- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giii
senior tag
válasz
stratova #20198 üzenetére
Haver i3-3220-ast és Nvidia 650 1gb.150 volt a keret.Nem azért választottam AMD vonalat mert ...... amúgy igen AMD-s vagyok.De azt gondolom hosszútávra ne egy 2 magos jószágot válasszon.Végig néztema mostani teszteket... Lehetne ennél jobb gépet is ..... de a pénz ahogy írtad nagy úr. Alaplapnál is megvoltam lőve,de a 970 extreme 3 alapon elboldogul vele sztem .... csupán felbosszantott azzal,hogy szerinte havi 9000 huf megy el a gépre(áram).Nah mondom áljunk meg egy szóra.24/7 be sem lenne annyi amennyi.Elmondtam neki azt is,hogy tény az hogy inteléknél nem szoks a falból kicimbálni a vezetéket a falból... de azt gondolom ez az AMD konfig nem olyan rossz játékra. Anno vettem a Thuban x6 1055-öst+Club3D 6970 coolstreamet.Az 1055-ös 125W- TDp-s ,de mint tudjuk nagyon szépen alulfeszelhetők a Phenom 2-esek.Így jóval kevesebbet eszik.Igaz néhol CPU limitem van a 2,8-3,3-nál.Húznom kell,de egy jó lap is kell mert anno azon sporoltam.ami most van az 3+1-es vrm
kinéztem gigáéknál az 990 FXA Ud5-öt.azzal menne a tuning.
nah kicsit elkalandoztam.Lényeg az,ha alulfeszelem a piledrive-ot,akkor sztem nem eszik "olyan" sokkal többet az Ivy-nél. Természetesen saját vélemény.
És ami fontos szerintem ez a gép 1-2 évnél tovább eldöcög ....max vidikarit kell cserélni -
stratova
veterán
Az arányokat nézve ez egy logikusan összeválogatott konfig. A pénz nagy úr, tipikusan a melyik ujjamba harapjak esete. Ilyenkor csak azt kell majd elfogadnia haverodnak, hogy jó eséllyel egyben lesz idővel célszerű cserélni a gépet, ha nem 1 v. 2 évre veszi (egy HD 7870-nel még egy alapfeszes tuninggal szvsz elboldogul).
-
Giii
senior tag
Fx 6300,Sapphire7850 2gb Oc plusz alaplap plusz vinyó.Hexa 400-as táp.
Hogyan lehet pontosan kiszámolni a fogyasztást havi szintre?
Teszem fel napi 4-5 óra játék(terhelve van a gép)
Persze filmnézésnél+netezésnél "ló..art" nem eszik(persze itt is vannak eltérések bla bla bla)Persze kicsit alulfeszelve.... akkor sztem nem zabálja ki a kábeleket a falból?!!
helyzet az hogy nincs mérőmüszerem
-
Giii
senior tag
Fx 6300-as proci megy bele.Sajnos a keret nem engedte.Ha jobb lapot szerettem volna,akkor viszont a kártyából kelett volna engednem.7850 2Gb helyett talán belefért volna csak 1Gb-ás kiszerelésben.De hosszútávra inkább 2 Gb.GCN miatt AMD.A 6300-as 3,5-ön pörög alapon ezta turbo core felviheti 4-4,1-re is.Gondolom a 4+1-es VRM elbírja.Tuning nem kell havernak.(azt sem tudja mi az)
-
=HG=
addikt
A 8320 mennyi feszt kér 4,5 Ghz-hez ? Az én volt 8120-am 1,415v-al ment 4,5-öt...
-
gyiku
nagyúr
-
kovsol
titán
Futtasd le egymás után többször és az NB órajelét emeld meg akkor gyorsabban fogja kezelni a ramokat, meg tedd át 1T -re. Bár szerintem sok értelme nincs bűvölni a magasabb MB/s -t, mert legtöbb alkalmazás nem profitál belőle szinte semmit.
Úgy érzed megérte a cserét amúgy? Mennyivel gyorsabb ? 5-10% kb nem ? Vagy a melegedés és a fogyasztás volt a szempont főleg ?
-
kungzi
veterán
970-es lapokban van olyan, ami tudja a 8x-8x cf-t?
990fx tudom hogy tudja a 16x-16x-t
-
Giii
senior tag
FX 6300-as ki tudja hajtani egy sapphire 7850 2Gb Oc-t? elöre is köszönöm!
sajnos érdemi választ nem kaptam a másik kérdésre ,szóval itt is feltenném
Asrock 970 extreme 3
asrock 970 pro3véleményeket kérnék szépen ....
-
kungzi
veterán
-
kovsol
titán
válasz
xatos3 #20173 üzenetére
Pedig asrocknak és az msinek is vannak jó alaplapjai.
(#20175) DeadMeat nem konkrétan 970 -re gondoltam, hanem ő teljesen úgy tűnt számomra, hogy általánosságban kijelenti, hogy csak asus és giga lapok a jók.
Nekem egy ext3 még mindig itt figyel a polcon amúgy, csak tudnám minek xD talán összerakok öcsémnek majd belőle egy gépet fx6300 al, meg egy 7770 el szépen muzsikálna az a lap. -
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #20165 üzenetére
Na most megint gép előtt vagyok. Tuning érdekel? Mert most engem igen
.
Megnézem ezt az 1,28-at ha én állítom be akkor mennyit droppol, mert nem tudom ez miről van.0,5V-ot droppol a Biosban beállítotthoz képest úgy néz ki a lap.
-
ebegab92
senior tag
válasz
ALONSO11 #20166 üzenetére
Ezt a lapot kerüld nagy ívben,mert nincs rajta FET-hűtés,és nem tudni,hogy melyik revisiont fogod megkapni.A VRM-je sem igazán jó a hallottak alapján,északi hídja melegszik nagyon,és a hűtőborda nem sokat segít rajta.
Ha nem kell CF/SLI,illetve nem tuningolsz,akkor egy 970-es chipsetes lap bőven elég.MSI-k nem túl meggyőzően néznek ki,ASUS-ok a 6+2 tápfázissal,FET-hűtésekkel jobbnak tűnnek.Lista róluk.A 760G-s chipseteseket hagyjad,mert az már régi technológia.ASUS M5A97 EVO R2.0,amit javasolni tudok -
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20158 üzenetére
Meg is kérdem az új nagykeres kontaktomat, mennyi az annyi
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20155 üzenetére
nagyon olcsó 0
ó ez angyal szmájli akár lenni, de a ph nem ismeri a telefon szmajlijat
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20153 üzenetére
pl. de a masik, 10-15k 10% teljesítményért? Fölösleges a csere szvsz. Én fogok cserélni 8320-ra, vagy joaras 8150-re..
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #20151 üzenetére
FX8320
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #20134 üzenetére
tényleg finom, a jó kis 6300-am is jó helyen van, alapon...
jöjjenek azok a konzolok, oszt' b_sszon már oda ájemdé valamit a többieknek, emrt ez már nem állapot -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #20144 üzenetére
Igen, tudom, részben az ő tanácsára szereztem ezt be. Köszönöm.
-
Gerisz
addikt
válasz
Na akkor nem hagyom tovább a dobozában, adok magamnak egy óra szabadságot szórakozni.
-
laca000
őstag
válasz
BomiBoogie #20143 üzenetére
Én azzal tolom, ezért vettem
Elég gáz, hogy a CoreI7 3770k-t veri -
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie #20143 üzenetére
A 870-el miresznek jók a tapasztalatai.Meg a visherát jobban bírják úgy fest.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Ez igen biztató, lehet, mégis elég egy 8350-et vennem.
Egyébként, ha benne van az alaplap támogatási listájában (tudom, hogy csak 4+2-es lap), akkor azért alapórajelen gondolom, gond nélkül menne benne.
-
kungzi
veterán
úgy látom az fx6300 sincs annyira szar helyen
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20138 üzenetére
Dehogy kell
-
- = Zk = -
félisten
csak bekell szereznem egy 8350-et
-
Asbee
veterán
válasz
Na, ez nagyon szép teljesítmény.
-
zack
nagyúr
válasz
De jól megy az FX 8350...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
több ez, mint "nem rossz"
-
Gerisz
addikt
válasz
Malibutomi #20127 üzenetére
Jobb a Cryengine3 FX-el?
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #20127 üzenetére
Én ezt várom PC-re, de majd csak összel jön..
-
csongi
veterán
En is , csak kivancsi voltam milyen
verpistinek jo lesz
Mas: A problema nem szunt meg. Ujra belemasztam a uefi be. A ramokat alapbol 1333 nak latja, de az1600idozitesekkel. Ezt most ugy hagytam. Szorzo 18 fesz 1;35V .
A cpu beallitasoknal a cpu thermal throttle 25% volt. Kikapcsoltam. Lehet ez csinalta a cirkuszt, mert 41 cpu homersekletnel mar elkezdett belassulni a gep, majd miutan visszabb hult megint ment tuvabb.
Most itt megy a prime fel orat ennyi ido alatt mar jele volt a bahalasnak. A ramot kissebb orajelen hagyjam kisebb idozitessel vagy tegyem vissza 1600ra? Fx nel melyik a jobb? -
Malibutomi
nagyúr
Ooooo yess!
Most néztem meg, a legvárósabb játékom (Star Citizen) is cryengine3-as lesz. Jól fog futni...Videó ha valaki nem hallott róla:
[link] -
FeRRaR1
őstag
válasz
csongi #20116 üzenetére
Mugen 2 nálam is, letöltés meg a net az semmi kb, azzal nem tudod megnézni hogy stabil e.
Nem kevés neki, nálam 4600-on nyaldosott bele a 60-ba, ezért döntöttem végül a 4400 mellett, így éppen hogy nem éri el.
Arctic f12 pwm pro van rajta alapból 600-700 rpm, a max 1200-1300 standard szabályzással, silentel kicsit lassabb, pár fokkal melegebb, de így is úgy is hangtalan, és nagyon okosan szabályoz. -
FeRRaR1
őstag
válasz
csongi #20111 üzenetére
Példány függő, 1,3300 ha jól rémlik
Mást is állítottál, vagy csak a CPU kapott tuningot?
Ram, NB vagy HT túlhajtás miatt is dobhat hibát.
De próbaképpen nyugodtan adhatsz neki többet, állítsd 1,4 V-re ha úgy stabil a 3300 kezd el emelni az órajelet. De fontos hogy minden más alapon legyen, egyszerre csak egy dolgot tuningolunk.
-
csongi
veterán
Állandóan fagyok,Legalábbis Crysis 3 alatt. Az alaplapon 1,375V feszültséget állítottam, de Aida 64 teszt alatt 3300Mh órajelen 1,312 V CPU-Z szerint.
Defult állapotb a lap 1,3V-ot ad a procinak. Létezhet az hogy ez kevés? Mi az átlagos fesz amit ezeken lehet adni? -
ebegab92
senior tag
Hát,nemtom,de ez az AVX-es LinX már 6 perce megy,és még semmit sem dobott
A másik valamiért gyorsabb volt (AVX nélküli)
-
ebegab92
senior tag
válasz
BomiBoogie #20106 üzenetére
Tudom,elég szubjektíven pontoz
Én csak a LinX eredményt kevesellem
Valaki tudja,hogy miért?
Hétfőn lesz 1 hetes a proci!Különösebben nem melegszik,stabilan megy az ASRock 970 Extreme3-as lapomban
-
ebegab92
senior tag
-
direwolf
őstag
Úgy van, én is erről írtam. Arra leszek kíváncsi, hogy mit tud majd a PS4, mert az lesz az igazi villantása a heterogén amd platformnak. Én nagyon szurkolok, hogy sikerüljön valami igazán nagyot dobbantani, és minél több fejlesztői agyat átállítani az "új" architektúrára, mert ezen a mostanin már nem sokat lehet optimalizálni.
-
FeRRaR1
őstag
Nem gondolom, ha nem teszteltem, de az nem ma volt, mivel lassan egy éve Full HD-n vagyok, előtte pedig 1680x1050 volt 5 évig, előtte volt 1280x1024
Akkori játékokkal, az akkori gépemen erre jutottam, hogy előbb lesz a VGA szűk mint a CPU.
De ezek ha jól emlékszem még X1650 Pro és X1950 Prok voltak.
De az DX9 és Win XP volt...
Ha te ezt tapasztaltad, akkor bizonyára úgy van
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mozilla Firefox
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CNC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest