Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Amikor a hőfokokat írta, nem tudjuk, mi hogy volt beállítva. Az hogy nálad adott feszültséggel, adott frekvencián x hőfokon volt a proci, az nem jelenti hogy nála is ugyan olyan hőfoknak kell lennie. Más ház, más hűtő, lehet más a szobahő. Arról meg nem is beszélve, hogy proci és proci között is nagy különbség lehet.
Volt épített vizem is, ami nem ilyen játék víz kategória....
-
belaazallat
addikt
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Szia! Próbálkozz játszani a légáramlással!
Hasonlóan szellős házam van, a hűtő fölötti szellőző rácsokat eltakarva én nyertem 5 fok procihőt a max hőfokon. Ha megfordítottam a légáramlást, hátulsó 12-es befele fújt nem kifele, illetve a hűtőn megfordítottam a ventiket, további 2 fokot nyertem, viszont a meleglevegő megrekedt a ház elejébe, de valamit valamiért.
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Időt, dátumot megjegyzi?
Ha igen, akkor valami beállítás miatt vissza áll, akkor egyenként kell tesztelni mi nem tetszik neki.Nekem a Gigabyte 970 UD3P úgy halt meg, hogy egyik nap a stabil tuning beállításokon instabillá vált, majd másnap megint rendben működött, majd egyre csökkent a stabil állapot, végül alapbeállításon is haldokolni kezdett, végül el sem indult.
-
belaazallat
addikt
válasz
Cseri0058
üzenetére
4+1 fázisú wrm, de legalább hűtött. Ha nagyon nincs más, alulfeszelve a procit, + venti a wrm-re, talán....
#77956Bali27
Semmi gond, senki nem kérte számon, hogy hol vagy!
Csak keresni próbálunk vmi megoldást itt már többen.
Nincs Hatvan és környéke adokveszek topic: Vagy vmi beszélgetős fórum, ahol tudnál segítséget kérni táp ügyben? -
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Én egy 8350-et@4500MHz-t cseréltem le meghalt alaplap miatt, egy Ryzen 5 3500X-re @ 4000MHz. Szintetikus tesztekben majdnem 2szeres a teljesítmény, pedig 4"mag" 8szál Vs 6mag 6szál. Nekem nagyon drága volt a csere, csak a procit adtam el, és nagyon drága volt minden, és kevés Ryzen volt kapható, amikor venni kellett. 150e -18 e az eladott proci. Most jobb a helyzet.
Valamelyik R.O. rész nekem is megvan, én is régi címekkel játszom, Company of Heroes 1-2, Division 1. BF4, most mindenhol vga limitem van. -
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Akkor esetleg egy környékbeli számtechbolt, vagy környékbeli PH! tag, aki bevállalja a bevizsgálást?
Alkatrészekkel nem vagyok képbe, itt érdeklődj: [link]
Esetleges tápcsere miatt eladni egy komplett gépet?! Hibásan nem érdemes eladni, mert ha nem tudni mivel van hiba, csak nagyon nyomott áron lehet eladni.
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Aida és társai szoftveresen találgat, táp teszterrel ki kell mérni.
Ki kéne mérni 12V és 3,3V ingadozást. Nincs valaki, akitől tudsz kölcsön kérni egy tápot teszt erejéig?Esetleg, minden fölös eszközt kikötni a tápról, kevesebb ram, esetleg kisebb vidkari, csak ssd. plusz venti a wrm fölé?
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Elsiklottam a gépleírásodban a tápod felett, vagy valóban nincs leírva milyen tápod van?
Ez nekem inkább tápnak tűnik., ellenőrizd le a csatlakozókat, 12V-os és a 24 tűs. Ha tudod szemmel is vizsgáld meg a 12V-os csatlakozó érintkezőit, nekem a 8350@4500MHz-n megégtek az érintkezők. Tied jóval kevesebbet fogyaszt, de inkább nézd meg, menjünk biztosra.
-
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Tartalék alkatrészek hiányában, hogy lehet megállapítani mely komponenssel van a baj, ami miatt már alapórajelen(csak apm off), újra indulgat a gép? Terhelve, terheletlenül újraindul.
-
belaazallat
addikt
válasz
Kicsa89
üzenetére
Asus lapok beállírásaihoz van konkrét leirás, mit milyen néven kell keresni. Egy fx beállitása és stabilan tartása még egyes 970 es lapokban is nehézkes, nen hogy egy olyan lapon , amelyik csak papíron kompatibilis vele. Apm ha van a lapodon kikell kapcsolni. Plussz venti a vrm- ekre. Valamint minél alacsonyabb feszen üzemeltetni at fx 6300-at. Ésífy se biztos hogy menni fog.
-
-
belaazallat
addikt
válasz
Beba Snake
üzenetére
Foxpost vagy ilyesmi, kb 1 nap alatt ott van.Nekem itt van a polcon 3db.
-
belaazallat
addikt
válasz
Beba Snake
üzenetére
Nincs a közeledben valakinek usb- ps/2 átalakítója?
-
belaazallat
addikt
válasz
mester1102
üzenetére
Szia!
Apm off. energiagazdálkodást kapcsold vissza. Ezeken a beállításokon menjél végig: [link]
Milyen házban van a cucc, milyen szellőzéssel. lehet plusz venti elég lenne a vrm-nek.
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz
szupi92
üzenetére
Az első két képen a GPU memória 1000Mhz-n van, majd a 3. képen 2000MHz-ra megy, utána a többin 300MHz, az utsó képen a GPU órajel is leesik. Proci kihasználtság viszonylag konstans. Ez szerintem vga hiba, vagy túl melegszik, vagy az energigazdálkodás bekapcsol vmiért.
-
belaazallat
addikt
válasz
BlindMind
üzenetére
Nagyon sokat kísérleteztem a hűtéssel. Rengeteg ventit be tudok tenni a házba, 12-14 cm ventiket is támogat. Itt is bejött a kevesebb, több. Illetve egyszerű az nagyszerű. 3 ventivel alacsony fordulaton jól elvagyok. Nem így a leghatékonyabb, de összességében a legjobb mindenben van egy kis kompromisszum. A vidkari a leghangosabb a gépben.
pont a ház lenne a lényeg, az mondja meg mekkora hűtő fér bele. Stok hűtőt felejtsd el, ha csendet szeretnél!
-
belaazallat
addikt
válasz
BlindMind
üzenetére
aha... Vess egy pillantást, a konfigomra!
ugyan olyan lapom van, mint neki, nem kell plusz venti a vrm-re, nálam nem hővel van gond, a proci megáll 4,5 GHz-nél. Szerk: Teszteltem, itt képekkel megtalálható, VRM izzott, de nem droppolt.A procin múlik minden. Elég nagy a szórás, van akinek 4,2 höz is 1,4 V kell. Előbb-utóbb tuningolni fog, akkor meg ne kelljen már cserélnie hűtőt. [link] Ez sokkal drágább, de sokkal jobb és ugyan úgy csendes.
-
belaazallat
addikt
válasz
FDAssasin
üzenetére
Szia!
"Ha megpróbálom undervoltolni a magokat akkor amint az AUTO beállítás helyére fix negatív érték kerül, azonnal magasabbról indul a feszültség és a hőmérséklet is megemelkedik. Minden energiatakarékos funkció be van kapcsolva, LLC-hez nem nyúltam."
Ott valami nem kerekek. Auton nem hagyunk feszültség értéket.
Összefoglalóban ott az ajánlott olvasmány....
-
belaazallat
addikt
válasz
fejesg2
üzenetére
Üdv!
C1E enable
Core C6 state enable
HPC mode enable- PCIe freq: 100 ennek a tuningja sokat nem gyorsít, viszont instabil lehet tőle...
- CPU/NB freq: 2200-2400 FX-el stabil, memória tuninghoz kell feljebb pöccinteni
- HT link speed: 2200-2600, szintén memória tuningnál segíthet, de sokat összességében
nem dob rajtaNálam 4500MHz-hoz + 0,1000V szükséges médium LLC mellett, mert terhelésre így is leesik 1,428 V-ra
-
belaazallat
addikt
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
meg volt előtte az is, és nem porszívóval takarítottam.
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Nézd, egy 6300hoz lehet elég lenne, de olvass vissza ki mivel hűti a 83x0-es prociját! Alapórajelen, alulfeszelve talán elég lenne a hűtőd. Alábecsülöd a fx fűtési teljesítményét terhelve. Mi tudjuk, mert van. Ez tanács, nem kötelező egyetérteni, de akkor majd ne gyere hogy mi azt mondtuk jó lesz...
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
"Az a kérdés hogy ha vennék Fx8370-et az a vga-t jobban meghajtaná -e. Azaz lehet -e több vagy stabilabb fps?"
A puding próbája az evés, alap órajelen, 4GHz-n alulfeszelve, nagyobb hűtővel talán. De ezt is csak akkor érdemes, ha nagyon minimális ráköltéssel sikerül beszerezni a procit és a nagyobb hűtőt.
-
belaazallat
addikt
válasz
Neszójábe
üzenetére
Nézd, működik benne a proci. A hogyan már más kérdés. Az összefoglalóban van egy beállítási javaslat, ha azokat elvégzed, alapórajelen kiegészítő ventivel stabil lehet. Megértem, ha nem akarsz ezzel foglalkozni.
Mellesleg nem csak AMD-nél sikerült ilyet elérni, intel is "készített" gyenge lapokat...
-
belaazallat
addikt
válasz
Perseus871
üzenetére
1,15V 4GHz-hez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kicsit kevés. azért fagy mert túl alulfeszelted. A proci alapfeszültsége kb 1,35V
-
belaazallat
addikt
válasz
Perseus871
üzenetére
Minden nagyon szépen le van írva az összefoglalóban....
-
belaazallat
addikt
válasz
Perseus871
üzenetére
Szia!
De, azt ami túl lett hajtva.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítségetekre lenne szükségem. Eltűnt a hang a gépemről. Bejelentkezik a Win10 és nincs hang, csak statikus zörej. Hangkari újra telepítve, új oprendszer esetén is ugyan ez. Hibaelhárító ezeket a problémákat írja ki:

Viszont ha elindítok valami hangot, akkor a beállításoknál látszódik a hanglejátszás:

-
belaazallat
addikt
válasz
RobbeV0201
üzenetére
Szia!
ajánlott olvasmány: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Le Mans Ultimate
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak keresni próbálunk vmi megoldást itt már többen.