Hirdetés
- Pajac: Hámozott narancs
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik

- 

LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Hardstyler01
tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Állítólag msi szeret túlfeszelni még emlékszem a imádott alaplapom az MSI K9N2 Diamond ra volt csak valami híbridnek indult hűtés ami annyira kilógott a ventikhez hogy szépen tudtam kínálni az 1100T met!
 sőt volt egy srác aki elektromechanikai mérnök volt és mondta hogy szeinte indokolatlan feszek mennek és nem hittem a szememnek amikor valamit átforrasztott a lapján és lejjebb ment az északi híd hőfoka 
Arról még talán a cd-imet mélyén fotóm is lesz ....Sőt ha jól látom az AMD-s lapjaikon nem is nagyon hirdetik hogy hány fázisosak a lapjaik nagy msi/amd fan vagyok de sajnos az inteles apjaikat mitha direkkt jobbra csinálnák lást 370X titánium meg hogy ki találta ki hogy csak b350 -en lesz pci

- 

Hardstyler01
tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Igazából én vagyok az egyedüli aki Turbóval hazsnálja az fx-et szóval csak turbón megy 1,4 ; 4.6 , 5Ghz-en ha mind a 8 mag megy lásd IBT akkor csak alap 3.2:

Mit gondolsz nekem domború a hátlapon van valami rendes megoldás hogy ezt a hátlapi lemezt feltúrbózzam plusz mondjuk ram hűtőkkel van ere valami ragasztó?
Boccs Hogy kételkedtem

- 

Hardstyler01
tag
 - 

Hardstyler01
tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Szia néztem az alaplap hátulját szinte kéz meleg!
Amit már inkább melegnek mondanék az a VRM borda és az Északi híd borda, de egyik sem süt!
Nem mondanám 82-nem mert ahogy észrevettem amikor az Aida szerint AUX 80 fölé megy akkor jönnek a fagyások! Általában nap végére!
Lőttem pár félhivatalos hőfok eredményt a saját mérésem szerint és az aida szerint is amit alaplapnak ír max 60 fokMi a Fene LEHET az AUX?
 - 

jokeph
nagyúr
válasz

Cseneles

üzenetére
						Üdv!
Nekem és Hardstyler fórumtársnak is MSI 970A Gaming Pro Carbon van.
Mindkettőnknek FX 8320e cpu van benne, és egyáltalán nem produkálja az általad leírt jelenségek egyikét se. (lehet csak 2-en mázlisták vagyunk, vagy azért, mert ez az FX 95W TDP osztályú.
 ).Vidáman megkínáltam (alapból valóban túlfeszeli a lap a CPU-t) 3,2 -ről 4,5-re 1,45V-al, majd 1,5 V-al 4,8-ra.

A VRM minden esetben a "langyos" szintet érte el, az "északi híd" nak csúfolt hűtőbordázott rész pedig nem lépte meg a 41 fokot.
A CPU-t én játékvízzel hűtőm, egész pontosan egy Cooler Master Nepton 140-essel, ez 1 DB 140-es radiátort jelent, egy 140-es ventivel, átfújva használva. A Max CPU hőfok az az 56 fok volt 4,8 GHZ-nél.
Nekem ebben a lapban a BIOS nem nyerte leginkább el a tetszésemet, fórumtárssal nagyon átnéztük, de nem találtuk meg benne az "LLC", load-line calibration opciót, pedig ez lenne az igazán kemény és pontos finom tuning szükséglete.
Az ASROCK lapok BIOS-a kezelhetőbb, szerintem (ASROCK 970 PRO 3 R2.0 alapján).Természetesen igazán jó tuningra én sem ajánlom az MSI eme lapját, 990-es lapokból viszont Asrock, Gigabyte és Asus az ok. Főleg a Sabertooth.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 - 

Od!3
tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Nem tudom! Munkatársamnak sokkal jobb lett a gépe az MSI 970 Gaming után. Ott egy FX 8320E került bele és probléma mentesen működik, mondjuk nincs húzva. A másik meg hogy itt szó se volt tuningról. Krisztianby sem írta, hogy akar tuningolni, szóval pláne nem tudom miért hoztad ide. A harmadik, hogy lehet neked valami hibás darab jutott, mert azért azok a lapok nem rosszak egyáltalán. Egy FX 6300 alá tökéletes.

- 

pEtii94!
csendes tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Ki van kapcsolva, config fájlal korlátoztam le direkt 60-ra, nekem 60-nál többre nincs szükségem. (elvileg a v-sync bekapcsolva késleltetést okoz, amit tapasztaltam is, ezért használok inkább config fájlt) A problémám az, hogy sokszor nincs meg a 60, ami kicsit zavar, és ezt próbáltam valamiképp enyhíteni.
 - 

jokeph
nagyúr
válasz

Cseneles

üzenetére
						Üdv! Pont az a baj, hogy a "víz" hűtés nem mozgatja a VRM modul és a CPU socket körül a levegőt... Nem hátrányos a jól átszellőző ház sem.

Nekem is ugyanilyen alaplapom van (vagy hasonló: MSI 970A Gaming Pro Carbon), FX 8320e megy benne 3,2-ről 4,2-re húzva, de csak azért, mert a gyári hűtővel ennyit bír a kocka (itt még nem throttlingol).
Kell majd rá vennem egy normális léghűtőt, azaz egy Noctua DH14 szintűt, ez kb. játékvíz árban van.

- 

lovas001
aktív tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Az hogy milyen értéket dob azt nagyon befolyásolja mennyi és milyen háttér folyamat fut a win alatt. Csak hogy tuti legyen amit mondtam felpöccintettem utána sokkal magasabb feszre. Nem beszélve a ramok órajeléről az NB és HT órajelek is csak 2000 mennek. Ha ezeket mind növeled a számított eredmény is nőni fog.
 - 

Habugi
addikt
válasz

Cseneles

üzenetére
						Normális..

Jah.., lowcost komponensekből összerakott feszszabályzó esetén, lásd kotványabb GTX 970ek, egyébként a popósziklából még ki is nézem de Giga esetében ilyenről még nem is hallottam.

Persze, adja magát hogy VRM/annak hűtése de érted most cserélte le, valami nagyon nem smakkol ott.
 - 

Habugi
addikt
válasz

Cseneles

üzenetére
						Ezesetben welcome back.., emlékszem anno jókat játszottunk a 3DMark topicokban!

A feeling ismerős, nekem is csak ezért volt rajta venti..
(#69951) Tubica:
Egyik shem!

A helyedben én addig nyúznám amíg kiderülne mitől/miért droppol 8szál & normálisabb OC mellett.
Tudom nemrég cseréltél kompletten VRM/NB hűtést/bordákat a lapon.., normálisan felfekszik az új VRM borda, rá tudtad szorítani rendesen?
Az XA-UD3-asnak egyébként van olyan újabb reviziója (1.3 s tán 1.4 ?!) amiben nincs APM a BIOS-okban (always ON), az pont egy kézenfekvő magyarázat lehetne a jelenségre sajnos. - 

Jakuskacsa
senior tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Nálam is ilyen volt az előző kockám, ha megfeszültem sem ment többet 4,5GHz-nél. Ilyen a szerencse, aztán eladtam, asszem 4 ezerrel többért vettem egy másikat, az már lazán tudta/tudja a 4,8 at. Szerencse kell ehhez. Szerintem pont ezek a kockák lettek kiszedve a gyártósorból, és lettek 9370/9590 es névvel eladva.
 - 

- 

Cseneles
őstag
 - 

Pro!Petya
addikt
válasz

Cseneles

üzenetére
						Ugyanezt a lapot cseréltem le egy hete... abban az llc az kb dísznek van benne , disable - auto - enable ennyi az össz opcio , és ahogy észrevettem az auto is inkább disabled-t jelent neki...,
Na most akkor a helyzet nálad az hogy llc enabled, ok , C&Q on
hpc - apm - epu saving kilőve??
Terhelésnél visszaesik a fesz vagy megugrik?
Hogy van fps droppod, mikor a procit állítod?
offset ben a + van beállítva?? csak hogy +0,125V kell az alaphoz...
Sorry a sok kérdésért de nem nagyon értem a szitut , elvileg neked csak a C&Q kell ezért kapcsoltad be az llc-t ,plusz feszt adtál neki és instabil lett??
+1 ViZion hsz-re
 - 

- 

Cseneles
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						M5A97 R2.0....Na a helyzet a kovetkezo, ha Offset modban allitom be a feszultseget, ugyanazon az erteken mint manual modban indtabil, fps drop jelentkezik pedig intelburn lefut hiba nelkul. LLC enable mindket modban... kisser tanacstalan vagyok, 1,325v melett 4000mhz full stabil a 6300-as fx-el, csak offset modban nem es szamomra kisse erdekes hogy ott, +0,125v kell az 1,3 valos feszultseghez
 valakinek otlete? C&c miadt szeretnem az offset modot hasznalni - 

=HG=
addikt
válasz

Cseneles

üzenetére
						Szerintem valamit nem jól mérsz/csinálsz !
Próbáld ki: Először alapon hagysz mindent, meghajtod a procit (prime/linx) és cpu-z-vel méred a feszt (terhelés közben)
Utána beállítod az offsetben mondjuk +0,1 V-ot és ugyan ezt végigjátszod...Lapod droppolásától függően cpu-z ben látnod kell a különbséget.. Persze terhelés közben, mert alapon ugyan annyit fog kapni a proci... - 

- 

komi77
senior tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Kedves Cseneles! Igazad van a vízhűtés témában. Engem csak az aggaszt, hogy majdnem a vga árával megegyező áron jutnék hozzá. Ez tényleg megoldaná a problémámat, de egyrészt nincs rá pénzem, másrészt úgy érzem, hogy egyetlen vga gyártó sem kényszeríthet ilyen helyzetbe. Ezt a problémát meg kellett volna oldaniuk mielőtt piacra dobják a terméket és az is lehet, hogy én egy hibás portékát vettem. Eddig bárhol teszteltem a vga-t mindig ez a jelenség jött elő.
 - 

- 

lovas001
aktív tag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Nos én úgy kezdenék hozzá hogy mindent levennék közel alapra vagy az alá. Ez alatt azt értem hogy nb, nb-ht 2200, ramokat 1600 gyári fesz mellett. az összes energiagazdálkodási funkció kikapcs, apm engedélyez. Fsb 200 ra fixáld először és csak a szorzó és a fesz emelés amit csinálj lépcsönként.
 - 

lee56
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Arra nem gondolsz lehet hogy 80-90°C on érzi csak jól magát? Nálad most már szinte fázik a szerencsétlen.

De most komolyan, nem mondom hogy fölösleges, de pl. nálam négy éve már natúrban van, csak a két házventi meg a proci hűtő mozgatja körülötte a levegőt. És mint sok más 9xx chipsetes sorstársammal meg vagyok "áldva" ezzel az NB csodával, ami a legforróbb pont az alaplapon nagy valószinüséggel.
 De bakker engem nem zavar, erre tervezték, és mivel még mindig megy, adok egy virtuális pacsit a mérnököknek gigáéknál és ennyi, amíg távol tartom a mancsom tőle, addig talán nem lesz semmi baj. 
 - 

Maotun
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						üdv!
Most a ramjaim izgatnak, cl9 1600Mhz 4x4 Gb van most, gondoltam eladom.
Patriot 2x4 Gb cl10 2400Mhz,
Kingston 2x4 Gb cl9 1866Mhz
Corsair 4x4 gb cl7 1600Mhz ebből csak 16gb-os kiszerelés van de CL7!!!-es
közül melyik lenne a jobb a sebesség szempontjából

az ár nem számít 
 - 

válasz

Cseneles

üzenetére
						Ja a CPU NB nálam csak 2400 a 4.5GHz-n (azt nem is bántottam mikor 4.5 fölé emeltem) már világos... a vices szépség a H110i !
 (nekem lég van 
 ) vizestől messze...
igazad van , ha a 4.4 valaminek nem elég akkor főleg "optimized" problem lesz (sajnos)Na holnap próbálkozok kicsit feljebb (érdekességképp / kiváncsiság)

Maotun: még bőven 1.4v alatt vagyok feszben
 (4.5GHz-n) 
L
 - 

válasz

Cseneles

üzenetére
						Próbáltam az 5GHz-t is de ott se kép se hang (igaz a lap határait még nem feszegettem... nem is akarom) szép teljesítmény ettől a laptól / konfigtól (megelégszem vele)
Gondolom nagy hőt termelne +nagy feszen üzemképes
Jobb a 8320-ad mint a 8350-em
 (én csak a 4.5-t néztem, de nem feszegetem tovább a lap / hűtő határait!)
Mivel hűtőd a 4.7GHz-t am. ?
L
 - 

válasz

Cseneles

üzenetére
						Szép

Szerintem én KIT-em is bírná a 2400-at , mert alapba 1866 és bírja a húzást a Vengeance (nem problémázik)
nekem így tökéletesen megfelel (nem így használom... OC profilba elmentve / félrerakva (BIOS) a késöbbi időkre! Am. mindent alapon használok, nálam a fogyasztás ami számit!
 )L
 - 

->Raizen<-
veterán
válasz

Cseneles

üzenetére
						Aida 64 stabilitás tesztet futtatva meg unigine heavent loop-ba hagyva megáll 62 fokon a mag melegedés! Ez szerintem a hűtő lesz nem a paszta. Kg feletti monstrum hűtőt meg nem nagyon akarnék a gépbe szerelni. Most akkor vagy vizezem vagy nem tudom. A h100i-t be tudom szerelni a házamba? Sehol nem találok ez irányú infót. A radiátor a ház tetejére felszerelhető lenne? [link]
 - 

Maotun
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Holnap rendelek memóriákat [ezek talán jobban szerepelnek]
 - 

- 

lee56
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Hát igen, mivel a chip ugyanaz, csak a MHz-ek az eltérés így kis szerencse kérdése az egész. Ráadásul a gyárban sem mindíg válogatnak ám, ha túl sok lett a 4GHz-en gyárilag is stabil FX-8350-nek való, de nem fogy belőle annyi, akkor simán átcímkézhetik a következő szállítmányt és eladják mint 8320..
 - 

edeleny
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						Tényleg kell a Prime95?
Nálam hasonló feszen. (1.32V) FSB 235 X19.5-n megy a gép.
Az ugye 4582 Mhz. A RAM-nak meg 1866.Én az Aida64-t eresztettem rá. Ha 5-10 pecig nem jelez hibát a Stabilitás teszt akkor jó.
A Digi beállításokkal játszottam egy kicsit.
Igy használom már vagy 2 hónapja , soha nem fagyott.
Napi használat, Civilization 5, A fiam a Crysis-t gyűri. Van hogy nálam is megy 10 órákat egyfolytában.Sajnos a hőfokkal küzdök. Idleben 37 körül, terhelve 68°C.
 - 

Gerisz
addikt
válasz

Cseneles

üzenetére
						De elvileg ha APM mellett visszavesz akkor nem "szar" a proci? Nem felel meg a gyári spec-nek.
Nekem is egyébként ahogy nézem a Core Temp-et folyamatosan van 1-2 mag ami ugrál 1,4 és 4 között. (bekapcsolt APM-el)
Így egyébként 1,26V-ra droppol 4Ghz-en a proci terhelve 1,336V-ról.
 - 

Maotun
őstag
válasz

Cseneles

üzenetére
						szia!
nekem 990fx ext4 deszka van a 8350.hez
eddig tuning esetén a 6core modot nem piszkáltam de megprobálom kikapcsolva
1,4v biosba 4,4 ghz 22x200 nál már melegszik a cpu magok 55c (kupak) 76c prime95 alatt feljeb nem ment...
ezek még elfogadható értékek?
nekem a biosz LLC 1/4 , 1/2 disabled és auto belálítást ajánl fel ezt mire álítsam??? - 

miresz
veterán
válasz

Cseneles

üzenetére
						Már írtam neked egyszer,hogy felesleges a 2400Mhz-s memória,semmit sem fog gyorsulni tőle semmi. Az FX-eknek 1866Mhz-ig támogat a mem vezérlőjük hivatalosan. Az meg,hogy mennyit bír még +-ba,az procinként változó,mivel ez már tuning.Nincs két egyforma proci. De szó mi szó felesleges kínlódás.
 - 

Malibutomi
nagyúr
válasz

Cseneles

üzenetére
						Nekem egy K2 van rajta, de az is 1400-on forgott max, és a házban három full halkra leszabályzott venti van.
Azért is járatom ezen a beállításon, igy még tök halk a gép, szeretem ha csendes.
Max ha terhelem a procit, konvertálás, prime ilyesmi, akkor susog halkan a hűtő.Gyiku
A lényeg nem is az amúgy, hanem az azonos órajelen 10-15% amivel erősebb. Vagyis egy 4 gigás vishera felel meg kb egy 4,4-es bullnak. Az AMD minden új cuccot amit a visherába pakolt arra használt, hogy erősebb legyen, nem fogyi csökkentésre. - 

=HG=
addikt
válasz

Cseneles

üzenetére
						Azt látom, hogy minőségi a konfig a leírásból, csak nem volt odaírva a táp, és az a vga+cpu húzva, azért csipegeti a feszt. Nincs ötletem miért nem tudod állítani az NB-t, de nagyon ne keseredj el, mert 2133-on ha stabilan megy, bőven elég. Mint írtam, semmit nem nyersz a 2400-al. Egyébként 1,65V-on megy a memó ?

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
 - Fotó állvány eladó
 - Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
 - Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

sőt volt egy srác aki elektromechanikai mérnök volt és mondta hogy szeinte indokolatlan feszek mennek és nem hittem a szememnek amikor valamit átforrasztott a lapján és lejjebb ment az északi híd hőfoka 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)