Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Gyurma23
üzenetére
Sok sikert ! Visszont azt elore megmondom hogy ha ivy/haswell-el kemeny bajok vannak a tuning teren/ Vagyis iszonyatosan melegednek. Nekem peldaul az utolso cpu-m (4770k) az 4.3 GHz-en 1.165 V-al 10 kor IBT utan elerte a 88-93 fokot H100i-vel hutve, a 4.5 mar 4 kor utan 100 volt...pedig csak 1.22 V-ot adtam neki.
Kupakolas utan estek a hofokok 20 fokot. Tehat 4.5 GHz@1.22 V-al mar max 82 fok volt.Ha kell a tuning akkor kupakolni kell !
FIGYELEM !!!
A haswell processzorokat ne satus modszerel kupakold, rajta vannak valami tapellato chip-ek es azokat konneyen le lehet torni. Csak penges kupakolas ami jatszik, azt is ha olyan valaki csinalja aki ert hozza.
-
troll81
addikt
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gyurma23
üzenetére
Akkor vedd meg gyorsan, ne tépjük már feleslegesen a szánkat.

Nem, sas koma, 990X-et írtam.

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Gyurma23
üzenetére
Nálam ez a cpu 4550 MHz-et megy, szorzó és fsb emelés kombinációjával, ahol még nem throttlingol. Ezt viszont nem sokkal alapfesz felett, valahol 1.42 V alatt tudja, efölött viszont akkora lépcsőt kell ugrani a feszültséggel, hogy az már szerintem egészségtelen, így inkább hagytam a r*kba. Végülis 4 Ghz-en használom, jócskán alulfeszelve, így a legstabilabb.
-
-
-
Ga
tag
válasz
Gyurma23
üzenetére
1.70-es MoBo BIOS-on vagy?
Nekem majd uaz a lap (990Fx Xtreme3), és az új UEFI-s BIOSszal, LLC disabled beállítással megy a fenti órajelen (4500, 1.3375V), NB-t 2400-ra állítva, 1.175V-on. Esetleg csökkentsd az NB-t és a feszt, hogy több Power maradjon a core-oknak.
Hűtés bírja? Nem ugrik meg 1.4V / 6 magon túlságosan? (Célszerű inkább feszültségre lőni, mint frekvenciára - a VRM+hűtés inkább a feszültségre allergiás - utána hangolni a frekvenciát, akár futás közben)+1 dolog: nem tudom mi az oka, de már több kombóban is tapasztaltam, hogy a post/boot-hoz nagyobb fesz (NB, vcore) szükséges, mint ami az OS alatti stabilitáshoz (gondolom indulási feszültségek, sleep state miatt), szóval érdemes lehet szoftveres állítással is tesztelni.
Bye
Ga -
-
Jim76
aktív tag
válasz
Gyurma23
üzenetére
Az enyémben így van: [link] Sharkoon [link]
Kicsit balra tolódik a háromágú merevítés miatt, de be tudod úgy tenni, hogy pont beszoruljon az alaplapi hűtőborda középső mélyedése mellé mindkét oldalon a bordák közé, és a lapátjai pont nem érnek a bordákhoz. Az csak jó, hogy kicsit befúj a cpu felőli részre, mert a mosfet-eket is hűti.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Gyurma23
üzenetére
Anno épp ViZion kolléga tanácsa egy jó támpont volt :
- turbo disabled, apm disabled
- c1e, c6 disabled
- 1,35V 20,0X 200 4GHzMajd igényed szerint a feszt elkezded lejjebb venni, vagy a szorzót 0,5-önként emelni, és közben mondjuk Linx 2048-as 5x-10x-est futtatsz, ha ok, még egy lépés fesz le, vagy szorzó fel.
1,35V-al kb. 4,2-4,3-ig stabil lesz szinte biztos, vagy lemehetsz 1,3 alá is talán a 4GHz-el, de ez procifüggő is.
A lapodban 4GHz felett aktív vrm hűtés nélkül a 6300-as is throttlingol majd 4GHz felett, ha 2048-as Linx-et futtatsz, már a harmadik etapban valószínűleg, de 4-4,2GHz-et be tudsz lőni hétköznapra fagyásmentesre így, alkalmazások alatt 4,2-n se fog elesni, stresszelni meg a stabilitás miatt kell csak.4,4GHz-et is viszi majd, valahol 1,35-1,4V közt, de ahhoz a vrm bordára kell egy kis venti, hogy ne melegedjen túl.
@ViZion: gyorsabb voltál
, és utólag is

-
válasz
Gyurma23
üzenetére
Hááát... Kezdésnek szvsz. 4,1 GHz-t próbáld. Spread spectrum, turbo és APM ki, LLC be. 1,3 V körül azt biztosan viszi. Tesztelés után mehet feljebb a szorzó, ha nem stabil, akkor a fesz is. Nálam 1,4 V-ig még nem gond a hűtés, halkan megoldható. Ha bírod a venti hangját, akkor 1,45-1,5 V-ig is elmehetsz, fölé ne nagyon. Terhelés alatt nézd a feszt, mennyire stabil, mik a max értékek. Nem tudom abban hol lesz a vége, 4,4 sztem már nagyon szép lenne a 6300-tól.
-
válasz
Gyurma23
üzenetére
Adatlapod kitöltése sokat segítene.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Milyen deszkád van? Milyen hűtéssel? Mennyin stabil, ahhoz milyen feszültség kell? Milyen beálítással próbáltad? Alap dolgokat (APM, turbo off) megcsináltad?Ahhoz már jó deszka kell, jó tápellátással. Hűtés nemkülönben. Illetve jó kockát is kell kifogni, mert tuningnál a fesz és a freki emelkedés nem párhuzamos... van egy határ, ami után megugrik a fesz igény.
-
Stepo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

1125/1550 en nekem bőven elvitt egy 7950 et. Ez kicsivel talán több is mint egy 7970 alapon. Nem lesz gond szerintem.
alapon használom a hütés az viszont kuka lett nállam( asus ref hütös) zajos volt és meleg most meg 54 a gpu furmark alatt a vrm meg 73 ba megált nekem a 4.6 ot is megprobálom de most 2 3 hétig igy használom majd kiderül

Tegye minden 8320 tulaj a szívére a kezét ki használja 3.5 ghz a cput ?