Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz katt777 #2257 üzenetére

hiszen ahová a sok RAM kéne, ott úgyis kevés lesz a GPU
    Igen, és előre be is kalkuláltam ezt, mint ahogy én is sejtem, hogy ha elfogy valami, az épp úgy lehet a GPU nyers ereje is. Viszont! Ha ez esetben CF-et rakok össze, akkor a GPU ereje ~80%-ra nő, de a RAM még marad, és nem 0% az esélye, hogy elfogy a RAM.
    Azért mégsem 1280-as monitorra kötött 2Gb-os 9600GT-kről beszélünk, hanem 1920-ról, és akár CF-ről, 1 éves távlatban, DX11-es játékokkal, ahol megint nőtt az elméleti maximális textúrafelbontás...
    vegyél egy 1GB-os 5870-et
    Mivel most a hűtővel sem spóroltak sokkal többet a kistesón, és mert amúgy is vizesblokkot tervezek rátenni, amivel feszelni is lehet bátrabban, nem biztos, hogy 15%-nál magasabb teljesítményen állna meg egy tuningolt 5870, viszont az árkülönbözet tuti ettől nagyobb lesz köztük, még ha januárban esik is mindkét kártya ára. Tehát most, hogy nincs nagy különbség sem a hűtés minősége, sem drasztikus teljesítményhátrány a kettő között (főleg tuningban, akkor már inkább csak a levágott SP-k húzzák vissza, de ekkora számnál nem akkora érvágás), így igencsak az 50-esek az ajánlhatóak (hát még a mai árak mellett!).
    512MB-os 4870-em
    Ne is mond, épp emiatt a kártya miatt akarom most túlméretezni magam VRAM-al, mert ez a kártya sem bírta sokáig 1920-ban, és drága lett volna már utólag váltani 1Gb-osra, ez kergetett bele az X2-be...
    Januárig tuti nem akarok várni, és félek, karácsony előtt inkább felfelé mehetnek csak a kiskerárak, na meg ha ugyan annyiba kerül is, megéri inkább most elhozni 60-ért, mint 1 hónap múlva ugyan annyiért, annyival többet használom, mielőtt túl kell majd adnom rajta.
    Azért kösz, az hogy mindenre válaszolok nem jelenti, hogy nem tartottam hasznosnak. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés