Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsiPistike
tag
Igen, Dispatched from and sold by Amazon-os cuccot vettem.
Nem lepődök meg a késésen, de a körülményeket furcsállom.
Köszönöm a segítséget, még azt szeretném tudni, itt is van-e valamiféle (30napos) vásárlói védelem illetve várakozási idő, vagy könnyű kifutni a refund-ból és se cucc, se pénz. -
warcat
veterán
válasz
kicsiPistike
üzenetére
Remélhetőleg dispatched and sold by amazon cuccot vettél, amint lejárt az utolsó nap amit kaptál a rendelésed mellett határidőként, akkor a rendelések aloldalon a track my package linkre kattintva megjelenik egy nagy sárga contact us link.Erre kattintva rőviden elregéled, hogy nem érkezett meg a termék és hamarosan elindítják vagy a visszatérítést vagy újra elküldik ha van raktáron.
Egyébként ne lepődj meg a késésen, a jóval jobban fizetett DHL/UPS/GLS csomagok is megcsúsznak 1-2 napot jelenleg a csomagdömpingben.
-
Beni2360
félisten
válasz
kicsiPistike
üzenetére
Nézz rá a Parcels appban azok kezelik ezt a hosszú számos küldeményeket. Ha az utolsó 4 szám az irányító számod.
Nekem küldtek most 5db... BE végű csomagat ami postás lenne de osszefogjakegy egy csomagba és az ExpressOne futarcég hozza ki. Vagy gépen a webb Eone oldalon is keresheted. -
kicsiPistike
tag
Sziasztok!
Első Amazonos rendelésemnél kérném a segítségeteket!
November 22-én rendeltem a német Amazonról egy okosóra-töltőt, amit kifizettem és vártam.
Az elsőre megadott kb 1 hetes érkezési idő, megváltozott 2x is, állandóan hosszabbodott, most jelenleg azt írja, ha ma nem kapom meg akkor refundolhatok holnap.
Ugyanakkor nem világos hogy a tracking ID egy 25 számjegyből álló szám, ami alapján a csomag az Amazonos saját nyomkövetésen kívűl sehol sem követhető, a kiszállító meg az osztrák posta. Azt sem értem hogy November 25-én Németországból átkerült a Lengyelekhez azóta ott dekkol. Ez normális?
Érdemes még várni picit vagy nem, illetve hol-hogyan kell refundolni azt sem tudom.Köszönöm a választ!
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Történt velem egy érdekes eset. Rendeltem két filmet (Man of Steel, Batman vs Superman) a brit Amazonról, mindegyik elvileg az Amazontól származik, azonban nem egyszerre történt a szállításuk elindulása, de ez a legkisebb furcsa dolog, ha ez egyáltalán az. A Man of Steel valamiért nem volt trackingelhető, de egy nappal a BvS után megérkezett az is. Bónusz furcsa dolog, hogy egy rendkívül kedvtelen amazon futárnak bemutatkozó futár hozta ki, aki ahogy kinyitottam az ajtót már nyújtotta is a dobozt, majd fordult el és ment le a lépcsőn. A csomag megérkezése után pár órával viszont kaptam egy olyan email-t, hogy a refundolt termék - Man of Steel - visszaérkezett hozzájuk és hamarosan én is visszakapom a pénzemet..... Csakhogy én nem refundoltam. Majd megnéztem az Amazon oldalán, hogy most akkor mi a helyzet, akkor azt láttam, hogy "nem szállítható a termék, probléma lépett fel a szállítással kapcsolatban, visszakozniuk kell a szállítástól". A pontot az i-re pedig ma tették fel azzal, hogy visszautalták a Man of Steel árát.
Tehát hiába lépett fel valamilyen probléma a szállítással kapcsolatban, a film nálam van és a pénzt is visszautalták.....
Járt már így valaki? Amazonnak felfog tűnni, hogy ez történt? Rájuk kéne írnom mielőtt azt gondolják, hogy elakarom sunnyogni a hibájukat?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Már leadott rendelés mellé be lehet rakni valahogy extra cuccot? Nem Amazon az eladó, 3 különböző store-ból vásárolnék, és megspórolnám az újbóli ~6 eurós postaköltséget. Vagy simán cancel és rendeljem meg újra?
Illetve gondolom ingyenes visszaküldés Marketplace eladókra nem vonatkozik, csak ha Amazon az eladó?
-
pethYeti
addikt
Na Amazontól refund után csak megjött a termék amit rendeltem. Ha nem küldöm vissza akkor legrosszabb esetben később beterhelnek a megrendelés összegével ismét?
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Important: Please keep in mind that the Prime benefits are only available to customers in Germany and Austria.
Ez azt (is) jelenti, hogy Magyarorszagra Prime elofizuval sem tudom kihasznalni az ingyenes szallitast ugye?
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem letiltották a fiókomat, mert első vásárlásom és webkártyával akartam fizetni. Írták küldjem el a kártya képét csak az utolsó 3 számjegy látszódjon. Ilyet nemtudtam küldeni, mert webkártya vagyis valamit tudtam. Azótase se email se semmi. Most buktam így á FireStick 4k+ot meg az akkomat is. Lehet valamit tenni? Pénzt nem vonták róla. Azt irták. Biztonsági intézkedés. Kittsebe akartam amazon box a rendelni.
-
Grundez88
csendes újonc
Sziasztok!
Német Amazonon van pár jó deal. Mivel járok jobban, ha euró vagy dollár árfolyam van beallitva? Revoluton fizetek.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Ha rendelek az amazon.de-ről egy 3rd gen Fire TV Sticket, akkor milyen plusz költségre lehet számítani? 20€ a Stick, és 6,80€ a szállítás.
Köszönöm!
-
flashouse
csendes tag
Sziasztok. Amazon.es-nél szeretnék kicseréltetni egy terméket mert hibás. Ilyenkor a futár hozza az újat és viszi vissza a hibásat vagy hogy működik? (Egy hetes vásárlás és az amazon volt az eladó)
-
btraven
őstag
Ha amazon.com-ról vásárolok akkor se kell plusz pénzt (vám, áfa stb) utólag fizetnem arra az összegre amit a fizetésnél levon a kártyámról?
vagy co.uk-ról az se uniós most már. -
artos
tag
Sziasztok, szeretnék megosztani veletek egy sztorit az Amazonról, kíváncsi vagyok valaki futott e bele hasonlóba. Több mint 10 éve rendelek Amazonról, eddig nem volt igazából semmi problémám, szerintem elköltöttem már több 10e. eurót. Múltkor rendeltem az egyik európai oldalról egy sport kabátot. Kiszállították rendben, de nagyobb méretet küldtek. Megreklamáltam, küldtem fotókat, mire azonnal küldtek egy újat. Akivel leveleztem írta hogy február 1-ig küldjem vissza a rossz méretet. Megjött az újabb csomag, pechemre ugyan olyan nagyot küldtek. Ekkor kezdődött a kálváriám. Újból megreklamáltam, mondtam hogy visszaküldöm mind a kettőt, és küldjenek egy jó méretet. Ettől teljesen elzárkóztak, azt mondták küldjem vissza mind a kettőt, és jóváírják a kártyás fizetést. Azt mondták ha szeretnék vásároljam meg újra. Majd kitalálták, hogy az a méret amit rendeltem nincs is, rosszul rögzítették fel az Amazonon. Ettől függetlenül a mai napig fent van, ebben a méretben. Amikor próbáltam chaten kommunikálni velük, a harmadik mondat után bemásoltak az Amazon szabályzatából részleteket, majd kiléptek a chatből, levelekre nem válaszolnak. És tegnap előtt kiverték teljesen a biztosítékot, gondoltam írok egy jó kis vélemény a terméknél, de ledöbbentem, mert kiírta, hogy megsértettem az Amazon kommunikációs szabályzatát, ezért letiltanak minden kommentelésről. Persze rögtön jeleztem chaten az ügyfélszolgálaton, ahol közölték hogy félreértés az egész és rögtön visszaállítják a fiókomat. Persze azóta sem történt semmi.
-
b-max
senior tag
Sziasztok,
amazonon hogy lehet fizetni cégként ? Hozzáadtam a bank accountot , de nem jó valamiért. -
radi8tor
MODERÁTOR
Mondjuk én már rendeltem angol meg német címre is. Akkor talán az lehetett a gond hogy többfelé próbálkoztál.
De én először mindig saját címre rendeltem (évekig) és csak párszor másikra. Szóval lehet van náluk valami algoritmus ami eldönti hogy ez most egy lopott kártya esete vagy te rendelsz másnak valamit. -
-Ben-
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez esetben nem értem, hogy mi a gondjuk velem.
Saját kártyával próbáltam fizetni, pénz is volt/van rajta, ennek ellenére letiltották a fiókomat, törölték a rendelésemet és követelték, hogy fotózzam le a kártyát, küldjek számlát, stb-stb..
Azóta sincs feloldva az a fiók… Érthetetlen. No, próbáljuk meg újra…
-
-Ben-
veterán
válasz
nyul105
üzenetére
Szia,
Most tévedtem vissza, azt gondoltam, hogy nem kapok választ..

Igen, idáig eljutottam, de valami nem stimmel.
Itt melyiket érdemes választani, amely itthonról is működik?Az elsőnél kér számlaszámot, BIC kódot, IBAN-t és nevet. Próbáltam, nem fogadták el… A második tűnik a leginkább működőképesnek, de eddig azzal se jutottam előrébb. Kéri a kártya tulajdonosának a nevét, a kártya számát és lejárati dátumát, viszont a háromjegyű CVC-t nem. Így hogyan akarja levonni a pénzt?

-
Salex1
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy ha ezt megrendelem és garanciális bajom lenne, azt az amazonnal kell-e intéznem (nekem visszapostázni és hasonló) vagy a magyar lenovo szervízbe vihetem? -
warcat
veterán
Erőős kételyeim vannak, hogy bármi komolyabb lenne az egész black fridaynek szentelt hét után, számtech cuccoknál el let sütve az összes hihető leárazás, Samu 980 Pro 269€, volt Crucial DDR4 3200 c16 32GB 97,90€-ért stb, ezekre biztos nem lesz több kedvezmény.
A nem amazonos eladók meg tele vannak kamu akciókkal, aka év közben olcsóbb vagy ugyanennyi volt. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Angliában élő barátomnak szeretnék segíteni TV vásárlásban. Az adott modellt, ha jól látom nem amazon forgalmazza, mennyire "vészes" ez? [link] Meg szabad venni vagy akár nagyon problémás is lehet? Ja és egyébként a valós BF ma fog indulni?
-
-
warcat
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Hol van ebben adócsalás? Az EU-s tagállam részére megfizeted a forgalmi adót, ezután nem tartozol még forgalmi adóval a magyar államnak is.Nyilván ez egy kiskapu a szabályozásban amit az amazon tárva-nyitva hagy, nem véletlenül, azonban ha nem felelne meg a törvény betűjének
nem lenne így.Kérdésed másik felével kapcsolatban: gyakorlatilag azt kérdezed, hogy el szabad-e költöznöd a garanciális idő alatt
Igen, el, és onnan is fizetik a visszaküldést, tehát Mo.-ról is. -
PROTRON
addikt
Üdv,
Tudom sokan fárasztanak titeket ezzel, ezúttal én is.
Első Amazonos vásárlás során szeretnék biztosra menni.Megszeretném venni ezt a terméket, Unihertz Atom XL telefon: [link]
Egyrészről ha itthonról nézem, a fiókomban be van állítva a budapesti cím, amit ki is jelez és kiír majdnem 3k huf szállítási költséget, akkor már a hazai áfával terhelt árat mutatja a kosár subtotal-nál? Nagyon zavaró hogy ha a fizetésig végig akarnám vinni a folyamatot valamilyen banki adatot mindenképpen elkérnek, engem meg csak a teljes összeg érdekelne.
A 3k huf még nem zavar, de ha erre még rájön extra szállítási költség az már igen...Ha az amazont választom milyen garanciális feltételeim lehetnek, gyártási hiba miatt?
Ez strapa telefonként több mindent kell elviseljen, aztán ha mégse bírja a hivatalos leírás szerinti dolgokat, tudom rajtuk érvényesíteni legalább az első 1 évben egy a hazaihoz hasonló garanciális csere/szervizelést?
A gyártó egyébként kínai ahogy nézem és hát oda visszapostázni rémálom, a gyártói honlapon is inkább úgy fogalmaznak hogy hiba esetén küldenek csere alkatrészt de a szerelés a vásárlót terheli ha jól értem...Ha céges számlára kéne vásárolni, akkor céges fiók regisztrálás során milyen extra buktatók vannak? Azt tudom hogy nálunk a könyvelő nem fog örülni, hisz extra macera, de a rendelést nem ő intézné...
Meg gondolom ha mailbox.de-re kérném akkor még jobban megszívatnám a könyvelőt.
Köszi.
-
pethYeti
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Elvileg ugyan úgy van, innen ugye tovább küldöd Magyarországra, és ha nem tetszik akkor visszaküldöd magyar postán ingyen. Mailboxde díjat persze bukod.
Én is csak azért mailboxde-zek mert reklámos kindle-t nem küldenek MO-ra.
-
-
pethYeti
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Lehet, ezt a DPD viszi elvileg, ami akkor nem csak nálunk de ott is "minőségi" szolgáltatás

Ez egy Kindle lenne, a hozzá tartozó tok spanyolból már odaért DHL-el a mailboxde raktárába.
Na mindegy chaten azt írták ha nem kapom meg szerda estig akkor elküldik újra vagy refund.
-
b-max
senior tag
Sziasztok,
német amazonról szeretnék rendelni, de cégre EU-s adoszámmal. Működik ez? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Garsza
veterán
Helló! Amazon prime trial előfizetésem van jelenleg.

De az prime Gaming -nél azt kéri ektiváljam. Ha rányomok az aktivációra akkor ezt a hibaüzenetet kapom, azt látom hogy másik fizetési módot kéne megadnom, de nem tudom hogy tudom ezt megtenni.
Amazon prime -nél van megadva kártya ami érvényes.
Tud valaki segíteni? -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Ha találsz olyat akkor igen, de szerintem nem fogsz találni vagy amit találsz az átverés-gyanús.
És jó ha tudod PayPal védelem nem érvényes virtuális termékek esetén. -
warcat
veterán
Samsung 980 Pro 2TB €269.99 !
-
Üdv.
Van valami mód, hogy paypalról fizessek amazon.de-n?
Akár úgy, hogy veszek valahol amazon card-ot, ahol paypallal tudok fizetni? Van ilyen? -
tomp
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem!
Neked már nem lesz semmi! A futár/posta csak akkor kézbesíti ha a vevő befizette a kért összeget. Nem kértek semmit, megkaptad. VÁM érthető okokból nincs mivel értékhatár alatt van. Ha áfa megfizetés sem volt az amazonnál akkor az áfa összegét az amazontól fogják behajtani. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Ezt a terméket: [link] rendeltem meg. DHL szállitotta. 1000ft volt a termék és 4800 a szállitás.
Megrendeltem, következő munkanap jött egy értesítés a DHL-től és ez: [link]
Elküldtem nekik számlát az amazon oldalról letőltve. Rá 3 naprahozta a DHL, átadta a csomagot és elment.
Ilyenkor mi van? Az áfa és vám később lesz? Értesitenek majd? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Van valakinek amazon echo show-al itthoni tapasztalat?
Valamiért nem szállítanak amazon.de-ről hozzánk és ilyenben gondolkoznék:
echo show 5 + kamera -
gordonfreemN
addikt
válasz
Executioner
üzenetére
Őszintén szólva, ez esetben én is így tettem volna. Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, ha én elhagyok egy kiflit és az utca embere nem szól, hanem megeszi. Tegye, ha neki jól esik.
Ne irigykedjünk. -
radi8tor
MODERÁTOR
Srácok plz ne személyeskedjetek!
-
warcat
veterán
válasz
Executioner
üzenetére
Majd kigazdálkodják valahogy az 1762 milliárd $- cégértékből... ja nem, mert a biztosító kifizette.
Egyébként csomagtovábbítós történet, automata átvétellel.
Gratulálok a magasabb erkölcsi szinten létezéshez, a kijáratnál 1 darab sütire beváltható kupon a jutalmad
(de csak akkor, ha nem boltos vagy, aki magára vette, hogy minden rajta csattan) -
warcat
veterán
Hát, 1 hét után sem keresett meg amazon a DHL által szeptember elején elhagyott, visszatérített táppal kapcsolatban ami most november elején előkerült valahonnan és leszállítottak.
Ezen a ponton Bezos bá' karácsonyi ajándékának tekintem
(amazontól vettem közvetlenül, kis eladónál nyilván más lenne a helyzet)
Rendes tőle, hogy gondolt rám
Amúgy a képen látható módon volt "csomagolva" (csak fólia) és az alján volt címzett címke.Remélem azért nem ez okozta a problémát, mert az khm...gáz.
-
warcat
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Azért az legyen tiszta, hogy bár a fiókod közös amit mindegyik aloldalán felismer amazon, a rendelések külön vannak kezelve, tehát ha te a japán aloldalról rendelsz valamit akkor az csak ott látható.
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Tehát itt az volt a probléma, hogy .co.jp-n engedte a rendelések megtekintését, a .co.uk vagy a .com pedig nem. Na mind1.
Ilyen 2k áru és 4k szállítás esetén caak az áfát kell majd plusz fizetnem, amikor jön a DHL? Vagy ez postás téma lesz?
-
tomp
félisten
Rendelésnél a "Return or replace items" miként működik? 1nap alatt megadta magát a füles bal része. Cserénél kell valamit fizetnem? Eleve ugye garis.
-
warcat
veterán
Lehet, de nem érdemes ha kapható a termék valahol EU-ban.Az EUR-USD árfolyamkülönbség csak a 20% körüli VAT-al rendelkező tagországoknál fedezi azt, hogy ki kell fizetned a forgalmi adót.
Ha nem fintech eszközt használsz (Revolut, Curve stb) hanem sima bankkártyát, simán belefutsz egy egy csodás HUF-EUR-USD konverzióba.
Mellé:
szállítás, +27% ÁFA, várnod kell rá, sok termék esetén garanciális probléma esetén vissza kell küldened USA-ba, elektronikai termékeknél átalakítót kell beszerezni a konnektorhoz (egy olyan gyakran használt dolognál mint pl akkutöltő kifejezetten bosszantó)
+ha eladod a használt dolgaidat mert újat veszel mielőtt elavul/szétesik az is nehezebb.Amazon ráadásul garantáltan vámoltat, anno egyéb eladóknál lehetett egy kicsit a rulettezés miatt esélyt adni (lehetséges volt, hogy nem vámolták le a terméket) de így hogy fix, ráadásul már sok éve kiemelten foglalkoznak az US csomagokkal a vámosok.... meh.A fene tölti ezzel az idejét jelentős spórolási lehetőség nélkül.
-
mexel
veterán
Megérkezett ( igen gyorsan ) a német amazonról a mailboxde-re a cucc, valóban 12,97euro lesz onnan dhl-el a szállítás ( fél kilós csomag) Feltöltöttem az egyenleget és elvileg küldik is ha minden igaz. Köszönöm a segítségeket! Remélem hasznos dolog lesz

Más: amazon usa-ból lehet magyarországra rendelni? Illetve érdemes is? -
gordonfreemN
addikt
-
tomp
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Azt, hogy a DHL felvette a csomagot!
Küld el nekik az Order Details oldalról a Printable Order Summary lapot. Pdf-ben le tudod menteni. -
tomp
félisten
1hét alatt megérkezett a füles amerikából.
Délelőtt a DHL már át is adta.
Azt hittem, hogy a VÁM-ot a rendelt termék ár+áfa összegére nézik de tévedtem. Áfa nélküli árat nézik így nem volt semmilyen extra összeg. Pár óra alatt átment a vámon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem rögtön vonja le, majd ha sorra kerül.

-
flashouse
csendes tag
Sziasztok. Amazon.es-rol szeretnék rendelni egy quest 2-t. Ilyenkor eu raktárbol jön a cucc?
-
mexel
veterán
Erről a mailboxde-ről valami leírás nincs esetleg? Most regizek, van 1-2 dolog ami nem világos. Már találtam is.
-
mexel
veterán
Most meg nem tudok bejelentkezni
Dokumentumokat kér. Aztán beenged, de nem mutatja a megrendeléseket. Kezd elegem lenni az amazonból azt hiszem. Már kb 4 kódott küldöt telefonra, mailra stbMost ezt írták:
Hello,We have detected unusual activity on your Amazon account, so we have placed it on hold temporarily and suspended any pending orders or subscriptions.
To restore access to your account, sign in and follow on-screen instructions. Once you have provided the required information, we will review it and respond within 24 hours.
We are sorry for any inconvenience this may have caused.
Sincerely,
A hócipőm kezd tele lenni velük. Persze az összeget már levonták, de azért mindent felfüggesztettek.
Szerintük a fizetési mód fura volt. De mi az anyjuk akármijét akarnak?
-
warcat
veterán
Németországban 19% az ÁFA.
Az ezt tartalmazó árakat látod náluk.Ha magyar címre rendelsz, akkor ki kell fizetned az áfakülönbözetet.Erre jó a mailboxde.Az német cím, 19% áfával kapod a terméket és ha amazontól vásárlod, akkor 29 euró felett ingyen kiküldik.A megspórolt áfa+ ingyen szállítás együttes összege már viszonylag kis értéknél is elég ahhoz, hogy spórolást eredményezzen, miután kifizeted a továbbítási díjat+ hazaküldés.
További előny, hogy fixen tudod, hogy a GLS szállítja a hazai címedre, nem változóan a posta, dpd stb. , amelyik épp olcsóbb amazonnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Na, ma kiderül…
Azóta sincs feloldva az a fiók… Érthetetlen. No, próbáljuk meg újra…
Igen, el, és onnan is fizetik a visszaküldést, tehát Mo.-ról is.
(amazontól vettem közvetlenül, kis eladónál nyilván más lenne a helyzet)