Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok az fx 6300 mellé 7950 az milyen párositás lenne?
szerintetek? -
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Gigabyte alaplapban a 8120-am 1.310 voltot kap ha "normal" feszre állítom. 4.1GHz-en stabil így. Egyébként 0.9 és 1.328 között állítgatja. -
Tigi
őstag
válasz
wukodlak
üzenetére
Ismerősömnek is Asus lappal raktunk össze FX-et és az elején jól meg is szívatott minket.

Utána az enyémmel együtt kettőt raktam még össze Giga lappal és egyikkel se volt gond.Úgyhogy +1 szavazat a Gigabyte-ra.
Egyébként -0.100v-al visszavettem a proci feszkóját és így elindúlt.
Kéne valami játék amivel kipróbálhatom a gépet.
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
0.9 - 1.41-ig.
-
- = Zk = -
félisten
FX 8150-nek kb mennyi az alap fesz?...gondoltam leveszem a 4,7-ről 4,2-re ebben a melegben

most 1,3V-on van.... -
gyuszaa
őstag
Ide sorolhatnám még a furcsa inkompatibilitási anomáliákat, pár ember tudna itt mesélni szerintem.
-
gyuszaa
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Ott azt mondják amit el akarnak adni. Itt sem arról szól szerintem minden második hozzászólás kinek mikor romlott el az alaplapja, inkább gyengébb alkatrészekkel felszerelt példányok, kevesebb funkciót biztosít, rosszabb finomhangolási lehetőség vagy annak hiánya, minden másra ott a garancia.
-
wukodlak
aktív tag
Na akkor ahogy latom sorsot kell huznom.Majd megirom mi lett.
-
ricshard444
veterán
Nekem 3 Asus lapom hullott el az évek során, Gigabyte és az Asrock lapjaim gond nélkül mentek, szóval amelyik jobban tetszik, de nyugodt szívvel az Asus-t nem ajánlom /hiába van nekem most is az/
-
dergander
addikt
Mindenféleképp Gigabyte kevesebb a gond velük,sok számítógépboltba mondják hogy nagyon kevesen viszik vissza szervizre,viszont a többi terméket igen.De ez lehet változó hisz valakinek nagyon bevállik
-
gyuszaa
őstag
Szerintem is asus, lehet egy-két fejfájástól megkíméled magad a későbbiekben.
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Fx6300-hoz és 6870hez melyik most a legjobban passzolo deszka.Tudom másik topik,de ott most picit megkevertek.Lehetséges jelöltek:Gigabyte GA-970A-DS3,ASRock 970 Extreme4,ASUS M5A97 R2.0 AM3.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Nem, csak szoftveres mérés. Kb. ennyit is ér...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Asus, nalam is vannak ilyenek...majd meglatod amikor kezdi a 199 fokot, vagy a -128-at.
-
Whysperer
addikt
Isten hozott az AMD vilagaban.
[link] 
-
gyuszaa
őstag
Tökéletes választás.
-
válasz
kalozhun100
üzenetére
USB3 csatival a házak elég drágák, ebben a milyen házat topikban segítenek.
ASUS M5A97 EVO R2.0 ha egy VGA, CF/SLI-hez M5A99FX PRO R2.0. Illetve Giga, ASRock deszkákat írnak a többiek majd. -
FeRRaR1
őstag
válasz
kalozhun100
üzenetére
Mennyi pénzed van rá?
Szeretnéd e tuningolni?
Speciális igény csatlakozók terén? -
gyuszaa
őstag
Az lenne a legjobb ha készítenél pár képet.
Amit találtam intelnél dynamic vcontrol néven lehet így állítani amit az előbb offset néven említettem, de a funkciója ugyan az, meg kell próbálni kevesebb érték kivonásával, sok a -0,200 ezek szerint, de jó helyen tapintgatsz.
LLC az a load line calibration, ha így sem találod meg valahol akkor valószínűleg sajnos nem támogatja ez a típus
(nem mondok semmit), ezzel kisebb feszültségen üzemeltetheted a processzort, mert terhelés alatt jobban tartja így a biosban beállított feszültséget. Lehet állítani milyen hatásfokon végezze ezt is ezen belül. -
kalozhun100
őstag
FX 6300-hoz milyen alaplapot vegyek?
-
Tigi
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Azt néztem, de nem minden megnevezés ugyanaz.
De megnézem még egyszer.
gyuszaa: Nézzétek el nekem, de még nem ismerem ki magamat ezen a platformon.

Mi az az LLC?
Az offset-elést, hol találom, mert próbáltam a voltage control-nál (vagy mi) -0,200-at beállítani, de úgy nem indult a gép.üdv.
-
gyuszaa
őstag
Egyrészt azért változtatja idle a feszültséget és az órajelet, mert működik a cool and quiet, azzal ne foglalkozz.
Gondolom 3.0-as revíziójú az alaplapod, mert az UEFI-s ahogy néztem.
Nem kell kikapcsolni, mert megmaradhat ez a fajta energiatakarékossági funkció, csak így offset módban kell +/- módban elvenni/hozzáadni a feszültségből, nem manual funkcióval. Ahogy leírták APM, TC ki, az LLC-t meg kapcsold be, csökkenti a feszültség droppolást terhelés alatt. ( Már ha van benne
) -
ASUS M5A deszkákhoz képes beállítások röviden, ha vkinek segít esetleg.

-
Alister71
nagyúr
válasz
kalozhun100
üzenetére
DC
-
Tigi
őstag
-
Alister71
nagyúr
válasz
kalozhun100
üzenetére
Gigabyte 970A-UD3, FX6300 és 2x4 giga ram.
-
válasz
kalozhun100
üzenetére
Vegyél Intelt, AMD-s mobo-nál még nem ismerek ilyent. Sok jelentősége amúgy nincs, nem ott vérzik el egy számítógép. Olvass kicsit utána. Ez kb. olyan, mintha DDR4 -es gépet szeretnél, hogy 2 év múlva ne kelljen cserélni. Akkor bizony 2 évet várnod kell, mire eljönnek ócón ezek a dolgok.

-
Tomko78
addikt
válasz
kalozhun100
üzenetére
egy cikk idézet
Mint korábban megírtuk, az ASUS PCI Express 3.0-t érintő ötlete a PLX 48 csatornás vezérlőjére épül, mely képes kezelni az új szabványt, vagyis lényegében rá lehet írni az alaplap dobozára, hogy rendelkezik PCI Express 3.0-s foglalatokkal, de az északi vezérlőhíd felé azonban már csak 2.0-s kapcsolat van, így az újításból nem sokat fognak a vásárlók profitálni.
-
Tomko78
addikt
válasz
kalozhun100
üzenetére
De minek pci-e 3 as amikor a chipset max pci-e 2 támogat vagyis kezel , FX-6300 esetleg FX-8320 ezek a ajánlott cpuk most[link]
-
kalozhun100
őstag
Hello sapphire hd7790 dual-x 1gb videokari mellé milyen procit ajánlotok? Meg jo lenne mellé egy olyan lap amin van gen 3 as pci-e, mert egy ideig nem akarok uj gépet venni.
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Meg kell nézni! Csúcs...

Durvább, mint az "Üvegtigris", pedig az sem kutya.

-
Zsivaagoo
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az "Egészséges erotikából" pedig - amikor égett a ladagyár - Haumann Péter örökbecsű mondása rémlik fel:
- "Bassza meg a vörös seggű ördög!"
-
-
Tomko78
addikt
Gyerekek egy baj van
a 2 magos Celeront kihagytuk a sorból , na minden tesztet újra lenyomni , mert itt kérem nagy baj van Béláim mert túltoltuk rátoltuk 

-
laca000
őstag
válasz
Bloodaxe
üzenetére
A gyakorlat, hozzáteszem, azért egy "kicsit" másképpen néz ki.
Amikor egy ember az interneten ránéz egy tesztre, két indok miatt kámpicsorodik el:1 kevesebb pontszám AMD-vel
2. magasabb produkált FPS szám Intel processzorral.A lényeg, valahol ott van inkább, hogy még így is brutálisan szépen futnak a játékok, ezzel a "kis" FX 8350-el, és óriási előrelépés, hangsúlyozom, óriási, még így is, az SLI vagy a CF, egy egykártyás rendszer után.
Az, hogy most 9 darab FPS-el gyengébben muzsikál a 8350-essel az SLI, megmondom őszintén: távolról lesz@rom, nem érdekel.
A sok irigy ember véleményére pedig nem adok, ezekből az ügyeletes észosztók-ból van épp ölég.
De garantálom, leül ide a gép elé, és mindent elfelejtve, a teljesítménytől maga alá húgyozik.
-
dergander
addikt
Ha már veszel CFet,helyette egy 7990est vegyél,olcsóbban kijön,meg csak 1 kártya két kártya egymás mellett azért tud melegedni,a proci meg kifogja hajtani,csak húzni kell.
-
Valkűr
addikt
Mondjuk ha két ekkora VGA karit kell hajtani, ekkora felbontásban, oda én is azt a lapot és procit tenném ami jobban kitudja hajtani, persze ha van keret ennek az anyagi támogatására...
-
-
Valkűr
addikt
A tesztekben valóban gyorsabb az Intel, de leginkább néhány játékban van érdembeli különbség...A legtöbbnél nem látok olyan hú de nagy különbséget, hogy megérje az Intelbe a több mint dupla árat belefektetni az alaplappal együtt... Persze nyilván ez is lehet elvárás és felhasználás függvénye...
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Tomko78
üzenetére
Egyébként a 3930 egy munkára való processzor semmivel nem lenne több fps-e mintha mondjuk egy 3770k-t vagy 4770k-t használna pedig az drágább.
Ezért szerintem a gondolatmenet amit fentebb írtál nem teljesen helytálló.Magasabb felbontáson pedig egyre inkább nem.
Bloodaxe: Abban a tesztben pont a 3770k-t hozzák ki jobbnak.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Most találtam egy tesztet. Érdemes megnézni

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszi a választ 
szerintetek?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gigabyte alaplapban a 8120-am 1.310 voltot kap ha "normal" feszre állítom. 4.1GHz-en stabil így. Egyébként 0.9 és 1.328 között állítgatja.

de itt egy másik kép itt már nem 3 percet ment a prime 95