Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
secler07
tag
Én is írtam a milyen gépet topicba 2-3 hete amikor vettem a gépem .. előtte csak konzolom volt nem igazán voltam képbe, hogy mit merre kéne ezért gondoltam ajánlanak majd az "okosok" valami gépet.. hát ott is jött az i3-azás Az én viszonylag átlagos info tudásommal is furcsáltam o.O de keep calm .. FX 6300 lett belőle
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #22296 üzenetére
Igen. Igazad van csak mergelodok mert 21 fontert dolgoznom kell 2 orat.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok megtudná nekem mondani valaki, hogy az AM3+ mikor kerűl leváltásra várhatóan?
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
MiklosSaS
nagyúr
A fene egye meg. Amikor megvettem a processzort 156 font volt, most meg 137 angol font az FX-8350.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Rypejakten #22289 üzenetére
(#22291) and1ao na még egy
csuda muris dolgok folynak itt
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
and1ao
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #22288 üzenetére
Turbocsiga, te sohasem pihensz. Szerintem most hogy szerkeszto vagy menj el szabira.
-
Rypejakten
addikt
Miért kell nekem a milyen gépes topikban hallgatnom egy tagot, aki váltig állítja, hogy az i3 jobb választás, mint egy FX6300, minden szempontból?
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz ViZion #22285 üzenetére
Tuti valami animal is van ott amit muszály!
Egyébként pl én még elég jól ki is jöttem ebből a lap mizériából mert egyébként 4.4-et elszalad játékok alatt pl 4.2 0-24-be megingathatatlan az más kérdés ha lapot cserélek valamikor mostanság és rádobom a vizet még értelmes fesz alatt olyan 4.6-4.8 körül lehet a vége. szóval még jól is megy
Guild Wars2!
-
ViZion
félisten
válasz and1ao #22284 üzenetére
Ne foglalkozz vele, NASA serverpark is gyenge neki, jelenleg a netes pron filmeket szeretné egy MKV-ba tömöríteni, ezért kell neki egy jó gép
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #22271 üzenetére
Kihajcsuk a szemet, beleit mindent. Sot meg aramot is termelunk.
Komolyra forditva valamikor en is ellene voltam a bulldozernek, aztan rajottem hogy a lehetetlent kertem csoro 6100-stol.
-
stbtamas
aktív tag
válasz qwert111 #22273 üzenetére
Nekem M5A97 R2.0 van.
ZTE F101, Samsung Galaxy Mini S5570 GT -> Motorola Atrix -> Lenovo P780 -> Meizu MX4 > Oneplus 3 > iPhone 6/6s/7Plus/X > Blackberry KeyOne Black > Nokia 7.1 > Oneplus 6T > Pixel 4 XL 128GB Just Black > Samsung Galaxy S21 > Motorola Edge 20 Pro > Pixel 6 Pro > Nokia X30 5G > Samsung Galaxy S23 Ultra
-
qwert111
csendes tag
QuadCore AMD Bulldozer, 3700 MHz (18.5 x 200)
Asus M5A97 Evo
Rendszermemória 4057 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM3: GoodRAM GR1333D364L9/2G 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
DIMM4: GoodRAM GR1333D364L9/2G 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)Ezt írja az AIDA64.
-
and1ao
őstag
válasz BomiBoogie #22278 üzenetére
Most rászántam magam hogy úgy 100 hsz-t elolvassak de azt hiszem kár volt ezt így magamba erőszakolni.
Guild Wars2!
-
and1ao
őstag
válasz BomiBoogie #22271 üzenetére
Ejj de jó hogy elkerültem én azt a topicot PH-s pályafutásom alatt legalábbis ahogy ismerem magam, kedvenc turdócsigánk törölte volna a hszeket amit oda beirkálok és pihennék is szerintem picit
Guild Wars2!
-
qwert111
csendes tag
válasz BomiBoogie #22274 üzenetére
Valamiért nem látja az összes ramot a gépem 32 bites rendzerrel 300 mega ram nincs meg,míg 64 esnél kb 40-50 mega tűnik el.Régi lappal nem volt ilyen gond,azért kérdeztem,hogy kinek van ilyen lapja.
-
qwert111
csendes tag
Valakinek van itt M5A97 EVO lapja? Ha van akkor írjon rám.
-
RVR400
veterán
válasz Gabrikovics #22269 üzenetére
Át lehet nevezni "Milyen Intel processzort?" és "Milyen Intel alapú PC-t vegyek milyen nVidia VGA-val?" topicokra.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Gabrikovics #22269 üzenetére
Akkor te is menekült vagy. Ne aggódj, itt befogadunk és miklosss2012 vezetésével az FX-et szemét is "kihajcsuk".
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #22266 üzenetére
Igen. tetszik ez a cpu.
@ViZion: ez nagyon jo, kell nekem is.
-
Gabrikovics
aktív tag
A "milyen proceszort" topikban ajánlottam AMD-t alulfeszelve erre leordítotak hogy ez nem tuning topik és aki itt van a fórumon az nem szeret tuningolni tehát távozzak !
[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #22265 üzenetére
Korábban sokat aggódtam a procim fogyasztása miatt, de beszereztem egy ZPM modult, azóta boldog vagyok én is!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
stratova
veterán
válasz MiklosSaS #22262 üzenetére
Gratula
Csak Brainstorming jelleggel (ha épp nincs jobb dolgod). Mit szól 5.2 GHz-en hőmérséklet és feszültség ügyileg ahhoz, ha modulonként egy magot engedélyezel? Nyilván nem a sok szálra optimalizált jómunkásprogramodhoz hanem valami max. 4 szálat kezelő alkalmazáshoz lenne érdekes. -
MiklosSaS
nagyúr
Azert eleg betyar ez a 8350. 4.8 ghz-en eleg neki az 1.435 V, de az 5 ghz-hez elkeri a 1.475 V-ot, sikerult az 5.2 ghz is csak mar 1.525 V-al voltam amikor fagyas volt de az 1.5375-nel stabil, csak forro.
-
szabjan
tag
Van még egy két jó progi.
Az Any Video Konverter kiküldi padra a 8150 -emet, majdnem 8x100% és az XRecode 2 is ilyen. De az meg szálanként egy dal a lemezen és mire felmegy mind addigra kész a kódolás. Komolyan mondom döbbenet.
10 másodperc és kész van egy lemeznyi flac.[ Szerkesztve ]
a vizesember
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz ebegab92 #22257 üzenetére
Mar nem azert de egy 2600K nem tudtam lehuteni 5 ghz-en de a 8350-et meg igen. Mindkettot thermaltake silver arrow extreme sb-e hutovel hutettem ami azert nem egy kozep-kategoria.
Jokat nevetek amikor az ilyeneket olvasom mint: fogyasztas, jatekban az i3 veri a 8xxx-et. A szavamat adom hogy mindennapi felhasznalasban (mondjuk a jatekokban van 10-13 FPS kulombozet, de FHD-ben CF-el jatszom igy nem nagyon erezheto) abszolut semmi kulombseget nem erzek a 2600K es a 8350 kozott.Nem kellene mar annyit nyargalni a fogyasztason, jo volna ha valaki olyan mondana ellene amit leirtam akinek volt i7 is es 8350 is.
-
ebegab92
senior tag
válasz MiklosSaS #22253 üzenetére
Ez igaz,hogy mindenki annyira a fogyasztást és a melegedést nézi Egy Intel is tud ugyanúgy melegedni,csak valamivel jobban bírja De full terhelésen a procit csak max. akkor használja az ember,ha benchmarkol vagy 0-24-ben megy a SETI@Home
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
stratova
veterán
válasz RVR400 #22247 üzenetére
Sajnos ez a mai napig reklámvogás notebookreklámoknál, "2 GB VGA" s akkor szerényen ott fityeg a GT 620M, amit egy APU lever, mint vak a poharat.
A másik kedvencem: Thinkpad már 99.990 Ft-tól, a szóbanforgó gép pedig egy 15,6-os Edge (kb. csak a nevében TP) Brazos E300-zal (itt gondolatban már habzott a szám). Majd a szlogen: Thinkpad for those who do. Na az lesz az igazi Think-pad mire valamit megcsinálsz rajta.[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #22251 üzenetére
Akkora idiotasag ez a fogyasztasi mania, alig mondhato hogy 60-80 W-al zabal tobbet az 8350 mint a 2600K, es ez full loadban. Idle-ben van 4-5 W .
Meromuszerem van es a kenektorbol merem mit vesz fel a teljes gep.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
RVR400
veterán
válasz Rypejakten #22236 üzenetére
Vettélvónateisinteltinkább. Amúgy igen, nagyon fontos szempont, hogy 10W-tal kevesebbet fogyasszon. Pláne, amikor 490 W és 500W, amin megy a vita. Egy fagyi árát talán ki tudod vele spórolni havonta.
Ja igen, meg amikorCF-ben megy két db 7950-es, de az a lényeg, hogy az egyik 125W, a másik meg csak 100, és szmepont, hogy egy 2 évvel ezelőtti 1 magra optimalizált játék 10 FPS-sel többet megy az Intelen, tehát nem 110-et, hanem 120-at tud, de persze simán megéri a 15-20e Ft-os felárat, ami 30%, viszont többszálú játéknál már alulmarad. De akkor jön megint a joker lap, hogy de bazzeg: KEVESEBBET FOGYASZT 10 W-tal... -
Malibutomi
nagyúr
válasz ViZion #22242 üzenetére
"Könyörgöm, amikor CRT és IGAZI!!! másfélkilós merevlemezek voltak, akkor mennyit fogyasztottak? "
höhö
Dolgoztam olyan helyen, hogy galéria volt a boltban. Szépen rendberaktuk a 20-40megás MFM vinyokat, úgy 40-50 darabot, pont a bejárat felett. Aztán szólt lentről a főnök, hogy nem lesz jó, mert nem nyílik az ajtó, egy 4-5 centit lenyomták a galéria lapját a súlyukkal
Azok voltak a jó idők 40MB duplamagas 5,25 méretű vinyó. Máig a fülemben van ahogy kalibrálták a fejet felpörgéskor...
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz Rypejakten #22243 üzenetére
De ha legalabb az i5 osoket ajanlgatna..O igen mert bele lehet halni ha a villanyszamla 100forinttal tobb lesz.
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
ViZion
félisten
válasz Rypejakten #22240 üzenetére
Mindjárt folyónak megyek, a 6300 olyan sokat eszik... Könyörgöm, amikor CRT és IGAZI!!! másfélkilós merevlemezek voltak, akkor mennyit fogyasztottak? Ugyan már. Amúgy jó ötlet egy energiatakarékos proci (ajánlaniuk kellene a laptop i3 CPU-kat, azok kevesebbet is esznek) mellé meg egy brutál VGA (a maga szerény fogyasztásával...) amit ki sem fog hajtani.
Miresz: ha gari van és biztonsági mentés, akkor csak ideggel jár jó esetben... azért ez durva történet. Mérnök barátom nekem is javasolta, h a pumpa+ventik legyenek külön tápon (régi nyomtató táp elbírja), lehet megfontolandó.
-
MrM94
addikt
válasz Rypejakten #22240 üzenetére
En inkabb be sem akarok nezni abba a topicba...Mekkora f@$zsag az a lenyeg h mennyit fogyaszt nem hogy milyen teljesitmenyt produkal vagy netalan az ara...
-
miresz
veterán
válasz Malibutomi #22215 üzenetére
Ennek örömére azért tiszteletemet tettem ott én is. Te kitartóbb voltál mint én. Én már vagy 2 hónapja be sem néztem oda.
Van egy rossz hírem,ami igazából csak nekem rossz. Besz@rt a lapom,+a vinyóm. Ami vicces,hogy egy hibás házventi ölte meg őket,amit rákötöttem hülye fejemmel. A lapon a hang halt meg,a vinyó pedig nem pörög fel.
Most jön a dilemma,hogy mi legyen? mATX a házam,és nem is tervezem nagyobbra cserélni.Viszont AM3+ -ba az Asus M5A78L-M/USB3 a leg "jobb" elérhető lap. Lehet átnyergelek FM2 vonalra!? -
MrM94
addikt
válasz Rypejakten #22236 üzenetére
Egy jatekos gepnel miert lenne a fogyastas a legfobb szempont?Szerintem a legfobb szempont az hogy korrekt FPS-t kapj es jatszhato legyen a jatek..
-
MrM94
addikt
válasz Malibutomi #22229 üzenetére
Jot nevettem rajta
@ Kutya: Nem csodalkozom rajta.Amikor engem megakartak etetni hogy egy 5450 es jobb mint egy 6850..es h en ezt miert nem hiszem el?Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Jim76
aktív tag
válasz #21078528 #22219 üzenetére
Igazad van, de jelen helyzetben számolva a 6-ból 4 mag (többet nem enged az AE és a PremierePro), aminek ha igaz, magonként 15%-al magasabb a teljesítménye, hasonlót képes talán nyújtani, mint a 8-ból 5-6 kisebb teljesítményű mag (azért számolok 5-6-al, mert a memória még 5-höz is kevés jelenleg, azt mondják min. 1,5GB az ideális/szál), és ezt alacsonyabb fogyasztással, talán kisebb hőfokon nyújtja (így is sok órás üzemek lesznek, bármennyire gyors is lesz).
Illetve eddig abban bíztam, míg ide be nem néztem , hogy a lap simán bírja a 8120-at is akár, de elbizonytalanodtam. (nyilván , ha javasolni kellene bármit, én magam is hajlamos lennék a veréblövészetre helikopter gépágyút javasolni, nehogy leszóljon bárki, ha légpuskával mellélő miattam ....There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
ViZion
félisten
Tévedésben vagy! Nagyon jó az i3, csak Te játszol sz@r játékokat! MiJé nem elég neked a passziánsz?
Ahogy Hofi mondta: "Nem a zsemle kicsi elvtársak! A pofátok nagy!"Basszus, beolvastam a topikba... pfff... Az is durva, h kazánnak állítják be a 6300-at. Nem baj, vegyenek csak i3-at, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz Malibutomi #22227 üzenetére
Azt,ez most mi?
-
Jim76
aktív tag
Köszi a válaszokat - igazából azért is vettem meg nyugodtan ezt a szerintetek "fapados" (amúgy az egyetlen SLi-s 970 chipset-es) lapot, mert olyasmiket láttam itt-ott, hogy ez az, a viszonylag olcsó lapok közül, aminek nincs problémája a 8xxx-es FX-ekkel. Giga lapot (pedig most is az van, csak FM1-es A75) nem vennék többet, hosszú lenne leírni milyen, közeli ismerősök által megélt szívások miatt, ASUS meg jóval drágább volt, ráadásul nem SLi-s (ASUS M5A97 EVO R2.0-t néztem még) - pedig ezirányba tervezek majd bővítést a több CUDA mag adta CS6 AE sebességnövelés miatt.
Az viszont a kinti fórumokon is fellelhető, hogy az "ál 970"-es , igazából nem 9-es chipsetes, hanem 770-es Asrock lapok nem eszik a 8xxx-et.Mindenesetre a 6300 volt nekem is szimpatikus, részben a 95W miatt is, illetve az újdonsága is csábító, úgyhogy azt hiszem ez lesz a befutó, ráadásul a 6 magnak talán elég lesz a 8GB memória is, (CS6-ban a 6-ból 4 szál, szálanként 1,5GB-al szépen el kell menjen szerintem, de majd kiderül )
Köszi a hsz-okat, hasznosak voltak, a lappal meg remélem nem lesz gondom, ugyanúgy, mint az immáron, még mindig a családban szolgáló, több, mint 10 éves P4-es ASrock-al...
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Pug
veterán
Látom shellkretor hozta a formáját.
Vele felesleges foglalkozni. Azonban ismerős az érzés, eléggé bicskanyitogató, amikor fennhangon hirdeti a vadabbnál vadabb eszmefuttatásait. Mikor egyszer próbáltam neki elmagyarázni pár hőtani alapelvet, közölte, hogy a fizika "boszorkányság".
Innét kezdve sok megalapozott gondolatra tőle nem kell számítani, de azt legalább mindenhol terjeszti, hogy mindenkinek az i3 a legjobb választás. Vicc az a figura.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz BomiBoogie #22216 üzenetére
-
sg22
senior tag
az öreg milyen szamitogepet vegyek topikban meg a 8350 helyett is i3at ajanlanak jatekra : D
szégyen bazeg : Dés a gyerek ott linkelget single playeres tomb raideres bencsmarkokat
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
Stepo
aktív tag
Tudod van,aki a saját kárán tanul. Majd megutálják a zintelt
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Üdv újra itthon!
-
Malibutomi
nagyúr
Na jó mátol tényleg feladtam a milyen gépes topicot, inkább nem is nézem.
Tőlem vehet mindenki i3-at. -
Jim76
aktív tag
Sziasztok!
Tekintettel arra, hogy a teszteket én magam is megtaláltam, utánaolvasgattam dolgoknak, leginkább a saját tapasztalatokra lennék kiváncsi (illetve a véleményekre), hogy amennyiben adott az álábbi néhány dolog:
ASrock 970 Extreme 4 (megtetszett, megvettem)
GT 640 DDR3 - már megvan egy ideje
2x4GB 1600-as HyperX Kingston - már megvolt ez is, de lehet vennék még 2 db-ot belőle, ha kell...melyik FX lenne a legideálisabb választás a 6200, 6300, 8120 trióból (árban ezek férnek bele), ha a terheléses alkalmazásoknál a video szerkesztés/vágás/stabilizálás/renderelés kb.80%-ban, míg a játék max. 20%-ban lesz jelen (néha Dirt3, AssassinsC3 ilyesmi).
Igazából ezek a játékok elmennek a mostani A6-3650-en is a GT 640-el, gond nélkül (nem FullHD-ban persze, de 1440x900-on tűrhető), így leginkább a videókkal való birkózás lenne a lényeg.Megéri a +1modul, vagy a 6200-as magasabb alapórajele fog többet nyomni a latba, vagy esetleg a x3xx-es sorozat tud valami extrát?
Köszi a véleményeket
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
qpec
csendes tag
Hát ma bementem egy helyi számtek boltba a jövő héten beadom a gépem. elmondtam hogy mi a problémám. mondták van alaplap amibe megtudják nézni a procit meg ilyenek. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Majd akkor jövő hét vége felé jelentkezem mert csak jövő héten tudom bevinni és amíg megnézik 2-3 napba telik. Remélem tudnak vele valamit csinálni. Majd megírom, hogy mit mondtak vagy ilyenek. (:
-
laca000
őstag
Kékhalálkor milyen hibakóddal száll el?
Azt sem árt megnézni.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
=HG=
addikt
Én nem hiszem, hogy a lap hibás, bár nem a legjobb választás, az biztos. Bios reset, 1 memória modul-al kell megpróbálni. Ha kékül, akkor wint újra rakni.
(#22191) qpec : bios reset= CMOS reset ( El kéne olvasni a laphoz adott könyvecskét) Áramtalanítás után! Az erre szolgáló jumpert át kell rakni a másik középső-szélső párosra, majd vissza. Vagy ami egyszerűbb: vedd ki az elemet egy negyed órára.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz KaakukK16 #22183 üzenetére
Hát lehet én vagyok a hülye de szerintem a 8120 sokkal jobb és gyorsabb is.
A két Proci más más kategória.
De a jövőben a több szálú programok biztos hogy a 8120-nak a 8 magját részesítik előnyben. Egy két újabb játék már most is szépen profitál a 8magnak hála. Én nem bántam meg hogy meg vettem az új táppal már a tuning is jobban megy ebben a olcsó asrock lapban. a 4ghz-n végre nem droppol.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest