Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vbbb
őstag
Üdv!
Van egy AMD FX 8320 processzorom ami 3700MHz-nél nem kapcsol feljebb. Valamit nem jól állítottam be BIOS-ba gondolom. Valami tipp?
Energia gazdálkodás mind engedélyezve, a Turbo Boost is.
-
Ybear
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Szerintem ne tedd vissza a régit, csak csalódott lennél. Az enyémhez hasonló az a borda ahogy néztem, sokkal többet ne várj tőle.
Az a konnektoros mérés korrekt. Amikor teszteltem hasonlóan IBT, és videókonvertálás alatt nálam is 280W körül mozgott a felvett teljesítmény. Ezért nem is cseréltem le a régi tápom. Minek, ha nincs rá szükség... -
hackeeeee
Jómunkásember
Reboot+1 lépcső fesz. Terhelve most 1,424V-t kap. 93-95 között van, pillanatnyilag. Úgy néz ki jól esik neki a plusz 0,025V.
Kicsit melegebb, most ~50 fok. Kupak ~45.
Kíváncsiságból rátenném a régi hűtőm, CM 612S-t, hogy az vajon, hogy tudná lehűteni, de darabokra kéne szedni a vasat hozzá.

Egy apróság, érdekesség.. IBT alatt az UPS szerint 300-330W-t cibál ki a vas a konnektorból!

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet, hogy majd rátolok még 0,025V feszt, igaz úgy fel fog menni 1,4V fölé, de sanszos, hogy most pont ki van centizve a cpu fesz. Kíváncsi leszek, mennyivel fog jobban melegedni. Bár, úgy már lehet menni fog 4,6-ot is.
Még csinálja, 12. körnél tart. Mondjuk úgy, hogy 89-90 az átlag így, hogy használom a böngészőt is.
-
Ybear
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ha eldobta, az nem jó hír.
Nekem ezzel a verzóval stabil úgy számolásban mint hűtésben még a kánikulában is.Azt nem tudom, hogy melyiknek lehet hinni, nálam ez volt az, amelyik kihozta a lehetséges összes hibát. Az alapverzióval még 4,6GHz-en is stabil volt a procim, ez meg már elsőre eldobta a beállítást.
Szerintem nagyon nem mindegy, mert ha hibázik a procim mondjuk a videók konvertálásánál (amit szakmányban végzek), akkor a hang meg a kép szétcsúszik, és mehet az egész a levesbe. Most meg nincs hibázás hetek óta. (kop-kop-kop)

-
marquuard
veterán
IBT Piledrive optimalizált:

Amúgy 4,6GHz működik stabilan throttling nélkül 1.280V-tal.
-15 kör IBT very high
-1 óra Prime995 Large FFTSzerintetek egy normális lapban esélyes lehet az 5GHz 1,4V alatt, vagy ott már nagyon feszültség-igényes?
-
-
Ybear
tag
válasz
marquuard
üzenetére
IBT V2.54 64 bites az enyém, és Very High-on néztem. Vagy két hónapja töltöttem le, nem tudom, hogy az optimalizált-e, valószínüleg igen.
Az esetleges félreértések elkerülése végett itt egy screenshot is.
Nem futtattam végig 10*, egy is ugyanazt írja, most épp 65 valamennyi.
-
marquuard
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Perpillanat nem tudok linket adni, de itt linkelték a topikban. Próbálj meg a gyorskeresőben rákeresni az "IBT FX" kulcsszóra, szerintem így meg fogod találni.
Megvan. IBT optimized for Piledriver: http://www.datafilehost.com/download-b6f1cf10.html
(Sorry a link miatt, telefonon vagyok.)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
Tökmindegy, milyen szint, csak a használatba vett memória mennyisége emelkedik szintenként, a GFlops érték ettől nem fog változni, a 63 irreálisan soknak tűnik még FX optimalizáltan is. Nálam 4.3 GHz-en ketyegő 8320-as valamivel 41 GFlops felett jár.
Azt az FX-re optimalizált IBT verziót linkelnéd nekem? Sehogy se találok ilyet, persze nyilván csak nem megfelelő kulcsszavakat írok a keresőbe

-
Zsivaagoo
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
4,4 GHz optimális tuning FX-6300/8320-nál, a + 100-200 MHz érdemben nem dob a teljesítményen. 4,4 GHz a jó ezeknél, ekkor a feszt is kézben lehet tartani és a hűtés is bőven jó.
4,5 GHz a lélektani határuk, ekkortól kezdenek feszültséget követelni és melegedni, de DULVÁN. Minek ez kérem szépen? Semmi értelme...

-
marquuard
veterán
Üdv. Megy a 4,6GHz 1.296V-tal stabilan, viszont IBT 27-29GFLOPS-ot mér. Előtte 4,4GHz-val mért 30/32-t is. Kevés a feszültség, vagy ezzel ne foglalkozzak? Bár ha nem lenne elég fesz, akkor hibázna.
-
Dark KillerX
addikt
4200Mhz-en 1,35mV-al 10 kör IBT maximum után 63 fokos a proci 26 fokos szobában,úgy gondolom azért az sok egy kicsit,igaz most pasztáztam (gyári CM pasztával) újra,és nyertem az előtte lévő méréshez képest,kb 2 fokot
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Még nem, mivel vannak hűtési gondok, így egyelőre nem akarom nagyon húzni.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
5-5.1Ghz-hez kb. nekem is annyit kér.
5.6Ghz-hez már az 1.612V is kevés.
-
bisiz
aktív tag
Ezt a turbot tuningnál érdemes amúgy kikapcsolni?
-
Sotyks94
aktív tag
fx 8350 1,225-ön 4Ghz és alapfeszen 4,4-ig ment fel.
-
válasz
eldiablo
üzenetére
Nekem is lekéne tesztelnem a legalacsonyabb feszt az 5GHz-hez, mert az 1.51v+t kicsit sokallom (sacc/kb. beáll érték) bár nem zavar különösebben
(szépen megy ez a lényeg) ha jól emlékszem akkor a 4.5GHz van megfelelően alulfeszelve) sAs kolléga is adott fesz értékeket a 8350-hez de még nem néztem 
L
-
4800Mhz-en 1.452V-on FC3, Metro 2033, GTA IV max 61C, átlag 48C Freezer Xtreme-el. Ne volt kedvem kitesztelni a legalacsonyabb működő feszt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azt nem tudom, hogy az a lap 4+1 vagy 8+2-es tápellátással rendelkezik, de a 3,6GHz nem egy eget rengető tuning, véleményem szerint annyit még bírnia kéne a lapnak.
A feszültséget nem tudom, mivel nem tudom, hogy mekkora a VID-je annak a procinak. Érdemes volna egy olyan illetőt várni, aki jártasabb a 81xx szériában, mivel Nekem az a generáció kimaradt.

-
hackeeeee
Jómunkásember
A 4 mag magasabb órajel csak abban az esetben számít, ha minél magasabb órajelet szeretnél elérni. Ez a, mondjuk úgy, hogy a tuningosoknál számít, amikor minél magasabb órajelet szeretnének elérni. Ők a legtöbb esetben nem 24/7 használatra mennek, hanem feszegetik a hardver határait, vagyis megnézik mi a max, ami kihozható belőle. Legtöbb esetben ezt már nem léghűtéssel teszik.
-
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
ASUS M5A97 r2.0 lapban egy AMD FX 8120, EKL cold tower hűtővel meddig lehet felmenni reálisan?
Illetve olvasom, hogy van, aki 4 magon nagyobb ghz-n járatja a gépet. Programoknál általában hogy érdemesebb?
4 mag és több ghz? -
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy szerintetek megéri-e váltanom FX6100-ról FX8120-ra. Tuningolva is lenne valamilyen szinten, az FX6100 4300 Mhz-en megy jelenleg, ezt viszi stabilna. Játszani szoktam meg ami fontos, hogy elég sokat konvertálok, kódolok, tömörítek stb, szóval elvileg lenne előnyöm a 8 magból. A kérdés, hogy Gigabyte 970A-DS3P-be milyen tuningot tudnék kihozni az FX8120-ból. Valamint ami most simán lehűti a 6100-am az LC Power 95 [link] Az ezt is elbírná-e szépen? Mondjuk egy 4 Ghz szerintetek menne-e a lappal, hűtővel, procival??? Milyen játékba lenne előnye a 8 magnak és miben lenne hátránya esetleg, ha csak mondjuk 3,8 Ghz-et tudnék tuningal.
-
Lendova
őstag
A guruk legyenek szívesek mondják meg, hogy mag és kupak hő figyeléséhez milyen programot töltsek le és a programon belül melyik hőfok tartozik egyikhez, másikhoz. Köszönöm!
-
xatos3
senior tag
na hi mindenki megjött a 8320, mik a megszokott fesz-órajel párosok?
-
Nxn908xxx
őstag
Fent van a játék, tesztre sajnos csak este lesz időm. Addig írjátok le hogy hogyan teszteljem!
10 percet játszottam vele, addig próbálgattam a beállításokat. Az már most kiderült, hogy HD felbontáson, low grafikán 60%-ok pörög a VGA, ilyenkor 120-90fps. FHD ultrán természetesen 100, 60-40fps-el abszolút játszható.
Ja igen, a grafika első látásra középmezőny. -
Ha nem jelent meg, akkor nem jelent meg. Pont.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
2.3 1.135V, vagy 2300 es 1135mV, csak a pontossag kedveert

-
Dark KillerX
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Nekem jelenleg 2200Mhz-en megy,és úgy érzem jobb vmelyest,bár főleg 2400Mhz volt jó,de oda még kér+ feszt,és némileg talán fűt is,de ezeket ki kellene mérni
Egyébként vannak játékok,pl FIFA14 és Mafia 2 ,Far Cry3 (2400Mhz-en néztem) ahol jól jött,ezek ugyebár köztudott CPU limites játékok,és ezeknél,ha FPS számban nem is volt több,de simább volt jóval

-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
HT Link-et érdemes húzni? Vagy ez nem szól bele az összteljesítménybe?
-
Nxn908xxx
őstag
Megvan már innen valakinek a WatchDogs? Hogy muzsikál a proci?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Amúgy az is érdekes viszont,hogy a HT-t simán tudom húzni,pl nálam 2400Mhz-en is ment simán 24/7-be ,2,3mV HT fesz mellett,de mivel nem láttam hasznát visszavettem alapra.
vhackeeeee Egyszer úgy teszteltem a Prime-ot,hogy az NB-t levettem 1600Mhz-re,és a feszt az hiszem,1,135mV-ra,na így nyertem vagy 4 fokot mínuszba,mi közbe a teljesítmény játékok alatt nem változott,szóval sztem FX-nél nem érdemes nagyon húzni,viszont pl a Phenom-ok,és a Thuban procik meghálálták
És helyesbíttek,az Asrock 970 lapokban nem lehet nagyon húzni az Nb-t,gyengén nagyon az áramkörök,és a hűtés szvsz

-
válasz
marquuard
üzenetére
Nálam a 970 -el is megy a 2400MHz
/4.5GHz -től úgy is van elmentve a BIOS OC Profileba.. 5GHz -ig/
A memória meg a 2400MHz -t már nem bírja... lehet NB -t kéne még állítgatni (feszét feljebb) nem is tudom mennyi plusz van neki adva frequencybe.. lehet ez a kevés neki és ezért nem megy a RAM "már" 2400MHz -n , mert a RAM fesz az 1.65v (így most a max. csak 2133MHz ami atomstabil.... (2400MHz -n nincs kép se és BIOS se, semmi...) még nem konfigoltam át nagyon és nem foglalkoztam vele, hagytam a francba...
L
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Szerintem ott a tápellátás is kavar, és ugye nb+cpu tuning eléggé megdobja a fogyasztást.
-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Szerintem is inkább a chipset miatt nem klappol az NB húzás. Bár van, akinek Asus 990FX-szel ment akár a 2400MHz is.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Na vissza is raktam 2000MHz-re. Elég furcsa volt, gyakran előjöttek mikrolaggok játékokban, Wolfenstein majdnem játszhatatlan volt. Pedig szintetikus teszt alapján rendesen megdobta a teljesítményt. Meg a tálca is kicsit fura volt, eddig enyhén átlátszó volt, aztán NB OC után meg sima világoskék lett. Visszatettem 2GHz-ra, és helyreállt minden. Viszont a feszt hagytam 1.1650V-ton (alap 1.15V) mert csak így hajlandó 2400MHz-en üzemelni a RAM.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Na jó, de száraz jéggel van hűtve.
-
Dark KillerX
addikt
15 kör IntelBurn-High teszt után 1,275mV( LLC-vel sokszor 1,23-1,24mV "csak,fránya magas vid
) ezeket az értékeket kaptamSzó mi szó,nem nagy durranás,sőt ez is meleg,de 25 fokos szobában egy TX3-al mit akar az ember
Viszont játékok alatt Pl Crysis3 alatt,és Metro LL -nel nem érte el az 50 fokot,szóval ha ráadok,még 5-7 fokot,még úgy is jó lennék,de szvsz nem gépezni akarok nyáron
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
szivacs1987
üzenetére
Attól függ, mennyit nyomsz rá

Rengetegre...
-
kungzi
veterán
válasz
szivacs1987
üzenetére
attól függ mennyit kensz rá

nekem kb 4-5, de most hirtelen meg nem mondom
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy 4g hővezető paszta mennyi hűtőborda(cpu) cserére elég??
-
Íme, egy remek példa arra, hogy "megfelelő" hűtéssel jó sokat ki lehet kergetni egy csótány lapból is: 970 Extreme 4.
Kevésbé szép, de legalább van: 970 Extreme 3
Én azért nem bíztatok senkit, hogy ilyen lappban sokat húzzon. -
do3om
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
[link]
Inkább valami ilyesmi. -
Sotyks94
aktív tag
válasz
lovas001
üzenetére
Zalman Z11 Pluszos viskóban vagyok épp, és hát elvileg ez elég jól szellőzik. Van is fentről beszerelve 1 venti, de lehet akkor megpróbálok a másik felső slotba is 1 ventit (bár az már annyira nem hiszem hogy számít mivel eléggé hátul van) Esetleg még alulra kéne 1, de az meg a vidikarit hűtené, szóval az alapra már nem nagyon tudok hogyan több ventit nyomatni. És ma még csak 24 fok volt, ha nyáron 30+ fok lesz a szobámba akkor mi lesz? Megnyitok egy böngészőt és ledobja magát 8x-re a proci?

-
kispal87
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Igen, pont passzolt az eredeti helyére. Itt vadásztam aprón 1500 pénzért.

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(szépen megy ez a lényeg) ha jól emlékszem akkor a 4.5GHz van megfelelően alulfeszelve) sAs kolléga is adott fesz értékeket a 8350-hez de még nem néztem 

) ezeket az értékeket kaptam![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)