- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #61295 üzenetére
De, elírtam, köszi, hogy észrevetted
-
Ribi
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #61297 üzenetére
Ezt inkább úgy írtam, hogy neked is egyszerűen iskerült dekódolni, hogy nem 3850-ről van szó, nem leszólásként
-
Ribi
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #61295 üzenetére
8mag 4Ghz eléggé nyilvánvalóvá tenné melyik prociról van szó még akkor is ha semmit sem írt volna...
mrrr74 erősebb VGA lesz?
Nem biztos, hogy sokkal előrébb jutsz 8 magossal, VGA lesz a szűk keresztmetszet amúgy is.
Illetve a 4+1 táp a procinak még mindig nem a legtöbb.
Egy rendes hűtő, kis tuning esetleg. Szerintem.
Meg talán erőseb VGA.
Proci csak játék miatt kellene erősebb? -
04ahgy
nagyúr
válasz
mrrr74 #61292 üzenetére
Nem vagy elég informatív. Sok AMD 3850 van.
Ha HD3850, akkor beteheted, ha PCIe a foglalata, de amennyiben AGP, akkor nem teheted be.
Ha Sempron 3850, akkor sem teheted be, mert nem kompatibilis a foglalata, AM1-et használ.
Az A8-3850 Llano APU-t szintén nem teheted be, mert nem kompatibilis a foglalata, FM1-et használ.HGyu
-
mrrr74
aktív tag
válasz
mackosajt #61110 üzenetére
Sajnos meghalni nincs időm munka után, úgyhogy nem fotóztam, de hétvégén felteszek egy képet.
Viszont képbe került egy 3850, azt megvenném. Bobozos, van hozzá hűtő. Betehetem alapon a lapba (Asrock 990 ext3)?
Ha majd felkerül a fotó a házamról, akkor gondolom majd ajánlotok hozzá hűtőt. Akkor már lehet valamennyi tuning, vagy mindenképp lapot is cseréljek? Gondolom 6 mag@3300 vs 8 mag@4000 jelent majd valami számolásbeli különbséget húzás nélkül is. -
Omli85
őstag
válasz
Hegyirabló #61282 üzenetére
Amúgy gyengélkedhet a vga tápegység miatt is... kb 1 éve egy ilyen szívatós körbe futottam bele én is..
Szóval én még bejátszanék egy táp csere tesztet is a helyedben. -
-
-
NÉMÓ510
tag
-
Tomko78
őstag
válasz
Jakuskacsa #61279 üzenetére
De lehet a vga topikjában több hozzáértő van az adott vgahoz
-
Tomko78
őstag
A vga hiba , hogy kapcsolodik a Fx cpuhoz ?
-
Stylerr
addikt
válasz
04ahgy #61261 üzenetére
Megpróbáltam átkötni HDMI-re, de ilyen lett a kép. A mellékelt képen nem látszik, de a képernyő szélei lelógnak a monitorról, kb a baloldali parancsikonsort már nem látom. A felbontás is 1920x1080, és a monitor felbontása is annyi. Illetve miért ilyen csúnya a kép?
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61270 üzenetére
A VGA ramjaira gondoltam..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hegyirabló #61267 üzenetére
gondolom infrás mérőd nincs otthon... kézrátétellel meg nehéz mérni.. Mert az enyémbe a hőszenzor szállt el, így rossz értékeket kommunikált, és szépen megfőzte a kártyát, mert a venti nem reagált rá, ill. utólag már mindig maxon járt...
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61267 üzenetére
Lehet a memoria xarakszik benne, ha nincs javithatatlan baja akkor 7 ezer körül szokták megoldani a szervizek..
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Jakuskacsa #61266 üzenetére
Nem, hőmérsékletnek megfelelően jár.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hegyirabló #61264 üzenetére
Nálam ugyanilyen fokozatokban döglött meg a hd 6870 em... csak egy kérdés: Nem teker rajta jobban a kelleténél a venti? (maxon?)
-
rambustibi
őstag
válasz
Hegyirabló #61260 üzenetére
Csináltam volna a tuning beállításokról egy mentést, és utána reseteltem volna, így most vissza tudnád tölteni a tuning beállítást és nem veszett volna el.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Valkűr #61263 üzenetére
Igen, próbáltam DVI-vel és HDMI-vel is, két különböző megjelenítőn. De most már nem csak csíkoz, ma vagy háromszor le is fagyott, kétszer spontán újraindult. Kizárólag 2D használat, elsősorban internetezés közben csinálja. Ma volt olyan, hogy negyed óra alatt háromszor újraindult, éppen most viszont nincs semmi baja.
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61260 üzenetére
Ja értelek, a VGA alapbol nem a tuning miatt szokott csikozni...Előfordul azonban, h tulmelegedés miatt kontakt hibás lett, vagy még rosszabb tönkre ment a VGA..Próbáltad esetleg másik kábellel?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Stylerr #61258 üzenetére
nV VGA-nál nincs ilyen. Annál jelentkezett először, azóta az újabb architektúráknál is előfordul, például annál is, ami neked van. Nincs összefüggés a HDD behelyezés és a VGA hiba közt. Max. az, hogy szerelés közben kapott egy statikus fesztüskét, vagy ilyesmi.
(#61260) Hegyirabló: Nem volt felesleges, mert a hibát segített behatárolni, más komponensekét meg kizárni. Felénk ez igen is hasznos!
HGyu
-
Valkűr
addikt
válasz
Hegyirabló #61256 üzenetére
Komolyan nem értelek, mi az hogy felesleges reset? HA felesleges volt akkor minek akarod továbbra is tuningolni, ha valami probléma volt eddig?
-
Hegyirabló
veterán
Most visszatuningolom a gépet, miután tök feleslegesen reseteltem a BIOS-t, egy segítséget kérek szépen, a FX 8320-nak mekkora szorzót állítsak be, 21 vagy 22-szerest?
Köszönöm!
-
ViZion
félisten
hmm... Mi volt itt megint?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61240 üzenetére
Ha nem érzed segítségnek, ne fogadd meg. Se az másik két tanácsot. Görcsölj tovább a hibán, vagy vidd el a gépet szervizbe, ott pénzért bevizsgálják.
HGyu
-
Out
addikt
válasz
Jakuskacsa #61235 üzenetére
Én okosabb vagyok, mint Te, de ebben a kérdésben nem tudok segíteni...
-
Ribi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61243 üzenetére
Még mindig bios reset.
Bárki kicsit is foglalkozott gépekke ezt mondja. Eddig 3 ember. -
Ribi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61240 üzenetére
Akkor ki konfigolta a géped?
Vagy ki állította be?
Eleve nem tudni, hogy mi minden lett elállítva. Lehet olyat is elbarmoltak, amire nem gondolunk.
Emiatt a legbiztosabb, ha bisot defaultra állítod.
Ilyenkor minden visszaáll alap beállításra. Proci, ram, minden.
Csak tedd meg amit 04ahgy írt.Bakker 1 seccel lemaradtam
-
Hegyirabló
veterán
válasz
04ahgy #61230 üzenetére
Ne haragudj, de ez így nem segítség. Azt kérdezem, hogyan lehet a procit visszaállítani az alap értékekre, erre te azt írod, hogyan lehet az egész BIOS-t nullázni. Nem a BIOS-t akarom visszállítani, csak a CPU-t.
Tehát ha valaki tudna segíteni, hogyan állítsam vissza az FX 8320-as processzoromat az alap értékeire, kérem segítsen, köszönöm!
-
Osi222
tag
válasz
lovas001 #61238 üzenetére
Hahó,
összegben procira 60 körül szánnék max. Így került még képbe az I7-3770 is, aprón ez még ilyen árban meglenne.
Természetesen szerverbe való proci lenne a legjobb, de itt virtualizáció mellett a napi átlagos felhasználás is fontos lesz, tehát nem non-stop csak virtualizált környezet futtatása a célpont, így túllőni a célon sem szeretnék
Talán ilyen föltételek mellett a két fenti opció közül kellene választanom (i7 vs. fx).Köszi a választ
-
lovas001
aktív tag
válasz
Osi222 #61237 üzenetére
Kérdés ,hogy mekkora összeget szánsz a dologra. Volt itt már pálda ,hogy szervernek fx-et használtak a kollegák, komolyabb panasz nélkül ,ment is nekik tudtommal. Viszont pénztárca függő, de szvsz ténylegesen szerverbe szánt processzorral lehet némiképp jobban járnál ,főleg ha a leírtakon kívül nincs igazán másfeladat vele. Egyébiránt 8320 a legjobb választás az fx-en belül (legtöbb rendelkezik akkora tuning potenciállal hogy fesz emelés nélkül viszik a 8350 órajelét kényelmesen) A fizikai 8 mag azért költői túlzás, nevezzük 4 modulnak és a benne elhelyezkedő "magok" közös erőforrásokat használnak.
-
Osi222
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Jelenlegi vasamat szeretném lecserélni egy újabbra, amin virtuális tesztkörnyezetek futtatása lenne az elsődleges szempont: Exchange/Lync és ehhez társuló szerverszintű dolgokat szertnék párhuzamosan futtatni. Nem az IOPS-ok és CPU Cycle-ök fürkészése a célpont, hanem egy stabil és megbízhatóan minimum 6 szerver egyidőben futtatása lenne az elvárás. Ehhez 32GB rammal és SSD-vel támogatnám meg a procit.
Sokan fújnak a régi AM3+ procikra, viszont ezek már 8 fizikai maggal rendelkeznek, ami Virtual Box-al prárosítva kecsegtetően hanngzik az árról nem is beszélve.
Mennyire lenne megfelelő mondjuk egy AMD FX-8320 erre a feladatra?Vagy lenne valami jobb megoldás is?
Válaszokat előre is köszi! -
lovas001
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #61235 üzenetére
Nem fx fix-es ibt-t használsz, hab dropbox ban van [link]
-
Jakuskacsa
senior tag
Hali mindenki! Hab esetleg ha erre jarsz (de barki mas okosabb is mint en) ranezhetnel a problemamra, bar lehet en gondolom csak annak. Ibt teszt nalam 4.4 re huzott 8320 al nagyon keves ertekeket dobál. (40Gflops). Mas forumokon is olvastam ilyen jelensegről de megfelytes nem született. Ha visszarakom alapra akkor sem valtozik 3x gflops lesz. Teljesen stabil a rendszer kitesztelve, nem erzem h gyenge lenne, mas progikban jol teljesit. Ramok 1600, 1866 on es 2000 mhz-n is tesztelve semmi valtozas. Buggos lenne? Vagy nem szereti a konfigot az ibt, esetleg valami sw vagy hw hiba?
-
TTomax
félisten
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! 1 hete új winchester került a gépembe, és azóta olyan hibát produkál, hogy fogja magát, és beáll a kép, majd rá 2-3 másodpercre a zene is, és helyette csak zúgás hallatszik. Ilyen a képe a monitornak mikor előjön a hiba. (valamiért a PH fórum 90 fokban elforgatja a képet. Illetve dobott egy BSODOt is, úgy, hogy semmi nem futott a gépen, csak egy Chrome böngésző, azon belül is egy megállított youtube videó. Íme a kép a BSODról. Lehetséges, hogy az új winchester rossz, vagy bezavar neki, hogy 3.5ghzról 3.8ghzra van húzva a proci, bár már fél éve húzva van, és stabil. Máskor semmiféle VGA hiba nem jön elő, nem esik szét a kép, játék közben sem pixeles, nem csíkozódik, semmi, csak egyik pillanatról a másikra átvált ilyenre, és a zene is megszakad. Egyszer nekem is feldobott egy ilyen buborékot, miután a fagyás után újraindítottam Hogy biztosra menjek már próbáltam 3 drivert, és volt gép újrarakás is.
Köszönöm a segítséget! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61229 üzenetére
Belépsz a BIOS-ba, és Load UEFI Defaults. F10, ENTER.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Hegyirabló #61227 üzenetére
"Lehetséges, hogy a húzás miatt produkálja ezt a gép?" - Állítsd alapra és egyből kiderül. Szerintem mezei VGA hiba.
HGyu
-
Tom5
addikt
válasz
Pancsermeste #61223 üzenetére
Priviben lebeszéljük.
Összerakás óta a gyári paszta van a hűtőn. Most pénteken szabizok. Elkapott a mókolhatnék láz. Kiganyézom a gépet és átkenem. -
NÉMÓ510
tag
válasz
Hencso #61217 üzenetére
Pontosan a crossfire miatt.
Azért lenne jó a 3 pci-e mert ha legalulra be tudom tenni a revot,akkor nem kell bele ssd.
Igaz egy héten csak kb 8-10 (max) órát menne,úgyhogy fogyasztás nem érdekel.
De akkor pirítson rendesen.
Szimulátorozásnál nem árt a csillió fps.Szóval a második gigának szar a vrm hűtése.
És ha egy ilyen procihűtővel használnám? -
Tom5
addikt
8320@4,2 Ghz, ezek közül melyiket?
-
válasz
NÉMÓ510 #61216 üzenetére
nem értem minek "Nem rossz amúgy,de csak kéne a 3. Pci-e sín" Disznek hogy ilyet is tudnál csinálni?
tisztázunk valamit pci-e 3.0 sem igen értem minimális a difi (2) 3 vga max 8x tudod meg hajtani az én alaplapom pl 2db 16x kezel le de még a 2 vga sincs értelme mivel átlag felhasználok vagyunk .. egy jó erős vga és kb 2 évig vga csere nem kell .. a következő a gagyibyt on otvar ahütés a vrm ek nek .. asrock hát szikla szar edition ... vannak nekik is jó deszkáik de ha mer azt nézük én az asus mellet voksolok...
2 vga révén ha építenék 2 kártyás rendszert akkor csak is crossfire mert itt a vga k teljesítménye össze adódik.
SLI tök fölösleges pénz kidobás szerintem mivel ott csak tükröződnek a vga k...
Szoval ha rám halgatsz Asus t venném. -
Methionyl
senior tag
válasz
Taifa Díaz #61210 üzenetére
thx! gondolom w10 csak szokásosan másnak írja a Cine
Még 1 láma kérdésem lenne: Honnan fogom tudni, hogy a VRM miatt throttling-ol a proci? Fesz-et vissza veszi? Órajelet? vagy ink a teljesítményből?(pl. 100% helyett 94% megy) -
NÉMÓ510
tag
válasz
Picturemaker #61212 üzenetére
-
NÉMÓ510
tag
Üdv!
Ez a lap megfelelő lenne egy FX8320 túlhajtására?
Ha esetleg nem akkor valaki belinkelne párat?
Egyáltalán nem vagyok járatos VRM témában,ami állítólag a rákfenéje.
Előre is köszönöm! -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Valkűr #61205 üzenetére
Nehéz dolog ez. A tudomámy mai állása szerint ennyi fér ki a csövön. Gondold meg, az általad is említett "hasznos teljesítmény" miben nyilvánul meg? Semmiféle mechanikus, termodinamikus, mozgási stb energiában.
Az első Neumann-féle analóg számítógépen egy gyökvonás nagyságrendileg kb. száz dollár volt.
Ehhez képest... -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Pancsermeste #61201 üzenetére
Így igaz. Fűtésre hatékonyabb, mint a klasszikus villanykörte vagy hősugárzó. (Ebben legalább nincs szignifikáns különbség Intel és AMD között.
)
-
Methionyl
senior tag
Valaki aki nagyon ráér/unatkozik illetve nem túl nagy kérés, tudna dobni 8320/8350 4,5Ghz-n dübörögve R15 és/vagy Realbench értékeket?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óvodások homokozója
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- ÚJ AMD AM5 Processzorok - Ryzen 5 / 7 / 9 - Számla & Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!