- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lesz belőle egy kisebb logoutos cikk, csinálok hozzá méréseket. Egyébként egy R5 2600 az utód, ami valszeg fix 4GHz köré lesz húzva, majd ahogy bírja. Főleg az lesz majd az érdekes, hogy mennyivel csökken a fogyasztás, miközben érezhetően nagyobb teljesítményt ad le a proci...
Úgy kb. ezeket nézem meg a cikkhez: Civ vi, Tomb Raided (2013), Rise of the Tomb Raider, Wart thunder, ME Andromeda, Unigine benchmarkok. Az Andromédát kivéve mindegyiknek van rendes benchmarkja, így nem kell vele kínlódni.
Az FX-emet meg szerintem nem tartom meg, eladom alaplappal, rammal együtt. Igazából még megvan az előző, kicsit megbarnult AM3-as alaplapom is 2*4GB rammal meg egy 2 magos Athlon procival és az előző tápommal, szóval ha nagyon kellene egy tartalék gép valamiért, akkor van mihez nyúlni.
TRitON: adhatsz neki egy ventit, ami közvetlen a VRM-re fúj, az sokat számít. Elég neked ez a proci 4K gaminghez?
-
Omli85
őstag
Saber VRM és a hűtése elég brutál, max meg lehet támogatni egy kisebb ventivel bár nálam azért volt ventizve mert vízzel volt hűtve a cpu és legyen valami légmozgás a deszkán is.
1.560V mellet se droppolt benchek alatt 5GHz-n. 0-24-ben használtam 1.488v-vel több órás h264 encode melókkal és nem igen melegedett el 60 foknál jobban a vrm emlékeim szerint, sajnos nem találtam képeket most így hirtelenjében. Max IBT alatt lehet kicsit megizzasztani de ott is elvan köszöni szépen.
Speckó hűtés az FX9xxx modellek esetén azért kell a cpu-ra mert meg vannak küldve fesszel elég szépen és hűtő legyen a kupakon aki azt megfogja ha gyepálva van :]. Semmivel nem kér többet mint egy agyon húzott FX8xxx modell esetén. -
lee56
őstag
Elvileg csak nagy teljesítményű videókártyáknál lehet gond. Egy RX480 nem tudom mennyire érzékeny erre. Tippre mondom a sávok hiánya nagyobb probléma lehet. Anno néhány játékban X8-ra levett 7850-t is megéreztem, X4-en meg már jóval több helyen okozott feltűnő laggot. 1.1 vs 2.0 X16 esetében passz, de szerintem még mindig jobban jártál így, mintha a sávokból venne vissza.
-
lee56
őstag
No pedig már kezdtem azt hinni, hogy megoldódott a problemád.
Softveres oka is lehet drivertől a windózig, 3-th party programokon át kb bármi.
Először is, mindent kapcsolj le minden fölösleges mérő progiból is lépjél ki, friss win indítás után lehetőleg és GPU-Z-n kívül ne fusson tényleg semmi, ha annál is azt látod hogy hibába indítod el a kis render tesztet, ami a bus interface mellett levő kis kérdőjelre kattintva előjön és akkor se vált felfelé aía.
Na szóval ha tényleg nem jó, még mindig adott a lehetőség, hogy kikapcsold a PCI-E energiatakarékosságot, ami elvileg egyébként jótékonyan ezt okozza, legalábbis terheletlen állapotokban mindenképp.:
Win1064b esetén : Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Speciális energiabeállítási beállítások módosítása\PCI-E\ gombocska lenyitása alatt kapcsolhatod ki
Ha ez se vezetne eredményre, és új windows felrakása estén még mindig fennálna, akkor lehetne gyanakodni hardveres hibára, VGA vagy alaplap részéről szerintem.
-
-
lee56
őstag
PCI-E-nél is vannak energiatakarékossági szintek, tök normális ha amikor nem használod a VGA kártyád, az visszavesz a sebességből, és amúgy ezt is lehet kapcsolni ha nem tetszik.. Más kérdés viszont ha mindig ezt műveli (terhelés alatt is), én megnézném rendesen a helyén van-e a kártya a PCI-E foglalatba ez esetben, de nem árthat az sem ha megtisztítod óvatosan, főleg ha rég lett takarítva a (gép)házadban. A porcicák kedves háziállatok, de néha biza okozhatnak furcsaságokat.
Mondjuk nekem régi kártyámmal a PCI-E sávokat vette vissza valamiért X8, X4 lett az X16-ból, ott a kártya görbülése okozta a galibát, mint kiderült nem kevés fejvakarás után.
-
ViZion
félisten
-
macy
addikt
Nos, nem örülünk Vincent. Wildlands megy 4.5-ön, 1.45V-tal - ami HWInfo szerint belenyalt az 1.456-ba - tartva az 54-55°-ot 1800-as fordulaton. IBT viszont elhasal standardon a harmadik körben. Most nem tudom, hogy rosszul van belőve a gép vagy ennyit tud a proci. Bár az is lehet, hogy az alaplap nem bírja a kiképzést.
-
Askformore
senior tag
Nem throttlingol (még), de ha már most 68 fokos alapon, akkor mi lesz júniusban? Szerintetek sokkal többet mutat az alaplap szenzora, mint a valóság? Amikor a Dark Rock 3 volt fent, leteszteltem egy Star Wars Battlefronttal ami addig tükörsimán ment.. akkor viszont elkezdett szaggatni.. majd gyorsan alt+tab, és 78 fokot mutatott a HWinfo.. szóval ebből kiindulva talán jól mér.
-
Askformore
senior tag
Nálam is 4.3. A harmadik hűtővel próbálom hűteni, és sajnos nem lehet. Nagy proci igényű játékokban elengedi a hőfokot. Sajnos ez ilyen. Komolyan gondolkodok egy cserén, csak még azt nem tudom hogy mire. Nyáron így nem is tudok játszani, mert lesz vagy 75 fokos a proci, úgy meg throttlingolni fog.
-
Jakuskacsa
senior tag
-
lolal
senior tag
Attól hogy te így vélekedsz ez nagyon sajnálatos. Rengetegen ilyenkor tényleg örülünk hogy együtt a család és egymásnak vagyunk. Sajnálom hogy egyes emberek önhibájukból vagy azon kívül nem tudják ezt megtapasztalni. De majd eljön talán az az idő akárhány éves is leszel amikor értékelni fogod. Akár a gyereked akár az unokád miatt.
-
Pro!Petya
addikt
Megoldottam hogy tudod beállítani az fps kijelzést Ab nélkül
1. elindítod az AB-t + a HW-t a rivatunerrel (így kapsz fps kijelzést ami látható lesz a HW táblázatba) Persze csak használat közben ,szval le kell ablakolni ..
2 . Ekkor kell a HW-ban OSD (RTSS) -nél az FPS-t engedélyezni!!!
És innen kezdve nem kell többet az msi AB
Ma is rájöttem erre arra , -1 program ami nem kell hogy fusson többet
-
Plasticbomb
addikt
Nézd meg a base clockot is, nálam ha elmésznek "hihetetlen" értékre az értékek, akkor általában a base is elmászik= bug. Sokszor csak 10-20 MHz-t mászik el, de volt már, hogy kemény felére esett a base a szoftver szerint... Ettől még stabil, rendesen működik a szoftver, csak az egyik mérési időpontban visszaad valami mást... Csak feltétlezéseim vannak, miért jelentkezik. (Mi történt a többi értékkel?)
Jakusj: Nem tudom, miért maradt ki a 990es chipkészletből ez a funkció, de pl A88as Asus Crossblade Rangerben van ilyen opció is, ahol modulonként 1 magot tilt. Itt a CPU saját beállításai alatt vanak eldugva, ahol a CnQ C6 IOMMU stb dolgokat lehet ki/bekapcsolni.
-
Jakuskacsa
senior tag
Próbáld ki több monitorozó progival is, ha ott is ugrik ennyit akkor tényleg utána kell járni, ha nem, akkor softw. bug.
Na ez most mehetne egybe is akár ha valaki erre jár.. elfelejtettem hogy mehet egybe is (pár sör után már lankad a figyelem)
Ekyo 4+1 vrm.. ugyanaz a helyzett mint följebb, sőt még rosszabb. Állandó laggod lenne szerintem még akkor is, ha csak "netezésre" használod.
-
Tanisz
senior tag
Szia,
Igen jogos , aidaról én is halllottam, hogy nem teljesen megbízható
Így megnéztem a HWInfo-val is
Most az elmúlt órában terheltem egy csöppet
Futtattam teszteket (pl 3D mark,CPU stress).HWInfo ezeket az értékeket mutatja:
minimum 21,1 fok,
Maximum 36,5 fok,
avarage 28,6 fok
a pillanatnyi pedig mindig változik 22 és 33 között.Jobban belegondolva egész jó értékek ezek, főleg hogy egy CM Silencio 650 házban vannak
A procira Ti mennyi pasztát kentek?
Én elég vékonyan kenem rá, aztán elegyengetem a teljes felületen. -
-
Habugi
addikt
Húzd fel legalább 4.5-ig a tunningra gyártott procidat, csodás élményben lesz részed!
Az NV-re külön nem mondok inkább semmit, a "szimulátorra Intel+NV kell" akkorát ütött, hogy még mindig a hatása alatt vagyok..
Másfél-két hónapja úgy Arma3-azok pár barátommal, hogy a saját dedikált szerómra lépek be kliensként.
2modul/4szál a dedikáltnak és 2modul/4szál a kliensnek.
Nagyobbik sziget, Altis, jópár moddal / rengeteg unittal.Főleg Aliveot nyomatunk, 30GB virtuális memóriával (8GB Ram+22GB lapózófájl SSD-n+dedikált+kliens).
4.5Ghz alatt megse merem tippelni hogyan futna.., ha valamin hát az Armán hátrányban van az FX, de azért simán szintbe lehet hozni!Húzd meg a procid, CPU-NB is mehet legalább 2400ig, egészen más lesz.
Csak hogy lásd nem a levegőbe beszélek: -
RVR400
veterán
Kb procihőmérsékleten mozoghat, ha ugyanaz a VRM része kb, mint a 970 Extreme3-nak, mivel remekül tudják egymást fűteni, de 65-ig amúgy simán felmegy. Az Asrock 890FX-en olyan 53 fok volt maxom (ventivel), most az Asus 48 körül van. (Prime alatti maximális hőmérsékletek)
-
szabjan
tag
-
Gaberking
senior tag
Szia!
[thermalright silver arrow sb-e extreme]. Gondolom, ezzel megpróbálhatom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Okos Otthon / Smart Home
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700KF
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged