
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30260 üzenetére
Néztem Sniper Elite V2 benchet az 5850-el, 7800-as toipcban nagyon szeretik ezt a progit, 930/1200-on (~alap 5870) bő 25Fps átlagban FullHD-n, hogy közben 50 dolog volt nyitva a gépen...
Egy 7770 álmában se közelíti meg, ahogy néztem a topicját...
Azért kíváncsi leszek, mi a véleményed, milyen a 7770 a gyakorlatban az 5870 után.Én nem mertem bevállalni, úgyhogy valszeg egy 7870 fogja majd váltani a jó kis 5850-em, ami remélem méltó utódja lesz, mert nálam az 5850 úgy összességében elég magasra tette azt a bizonyos lécet...
-
joshua7
veterán
válasz
Grave_444 #30262 üzenetére
Az semmi, nem tuning...
Saját eredmény egy 5850-nel. Pedig gyári hűtéssel ment, csak a fesz volt állítva. Ezt gyári hűtéssel bajosan éri el egy 7770.
A 6870 meg régi driverrel, karcsú proci mellett ment, ott is 5000 körül lenne a normális Graphics score. -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30150 üzenetére
A Crysis 2 az 5850-emen is szépen ment, hogy maxon, vagy "csak" közel maxon, arra nem emlékszem. Meg ugye nem mindegy, hogy az alapjáték vagy a high-res pakkos. BF3 nincs meg. Illetve a beszámolóból nem derül ki, a futott az mit is jelent pontosan. A szaggatós átlag 15 fps is futás, ha úgy vesszük. Mindegy, ki kell próbálni, hogy lásd a különbséget. Én anno kipróbáltam, és mint linkeltem is, sunyi, és marha nehezen mérhető, számszerűsíthető különbségek lehetnek VGA-k között.
Hidd el, ha bíznék benne, hogy a 7770 akár csak nagyjából hozza az 5850-em színvonalát, már rég olyanom lenne. Ettől még lehet, hogy hozza, de még erre nem láttam kellően meggyőző bizonyítékot, kipróbálni meg nem volt még lehetőségem. -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30144 üzenetére
Hát ez ne haragudj, de elég nevetséges. Mindkét kártya szénné húzva, és így sikerült kemény 100pontot ráverni az 5850-re, nem is a 70-re?
Elárulom, ez a teszt bőséggel használ tesszelálást és mindenféle compute shader mókát, ami elég szépen visszafogja az 5800-akat. Ez a teszteredményét lerontja, de nem tükrözi a valós teljesítményt, játékokban alig van tesszelálás és compute se valami sok, tehát valós körülmények közt, ahogy használni fogod, nem a 7770 fog jobb élményt biztosítani, hanem a másik, és nem csak pár százalékkal.Az tény, hogy ha most veszel, nehéz a döntés, mert a régi jobb, de öreg és sokat eszik, az új meg igen gyengus nyers erőben...
Én ezért fogok majd 7850 2gb-re váltani, ha majd lejjebb megy az ára, de nem az 5850 elégtelen sebessége miatt, hanem mert a 7850 halkabb, de ezért nem akarok bő 15 mátyásos bankjegyet ráfizetni. Szerintem aki játszik a géppel, és számít neki a minőség, az nem vesz ilyen kártyát, hacsak teheti.
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #30064 üzenetére
jaj ne kezdjétek már megint ezt a butaságot már megint(nem ez volt a célom)
ott link lesd meg, tanulmányozd
CPU and Cores Comparison
In DirectX 9, there’s absolutely no CPU bottlenecking, even when using only 2 cores (the game doesn’t start with 1 core) but if you look at the CPU/GPU Usage Table you can spot a small inconsistency. Even though the CPU Usage is well bellow 100% -
echterion
nagyúr
válasz
Grave_444 #29931 üzenetére
Ja, csak kihullott a hajam, mire kiderült, mert várni kellett a posta miatt is (előtte 3-4 nappal ment el a Llano-m, ami helyett raktam össze az új, i3-as gépemet), aztán megjött, egy bekapcsig jó volt, majd egy újraindítás után se kép, se hang. Gondoltam, a kártya csak nem lehet, megbízható fórumtárstól jött, kicseréltem a tápot, más tartalékom nem volt otthon, aztán másnap szereztem egy vga-t, azzal ment, így kizárásos alapon az halt meg. Most meg csak reménykedhetek, hogy még az ünnepek előtt meglesz a csere és nem húzzák el 2013-ra. Ráadásul addig gépem sem lesz.
Rövid távon ez azért elég szívás, egy hete nincs gépem, minden bajom van már. A laptop azért csak nem az igazi nekem.
-
-
Papa18
tag
válasz
Grave_444 #29715 üzenetére
Üdv.
Hát azért hogy 27 vagy 34 fps szerintem mindegy.
Ez elhanyagolható, mindkettő kevés.
Az a +7 fps nem ér meg 5000-et sem.
Az hogy jóval erősebb, nálam azt jelentené legalább, hogy ugye az 5850 27 fps, a 7850 meg lenne legalább 50-60. A jóval erősebb kategória nálam azt jelenti, hogy akkor éri meg váltani, ha legalább dupláját tudja az új kártya, ha nem többet.
Azért nem váltok jelenleg gtx480-ról sem, mert nem érné meg, ami már jóval erősebb lenne, és azt mondanám hogy érdemes cserélni, az már 3-4x annyiba kerülne. Ilyen 20-30% nekem nem érdemi előrelépés, nem éri meg pénzt belefektetni.
2gb ram ide-oda, ami egy 5850-en vagy 5870-en ramatyul megy, az egy 7850-en sem fog simán futni, és ez a lényeg, akkor meg minek váltani? (csak a teljesítményt nézve, mert aki meg ezt az elhanyagolható fogyasztáskülönbséget nézi, kapcsolja be az integrált vga-t inkább, mert az keveset eszik, hűtőről meg annyit, hogy nem refhűtő kell és kész is.) -
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
válasz
Grave_444 #29377 üzenetére
A ref hűtő a 70-75-fokhoz is 4000RPM
A VRAM volt majdnem 100 fokos? És ezt honnan tudod?Mert ha az aida által kiírt MemIO-ra gondolsz,az a GPU egy része.A VRAM hőfokát nem írja semmi,mert nincs benne érzékelő.
(#29378) HSM: Szeretek biztosra menni.
Majd ha itt lesz a hűtő (hétfő-kedd) meglátjuk mit sikerül kihoznom belőle.
-
Papa18
tag
válasz
Grave_444 #29304 üzenetére
Nem kevés, a játék lett szarul megcsinálva.
3.4-re húzott Q9550, 4 giga ram meg húzott gtx 480 mellett is szaggat a játék.
800x600-ba minimumon megvan a 60 fps fix, de fullhd-ban már nagyon lecsökken az fps.
Vagyis a procim bőven elég, de a vga nem igazán, ezt mutatja a kis felbontáson fix 60fps. Bár ahogy olvastam, ennél sokkal erősebb gépen is leesik az fps. (I7-es proci húzva, gtx680) És ha a grafikát nézzük, egy gtx460/5850-en is simán kéne futnia max beállításokkal, nemhogy még egy csúcsgépen is szaggat. -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #29224 üzenetére
Marhára nem mindegy, milyen játékról beszélünk... Egy GTA4-ben pl. egy 4890-et se hajtana ki a Q9400, nemhogy az általad felsorolt kártyákat, ellenben egy kevéssé CPU igényes játékban simán elég lehet akár egy 7970/GTX680 alá is.
Tavábbra is úgy gondolom, hogy ha egy játékot nem viszi, akkor kell megnézni, a proci vagy a VGA a szűk keresztmerszet, és aszerint fejleszteni. -
válasz
Grave_444 #28824 üzenetére
Miért is kéne XP az Ati WinFlash -nek? én mióta létezik Win7 nem akarok sokat mondani de kb 200.X használtam és mindég működött az mondjuk igaz hogy nem a csili-vili GUI felületéből(mert ott az esetek 40.% -ába nem képes rendesen felírni vagy félúton kifagy de ez se a win7 hibája mert xp nél is ez van) CMD -ből kell csinálni és megy mint az ágyba sz@rás
valahogy így: atiwinflash.exe -f -p 0 BIOSNEVE.BIN (vagy .rom ha épp az a kiterjesztése) és a bios -t értelem szerűen a winflsh könyvtárába tedd be!
-
intercooler
őstag
válasz
Grave_444 #28459 üzenetére
Allul nem
Ahogy írták előttem ez nagyon eltérő (ki kell tesztelni). Xfx-emnek már kellett +fesz, A sapphire vitte alap feszen olyan 910-ig, pontossan nem tudom, már rég voltsap-nak vége 1030 körül volt 1.35v, xfx 970 körül 1.3 v. Progi MSI AB, ha azzal nem megy akkor Trix
-
HSM
félisten
-
válasz
Grave_444 #28149 üzenetére
Múltkorában tisztáztuk hogy neked
Kék nyákos (nem referencia) Vapor-X ed van!
ezeken ANALOG VRM van tehát neked a gyári BIOS -od ban a VTT Register rész nem aktív mert az csak a
Referencia nyákos
és DIGITÁLIS VRM -es kártyák BIOS -ában aktív! és az sem a GDDR5 ös ramok feszültsége hanem a digitális PWM rész vtt feszültsége, aminek semmi köze a ram feszültséghez!
Ha te másik 5870 es BIOS -t tettél rá elképzelhető hogy az RBE proginál aktív lesz a VTT rész viszont az a BIOS nem a te 5870 -esedhez való!
ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!
További részletekbe nem mennék bele mert már ez is eléggé OFF!!
esetleg PÜ -ben folytathatjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged