- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi642
tag
Jo vicces...
-
norbi642
tag
Sziasztok tudnatok mondani valami jo teszt programot?
-
Ombre85
tag
válasz
Beretvás #63579 üzenetére
Hátlapi merevítő alatt a gyári backplate-re gondolsz? Anélkül fel sem lehet szerelni ezt a szörnyet. De más rögzítőt nem adtak hozzá. A képen is látszik, hogy picit más a szöge, mint a gépház. Stabilnak tűnik, csak a ház álló helyzetében megkapja ezt a szöget a borda.
(#63580) belaazallat: Ezt még ki fogom próbálni, de nem hiszem, hogy sokat hoz, mert a torony felső része így is hűvös. Inkább azt mondom, a hőátadással van baj.
(#63582) CMST2015: Köszi, ezt fontolóra veszem, hogy szét merjem-e szedni
(#63583) pipo112: Meg vannak húzva rendesen, a második felrakásnál mindent leellenőriztem kétszer is.
Látom, leginkább a pasztázásra gyanakodtok, ha lesz időm, megpróbálom újra, még kevesebbel, aztán jelentkezek.Köszi addig is mindenkinek!
-
gydani20
tag
válasz
Tomko78 #63593 üzenetére
Értem nekem a 15.11 béta catalyst van fent nekem ezzel a driverrel 2000 ponttal többet ér el 3dmark 11 ben mint a whql-es 15.7.1el itt 11542 pont a graphics score a 15.11,esel pedig 13610 pont nem tudom hogy régebbi driverrel érdemes lenne e kipróbálni hogy ott stabilan járna e a gpu viszont ha 3d markal uingine meg egyébb tesztekkel nyüstölöm 100%ön j!r a gpu még 2 óra után is viszont azt is észre vettem hogy furmarkal ha 0xmssa van akkor kb 1 perc után 1063 ról leesik a gpu clock 930 mhz ha viszont minnél nagyobb msaa állítok be a tesztbe akkor viszont maxon járatja a gput ezt is furcsálom de ez annyira nem izgat tulmelegedni nem melegszik túl a kártya játék közben a proci 41 fokos cm hyper t4 hűtővel sőt 4.5 ghzre húzva se megy 46 fok fölé játék alatt
-
gydani20
tag
Üdv a tegnap folyamán írtam ide a fórumba hogy játék közben a gpu load és a gpu clock folyton ugrál a load 0 és 100 között a gpu clock pedig 1063 és 880 mhz között dying lightban a procim fx 4300 4.1 ghz en textura medium minden más high és on-ra rakva a cpu játék közben 70-92% között jár 1920x1080 felbontáson ha highra tettem a texturát és a view distancet is maxra akkor 100% volt a gpu load viszont vmikor megállt a kép egy pillanatra olyankor 1063/1500 ról 300/150 re ugrottak a vga órajelei gondolom a videomemóriám elfogyott csak 2gb r9 380-as om van ha lejjebb veszem a felbontását akkor is ugrál a gpu clock és load is ez akkor cpu limit vagy a táp nem ad elég feszt??
-
denko
senior tag
válasz
ViZion #63588 üzenetére
Igaz, én hibám:
szóval 8350-re gondoltam, mivel:
streamelek full hd / blueray videokat TV-re wifin, néha photoahoppolok, és virtual boxozok, igy a memoria is 16gb lesz benne 8 helyett. ( most 2*4 ddr3 1666mhz van)
Régi alkatrészek akkor majd mennek NAS nakJa, igen. SSD- van.
-
-
denko
senior tag
sziasztok,
Mire érdemes lecserélni asrock 970 extreme3-t?
Eddig csak procit akartam cserélni ( mert most 4 magos proci van 960as.)
De, rájöttem itt, hogy ujjabb FXeket már nem is viszi.Ui: aligha játszom...évente 1x.
-
Kroni1
veterán
Na most kiváncsiságból megint bedugtam a fogyasztásmérőt a PC elé, hogy megtudjam így beállítás után mennyi az annyi:
FX8320 4.4GHz@1.368V (ezt bírja a hűtőm, 4.5GHz-en már nem az igazi)
ASUS M5A99FX Pro2
Gigabyte HD7850 2GB
2x4GB 1600MHz DDR3
Corsair CS450MFurmark és Prime95 Large FFT együttes futtatása alatt 330W vesz ki a falból, azaz a tápom 90% hatásfokát nézve ez kb. 300W tényleges fogyasztás. Ennél nagyobb számot semmilyen valós életben előforduló körülmények között nem tudnék kihozni belőle, a játékok alatt inkább 210-220W szokott lenni. (SW Battlefront nincs meg, pedig kiváncsi lennék az mennyivel jobban izzasztja meg a CPU-t, mert CoD alatt csak 50% körül van a CPU terhelésem.)
-
pipo112
őstag
válasz
Ombre85 #63578 üzenetére
nos ha fel forrósodott akkor rendesen szállítják a csövek a meleget szvsz a bordával minden rendben van .
az hogy lóg az nem jó lehet a merevítő csavarjai lazák csekkold
a pasztázásra térve én kipróbáltam már mindenféle módszert a szétkenőstől az x-ig középen egy csík meg hasonlók meg azt is hogy középre egy pötty azt a coolert mozgatom rajta egy picit azt ráhúzom , ami nekem bevált az az hogy középre egy pötty rárakom a coolert simán (nem mozgatom meg ilyenek ) mert ahogy húzom rá a hűtőt az szépen szét teríti a pasztát a két lap között! a lényeg szépen egyenletesen meghúzom a csavarokat 2 tekerés az alsón 2 tekerés a felsőn egészen az akadásig ennyi . -
mackosajt
addikt
válasz
Beretvás #63579 üzenetére
Azt a borso-bors közötti méretet mondanám inkább. Nekem ez vált be.
És nem kenegetem, megy rá a hűtő, majd azt pici meghuzas után kicsit "csavarom" jobbra-balra.
Ezután fixre húzom. Ha leszedem ilyenkor, kb. a 90-95% felület pasztát tartalmaz, vékonyan.
Elvégre a két felület elméletileg teljesen sík, csak a mikro barázdák miatt kell paszta, hogy növelje a hoatado felületet, mert ahol fém a fémmel találkozik, ott, attól jobb hoatadas nincs.Amelyik hutonek rugós a rendszere, nem kell megtepni.
-
-
Ombre85
tag
válasz
ViZion #63575 üzenetére
Nincs semmi gond, játszok is órákat vele, 55 fokig megy GTAV alatt és teljesen stabil.
Van itthon egy Kühler 920-as kompakt víz, majd megnézem azzal is, de azt is azért váltottam, mert nagyon fűtött. Lehet, hogy ez a kocka ilyen?
A ventik a gyári házventik (20+14+elöl 2x12), a házon lehet szabályozni, teszt alatt mindig maximumra állítom őket. A Noctuán is a gyárik vannak 900-ra leszabályozva.(#63576) mackosajt: egy lapos X-et szoktam rajzolni a procira. Általában egész jól beteríti, ritkán le is nyom egy kicsit oldalt.
(#63577) pipo112: Igen, ahogy a leírásában is van, ütközésig húztam mindent. Másodjára jóval körültekintőbben raktam össze, de nem hozott eredményt. Kicsit mintha lógna a borda, de ez gondolom sajátosság a súlya miatt.
Lehúztam a ventiket egy tesztre (a kép is akkor készült), és úgy hagytam 4 szálat terhelve felmenni 67-ig. Így egész lassan emelkedett, jól át tudott melegedni a teteje is. 2 perc után el is érte a 67-et, a hűtő tetejét már épphogy csak meg tudtam fogni, olyan meleg lett. Ezek szerint a csövek rendben vannak?
-
pipo112
őstag
válasz
Ombre85 #63574 üzenetére
felfekszik rendesen a hűtő? meg húztad a csavarokat rendesen?
a házban mennyire reked meg a meleg ?
a másik , mivel gondolom két darab venti is fújja lefele a meleg levegőt a bordákról így ne is várd ,hogy a teteje meleg legyen vagy forró. Azt ventilátor nélkül szokták megnézni ,hogy nem- e sérült valamelyik hőcső mert úgy mutatkozik meg ,hogy elszállítja- e a meleget vagy nem na ha akkor valamelyik nem forró akkor az gáz vagy ha akkor is csak éppen meleg a teteje a bordának akkor ott valami nem jó. -
ViZion
félisten
-
Ombre85
tag
válasz
ViZion #63573 üzenetére
Hááát, lehet, hogy a hűtőnél lesz a bibi. Amikor 67-70 fokos a proci, akkor is csak éppen langyos a teteje. Egy szobahőmérőt dugtam a legfelső lamellák közé, hogy számokkal is alátámasszam, noha nem a legéletképesebb megoldás:
Idle 31 fokos procinál mutatott 25,9-et, 67 fokosnál (jó 5 perc után) 34,5-öt. Tapogatva hihetőnek tűnik, kifelé is csak épp meleg levegőt fúj.
Vagy már megint elszúrtam a pasztázást...Bios:
-
gydani20
tag
Üdv egy kis segitséget szeretnék kérni van nekem fx 4300 cpum egy asrock 980de3/ú3s3 r 2.0 alaplap és azt szeretném kétdezni hogy a ht linket és a nb órajelet mennyire érdemes állítani én most úgy állítottam be hogy az nb óra jel 2600 mhz 1.250 voltal a ht sebessége pedig autón van ami jelen esetben 2200 mhz ez jó beállitás vagy tudná vki mondani egy jobb beállitást előre is köszönöm a válaszokat!!!
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Nyitottam egy ilyen "globális" AMD off topikot. (AMD találgatós van, de az nem off) [link] -
V!ck
senior tag
válasz
paleinho #63556 üzenetére
Nekem prime-stabil 4,7-en 1,414V-on... de a kupak 79fokos, magok 63... le is állítottam... kevés a H80i
(#63563) Methionyl : így van, én is megbántam a vizet. Sokkal drágább, nem is jobb egy durva légnél, szóval lehet, hogy jobban tenném ha eladnám és az árából vennék egy jó nagy tornyot...
-
Methionyl
senior tag
válasz
norbi642 #63560 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved, de olvasva a Kompakt vízhűtés topicot, nem ajánlott már.Elég lenne de vannak gyerek betegségei.
Nagyon sokan vitték vissza tartály repedés miatt, valakinek ráfolyt a VGA-ra, és magával is vette szépen. Néhol a pumpa rosszalkodott
Ha maradnál a kompakt víznél, kérdezz bátran náluk -
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #63529 üzenetére
Nálad az usb3 megy rendesen? Nálam most éppen nem is lehet telepíteni, nem talál hardvert.
-
norbi642
tag
Sziasztok,errol mi a velemenyetek?jo lehe 9590hez? RAIJINTEK TRITON - 240MM
Valaszt elore is koszonom
-
Ombre85
tag
Ahogy itt olvasom a hőfokokat, nálam valami gond lesz. Prime alatt 68 fokos a kupakja 1.33V-on, 4.0GHz-en a 8320- amnak. Noctua D14 van rajta ULNA adapterekkel. MX2-vel kentem fel, érdemes lenne újra rátennem? Így feljebb már nem is tudok menni. Ház hűtés nem gond, maxon teker a Strykerem.
-
Kroni1
veterán
Na úgy tűnik, hogy a 4.4GHz-hez elég valós 1.356V-ot adnom a procinak, és így 57C fölé nem megy Prime alatt! Nem a legtuningosabb példány de ez van, nekem elég lesz! Mivel a 4.5GHz-hez már sokkal több, konkrétan 1.392V kellett és ott már sokkal jobban melegedett is ezért ez lesz a 24/7-es beállításom.
Más: A ház-ventilátorok fordulatát másnak is összevissza jelzi az ASUS lapja? Nekem az M5A97 Evo2 és a 990FX pro2 is néha 67500rpm-et mutat, bármilyen ventit is használok..
-
pipo112
őstag
Boldog újévet mindenkinek!!
-
ViZion
félisten
Boldog Új Évet!
-
Methionyl
senior tag
MSI se rossz de nem sok tulaj van aki véleményt tud mondani.
Asus azert ajanlom mert sokunknak olyan van, jobban tudunk segiteni lappal kapcsolatosan foleg ha tuningolni kell biosban plusz a topic osszefoglaloban szintén van egy Asus tuning gyorstalpalo link bios képekkel együtt @Ormányos tollábol
ékezet miatt elnézést, telefonrol vagyok
BUÉK mindenkinek ~
-
Kroni1
veterán
Nekem volt Asrock, Giga 970 és ASUS M5A97 Evo2 lapom is mielőtt megvettem a 990FX pro2-t, és határozottan állítom, hogy az általad is említett M5A97 Evo2 a kettő közül a jobb lap FX alá, szerintem más is ezt ajánlaná inkább. Én is mindenképp erre szavaznék, ha esetleg még használt is szóba jöhet, vagy egy kicsit drágább lap is belefér akkor a 990X Evo2 vagy a 990FX pro2 is jó választás! (én 25-ért vettem most a garis 990FX pro2-met)
Más: Na asszem megvan a tuning amit 24/7-re alkalmazni fogok:
4.5GHz@1.38V és itt Prime alatt is csak 55C körül van a kupakom, szóval ez így nekem tökéletes lesz! -
Joe-Soft
tag
Boldog új esztendőt kívánok minden kedves fórumozónak!
Na és persze sikeres tuningot is kívánok az újévben
-
Joe-Soft
tag
válasz
Kroni1 #63542 üzenetére
Szia!
Én azért cseréltem le a léghűtésem kompakt vízre, hogy az alaplapom ne terheljem ilyen kilogrammos hűtőkkel.. Bq Quite Shadow Rock 2 hűtőm cseréltem le az Enermax-ra. Nagyon deformálta az alaplapom a nagy léghűtő... Most már nyugodtabb vagyok, nem mellesleg jobb a légáramlás is a házamba, ami a VRM-nem nagyon jól jön
-
Kroni1
veterán
-
.zSoLTi.
senior tag
BUÈK kedves kollegák!
-
V!ck
senior tag
válasz
Kroni1 #63537 üzenetére
Én csalódtam a H80i-ben, de már beletörődtem... ennyit tud és kész. Azért elég sokat eszik itt már az FX, alulról nyaldoshatja a 200W-ot, szóval csak reménykedek, hogy a ZEN majd nem lesz ekkora kazán ha megjelenik és akkor arra bőven elég lesz és halk is
Addig is elégedetten használom a konfigom.
-
Kroni1
veterán
Mondjuk az kicsit megnyugtat, hogy a H80i se tud sokkal többet mint az én Brocken2-m, mert kicsit elkeseredtem, mikor itt írták, hogy valami baj lehet vele, sokkal jobban kéne hűtenie..
Amúgy én is gondolkodtam egy H60-on, nagyon tetszenek ezek a kompakt játékvizek, de komolyabbat berakni se tudnék, és nem is akarnék a Corsair 300R házamba.
Nálam szintén 1.4V körül 4.5GHz-en Prime Large FFT alatt csak 65C-ig megy fel, de IBT alatt 78C-ig is felment, fura hogy az ennyivel jobban megküldi! Mindenesetre most még én is keresem, hogy mi az amit 24/7-re be tudnék állítani, vicces, hogy amig IBT alatt ilyen forró addig Dirt Rally alatt meg ilyen 42C-okat látok. Szóval asszem nem lenne komolyabb gondom ezzel az 1.4V-al sem.
-
V!ck
senior tag
válasz
Kroni1 #63535 üzenetére
Nagyjából ez az a határ, ami fölé nem akarok menni, de inkább 70fok. 4,4-en tudom tartani 70 alatt prime közben, 4,6-on nem. Azért döntöttem mégis a 4,6 mellett, mert játékok vagy konvertálás közben azért nem érek el ilyen magas hőfokokat, illetve a lapom 71fokon kapcsol minden ventit full fordulatra és megsüketülök
-
V!ck
senior tag
válasz
ViZion #63530 üzenetére
Azért nem nagyítóval hasonlítottam össze, csak nézegettem normális felbontású képeket és számomra egy kaptafának tűnik... bár annyira mindegy, ha akarnék se tudnék elmenni 5GHz-ig, nem tudom lehűteni.... 4,6 nálam az a határ, ami még nem túl zajos és meleg... nyáron 4,4
max.
(#63529) belaazallat fú hát így fejből...
feszültséget egészen pontosan meg nem mondom, de prime alatt ~1,39-1,4V high LLC, CPU-NB 2400MHz ~1,25V
(#63532) Kroni1 a fenti akkor neked is válasz
Prime alatt alulról karcolom a 70 fokot (magok asszem 55-56körül)
IBT Very high-on még följebb kúszik... -
Kroni1
veterán
Nekem is volt egy M5A97 Evo2 lapom, de azon idegesített kicsit, hogy Topflow hűtő mellett is forró volt a chipset bordája. Amikor adódott rá lehetőségem végülis eladtam és beruháztam egy 990FX pro2-re. Sokkal hűvösebbek a bordák a komolyabb VRM és chipset hűtőrendszer miatt, már emiatt is jó érzés van bennem. Tuningról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert abban még egy FX6300-at hajtottam, ebben meg már egy 8320-ast próbálok.
Mekkora fesz mellett van neked meg a 4.6GHz? Én egyenlőre nem tudom miért, de szenvedek a hőfokokkal, ahogy látom a feszültség befolyásolja 90%-ban a hőtermelést és nem pedig a freki. 3.5GHz 1.4V-on sokkal jobban felmelegíti mint mondjuk 4.4GHz 1.35V-on. Most egy Brocken2-t használok 2 ventivel, amivel nem tudom 1.35V fölé menni, mert ott Prime és IBT alatt is már jóval túllépem a 62C-ot, azt meg nem szeretném, szerintem akkor videovágás alatt is elég magasra mennének.. Pedig próbáltam már újrapasztázni is többször MX-4-el de egyszerűen 23-24C szobában sehogy se tudok 1.4V körülre felmenni, ott már IBT alatt akár 75-80C-ot is látok HWInfo-val.
-
Habugi
addikt
válasz
rambustibi #63528 üzenetére
Azért ha valaki 4.8 fölött tartósan hajtana egy 8magos Visherát, szerintem simán férjen bele a 990es 8+2es lap. Ott úgyis kell frankó hűtő, semmi ne múljon az alaplapon ha a prociban benne van a kraft, ne hagyjunk változókat az egyenletben. Nem az 5.6-os boot értékét akarom csorbítani nyilván de teljes más "agyigfesszel" terheletlenül bootolni vele és rápacsálni a printscreen gombra mint Crysis3 WTTJ-re besétálni 1.5V magasságában ahol 90+%on brummognak a szálak. GTA V dettó vagy ami most új.., Fallout 4 (simán CPU limitet csinál nekem néhány szituban/helyzetben FHD-ban a 4magos meggymagköpködőmre..
).
-
ViZion
félisten
...de honnan veszed, h ugyan az? 6+2 OK, de az alkatrészek is egyformák?
Anno a 7770 vs. 7770 OC verziónál is volt nagy vita, sokan a 7770 OC biosát rá hekkelték a síma 7770-re és néztek, h fagy... Mert ott pl. a ramok is mások voltak. Szal. ennél a két lapnál az alkatrészek is megegyeznek? Van erre egy link? -
V!ck
senior tag
válasz
rambustibi #63525 üzenetére
Ez nem magyarázat. Nem érted a kérdésem lényegét. Koppra ugyanaz a tápellátás, koppra ugyanaz a felépítés. Akkor mitől jobb OC-ra? Értem én, hogy sokkal több olyan lapot vettek az emberek, mert hát 990FX, persze hogy abban születnek a rekordok... kiváncsi lennék arra, hogy ugyanaz a proci mit menne mindkét lapban.
Én pl csak azért nem tudok 4,6-nál feljebb menni, mert kevés a H80i4,8-on 2 perc sem kell és elforr...
-
norbi642
tag
COOLER MASTER NEPTON 240Mm ez a vizhuto jo egy 9590 melle?
-
Shaza
senior tag
Hello!
Egy Asrock 970 Pro3 2.0 és Fx 8350-es proci kompatibilis 1866MHz-es ramokkal?
Köszi!
-
norbi642
tag
Koszi akkor hetfon mar megyek is a lapert!
-
norbi642
tag
ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 ALAPLAP szerintetek jo valasztas?a tegnapi tanacsok hatasara benevezek egy ilyen lapra!jo valasztas szerintetek?
-
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #63507 üzenetére
Ez csak egy gyors próba volt egyáltalán megy-e valamivel feljebb. Az a legnagyobb bajom hogy az alaplap reset nem igazán ment, load optimized nem fut le, az elemet kiszedtem de valószínűleg rövid ideig zártam össze az érintkezőket mert először nagyjából a 6300 értékeivel indult, utána állt át a 3850-re úgy-ahogy.
-
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #63477 üzenetére
-
rambustibi
őstag
válasz
Methionyl #63499 üzenetére
Kimaradt az Asus Crosshair Formula Z..
norbi642:
Nagyon jó processzor a 9590, csak ajánlani tudom. Az a proci, amely még mindig megdobogtatja a szívem.
Erős, jó proci, viszont kell alá a már említett alaplap valamelyike és egy komolyabb kompakt vízhűtés. Itt a 25ezer és feletti árkategóriára gondolok.Methionyl:
-
Methionyl
senior tag
válasz
rambustibi #63500 üzenetére
Az már túl-túl-high end
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest