Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• arn

félisten

válasz KROK640 #102463 üzenetére

Amikor nekialltam az egesznek 8 eve, egy gep volt csak tervben, aztan ahogy gyultek a gepek, a cpu socketek kore kezdtem epiteni, de a vegen nagyon sok lett az atfedes.

Imadom oket megepiteni (szvsz a retrozas legizgalmasabb resze), de mindet ugy terveztem hogy amellett, hogy vmi szamomra erdekes korszakot mutat be, jol hasznalhato masinak legyenek. Most jott el az igeny, hogy ezek jobban illeszkedjenek egymashoz, mert amugy olyan gepeket csinalok, amiket sose hasznalok.

Nincs ebben semmi irreverzibilis, nem adok semmit, barmikor visszaepithetem oket, ha meggondoltam magam. Nemelyikbol csak egyegy kartyat vettem ki, mert masik gepbe tettem. Meg vmelyik gep osszeszedese vagy ot evig tartott, sajnalnam is.

A mostani logika jobban illeszkedik a ms oprendszerek megjelenesehez: dos, win95, win98, xp, etc, illetve mivel en 1993ban kezdtem vhol ez az origo, es szeretnek minden jatekot autentikusan de kompromisszummentesen jatszani. Ha nagyon tematizalni szeretnem a mostani felallast, vhogy igy nez ki:

1993, dx2, 486 vlb aranykor, dos, sbpro, opl3, mt32, gmidi, dos jatekok aranykora
    1995, socket5, pentium classic, late dos, gus, awe32, hullamtablas kartyak, ami lassu dx2on
    1998, late win95/win98, 3dfx aranykor, kesoi dosos jatekok, korai dx, glide
    2001, win9x aranykor, 3d hang, late dos demoscene demok, isa vege
    2004 (ez is csak tervben a 940 alapu fx kemeny dio - jelenleg egy top athlon xp konfig), winxp sp1 korszak, amd-ati aranykor
    2006, late winxp, quad, 8800gtx, 3d hang vege
    2012, win7 era (tervben - 7970, ee proci, stb)

vmi ilyesmi, igy gyk barmivel tudok jatszani a 93-2012, tovabb mar ugyse nagyon kovettem.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés