Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
Nem veszítesz semmit ha adsz neki egy esélyt. Told fel akkora órajelre amin hajlandó post-olni, feszt ne piszkáld, aztán megtapasztalod hogy mit számít.
Feszt azért mondom hogy ne piszkáld, mert nálam például magától emeli az IMC feszét. Egy lépcsőnyit adj neki ha játékok kifagynak. -
Taifa Díaz
őstag
Az a baj, hogy single channel-ben nem biztos, hogy ettől sokkal jobbat fogsz tudni elérni, de annyira nem kell ezzel foglalkozni, mert - ha csak nem konvertálsz vagy csomagolsz vég nélkül -, nem fogsz érezhető hátrányt szenvedni sehol.
Ha nagyon mozgatja a fantáziád a dolog, lőjél be az időzítéseknél kézzel egy 9-10-9-27 sort, és nézd meg, de ezzel sem fogsz sokat nyerni.odavid91: én most ebbe szerelmesedtem bele, de már vannak ellenzői az ismerőseim között. Eddig nem tudtak meghatni, veszek egy ilyet jövő héten

-
Nem jelent sok plusszt a MHz emelése, mert a magasabb frekihez magasabb időzítés társul, amivel elveszted a freki nyújtotta előny nagy részét. Tehát ha 1,5× -re emeled a frekit, a benchekben mért gyorsulás kevesebb lesz. Az 1600->1866-ra emeléskor ez a növekedés többnyire már minimális.
-
lee56
őstag
Hát az tuti hogy ez nem noormális, ez nem giga fícsör.

Én is tápra szavaznék inkább. Vagy rosz a lapod, vagy nem frissítettél UEFIt rajta, esetleg ezek kombója.
A sipolást viszont okozhatta a hővédelem. Ha be van kapcsolva BIOS-ban warning temp, akkor amint ezt megközelíti a CPU hőm. (gyárival ez sanszos, főleg kis tuning után) elkezd sipolni. A másik végletet majd télen fogod tapasztalni az új hűtővel, mert ezek a nagy ventis cuccok elég lassan pörögnek, és nekem is benn volt még a BIOS-ban alapból eleinte a Fan Fail Warning, aztán hidegebb napokon volt hogy 1 percig sipolt boot után mire elég meleg lett a proci, hogy feljebb vigye a hűtőventi fordulatszámot a lap, amit már nem hibának érzékelt.

-
miresz
veterán
Na az már haladás. És így mennyi a Vcore terhelés alatt? Egyébként milyen programmal nézed a maghőt? Mert az FX-eknél nem a maghő a mérvadó,hanem a kupak hő. Viszont minél nagyobb terhelést kap a proci annál közelebb lesz egymáshoz a két érték. Throttlingnál azért volt kisebb a hő,mert aV core értéket is visszavette az órajellel együtt.
-
Ga
tag
Egyelőre ne aggódj a lap/cpu miatt. Egy beállítás után kiderül minden.
A lapod manualjában nem találtam hivatkozást az APM opcióra, úgyhogy marad a tool:
AMDMSRTweakerA fontos command bolddal:
Quick guide: I'm too lazy to write a complete guide just now, so please take a look at the following examples:
AmdMsrTweaker
=> no parameters: info
AmdMsrTweaker P0=12.5@1.4 P2=8 P3=@0.85
=> modifies P0 (multi=12.5, VID=1.4V), P2 (multi=8) and P3 (VID=0.85V)
AmdMsrTweaker P2
=> switches to P2 (note: if C&Q is enabled, the cores are likely to switch very soon to another P-state, so this makes only sense if C&Q is disabled or if the high-performance power-profile is active)
AmdMsrTweaker Turbo=0
=> disables the turbo (use 1 to enable it)
AmdMsrTweaker APM=0
=> disables Application Power Management (TDP limiting) for Bulldozer (use 1 to enable it)
AmdMsrTweaker NB_P0=8@1.3 NB_P1=@1.1 NB_low=3
=> modifies the NorthBridge P0 state (multi=8 (multis only supported by Bulldozer), VID=1.3V), its P1 state (VID=1.1V) and uses NB_P0 for all P-states < 3 and NB_P1 for all P-states >= 3
You can combine all parameters above.Bye,
Ga -
lee56
őstag
-
Valkűr
addikt
Gondolom már nem 46 fokot mutat ott sem, de arra még kb 6-8 fokot számolj pluszba, az lesz a maghő...
Nálam a 8350 1.4 Volton, 4500Mhz 57 fokos lett, ez a maghő, kint a CPU core temp 50-51 fokot mutatott, de az Asus Thermal Radar mutatta a maghőt 57 fokos volt...Ennyit mutatott a HW is, de mikor leállt a teszt egyből visszaállt a HW igy ott nem tudom megmutatni..
-
Buci21
addikt
minden maradt, csak nem keret immáron, hanem 2 külön műanyak. De pont ugyan úgy funkcionál, magasság is maradt

(#30451) Lord Vader : vegyem sértésnek a 17 évemmel? ugyan csak kérdezni tévedtem be ide, de akkor is, aktívan fórumozom, ha FX-em lenne, már itt dekkolnék minden nap...

-
FireKeeper
nagyúr
a hűtő maga jó, de szerintem drága. az a kis f***pörgettyű venti a talpán nem éri meg a majdnem kétszeres árat a sima változathoz képest. na meg ha a kolléga jól látta, és ilyen Mugen-ek, meg Noctua-k vannak 9k-ért, akkor szerintem inkább dobd még hozzá azt a keveset, ha már egy nagyobb összeget ráköltesz. amiket linkeltem, inkább a "budget" megoldások.
-
-
Jester01
veterán
anandtech szerint jó: "If you're on a budget, then your decision has been made for you: the Hyper 212 Evo is the best bargain out there."
-
Itt egy teszt. Átlagos darab. EKL-t sem erőltetném. Továbbra is az az álláspontom, hogy inkább még egy hónapig a gyári, mint venni egy a gyárinál kicsit jobb hűtőt, ami később eladhatatlan, vagy esetleg megbánod, stb... 4 k-hoz még egy nagy pizza árát és két kóláét hozzárakva van egy tuti hűtőd. Ez tipikusan az az alkatrész, amiből érdemes "túllőni" a célon, mert később ki tudja milyen konfigod lesz...
Tigi: fütyülsz b+?

-
Ga
tag
Szia,
A T4 kb TX2/TX3 körüli teljesítményt tidhat, a 6300-ra tuninghoz már kevéske lehet.
4.5GHz körül, 1.35V magasságában az én TX2-m már nem nagyon bírta, 60-70 fokba is belekóstolt.
Ha csak Turbo 4.5-öt szeretnél (2-3 core), akkor elég lehet.
Én TX2-ről váltottam 212evo-ra. Nem bántam meg, mert a continuous direct contact pipe-ok turbo core esetén sokkal jobban kézben tartják a hőmérséklet ugrásokat. Az általam kifogott 6300 ráadásul a tuningbarátabbak közé tartozik.Bye,
Ga -
DeadMeat
nagyúr
High performance computing. Szerintem semmi köze a szorzó, ect levételéhez.Az a C&Q C1E, meg a C6 dolga.
Ezt találtam róla: "During our experiments we discovered that enabling “HPC Mode” parameter in the “CPU Configuration” section prevents the frequency from dropping like that. Although, I have to admit that this parameter works in a very unique way. Even when it has been enabled, the processor frequency may still drop, so you will need to cut off all power to prevent this from happening. The opposite is also true. Once we have enabled the “HPC Mode”, we could successfully complete our tests in overclocked mode and there was no frequency drop of any kind. However, when we saved the BIOS settings profile, we suddenly noticed that this parameter got disabled, though the frequency didn’t drop." [link]
-
-
gyuszaa
őstag
Az lenne a legjobb ha készítenél pár képet.
Amit találtam intelnél dynamic vcontrol néven lehet így állítani amit az előbb offset néven említettem, de a funkciója ugyan az, meg kell próbálni kevesebb érték kivonásával, sok a -0,200 ezek szerint, de jó helyen tapintgatsz.
LLC az a load line calibration, ha így sem találod meg valahol akkor valószínűleg sajnos nem támogatja ez a típus
(nem mondok semmit), ezzel kisebb feszültségen üzemeltetheted a processzort, mert terhelés alatt jobban tartja így a biosban beállított feszültséget. Lehet állítani milyen hatásfokon végezze ezt is ezen belül. -
gyuszaa
őstag
Egyrészt azért változtatja idle a feszültséget és az órajelet, mert működik a cool and quiet, azzal ne foglalkozz.
Gondolom 3.0-as revíziójú az alaplapod, mert az UEFI-s ahogy néztem.
Nem kell kikapcsolni, mert megmaradhat ez a fajta energiatakarékossági funkció, csak így offset módban kell +/- módban elvenni/hozzáadni a feszültségből, nem manual funkcióval. Ahogy leírták APM, TC ki, az LLC-t meg kapcsold be, csökkenti a feszültség droppolást terhelés alatt. ( Már ha van benne
) -
-
Alister71
nagyúr
Egy alap tuningra jó a lap, nem szabad benne hagyni amit kínál:
A jobb oldali H264 benchmarkon láthatod, hogy melóban nem sokkal marad el egy 2600K-tól sem, és itt csak 4GHz-n jár a 8120-asom, illetve ennyin használom 24/7-ben.
Az FX6300, 17.5 pontot kap ugyan ebben a H264-es tesztben, szintén 4GHz-en.
Itt is van eladó FX8120: klikk
-
Alister71
nagyúr
Nincs szorzózár. Egyiknél se. Én 4GHz-en használom alapfeszen. mind a 8 mag 4 GHz-en megy, nem csak kettő mint a turbónál.
Ha nem akarsz tuningolni, akkor játékokban jobb lehet a 6300-as a magasabb órajelével, de melőban a 8120 akkor is lenyomja.
De ki vesz szorzózár nélküli procit, ha alapórajelen akarja használni?A fogyasztását nem mértem, de a tpd limiter ki van kapcsolva. Ám ha alapórajelen használom, turbónál ad neki 1.41 voltot és 3.4GHz-ig huzza 8 maggal.
Ha én állítom be, a giga lapban "normal" feszültségre állítva, ahol 0.9 és 1.328 volt között állítgatja a lap a feszt, akkor ezen a feszen mind a 8 mag megy 4GHz-en, nem csak kettő. Viszont mivel kevesebb feszt kap, ha ki is lép a tpd keretből, nem hiszem, hogy sokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Opel topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Feszt azért mondom hogy ne piszkáld, mert nálam például magától emeli az IMC feszét. Egy lépcsőnyit adj neki ha játékok kifagynak.

) létezik a világon ugye tudod.