- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
macy
addikt
Ha minden igaz, a héten megválok a jó kis Asrock 990fx extreme4 - FX8320 kombótól. Jó kis cucc de sajnos már kevés. Egy Crosshair VI Hero - Ryzen 7 2700x jön helyette, remélem jó lesz. Új VGA-ra már nem maradt pénz, az a project csúszik pár hónapot.
-
macy
addikt
Úgy tűnik nem úszom meg az újrapasztázást, pedig nagyon nem akartam.Teljesen szét kell szednem a gépet, alaplapot is ki kell szedni, mert nincs szerelőablak a proci mögött. Melegszik a kocka, a hűtőborda meg tök hideg.
-
macy
addikt
-
macy
addikt
válasz
rantotthusi #72439 üzenetére
Realtek progiban nincs? Meg elvileg a windows hangbeállításoknál is lennie kellene magas és mély állítási lehetőségnek.
-
macy
addikt
Zárjátok már le végre, elbaxta, legközelebb majd jobban figyel. Ennyi.
-
-
macy
addikt
válasz
Askformore #71733 üzenetére
Ja hogy én pont a socket hőt sasoltam. Köszi. Lejjebb vettem a HT-t 2600-ról 2400-re. Most viszi a 4.5-öt 1.45V-tal. Viszont a PCIe Link Speed megint csak 2.5GT/s valamiért és a csatira is csak 1.1-et ír 2.0 helyett.
-
macy
addikt
válasz
Askformore #71728 üzenetére
-
macy
addikt
válasz
Beretvás #71725 üzenetére
Egy régi Aerocool Aeroengine JR házam van, elől-hátul 12cm-es ventivel, oldalt a plexin egy 8 centis. Mondjuk az biztos, hogy nincs benne túl sok hely. Ráadásul felső tápos. Egyébként kíváncsi lennék, hogy egy másik alaplapban hogy menne.
-
macy
addikt
Adtam a sz@rnak egy pofont ezzel a Be Quiet hűtővel. Úgy gondoltam majd fel tudom cibálni a procit 4.5 fölé. 4.3 ment a gyári hűtőbordával + egy nagyobb ventivel 1.4V mellett. 4.5-höz már 1.465V kell és nyalogatja a 60°-ot a proci.
-
macy
addikt
válasz
Askformore #71684 üzenetére
Ok, köszi.
-
macy
addikt
Azt se tudom miről beszéltek. Nálam 41GF van. Hogy van nálatok 90?
-
macy
addikt
Itt mindenkinek ilyen jól sikerült procija van? Nekem a 4.5-höz 1.45V kell. Alatta még játékban is megfekszik.
-
macy
addikt
válasz
ViZion #71630 üzenetére
Na mégse lesz BIOS screenshot, külső HDD-re nem csinál fotót, pendriveom meg nincs. Visszakapcsoltam a cool and quiet-et, 4.4-en van most 1.425-tel. Megnézem Wildlandset megint bírja-e a strapát. Szerintem CnQ-val elhasal.
Memória időzítésekhez nem nyúltam, gyári értékeken van 9-9-9-24. -
macy
addikt
Nos, nem örülünk Vincent. Wildlands megy 4.5-ön, 1.45V-tal - ami HWInfo szerint belenyalt az 1.456-ba - tartva az 54-55°-ot 1800-as fordulaton. IBT viszont elhasal standardon a harmadik körben. Most nem tudom, hogy rosszul van belőve a gép vagy ennyit tud a proci. Bár az is lehet, hogy az alaplap nem bírja a kiképzést.
-
macy
addikt
válasz
Askformore #71627 üzenetére
Bent van a gépben, befért szerencsére, csak azzal nem számoltam, hogy ki kell vennem az alaplapot is, mert a hátlapon nincs kivágva a felfogató helye a házon. Szóval ki kellett beleznem a házat. Most tolok mindjárt valami játékot, megnézem mi merre hány méter. Még azt sem tudom BIOS-ban hova állítsam a venti szabályzást. Egyelőre cél hőmérsékletnek 55°-ot állítottam be, fordulatnak meg 5-öst, jelentsen ez bármit is.
-
macy
addikt
Bakker, megjött a Be Quiet. Most állhatok neki szerelni, mert nem bírom ki, hogy csak itt álljon egész héten a böszme jószág az asztalon.
Mondjuk azt se tudom, hogy egyáltalán befér-e a házba -
macy
addikt
válasz
Askformore #71589 üzenetére
Az fura, nem kellene hogy annyira melegedjen. Nekem a gyári hűtőborda van rajta egy kicsivel nagyobb ventivel, csak simán pandoid szalaggal van rögzítve a venti.
Bár ahogy ezt leírtam eszembe jutott, hogy ez egy potival szabályozható venti és persze maxon pörög. Mondjuk nem zavar mert fejhallgatóban játszom de tény, hogy baromi hangos. -
macy
addikt
válasz
Askformore #71587 üzenetére
Az a 68°C elég soknak tűnik. Újrapasztázás? Hétfőn hozza a futár a Dark Rock Pro 3-at, akkor felrántom én is a procit, mert nálam csak 4.3-on megy, így tudom csak 60°C alatt tartani. Viszont nálam már a 4.3-hoz is 1.4V kell, ami előrevetíti, hogy nem sokat tudok cibálni rajta.
-
macy
addikt
válasz
Plasticbomb #69568 üzenetére
Én ha nem végzek ma éjfélig, akkor holnap is meló. A kari a szeretet ünnepe. Utálom mint a ... Nem normálisak az emberek.
-
macy
addikt
válasz
Találtgyerek #69226 üzenetére
Azt olvastam egy vásárlói véleményben, hogy nem szabályozható a venti fordulatszáma. Be Quiet Pure Rock állítólag jó. Nem lehet, hogy nem illeszkedik rendesen a hűtő a procira? Nálam a 8320-on (4.2GHz) gyári hűtőborda van egy ráeszkábált ventivel és sosem láttam 60°C fölött a procit.
-
macy
addikt
válasz
Pro!Petya #69207 üzenetére
Na igen, ez érdekes rész. Én is így használtam. Be volt állítva az fps AB-ben, úgy monitoroztam a cuccokat. Aztán egyszer csak a Riva Tunert indítottam el meg a HWinfot és akkor is kiírta az fps-t. Egyébként az új vga óta nem használom az AB-t, valamiért bekavart a venti vezérlésbe.
-
macy
addikt
válasz
Jakuskacsa #68968 üzenetére
Turbo ki van kapcsolva. Máskor is volt már hogy felment, de csak 4300 körülire. Lehet tényleg csak bugos valami.
-
macy
addikt
válasz
Jakuskacsa #68955 üzenetére
Arra, hogy a 4200-re belőtt órajel hogy ugrik fel 4880-ra.
-
macy
addikt
válasz
Adamrapkor #54786 üzenetére
Adatlapján ott vannak az infók.
-
macy
addikt
válasz
ViZion #54777 üzenetére
Igen, tudom, lehet csak a vízhűtés miatt gyanús nekem az IDLE 26°. Léghűtéshez vagyok szokva.
Sarkadi: de ő Aida-t írt
Megtudnátok nekem mondani, hogy a Brocken 2-t fel lehet-e úgy szerelni AM3+-os lapra úgy, hogy hátrafelé fújja a levegőt? Felső tápos házam van és csak ilyen hűtő lenne jó.
-
macy
addikt
válasz
rambustibi #54504 üzenetére
Assetto, Project Cars, DCS, FSX, IL2CloD. Ezeket játszom, és mindben jobb az intel+nvidia kombó. Haveromnak I5 2500K procija van, a VGA-ra most konkrétan nem emlékszem, de valami hasonló volt mint nekem, csak nvidia. Nem is volt húzva a proci, és ugyanazokkal a beállításokkal dupla fps volt nála DCS-ben. Nem akartam elhinni mikor láttam.
-
macy
addikt
válasz
norbert1998 #54408 üzenetére
De elég nagy rá az esély. Ugyanaz a proci és majdnem ugyanaz a név. C:/Users/UFO/...
-
macy
addikt
Idézek egy fórumról:
"Eltérő architektúrák esetén a magok száma nem viszonyítási alap, pl. egy 8 magos AMD proci jó ha egyáltalán egy 4 magos i5 szintjét képes hozni." -
macy
addikt
Most tuningoltam rá a 8320 gyári hűtőbordájára egy ilyen ventit.. 2-3°C-kal jobb is lett. De a lényeg, hogy nem üvölt 6000-es fordulaton mint a gyári cucc. Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy nem látom a fordulatszámot és kézzel kell tekergetni a potit. Ez marad míg nem lesz pénzem egy normális hűtőre.
-
macy
addikt
A kurva életbe milyen földrengés volt pár perce vaze. Még mindig remeg a kezem
-
macy
addikt
990FX Extreme4-esem van. Maradhatok vagy húzzak a csába?
-
macy
addikt
-
macy
addikt
Brocken hűtőt akartam venni, de azt olvastam AM3+-ra csak úgy lehet felszerelni, hogy felfelé vagy lefelé van a venti. Felső tápos házam van, akkor ez így nem igazán nyerő, ha jól sejtem.
-
macy
addikt
Nem ismerem a Prime-ot de gondolom a procit teszteli. A CPU freki miért alacsony?
-
macy
addikt
Mit jelent az, hogy melegszik? Hány fokos?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!