- Fórumok
- Processzorok, tuning
- AMD FX
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovtiv3
aktív tag
"Milyen hűtőket ajánlotok? 4.5-4.7GHz-hez."
Röviden? A legnagyobbakat, ami csak létezik.
Komolyra fordítva egy FX 4.7GHZ fölött röhögve képes 200+Wattokat bekapni komoly terhelésnél. Én egy Corsair H110-zel hűtöm (4.85GHz), két Akasa Viper 14centis propellerrel, de így nyáron elkelne még kettő, szendvicsben. Pedig klíma is van, 24 fokra állítva. Igaz, ha nincs viszonylag hosszan fullon terhelve, kevésbé melegszik (pl játékoknál), de mindenképpen komoly hűtőteljesítményt igényel ekkora órajelnél. -
ViZion
félisten
összefoglalóban van sok hűtő, aprón keresgélj.
-
Hencso
Ármester
szerintem bölcs lenne meg várni a Zent és akkor dönteni... ! mégis csak újabb arhitecktura...
-
Omli85
őstag
Egy 390-el használom a húzott 8320-at most 4.5GHz-n.
Heroes of the Storm :
Nem tapasztaltam durva fps esést de csak úgy mint a D3 esetén néha itt is előfordul, hogy elfelejti hajtani a motor a procit.
Overwatch : béta alatt nem tapasztaltam semmi problémát simán futott.
GTA 5 : 1080p max graffon néha elő fordultak droppok
Forza 6 : Ha az APEX-re érted az teljesen jól fut még 4K-ban is. Egyedül esős versenyen volt 4K-ban fps dropp 60 alá.
The Crew : hát itt vannak érdekes jelenségek, nem igazán hajtja ki az FX-et vannak érdekes droppok 60 alá néha főleg városba érve de amúgy nincs vele gond.
(a fentebb leírtak természetesen 1080p max beállítások mellet)
Ennyiért szerintem is megéri főleg, hogy újabb dx12/vulcan címek esetén teljesen jól teljesít mecsben van a nagy intelekkel van róla jó pár teszt. Egy normális hűtő viszont kell rá azt ne felejtsd el
. -
Xaels
félisten
Megéri ha van papíros gari rá. Én ugyanennyibe vettem 8320-al. Battlefield alatt jól muzsikál, de például Shadow Warrior alatt sem volt vele gond. Sok függ a VGA-tól. Ha VGA limites vagy akkor nem számít semmit az X79 vagy az FX közötti különbség.
-
ViZion
félisten
Olvass itt vissza. A lap ajánlott, a proci dettó, főleg ha 4,5 GHz körül tudod használni. Játék tesztek is vannak itt, keress rá. Hűtőt próbálj rá szerezni -összefoglaló- meg egy jó VGA és gémer...
Mivel játszol, milyen felbontás, VGA? -
ViZion
félisten
Játéka válogatja, h mennyit bír, meg ugye a proci mit bír, mert AMD-t tuningolni kell.
50k-t én sokallom, így a Zen előtt pár hónappal, de amúgy kb. ennyi az áruk. Ha nem tudsz várni a vásárlással, akkor ez van. Mondjuk amíg nincs Zen teszt, addig csak reménykedünk, h frankó lesz, semmi nem biztos. -
Pug
nagyúr
Na csak jól emlékeztem, hogy messze nincs akkora eltérés.
Főleg, ha még azt is nézzük, hogy a Noctuán mennyire low noise level-ek a gyári ventik.

-
Lacielvtárs
nagyúr
ertettem, rendben! elnezest. mostantol jobban figyelek!
-
Pug
nagyúr
Ö, eddig tesztekben 2-3 foknál nagyobb különbséget nem láttam a 2 hûtõ között, tudsz dobni egy linket ilyen mértékû eltérésre?
-
otto14
őstag
Akkor a silver lesz, köszi
-
lee56
őstag
Já de bizony, azt a lapok intézik ha engedélyezve van, viszont FX is kell hozzá, mert pl ilyen APM, Phenomoknál elő se jön a BIOS-ban.
-
Jester01
veterán
Igen, de amúgy turbo-val akár hasznos is lehet ha nem elég erős a hűtésed.
-
Jester01
veterán
Ha az APM-et bekapcsolod akkor van TDP limit, ami egyébként valóban állítható.
-
dergander
addikt
Fogyasztás korlát van ami a procira 120wattlimit ha eléri jön a szorzólevétel.
-
dergander
addikt
Ezt mondom énis. De ez a stratégia már igencsak régen megyen.
-
=HG=
addikt
Próbálj írni asus support-nak hátha....
-
lee56
őstag
Hát igen, az asus üzletpolitikáját ismerve, még ha hardverileg képes is lenne működtetni az új FX-eket, már nem fognak vele nagyon igyekezni, nekik az a jó ha az aktuális csúcslapjukat veszed inkább..
-
Zsivaagoo
őstag
Nem a chipsettel van a baj. Az alaplappal, a tápellátással és a BIOSszal.... Ótvar 760G csipszettel szerelt lapok is tudnak működtetni újratervezett (ez a lényeg) kiadásban FX-eket a Visherák közül is.
Mániákus műszaki vagyok, 100szor utána járok mindennek.
-
Zsivaagoo
őstag
Remélem, hogy nem vetted meg?

Mert bukó. -
Malibutomi
nagyúr
Annyit látok hogy megy, de azért a 4,6-4,8 OC-nak nem indulnék így neki
-
Malibutomi
nagyúr
Úgy olvasom beta biossal megy [link]
De gondolom ezt te is megtaláltad
-
baboss
őstag
Nekem egy Asus Crosshair IV Extreme volt az ment a FX 8120-al BIOS frissítéssel.
Ha a Buldózer szerepel a listában mennie kell neki. -
ricshard444
veterán
Tehát azt a lapot buktam 8320/50 mellé?
-
baboss
őstag
Köszönöm.

Remélem szerencsém lesz és nem kell kölcsönkérnem a frissítéshez egy procit. -
amd7870
tag
és amúgy ugye még semelyik játéknak sem elvárása a 6magos 3.50Ghz-es proci, de ha feltuningolnám mondjuk 4.5Ghz-re + vennék egy corsair 100h-t akkor javulhatna a játékok teljesitménye?
-
Valkűr
addikt
Teszteltem terheléssel is 100%-on pörgött, ott is jó volt, nem ment 59-61 foknál feljebb, csak gondoltam kipróbálom játékon, ott kevesebb lett mivel nemigen mozgatta a procit..Léggel hűtöm én is...
-
Valkűr
addikt
-
dergander
addikt
Lassan érik a csere? vagy még gyüjtesz?
-
dergander
addikt
Nemtud füstölni hamarabb veszi el az órajelet,ez csak egy gyors húzás volt,alacsonyabb feszen is menne biztos vagyok benne csak nem kisérleteztem vele,majd ha lesz Noctua akkor jobban,amúgy CM 212 evoval ami nem éppen erre szánt darab
-
ricshard444
veterán
FPU teszt nélkül, az meg úgy kb semmi terhelés, el tudom elképzelni, mit művelne egy konvertálás során, ott már vigyázni kéne a füstre

-
dergander
addikt
Mégis miért cserélnéd le ha van benne kraft?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dergander
addikt
azt tegyük hozzá hogy az az i7 már igencsak nem mai gyermek

-
DeadMeat
nagyúr
Nem igazán hatná meg, nem a cpu volt gyenge a két vga-hoz, hanem a 64 fő + nagy pályához volt kevés. 32 főig vígan elment, nem volt jelentős fps drop, de az unalmas
Így lett cpu csere és maradt a 64 fős meccs. Jól testre szabható a fb2 egy vga-val is simán be lehetett lőni, se csúnya, se lassú ne legyen. Csak azt a krva fizikát, a milliónyi golyót, ect valaminek számolnia is kell.Elfogyott a craft a 6 hengeresből na.. -
Malibutomi
nagyúr
csak azért kérdeztem mert 1440p-ről láttam tesztet, ot a 3. kártyánál kezdett elfogyni az FX. de ott már csak a
3770 -47703770K - 3930K bírta azt hiszemMeg is van [link]
-
Malibutomi
nagyúr
Milyen felbontáson?

-
DeadMeat
nagyúr
Simán van értelme a cpu húzásnak, nem kell oda bivaly kártya.Lásd az én példámat: Az fx 6100-at csak azért váltottam le, mert kevés volt a bf3-nak a "6" mag 4200mhz-en. Meg lett a 8320, 4200Mhz-en be van állva az fps-em 59-re, mint a cövek.Semmi drop, semmi lag. Hiába toltam át vga limites beállításra az fps dropok miatt nekem játszhatatlan volt. Pedig nem túl acélos a 2 7770, elhiheted. ~7870 szint alulról.
-
dergander
addikt
nah igen,egy 79xx-nél már igencsak sokat számít a dolog
De az is majd a GTA5be fog előjönni vagy a crysis -
Valkűr
addikt
Mondjuk ez az MSI is valami 50 körül van , ha jól tudom...ÉS ezt már vizzel hűti..Bár van ott 5-5100 léghűtéssel is...MOndjuk én még nem vettem észre, h lenne bármi jelentősége a proci húzásának

-
törölt tag
Futtattam egy GPU-Z-t és 50-76%-ig volt leterhelve a GPU, úgyhogy a videókártya biztos elég neki.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mostanaig nem szoltam, de laca kollega nem beszel rosszul. Volt m5a97 alaplapom, eleg xarul ment benne az OC. A Crosshair-t meg pont erre talaltak ki.
A jo dolgokat meg kell fizetni, a rosszat meg megjobban !
-
laca000
őstag
Nem csak fűmezős területen, hát gyere el, nézd meg, mit művel 5ghz-en, én nem grafikonokra támaszkodom.
Vagy az baj?
Itt, magam előtt látom. -
laca000
őstag
Ez így van.
De Crysis 3-nál igencsak intenzív a processzor, felbontás függetlenül.
Kolléga, nemde? -
Malibutomi
nagyúr
Itt az FX-nél ott van egy nagy ugrás, hogy ha gyenge a lap tápellátása, vagy rossz a hűtése, akkor ne is álmodj tuningról. Ezek a 20-22K és alatta lapok.
25-től vannak amiket neked is írtunk lapok, Asus, Giga amik már bírják adni a kakaót a proci alá. Felette pedig a határ a csillagos ég.Félreértés ne essék, mindenki vegye a legjobbat amire rászánja a pénzt. De szerintem a nagy többség hiába hajt top deszkát, nem is használja ki, ahogy fentebb is írtam, hisz ha nem hajtja ki a maximumot, amit bír a proci, akkor pont azt a pluszt nem használja ki a lapban, amivel többet tud esetleg mint a középkategória.
(#29812) Tigerteam
Teljesen eltértünk a témától.
Az egész abból indult, hogy én laca irására reagáltam miszerint 4,6-ot sem nagyon fog menni a proci a Ricshard-nak ajánlott lapok. Ez nem igaz, mindkét ajánlott lap a giga és az asus is könynedén megugorja mondjuk a 4,8-at. Mint kiderült laca nem gondolta komolyan ezt a beírást.Ettől a témától már nagyon eltértünk. A miben jobb a csúcs lap kérdére válasz fent. Abban elérheted a tutimaximumot ami a prociban van. De a többség nem úgy használja...
-
laca000
őstag
Jó, ezen eszmefuttatás alapján, azt sugallod, szinte egyáltalán NEM számít a lap.
Csak a processzor.
Fura egy sugallat.
Számomra nonsense, tévútra visz, itt a beszélgetésből kilépek.
Drága az idő vitatkozáshoz.
Meg kell kapálnom a kiskertet. -
Gyurma23
aktív tag
Én mindeképpen várom a tesztedet mivel énis gondolkodom a 8350-ben

-
Valkűr
addikt
Nem vicc az, egy 20 ezres alaplap nem erre van kitalálva... Van amelyikkel jobban, van amivel kevésbé fogod tudni húzni... Aki ilyen tuningban gondolkodik jobban jár egy normális lappal.
-
laca000
őstag
Ahogy engem sem.
De lesz@rom. -
laca000
őstag
Én nem tudom cáfolni, márpedig nem lesz olyan jó az a lap, hacsak használtan hozzá nem jutsz egy komolyabb deszkához, de te ne tapasztald, fogj ki egy jót, én is azt mondom.
De tessék majd a negatív tapasztalatot is megosztani, ha mégse "jönne be".
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem ! Ilyen melegben nem, nalam tobb oras munka utan mar nagyon gaz volt az 5.1 GHz, a Silver Arrow maximalis fordulatszamon tekert, meg a plussz 8 venti a hazban.
(#29780) laca000: nezegetem repulojegyeket

-
laca000
őstag
Nem lesz elég a 30K-s hűtésed sajnos.
Még 6 ventivel sem.
Egyébként milyen alaplapban próbálnád?
Mert a fentebb említettekben még 4.6-ig sem nagyon fogod húzni.
-
törölt tag
Full HD-ban játszom mindent, viszont ilyen videókártyán neten simán játszották maxon a Saints Row 3-at.

-
laca000
őstag
Annyit stabilan nem fogsz.
Max egy 70ezres vízhűtéssel.
-
laca000
őstag
Ha csak erről szól, gyere el hozzám, azt írd meg, ehhez nem kell platformot váltani.
Szívesen látlak, nem gúnyból írom, még mielőtt valami istentelen félreértené.
-
Ribi
nagyúr
X6 után még midnig azt hiszed, hogy az FX jobb mint az i7?

Emberek nem tanulnak, vagy amnézia, vagy mi? -
Malibutomi
nagyúr
Ha 25 van lapra akkor újban az m5a97 evo 2.0 vagy gigaból a 990xa-ud3 kb a legjobbak. Vagy aprón ha tudsz lőni valami jót.
Gigán asszem 6 sata van
-
dergander
addikt
Nekem olyan lapom volt,nemrég adtam el.Nagyon jó tunningra,viszont ha 1866Mhznél nagyobb ramod van azt csak fsb emeléssel tudod elérni,én csak ennyi hátrányt füznék hozzá,ennek is 4+1 fázisa van de azt biztosítja mint nekem a giga 8+2vel.
-
Gyurma23
aktív tag
Arra a Biostar lapra kiváncsi lennék azért.....
-
- = Zk = -
félisten
meg a teszt kedvéért

-
ViZion
félisten
Ha ilyenek a tervek, akkor javaslom az ASUS M5A99FX PRO R2.0 deszkát. 2 db 16× PCIe, Digi+ VRM, jól tuningolható, szinte Sabertooth
...amúgy nem hiszem, h kardfoggal sokkal feljebb lehetne rángatni procit, mint ezzel. Ebbe egy 8320, meg a ram és kész. Mondjuk ez a lap nem fér a 25k keretbe. Akkor M5A97EVO R2.0, az is jó.otto14: de az az ASUS M5A topikban van, mert azokhoz a deszkákhoz való. A többi bios más némileg, nem akarok senkit félrevezetni

-
lee56
őstag
Ha tényleg jót akarsz, akkor Sabertooth FX R2, vagy Giga 990FXA-UD3 Rev4, de ezek nem annyira olcsóak, 44 ill. 34 körül keringenek, és nem is mindenhol kapni az újabb reveket Gigából.
Ha valóban 25 a keret, akkor sok választásod nem marad; M5A 97 Evo R2
Kicsivel feljebb esetleg M5A99X EVO R2, vagy GigA-990XA-UD3 Rev3
Hosszútávú, nagyobbacska tuninghoz (amilyet tervezel) nem árt a jó alaplap azért.
Ezt tényleg csak úgy úszhatod meg olcsón, ha használtan tudod beszerezni, vagy még úgy sem.
-
Jester01
veterán
M5A97 EVO R2.0-án 6 sata van
-
laca000
őstag
Nem rossz, két 7950-est tervezel?
-
Jester01
veterán
Ezen ránézésre meg csak 5 sata van
-
Jester01
veterán
Mit építesz, hogy kevés a 6?
-
laca000
őstag
Van értelme.
-
Valkűr
addikt
Attól függ mibe kerül...HA olcsón levadászod akkor van...
-
Valkűr
addikt
Ja bocsi a ramokat nem számoltam...Akkor más a helyzet
-
laca000
őstag
Asus M5A97 R2.0-val kétlem, hogy stabilan 4.7-ig tudnád húzni, egy Sabertooth-ot kellene összevadászni használtan, abban menne.
-
Valkűr
addikt
Ha már ebből kell választani akkor 4...DE érdemes elgondolkodni 8320 és Asus Sabertooth kombón Corsair Ramokkal...Bár ahogy elnézem eléggé fent van a Sabernek az ára ..pff...Az Asrock extreme 4 olcsóbb az sem lenne rossz, ha már tuningban gondolkodsz...ez 37 körül már megvehető...
-
Rypejakten
addikt
3., illetve én még írnék egy 5.-et:
Asus M5A97 EVO R2.0 + FX8320 + 8GB 1600
-
ViZion
félisten
Rosszul egyikkel sem jársz. Ár/értékben inkább 8320-at vennék, de később a 8350 jobban eladható lesz. Fene tudja. A számítógépnél "Tchibo: a legtöbb, ami adható" a bevált jelszó

-
Malibutomi
nagyúr

Remélem be fog válni!
-
daneeeeee
aktív tag
10k a difi a 8320 és a 8350 között

Ha csak az általad felvázolt 2 opció lehetséges akkor az elsőt választanám, ahogy Malibutomi mondja ott is meglehet a 4,6-4,7 csak lehetséges, hogy nagyobb feszel.
Mondjuk van nagy hűtőd lehül az szépen
Más: Mindenkitől kérdezném, hogy mennyi a FX 8350 TJMax értéke? A neten egymásnak ellentmondó dolgokat olvasni.
Malibutomi Én csak az apróban néztem ott van most egy 8350 40k-ért a 8320-ak meg olyan 33k-körül mennek, nem?
-
Malibutomi
nagyúr
Hát nem könnyű, bár a 8320 is megy annyit,csak a 8350 valamivel alacsonyabb feszt szokott kérni.
-
daneeeeee
aktív tag
Az én lapom 1.38V viszi a 4.4GHz-et ezt ha jól tudom több lap is teljesíti itt a topikban, sőt.
Tehát inkább úgy fogalmaznám, hogy a lap egy lehetőség de ha nincs benne olyan proci akkor nem tudod "kihasználni". -
Trebron09
őstag
Én AM3+ -ban egy Asus M5A97 EVO R2.0-tól lejjebb nem adnám... nem éri meg, ezt már el lehet vinni 23-25k környékén és 6 +2-es csatornával rendelkezik, ami jól meg is van hűtve. Nem mondom, hogy a 970-es ASRock lap rossz lenne, de mivel 4 +1-es ezért FX-8XXX -ek alá már nem is nagyon ajánlott (tuningra végképp nem).
Tehát ez amit írsz, lehet, hogy még AM3-ban működött, itt nem megy.(#29682) Malibutomi:Lassú voltam..

-
Malibutomi
nagyúr
Az Asrockkal special drasztikusan kevesebbet, mert gyenge a VRM-je, hogy rendesen megrángass egy 8XXX-et benne.
De nem kell nagy ugrásokra gondolni, a Gigabyta vagy Asus lapok 23-24K körül már teljesen jók.
Ajánlottak GA-970-UD3, GA-990XA-UD3 ( nekem ez van, 4,8-ig simán megy, kb annyit bír a proci), illetve innen felfelé, Asus M5A97 Pro vagy EVO 2.0 és innen felfelé.Minimum 6+2 de inkább 8+2 fázisos rendesen hűtött VRM legyen rajta.
-
ricshard444
veterán
És sok olcsóbb lapom durva 24/7-s tuninggal szintén mai napig megy, úgyhogy erről nem kell témázni.
Szóval a lényeg, hogy mennyire befolyásolhatja ezt az egészet, nyilván jobb lapban kisebb fesszel viszi ugyanazt az órajelet, mint a fapadosabbal.Gyakorlati tapasztalatokat várok.
-
Wasp91
aktív tag
Csak a pénztárcájuk...
-
laca000
őstag
A technikai paraméterek alapján, csaknem tökugyanilyen gépem van.
Csak nem fog szaggatni
Érdekes azért, hogy két 7970-et ugyanúgy FX8350-el hajtottak meg..
Mit mondanának erre az intelesek?
-
Whysperer
addikt
Igen ,de pont a BF3 egy olyan ami cput is használ ,de ahol az FX-ek jól működnek! Gondolom a BF 4 nem vissza fele fog fejlődni 8)
-
Jester01
veterán
4.4-en (4.6 ill. 4.8 turboval) windows emulátorral 7619, egy szálon 1543.
-
- = Zk = -
félisten
ház: haf 932 dragon edition (annyi, hogy nincs az oldalában venti. plaxis. ennyi)
lehet akkor fabrikálok egy oldalventis házlapot oda és ideiglenesen meg van oldva a dolog....
full-wasser majd akkor, ha már végleges a konfig

(FX8350,7870CF/7970,16GB) -
KraX
őstag
Érdeklődve fogom elolvasni ha összejön!

-
ricshard444
veterán
Ezért is mondom, hogy meg kell válogatni a játékokat, nyilván Mainstream cuccokkal kell tesztelni ami felkapott és sokan játszák, ez ad egy realitás érzetet a teszteknek, tudok olyan játékokat is felsorakoztatni ahol az Intel is sírva könyörög a tuningért, de az nem Mainstream kategóriás játék és akkor mit lát az ember? Egy olyan játékban sírnak a cuccok amiket nem is ismernek, ergo nem veszik mérvadónak, pedig több az erőviszony felméréséhez adott infoja, mint akármi másnak.
Ezért is más minden teszt, mert mindenki mással tesztel és hozzák ki esetenként az FX-t egyenrangúnak az Intel-el vagy 2009-s szintű cuccnak. -
Whysperer
addikt
Shadereléshez nagyon kell ,hog ymaxon menyjen az ATi és ellentétben a tévhittel CUDA ide oda Mayaba 3D-be az ATi a viszi a zászlót és ezért kell . Gondolom ott nem lesz kérdés az FX ereje maxon fogja pörgetni a 9970-et is esetleg BF3-ba még talán bf4-be is jó lesz igaz 16 gb memót csak a MAYA 3D fogja szeretni,de Én is ettől tartok ,hogy még nem kezdik el az új consolek miatt több szálosítani a játékokat addig húzni kell 4,5-re. csak ugye nem akarom nyúzni 4,5-n ,ha 4,2-n is bőven jól megy alapon most azért küldjem fesszel +300 Mhz-en mert képtelenség kihajtani 9970-et. Ezt nem értem ,hogy +300 ennyit számít? mert ,ha 3,6-ról 4,5-re akkor megértem ,de 4,2-ről 4,5-re ennyit jelentene?
-
=HG=
addikt
A 8320 is megy annyit, ha jó példányt fogsz ki...Nem erőltettem nagyon, de az enyém is indul 5,1-en, de nem stabil...Lehet egy kis odafigyeléssel meglenne...
-
MiklosSaS
nagyúr
En peldaul 2600K-rol vatottam 8350-re (5.1 GHz stabil), aztan mewg 3770K-ra. Nalam igy van a sorrend:
- 8350 - jol tuningolhato, huvos, olcso, eros a tobbszalas alkalmazasban.
- 2600K - eleg jol lehet tuningolni, nem melegszik annyira, sokszor a tobbszalas alkalmazasban a HT elhasal, draga
- 3770K - egesz jo volna ha kazanba kellene berakni. Skalpolni kell hogy 4.6-4.8 GHz-en tudjam huteni, itt is volt pelda hogy a HT elhasalt, draga.Ha mondjuk innentol kezdve 3-4 evig nem volna mas cpu csak 2600K, 3770K es FX-8350 habozas nelkul befizetnek egy FX-re.
-
dergander
addikt
Ha mindenáron a tunning meg a magad órajel a fontos akkor AMD ,nemhiába mennek ezek 8Ghz+. A legújabb fm2(richland) már 8.2Ghz...szóval szerintem megéri váltanod,márcsak egy más platform mindig jobb
-
Alister71
nagyúr
Jajj, ha már most visszalépésre gondolsz, akkor megint ne válts.
Volt már az AMD jobb helyen. de lesz is még. -
dergander
addikt
Akkor neked a 9xxxes széria való ami megy 5Ghzet...
-
Malibutomi
nagyúr
Azért is kérdeztem, mert ez a 4.5 a sweet spot, ezt szinte mind viszi a turbos feszen. Feszemeléssel olyan 4.7-4.8 ami általában elérhetö, de az 5ghz ritka. Ezek amik a 24/7-re vonatkoznak.
Ismerjük az upgradikusz viszketusz vírust

Nekem most vga fronton van ez, de rábeszéltem magam hogy kivárjam a HD9xxx-et...
-
Malibutomi
nagyúr
Attól függ mi a tuning elvárás

Talán 2db antituningról hallottam eddig.
Ha olyan 4.4-4.5 az elvárás, az nagyon jó eséllyel indul. Afelett a kérdéses. -
Alister71
nagyúr
Te Ricsárd gyerek, neked már nagyon idehúz a szíved
, van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan le fog cserélődni az a 920.
Jók ezek az FX-ek. -
ViZion
félisten
Húúú... nyugodj meg. Vicceltem
Sassnak akartam beszólni, ilyen furfangos módon
Ő a topikunk szellemi atyja, neki érintette már a CPU az 5 GHz-t. 
Nem gond, elnézést, ha nem volt egyértelmű

-
Trebron09
őstag
Calm down..

Kicsit félreértetted, ViZion kollega csak vickelődni akart..

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Futás, futópályák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gumi és felni topik
- EAFC 26
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Így lett cpu csere és maradt a 64 fős meccs. Jól testre szabható a fb2 egy vga-val is simán be lehetett lőni, se csúnya, se lassú ne legyen. Csak azt a krva fizikát, a milliónyi golyót, ect valaminek számolnia is kell.Elfogyott a craft a 6 hengeresből na..