Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
válasz
pEtii94
üzenetére
A lappal rosszul nem járhatsz, a 8350-nel szép párost fog alkotni!

Ha komolyabban akarod húzni a procit [ez mondjuk a hozzád kerülő darabnak a potenciáljától is függ], akkor kelleni fog egy legalább 500-as márkás táp. Látom a mostani 450-es is Corsair, de szerintem nem árt oda a 500+.Szerkesztésedhez: maxon nyomni a BF4-et azért igencsak sovány a 270x. Az erősebb proci ugyan segíthet neki, de attól még elkél egy izmosabb kártya ha fel akarod tekerni a grafot, és fix 60 fps-t szeretnél.
-
pEtii94
tag
Sziasztok. Gép újításon gondolkodok, és arra jutottam, hogy vennék egy új alaplapot ( ASUS M5A99FX PRO R2.0 ) , mivel erről a lapról csak jót hallottam eddig (illetve tuning potenciál is van benne, ahogy írtátok ) , és nagyon sokan ajánlották itt a fórumban már régebben, illetve még az AMD FX 8350 processzorra gondoltam. Jah, és hogy elég-e neki a 450-es táp ?
Még hozzátenném, hogy jó ez a 6300-as is, de nem tudok maxon játszani se BF4-el meg sok jó játékkal, és szerintem ezt a processzor nem engedi, mert a többi hardverelemem szerintem naprakész eléggé.
-
vakond5
őstag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Nem, alapból 5%-on van a minimum. Kis kiegészítés még, hogy 5 érték van, amin változik az órajel [egészen pontosan a szorzó], ez processzorcsaládtól függ. Nekem a 8150-nél 5-50-60-75-100%, akármi mást írok be, egyszerűen a hozzá legközelebbit fogja használni.
Magok lekapcsolását sajnos manuálisan tudtommal nem lehet vezérelni. Pedig milyen jó lenne mikor hagyom a gépet éjjelre torrentezni, vagy filmezés közben nem csak power saver-re tenném, hanem lekapcsolnék 3 modult, és fixen 2 mag, 1400MHz-en kotyogna a prockó..
-
Tito30
tag
Jó reggelt mindenkinek.
(#48085) wukodlak
Nálam egyébként az AKONEK a nyerő,próbáld ki

-
ReFleXx
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Brocken 2 keves lenne?
Kiprobálom kisebb Vcore-al akkor.
Mi lenne a max hőmérséklet ami alatt kellene tartani a procit?Valaki fentebb linkelt egy aida64 stabilitas tesztet, azt futtatva nalam 10fokkal kevesebb volt a max hőmérséklet, az nem stresszelte meg annyira a procit mint az OCCT.
(#48085) wukodlak
Körömlakk lemosot talaltam otthon az frankon leszedte. -
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Sajna nem elérhető még az átlag felhasználók számára. De van egy idegesítő középfrekvenciás hangja: itt
Bár ez csalóka is lehet, mert itt ugye egyedül ez forog, kiemelve egy zárt gépház környezetéből, ahol más zajkeltők is vannak, de az a gyanúm, hogy ez lenne a leghangosabb forgó alkatrész a házamban, és valószínűleg már idegesítene a hangja.
És azt is kétlem, hogy harmincx hatékonyabb lenne bármelyik hagyományos léghűtésnél. -
válasz
ReFleXx
üzenetére
Az is linpack sztem, de csak futólag néztem. A feszt a hő miatt írtam, oda találj egy stabilat, amit tudsz hűteni. Utána lehet feljebb menni még. Csak most a hűtő "fogy el", meg kell tudni hol.
wukodlak: gépet kicsit terheld, ne legyen hideg teljesen. Utána lekapcs, áram kanóc ki, blokk le, papírtörlő, és alkoholos clean-t szoktam picit rá nyomni a papírra. Széleken figyelj, slotba ne menjen.
-
wukodlak
aktív tag
Na es a regi pasztat mivel erdemes a hutorol leszedni?
-
válasz
Tito30
üzenetére
Az egy dolog, h mit írnak rá. Basics tesztje mutatta, hogy közönséges lekvár is jó... Mert a paszta csak a kupak és a blokk köztti részeket tölti ki -elenyésző felület van, nekem mondjuk a blokkom is polírozott. Másik, h az ezüst jó, de szedje le akinek Béla az anyja...

És akkor jön még a leszorító-erő, a blokk anyaga, felületi érddessége...
-
Tito30
tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Mi az hogy

-
Tito30
tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Hajjaj,persze. A sztori úgy volt,a haver átjött egy jóféle 1L sárgabarack pálinkával és egy szatyor hideg sörrel. Én nagyban teszteltem a 8120-at mit tudok kihozni belőle a gyári hűtővel. Pár kupica pálinka,és doboz sör után javasolta,hogy a Titan fenrir evo alatt izzasszuk meg a jószágot. Olyan jónak tűnt a beállítás,hogy 1-1.5 óra Prime95 alatt nem írt hibát,mi meg ittunk. Mire minden elfogyott,a gép feledésbe merülve, aztán a nappali padlón 3 óra múlva megriadtam,mi van a masinával. Nos meglepődve láttam,hogy sötét a monitor,a hűtő ventilátor komótosan forog akkor nincs gond. Ezen dolgok megállapítása után rátettem a kezem (tenyérrel lefelé ugye) és a Titan tetején végződő hőcsövekre, ami majdnem beleégtek a tenyerembe. A pánik miatt azonnal kijózanodtam,a tápot lekapcsoltam,hűtőt leemeltem,és akkor szembesültem azzal a ténnyel,hogy a paszta lemaradt
. A proci ugye leoldott baja nem lett de az élmény örök 
-
Pancsermeste
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Nyilván...
Én se ezt venném, ha nem ismerném, hanem valami márkásat, vagy legalábbis amit sokan dicsérnek. Sőt, még így is, hogy meg voltam vele elégedve éveken át, én is bepróbálkoztam az MX-2-vel, amiről meggyőződésem volt, hogy egy nagyon jó paszta, és talán nyerhetek vele 1-2 fokot. Nos, az 1-2 fok nem lett meg, pedig sokat tesztelgettem, több hűtővel, de sehol se lett előnye. Ettől függetlenül tényleg jó paszta az MX-2 is.Kérdés: Próbáltatok már hűtőt paszta nélkül feltenni procira? És természetesen be is kapcsolni a gépet!??

-
Tito30
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Ha már paszta, akkor a [hővezető] képességet is vizsgáljuk meg

-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem azt mondtam, h a tiéd sz@r, hanem ha "noname is jó" az ajánlás, akkor aki figyelmetlen, vagy átverős helyre téved az hazavihet egy tubus bármit...
HG: jah, fura is, hogy így vigyorog örökké...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
=HG=
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
" Én ezt már akkor használtam, mikor még PC nem is létezett."
Ne is kezd el magyarázni, hogy mire !

(#48070) ViZion: Engem már nem kábítanak el az ilyesmik...

-
Pancsermeste
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Ez a cucc csak a hardvermágusok világában noname, műszerészek jól ismerik. Én ezt már akkor használtam, mikor még PC nem is létezett. Na jó, akkor jött be a C64, ZX-Spectrum...

Egy elektronikai boltban ingyen kaptam - a megvásárolt alkatrészeim mellé-, az első kis tégelyt belőle, amit vagy 10 évig használtam! A mostani tégelyem is van már vagy 10 éves, még fele megvan a pasztának, az állaga semmit se változott. -
-
=HG=
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ez olyan, mint egy aranyér kenőcs !
De a márkás szilikon kencékkel tényleg semmi gond...Zalman, Alpenföhn és társai...(#48068) ViZion : [link]
Egyszóval, ha nanoméretű, teljesen más tulajdonságú mint a gyémánt...ergó:...parasztvakítás..
-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Persze, óriási difik nem lesznek. Noname paszta azért okozhat meglepit, nem mondhatjuk, h a legolcsóbbat vegye, mert kap egy marék disznyózsírt valahol és mi leszünk a hellllikopter.

Ősszakáll: ipari gyémánt dara. Biztos király. KELL.

Hablatyuli: belémkötőnk, belémkötünk? A kocsma meg üres?

-
Pancsermeste
őstag
válasz
wukodlak
üzenetére
Szerintem meg teljesen jó az Alpenföhn paszta is.
Ha sajnálod felbontani (pl. esetleges eladás esetén), akkor használhatsz hozzá mást is, de nincs a paszták közt jelentős különbség. (a gyári hővezető képesség adatokat nem érdemes nézni)
Én pl. ezt szoktam használni (sima, fehér szilikonos, általános elektronikai felhasználásra). Összehasonlítva az MX-2-vel, semmi különbség hűtés szempontjából. Ugyan olyan jó, nem szárad be évek múlva, csak olcsóbb.
Mondom ezt úgy, hogy én is vettem egy nagy tubos MX-2 pasztát, mert akkor még azt hittem, hogy megéri... -
Habugi
addikt
válasz
wukodlak
üzenetére
< MX-2 >
Engem az itteni FX szaggató jónép meggyőzőtt a közelmúltban, megvettem, megszerettem.
Sokkal jobb a viszkozitása mint az MX-4 -nek!
Drakula az új lap+proci pároshoz!
(#48062) =HG=:
Szmájli módszer? Fel shírok!

Minimálisat felviszek, azt is orrmányos portré alakban (aki a pöri után átpártolt a pörköltre..), majd szép egyenletesen elkenem mint jánykák hátán a .... őő, naptejet!!
-
-
válasz
wukodlak
üzenetére
MX-2 -t szeretem, jobban terül, később jobban lejön, mint pl. MX4.
MX-4 nagyon sűrű, ott játszik a kenegetés is akár, amőgy egy X a közepére, szilikonosak szépen terülnek vele. Amit nem ajánlok, az asilver/ezüst paszták, nagyon sz@r leszedni. Szilikonosakat (fehérek) kedvelem, MX-4 -et laptopoknál használom. YT-on van a terülésről videó, volt linkelve itt is, keress rá. -
wukodlak
aktív tag
Köszönet.Még egy pár nap(munka,asszony,gyerek csak utána a gép) azt jövök az eredményekkel mit sikerült összehozni.
-
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Nemrég jártam itt ajánlatot kérni.Rendben meg is jött a megrendelt cumó Asus M5A99FX pro2.0+fx8350.Tuning mint írtam lesz ehhez van egy Brocken2-öm.Kérdés mivel még nem volt időm összerakni,gondolom a gyári pasztát felejtsem el,mi az amit ajánlotok pár ezresért?Másik kérdés,mert már rég csináltam,hogy a proci közepére tegyek egy naggyobb borsonyi pasztát és majd amikor rámegy a hűtő az szétnyomja,vagy a 4 sarkához közel és kenjem el én valahogy egyenletesen,vagy ti mit ajánlotok?
-
-
ReFleXx
addikt
megnezem ezeket , kesobb irok
-
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Tudjuk!
Kérek mindenkit ezt ne +1 -ezze, mert betelik a topik... 
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
...ki nem nézi a kit???

(#47954) ViZion válasza Piloss (#47949) üzenetére:
... ... ...
Egybeszemöldökű: menjél Te, kis sárgafejű-furaszemöldökű gépnyúzó...

Szal. kaptál választ, de külön hsz-t nem. Bocsánat, he nem felelt meg kényes szemöldökségednek!

-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
há'hol-e?

-
-
Tito30
tag
Szerintetek?
Épp van egy vitánk itt melóba a kolléga azt mondja,hogy egy R9 290-et kihajtani kell egy 8320,míg én azt mondom,hogy szerintem egy 6350-is elég,hiszen a játékok (90%-ban) 4 magot használnak. Ugye a magas órajel kell a játékokhoz. Ha a 8320-at felhúzzuk 4000mhz-re szerintem egy játék nem fog jobban menni mint egy 6 magos procival ugyanazon (4000mhz) órajelen.
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Mi ez a szóf**sás egybeszemöldökű?

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Akkor meg van magyarázva a dolog.

-
-
ReFleXx
addikt
Tuningban kérném a tanácsotokat.
Konfig: Asus M5A97 evo r2.0 lap + FX6300 + Brocken 2 hűtő
A beállításokat eszerint végeztem, 4200Mhz-re löttem be a frekit, 1.31V körül a Vcore-t de az OCCT 1.5 óra mulva leáll hibával. A proci temp 69ig emelkedett az első 5 percben és maradt is ezen a szinten.
Mit kellene állítani hogy stabil legyen a rendszer? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Használsz CnQ-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére

-
baboss
őstag
válasz
szivacs1987
üzenetére
-
-
stratova
veterán
válasz
Tito30
üzenetére
Más (lényegesen alacsonyabb) kint az áfa is, a legegyszerűbb ha a $-t € árfolyammal váltod, úgy közelebb jársz az igazsághoz.
(#48019) Asshur: Ezt emlegettem én is a hír témájában. De lássuk be 4 modulhoz 3.3 GHz a reális órajel 95 W-ra. A 95-ös OEM FX-8300 is 3.3 Ghz p0 órajelet kapott anno és sem steppingváltás sem architektúraváltás nem történt (CPU Rev. C0). Az E példányokkal kicsit hegyeztek a turbó órajelen és vélhetően jobb példányok.
-
-
Tito30
tag
válasz
Asshur
üzenetére
Sziasztok.
Azt nem értem,hogy a beharangozott 189 dolláros ár valahogy nem fedi a valóságot,mert a mostani árfolyammal számolva is 45.549Ft-lenne
Ennyit még adnék érte,de várjuk ki a végét,ugyan is a szállítási idő 22 nap 
Fog ez még változni. A 9xxx-es széria is megjelenéskor horror áron kezdett. -
stratova
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Be
lehet
fejezni... -
-
-
Asshur
tag
http://www.argep.hu/trend/FX83/Fx-8370.html
Érdekes, hogy az E variáns órajelét itt is 3300-nak adják meg, és az ár sem túl biztató.
Így nem lesz versenyképes. -
Valaki tud arra mondani valamit nekem hogy adott egy FX 8350 és böngészés közben egyszer csak így beakad a hang??
Ez az én FX 4100-as gépemmel is megtörtént már, de csak Windows 7 alatt.
Másnál nem szokott néha így beakadni a hang vagy így bereccsenni?
-
stratova
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Ha egy full fapad ősrégi Asrock N68-S3 is kap, csak kihozzák. 960GM/U3S3 FX listáján is már ott figyel (ráadásul azt még a gyártó is max. 95 W-ig ajánlja)
-
-
stratova
veterán
válasz
üzenetére
Nem kimondottan tuningra termettek. A jobbak is csak 4+1-es VRM-mel rendelkeznek (1, 2) s a körítés sem egy prémium lapot idéz. Ezekben tuningolni 4 modulos FX-et nem nagyon fogsz, a 4 pines tápcsati is ~150 W-os CPU teljesítményfelvételnél adja be a kulcsot. Ezekbe hosszabb távra jó szívvel legfeljebb egy FX-8370E-t tennék, vagy kapásból optimalizálnám a gyárilag 125-ös CPU feszültségét. Ehhez képest Intel alá eszméletlen overkill ITX is létezik.
-
Tito30
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Az orkán jelen volt alap esetben is,mert a gyári ventilátornak szőrnyű hangja volt.De most kreálok egy olyat,hogy van itthon egy [ilyen] ventim,amit egy 12v-os relé fog elininditani amit az alaplap fog kapcsolni.
A venti 220V-os 11w-ot eszik,de fúj mint állat és a cooler master ventitől nem hangosabb.
Egy gondom van viszont,hogy oldjam meg a fordulat szabályzást
-
lee56
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Hát, a helyzet az hogy FX széria hasonlatos lett az intel Pentium 4-éhez, abból a szempontból hogy csak magasabb órajeleken jön meg igazán az ereje. Szóval ezért aki nem tuningolja, az kicsit lemarad. Bár vannak gyorsabb modellek is a gyári kínálatban, FX-8350, vagy FX-6350, ezek 4GHz körüli alapórajellel azért már a használható kategória, tuning nélkül is.

-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kiprobálom kisebb Vcore-al akkor.

. A proci ugye leoldott baja nem lett de az élmény örök

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mennyi hülyeséget kitalálnak, hogy jó drágán lehessen eladni... "nano diamond" hát persze..... 

vitte az 4.2-ig is csak itt megálltam.nem tudom hogy a hűtés bírja -e,(az adatlapomon rajta van).
(eddig).