- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsanya87
tag
válasz
Jakuskacsa #76985 üzenetére
Most jelenleg megállapodtam 4.6ghz 1.375volt (néha 1.380ig felugrik terhelés alatt), tegnap kb 2.5óra render (game felvétel obs-el) alatt, 30-80% (átlag 65% terheltség allcore) cpu használattal 60-65fok közt ugrált. Ennyit bír lehűteni a cm 212 led turbo toronyhűtő. Lehet megpróbálom lejjebb venni egy picit a feszt, vagy az llc-t egy kicsit lazítani, most extreme-en van.
A 4.7ghz 1.375volton már nem stabil, fagy és újraindulgat, de lehet már azt nem is tudnám hűteni. -
belaazallat
addikt
válasz
Jakuskacsa #76989 üzenetére
meg volt előtte az is, és nem porszívóval takarítottam.
-
erer1000
őstag
válasz
Jakuskacsa #76985 üzenetére
Kicsit bánom én is hogy nem az M5A99X-el kezdtem, hanem a m5a78l-m-al. De sajnos akkor kisdiákként eléggé meg volt kötve financiálisan , na meg mert Phenom II X925 volt abban a lapban addig , amit meg elégségesen ki tudott szolgálni.
#76986 na ja akkor nem csak nálam halt meg csak úgy. :) :(
7.1 hangkártya sajnos ebayon is 4k -tól indul, plusz hangkártya hibásan érték csökkentve tudnék csak később túladni rajta :/ -
erer1000
őstag
válasz
Jakuskacsa #76981 üzenetére
FX széria miatt ezt a leckét már megtanultam
asus m5a78l-m/usb3-al kezdtem, aminek pl az 1600MHz ram is már OC, és bízva a support listben, beleraktam a 8350-et, ami böngészés alatt is masszív VRM throttlingokat kapott
szóval most az a terv hogy egy combosabb lap, és egy ár értékben okés, nem túl drága CPU, mert pl a 8350 is teljesen kielégíti az igényeimet jelenleg. későbbiekben meg ott lesz az upgrade lehetőség ha változik ez.
-
rsanya87
tag
válasz
Jakuskacsa #76981 üzenetére
12V ágon 32Ampert bír, azaz 380wattot ad le. Ezért is lövöm kb 300w-ra a max limitet
-
erer1000
őstag
válasz
Jakuskacsa #76978 üzenetére
akkor esélyes hogy ez hozza el a ryzen-re váltást nálam , ha felkínálják hogy vásároljam le az árát, mert nem javítják, vagy nem tudnak ugyan ilyen lapot adni.
ahogy néztem 7k-ba max elmegy a 4x8GB ram db-ja, 8350 még pár hó garival 17-18(?) hűtő 8k mondjuk.
tfh 50k ez, + a 30k levásárolható a jelenlegi alaplapba, végülis nem egy nagy ráfordítás árán egész kellemes előrelépés lehet a vége a történetnek -
erer1000
őstag
válasz
Jakuskacsa #76976 üzenetére
1,3V 4,2GHz
nem igen mondanán OC-nak ezt 8350-el
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #76973 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #75684 üzenetére
Ha hiányzik a nyomkodás, meg az OC örömei, végy egy bővérű X58-as cuccot, vagy X79-eset. Ezekben teljes körűen lehet mindent rángatni.
-
leviske
veterán
válasz
Jakuskacsa #75661 üzenetére
Nem a 8 v 16 a lényeg, hanem az 1 modul (ami maradna a jelenlegi, gépében lévő 4GB-os cucc). Bár bízom benne, hogy Phenom se halt bele, akkor a FX se fog. A kit-et szerintem egyben eladom.
-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa #74047 üzenetére
Viszont kivánok minden szépet..
-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa #73972 üzenetére
itt vagyok mindennap csak nem irok ha nem látom értelmét..
ittvan 2 házzal arrébb a szomszédba. hát ,hogy jo helyre e azt nem tudom de széttuningolva nem lesz már..
nyugdijas lett..
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73910 üzenetére
Ez biza így van.
( Fx veterán 100* jobb választ fog adni mint itt sok más emberke. Magamat is beleértve.
) Tisztelettel.
-
-vitya-
őstag
válasz
Jakuskacsa #73910 üzenetére
hát nem tudom srácok. Ti ezt folyamatosan kommunikáljátok (100* közlitek... by Slavia) - de persze nem teljesen fedi a valóságot, az én lótúró alaplapom simán viszi a 8350-emet, sosem volt stabilitási gond. Egyszer sem. Igaz nem célozhatom meg vele az 5GHz-et, de azért azt sem kellene mindig mondani, hogy nem fog (jól) menni, mert nem igaz.
Szimplán ellenőrizni kell, hogy az adott alaplap gyártója a "Supported CPU" részen listázza-e azt ami kérdéses, ha ott van, akkor megy. pont vége.
-
Asshur
tag
válasz
Jakuskacsa #73799 üzenetére
Megtévesztő a fesz érték. Az a terheletlen maximumot mutatja (ha 1-2 mag felugrik 5 gigára, akkor).
Teljes erhelés alatt high llc-vel max 1,512V.
Játék alatt 60 fokos kupaknál megfogja. -
Asshur
tag
válasz
Jakuskacsa #73520 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #73681 üzenetére
De az LLC-nek kellene a terhelésnek megfelelően viszonylag szinten tartani a feszültséget. Az normális mindenféle tápnál, hogy a terhelés hatására csökken a feszültsége.
Az LLC-nél nem tudom mi a trükk, nyilván a visszacsatolással szórakozik, azt eltolva emeli meg egy kicsit a feszültséget. Lehet, hogy az 50%-os beállítás kevés, de megvárom ezzel a tapasztaltabbak véleményét.
-
csori23
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73677 üzenetére
4,6-on már kevés volt az 1,45V. Majd eljutottam 1,5V-ig, ahol stabil volt, de már hűteni nem tudtam eléggé. Ha jól emlékszem 70-72 között volt a hőfok, a ventik pedig maxon. Igy visszavettem, mert még szükségem van rá
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73666 üzenetére
jakuskacsa[link] Igen közben rájöttem, ezt már régebben kitárgyaltuk.
(#73662) SkyForcer Szerintem ezt a kérdést rossz helyen tetted fel,de lehet hogy tud valaki ilyet is.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jakuskacsa #73666 üzenetére
Szerkesztés lejárt:
Nos mivel kitöltötted az adatlapod, látom, hogy 1600 asok a ramok, akkor tessék annyin használni és nem 11xx -en... wtf??? Hogy jött ez egyáltalán????
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73587 üzenetére
Igazából azokkal nem kéne gond legyen teszteltem memóriadiagnosztikával. (Végigment memóriaproblémát nem tapasztalt). Most szedtem le a Doomot ,ebben az esetben simán éefagyott előző beállitásokkal valamikor a felénél.(most végigment)
-
erer1000
őstag
válasz
Jakuskacsa #73587 üzenetére
alul van feszelve?
próbáld meg normál feszen.
lehet valamiért most már nem szívleli az eddig oké allul feszt.
-
belaazallat
addikt
válasz
Jakuskacsa #73520 üzenetére
103C -on még tuti nem vesz vissza.
4600-on 93fokig ment csak a hő.
-
belaazallat
addikt
válasz
Jakuskacsa #73512 üzenetére
-
Asshur
tag
válasz
Jakuskacsa #73515 üzenetére
Nézd meg jobban a képet. Current, min, max, average a sorrend a hwinfo paneljén.
A 24,5 az average, amit a 1400-as min és 5 giga max átlagára kijövő 4900-ra vonatkozik.
A memória GSkill TridentX 2400-on, 10 - 12 - 12 - 31 - 2T időzítésekkel, itt az NB 2400-on járt.
2600-on hozza a 98 - 99 Gflops-ot. -
Asshur
tag
válasz
Jakuskacsa #73497 üzenetére
25-ös szorzóval, fix 5 GHz-en jár. Energiatakarékossági funkciók bekapcsolva, win kiegyensúlyozott teljesítményprofilon. Nem vettem észre órajel ingadozást terhelés alatt, thermal throttling sincs, a feszkó
stabil 1,512 körül.
Igaz, érdekes módon, 8370-el 100 Gflop-ot is toltam, 4,8 körüli órajelen, jóval alacsonyabb fesszel (télen, 10 fokos szobában).
Ami a széles értéket illeti, a spread spectrumra gondolsz? Abból a cpu és az fsb is disabled.
Esetleg próbáljam ki energiatakarékosság nélkül? -
belaazallat
addikt
válasz
Jakuskacsa #73509 üzenetére
Nálam Win 10 egyik frissítése óta, nem megy az NB 2400MHz-en, videó illesztő folyton leáll, hullámzik a kép.
Memória:
Legyen 9-10-10? Fesz 1,55V?
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73496 üzenetére
Hétfőn jön az új kártya bele úgyis. Végezetül gigabyte 1050ti g1 gaming 4GB lett 60 ezerbe fájt 1 év cseregaranciával.
1080P DX11 magas beállításokkal néhol 40fpsre is ugrik a framerate. -
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73501 üzenetére
Én eddig az fsbhez nem nyúltam mivel úgy gondoltam bőven a gyári 4.2Ghz belül vagyok,de majd ha úgy leszek eleresztve hűtés szempontjából meg ha valóban szükség lesz az extrén tuningra majd írok.
Mert bizony mondják hogy nem rossz a 970 lap de a 990 jobb lehet.
-
belaazallat
addikt
válasz
Jakuskacsa #73501 üzenetére
És akinek 1866-os ramja van? Vegye vissza 1600-ra és onnan tuning?
HT és az NB milyen frekin mentek nálad?
Szerk:
HT-t látom. -
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73497 üzenetére
Jaja épp azt nézem mi a wtf van há eddig nem szólt senki vagy mi!
HÁ én csak 3.8ghz voltam meg 4ghz.
Az egyik 3.8Ghz a felső a második meg 4Ghz .
Oda akartam írni hogy Kid tunning de addigra kimentem a szerkesztébű.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jakuskacsa #73496 üzenetére
kifutottam a szerkesztésből:
Eclips21: de most nézem, hogy Asshur cpu-ja csak 4,9 en jár, 5 ghz azért van, mert túl szélesre van állítva a biosban (na most nem jut eszembe melyik menüpont) és ilyenkor képes a frekvencia akár 100-150Mhz-vel is eltérni. Nálam is csinálta míg be nem lőttem rendesen. (ezt is most láttam, hogy saber lap, nálam is az volt, ugyanezt csinálta) Így ha be is van lőve 4.9-re a cpu, akkor is képes akár 4,8-5Ghz- között mászkálni egy egy mag frekije.
belaazallat: jó az, csak 3,8Ghz, és és nem 4,8
-
lee56
őstag
válasz
Jakuskacsa #73450 üzenetére
Ebben egyetértünk.
Esetleg annak lehet szempont a 9-es FX, aki nem nagyon akarja tuningolni, vagy attól fél antitungosat kapna 8-asból. Csak hát a körítést ugyanúgy biztosítani kell neki, különben problémás lehet..
(#73451) Slavia : Jé, milyen kevés Intel gyártmány van ebben a listában...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73332 üzenetére
Ez csak még jobb fényt vet így a cpu-ra.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73330 üzenetére
Tehát, ha jól számolgatok, van egy GTX1070, ami papíron nyélen 150W, +10% OC azaz durván +30W=180W, nyél terhelésnél (cpu+gpu) akkor jutott a cpu-ra 610w-180w=430W.
Játéknál (életszerű helyzet) meg ha a vga fogyasztása maradt 180W, akkor (a kihasználtság/terhelés csökkenése miatt is) a cpu immáron beérte 250W-al, ami szerintem is teljesen helytálló.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #73288 üzenetére
Mert ennek a lapnak a bios-a nem igazán FX kompatibilis és vannak értékek amikhez nem szabad hozzányúlni. A HT órajel is ilyen, ha csak azt állítom át, nem bootol a gép, alap órajelen sem, mindegy merre állítom át.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73281 üzenetére
Majd az asus deszkával jobb lesz.
Később láttam fentebb hogy holnap érkezik meg neki a lap. DE ettől eltérően megnéztem vóóna egy értéket ibt-vel. De csak kíváncsiság miatt.
-
-vitya-
őstag
válasz
Jakuskacsa #73275 üzenetére
én a másik irányt írtam
lefele, vajon meddig mehetek... ;-) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #73270 üzenetére
Azért az csúnya lenne, ha azt nem tudná. Az én gagyi 760G-s lapom is viszi a 8 magos FX-et fesz emelve 4GHz-en, pedig még borda sincs a feteken! Mindezt prime maximum heat alatt is.
Egyébként holnap érkezik egy Asus M5A97 EVO rev2.0, arra fogom cserélni a régi lapomat aztán meglátjuk abban mit bír a procim.
-
Od!3
tag
válasz
Jakuskacsa #73270 üzenetére
Nekem turbo OFF, és alapfeszen ment az FX 6300 4ghz-en. Elcan próbálj rá
-
Elcan
tag
válasz
Jakuskacsa #73268 üzenetére
Mert így még a 4-et sem merem megkockáztatni a mostani lappal, bár már többen írták, hogy úgy még elmehet. VRM kap hűtést.
Még lejjebb mentem feszben tegnap az 1,26-ról 1,2-re. Prime-ot futtattam kb 20 percig, nem fagyott és 50 fokig ment föl a kupak. El merjem így kezdeni a fölfelé lépegetést? 3600, 3700? -
Elcan
tag
válasz
Jakuskacsa #73265 üzenetére
A 4 GHz nem is tuning?
Szeretnék természetesen, nem akarok vétkezni. -
Ekiamedve
tag
válasz
Jakuskacsa #73231 üzenetére
Hát ettől a ram slot mizériától most nem lettem túl boldog.
A vrm -et pedig úgy oldottam meg hogy egy 4 cm -es venti rávan pillanatragasztózva a borda tetejére más nem fért el de azt is le kellet szabályozzam a felére mert 4500 pörgöt és nagyon hangos volt de teszi a dolgát nincs throlling -
Ekiamedve
tag
válasz
Jakuskacsa #73228 üzenetére
2 slotban egyelőre de jövőhéten érkezik még kettő.Gondolod bekavarhat majd?
Amúgy én is 4,7 -en hajtom 1,438v -al + ugye cpu/nb 2,6 1,4v és a dr pro 3 izzad rendesen rajta de én sem vagyok hajlandó vizezni. -
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73221 üzenetére
Én egyenlőre csak a szorzót és a feszültséget állítottam.Meg egyenlőre elég a 4Ghz.
A Vrm hőmérsékletét szoktam figyelni,Mert ugye a cpu hőmérséklet dióda értékei enyhén szólva nem mérvadó.
De így is rá van állítva közvetlenül a vrm-re a kis 6 cm-s venti meg oldalról alacsony fordulaton nyomja befelé egy 12-cm scythe a hidegebb levegőt és persze hátsó venti is van. tehát összesen az első ventilátorral együtt van 5 db ventilátor a házban ennél többet egyenlőre nem tudok tenni az viszont biztos hogy nem csak az erő jön meg 4Ghz+ ha nem a hőmérsékletek is
-
Ekiamedve
tag
válasz
Jakuskacsa #73225 üzenetére
Asrock 970a-g/3.1
Engedi szabályozni mert nekem is soknak tűnt, de ha az 1,4 -ből akár egyet is visszaveszek az kékhalál úgyhogy hagytam neki úgy auton csak nem lesz belőle baj alapon és hogy lekopogjam így megy már lassan egy éve -
Ekiamedve
tag
válasz
Jakuskacsa #73221 üzenetére
A cpu/nb- s részt ki bírnád nekem fejteni bővebben légyszi
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73216 üzenetére
Én sem azt figyelem elsőnek hogy mekkora feszt szeretne a stabil működéshez ha nem azt hogy az éppen aktuális feszültség alatt tudom-e megfelelően biztosítani a hűtést. Érdekes. Nah jó hát nekem a 4ghz bőven ölég.
Maximális gyári fesz érték felett gondolom már izgalmasabb.
-
Od!3
tag
válasz
Jakuskacsa #73200 üzenetére
Köszönöm Jakus a részletes választ
Sokat segítettél.
A többiektől meg bocsi az OFFtalanságért.Slaviátol meg külön bocsánat, de csak mert ő különösen VGAfób
Ne haragudj tényleg.
-
Od!3
tag
válasz
Jakuskacsa #73181 üzenetére
Bocsi Jakus, hogy beleszólok. De kérdeznék valamit. FX 6300 (4,2 Ghz) mellé milyen VGA-t kéne raknom hogy elérjem ezt a nincs cpu limit és helyette gpu limit állapotot? Köszi a választ.
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73162 üzenetére
Sapphire HD7770 GHZ edition OC a vgam. Úgy tervezem hogy ezt is cserélem kövi hónapba a táppal együtt.
-
DraXoN
addikt
válasz
Jakuskacsa #73162 üzenetére
Azt szerintem azért meg lehet mondani, hogy egy FX83xx el ha cpu limitje is lenne, valamennyi játék nyormálisan (játszhatóan) fog futni megfelelő vga mellett.. lehet utóbbiban maradnának tartalékok, de "konzolos" 30FPS+ szerintem kihozható belőle alapórajelen is (ha elég valakinek)... de én egy gyengébb FX6200-al egy R9 280 társaságában ritkán esek fullHDben 60FPS alá.. és többnyire ha igen akkor a VGA nem bírja és abból kell visszavennem, cpu limit miatti falba, eddig csak az 1-2 szálat használó játékoknál ütköztem.. pl. Euro Truck Simulator 2 , az 1 szálat használ, a VGA 15-20% körül megy (max grafikán) a cpu 1 szála 100% minden más "alszik" pár % használattal, az fps 35-70 között változik ... de ahhoz a játékhoz az is elég.
-
Comes
tag
válasz
Jakuskacsa #73160 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73160 üzenetére
Ígyakartam mondani, hogy a VGA ereje hamarabb ellfog majd fogyni mint a procié.
És igen 1080ba játszom.. ÉS valaha végre remélem , hogy a Half Life 2 nem fog akadozni.
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73157 üzenetére
Pénteken veszem meg. Táp 500W Chiftechem tuti elég lesz? Csak pár dolgot pakolok át bele (ssd, 2 hdd, 1 meghajtó + VGA).
Bár ma bemegyek a helyi számtech üzletbe mennyi egy nagyobb táp, mivel későbbiekbe egy jobb VGA is jó lenne. Mai játékokkal alapórajelen megbirkozik? Gondolom nekem VGA limitem lesz. -
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73152 üzenetére
Milyen alaplap lenne megfelelő? Nem vagyok annyira benne a témában. A vrm az alaplap melegedését jelentené? Vagy mi?
olyan 47 körül kapnám meg 16gb hyperXel
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73130 üzenetére
ASRock 970 PRO3 R2.0 az alaplapja. Na ez jo?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73135 üzenetére
-
Elcan
tag
válasz
Jakuskacsa #73114 üzenetére
Sziasztok!
Még tegnap éjjel megoldódott. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
De igen, mind 4 magosnak látta.(cpu-z, aida, win) Le is futtattam így pár tesztet, de így elég lassú volt. Nem tudom mennyit számít, vagy számít-e, de pl a win élmény indexnél is leugrott 7,4-ről 7,2-re a processzor. Előtte Phenom 965-volt. Bios-t egy hete frissítettem. Szóval tegnap újra beállítgattam a biosban, amiket olvastam. Többször is újraindítottam és egyszer csak jó lett. Pedig Phenom után bios reset is volt.
Így már az élmény index visszaugrott 7,5-re.
1,28V-on vagyok most 3500MHz-en. Reggel gyorsan meló előtt rányomtam egy prime-ot és létezik, hogy csak 30-40 fokra ment föl? Idleben meg csak 9-11 fokosak a magok? Úgy emlékszem a nagy rohanásban, de este jobban ráfekszem. -
-vitya-
őstag
válasz
Jakuskacsa #73130 üzenetére
jólvan nem kell annyira ekézni az asrock-ot, persze olcsó, de ki lehet fogni, hogy működjön, és sokáig.
Enyémre sem hittem volna, hogy ilyen korrektül viszi a 8350et, sokan mondtátok, hogy inkább cseréljek alaplapot is, de tessék, betonstabil. Épp csak nem lehet egekbe húzni/tuningolni vele a procit. De alulfeszelésre, fix 4.1GHz-re tökéletes! -
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73127 üzenetére
100% hogy az van benne, mivel a proci doboza hozzám került
Majd este megnézni és beirom milyen. Bár úgy rémlik , hogy Asrock alaplap. De ez csak "rémlik" .
-
ViZion
félisten
válasz
Jakuskacsa #73127 üzenetére
belemegy az, csak gyengék vagytok!
-
Becksman
őstag
válasz
Jakuskacsa #73122 üzenetére
Viszont a gép össze van rakva és benne van a proci . Lehet a régi gépének az alaplapjának a dobozát fotozta le. fx8350 fm2-es? Vagy hogyvan? 10 hónapja rakatta össze a gépet. Az tuti hogy 16GB DDR3 + AMD FX8350 vam benne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #73114 üzenetére
Bios frissítés, ha még nem volt. Utána vegyünk elő egy live Linuxot és nézzük meg azzal, ne rögtön Windowst rakjuk már újra...
-
Atilla001
senior tag
válasz
Jakuskacsa #73041 üzenetére
Nos visszatérve. Megkaptam a gépet:
Gigabyte 990XA-UD3 Rev.1.1
AMD FX8150
Cooler Master 431 ház (elöl 12cm, hátul 12cm)
Arctic Freezer 7 hűtő(sajna felfelé fúj, max fordulat.)
és egy VGA amit meg sem néztem. valami 3 ventis szörny.OCCT vel tesztelve a CPU hőmérséklet fals. HWinfo64 csak CPU hőt tud mérni, magonként nincs szenzor.
Tesztelve szépen felkúszik 40 ről 70-80 fokra. Eközben a hidak ~50 fokosak viszont a CPU feletti VRM-ek 100fok, a bordán pedig 80 fokot mér a nonkontakt hőmérő. A VGA még nem is csinált semmit. A CPU hűtő tövében 50 fok körül mozog.
F9 BIOS volt rajta és -0,075V (remélem jó a helyérték) volt beállítva az alaphoz képest. Feltettem az F13 at (F12 höz van valami VRM save )
Eredmény ugyan az de BIOS F13-nál default és mindenhol AUTO.Ennyire jutottam eddig.
thx
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73097 üzenetére
Ezzel a laptípussal kezdtem a FX-es pályafutásomat, a 8320e stabil 4-et tudott benne, és igen, ahogy írtad, kellet a WRM-nek egy kis légtornáztatás hozzá.
Ha eldobtam 2 magot, akkor 4,2-t bírt, ha lefeleztem 4 magosra, akkor 4,4-en stabil volt.
Egyszer kíváncsiságból leszedáltam 2 magosra, úgy elment 4,8-on is, de mint már pár száz hsz-el előbb kiveséztük, radikálisan vesztett 2 magosként a teljesítményéből, hiába 4,8.... valószínű a proci belső felépítése miatt.
-
Elcan
tag
válasz
Jakuskacsa #73103 üzenetére
Ok, este nekiállok.
Köszönöm a tippeket. Majd beszámolok.
-
Elcan
tag
válasz
Jakuskacsa #73100 üzenetére
Az itt leírtakat[link] is vehetem alapnak? Ki-be kapcsolások CnQ, AMP, stb.
-
Elcan
tag
válasz
Jakuskacsa #73097 üzenetére
Jó lenne nekem a max 4 is, nem is gondoltam följebb menni. Az alulfeszelést hol kezdjem? 1,28 körül?
Hűtő cserén is gondolkodom a jövőre nézve is. Egy Be Quite Pure Rock-ot nézegettem.
-
Od!3
tag
válasz
Jakuskacsa #73034 üzenetére
Akkor mivan, ha a két szélére rakok egy-egy ventit és középen üres?
-
Od!3
tag
válasz
Jakuskacsa #73032 üzenetére
Leírásban ott van.
-
ViZion
félisten
válasz
Jakuskacsa #73029 üzenetére
akartam már írni, h itt a helye...
...meg ennyi autóhoz már minimum fegyverneppernek vagy szervkereskedőnek kell lenni, bakker... az átírási költség több ezeken, mint a verdám ára -
hobizoli
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73027 üzenetére
80k-ert tudok egy komplett 4WD Tempra-t... az a Tipo sedan-ja
abban ott van 4WD-s elso futomu segedvazkeret meg a teljes hajtas isegyebkent meg a digo verdakat eleg olcso is tunnerolni
a 2.0 16v TC motor gyari fotengely hajtokar mechanizmusa 4-500loerot siman elbir, a dugot kell csak cserelni kovácsoltra 350lo felett, de az itthon a nevedre szolo kiskerbrutto szamlaval 140k, meg kb 80k hozza a profilos hajtokar, ha ugy erzed
a 2.0 20v-be kell a hajtokar is meg a dugo is, meg ugye ott 5 henger van eleve, annal ez kb 290k egyuttde ez meg mindig messze olcsobb, amiket a japan meg a jurgen vasakra ki lehet szorni, mert ott meg a csapagyhazak meg a hengerfejcsavarok is hokik, meg a blokk is alu, es meg kell mereviteni, meg acelhuvelyezni... pl csak ez utobbi magaban 400k-s tortenet egy Hondanal
es akkor meg a feltengelyek olyanok melle, hogy rohogogorcsot kapsz kb egy digoverda feltengelye utan, ha ranezel, abbol is egy rendesebb fajta komplett feltengelypar 12ho "no-ask" garival majdnem 500k
digoba meg jo a gyari a Bardi-bol csuklonkent 16k-ert, azaz szumma 70kpl hengerfejcsavarbol a VAG TDI-k 10-s t hasznalnak, az ARL motorkodos 150lovasban van csak 11-s csavar gyarilag
a digo JTD-ben 12-s csavar van a legfapadabb verzióban is, nincs is vele baj
az inercialis ero es az un "Clamping force" az az atmero 4. hatvanyaval novekszik (azonos anyagminosegnel maradva), azaz a 10-s helyett a 12-s csavar kb 80-90%-l erosebb, de a 11-s kb 40-45%-lmeg japoknal 18-s a dugattyucsapszeg meg a tunner valtozatoknal mar vmikor 20-s is van akar, a PuntoGT-ben 22-s a gyari, ez ugyanez a 22-s van a 1.4 70lojjos Tipo-ban is, meg hajtokar is ugyanaz, ergo, ugyanaz elbirja az is, mint a PGT-é is, meg a fotengely is egyezik
gyari hajtokarral meg fotengellyel felmentunk 300lo fole 2bar-s toltonyomason 8000rpm fole forgatva
olyan hajtokar van benne, hogy az evitzedek ota Opel tunner havercsavo is amikor meglatta, kiguvadt a szeme
aszondta, b+ ertem mar nektek miert nem kell kicserelni a motor belet tobb szazezrekerthavercsavoek multkor csinaltak egy 3.0-s BMW turbositasat, ott is dugo-hajtokar ki, nezi a tulaj a munkaasztalon kicsit odébb az egyik PGT hajtokart, amikor odajott konzultalni...:
-ez megy majd bele?
-neeem, az egy Punto gyarija
-ez egy Puntoé? es melyik az enyém?
-hat, az ez (ahhoz kepest hurkapalcika szárú)
-miiii? ez?egy szaros Punto-ban meg ez a gyari?
en meg 150k-ert vehetek 6db H-profilos hajtokart?
gyorsulasin is halalba szopattuk a hondasokat a szaros puntokkal, olyanannyira, hogy 2 ev alatt 2x volt kategoria modositas a javukra, eloszor a ccm lett csak feljebb tolva, a masodik az mar ugy sikerult, hogy a Punto-k egy kategoraival a hondak felett mennek az 350/370Z, M3, M5-kkel
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73024 üzenetére
a 182-s Bravo az meg "Tipo Due" padlolemezes konstrukcio, be lehet ala bokni a Delta Integrale vagy a 155 Q4 osszkerekes futomuvet/hajtasat is gyari pontokon
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73024 üzenetére
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #73009 üzenetére
"A netről szedett dolgokat meg kérem hanyagolni, mert ott "csak beteszik oszt megy" alapon tesztelték mindig is az fx-eket. Ami nem adja vissza azt amit egy tuningolt, otthon kicsiszolt példány.
pontosan az otthoni beállításoktól változhat a cpu teljesítménye + illetve - irányba.(a - irányt nagyban a kevésfeszültség adás okozza.)
És hogy az ide illő veterán fx tulaj megjegyzését idézzem immáron sokadszora ( ViZion)
Mindegy mire használod az fxet,mindegy milyen házban, vagy vga mellett ha alapórajelen használod megkorbácsolunk! -
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #73009 üzenetére
FX-et a népnek !
Szerintem beszerzek egy 8350-et, vagy 8370-et, amíg még van, alig van áruk.
Aztán ha meglesz, kezdődik a móka, a többi cuccom megfelel a finomhangoláshoz.
-
ViZion
félisten
válasz
Jakuskacsa #73007 üzenetére
Újak itt, még senki nem nézte Rambustibit a titánjával... pedig megérne egy keresést.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #72959 üzenetére
Melyikre is gondolsz?
pontosan. jaaah az elsőképen gondolom az az mutatná
-
Od!3
tag
válasz
Jakuskacsa #72953 üzenetére
Ezen én is gondolkoztam hogy ventit kéne benne cserélni. A procira visszatérve, viszont lehet hogy kihoznám belőle azt az órajelet, amit alapfeszen elbír. Az még belefér?
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #72905 üzenetére
remélem hogy jó darabig vissza nézegetsz ide mert ilyen tapasztalt emberkék kellenek ide.
ez a hsz nagyon jó még csak most olvastam vissza.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #72920 üzenetére
Reméljük ezt az írást páran végig olvassák.
Remek objektív mondatok. Gondoltam hogy 60 efpéesre gondoltál.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jakuskacsa #72920 üzenetére
A végén a 30 fps az 60 akar lenni...
-
MK VII
veterán
válasz
Jakuskacsa #72905 üzenetére
Teljesen igazad van... Aki erősebb kártyát vesz ne játsszon már 1080-ban.
Viszont. A valóság teljesen mást mutat.."Fölösleges itt méregetni 1440 alatt egy ilyen kombót, mert nem fogsz alatta játszani, mert nincs értelme."
A játékosok több mint a fele 1080-ban tolja. Ehhez képest 1440p-ben 2,66%.
Én nem úgy látom, hogy felesleges lenne méregetni 1080-ban ezeket a kártyákat.Az igazság az, hogy rohadtul kevés embernek van pénze/lehetősége 1440-es monitort venni, vagy nincs rá igénye.
Te egy normális és jó kivétel vagy. És igen. Valóban ez lenne a természetes, hogy aki ilyen erős kártyával rendelkezik az 1440-es monitort használjon, de mint látod a valóság nem ez...Igazából csak annak az igazolása FX mellé az 1440p felbontás, hogy gyenge a proci egy erősebb VGA-hoz.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Jakuskacsa #72760 üzenetére
Hali!
De jó hogy írod, már én is beakartam dobni a témát (FX + normális vga)!
"Egyébként rég hangzott el itt, de az fx -nek egy titka van, dobjál hozzá egy normális videokártyát, rakd fel a felbontást 1440-re, (ha nem tudja a monitor akkor DSR), majd tádá" és máris megszűnik a cpu limit, és 1440 ben a játékok 80% -ban kihajtsa ez az őskövület is a vidkártyát.
Leszámítva a sok elbénázott egyszálas játékot"..Ez így van, ahogy írod!
Annyit tennék hozzá hogy ez teljesen játékfüggő, és nem mindegy hogy annak is multi vagy a single része!Nálam is 8350@4,8 ketyeg egy Strix1080Oc-val.
Offba rakom, biztos ami biztos
3 játék amiket mostanában probáltam vele:
(Mindegyik maximum beállításokkal, vsync off)BF1 multi:
FHD-ban nevetséges 50 - max 75% (
persze van mikor 99% ra is felugrik,mert maximumra annyit dob, de az a pár sec nem számít..nálam) amire meg tudja hajtani a vga-t.
Átlagba pár óra után a hwinfo olyan 65%-ot dob.( +-1-3%)
1440-be már nőtt az átlag kihasználtság egy jó ~10% -ot.
Nálam a megváltást a DX12 bekapcsolása hozta meg párosítva a fenti felbontásra skálázással. 75-99% között mocorog pályától függően...ez azért annyira nem jó, Mert pl van olyan map (argon forest) ahol stabilan 90-99% -ot kitapos belőle , de máshol meg lébecol 75-90 között.
(Szerintem még lehet kéne adnom egy két lépcsőt scale res-nek,addig míg nem kezd visszaesni az fps..)TF2 multi : FHD!!-ba tartós 95-99% a usage. (Nem is kell DSR vagy scale res. ehhez)
G.R Wildlands single
: FHD 85-99% , "@1440"-be 95-99%
-
Stylerr
addikt
válasz
Jakuskacsa #72760 üzenetére
Köszönöm Urak! Erre a DSR 1440re otthon ránézek. Egyébként 4.2 GHz-n már kekhalált dobott 1,350 V-n, így 4 GHz-n futtatom.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Jakuskacsa #72570 üzenetére
Akkor nem eri meg. Inkabb valahogy beloni egy 6300-at stabilra... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Jakuskacsa #72468 üzenetére
Nem tagadok semmit.
Mindig is stabil rendszerről beszéltem, és nem olyanról, ami prime alatt elhasal. (vagyis nem stabil)
Arról beszéltem, hogy ha van egy stabil rendszered, akkor annak már hiába adsz plusz feszt, nem fogsz teszt progikban jobb eredményt elérni. (és még értelmetlen is, mivel nagyobb lesz a fogyasztás és hőtermelés)
Nem is forgatok ki semmit!
Konkrétan elhangzott, hogy ne foglalkozzunk a Prime-al, mert bugos! Azt már senki se magyarázta meg, hogy ha kap a CPU plusz feszt, vagy csökkentjük az órajelet, akkor mitől javul meg.(#72469) Slavia:Igen, erről van szó! A Prime ebben nagyon jó. Ha leáll egy worker, akkor már tuti nem stabil a rendszer, nyilván CPU fesz emelés segíthet rajta. Aztán, ha Small FFT stabil, akkor Blend is mehet neki, a RAM-okat, és az egész rendszert megdolgoztatja.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Jakuskacsa #72457 üzenetére
Akkor az nem 'stabil' beállítás.
Értem én, mire gondolsz, de a stabilon van a hangsúly! Ha valóban stabil lenne, akkor hiába adsz plusz feszt, nem fogsz több pontot kapni.
Nyilván, én is lecsekkoltam ezt a városi legendát, de a stabil beállításra hiába emeltem feszt, nem kaptam több pontot semmiben. -
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #72453 üzenetére
Az alulfeszelés szempontjából írtam is hogy amikor felraktam 3.8-ra 1.08 alapfeszen mutatott egy fuc*off-t a prime95 kb 15 másodpercután majd 2 másodpercel később a win10 is egy szomorú smilet.
-
Omli85
őstag
válasz
Jakuskacsa #72375 üzenetére
(#72378) ViZion : éne erre a célra vettem egy 19" rackszekrényt igaz lesz vele faragás mire kész lesz meg nem egy kis darab de legalább kényelmesen elfér benne a gép
és olcsóbban megúsztam mint akármelyik flancos gépházat
. Igaz mATX-hez kicsit nagy lenne
.
(#72380) bebe159 : Persze nem is azt mondtam, hogy nem bírják mert különben nem gyártanák őket évek óta de én személy szerint tuti nem aggatok ilyet az alaplapra
max tényleg fekvő megoldás esetén amikor totál tehermentesítve van a lap.
-
ViZion
félisten
válasz
Jakuskacsa #72382 üzenetére
-
Methionyl
senior tag
válasz
Jakuskacsa #72375 üzenetére
Erre csak ennyit mondok..CM HAF XB EVO
Így már nekem se húzza a hűtő -
Omli85
őstag
válasz
Jakuskacsa #72373 üzenetére
Végül is az is egy megoldás
.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #72067 üzenetére
Gyakorlati példa, 4GHz fix órajelen az ME Andromeda 60-70% össz terhelést jelent a procinak, ez mellett nem ütközök bele a TDP korlátba. Ez alapján az esetek többségében nem fog előjönni a dolog.
Egyébként az Andromeda miatt cseréltem procit, mert egyszerűen nem volt elég a PhenomII 4 magja, mindegyik 70-80% körül ment és folyamatosan lagolt a játék, ezek megszűntek az új procival.
Érdekes módon a CiV VI viszont a saját "AI" tesztje szerint lassabb lett, még tuningolva is több az átlagos köridő, mint a Phenommal volt. Mondjuk nem csoda, az a játék nem skálázódik 3-4 proci mag fölött egyáltalán és egyéb bajai is vannak...Magának a lapnak meg bírnia kell a strapát, mert 3.6GHz-en igen keményen zabált a PhenomII, abban meg nem volt TDP korlát.
-
Bossp
addikt
válasz
Jakuskacsa #71523 üzenetére
Az mennyire reális hogy IBT alatt a GFlops a 6. 7. Ik korben erte el a legjobb eredmenyeket. 66rol 73 ig kuszott. Ha throttling lenne akkor pont a vegen jonne elo nem?!
-
Bossp
addikt
válasz
Jakuskacsa #71523 üzenetére
Csak egy Solid Works van a gepen most raktam ossze havernak
-
Bossp
addikt
válasz
Jakuskacsa #71521 üzenetére
Ibt vel Highon-on ha 70 alatt maradok az még bőven jó 24/7 re igaz?
-
Bossp
addikt
válasz
Jakuskacsa #71519 üzenetére
Az lesz de nagyon hülyén van a lapon a fesz szabályozás. Van auto, normal, aztan elindulol - bol es nem mutatja mennyi is lesz...
Core Performance Boostot kilőjjem?
-
ReFleXx
addikt
válasz
Jakuskacsa #71482 üzenetére
Kivancsisagbol megneztem egy ilyet. GTX 1080 / 1440p
Ha jol latom BF1-et kiveve a többi tesztelt game alatt azonos volt az FPS az R7 1800X I7 7700K es FX 8300 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged