- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibee77
őstag
Nekem 4ghz-en csak 17 jött össze. xD
-
dergander
addikt
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Malibutomi #28187 üzenetére
Ne is mondd.. ráléptem a minap a radiátorra néhány óra bf3 után, olyan gyorsan még nem álltam fel a gép elől, mint akkor.Gyorsan be is gyugtam rajta a ventit
miklosss2012: Én is értem, miről beszél.Nem is fogok venni ilyet míg az ára le nem megy 30k környékére. De ezeknél a termékeknél nem azt kell nézni, hogy miből van.Ennek az a lényege, amit fennen is hirdet: a világ első 5ghz-es cpu-ja. Se több, se kevesebb.Le is van írva, hogy vishera az alap.Innen kb egyértelmű, hogy válogatott chipek.Pont úgy mint a többi hasonló termék volt és lesz, amik az esetek legnagyobb részében csak az árcédula és néhány betűvel a nevük mögött térnek el a kommersz termékektől.
Ezt felfoghatjuk úgy, hogy ez az igazi FX, mint anno A64 időkben. Ennyi. Soha nem érték meg az árukat, soha nem is fogják. De nem is az a cél velük, hogy a világ összes Pistikéjének ilyen extrém gémer cpu-k legyenek a gépében. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DeadMeat #28186 üzenetére
Azt hiszem hogy en ertem laca000 kollegat. Vegyunk egy peldat:
- szerintem ez olyan mintha az intel valogatna par jobb 3770K-t es eladna 1000 fontert darabjat (mivel a 3770K is 260 font). Szerintem akkor mindenki felhaborodna. De a kek nem ezt tesszi, hanem a 800 font arcedulaert add egy kemeny, brutalis 6 magos processzort ami elver mindent ami CPU es nem Xeon/Opteron.(3970X), es marad a masodik megoldas ami csak a fele. (3930K).- az AMD kivalogatott par darab jobb FX-et, es majdnem olyan arban adja mint a 3970X (50 fontal olcsobb) holott a teljesitmenye ugyanaz mint egy tuningolt 8350nek. Visszont nincs az a 3770K ami befogna egy alap 3970X-et.
Szerintem nem nehez megerteni miert vagyunk kicsit mergesek az AMD politikajara.
Ja es ki nem xarja le hogy az elso CPU ami 5 ghz-en uzemel (hivatalosan) ? Nekem tobb CPU-m volt ami ment 5 GHz-en megsem egy vagyonert adtam (2600K, 8350)
-
Malibutomi
nagyúr
Na hogy mondjak én is valamit.
Sajnáltam a procit 4.5-1.44v-on ebben a melegben.
Az új nyàri setup 4.4-1.392v.
Úgy vettem észre így sokkal jobban érzi magát, prime alatt max 60-62 fok ebben a jó kis 30 fokban, ventit alig hallani, teljesítmény meg gyak ugyanaz. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
laca000 #28178 üzenetére
A kérdést kikerülöd, válaszolni nem tudsz... kened ide- kened oda. Nincs miről beszélni.
Drága? Igen.Megvenném? Nem. Rétegtermék.Nem fogod minden sarki boltban megvenni.Marketing pont úgy, mint az intel x processzorai vagy sorolhatnám a tonnányi hasonló "marketing" terméket.
De tudod mit.... igazad van... Nem értem.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #28180 üzenetére
nem tudom, ez a sajat velemenyem.
Nem fikazni szeretnem az AMD-et de nagyon haragszom rajuk.
Peldaul nekem kellene egy ilyen FX, ha 5-ig megy van esely benne hogy kifogjak egy peldanyt amit lehet huzni 5.5-5.7 GHz-re. De hogy kifizessek erte 261.000 HUF-nak megfelelo angolt fontot, meg ha aranybol volna akkor sem ! Mar csak az ar miatt is fogjak gunyolni.(#28181) tgulyas: Udv. a klubban. Ha OFF-olni vagy nevetni szeretnel kerlek ide nez be : [link]
-
tgulyas
senior tag
Üdv. Mától én is ide tartozom : Asus M5A99FX PRO 2.0 Fx 8320 scythe mugen 3 rev. b Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz Win 8 Pro 64-bit
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #28175 üzenetére
+999999 .
Nem is haragudnek ennyire ha mondjuk elkernek a duplajat, vagy kicsivel tobbet mint a duplaja mint amenyibe kerul most a 8350. Hajlando lettem volna kifizetni erte 300 fontot maximum (kb 100K HUF) de 760 font amennyiert itt fogjak adni az magyaran RABLAS ! Szegyelnem magam !
Valami nem tetszik az AMD-nel, nem az a ceg amit en ismerek. Kihoztak par darab valogatott 8320/8350-eket es dragabban adjak mintha aranybol volnanak, pedig csak "sima" FX-83xx-ek, aztan meg jon a kartyatoro reklam es darabokra tornek egy NV kartyat.
A helyukbe kicsit meghuznam magam, meg nincsenek olyan helyzetben hogy gunyolodjanak mas ceggel, ne felejtsuk el hogy az AMD megvasarolta a technologiat az NV meg kifejlesztette.
Inkabb arra kellene koncentraljanak hogy tegyenek le aaz asztalra egy olyan FX-et vagy APU-t ami felveheti a versenyt egy i7-el, vagy irjanak meg egy rendes drivert CF-re. -
dergander
addikt
Biztos hogy ezekhez az FX procikhoz valami komoly vízhűtő is dukál,mert léghűtő nem kellemes már ilyenkor
-
Whysperer
addikt
-
dergander
addikt
Az AMD tudja hogy a konzolportolások miatt nagy marketingje lesz,pláne hogy a gammák többsége fullHD felett egy FX procin bőven elmegy vsyncel és simán mint egy 100.000+ intel procin,ez meg csak egy ráadás lesz mivel a világ első 5Ghz CPUja
-
ViZion
félisten
válasz
MiklosSaS #28163 üzenetére
Nem tudom, nem is értem miről beszéltek. Mindig is volt egy réteg, akit nem érdekelt az ár/érték arány, vagy a teljesítmény/$, sőt semmi racionalitás sem.
Vizes topikban tervezés alatt van vkinél quad titan VGA vizezés. Kb. annyi értelme van annak is, mint ennek a procinak, vagy mint jeruzsálemben akciós sertésburgerrel csábítani a vendégeket a melegbárba...
-
-
vakond5
őstag
válasz
bozont #28156 üzenetére
A CPU NB és az NB más. Az NB maga az északi híd, a CPU NB pedig a memóriavezérlő a processzorban. Nálam a 8150+M5A97 Pro-ban ez úgy viselkedik, hogy alapon 2.2-n megy a CPU NB 1.15V-tal, és mikor felteszem 2.8-ra ahogy használom, emeli hozzá a feszt 1.45V-ra. Melegedésben szinte semmit nem számít, sebességben viszont annál inkább.
Olvastam olyat még anno a Phenom II-es időmben, hogy a CPU NB feszültsége addig "egészséges", ameddig a CPU feszültsége is az. -
Gyurma23
aktív tag
Akkor lehet várni kéne még procivásárlással? Én pont a közeljövőben terveztem egy FX8350-t.....
-
bozont
veterán
Tuningál a CPU NB fesz az mit számít? Mármint hatással van a cpu órajelre is, vagy csak az NB órajelre?
Tudnátok adni egy linket az AVX-es linx-hez? Amit én találtam, az valahogy nem működik rendesen, nem terheli 100%-ra a cput, csak 20% körül.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Whysperer #28151 üzenetére
Kicsit emlékezz vissza A64 korban az fx nem egy kommersz processzor volt, mindegyik ára ~1000 dollár környékén volt.Nem átlag felhasználónak készültek, holott azonos órajelen nem voltak erősebbek, mint a sima A64. Na ezt kb ugyan úgy képzeld el.réteg vásárlónak készült, ráadásul az oem partnerek kérték, ha jól rémlik biztos nem a hasukra ütöttek, hogy majd fogják venni jó lesz az.
Az ára sok valóban, de nézd úgy, hogy lászlóshajó.Ezt csak beteszed és tuti megy ennyit.Illetve megveszed a komplett xyz márkájú gémer hyper ultra configot 4000 dodóért. Gondolom valami extra hiper minőségi vízhűtéssel, űbertuningos 9999 radeonnal, meg csillió terrabájt rammal, ssd-vel. -
Whysperer
addikt
-
Erdei88
veterán
AMD FX-9590 5 GHz Processor Benchmarks Surface, Great Performance At A Price
1,53-1,55V-al szerintem a kis FX-8150 is menne 5Ghz-et, akkor adhatom 200k-ért?
-
Whysperer
addikt
Ez az ár mire jó? 8) [link]
-
Beast007
aktív tag
Tudom hogy nem a megfelelő topicba írok,de esetleg akinek hasonló lapja + procija van mint nekem tudna valami jó ramot ajánlani? mert a mostani elég gyenge kingston HyperX Blu 4GB 1333Mhz C9-es
win is csak 5.9-et ad ráNem tudom esetleg van valmi amit az AMD-s rendszerek jobban szeretnek?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #28136 üzenetére
Szerintem az egyik leginteligensebb tag vagy... es ha igaz a mondas hogy a reszeg ember mindig igazat mond akkor igy is van, mert en most qrva reszeg vagyok.....
-
laca000
őstag
válasz
Mahrenburg #28134 üzenetére
Eszméletlen vicces a srác.
-
Jim76
aktív tag
válasz
laca000 #28129 üzenetére
Jajj dehogynem, képzeld csak el, mikor lőnek rám pl. Helikopterből, és szemmel látható, hogy a mp-enkénti 70 lövésből a 7770 miatt -5 , a gyenge Fx6100 miatt meg további -2 db-ot, így összesen jó, ha 63 db. lövést tudok észlelni másodpercenként, mert a többit egyszerűen nem látom... ezért is nyírhatnak ki állandóan... sz@r az egész
-
Jim76
aktív tag
válasz
zzolika #28122 üzenetére
Az van, hogyha megvan az elégséges tápellátás, akkor a bottleneck a vrm szokott lenni. A 6+2 elég kellene legyen, én az asus mellett vagyok, pont a komolyabb vrm hűtés miatt, mióta megéltem, hogy a 4+1-es kis vrm bordás lapomon az FX 6100-nál 1,325v 4,2GHz felett a vrm túlmelegedett, hiába bírta a tápellátás 1,45v 4,7GHz-et is. Fel kellett tegyek egy kis ventit a bordára, hogy 1,4v 4,5GHz-en legalább a linx stabil legyen. Tehát a 4+1 fázis elég volt mindig, a vrm melegedés viszont gondot okozott.
@Laca: felétek, ha a min fps cry3 alatt 50, az már lag-nak számít, mi?
-
zzolika
aktív tag
A Gigabyte 970A-UD3 tápja 8+2, az Asus M5A97 EVO tápja 6+2. Az Evon a képek alapján nagyobb a vrm hûtõ. Árban kb egyszinten vannak. Melyikkel járnák jobban?
Honnan tudom hogy melyik rev-et kapom? Neten rendelném, de ott nem írják csak az alaptípust, Gigánál van 1.0/1.1/1.2/3.0, Evo-nál 1.0/2.0. Mit javítotttak az új kiadásnál? -
dergander
addikt
Mindenesetre a biostar lap hiába 4+1 fázisos lap mármint a TA990 mégis nagyon jó tunningeredményekkel dukál,lehet őt fogom megvenni.
-
Jim76
aktív tag
válasz
zzolika #28097 üzenetére
FX8xxx alá, főleg, ha picit akarod piszkálni, akkor arra figyelj, hogy min. 6+2-es tápellátása legyen és minél nagyobb vrm hűtő legyen rajta. FX-nél röviden ennyi a 8 magos oc requirement... ezt meg 970-ből az asus tudja és ott is az evo. Amúgy mindegy lenne a márka, mindhárom jó lap, Fx4-6xxx alá tökéletes lenne bármelyik
-
Ribi
nagyúr
válasz
laca000 #28113 üzenetére
GTX 690 kb ugyanaz, vagy kicsit gyengébb mint a 770 sli. Szerintem is eléggé határ eset 4.8g-re húzott FX mellett a táp.
A mostani tápod 800Wos lévén csak 600Wot tud 12V-n leadni. Ha mondjuk veszel egy 850-es XFX-et kb 30k-ért, az 840Wot tud leadni 12V-n, amivel semmi gondod nem lesz és még a kábelekkel sem kell pepecselned. Én ezt tenném. 240k-nyi vga mellé sajnálsz egy normális tápot az kicsit vicces már bocs.
Mintha belehugyoznál a Ferrari tankjába, mert nincs kedved rendes benzint venni bele. Nem kedv kérdése, vagy minek veszel ennyiért gépet? -
laca000
őstag
Srácok, kérlek segítsetek, tanácstalan vagyok!
A tápos topicban lehúzták, (persze, hogy azt tették, mi mást mondtak volna), hogy két GTX770 mellé, jelenlegi processzorommal, kevés lenne a tápom.
Namármost, magamban filozofálok mitévő legyek..
Vegyek egy GTX690-et, jövőbeni nagyobb felbontású monitorom mellé, persze belül érzem, semmi értelme nincs, vagy ruházzak be, szintén teljesen értelmetlenül egy GTX780-ba..
Szívem szerint, a második GTX770-et választanám, ár-teljesítmény arányban a legjobb és legkézenfekvőbb.
Ugyanakkor, semmi kedvem ötvenezer forintos ilyen-olyan tápra beruházni.
Ám tartok tőle, mi van, ha a jelenlegi nem bírja el..
Másik kérdés.
Nem röhögni.
Milyen elosztóval oldom meg, ha úgy alakul, mostani tápommal a két VGA rákötését a tápra:A válaszokat köszönöm.
-
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
Ma csatlakoztam az AMD-s táborhoz egy FX-8320 & Asus M5A99FX PRO R2.0 párossal.
A kérdésem az lenne hogy kell e valamit az alapértelmezett beállításokon változtatni biosban, illetve érdemes e updatelni a biost? pl auto-n nem sok feszt kap a cpu ilyenkre gondolok...
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Xirtam
veterán
válasz
Malibutomi #28108 üzenetére
Az EVO minek a rövidítése?
-
=WiNTeR=
senior tag
Olyat lehet csinálni, hogy egy OC-zott Vishera-nál a TurboCore is működjön, de nem default, hanem szerkesztett órajelen? (magyarán a TC mondjuk egy vagy két magon >4.5-5 Ghz-en menjen)?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest