- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giii
senior tag
válasz
stratova #20198 üzenetére
Haver i3-3220-ast és Nvidia 650 1gb.150 volt a keret.Nem azért választottam AMD vonalat mert ...... amúgy igen AMD-s vagyok.De azt gondolom hosszútávra ne egy 2 magos jószágot válasszon.Végig néztema mostani teszteket... Lehetne ennél jobb gépet is ..... de a pénz ahogy írtad nagy úr. Alaplapnál is megvoltam lőve,de a 970 extreme 3 alapon elboldogul vele sztem .... csupán felbosszantott azzal,hogy szerinte havi 9000 huf megy el a gépre(áram).Nah mondom áljunk meg egy szóra.24/7 be sem lenne annyi amennyi.Elmondtam neki azt is,hogy tény az hogy inteléknél nem szoks a falból kicimbálni a vezetéket a falból... de azt gondolom ez az AMD konfig nem olyan rossz játékra. Anno vettem a Thuban x6 1055-öst+Club3D 6970 coolstreamet.Az 1055-ös 125W- TDp-s ,de mint tudjuk nagyon szépen alulfeszelhetők a Phenom 2-esek.Így jóval kevesebbet eszik.Igaz néhol CPU limitem van a 2,8-3,3-nál.Húznom kell,de egy jó lap is kell mert anno azon sporoltam.ami most van az 3+1-es vrm
kinéztem gigáéknál az 990 FXA Ud5-öt.azzal menne a tuning.
nah kicsit elkalandoztam.Lényeg az,ha alulfeszelem a piledrive-ot,akkor sztem nem eszik "olyan" sokkal többet az Ivy-nél. Természetesen saját vélemény.
És ami fontos szerintem ez a gép 1-2 évnél tovább eldöcög ....max vidikarit kell cserélni -
stratova
veterán
Az arányokat nézve ez egy logikusan összeválogatott konfig. A pénz nagy úr, tipikusan a melyik ujjamba harapjak esete. Ilyenkor csak azt kell majd elfogadnia haverodnak, hogy jó eséllyel egyben lesz idővel célszerű cserélni a gépet, ha nem 1 v. 2 évre veszi (egy HD 7870-nel még egy alapfeszes tuninggal szvsz elboldogul).
-
Giii
senior tag
Fx 6300,Sapphire7850 2gb Oc plusz alaplap plusz vinyó.Hexa 400-as táp.
Hogyan lehet pontosan kiszámolni a fogyasztást havi szintre?
Teszem fel napi 4-5 óra játék(terhelve van a gép)
Persze filmnézésnél+netezésnél "ló..art" nem eszik(persze itt is vannak eltérések bla bla bla)Persze kicsit alulfeszelve.... akkor sztem nem zabálja ki a kábeleket a falból?!!
helyzet az hogy nincs mérőmüszerem
-
Giii
senior tag
Fx 6300-as proci megy bele.Sajnos a keret nem engedte.Ha jobb lapot szerettem volna,akkor viszont a kártyából kelett volna engednem.7850 2Gb helyett talán belefért volna csak 1Gb-ás kiszerelésben.De hosszútávra inkább 2 Gb.GCN miatt AMD.A 6300-as 3,5-ön pörög alapon ezta turbo core felviheti 4-4,1-re is.Gondolom a 4+1-es VRM elbírja.Tuning nem kell havernak.(azt sem tudja mi az)
-
=HG=
addikt
A 8320 mennyi feszt kér 4,5 Ghz-hez ? Az én volt 8120-am 1,415v-al ment 4,5-öt...
-
gyiku
nagyúr
-
kovsol
titán
Futtasd le egymás után többször és az NB órajelét emeld meg akkor gyorsabban fogja kezelni a ramokat, meg tedd át 1T -re. Bár szerintem sok értelme nincs bűvölni a magasabb MB/s -t, mert legtöbb alkalmazás nem profitál belőle szinte semmit.
Úgy érzed megérte a cserét amúgy? Mennyivel gyorsabb ? 5-10% kb nem ? Vagy a melegedés és a fogyasztás volt a szempont főleg ?
-
kungzi
veterán
970-es lapokban van olyan, ami tudja a 8x-8x cf-t?
990fx tudom hogy tudja a 16x-16x-t
-
Giii
senior tag
FX 6300-as ki tudja hajtani egy sapphire 7850 2Gb Oc-t? elöre is köszönöm!
sajnos érdemi választ nem kaptam a másik kérdésre ,szóval itt is feltenném
Asrock 970 extreme 3
asrock 970 pro3véleményeket kérnék szépen ....
-
kungzi
veterán
-
kovsol
titán
válasz
xatos3 #20173 üzenetére
Pedig asrocknak és az msinek is vannak jó alaplapjai.
(#20175) DeadMeat nem konkrétan 970 -re gondoltam, hanem ő teljesen úgy tűnt számomra, hogy általánosságban kijelenti, hogy csak asus és giga lapok a jók.
Nekem egy ext3 még mindig itt figyel a polcon amúgy, csak tudnám minek xD talán összerakok öcsémnek majd belőle egy gépet fx6300 al, meg egy 7770 el szépen muzsikálna az a lap. -
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #20165 üzenetére
Na most megint gép előtt vagyok. Tuning érdekel? Mert most engem igen
.
Megnézem ezt az 1,28-at ha én állítom be akkor mennyit droppol, mert nem tudom ez miről van.0,5V-ot droppol a Biosban beállítotthoz képest úgy néz ki a lap.
-
ebegab92
senior tag
válasz
ALONSO11 #20166 üzenetére
Ezt a lapot kerüld nagy ívben,mert nincs rajta FET-hűtés,és nem tudni,hogy melyik revisiont fogod megkapni.A VRM-je sem igazán jó a hallottak alapján,északi hídja melegszik nagyon,és a hűtőborda nem sokat segít rajta.
Ha nem kell CF/SLI,illetve nem tuningolsz,akkor egy 970-es chipsetes lap bőven elég.MSI-k nem túl meggyőzően néznek ki,ASUS-ok a 6+2 tápfázissal,FET-hűtésekkel jobbnak tűnnek.Lista róluk.A 760G-s chipseteseket hagyjad,mert az már régi technológia.ASUS M5A97 EVO R2.0,amit javasolni tudok -
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20158 üzenetére
Meg is kérdem az új nagykeres kontaktomat, mennyi az annyi
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20155 üzenetére
nagyon olcsó 0
ó ez angyal szmájli akár lenni, de a ph nem ismeri a telefon szmajlijat
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20153 üzenetére
pl. de a masik, 10-15k 10% teljesítményért? Fölösleges a csere szvsz. Én fogok cserélni 8320-ra, vagy joaras 8150-re..
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #20151 üzenetére
FX8320
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #20134 üzenetére
tényleg finom, a jó kis 6300-am is jó helyen van, alapon...
jöjjenek azok a konzolok, oszt' b_sszon már oda ájemdé valamit a többieknek, emrt ez már nem állapot -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #20144 üzenetére
Igen, tudom, részben az ő tanácsára szereztem ezt be. Köszönöm.
-
Gerisz
addikt
válasz
Na akkor nem hagyom tovább a dobozában, adok magamnak egy óra szabadságot szórakozni.
-
laca000
őstag
válasz
BomiBoogie #20143 üzenetére
Én azzal tolom, ezért vettem
Elég gáz, hogy a CoreI7 3770k-t veri -
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie #20143 üzenetére
A 870-el miresznek jók a tapasztalatai.Meg a visherát jobban bírják úgy fest.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Ez igen biztató, lehet, mégis elég egy 8350-et vennem.
Egyébként, ha benne van az alaplap támogatási listájában (tudom, hogy csak 4+2-es lap), akkor azért alapórajelen gondolom, gond nélkül menne benne.
-
kungzi
veterán
úgy látom az fx6300 sincs annyira szar helyen
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20138 üzenetére
Dehogy kell
-
- = Zk = -
félisten
csak bekell szereznem egy 8350-et
-
Asbee
veterán
válasz
Na, ez nagyon szép teljesítmény.
-
zack
nagyúr
válasz
De jól megy az FX 8350...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
több ez, mint "nem rossz"
-
Gerisz
addikt
válasz
Malibutomi #20127 üzenetére
Jobb a Cryengine3 FX-el?
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #20127 üzenetére
Én ezt várom PC-re, de majd csak összel jön..
-
csongi
veterán
En is , csak kivancsi voltam milyen
verpistinek jo lesz
Mas: A problema nem szunt meg. Ujra belemasztam a uefi be. A ramokat alapbol 1333 nak latja, de az1600idozitesekkel. Ezt most ugy hagytam. Szorzo 18 fesz 1;35V .
A cpu beallitasoknal a cpu thermal throttle 25% volt. Kikapcsoltam. Lehet ez csinalta a cirkuszt, mert 41 cpu homersekletnel mar elkezdett belassulni a gep, majd miutan visszabb hult megint ment tuvabb.
Most itt megy a prime fel orat ennyi ido alatt mar jele volt a bahalasnak. A ramot kissebb orajelen hagyjam kisebb idozitessel vagy tegyem vissza 1600ra? Fx nel melyik a jobb? -
Malibutomi
nagyúr
Ooooo yess!
Most néztem meg, a legvárósabb játékom (Star Citizen) is cryengine3-as lesz. Jól fog futni...Videó ha valaki nem hallott róla:
[link] -
FeRRaR1
őstag
válasz
csongi #20116 üzenetére
Mugen 2 nálam is, letöltés meg a net az semmi kb, azzal nem tudod megnézni hogy stabil e.
Nem kevés neki, nálam 4600-on nyaldosott bele a 60-ba, ezért döntöttem végül a 4400 mellett, így éppen hogy nem éri el.
Arctic f12 pwm pro van rajta alapból 600-700 rpm, a max 1200-1300 standard szabályzással, silentel kicsit lassabb, pár fokkal melegebb, de így is úgy is hangtalan, és nagyon okosan szabályoz. -
FeRRaR1
őstag
válasz
csongi #20111 üzenetére
Példány függő, 1,3300 ha jól rémlik
Mást is állítottál, vagy csak a CPU kapott tuningot?
Ram, NB vagy HT túlhajtás miatt is dobhat hibát.
De próbaképpen nyugodtan adhatsz neki többet, állítsd 1,4 V-re ha úgy stabil a 3300 kezd el emelni az órajelet. De fontos hogy minden más alapon legyen, egyszerre csak egy dolgot tuningolunk.
-
csongi
veterán
Állandóan fagyok,Legalábbis Crysis 3 alatt. Az alaplapon 1,375V feszültséget állítottam, de Aida 64 teszt alatt 3300Mh órajelen 1,312 V CPU-Z szerint.
Defult állapotb a lap 1,3V-ot ad a procinak. Létezhet az hogy ez kevés? Mi az átlagos fesz amit ezeken lehet adni? -
ebegab92
senior tag
Hát,nemtom,de ez az AVX-es LinX már 6 perce megy,és még semmit sem dobott
A másik valamiért gyorsabb volt (AVX nélküli)
-
ebegab92
senior tag
válasz
BomiBoogie #20106 üzenetére
Tudom,elég szubjektíven pontoz
Én csak a LinX eredményt kevesellem
Valaki tudja,hogy miért?
Hétfőn lesz 1 hetes a proci!Különösebben nem melegszik,stabilan megy az ASRock 970 Extreme3-as lapomban
-
ebegab92
senior tag
-
direwolf
őstag
Úgy van, én is erről írtam. Arra leszek kíváncsi, hogy mit tud majd a PS4, mert az lesz az igazi villantása a heterogén amd platformnak. Én nagyon szurkolok, hogy sikerüljön valami igazán nagyot dobbantani, és minél több fejlesztői agyat átállítani az "új" architektúrára, mert ezen a mostanin már nem sokat lehet optimalizálni.
-
FeRRaR1
őstag
Nem gondolom, ha nem teszteltem, de az nem ma volt, mivel lassan egy éve Full HD-n vagyok, előtte pedig 1680x1050 volt 5 évig, előtte volt 1280x1024
Akkori játékokkal, az akkori gépemen erre jutottam, hogy előbb lesz a VGA szűk mint a CPU.
De ezek ha jól emlékszem még X1650 Pro és X1950 Prok voltak.
De az DX9 és Win XP volt...
Ha te ezt tapasztaltad, akkor bizonyára úgy van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged