-
LOGOUT.hu
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacko6
senior tag
Hi.
Jól látom hogy nem kell plussz költséget fizetnem?
Elvileg az adót rapakoltak.[ Szerkesztve ]
-
indy23
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, jelentettem is.
-
indy23
csendes tag
Sziasztok!
Amazon.de marketplaceről rendeltem egy robotporszívót, amit kártyával fizettem volna. Kaptam egy üzenetet az eladótól az amazonon keresztül, hogy nem sikerült az összeget leemelni a kártyáról (habár látom, hogy zárolva van a kártyámon a pénz) és kéri, hogy utaljam át a számlájára vételárat. Lehet, hogy ez átverés és kétszer akarja beszedni a pénzt? Vagy csak túlaggódom a dolgot? -
warcat
veterán
Szerk.: látom közben megoldódott, offoltam.
Szerintem alapvetően a csomagolástól függ és persze a súlytól. Csomagcímkével felmatricázott WC csészét, a nagygépeket persze hogy nem szállítanak de air fryer meg egyéb konyhai kisgépek teljesen oké.
Ninja Foodi MAX -ot vettem november 10-én, ez direkt úgy van csomagolva, hogy rendes, bolti pultokra kirakható doboz bele van rakva egy pontosan rá méretezett kartondobozba, (OFF)10k+ darabot adott el belőle amazon, megnéztem volna mekkora halom volt ez a raktárban (/OFF)
Gond nélkül jött, annyi, hogy a termékoldali 8 kg körüli súly helyett ~13kg volt így a csomag így borsosabb volt a csomagdíj.
Azt is megjegyezném, hogy bár lehet, hogy ez az általános szabályuk mert nem mindenhova szállít a GLS, de ahova igen és közvetlenül mint pl Mo.-is, náluk nincs súlykorlátozás,csak méret (szélesség,hosszúság és magasság összeadva)
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
somnia
senior tag
Nincs egy hónapja, hogy vettem.
Igaz nem mailboxde-vel, hanem simán Amazontól.
Az miért jó, hogy nem közvetlenül az Amazontól veszed?[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz radi8tor #10489 üzenetére
Igen, végülis nem kis gép, mert egy Air Fryer lett volna. Nincs link, hanem emailben kérdeztem rá, és azt írták, hogy ezeket nem szállítják:
"21 hüvelyk feletti ar TV-k, 21 hüvelyk feletti LCD-k, 15 kg feletti csomagolt bútorok, 5 kg feletti mélynyomók és hangszórók, WC-csészék, mosogatók, tükrök, 5 kg feletti fehéráruk (főleg konyhai gépek, mosógépek, hűtőszekrények, páraelszívók, főzőlapok , sütők stb.), lökhárítók, légterelők, autós sárvédők, autó kipufogók, nagyméretű autóalkatrészek, kerékpárok (kivéve gyerekkerékpárok)."
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Mailboxde-n keresztül szoktam vásárolni. De most egy konyhai gépet rendelnék, ami nincs itthon. Viszont a Mailboxde nem szállít konyhai gépet. A kérdésem az volna, hogy létezik-e erre megoldás? Köszi előre is!
-
veterán
Sziasztok.
Hajnalban indítottak egy csomagot Kínából, a 4PX Express nevű cég hozza, 5200 forint és egy tablet tokról van szó.
Kérdéseim lennének.
Ha beér Magyarországra, lesz még ezzel valami teendő, úgy értem vám pl, ha nem, a vámolás mennyire gördülékeny? 10-17 napos szállítási időt ír a követés.
Melyik futárcég fogja várhatóan kiszállítani itthon?
Amúgy Amazon standard szállítás lesz és érkezésre nov 29-dec 16-ig írja.
Még nem rendeltem Amazonról úgy, hogy Kínából jön, igazából nem is voltam ezzel tisztában eddig.
Valaki fel tudna világosítani? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz matthews #10483 üzenetére
Mindenképp olvasd el az értékeléseket, nem valami nagy szám az eladó:
Arra panaszkodnak hogy a feliratok csak szitázva vannak rajta, nem olyan varrott felirat mint amit a kép sugall.
Amúgy igen ez Kínából jön, rájön vám és ÁFA. És ha bajod van a termékkel, akkor a kínai eladóval kell leboxolni.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
matthews
aktív tag
Üdv!
Egy ilyen Ferraris dzsekit szeretnék a lányomnak rendelni, mert odáig van érte:A kérdésem az lenne, hogy a country of origin-nél az van írva, hogy China. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy Kínából szállítják és ha igen akkor gondolom külön vámot kell rá fizetni?
Amúgy soha nem rendeltem még amazonról, fiókom van, mert egy FireTV stickem van. Mennyire megbízhatóak?
Köszönöm a válaszokat!
"No brain, no problem"
-
warcat
veterán
válasz Csápájev #10479 üzenetére
Adott országon belül ingyenes a kiszállítás, francia amazon prime franciáknak, olasz Olaszországon belül stb.
Fuvarcégek általában zónákra osztva számláznak, ha át kell küldeni egy másik területre, még a mennyiségi szerződések esetén is jelentősen ugrik a csomagköltség, ezt nem tudja kigazdálkodni az amazon a havidíjból (főleg amíg ilyen gyakran osztogatnak 30 nap ingyen trialt)
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Prime-nál írja,hogy "a Prime előnyök csak Németországban és Ausztriában állnak rendelkezésre." Ez azt jelenti,hogy az ebből a két országból rendelt termékekre vonatkozik az ingyenes kiszállítás vagy csak ebbe a két országba szállít ki ingyen,ha primeja van az embernek?
-
Bence7671
csendes tag
Sziasztok!
Egy processzort szeretnék rendelni amazon.com-ról, mivel amazon.de-n még mindig drágább a cucc. .com= 281$, .de= 297€-ra jön ki. Azzal tisztában vagyok, hogy .com nyilván USA-ból jön, viszont ez az ár már estimated import fee-vel együtt jön ki ennyire. Az a kérdésem, hogy ezen felül még itthon kell fizetnem bármit is a csomagra? Bocs ha ezerszer volt már, köszi a válaszokat előre is! B
https://imgur.com/a/t2U6N7D[ Szerkesztve ]
-
zso79
őstag
Sziasztok,
ha amazon.com ezt mutatja kicsekkolásnál, akkor kell még itthon valamit (vám, áfa) fizetnem utána, vagy ennyi lesz a vége?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz radi8tor #10472 üzenetére
Feltöltöttem nekik a vásárlást visszaigazoló emailt pdf formátumban és válaszoltam a feltett kérdésekre. Még tegnap, ahogy ezt a no reply emailt elküldték.
Kétlépcső azonosítás szerintem elegendő lenne, de nyilván ezt ők tudják.
A pénzt, akkor csak zárolták, de még nem emelték le a számláról?
Ha elutasításban lenne részem, akkor visszakapom a zsét remélem és nem kell küzdeni érte... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Throme #10471 üzenetére
Ez sztenderd igen. Inkább ezt csinálják minthogy bevállalják a kártyalopásos vásárlások utáni buktát (mert a bankok visszakövetelhetik a pénzt - a kiszállított termék meg marad a csalóknál).
"upload a document with the required information"
Ameddig ezt nem teszed meg nem fogják feloldani szerintem.⭐ Stella
-
Throme
veterán
válasz radi8tor #10470 üzenetére
Ez a zárolás sztenderd?
Közelmúltban létrehoztam egy fiókot (nem adtam hozzá semmilyen bankkártyát), de végül nem vásároltam, egészen tegnapig.
Terméket kiválasztottam, címet ellenőriztem, majd megadtam a bankkártya adatokat a vásárláshoz.
Megjött a visszaigazoló email az amazontól és a banktól az, hogy terhelés érkezett a számlámra...
Eddig oké.Majd kaptam egy újabb - no reply - emailt:
"We have detected unusual payment activity on your Amazon account. For your protection, we have temporarily placed your account on hold"
Weboldalon megadtam újra a nevem meg a címem, meg a vásárlásról szóló email-t csatoltam és elküldtem nekik, ahogy kérték. Mindezt ez alapján:
"To restore access to your account, sign in and follow the on-screen instructions. You will have the option to upload a document with the required information"Tehetek még az ügy érdekében, vagy ilyenkor tétlenül várjak az Amazon ítéletére?
Mondjuk ezt a vásárlás előtt is megtehették volna, mert akkor nem ugrok bele és elkerülöm ezt a céget.
Kösz
-
Qwery
tag
Kedves Tagok!
Venni szeretnék egy gépet Amazonról.Ott tartok, hogy a .com oldalról (USA) rendelve, ÁFÁval, shippinggel is 130 dolcsira jön ki, míg a .de oldalról ugyanez 140 ercsi + 17 shipping. Azaz mindenképpen olcsóbban jövök ki az USÁból rendelve.
USA oldal szerint ships from/sold by egyaránt az Amazon.Lehet hátrányom (a szállítási időn kívül) ha USÁból rendelem? Garancia, stb.
Létezhet, hogy .com-ról rendelve mégis EU raktárból küldik ki az itt is raktáron lévő terméket? (jó, tudom, ez mesébe illő, de mégis felmerült bennem)Nézzétek el tudatlanságom, de eddig csak EU-n belül használtam az Amazont.
42
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Megváltozott a profilhoz tartozó telefonszámom és nem tudok belépni a fiókomba mert állandóan a régi számra küldi a verification node-ot. Support használhatatlan... Van valami megoldás rá, hogy be tudjak lépni ismét?Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna megvásárolni egy filmet az amazon prime videóról.
Viszont olyan hibába ütköztem hogy nem engedte kifizetni mert hogy amerikai számlázási címnek kellene lennie, illetve amerikai banktól kell lennie a bankkártyának.Ezt meglehet valahogy oldani, vagy mivel ezek nem adottak így el kell felejteni ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Ka999
tag
Sziasztok!
Emirátusokbeli Amazonról vásárolt Samsung mobiltelefont tudom magyarországi márkaszervizben javíttatni, ha a termék oldalán 1 year manufacturer warranty szerepel? -
st6969
őstag
válasz #20238798 #10461 üzenetére
Szia,
Jelenleg az osztrák postát írja, igen. Ha az ExpressOne hozza, az jó, mert ott átirányítható a tárgy napon akár átvevőhelyre is (illetve előző napon átütemezhető másik napra), ezt a procedúrát ismerem Aliexpress-es csomagoknál gyakran élek vele...(kár, hogy nem alap ez az átirányíthatóság minden futárcégnél).
Köszönöm -
st6969
őstag
Sziasztok,
rendeltem egy műszaki cikket az amazon.de-ről. Fel is adták, 11.09-én érkezik.
Az a probléma, hogy aznap nem vagyunk otthon (napközben általában máskor sem, mivel dolgozunk, mint kb. mindenki más...munkahelyre rendelni meg macerás nálunk...).
Át tudom ütemezni a szállítási időpontot valahogy? Esetleg a futárcéggel egyeztetni, hogy 1 nappal később hozzák? Milyen futár szokta hozni?
Azt az elvetemült ötletet, hogy csomagautomatába tegyék, már meg sem próbálom megkérdezni, hisz mindenki otthon tartózkodik hétköznap munkaidőben... -
warcat
veterán
válasz smallmer #10457 üzenetére
Nem igazán tudod befolyásolni, hogy hány csomagban küldik ki végül a német cím miatt amazontól, ezért szinte biztos, hogy meg fogod égetni magad, különösen ha marketplace eladó is van közöttük, vagy fulfilled by amazon a termék.
mailboxde
Van összepakolási szolgáltatásuk aminek az éves díja 15.5€, azonban ettől még ugyanúgy van minden beérkező csomagnak kezelési költsége, ez 2kg alatt 3.52€/db, 2-5kg 4.67€
ha 20 eurós cuccokat kiküldözgetnek egyenként., akkor egyből 20%ot drágult a beszerzésed
(még ki kell fizetned az egybepakolós doboz árát is. 2 - 4,8€ mérettől függően)Alapvetően nem erre való a mailboxde, hogy sok kis értékű eztazt berendelsz rajtuk keresztül.
Opció még, hogy valami értékesebb pl műszaki cucc vásárlása mellé időzíted a többit, és benyeled a bukót abból amit megspóroltál pl 1000 eurós telefonon, VGA-n stb.[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Amazonról szeretnék rendelni 10-15 darab kb 20 euros terméket.
Ezidáig a mailboxde-ről jött tovább a csomag, ha 1-1 darabokat rendeltem, de ha ennyiszer rájön a szállítási díj, akkor már nem fogja megérni.
A kérdésem az lenne, hogy van ötletetek, hogy hogyan tudnám a legolcsóbban megúszni a szállítási díjat?Köszi
-
maross
nagyúr
válasz kapitanj #10455 üzenetére
Nem azert akartam visszakuldeni, mert nem tetszett rajta valami, hanem mert egyaltalan nem azt kaptam, amit rendeltem. Amugy mar jo ideje postan van, ott siman felvettek a csomagot, holnap megprobalok beszelni amazon supporttal, hogy mi a helyzet.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
kapitanj
csendes tag
válasz maross #10454 üzenetére
Használt cuccokra nem jár a 14 napos visszaküldési jog, kivéve ha a kereskedő vállal ilyet.
Nekem nem működött a csomagautomatával, viszont a postán meglepetésemre gond nélkül átvették.
Ja, írtam egy illedelmes angol nyelvű levelet az Amazonnak azzal kapcsolatban, hogy a visszaküldött bontatlan cuccért 15,23 euróval kevesebbet kaptam vissza. Aznap megjött az összeg a számlámra és egy levelet is írtak, amit azóta sem olvastam el, biztos ilyen sajnáljuk bla-bla. Azért durva, hogy rájuk kellett szólni. -
maross
nagyúr
válasz kapitanj #10429 üzenetére
Dejo, en is pont ebben a cipoben jarok, ezek szerint mpl automataval ne farasszam magam...kellett nekem used cuccot venni, nyilvan ki volt cserelve a termek egy tizedakkora ertekure...rengeteget tanultam ebbol is.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Sikerült chat-elni valakivel. Azt mondja, hogy törölte nekem a rendelésem, ami nem kell.
Majd meglétjuk mi lesz, mert amit látok, abban semmi sem változott.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz #20238798 #10451 üzenetére
Ami nem kell, azt már nem tudom törölni (jön az email, hogy sikertelen a törlés).
Ami kell, azt sikerült törölnöm, és csak külön tudom újrarendelni.
De külön-külön rendelésként magasabb az össz szállítási költség (eredetileg azért dobtam be azt is, ami nem kell, mert "ha már úgyiis fizetek szállítást, akkor jöhet ez is" - csak most mondták egy másik topic-ban, hogy rossz ütlet együtt használni ezeket).
Tehát kib@sztam magammal, hogy próbáltam törölgetni, így csak többet fizetek.A másik hsz végére szúrtam be képeket.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Rendeltem 2 cuccot ugyan abból az Amazon shop-ból. Először az volt a terv, hogy így olcsóbb a szállítás. Aztán rájöttem, hogy az egyik mégsem kell, mert nem jó ötlet együtt használni őket. Törölni akartam a rendelést, és így sikerült törölni azt, ami kell, de bent maradt az, ami nem (most már tudom, kár volt mindkettőre rányomni a "cancel"-t, de nem szoktam használni az Amazon-t...).
Tudok még kezdeni ezzel bármit? Legalább "törölni a törlést", hogy ha már mindenképp megkapom a cuccot, ami nem kell, akkor legalább ne fizessek extra szállítási díjat arra a cuccra, ami kell, ha most szimplán külön újrarendelem magában?
Nem találok semmi "customer support" opciót, hogy beszéljek valakivel...Vagy egyáltalán számít ez bármit? Az eredeti rendelés leadásakor nem tudtam választani, hogy egyben vagy külön köldjék ki, és véglegesítés után láttam, hogy az a preferenci lett beállítva, hogy minél hamarabb küldjenek ki mindent külön-külön. Lehet, hogy egyébként is azt a szállítási árat számlázták volna ki végül, ami most lesz, ha külön rendelésként jön a kettő?
[két kütyü eredeti rendelése]
[kettő együtt megrendelve rendelve]
[jelenlegi állás újrarendelve ami azt, ami kell, ott ragadva az is, ami nem][ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kapitanj
csendes tag
válasz Amilo02 #10447 üzenetére
Az nem vám volt akkor, hanem az említett 2x felszámolt áfa. Vámot 150 euro felett kell fizetni + a posta még megfejeli egy vámkezelési díj elnevezésű lehúzással.
Egyébként fejlemény van a visszaküldött Amazon termékemmel
Még a visszaküldés napján jóváírtak egy összeget a fiókomban, a problémám csak annyi, hogy az általam eredetileg fizetett 99,68 € helyett 84,45 €-t kaptam vissza. Tudtommal indoklás nélkül 14 napon belül elállhatok a vásárlástól és vissza kell kapnom a teljes összeget a legolcsóbb szállítási díjjal együtt. Ráadásul mikor az Amazon elküldte a vonalkódot a visszaszállításhoz még oda is írták, idézem: "FREE return: You can return the item without any shipping charges." Ehhez képest a fiókban most ott áll, hogy Return delivery: -€8,40. Ezt azért nem nevezném korrektnek, úgyhogy mindenképpen írok nekik, hogy ez mégis mi a rák? Ha hozzáadom is amit önkényesen levontak, még akkor sem jön ki a matek. Egy sértetlen terméket küldtem vissza hibátlanul, de nyilván még nem is látták, mert aznap visszaadták ezt a random összeget. -
Amilo02
aktív tag
válasz kapitanj #10445 üzenetére
Az Ebay-en már vásároltam korábban úgy, hogy a VAT-ot vásárlásnál levonta, és a Magyar posta újból beszedett két összeget is, az egyik valamiféle kezelési költség volt, a másik pedig vám.
Mivel ez nem most volt, ezért nem emlékszem tisztán erre az esetre, de azt hiszem, a postának külön kifizetett vámot visszakaptam(talán Paypal fizetési bizonylattal igazoltam)... -
kapitanj
csendes tag
válasz Amilo02 #10436 üzenetére
Az a magyar áfa lesz, főleg mivel pont 27%
Amerikában Sales Tax van, ami államonként eltérő, de a vásárló lakóhelye szerinti adót kell fizetni, te magyarként soha nem fogod azt fizetni. Nem rendeltem még amerikából Amazonon, de lehet akkor elrendezik helyetted, viszont a magyar postáról ebayes fórumokon olvasni, hogy gyakran a vámeljárás során mégegyszer ráterhelik az áfát, mert hülyék Olyankor vagy a postától vagy az ebaytől kell visszakérni (spoiler ebaytől egyszerűbb). Csak azért írom, hogy ne lepődj meg ha még egyszer kifizettetnék veled az áfát mikor beér az országba. -
kapitanj
csendes tag
válasz warcat #10430 üzenetére
Sikerült feladnom a postán. Viszont írni fogok a DHL-nek, hogy a térképen ne tüntessék fel az automatákat ha egyszer nem lehet beolvasni a kódot.
Egyébként az miért van, hogy a magyar UPS nem kapja meg Amazontól a telefonszámomat a kézbesítéshez? Más futárcég mindig megkapja, egyedül ők nem. Egyszer nem hozták ki pont emiatt (a futár akkor ráfirkálta a csomagra, hogy "TELEFONSZÁM???") majd rákövetkező munkanap kihozta, és akkor már külön matricán rá volt ragasztva a telefonszámom, tehát valahonnan csak lekérték végül. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Amilo02 #10436 üzenetére
Szerintem az még csak az USA ÁFA. Mert ugye államonként eltérő az ÁFA tartalom náluk, ezért számítja fel külön.
Régen rendeltem Amerikából, de akkor "Import fees deposit" névvel illették azt amit előre bekért Amazon, hogy itthon ne kelljen vámolni.Ahogy látom nem Amazon az eladó:
Akkor ez biztos itthon vámolásra kerül még. Cca 30%-a a teljes vételárnak (szállítással együtt) még rájön.⭐ Stella
-
Sziasztok,
Ausztriában láttam Amazonos csomagautomatákat, gondoltam kipróbálom. Csináltam egy accountot és beraktam egy kisebb értékű cuccot, viszont shipppingnél nem találok olyan opciót, hogy automatába küldjék a csomagot. Mit kellene hozzá csinálni, hogy automatába küldjék a cuccot.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Amilo02
aktív tag
Üdv!
Vásárolnék és a tétel Amerikából jönne.
Ha jól tudom, Magyarországon adót kell fizetnem érte. Az lenne a kérdésem, hogy amit az Amazon kifizettet velem(VAT) azt már a magyar adó? Vagy ezen felül nekem még kell valamit itthon fizetem?
-
fila
senior tag
Van itthon pár Amazon Echo, zenét rajta Spotify-n hallgatunk.
Kaptam most 3 hónap ingyenes hozzáférést, ezért próbáltam beállítani az Apple Musicot rajta, de azt nem lehet kiválasztani zenére.
Kiderült, hogy ez régió függő, németbe, osztrákba engedné a beállítást, itthon nem.Van valakinek "technikája" arra, hogy lehetne ezt a régió függőséget kikerülni?
alza+ éves 20 kedvemény kód: eKDUrpgbMuqz
-
wanted5
őstag
válasz #20238798 #10432 üzenetére
Hát ez valami fantasztikus. A weboldalon megtaláltam a módosítás lehetőségét, de azt is csak akkor engedi, ha egyszer már megpróbálták kihozni és az értesítőn lévő kódot megadom.
Azt lehet tudni, hogy az első próba után a második mikor van?
A UPS rendszere most szerdát ír, de se aznap se másnap nem leszek itthon (és mivel az amazon rendszere 09.30-at ígért max annyival kalkuláltam, hogy péntek vagy következő hét hétfő)Az volt az első, de szerintem egy darabig az utolsó amazonos rendelésem.
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
rendeltem a német oldalról egy táskát, a termék oldalán azt írta, hogy szombaton jön, de ma frissült a rendelés és csütörtököt ír most és a UPS szállítja.
Lehet náluk más napot beállítani? Meg egyáltalán az UPS itt EU-ban hogy működik pl egy GLS-hez képest? (nem hoztak még nekem soha semmit) -
warcat
veterán
válasz kapitanj #10429 üzenetére
Emlékeim szerint a legalsó a postának szóló kód, a felette lévő a DHL-es (ha szoktál tőlük csomagot kapni felismered) a legfelső meg az amazon saját kódja amivel azonosítják maguknak a visszárut.
Topikban küldtünk már többen is vissza de nem emlékszem senkire így hirtelen aki automatában fel tudta volna adni.Postán, személyesen, és inverz nemzetközi csomagküldés a neve, a nénit ki kellet oktassák róla vagy szóljon valakinek aki ért hozzá.Egyébként az említett legalsó kódot kell bescannelnie aztán ad róla egy nyugtát és ennyi.
Szerintem az összes forgalmasabb postán találkoztak már vele, gyakorlatilag amúgy csak felviszik a gyűjtőbe és átadják DHL-nek kb.
Legutóbb nővérem ajánlotta fel ha már úgyis arra jár, feladja nekem, és neki is csak ennyit mondtam el mint neked most, nem volt gondja vele.
Beérkezés után ha közvetlen amazontól lett vásárolva 3-5 nap munkanap alatt feldolgozzák és indítják az utalást vagy amit kértél, ez csúcsidőben (ünnepek) vagy sztrájk közben kitolódhat de ez ott van az apróbetűben is.EA: It's in the crate!
-
kapitanj
csendes tag
Csodálatos napot
Visszaküldenék valamit német Amazonnak, meg is kaptam a szükséges vonalkódokat, felmentem DHL oldalára és a térképről kiválasztottam a legközelebbi MPL automatát, mivel állításuk szerint bármelyik postán illetve automatánál fel tudom adni. Természetesen negyed óra bohóckodás után sem volt hajlandó az MPL automata kinyílni pedig többször végigpróbáltam az összes vonalkódot és kézzel is bepötyögtem volna, persze esélytelen, mert egyik sem annyi karakter, mint amennyit az a vacak szeretne (8 vagy 13).
Valaki tudja hogyan lehet automatába belevarázsolni egy ilyen csomit? Lehet egyáltalán? Ha nem lehet akkor a DHL miért nem ír ki erről valamit az oldalára, hogy "hé birka, Amazon csomaggal ne próbálkozz automatánál" ?
Tudom, hogy bevihetem a postára is a szuper rugalmas nyitvatartási idejükben hétköznaponként (aztán vagy tudják miről van szó vagy nem), de gyűlölöm a postát. Mindet. És ezzel a DHL sem került közelebb a szívemhez. -
gepezo3
csendes tag
válasz radi8tor #10425 üzenetére
Értem, köszi a választ. Azóta már beszéltem az Amazon supporttal hazafele, azt irták hogy igy ne küldjem vissza, de küldenek egy újat majd, ugy hogy nem fognak levonni semmit se a kártyámról ( [link] ). Nem tudom hogy ez mennyire igaz, de azért inkább visszaküldeném nekik, csak hogy ne legyen probléma belőle
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz gepezo3 #10423 üzenetére
Igen, ez sima ajánlott levélként lehet feladni. Nem lesz olcsó, lévén Anglia már nem EU tagország.
De Amazon szokta fizetni a dolgot.Ha feladtad, akkor a feladóvevényt lefotózva elküldheted nekik, hogy ennyibe volt. (mert általában kevesebbet akarnak adni) A fotó alapján majd térítik a teljes összeget (ha megérkezett a visszaküldés).
⭐ Stella
-
gepezo3
csendes tag
Sziasztok! Angliából rendeltem egy DVD szettet, viszont sajnos akadoznak a DVD-k, így kértem az Amazontól egy újat úgy hogy a régit visszaküldöm, kaptam 4 dolgot amiket nyomtassak ki, ragasszam rá a csomagra, és adjam fel a csomagot, a vonalkóddal pedig elvileg ingyenes. Ma bementem a postára, ahol azt mondják hogy ezt a vonalkódot nem tudják értelmezni se levél se csomagként, és hogy mindenképp fizetnem kell ha felakarom adni. Ilyenkor mi a teendő?
-
warcat
veterán
válasz radi8tor #10418 üzenetére
Az más tészta, ott amazon átmozgatta egyik raktárjából a másikba és utána lett feladva és értékesítve, szerintem erre van lehetőségük az EU-UK keresztszerződések miatt.
Itt szerintem vagy a fizetési ablakok utolsó lépcsőjénél megy rá a becsült vám, vagy pedig nem kínálják ezt a szolgáltatást erre az adott termékre és majd vámoltatod te a szállító cégen keresztül.
Garantáltan meg lesz terhelve, felesleges reménykedni benne hogy nem, írtam már korábban, hogy anno ~2016 körül, egy magánszemély által az amcsi postán, EMS-el feladott könnyű bőrkabát jött át vám nélkül, meg is lepődtem, egyébként mindent levámolnak, a kínai (ázsiai) mennyiség volt az amit nem tudtak a változtatások előtt lekezelni.
US csomagokat előtte is kiemelten kezelték az értékpotenciál miatt (műszaki termékek).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #20238798 #10417 üzenetére
Mondjuk olyan esetem már volt, hogy német Amazonról rendeltem valamit, ami Angliából jött. A csomagot asszem' Hollandiában átmatricázták így itthon nem kellett semmi extra adót fizetnem érte. Lehet ezt is úgy oldanák meg?
De annál a rendelésnél ugye semmi jele nem volt hogy EU-n kívülről jön és EURO-ban is kellett fizetni érte.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Gondolkozzunk együtt.
Hogyan lehetséges ez a termék USA-ból rendelve, és Amazon azt írja nem kell vámot fizetni?
Ilyen esetben itthon kell majd kifizetni? Tehát ez egyfajta marketingfogás a részükről?⭐ Stella
-
veterán
válasz nincsnév007 #10412 üzenetére
Nekem legutóbb Express One hozta.
-
nincsnév007
őstag
sziasztok. ha egy amazon terméknél az van hogy delivery to hungary akkor az rendelhető magyarországra? életemben nem használtam még az amazont.
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
A lentebb írt visszaküldés csak azokra a termékekre vonatkozik ahol az eladó közvetlen az Amazon, vagy így működik az amazon viszonteladóinál is? -
bul07
nagyúr
Hogy tudnék ezen túljutni?
[kép]
E-mailbe megjön a One Time Password beírom és erre az oldalra dob
Gondolom be kellene írni a telefonszámot, de 2012-ben mikkor regisztráltam ki tudja milyen telefonszámot adtam meg, így ez nem játszik
Meg írja hogy hívjak egy +49-es számot ha bajom van, biztos Németországban majd olyan veszi fel aki tud magyarul(#10405) radi8tor
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
aktív tag
válasz #20238798 #10401 üzenetére
Mégegyszer köszi a gyors választ!
Annyit kérdeznék hogy a személyinél kitakarjak valamilyen infot? (nem csináltam még ilyet azért kérdezem)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- PlayStation 1 / 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- PlayStation 4
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford topik
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest