Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz envagyok #99100 üzenetére

Azt lehet, de ha jól emlékszem azok csak 2x-es sebességűek voltak. A beállítást az SB leírásában kell megnézni, fejből nem emlékszem a portra, de nem volt valami nagy kaland. A sima VLB kezeli az ATAPI-t, pontosabban nem kell kezelnie. Elég, ha be tudod tölteni a hozzá a megfelelő meghajtót, mert az standard IO műveletekkel majd lekezeli. A cache kártyánál az a baj, hogy az elrejti az eszközöket, tehát saját magának kellene lekezelnie, vagy valahogy továbbítania a parancsokat. Az újabb SB-ken volt IDE port, azt secondary-ra jumperelve, a cache kártyán letiltva mehetne rá a CD és a ZIP. Már volt itt téma, hogy mennyire rövid ideig mentek ezek a kártyák és milyen vicces hibákat tudtak előállítani.

Az SCSI-t szeretem, főként amikor nem dőlnek meg a merevlemezek, mert egy 50 pines meghajtót találni ma már nem egyszerű. Tegnap pont blueSCSI-t raktam össze és örömmel konstatáltam, hogy az új firmware már CD-t (iso és toast amit próbáltam) is tud emulálni. Egyedül az SD kártya write állóságával vannak fenntartásaim, de hobbi gépbe jó lesz...

Új hozzászólás Aktív témák