- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Nah, a tuning atomstabil... majdnem
Nem fagy, nincs BSoD, minden játék, tesztek lefutnak.
Viszont ha altatom a gépet, altatás után a Chrome indítására restartol. Nincs BSod, semmi, csak "áramszünet". Ezen kívül baja nincs. Most visszakapcsoltam a C1E-t és az ErP is enabled, hátha így megoldódik. Nekem inkább Chrome bugnak tűnik, mert mással nem tapasztaltam (mondjuk más böngészőt nem néztem)Zunex: halgass Mireszre. Esetedben a 6300 inkább lelki békét hoz, mint valós, érezhető plussz teljesítményt. FX-83xx -re érdemes lenne, ha kihasználod. Ebben az esetben lapot is kell nézned, ha húzni is szeretnéd majd rendesen.
-
Zunex
tag
válasz
miresz #21898 üzenetére
jól értetted, bocs ha nem volt egyértelmű. Most van a gépemben az 1045 és szinte semmibe nem kerülne 6100-ra váltani. Azért kérdeztem.
Edit: Olvastam, hogy a 6300-ban Vishera van és a 8350ben is. Ebből ki lehet hozni valamit úgy, mint régen? Úgy értem, hogy ugye néhány Athlon II-ben a kezdetekben deneb mag volt és ki lehetett nyitni magokat/L3 cache-et.
-
miresz
veterán
Mi van egy árban? Abba a lapba,ha tuning is lesz max egy AMD FX-6300 lenne jó,mert elég gyenge a VRM része a lapnak. Az FX6100-at felejtsd el.Az még Zambezi magos az FX6300 meg már Vishera,ami kevésbé melegszik,~10%-al nagyobb a teljesítménye modulonként.
-
Zunex
tag
Sziasztok!
Kicsit összezavarodtam az FX procik világában. Most egy 1045T-m van ami egy 6870-et kellene meghajtania. A kérdés az lenne, hogy helyreraknátok a dolgokat a fejemben?Az FX-6100 jobb lenne a 6870 mellé illetve megérné a cserét? Az FX-6100 az 6 magos ugye? Mert egy csomó oldalon olyanokat írnak, hogy 3 magos..
nem 3 modul és modulonként 2 mag? Bocs, ha nagyon noobnak hangzik a kérdés de én ezt eddig így értelmeztem és mostmár nem tudom mi van..
Köszönöm előre is, Zunex
-
- = Zk = -
félisten
ööö...
nekem egy CM V8 van az FX-en. 1500-on pörög a ventije. (SWiF2-120p)
hőfok?... nem tudok egyelőre. szarul olvassa a lap.. majd ha bekötöm a külső mérőt... -
miresz
veterán
válasz
laca000 #21888 üzenetére
Én ezt a hűtőt is ajánlom,még az említettek mellé. Nagyon hatékony,és halk. Be Quiet! Dark Rock Pro 2 A link opciót meg használd!
A kompakt vizeket, (Corsair H sosrozat) én nem ajánlom,volt hozzájuk szerencsém,egy normális léghűtő simán rájuk ver,halkabban.
-
Asbee
veterán
válasz
laca000 #21885 üzenetére
Sajnos nincs igazad. Csak egy példát mondjak. Én sokszor mobilról vagyok fent. Szerinted melyik a könnyebb róla? A link-re kattintani vagy másolgatni? (van amelyikkel nem is lehet). Persze fordítva is igaz hogy mobilról nehéz linkelni.
Hogy on is legyen: Hűtő, ha vizezni nem akarsz, akkor K2, SB-E EXTREME, PHANTEKS PH-TC14PE BLACK
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
and1ao #21873 üzenetére
Ki a f.. az a SK, de azért szó szerint idéztél a tesztjéből, amikor a Gaia magasságára kérdeztek rá.
Én sem bírom őt, mert nem bír leírni úgy egy hozzászólást, hogy az ne tartalmazzon egy linket a weboldalához, de ez a teszt azért sok segítség annak, akinek fontos a jó házhűtés. Egy szó nincs róla benne a Zalmanok ajánlásáról, csak konkrét számok.
A stílus meg maga az ember.
-
Malibutomi
nagyúr
-
laca000
őstag
20-30K körül, vennék egy "értelmesebb" hűtőt a processzorra, így 4.8-ra húzva nem bízom a Mugen2-esben, még akkor sem, ha minden rendben és nem fagyok, mi az amit ajánlanátok?
-
and1ao
őstag
válasz
Strix Aluco #21871 üzenetére
SK az ki a rák? Az aki a házas topic-ba ajánla "legjobb" hűtésű házak között a Zalman Z házaskat mert 5 fokkal nyernek nála hőfok tesztben vinyó hűtésbe hát és a ki a f@szomat érdekel hogy a házban leghidegebb alkatrész 5 fokkal hidegebb?
Jah meg az i3 megszálott ahogy hallom vegyen midenki azt mert az mindenre jó.
Inkább hadjuk saját tapsztalt több van! néhány hűtővel
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
and1ao #21869 üzenetére
A hivatalos weboldalon 160-at olvastam, ezért írtam annyit. Oké, hogy SK tesztelte, de egy lényegesen kisebb hűtővel, arra, hogy befér-e oda egy Gaia, még senki se adott tapasztalatból választ.
Fél centi elég sokat számít egy hűtőnél, és nem hiszem, hogy örülne bárki is, ha szerelésnél derülne ki, hogy mégsem fér be. -
and1ao
őstag
válasz
Strix Aluco #21866 üzenetére
Elsőször olvass utánna mielőtt bármit mondasz alaplap tartó baktól számolva (és ebbe bele van számolva a többlet anyagvastagság) 16.5cm-es hűtő bőven bele szalad az Asgard Pro-ba.
pisty2.: Egyértelmű Brocken! AMD-n ár/teljesítmény bajnok!
-
Pug
veterán
válasz
Strix Aluco #21866 üzenetére
A bőventől messze azért, számold bele az alaplap és a foglalat magasságát is.
-
pisty2
csendes tag
válasz
Malibutomi #21863 üzenetére
A kettő közül melyik jobb?
XIGMATEK Gaia SD1283 vagy ALPENFOEHN Brocken
Egyébként ebbe a házba lesz: Xigmatek asgard pro így talán a Xigmatek ezért is megfelelőbb lehet.
-
laca000
őstag
Valaki vmilyen ultra-brutál passzív hűtést tudna ajánlani, mint például ez: http://prohardver.hu/hir/nofan_cr-95c_passziv_rez_cpu-huto.html
Olyan jó lenne venti zaj nélkül
-
pisty2
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-8350 -es procit szeretnék venni és már akkor a hűtőjét is lecserélném egy olyanra, hogy ha húznám, vagy nyári forróságban is megfelelő hőfokon legyen.
Sok bejegyzést és topic-ot végig olvastam, de nem találtam érdemleges infókat, főleg azért is mert nem vágom a rövidítéseket (K2 az nem tudom milyen hűtő)
Úgy 10k alatt szeretnék rá költeni, amiket használtak páran:
Arctic Cooling Freezer A30
Coolermaster Hyper 212 EVOEgy valaki ezzel a procival ezt használja:
Zalman ExtremeEsetleg Zalmanból van olcsóbb és megfelelő?
Előre is köszi.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Malibutomi #21854 üzenetére
akkor odaadom az enyémet neked, ok?
...
-
ViZion
félisten
Bátran nézd meg logouton a cikkemet, amiben AVC Hercules szimpla radi+1 venti mit produkált.
Fentebb is írtam, de leírom lassan: van olyan terület (pl. HTPC), ahol fontos, hogy a hőt kivigye a házból, kicsi legyen és hatékony. A 7,5 cm magas Gigabyte házban megnézném hogy rakod be a Scythe-szörnyedet...
Méretben igazodnia kell a géphez, a kicsik valóban nem elegek már tuningnál.
-
Malibutomi
nagyúr
Ugye hogy a giga a jó na. Mondtam én.
-
Huroq
senior tag
-
Huroq
senior tag
Kipróbáltam a procit egy giga lapba, mindenféle plusz hűtés nélkül és 20 perces Prime95 után 54 fokos volt.
Tehát megy az AsRock szervizbe aztán a piacra. -
ebegab92
senior tag
-
ViZion
félisten
Elhiszem...
de úgy kezdtem, h átlag vízhűtés 25k körül. Na most a Te 30k-s hűtőddel már kicsit más a helyzet, de én nem is erről, hanem a "belépő" vizes cuccokról írtam. Értelem szerűen a jó blokk és a jó hőleadó felület jobb hőfokokat hoz, viszont ezeket arany áron mérik... Láttam már lada hűtős rendszert is
, ott annyi a víz a rendszerben, h akkor sem melegedne fel, ha nem lenne rajta venti. De a biztonság kedvéért asztali ventivel volt fújva... Beteg dolgok ezek
, ennél kompaktabbal is lehet élni.
-
and1ao
őstag
Én a vizzel mindig azt mondom ha van felesleges 50k-t kb és időd energiát megépíteni illetve ismerős aki segít akkor az kb örök élet meg 2 nap és az életbe többet nem kell hűtést venned.
Persze lehet hogy megragad a pumpa elérik a cső de én még ilyet se nagyon hallotam/láttam meg lehet hogy rákell polírozni hébe hóba a blokk-ra de nincs baj vele csend és hűvös honÉs ha jobban belegondolsz ez nem is sok pénz ha azt nézed hogy kijön valami új és ha nincs rá lefogatás akkor mi van? uj hűtő! itt meg kis barkács és már felis ment a blokk.
-
Huroq
senior tag
válasz
Malibutomi #21828 üzenetére
Érdekes.
Kikapcsolt turbóval illetve Auto-ról Manualra tettem 1.3V -ra bár alapból is ugye ennyin van.
Semmi változás. :/ KépA proci hűtő amúgy folyamatosan fullon jár. Mindegy milyen hőfokon áll a proci.
-
ViZion
félisten
Átlag vízhűtés csak a CPU-ra olyan 15-25 k-tól indul. Hőfokban és hangban sem sokkal jobb, mint a felső kategóriás léghűtők. Amiben sokkal jobbak: CPU-n nincs a rengeteg súly (OK, hátlap, meg mittomén, de akkor is...), a hőt kivezetik a házból (chipset és egyéb hőfokok kicsit jobbak), jobban szerelhető (blokk levétel vs. ninja leszerelés, vagy a ramok, stb, bár ez az ilyen kicsi házakban, mint az enyém nem is érződik).
Én ki akartam próbálni, tuningolni akartam, de nagy súly nélkül. Sokáig Thermalright Macho-t nézegettem, de inkább összeraktam egy szolid vizet, a magam örömére... -
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie #21832 üzenetére
Felül meg oldalt is van.
-
laca000
őstag
Egyébként megnéztem, 4.8-on van, hogy belerohanok CRysis 3-ban a 70FPS-be, igaz ritkán, átlag 60 körül van.
Rövidesen megveszem a GTX690-est, és kész is az álom-PC, na kíváncsi leszek úgy mit produkál.
Az viszont döbbenet, hogy ez a "kis" Mugen milyen jól hűti a procit, magam is meglepődtem.
Ugyanakkor jövő hónapban cserélem azt is.
Fő a biztonság -
Yeffy
veterán
válasz
ViZion #21799 üzenetére
Annak, aki alulfeszel (FX-nél azért ez lol), vagy szükségmegoldásnak, amíg nem tudsz 6-15k-s hűtőt venni, esetleg lehet vele a macskát dobálni, de arra nem igazán alkalmas, a lamellák miatt eléggé kiszámíthatatlan a röppálya.
sírok bmeg ezen a fogalmazáson, nagyon állat!
amúgy egyetértek veled... -
Malibutomi
nagyúr
Hát, én most megnéztem úgy ahogy neked megy, bár nem tudom miért 1,21V és 3100MHz (talán throttlingol
)
De ezekkel a beállításokkal a hwmonitor 40 fokos jelzése a reális. Vagyis neked nem az 59 fok hanem az alatta lévő.
De mindenesetre az a 3,1GHz+1,2V nagyon ugy fest mintha throttlingolna a procid.
Tudsz tenni egy olyan próbát, hogy belövöd 1,3V-ra a biosban, és kikapcsolod a turbót? -
sg22
senior tag
a biosban 100%os teljesitmenyen fut a proci, azert melegszik fel ott. miutan betolt windows leveszi idlebe , azert alacsonyabb. szerintem nincs ezzel semmi baj, minya megnezem milyen az a huto, de szerintem nagyon gyenge oda
szerk megneztem eleg jofele huto szal ez nemlehet a baj
-
Huroq
senior tag
válasz
Malibutomi #21823 üzenetére
Igen.
-
Huroq
senior tag
válasz
Malibutomi #21821 üzenetére
És ha esetleg valóban szenzor hiba, akkor mekkora lehet a reális hőmérséklet?
-
Huroq
senior tag
válasz
Malibutomi #21818 üzenetére
Ez kérdés akart lenni?
Mert ha igen, akkor nem tudom. Én a biosban minden alapon hagytam direkt, hogy az ne befolyásoljon semmit.
Érdekes még az, hogy ha a biosban nézem a HW Monitort, akkor folyamatosan nő a hőmérséklet. Volt hogy egészen 43 fokig felkúszott, de ahogy betöltöttem a rendszert az írta, hogy 32 fok.A hőfokot HWMonitorral és OverDrive -al is néztem. Ugyan ezeket az adatokat kaptam.
(#21819) TSanya
Igen olvastam én is, hogy elég szerencsétlen választás volt régen ezt a lapot vennem. Bennem is megfordult már, hogy lecserélem ezek után. -
macy
addikt
Nem ismerem a Prime-ot de gondolom a procit teszteli. A CPU freki miért alacsony?
-
Huroq
senior tag
válasz
TSanya #21814 üzenetére
Így gondolom én is. :/
Kemény 8 perce ment. Már 3x újra pasztáztam a procit vagy 5x leellenőriztem jól fekszik-e rajra, de nem jövök rá mitől melegszik ennyire...Szerk.:
A paszta Noctua NT-H1. Eddig ezzel nem volt ilyen problémám. Gondoltam már rá, hogy hátha elrontottam valamit pasztázás közben, ezért is pasztáztam 3x újra. -
TSanya
aktív tag
Mennyi ideje ment a prime ennél az 59 foknál?
Nekem kb. fél óra után sem nagyon ment 50 fok fölé, szóval ez az 59 mindenképp soknak tűnik...(#21815) ETOM: igen, látom már
Akkor még inkább sok az a hőfok. Rendesen fel van "pasztázva" a proci?
Nekem az Arctic MX4 hozott 3-4 fokot mínuszban. -
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy 8320-as procit.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek a hőfokok teljesen alap beállításokon, picit nem sok?
A ház szerintem elég szellős. (1 hátul, 2 felül szívja ki a levegő, elől pedig 2 ventilátor befelé fújja.)
A proci hűtő egy Arctic Freezer 13 Pro Co.Előre is köszi.
Üdv.
Erik -
gaben82
tag
válasz
Malibutomi #21793 üzenetére
Turbo természetesen ki van kapcsolva.
Memtest gyönyörűen fut, meg próbáltam külön-külön is a ramokat egymagukban.
Táp kérdést sem értem mivel cf alatt bármilyen benchmark lefut még extreme gpu tuningal is ami aztán jobban megterheli a tápot vagy rosszul gondolom? ott hallom hogy hangosodik a táp coolere, cpu tesztnél nem.
Meg ugye próbáltam 8*3000-en alulfeszelve ahol 50 fokig sem ment fel a kupak a magok a 40-et sem érték el.
ami még érdekes hogy f1 2012-vel nem fagy nincs restart, csak crysis3, tombraider... nyilván az f1 nem terheli a cput.
Megvizsgáltam az alaplapot és egy bordát találtam melegnek, ami nem tudom hogy gond-e, akinek ilyen lapja van megnézné meleg-e?
-
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #21809 üzenetére
Ahogy írtam is, elvileg 2600 a gyári. Azt írtam, h okozhat instabilitást, mert a magasabb freki +V és hő.
Amúgy mehet feljebb, de elsőnek találjon egy olyan beállítást, aminél nem restartol. Utána lehet keresgélni, h melyik beállítás volt a probléma (persze ha már a HW hibát kizárta) -
- = Zk = -
félisten
hővédelmet kilőttem, tudtommal. pont ez miatt...
nem tudom, mi számít túlmelegedésnek a VRM résznél. folyamatosan monitorozom mérőműszerrel, de... nem melegszik olyan vészesen. sőt... max 55-60 fokos?!én arra tippelek, hogy a ramok okozhatnak galibát. XMP-s ramok, és nem nagyon szeretik a testreszabhatóságot, vagy a franc tudja.. tipp, csak. anno a Crucial ramjaimat cseréltem le GEiL-ekre...most majd a HyperX-eket vmi olcsó Kingstonra
-
Pug
veterán
válasz
- = Zk = - #21806 üzenetére
Valami nem bírja a tuningot, vagy a lap, vagy a cpu, ez adódhat valós tuning küszöbből, vagy akár valamelyik bekapcsolt hővédelemből. Lehet éppen a lap vrm része melegszik túl. Messziről nehéz megmondani.
-
- = Zk = -
félisten
van egy adott tuning.... prime alatt leold a lap, de ugye restart és egyéb nincs. pittyeg, és visszaveszi a feszt.
játéknál nem old le semmi, laza BS és újraindul.... ennyi a történet.
memtest hibátlannak véli a ram beállításokat.
ha alapon használom, tehát bios reset, akkor oké a történet vígan.merre keresendő az a bizonyos gebac?
-
ViZion
félisten
válasz
ChromeX #21803 üzenetére
Aprón Brocken, ócón. Thermalright Macho, Ninja, Mugen. Ha nem húzod, akkor CM Hyper is,. az ultimate kategóriából a Silver Arrow, Noctua D14, vagy van még jóféle Alpenföhn Matterhorn és a végső megoldás: K2... Ezek már a közepes víz cuccokkal felveszik a versenyt, cserébe ~1 kiló "vas" kerül a proccra
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari